אחרי שהניקס הביסו את הסיקסרס ומינסוטה הפתיעו את הספרס במשחקי 1 שלשום, הלילה יתקיימו משחקי 2 בהם פילדלפיה וסאן-אנטוניו יקוו להשיג שוויון.

2:00 ניו-יורק ניקס – פילדלפיה סבנטי סיקסרס (1- 0 לניקס):
מה למדנו על הניקס במשחק הראשון? – ברונסון מחזיק בכדור פחות. ב-3 המשחקים הראשונים נגד אטלנטה, ברונסון החזיק בכדור 10 דקות בממוצע למשחק, כאשר בכל פעם שהוא החזיק בכדור זה היה במשך 6.21 שניות וכלל 5.93 כדרורים בממוצע, ואילו ב-4 המשחקים מאז, ברונסון החזיק בכדור 7.4 דקות למשחק, וזה היה במשך 5.39 שניות וכלל 4.93 כדרורים בממוצע. ממוצע הנקודות והאסיסטים של ברונסון נותר זהה למרות שהוא מחזיק בכדור פחות (27.7 ו-6 לעומת 27.5 ו-5.5), אבל היעילות עלתה מ-42.3% מהשדה, 36.8% לשלוש ו-47.2% אפקטיבי במשחקים הראשונים ל-56.3% מהשדה, 41.7% לשלוש ו-63.4% אפקטיבי. ב-4 המשחקים האלה הניקס ניצחו בהפרשים גדולים ובקלות.
מה למדנו על פילדלפיה במשחק הראשון? – קשה בלי מקסי. הכוכב של פילדלפיה קלע 22 נקודות או יותר בכל אחד מהמשחקים נגד בוסטון, לקח לפחות 14 זריקות מהשדה וחילק לפחות 5 אסיסטים. במשחק 1 נגד הניקס הוא נאלץ להתספק ב-13 נקודות ב-3/9 מהשדה ו-7/7 מהקו לצד 2 אסיסטים על 4 איבודים, וביכלת לא מספיק טובה שלו, הניקס לא התקשו לייצר בריחה וניצחון. הדרך של פילי לחזור לעניינים מתחילה אצל השחקן הכי טוב שלהם כרגע, וזה מקסי.
שאלת מפתח – המאצ'-אפ בקו הקדמי. במשחק 1, טאונס קלע 17 ב-7/11 מהשדה במשחק 1, לצד 6 ריבאונדים ואסיסטים, ואילו אמביד קלע 14 ב-3/11 מהשדה עם 4 ריבאונדים ואסיסט בודד. אמביד סחט הרבה עבירות מהגבוהים של הניקס ברבע הראשון, אבל בהמשך ההגנה התייצבה, אמביד התקשה לסחוט עבירות, ואילו בהגנה טאונס והאחרים הסתדרו עם אמביד היטב. טאונס בכושר מצוין כרגע, אבל אמביד יכול לאתגר אותו יותר ממה שהיה במשחק הראשון.
הימור: צמוד יותר, אבל לא מספיק. הניקס ב-10.
4:30 סאן-אנטוניו ספרס – מינסוטה טימברוולבס (1- 0 למינסוטה):
מה למדנו על הספרס במשחק הראשון? – מישהו צריך לייצר התקפה. וומבי היה חלש התקפית עם 5/17 מהשדה ו-0/8 לשלוש, פוקס היה עם 5/14 מהשדה ו-0/4 לשלוש ו-6 אסיסטים על 6 איבודים. המחיר שההגנה של מינסוטה הייתה מוכנה לשלם הוא אחוזים טובים של כל היתר, כשואסל, שמפאני וקאסל קלעו 3 שלשות כל אחד והארפר היה הקלעי המוביל, אבל בסוף הדרך לייצר התקפה עוברת דרך הכוכבים של הקבוצה, וזה לא קרה מספיק מבחינת הספרס, שיקוו שהשלשות של הכוכבים ייכנסו, או שהם יצליחו להגיע יותר לצבע.
מה למדנו על מינסוטה במשחק הראשון? – מייק קונלי מניע את ההתקפה. גם בגיל 38, יש למייק קונלי עדיין מה לתרום. הפציעות של מינסוטה הקפיצו את קונלי לחמישייה, ובמשחק 1 נגד הספרס הוא היה מצוין עם 12 נקודות ב-4/7 לשלוש והוביל את הקבוצה עם 6 אסיסטים, במה שהיה כנראה המשחק הכי טוב שלו העונה. במבט קבוצתי, ב-24 הדקות של קונלי על הפרקט מינסוטה קלעו 60 נקודות ב-52.1% מהשדה, 46.7% לשלוש ו-59.4% אפקטיבי, לעומת 44 נקודות ב-38.1%, 27.3% לשלוש ו-41.7% אפקטיבי ב-24 הדקות בלעדיו. גם בסגל מלא, קונלי הוא הרכז ומנהל המשחק היחיד כמעט של מינסוטה, ואפילו הגנתית הם היו טובים יותר איתו מאשר בלעדיו.
שאלת מפתח – וומבי ככלי התקפי. במשחק הראשון, וומבניאמה זרק הרבה שלשות והחטיא את כולם, ואמנם קלע כמה סלים בצבע, אבל ההגנה התמודדה איתו טוב והקשתה עליו לשלוט שם כמו נגד פורטלנד. נגד הבלייזרס, הספרס הביאו כמה רעיונות יצירתיים לסדר לוומבניאה מצבים נוחים בצבע, והם יצטרכו למצוא דברים כאלה גם עכשיו.
הימור: מינסוטה יסתפקו באחד שהם לקחו בשלב הזה. הספרס ב-8.

תודה עמיחי. תחזיתי –
ניקס כי הם טובים יותר
מיניסוטה כי הם טובים יותר
תודה
אראה חצי שני בס"א