מאחר ואוהד ס"א הגיב על הפוסט שפרסמתי (בשל תגובתו) במילים "לא כל מלפפון נהיה סלט" וגרם לי לחשוב, "לפלזף" כפי שכינה זאת יוסי אבטיח.
ואז, מאחר וגם רימשוט שאל בתגובתו "ממתי מלל של תגובה הופך לפוסט?" וקיבל את תגובתו של K_700 שטענה כי "עונת המלפפונים… כל מלפפון נהיה בעל טור", הרי חשתי חובה לעצמי לפרסם טור שיעסוק בענייני מלפפונים… ו…סלטים.
כל סוּ-שף (ומאמן) מתחיל יודע שהחלק החשוב ביותר בסלט הוא לבחור את המרכיבים. נכון, לעתים אתה משתמש במה שנותר לך במקרר מהעונה שעברה, אבל אפילו אז אתה בוחן כל מרכיב ומרכיב ומוודא שהוא לא רקוב. אתה אולי מוכן לקבל ירק או פרי שהוא אולי כבר לא בהכרח בשיא תפקודו, אבל אתה חייב שבתור מינימום: לא יהרוס את הסלט. אם אתה חש שהוא יהרוס את הסלט, אז או שאתה שם אותו בצד כדי להשתמש בו רק במידה ולא תהיה שום ברירה אחרת, או שאתה פשוט נפטר ממנו, זורק אותו לפח או מוכר אותו למי שמוכן לקנות מלפפון יד שלישית – לא מרופא.
אתה בוחן את היותר כבדים והמוצקים, את הדלעות, למשל, בוחן אם יש להם מלא-חורים; אתה בודק את המתוקים – כוכבי הסלט – את התותים למשל, ובוחן אם הם לא מתוקים מדי, אם הם לא מתנשאים מדי ומלאים מדי בעצמם, וכך הם הורסים כל חלקה טובה בסלט.
אתה שם עין על החמוצים יותר, על אלו שמטרתם לנטרל את הטעמים האחרים, ובמיוחד אתה מקדיש תשומת לב לרכיבי הרוטב, לאלו שמקשרים יחד את כל הסלט כמו העגבניות.
ותמיד נשארים לך המלפפונים שבחבורה. תראו, למלפפונים אין הרבה מדי ייחוד, הטעם שלהם חיוור ואפור יחסית, אך עדיין, יתרונם הוא שהם עושים את עבודתם נאמנה וממלאים את הקיבה, ובמיוחד שהם משתלבים בקלות עם כל האחרים.
ואולם, לא יודע אם יצא לכם לטעום מלפפון רקוב. האמינו לי, יותר גרוע מבננה דבשית, הרבה יותר גרוע מאפרסק רקוב, והטעם שלו- איכס בחזקת שמונה-עשרה. הטעם של מלפפון רקוב אחד בודד, דעו לכם, מצליח בקלות להרוס סלט שלם.
אז אתה בוחן את המרכיבים שנותרו במקרר מהעונה שעברה ומחליט מה עוד צריך, ואז- יוצא לקניות.
יש כאלו שקונים מראייה, באינטרנט. הם נכנסים לאתר הפירות והירקות ובוחנים את המרכיבים הנמצאים בו. הם בודקים את התכונות של הפירות והירקות, בוחנים את המחיר ולעתים מזמינים פרי או ירק חדשים. נכון, בתחילה הם מזמינים למבחנים, לראות שהטעם הוא אכן מה שחשבו מראש, ואם הטעם והצבע ושאר התכונות מתאימים לסלט – הם מחליטים לקנות.
אחרים מכתתים את רגליהם בכל השווקים, עושים סקאוטינג בין הדוכנים, בוחנים בכל דוכן את הפרי שהם מבקשים ולבסוף רוכשים לעתים מאחת מקבוצות הדוכנים את הפרי הרצוי.
העשירים יותר מבין השפים מוציאים מכרז. הם יושבים רגל על רגל במשרדם, וסוכנים של כל הפירות והירקות באים אליהם ומציגים את מרכולתם. הם לוקחים כמובן בחשבון שאם הם רוכשים פרי או ירק בתיווך הסוכן, המחיר יכלול גם את העמלה של הסוכן.
האמת, יש סלטים מכל מני סוגים. יש סלטים מתוקים, כאלו שמטרתם בראש ובראשונה לענג את הטועמים. יש סלטים שמטרתם היא קודם כל שהשף לא יפסיד עליהם כסף. בסלטים שכאלו, אגב, יקשה עליך למצוא פירות או ירקות נדירים ויקרים שטעמם משובח, כמהין למשל, שלרוב יגיעו מחוץ לארץ. יש סלטים שבהם השף מבקש להפגין את יכולותיו, הוא יבחר רק במוצרים האיכותיים והיקרים ביותר, חלקם תוצרת חוץ, והוא יקווה וידרוש שוב ושוב שכל טועם יחשוב תמיד שזו המנה המנצחת.
ולפעמים, לפעמים יש לך כוכב, פרי או ירק שטעמו מופלא ושאתה יכול לבנות את כל הסלט שלך סביבו. ישנם שפים בפריז הטוענים ששווה להוציא על כוכב שכזה אפילו 222 מיליון אירו, ושהוא שווה כל גרוש מהם. מה שכן, כשיש לך רכיב שכזה, סביר שאתה לא תשתמש ברכיבים פשוטים לסלט אלא תוסיף לרכוש עוד ועוד מרכיבים איכותיים במטרה שיהיה לך סלט מנצח.
אבל לעולם אל תשכח, שכדי שהכוכב שלך, הקרמבולה, יוכל לנצוץ ולהתבלט, בכל סלט אתה תמיד צריך לצדו את המלפפונים המשובחים שיעשו את העבודה השחורה ויאפשרו לכוכב לנצוץ, את המלפפונים שכן יהפכו לסלט…
בתיאבון.
מנחם לס
14 אוג 2017 06:24:05היום עשיתי סלט ב-5 דקות מחסה טרייה מהגינה, מלפפון טרי מהגינה, ועגבניות טריות מהגינה (המיני עגבניות). ואז הכוכב: קוסברה. הרבה קוסברה. קצת שמן זית, לימון, מלח, ומעט אבקת שום,. חמש דקות ויצא גולדן סטייט ווריורס.
מנחם לס
14 אוג 2017 06:26:41שכחתי בצל לבן (מהסוג המתוק)
ד"ר רזי הופמן
14 אוג 2017 08:42:42עכשיו הדלקת לי את התיאבון… אבל אני אלך דווקא על מגו מאייה מהגינה. השנה יבול לא רע בכלל.
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 13:55:06כוסברה זה לא יותר מפיניקס/נטס. חסה טובה היא עכולה להיות ווריירס.
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 19:18:59*יכולה להיות
אסף
14 אוג 2017 06:24:22מצוין מולי ,אהבתי את הדימוי המקורי! שכחת גם את הפירות המטעים למיניהם ,אלו שנראים 222 מיליון דולר ומעולה מבחוץ אבל שחותכים ובאים להכניס לסלט מגלים שהם רקובים ומרקיבים את מי שסביבם…
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 13:53:41הם יכולים להיות גם מעולים ומצוינים. תלוי בטיב הסחורה הנתונה.
מנחם לס
14 אוג 2017 06:24:33כאן קוראים לקוסברה CELANTRO
Berch
14 אוג 2017 06:45:00חכמה זה לדעת שעגבניה זה פרי
פיקחות זה לדעת לא להוסיף אותה לסלט פירות…
ד"ר רזי הופמן
14 אוג 2017 08:43:20ניסית????
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 13:31:20עגבניות שרי תמר יכולים להיות לא רעים גם בסלט פירות!
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 13:32:13*יכולות להיות לא רעות.
מומי שאוהב חציל בטחינה
14 אוג 2017 07:28:33מולי אתה חייב קורס אצל סילבי בהכנת סלטים
אצלה כל עגבניה בדרך לפח יוצאת מטבוחה וכל חציל יוצא אציל
שייקה
14 אוג 2017 07:40:11נהדר מולי!
גיא הרשע
14 אוג 2017 07:59:27יפה!
ד"ר רזי הופמן
14 אוג 2017 08:39:06יופי של מנה אפיים.
אולי הליצים יבינו את הרמז….
לגבי סלטים, בשלוש השנים האחרונות (אם מנחם מדבר על חסה…) שיניתי את הדיאטה שלי ואני משתדל להימנע מקמח עד כמה שאפשר. 3-4 פעמים בשבוע עם סלט גדול מאד וטונה , תפוחי אדמה פירות (הרבה) ותמרים (הרבה מאד!). אוכל 4 עד חמש פיתות בשבוע ופיצה (עם ירקות ופירות) פעם בשבוע. בשר 3 פעמים בשבוע. הפיגורה כמעט כמו שהיה כשהייתי חייל=אין כרס אבל יש ריבועים (לא כמו רונאלדו למי שראה את הסופר קלאסיקו אתמול…). נשנושים? פירות יבשים אגוזים שקדים, קצת שוקולד, קצת בירות קצת (מאד קצת) סינגל מאלטים.
פאקו
14 אוג 2017 09:13:06מנה אפיים?? לא רוצה לדמיין סלט עם זה.
עגל
14 אוג 2017 13:22:34רזי ברוך השב מגלות ארוכה!
ד"ר רזי הופמן
14 אוג 2017 16:26:39תודה עגל
בתיאבון.
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 13:45:43בטטה טובה יותר וטעימה יותר מתפו"א. הערך הגליקמי של תפו"א הוא גבוה כי הפחמימות שבו נהפכות בפה מיד לסוכר והערך הגליקמי של הבטטה נמוך כי הפחמימות שבה לא הופכות לסוכר מיד.
אין זה סותר שמי שאין לו בעיות השמנה יכול לאכול גם תפו"א אך בכל מקרה הבטטה יותר טעימה.
סלטים מומלצים הם סלט של סלק וגזר ופלפל אדום/צהוב/כתום ומלפפון ועם מיץ לימון;
חסה ותפו"א ומלפפון חמוץ וחלמון;
תירס ועגבניה ומלפפון חמוץ (יכול להיות שיש עוד משהו ששכחתי).
לשני הסלטים האחרונים (ולסלט חי) מוסיפים שמן זית/קנולה.
לסלט חי (ואולי גם לסלטים דלעיל) מומלץ להוסיף אגוזי מלך.
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 13:51:21לגבי מוצרי מאפה כמו פיתות מומלץ מאוד ורצוי מאוד לאכול רק כאלו מקמחים מלאים כי הם טובים יותר לעיכול ובעלע ערך תזונתי עם סיבים תזונתיים.
התהליך שהופך את הקמת ללבן הורס את הסיבים ההתזונתיים.
ולגבי שתייה, כל המוגזים אינם טובים למיעיים ומוצרי הקולה אף מסוכנים יותר ובייחוד למיעיים והם טובים לחיטוי אסלה ומתאימים לזה יותר מאשר לדתייה לבני אדם כי החומציות הגבוה שלהם רינה אובה למיעיים שלנו.
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 13:57:39*החומציות הגבוהה שלהם אינה טובה למעיים שלנו.
ד"ר רזי הופמן
14 אוג 2017 16:30:34צודק לגבי הבטטה. אני קונה לפי הגודל בגלל העצלנות. אם יש בטטוץ גדולות אקנה בטטות אם יש תפוחי אדמה לבנים גדולים אלך עליהם ואם אדומים נו אז איקס למי שלא קלט המשפט האחרון מהכה את המומחה 🙂
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 19:20:11צודק גם לגבי השתייה
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 19:21:35וגם לגבי המאפים כמו פיתות
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 19:22:25*יותר מאשר לשתייה
ד"ר הופמן
14 אוג 2017 20:06:23ממותקים אני שותה רק לעיתים אד רחוקות וקולה לא טעמתי כעשור אבל במחלקה קולה הולך חזק מאד ולא ברור לי למה היום במחלקה שאלתי דוקטורנט בריא בשר שאחז בבקבוק קולה האם זה מספק את מנת הסוכר החומצה וצבעי המאכל שכל כך דרושים לגופו? הוא כמובן חייך ואמר כן.
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 22:20:01*בשורה הלפני אחרונה צ"ל "שתייה" במקום "דתייה".
ד"ר רזי הופמן
15 אוג 2017 08:08:47שיהיה שתייה דתייה כדת וכדין 🙂
עגל
14 אוג 2017 13:25:03אני מוגדר כמומחה בהכנת סלט. למדתי מהמטפלות שלנו בקיבוץ, שחלק גדול משגרת היום שלהן היה להכין לנו ערמות של סלט. עבודה די מרגיעה יש לומר . . .
הכי חשוב החיתוך הדק-דק.
אין לי הרבה סוגים שאני יודע לעשות, למעשה די מעט. אני תמיד עושה אותו סלט בדרגת מומחיות הכי גבוהה, וזהו.
לא מתעצל.
🙂
ד"ר רזי הופמן
14 אוג 2017 16:31:57אני עצלן בכל מה שקשור באוכל אז יש מכשיר להכנת סלט וזה חוסך זמן.
עגל שסבור שיש לפרק את ג"ס
14 אוג 2017 19:21:18אם לא ממהרים אז חיתוך סלט זה כמו תרפיה, קצת כמו לצבוע קיר . . .
ד"ר הופמן
14 אוג 2017 20:08:25רגע אחד, כמה עגלים יש פה? חזירים? תרנגולים? ממש פינת החי.
אתה רוצה עוד סוג של תרפייה, תעשה מרתון של משחקי הכס… אחלה תרפייה 🙂
עגל
14 אוג 2017 21:08:53אותו העגל מאותה הרפת. בכל מחשב יש לי תמונה אחרת וחשבון אחר
ד"ר רזי הופמן
15 אוג 2017 08:09:54העיקר סומסום צדק. גם סמי וסוסו 🙂
אסף
14 אוג 2017 23:28:08מקצוענות נטו עגל! אין כל רע ההתמקדות בתחום ספציפי והבאתו לרמה הגבוהה ביותר.
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 14:00:06לגבי סחט פירות, אין לשים תפוז ובננה כי יש בבננה חומר (מינרל כנראה) שנוגד לוויטמין סי.
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 14:00:51*לגבי סלט פירות.
ד"ר רזי הופמן
14 אוג 2017 16:32:54צריך לבדוק איך השרי בקומפוט. רשמתי.
אני רק שאלה
14 אוג 2017 21:21:05למה בעצם זה חשוב לציין שאתה ד"ר?
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 22:21:51מה שכתבתי לגבי שרי תמר זה היה בדיחה כי יש להן טעם מיוחד יותר מאשר השרי הרגיל.
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 22:23:43ובכל מקרה זה לגבי שרי תמר ולא לגבי עגבניות שרי רגילות שכצובן מיוחדות יוץר מעגבניות רגילות שביניהם עגבניות חממה הן היותר טובות.
ד"ר רזי הופמן
15 אוג 2017 08:11:12מה שמגיע בלי ריסוס כי הריסוס הורג גם אותנו אבל הרבה הרבה יותר לאט…
avri
14 אוג 2017 17:08:18התחלנו להחליף פה מתכונים? אני אוהב איך שהאתר הזה מתפתח… אפשר לשנות את השם ל ׳הופס: ספורט, מתכונים ומשמעות החיים׳. נקודה בונוס למי שמצליח לשלב את המילה בובס בפנים.
אשך טמיר המקורי
14 אוג 2017 17:47:46כבר הכנסת
משמעות החיים = בובס
avri
14 אוג 2017 17:58:10צודק. יותר התכוונתי לדיוני היש-אלוהים-ואם-כן-מה-הוא-רוצה-מאיתנו שהתנהלו פה לאחרונה, אבל תכלס אתה צודק.
הבובס לדעתי זה הדבר היחידי שמפריד אותנו מלהיות מאמאזון בקיץ הזה. מה אם איזה מתכון אשך?
ד"ר הופמן
14 אוג 2017 20:10:00הלו, לא לגעת בסחורה.
הציפור הנדירה
14 אוג 2017 22:39:09השחיתות המוסרית של החיים!
MBK
15 אוג 2017 00:06:36ענק 😀