סיכום 2016 (8) – NBA! / רועי ויינברג

פרוייקט סיכום השנה של הופס ממשיך, והפעם אנחנו מסכמים את השנה הקלנדרית בליגה הגדולה מכולן, האנ.בי.איי. אז שימו אוזניות ובואו נתחיל לסכם שנה שתכנס ללא ספק לדברי הימים של הנבא. כל השירים לאורך הפוסט יצאו במהלך 2016, ואתם מוזמנים להוסיף עוד שירים מהשנה שמתארים משהו מהנבא בתגובות.

הסיפור הגדול ביותר של השנה, ואולי של העשור, הוא כמובן סדרת הגמר הנהדרת בין קליבלנד לגולדן סטייט. לכן התמונה הראשית של הפוסט היא החסימה. נכתב כבר הרבה על היריבות הזאת – בין אם מבחינה טקטית, היסטורית או כל דבר אחר. אבל בשורה התחתונה היריבות הזאת פה כדי להשאר. טיירון לו אמר שהם הלייקרס-סלטיקס של העשור הנוכחי, ובינינו? הוא צודק. פשוט יריבות אדירה.

מה שהיה מיוחד בסדרת הגמר הזאת, ובעצם גם בקודמת, הוא ההתעלות יוצאת הדופן של לברון ג'יימס. תאהבו אותו או שתשנאו אותו, אבל מספרים מטורפים של 30 נקודות, 12 ריבאונדים, 9 אסיסטים, 2 וחצי חטיפות ו-2 חסימות במשחק לאורך סדרת גמר הצליחו לתת לו ניצחון על אחת הקבוצות הגדולות ביותר בהיסטוריה ושיאנית הניצחונות של העונה הרגילה. ג'יימס פשוט, בדרכו שלו, הביא את האליפות הביתה. אותה עלילה, בגדול, מתרחשת בשיר הנושא מהאלבום האחרון (והמדהים) של דיוויד בואי. לא בטוח שהאליפות הזאת הייתה שירת הברבור של MVP הגמר, אבל גם הוא כוכב שאי אפשר להגדיר.

גולדן סטייט, בכללי, הם אולי הסיפור הגדול ביותר של השנה. החל מ-73 הניצחונות, דרך החזרה מפיגור 3:1 מול אוקלהומה ואיבוד יתרון 3:1 מול קליבלנד בגמר, עד להחתמה המתוקשרת של קווין דוראנט בקיץ. המהפכה הרעיונית שהם עשו עם השלשות הגיעה לשיא מסויים השנה וב-2016/17, נכון לעת כתיבת שורות אלו (27/12), 27 קבוצות קולעות לפחות 8 שלשות במשחק. ב-2006/07 המספר הזה עמד על שלוש. השינוי הרעיוני הזה הוביל, ומוביל, את הליגה. ריווח, מסירות, שלשות והרכבים שלמים מתחת ל-2 מטר הם העתיד.

השאלה הגדולה היא באמת כמה רחוק אפשר לקחת את התזה הזאת. לכל אחת מהקבוצות המובילות בליגה יש נוכחות משמעותית בצבע (או שחקן הגנה מליגה אחרת לגמרי במקרה של ס"א), וברגע שמסתמכים רק על הסמול בול זה לא בהכרח עובד. כך למשל גולדן סטייט הפסידה 3 משחקים רצופים ואליפות NBA עם הפציעה של אנדרו בוגוט וקבוצות לא מוותרות על כל הסטיבן אדאמסים והטריסטן תומפסונים, כי הם יודעים שלכל חלום בהקיץ יש נקודת אל חזור.

האנטיתזה לכל תפיסת העולם של 30 המסירות בהתקפה אחת, חמישיות שלמות בדאבל פיגרס ומשחק קבוצתי שלם גם באה לידי ביטוי השנה. יוסטון, אוקלהומה (פוסט-דוראנט), טורונטו ושות' לא מנסות לבנות שיטה שתתבסס על איזון, אלא כזאת שתתבסס רק על הכישרון המטורף של הכוכבים היחידים שלהם. זה מביא והביא ניצחונות במהלך כל השנה הזאת (והשנים שקדמו לה, כמובן). הניגוד המעניין בין האסכולות השונות ימשיך ללוות את הליגה כל השנים, שסביר מאוד שנראה קבוצות שיגלו שבחרו בדרך הלא נכונה. התקווה שלהן היא לא לגלות את זה מאוחר מדי, בניגוד ללאונרד כהן.

לצד זאת, עוד משהו חשוב שקרה השנה הוא הזינוק העצום במשכורות. הסכם השידור החדש של האנ.בי.איי נכנס לתוקף, נחתם הסכם עבודה חדש בין השחקנים והליגה והמשכורות קפצו. חוזים של 94 מיליון דולר ל-4 שנים, 128 מיליון ל-5 שנים ועוד הפכו לטבע שני, ועוד כמה שנים נראה שחקנים שמגיעים ל-200 מיליון ב-5 שנים. יש לקפיצה הזאת במחיר יתרונות, והגדול בהם הוא שהשחקנים ראויים לגמול על ההצלחה של הליגה, אבל זה גם יכול ליצור מצב עגום בו שחקנים כבולים לקבוצותיהם בחוזי ענק, במחיר הצלחה קבוצתית (ד"ש לאנטוני דיוויס). איה כורם תיארה את זה ב-2023, אחד האלבומים של השנה ברוק הישראלי. (השיר נגמר ב-5:09, אחריו ממשיך כל צד א' של אלבום הקונספט).

ואיך אפשר בלי התייחסות לפרישות הגדולות של השנה. קובי בראיינט, קווין גארנט וטים דאנקן, שלושה מהגדולים ביותר ששיחקו את המשחק ובמיוחד ב-20 השנה האחרונות. עונות הפרישה שלהם היו מוצלחות יותר (דאנקן) ופחות (קובי וגארנט), מתוקשרות יותר (קובי) ופחות (דאנקן), אבל היום כל הקריירות שלהן נמצאות מאחוריהן. זה מוביל אותנו לאלבום נוסף, ספק אלבום פרישה, של איגי פופ הגדול. בדומה לבראיינט, גארנט ודאנקן הוא נעזר בצוות מסייע צעיר יותר בהנהגת ג'וש הום המוכשר מקווינס אוף סטון אייג' והוציא את אחד מאלבומי השנה – Post Pop Depression.

רועי ויינברג

אחד מעורכי הופס. אוהב את מיאמי וגבוהים שמוסרים מעל 4 אסיסטים במשחק.
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
68 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
יותם פלדהיים
יותם פלדהיים
28/12/2016 13:13:23

נהדר

ido
ido
28/12/2016 13:15:29

רועי נשמה אתה עושה עבודה גדולה . ואתה בחור על הכיפאק.
אבל לא שמעתי ברדיו אף אחד מהשירים שבחרת. ואצלי הרדיו עובד כל הזמן.

שנת 2016 היה של גסטין ביבר ואדל . שיר השנה לרקוד של גסטין טיברלנד ורוקד בפינה. הלהיט המאוס של השנה. לך תזדיין של גסטין ביבר. והלהיט שבטח יבחר ברוב קולות כשיר העשור זה הלו של אדל המאמי.

בכלל השנה היו להיטים על הכיפאק

לביא שוורצגורן
28/12/2016 13:22:48
הגב ל  ido

רועי מביא לך את בואי רדיוהד ולאונרד כהן ואתה מבקש ג'סטין?

ido
ido
28/12/2016 13:29:28

הקלידו את התגובה כאן…

ido
ido
28/12/2016 13:31:41

היה יכול גם לשים ביטלס אבל אנחנו ב 2016 . שישים דברים רלוונטים.

ido
ido
28/12/2016 13:33:31
הגב ל  ido

הרגע שמתי לב שהאווטר שלך סיר פול. אז תהיה בריא…..

לביא שוורצגורן
28/12/2016 13:39:25
הגב ל  ido

טוב אני והביטלס זה סיפור אחר. אבל בבי קשר, כל השירים שהוא העלה הם מהשנה האחרונה. בואי וכהן מתו בה ורדיוהד הוציאו דיסק אחרי שנים. נראה לי די רלוונטי. אבל הי, אם כל הקושי שלי בדבר רוב העולם יעדיפו יותר את ג'סטין מאשר את טום יורק. אז אולי יש משהו במה שאתה אומר.

מנחם לס
מנחם לס
28/12/2016 20:09:03

בארה"ב אף אחד לא שמע על ליאונרד כהן

ברלה
ברלה
29/12/2016 10:36:24
הגב ל  מנחם לס

אחלה סיכום!
זאת פעם ראשונה שאני רואה ביקורת על טעם מוזיקלי של בן אדם בגלל שהוא לא שומע ג'סטין ביבר.. יקום קורס לתוך עצמו..

רביד אראל
רביד אראל
28/12/2016 14:41:39
הגב ל  ido

ג'סטין טימברלייק ולא טימברלנד.
וכל שיר של ג'סטין ביבר הוא מאוס.

Ljos
Ljos
28/12/2016 20:15:59
הגב ל  ido

אלוהים אדירים, מה מכריחים אתכם לשמוע שם באוסטרליה?

לביא שוורצגורן
28/12/2016 13:25:17

ממש אחלה רועי.
מתומצת מדויק, לא צריך יותר מזה. החסימה הזו היא רגע של כדורסל טהור, הרגע הכי גדול בהיסטוריית הצפייה הלא ארכה שלי. אין טוב מזה לתאר את השנה שחלפה.
והמוזיקה נפלאה.

עידו גילרי
עידו גילרי
28/12/2016 13:41:09

יופי של סיכום רועי.
גולדן סטייט לא הביאו את מהפכת השלשות אלא הם חלק ממנה וטעות לחשוב שהשלשות הן מה שמייצג אותה. אם כבר הרוקטס של השנה הם דוגמא טובה בהרבה.

עידו גילרי
עידו גילרי
28/12/2016 13:56:11

שוב זו מיסקונספציה. מה זה התבססו בעיקר על שלשות? הם בהחלט זרקו יותר וקלעו יותר אבל הם חלק ממגמה מתמשכת. במובן הזה ההיט של שנתיים קודם היו לא פחות "מהפכנים".

שי אבן צור
שי אבן צור
28/12/2016 13:45:16

יופי של פוסט
לדעתי, הבלוק ההוא הגדיר את היריבות בין ג"ס לקליבלנד ויש מצב שקליבלנד נמצאים צעד אחד קדימה מבחינה מנטלית בזכותו
מי שלא ראה את זה בזמן אמת לא יבין זאת

מנחם לס
מנחם לס
28/12/2016 20:10:29

מסכים עם כל מי שמהלל את הפוסט. זה לא דבר פשוט לסכם עונת כדורסל כזאת ורועי עשה זאת בצורה כיפית, ועדיין אחראית ומבוגרת!

גיא
גיא
28/12/2016 13:54:28

מצוין!

אל תקשיב לido (וחשוב יותר – לא להקשיב למוזיקה שהוא מציע!),
אני מוכרח לציין שאני ממש מכבד טעם מוזיקלי כל כך אקלקטי.
(אישית, אני לא זוכר מתי הייתה הפעם האחרונה שהקשבתי מיוזמתי למוזיקה שתאריך הייצור שלה היה במילניום הנוכחי)

ido
ido
28/12/2016 14:03:35
הגב ל  גיא

שכה יהיה לי טוב . אני מוטרל על ידי הזקן מהיום היה וסר פול על בחירת אומנים שהיו רלוונטי לפני 20 שנה 30 שנה ו 50 שנה….

אבל אני לא מאשים אתכם. שאני מבקר בישראל הרדיו תקוע בדיוק על סוג המוזיקה הזאת . מיושן לאללה.

תשיגו לכם פנדורה ותבחרו recent music

גיא
גיא
28/12/2016 14:13:34
הגב ל  ido

אי פעם בתחילת שנות ה-90' הייתי הכי מעודכן שיש. לא בפופ – באינדי רוק בפרט, וברוק אלטרנטיבי בכלל.
לרדיו הישראלי, לא היה, ועדיין אין, כלשהו חלק בחינוכי המוזיקלי.

אבל בדבר אחד אתה צודק – נהיתי זקן בבחירותי המוזיקליות.
לכן הבחירות של רועי (שבעליל מעודכן) מרשימות כל כך.

סומסום
סומסום
28/12/2016 14:05:57

אחלה פוסט, והבחירות המוזיקליות מעולות –

אלה ממש ה-היילייטס של הפופ-רוק העולמי של השנה. בואי, רדיוהד, כהן, קייב, איגי פופ.
אפשר כמובן להוסיף (טיפה מוזיקה שחורה אולי – צ'אנס דה ראפר, ביונסה ואחותה), אבל פגעת 5 מ-5, ביג טיים.

עידו גילרי
עידו גילרי
28/12/2016 15:26:34

כי אלו של בואי וכהן הם שמחה מתפרצת.

עידו גילרי
עידו גילרי
28/12/2016 15:31:18

באמת אלבום סופר דכאוני.

מנחם לס
מנחם לס
28/12/2016 20:14:39
הגב ל  סומסום

אילו ראיתם את סוף השנה ב'מרכז קנדי' בוושינגטון עם הנשיא ואשתו (מסורת שנתית עם כל הנבחרים*), הייתם מבינים שמוסיקה של העבר כמו השירים של ה-EAGLES למשל אין היום.
כל הקהל נעמד ושר. היום אף אחד מלבד צעירים בני 15 לא יודע את המנגינה והמילים של השירים החדשים שהם חסרי טעם וריח

אפלטון
אפלטון
28/12/2016 14:12:37

מעולה רועי. אין ספק שזו השנה של לברון.
כל מי שעוד היה לו איזושהי ספק הגדולה שלו נאלץ להודות בפה מלא שהוא הגדול בדורו.
זו היתה השנה של קרי. שהיה ה-MVP הראשון שנבחר ב-100% קולות.
זו היתה השנה של הסופר טימס. להגיד שזו היתה שנה של קבוצתיות? עדיין הכוכבים שולטים בליגה. רק אם זה לא עובד עם 3 סופרסטארים, נביא ארבעה.
זו היתה שנה של כסף ענק וחוזים מגוחכים בגודלם לשחקני משנה וזו היתה שנה של כדורסל נהדר.
אחלה סיכום לאחלה שנה

סומסום
סומסום
28/12/2016 14:18:09

לגבי לברון וסדרת הגמר, שאלה שהפניתי בעבר, עזרת המומחים תתקבל בברכה:

האם היתה עוד סדרת פלייאוף ב-nba, בה שחקן אחד הוביל את כל השחקנים בכל 5 הקטגוריות –
נקודות, ריבאונד, אסיסטים, חסימות וחטיפות?

ואולי צריך לשאול, האם היה משחק בודד בליגה בו שחקן הציג את העליונות הזו.

אפלטון
אפלטון
28/12/2016 14:20:22
הגב ל  סומסום

משחק בודד אני בטוח שהיה.
לגבי הגמר מהזיכרון אני זוכר שדיברו הרבה על זה שלא היה דבר כזה. לא רק בסדרת גמר אלא בסדרת פלייאוף

גיא
גיא
28/12/2016 14:21:20
הגב ל  סומסום

לא.
(לפחות לפי ESPN STATS)

Mbk
Mbk
28/12/2016 14:49:19
הגב ל  סומסום

לברון יחודי בקטגוריה הזו להוביל סדרת גמר ב 5 קטגוריות

גיא
גיא
28/12/2016 14:53:12
הגב ל  Mbk

לא רק סדרת גמר –
כמו שסומסום כתב, סדרת פלייאוף. הוא היחיד להוביל את 2 הקבוצות ב-5 הקטגוריות בסדרת פלייאוף כלשהי.

ולדי קוגן
28/12/2016 14:53:19

אחלה סיקור, ואהבתי גם את בחירת השירים. עם כל הכבוד לזבל שמייצרים היום בכמויות מסחריות, הם לא משתווים לאמנים כמו בואי וכהן וגדולים אחרים.

Berch
Berch
28/12/2016 15:05:28

סיכום מעולה.
אני חשבתי שהבלוק בכותרת הוא מחג המולד.. גם אשתי אומרת שיש לי זכרון עלוב 🙂

צביקה
צביקה
28/12/2016 15:15:39

לגמרי הבלוק הזה מייצג את השנה הזאת. שנת הלברון ללא קנה מידה. הוא כבר היה HOF לפני השנה, ודיברו עליו בהקשרים של הטובים ביותר, אבל בגמר הזה הוא קיבע לגמרי את מקומו בטופ של הטופ. והבלוק זה בדיוק תמונת הנצחון.

עידן עופר
עידן עופר
28/12/2016 15:19:27

מכולה רועי, שרק תהיה לנו סדרת גמר לא פחות טובה השנה.

דובי
דובי
28/12/2016 15:21:13

מוריה אתה באמת כתבת למעלה מה שחשבתי שכתבת?

ido
ido
28/12/2016 21:27:13
הגב ל  דובי

גם אתה בנוסטלגיה? 25 של אדל שבר כל שיא אפשרי. בוא נשים קליפ של איגי פופ שאולי מכר 3000 חתיכות….

ori88
ori88
28/12/2016 15:23:46

תודה רבה, רועי, על הסיכום הנפלא.
מה שלברון עשה בסדרת הגמר הוא בלתי נתפס ! מתי תיגמר לו האתלטיות ?

לגבי עליונות, אני מניח ששאקיל אוניל נתן סדרות גמר בהם הוביל ב – 3 קטגוריות (נקודות, ריבאונדים, חסימות) – זו הערכה בלבד.

לדוויין וויד היתה סדרה פסיכית והיה גם חוסם מעולה (יחסית לגארד).

השליטה ב – 5 קטגוריות רק ממחישה את גדולתו של ל. ככדורסלן רב גוני.
(ואני בכלל בעד ג"ס).

גיא
גיא
28/12/2016 15:56:41
הגב ל  ori88

לשאקיל היו 2 פיינלס בהם הוביל את 2 הקבוצות בנק', רב', וחסימות,
ולדאנקן אחד, למקהייל אחד (אבל בהפסד ב-85'), למוזס מלון אחד (בהפסד ב-81'),ולקארים 2 – אחד בניצחון ב-80', השני בהפסד ב-74'. אם היו סופרים לפני כן חסימות, אז אין לי ספק שלקארים היה שחזור של ההישג ב-71')
(למרבה הפלא, לווילט יש רק פיינלס אחד בו הוביל את 2 הקבוצות בנק' ורב').

למג'יק היו פיינלס בהם הוביל את שחקני 2 הקבוצות בנק', אס", וחטיפות,
לבירד היו פיינלס בהם הוביל את שחקני 2 הקבוצות בנק', רב', וחטיפות.

כשבודקים כל כך הרבה שנים, ורואים את מה שעשו הגדולים ביותר,
זה ללא ספק מחזק את הטיעון לטובת זכייתו של לברון בבחירה.

שגיא נאור
28/12/2016 16:32:14

סיקום נפלא רועי.

ראיתי עכשיו את החסימה של לברון אולי 30 פעם כדי לראות כמה קרוב זה היה לגולטנדינג. זה פשוט לא נתפס כמה על הקשקש זה היה.

ואז המשכתי לדקה האחרונה אחרי החסימה. כמות הטעויות שנעשו שם.. קיירי הולך לסל, ביתרון 3 חצי דקה לסוף, זורק לעצמו את הכדור בספק צעדים ואיכשהו יוצא מזה. האריסון בארנס עושה עבירה מפגרת על לברון ומקצר לווריורס זמן קריטי. קיירי הולך לסל ממש מוקדם עם 10 שניות על השעון זריקות. וואו כבר שכחתי איך זה היה בסוף.
זוכרים לקיירי את השלשה אבל לא את הטעויות כי מי זוכר דברים שלא השפיעו על התוצאה.

אשך טמיר המקורי
אשך טמיר המקורי
29/12/2016 16:33:52

כל המשחק היה טעות אחת גדולה

פאקו
28/12/2016 16:49:30

תודה על הסיכום המצויין.

סומסום
סומסום
28/12/2016 17:19:02

הסוף של הגמר, ה-89-89 המפורסם, לא קשור בכלל לספורט.
ראיתי אותו כמה וכמה פעמים כדי לנסות לחוות את רמת הלחץ.
לא מקנא במו שהיו באמת אוהדים של אחת הקבוצות. זה אין אוויר.

עידו גילרי
עידו גילרי
28/12/2016 17:21:11
הגב ל  סומסום

זה אולי לא קשור לכדורסל, זה מאד קשור לספורט.

סומסום
סומסום
28/12/2016 17:31:30
הגב ל  סומסום

כי עונה שלמה ופלייאוף משוגע מתנקזים לשלוש דקות.
הדבר היחיד שמתקרב לזה הוא גיים סבן בוורלד סירייס.
אנתוני ריזו מהקאבס אמר אחרי המשחק: "באינינג השלישי בערך הייתי כבר ממוטט רגשית. כלוא בתוך בועת זכוכית של רגשות. אמרתי את זה לדיוויד רוס (הוותיק), והוא ענה: תנשום. יהיה הרבה יותר גרוע".

עגל
עגל
28/12/2016 17:43:43

פוסט מעולהה וסיכום יפה לשנה מצוינת.
במחשבה ראשונה זו שנת הלברון, ובאמת מגיע לו, בעיקר על האליפות הראשונה של קליבלנד (בטופ הצפוף של השחקנים, הר ראשמור עאלק, הוא כבר תפס את מקומו)
אבל זו היתה השנה של גולדן סטייט. כדורסל מעולם אחר, שבירת שיא הנצחונות, קרי מעולם אחר מחוזק בקליי ובחמור המדהים של שרק (גרין) ובאוסף לא אנוכי של רול פתיירס. התקפה הגנה ואינספור שלשות. קאמבק גדול מפיגור 1-3 ושביקה יותר גדולה ביתרון 3-1.
הללויה!

Mbk
Mbk
28/12/2016 19:49:36

סיקור ממש נפלא עם זוויות פנטסטיות

דובי
דובי
28/12/2016 19:55:02

מעולה רועי. נהניתי מכל מילה.

יאיר
יאיר
28/12/2016 19:55:46

מעולה רועי! 2017 היא שנה שרשוום עליה טורונטו ראפטורס. ראו הוזהרתם

מנחם לס
מנחם לס
28/12/2016 20:17:06

שוב, למקרה שהחמצתם: מצטרף לכל המברכים את רועי על סיכום השנה בליגה, מבצע קשה ביותר לעשייה. רועי עשה זאת גם בחן של נעורים וגם בבגרות של אדם מבין.
בקשר לבחירה המוסיקאית:
אילו ראיתם אמש את נבחרי האומנות והתרבות של סוף השנה ב'מרכז קנדי' בוושינגטון עם הנשיא ואשתו (מסורת שנתית עם כל הנבחרים*), הייתם מבינים שמוסיקה של העבר כמו השירים של ה-EAGLES למשל אין היום.
כל הקהל נעמד ושר. היום אף אחד מלבד צעירים בני 15 לא יודע את המנגינה והמילים של השירים החדשים שהם חסרי טעם וריח

דינגו
28/12/2016 21:16:57

רועי יש לך טעם מוזיקלי זקן מגילך ב-20 שנה.
איזה כיף!
רק מה – ראיתי את הקליפ של רדיוהד ונחרדתי:
תום יורק נראה כמו קבצן במחלף לה-גרדיה. מזעזע.

Yamani1000
Yamani1000
28/12/2016 22:50:32

WOW יש כאן כמה זקנים כשזה מגיע למוזיקה…

ואגב נוסטלגיות, קפץ לי השיר הזה היום והזכיר לי ותקופה נהדרת בחיים –

https://www.youtube.com/watch?v=ZSsHvvYw3sA

מי שלא מכיר, האלבום כולו מעולה. בכלל אחת מלהקות האלבום ה-1 היותר מוצלחות לדעתי.

Yamani1000
Yamani1000
28/12/2016 22:51:32

ולכדורסל – תודה רבה על סיכום לאחת השנים היותר מעניינות, מרגשות ואיכותיות שזכורות לי

AR
AR
29/12/2016 0:44:40

hey Doc, 70's on 7 is the channel for you.

דורון האוהב
דורון האוהב
29/12/2016 0:54:11

רועי איש השנה של ההופס
רון (המשגיח) טחן איש השנה של ההופס
מולי איש השנה של ההופס
סומסום רוקי הפתעת העונה של ההופס
ליג'וס רכש (מאתר אחר) השנה של ההופס
ברחך ברקלי איש השנה של ההופס
ועוד רבים..
כתבה נהדרת, מוזיקה טובה.

דורון האוהב
דורון האוהב
29/12/2016 1:02:29

עגל יואב
דובי
ניב אפלטון
בהחלט אנשי השנה של ההופס.
הרשימה ארוכה ומגיע לרבים
כל אחד עם הזווית המיוחדת של הכתיבה שלו
כמעט כולכם מצוינים (חוץ ממני ועד כמה)
בטוח ששכחתי כי אתם רבים מידי

ערן
29/12/2016 2:53:48

נהדר רועי ובחירות מוסיקליות מצויינות.

asi
asi
29/12/2016 15:21:37

קראתי בעניין כל מילה. כל הכבוד!

אשך טמיר המקורי
אשך טמיר המקורי
29/12/2016 16:25:35

מעולה רועי

השירים מצוינים, לא היכרתי (כזכור אני תקוע בשנות ה-90).
אבל אני במקומך הייתי נזהר, יש מצב שאתה הולך לחטוף אש מלברון שיאשים אותך בגזענות.

ד"א, לאיה כורם יש אצבעות שמנמנות?

משיח
משיח
29/12/2016 19:48:15

רועי כתוב ונשמע תענוג

הברון מקריית אקרון
הברון מקריית אקרון
30/12/2016 3:02:58

רועי אתה אלוף! יופי של סיכום שנה פוגע בכל הנקודות המדהימות שהיו השנה!! מי ייתן ששנה הבאה הסיכום שלך יהיה מרגש לא פחות 🙂 ואם אפשר שלא ימותו מוזיקאים מצויינים נוספים, לפחות לא ב2017, אז פנאן..

סמל 3 ו3ב
סמל 3 ו3ב
24/02/2018 14:49:27

יפה ויינברג