חם מהתנור – ארון דונלד חוזר מפרישה ומצטרף לראמס

חם מהתנור – ארון דונלד חוזר מפרישה ומצטרף לראמס

השמועות בנושא רחשו במהלך הפגרה, והן התגברו כשדונלד הצטרף למחנה האימונים של הראמס בתחילת אוגוסט, אך ההכרזה הרשמית ניתנה רק הלילה – ארון דונלד, אחד משחקני ההגנה הגדולים של כל הזמנים, חוזר ל-NFL לאחר שנתיים מחוץ למגרשים. הוא מצטרף לקבוצה היחידה בה שיחק במהלך  10 העונות של הקריירה המפוארת שלו – לוס אנג'לס (ולפני כן סט. לואיס) ראמס. הוא חתם חוזה לעונה אחת בה ישתכר בין 20 ל-30 מליון דולר, בתלות בהישגים.

דונלד בן ה-35 הוא אולי הדיפנסיב טאקל הטוב והדומיננטי ביותר של המאה ה-21. למרות שמרבית הסאקים בפוטבול המודרני מושגים ע"י השחקנים בעמדות האדג' (השחקנים החיצוניים של הרביעיה הקדמית בהגנה) או הליינבקרים (שחקני הקו השני), דונלד הצליח לזרוע אימה על הק"ב היריבים גם מהעמדה הפנימית של הקו הקדמי בה שיחק. הוא צבר ב-10 שנים עבור הראמס 111 סאקים – שיא מועדון. הוא הופיע 10 שנים ברציפות בפרובול (אחד מ-2 שחקנים שהופיעו בפרו-בול בכל 10 עונותיהם הראשונות בליגה) וזכה בתואר "שחקן ההגנה של העונה" 3 פעמים (אחד משלושה שחקנים שעשו זאת, ביחד עם אגדות העבר ג'יי-ג'יי וואט ולורנס טיילור). הוא כמובן היה שותף בכיר לזכיה באליפות בעונת 2021-22 וגם להפסד בסופרבול בעונת 2018-19.

מה שעושה את החזרה של דונלד למרתקת ומסקרנת במיוחד היא העובדה שלראשונה בקריירה הוא ישתף פעולה עם שחקן הגנה נוסף ברמתו – וזאת בעקבות הטרייד שהביא ללוס אנג'לס את האדג' האדיר מיילס גארט מקליבלנד. הצמד הזה צבר ביחד 5 פרסי "שחקן ההגנה של העונה" ו-236 סאקים. בלוס אנג'לס מקווים ששני השחקנים האדירים הללו יתחברו היטב לסגל ההגנתי של הקבוצה, ושדונלד יוכל לשחזר ולו חלק מהיכולת שהפגין עד הפרישה. אם כך יקרה, הגנת הראמס – שהייתה מהחזקות והעמוקות בליגה עוד קודם לכן (סיימה במקום ה-10 בליגה בעונה שעברה, עוד לפני הצטרפותם של גארט ודונלד) – עשויה לשלוט במשחקים ולהביא את צבר הכוכבים של הקבוצה לגבהים חדשים. יש להזכיר שהקו האחורי של ההגנה התחזק בשחקנים מצוינים בדמות טרנט מקדאפי וג'יילן ווטסון ואילו התקפת הקבוצה  – שהייתה הטובה בליגה בעונה שעברה – לא איבדה אף שחקן מפתח.

הסופרבול יתקיים השנה במגרש הביתי של לוס אנג'לס  – סופיי סטאדיום באינגלווד. דונלד, גארט וחבריהם מקווים להיות שם ולהחזיר את גביע לומברדי לקליפורניה אחרי 5 שנים. אין ספק שכל דבר חוץ מאליפות יהיה כישלון עצום עבור הסגל המפואר הזה של הראמס. דונלד ישאף להיות משמעותי במהלך העונה ולזכות באליפות שניה לאחר שנתיים של פרישה. בין אם יצליח בכך ובין אם לא, זה ללא ספק יהיה אחד הסיפורים המרגשים והמעניינים של העונה הקרובה ב-NFL.

הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
9 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
עידו גילרי
31/08/2026 8:39:22

ובחדשות לא קשורות ברוק פרדי הודיע על פרישה…

jefffoster10
31/08/2026 9:35:06

אחרי העונה הזו, ארבעה משחקים מול הראמס וסיאטל, הוא יהיה broken פרדי

עידו גילרי
31/08/2026 9:42:14
הגב ל  jefffoster10

🤣

אור
אור
31/08/2026 9:53:00

חחחחח

PhillySpecial
31/08/2026 8:40:36

ניסיון נוסף של המועדון הפאתטי וחסר האוהדים הזה לקנות אליפות בכל מחיר, יש סיכוי שזה יצליח, אני כמובן מקווה שלא.

ירון, החלום
ירון, החלום
31/08/2026 9:02:05

בס"ד
נראה כמה מהיכולת תחזור

גיא רוזן
31/08/2026 9:26:34

קבוצה מרתקת.
אי אפשר להתחיל לנחש איך תראה העונה הקרובה שלהם,
אבל בהתחשב בדרמה שהם הציגו בשנה שעברה, היונה הקרובה היא Must watch TV

דרך אגב,
לצרף שחקן הגנה סופר מנוסה לשחקן קו ההגנה הטוב בליגה זה מתכון שהביא לברונקוס אליפות אז אז בעונת הפרישה של פייטון מאנינג.

jefffoster10
31/08/2026 9:34:16

היה על זה המון רחש בחש בפגרה והסוד הכי גלוי הפך רשמי
אני תוהה איפה נקודות התורפה של הקבוצה הזו, כי ההגנה נראית מפלצתית גם בלי דונלד, אולי איזו ירידה טבעית של סטאפורד אחרי עונת שיא.
מזכירים את הדרך שבה הם בנו את הקבוצה שזכתה באליפות על הראש של הבנגאלס (להעביר בחירות תמורת שחקנים), וגם אז הסופרבול היה בלוס אנג'לס