הדרך לשאנז אליזה 2026 (2) – הסיפורים שמאחורי הטור / דוד "פאקו" סעדה

הדרך לשאנז אליזה 2026 (2) – הסיפורים שמאחורי הטור / דוד "פאקו" סעדה

הדרך לשאנז אליזה 2026 (2) – הסיפורים שמאחורי הטור / דוד "פאקו" סעדה

מוכרת התמונה, הלא כן? אבל זאת לא התמונה מהטור של לפני שנתיים, אלא מהטור הנוכחי. הנה כתמיד, כמה מהסיפורים שעשו את הטור.

בדרך הבטוחה להיות העז: אם היו מבקשים מטאדיי פוגאצ'אר לדרג את הטורים שבהם זכה לפי יחסו אליהם, הטור של 2025 היה ודאי מגיע לתחתית הרשימה. אחרי שבירות השיאים בטור של 2024, הגיע הטור של השנה שלאחר מכן, שבו, למרות היתרון שלו משלב מוקדם והזכייה בסופו של דבר, התיסכול שלו ממהלך העניינים היה ניכר. הטקטיקה ההגנתית של קבוצת ויסמה המתחרה התישה אותו והוציאה לו את הרוח מהמפרשים. אם לא די בכך, פציעת ברך טורדנית, שהוסתרה מכל העולם עד לאחר המירוץ, כמעט חיסלה לו את המירוץ בשבוע האחרון. לא בכדי פוג היה נחוש להגיע לעונה הנוכחית חזק יותר מכל הבחינות. זה כלל תכניות אימונים ותזונה מדוייקות (שהפתיעו את מי שראה אותו בקלאסיקות מול הפיגורה הכחושה בה אחז לקראת הטור). זה כלל גם בחירה מדוייקת של כל המירוצים עד לטור, וגם של חברי קבוצת האמירויות שלו (שלום איוסו). התוצאה עוד לפני הטור היתה נצחונות בשישה מירוצים והפסד (מקום שני) באחד בדיוק – פאריס-רובה. את פירות ההכנה בטור הנוכחי היה אפשר לראות בקטע עם הטיפוס לטורמאלה, שחיסל את המירוץ כבר בקטע 6. פוג הלך למתחרים על הראש בתצוגת עליונות מושלמת, בנקודה שבה כולם ציפו לה, אך לא יכלו לעשות כלום נגדה. המארגנים של המירוץ אולי סברו בתמימותם שמספיק לשים את הטיפוס הזה במרחק של 40 ק"מ לפני הסיום, על מנת להרתיע מי מהמתחרים (מי בדיוק?) מלסיים את המירוץ כבר בשלב מוקדם, ואפשר לומר שפוג הלך כאן גם על הראש שלהם. שבירת שיא הטיפוס על הטורמאלה, כמו גם על האלפ דואז ועל עוד טיפוסים, היו רק עוד דובדבן בעוגת הדובדבנים שפוג הטיח בפנים של כולם, כל זאת כמובן עם חיוך רחב. אם דיברנו על שיאים, אז מלבד השיאים על הטיפוסים השונים, פוג השווה כאן את שיא הזכיות בטור העומד על חמש. בטור הזה הוא זכה בחמישה קטעים, שהיו צריכים להיות שמונה (עוד על כך בהמשך), והוא מתקרב בקצב מבהיל לשיא 35 הזכיות בקטעי טור של מארק קבנדיש, עם 26 קטעים. גם מחוץ לטור, הוא כבר מסמן וי על כל המירוצים האפשריים, כשלפני הטור הנוכחי הוא עשה זאת לשני מירוצי הקטעים בשווייץ, ואיך אפשר בלי להזכיר את הניצחון המרגש במילאנו-סן רמו, שעשה unlock לעוד אחד מהמירוצים שנראו עד לשנה זו ככאלה שייכנסו לרשימת הבלתי מושגים (פאריס-רובה נראה כרגע כאחרון שנחשב ככזה). עם מספרים אלה, ועם העליונות המוחלטת על המתחרים, פוג כרגע נמצא רק עם אדי מרקס בכל הקשור למעמד ה-GOAT של הענף. המספרים של השניים לא רחוקים, וניתן לנתח אותם לכיוון זה או אחר. ועדיין ההבדל העיקרי בין השניים הוא שפוג עדיין לא סיים את העבודה.

ישחקו הנערים: אם יש פרמטר אחד שבו פוג ומרקס דלעיל שונים כמרחק שמיים וארץ, הרי שזוהי תכונת הקניבליות. הקניבל המקורי מרקס היה מעדיף להיות מבושל בסיר רותח לפני שהיה מעניק למישהו אחר (מקבוצתו או שלא) איזשהו הישג, לא כל שכן ניצחון במירוץ או בקטע. פוג, שכבר העניק לברנדון מקנולטי את הזכייה ב-GP של מונטריאול האחרון, הראה בטור דאגה, יש שיאמרו מופרזת לחלוטין, לבן טיפוחיו איזאק דל טורו. זה התבטא בניצחון שפוג העניק למקסיקני בקטע 2, ואח"כ בדאגה המתמדת למאמצי הפודיום ולחולצה הלבנה של המקסיקני, שעלו לאלוף העולם בעוד שני קטעים. פוג התבטא בגילוי לב לגבי התנהגותו בעניין, באומרו שאותו הניצחון של דל טורו היה אחד מהשיאים של הקריירה שלו עצמו (מרקס ודאי מתפלץ בשומעו זאת), ואח"כ גם אמר שהוא מטפח את המקסיקני כיורשו, היות והוא עצמו לא יהיה בטופ לנצח. אחד הקטעים שחרכו את הרשת צולם לאחר הניצחון של פוג על הטורמאלה, בו הוא מרביץ תורה בבן טיפוחיו, בהסבירו לו את הטעות שעשה כאשר משך אותו לפני הפריצה קדימה בטורמאלה.

על רקע זאת, יהיה קל ואף טיפשי לזלזל בהישג של דל טורו בטור הזה. נזכיר שהמקסיקני בן ה-22 הגיע לטור כשבאמתחתו זכיות בטורים של האמירויות, הטירנו-אדריאטיקו והדופינה – בעונה זו בלבד, וזאת בלי לקבל עזרה מפוג באף אחד מהמירוצים. בקטע הטיפוס האחרון הוא אף הצליח להבטיח את הפודיום ואת החולצה הלבנה, למרות שהיה מעט חולה (זכר למגיפה שפקדה את קבוצתו). ההישג שלו כאן מראה שפוג לא רק יודע לחנוך – הוא גם יודע לבחור את מי בדיוק.
מי שיצא עם ידו על התחתונה במאבק הישיר מול דל טורו היה פול סייקסאס. הצרפתי בן ה-19 הגיע לטור הראשון שלו כשהוא סוחב על כתפיו הצנומות את תקוותיה של מדינה שלמה. אז איך היתה טבילת האש שלו? תלוי את מי שואלים. אם שואלים את כל אלה שחשבו שהוא יעשה את מעשה פוג בטור הראשון שלו, במיוחד לאחר שניפץ העונה את התחרות בפלש ואלון ובחבל הבאסקים, אזי מדובר בכישלון. אם לעומת זאת שואלים את כל מי שמצוייד במעט היגיון, הרי שמדובר בהצלחה לא מבוטלת. והרי סייקסאס הגיע לכאן בגיל 19, עם קבוצה נחותה לחלוטין מול קבוצות על, ומתחרה ישיר הזוכה לדומסטיק היקר בהיסטוריה, עם זמזום באוזניים של אומה שלמה, ולאחר פציעה במירוץ הדופינה האחרון, ששיבשה את תכנית האימונים שלו לטור. לנוכח כל הנסיבות, הבחור תיפקד בטור בקור רוח מעורר השתאות, ולא היה רחוק כלל מפודיום וחולצה לבנה היסטורית. אשר לקבוצת דקאתלון שלו, די ברור שתקוותיו להישגים בטורים הבאים ייעלמו בעשן בצבע הטריקולור אם המצב הנוכחי יימשך. הוא חתום בקבוצה עד לסוף העונה הבאה, שתהיה אבן בוחן עבור ההישארות שלו כתלות בבחירת הצוות המסייע. קבוצות אחרות כבר רוחשות מסביבו, כשהמועמדת הראשית לפי השמועות היא קבוצת ויסמה, במה שנראה כמו שידוך שנמזג בגן עדן. הסוגייה אף הגיעה לפתחו של נשיא צרפת, שהבטיח לעשות את כל שביכולתו על מנת להשאיר את היהלום בתחומי הרפובליקה. בכל מקום שהוא יהיה, נראה שראינו כאן רק את האקורד הראשון בקרב בין שניים שיהיו מהכוחות האדירים של הענף בשנים הבאות.

דל טורו וסייקסאס. מבט אל העתיד.

אבל בינתיים: לצרפתים לא היה אפילו ניצחון בקטע במירוץ הזה. אפילו את תואר הרוכב הסופר קרבי, שהולך לא מעט פעמים לצרפתי, גרף ריצ'רד קאראפאז. אבל בלי לחץ, פול. בלי לחץ.

קיבל יותר זמן עם המשפחה: קשה לחשוב על סיום מבאס יותר מזה שלו זכה יונאס וינגגור בטור הנוכחי, עם ההתרסקות לפני הפלאטו דה סולסון, שבעקבותיה שבר את עצם הבריח. וינגו אמנם לא סיכן את זכייתו של פוג בטור כבר מאז קטע הטיפוס הראשון בטורמאלה, אך אף אחד לא היה בא אליו בטענות על כך. מול פוג בשיאו, ועם הג'ירו ברגליים, שבסיומו הצליח להשלים את כל הסדרה של הגראנד טורים (משהו שפוג עדיין לא עשה), זכייה שלו במירוץ הייתה מהווה הישג גדול אף יותר מהפעמיים בהן ניצח את פוג. למרות הנחיתות הברורה מול היריב הגדול, וינגו דווקא הגיע לעונה הנוכחית בתחושה מרוממת. העונה הקודמת, למרות הזכייה בוואלטה, היתה מדכדכת למדי עבור הדני. זאת כיוון שכאיש משפחה מסור, הוא חש ששגרת האימונים האינטנסיבית היא משהו שהוא לא יוכל לעמוד בו לאורך זמן. לפיכך הוא הגיע לסיכום עם קבוצת ויסמה שלו על עדכון תכנית האימונים לכזו שתאזן את הדרישות המקצועיות עם חיי המשפחה שלו. ההתרסקות המצערת שלו בקטע 15 העניקה לו יותר זמן עם המשפחה באופן שהוא הכי לא רצה לקבל. הדני בכל זאת קיבל את גורלו באופן אצילי, כשאת עיקר תשומת הלב לאחר ההתרסקות הוא העניק לחבר קבוצתו ויקטור קמפנארטס, שחש אשמה על הובלת הקבוצה בעת ההתרסקות, תחושה שאותה ביטל וינגו לחלוטין. נאחל לאיש הזה רק בריאות ושיחזור חזק מתמיד לעונה הבאה.

תהיה בריא וינגו

(בדיקות) הסמים האלה יהרגו אותך: התתרסקות של וינגו הגיעה לאחר שבלילה שלפני הקטע הוא הוער בשתיים בלילה ע"י סוכני ה-ITA (הסוכנות הבינלאומית לבדיקת חומרים אסורים), לצורך בדיקה פתאומית של חומרים אסורים. מלבדו, פוג היה הרוכב היחיד שהוער באותו הלילה, יותר נכון בחמש בבוקר. הזעם על המהלך בקרב הרוכבים ושאר הגורמים בענף היה גורף. המבקרים גרסו שמדובר בחוסר כבוד לרוכבים, והתבטאו בצדק על כך שהשינה היא קריטית עבור ההתאוששות של הרוכבים, ודאי כאשר הביקורת הגיעה בדיוק בלילה שבין שניים מקטעי הטיפוס הקשים של הטור בצפון מזרח צרפת. פוג אף הגדיל עשות וקשר בין הבדיקה להתרסקות של וינגו. וינגו עצמו היה דיפלומטי כתמיד, וטען שלא היה קשר בין האירועים, אבל גם ש"הבדיקה לא בדיוק סייעה". רמקו אוונפול אמר בדרכו הציורית שאותו הם לא היו בודקים, כי הוא פשוט היה ממשיך לישון. מי שהתבטא בצורה תקיפה במיוחד בנושא היה רוכב העבר לאנס ארמסטרונג, שאמר שהבדיקה הלילית היא בעיניו הפרה של זכויות אדם, לא פחות. מול כל אלה נקט עמדה מנוגדת מנהלה של קבוצת EF, ג'ונתן וואוטרס, שגם היה בעבר חברו של ארמסטרונג לקבוצה. וואוטרס הצדיק את הבדיקה, באומרו שאם היו עורכים בדיקות כאלה בתקופתו, זה היה חוסך לענף 25 שנים של כאב. וואוטרס אף הוסיף ואמר שהדור הנוכחי של הרוכבים משלם על מעשיו הרעים של הדור שלו, ושהדור שלו חייב התנצלות מתמדת בפני הדור הנוכחי. מעניין.

בכל זאת הצ'יף: והזכרנו את אוונפול, חתיכת טור היה לבחור. מקום שני, שלאור היכולת שלו במהלך הטור היה אולי מושג אף ללא הפרישה של וינגו. הבלגי חזר להציג כאן את היכולת שהביאה לו את הזכייה בוואלטה ב-2022 ואת הפודיום בטור של 2024. הדובדבן, מלבד הזכייה הצפוייה בקטע הנג"ש האישי, היה הזכייה בקטע הכביש, הראשון שלו בטור, על הראש של פוג (כן כן, אנחנו יודעים למה זה קרה). רמקו כדרכו לא חסך בדיבורים, תוך שהוא מטיח את היכולת וההישגים שלו בפרצופם של כל אלה שלא האמינו בו. ועדיין, הדרך שלו בטור הנוכחי הייתה מלווה בצלילים צורמים, בעיקר בתחילת המירוץ. זאת, כאשר התלונן לאחר קטע 6 עם הטורמאלה על כך שחברו לקבוצה, פלוריאן ליפוויץ, לא ניאות לסחוב אותו אפילו לאורך קילומטר אחד, לאחר שרמקו עצמו גילה לויאליות לחברו בטור של קטלוניה, וסחב אותו במשך 30 ק"מ. העובדה שהבלגי מכבס את הכביסה המלוכלכת בחוץ הלחיצה את מנהלי הקבוצה, שהוציאו מעט לאחר מכן סרטון שנועד להראות את האחדות בקבוצה:

הסרטון המביך גרם אף יותר נזק מאשר תועלת, וגרר השוואות לקבוצה שבעבר סבלה מבעיות דומות – מוביסטאר. העניין הציף בעייה מוכרת בענף, כאשר קבוצות מגיעות למירוצים עם מספר מובילים שההיררכיה ביניהם לא ברורה, או בעיית ה"יותר צ'יפים מאינדיאנים". עדיין, עניין ההובלה הסתדר מעצמו בהמשך המירוץ. היכולת המצויינת של רמקו, ובהמשך ההתרסקות המצערת של ליפוויץ בקטע הנג"ש, חתמו את הסיפור לטובת רמקו. ומה יהיה בהמשך? למרות שרמקו חתום עד סוף העונה הנוכחית, וליפוויץ עד סוף העונה הבאה, השמועות הן שדווקא הגרמני ימצא עצמו בקבוצה אחרת בסיום העונה. יחד עם הפרישה הצפוייה של פרימוז' רוגליץ', ותפקיד הסייען שג'אי הינדלי לוקח על עצמו, רמקו כנראה צפוי להישאר רק עם ג'וליו פליצארי הצעיר כמובילים בקבוצה, סביר לחלוטין. עדיין, אי אפשר לדעת מה קורה אצל הבלגי, היות ואצלו הבלתי צפוי הוא הצפוי ביותר. ומה עם זכייה בטור? כשהוא נשאל על כך, הוא אמר בכנות שזה יקרה רק אם פוג יחליט לא להופיע למירוץ. למות עליו.

סופר גיבורים: קבוצת לידל-טרק, שהספונסרית הראשית שלה היא רשת הסופרים לידל, היתה מהכוחות הבולטים במירוץ הנוכחי, מה שבסוף גם הביא לה את תואר הקבוצה המצטיינת של המירוץ. הסיבה הראשונה והעיקרית לכך היא מאדס פדרסן. הדני הוכיח במירוץ הזה שוב עד כמה מדובר ברוכב על. בנוסף לקטע שבו זכה, הוא הצליח לזכות בחולצה הירוקה בצורה מעוררת השראה, תוך שהוא חוצה טיפוסים מהרמה הגבוהה ביותר על מנת לזכות במיאוצי הביניים, קטע אחר קטע, ואחר כך עוד היה לו כח לסחוב את את הקבוצה. הזכייה שלו בחולצה הירוקה משלימה הישג יוצא דופן של זכייה בחולצת הנקודות בכל שלושת הגראנד טורים. לא בכדי הוא חתום על חוזה לכל החיים בקבוצה. ללמדך שהאיוסואים והסקלמוסים יבואו ויילכו (הס מלהזכיר קנדי עם כינוי שהצמדנו לו כאן), אבל מאדס לעולם יישאר.
ואם בגיבורי על עסקינן, מה עם קפטן אמריקה? קווין סימונס הראה במירוץ הזה עד כמה מדובר ברוכב חזק, כשהראה לנו בכמה הזדמנויות את כוחו בכמה מהטיפוסים התלולים ביותר של הטור, כמו גם בחלקים המישוריים יותר. חשוב מכך, הוא הוכיח במהלך המירוץ עד כמה הוא חיוני לקבוצה. ההישגים שלו אמנם לא תורגמו לזכיות אישיות (ועל כך הוא אף הביע מעט מורת רוח), אך התרומה שלו לקבוצה לא הייתה מוטלת בספק. אשר על כן הוא אף זכה בסיום המירוץ בתואר חבר הקבוצה המצטיין, בצדק מוחלט. אך מעל לכל, מדובר באחת הדמויות היותר צבעוניות בענף. לא מדובר רק במראה המובחן שלו, אלא גם באופי המוחצן שסיפק מצע לשלל ממים. קשה כמובן לשכוח את הטיפוס הפסיכי שבו הוא עוד התפנה לתת "כיף" לאביו שעודד אותו משולי הדרך. לא בכדי הבחור הצעיר (שנראה שנמצא איתנו הרבה יותר מאשר הוא באמת) קנה לעצמו מעריצים רבים. עדיין, למצוא כפיל צרפתי לקפטן אמריקה דווקא ביום העצמאות של האומה המארחת זה כנראה גם משהו שדורש כוחות על.

והסיום בשאנז אליזה: מישהו עוד חושב שיש סיכוי שזה יחזור למתכונת הקודמת?

הויקינגים המהירים בעולם: קבוצת יונו-אקס היא אחת הקבוצות המיוחדות ביותר בענף. בעולם שבו המגמה הגלובלית שולטת בכל ענפי הספורט, יש לנו כאן קבוצה סקנדינבית המורכבת מרוכבים נורבגים ודנים בלבד. הקבוצה, המנוהלת ע"י רוכב העבר הנורבגי המהולל תור הושובד, סיפקה לנו במירוץ הנוכחי שלל סיפורים יפים. הראשון היה של הנורבגי טורסטן טריין. טריין מצא עצמו בחולצה הצהובה אחרי שהשתתף בבריחה חזקה בקטע 4 של המירוץ. בעשותו זאת הוא היה לנורבגי השלישי בלבד הלובש את חולצת המוביל בטור (הושובד היה עוד אחד כזה). נגלול רגע אחורה ל-2022, טריין חווה מירוץ מוצלח בטור של קטלוניה, אך בדיקת חומרים אסורים מגלה אצלו רמות עודפות של הורמון גדילה, שבסופו של דבר הובילה לגילוי של סרטן האשכים. טריין חוזר לאחר ניתוח מוצלח לרכיבה התחרותית, וזוכה שנתיים אח"כ בקטע בטור של שוייץ, בטיפוס שנקרא על שמו של חבר קבוצתו לשעבר, ג'ינו מאדר, שנהרג באותו הטור. בוואלטה בשנה שעברה הוא מצליח להחזיק בחולצה האדומה למשך ארבעה קטעים, ובטור הנוכחי הוא מגדיל וזוכה בחולצה הצהובה כאמור. החלום לצערנו היה קצר, כשבקטע הטורמאלה, שני קטעים אחר כך הוא מתרסק, ומוצא עצמו מחוץ למירוץ.

טריין. טיפות של יופיטר.

מסע הקסם של הויקינגים לא נגמר בחולצה הצהובה של טריין. קטע 11 השטוח ראה בריחה ארוכה של הדני מהקבוצה, אנטון צ'רמיג. לאחר שהוא וחבריו לבריחה נתפסו, מיאוץ הסיום ראה את חבר הקבוצה, המאיץ הנורבגי סורן וארנשולד, חוגג את הזכייה בקטע, הראשון אי פעם של הקבוצה בטור, תוך שהוא גובר על כמה מהמאיצים החזקים בענף. בסוף הקטע, צ'רמיג הוכרז כרוכב הקרבי של הקטע. כמה פעמים שמעתם על זוכה במיאוץ ורוכב קרבי מאותה הקבוצה באותו הקטע? מסתבר שאצל הויקינגים מיונו-אקס זה אפשרי.
ובל נשכח, לפני הטור הודיע לנו הדני מגנוס קורט על כך שהוא תולה את נעלי הרכיבה בסיום העונה. קורט, האיש והשפם, הוא עוד אחת מהדמויות הצבעוניות ביותר שליוו אותנו בענף בשנים האחרונות, וגם הוא היה שייך לסגל המרענן של הקבוצה הויקינגית.

הזאבים משתנים: טים מרלייה שם בטור הזה חותמת על היותו המאיץ המוביל בענף, עם שלושה נצחונות מול התחרות הקשה ביותר שיש. אמנם בכמה מהקטעים האלה הבלגי הסתדר בלי הרכבת של קבוצת קוויק סטפ שלו, אך הוא עדיין מהווה עוד אחד בשורה ארוכה ארוכה של מאיצים, שעלו לצמרת בזמן שרכבו בקבוצה (וברוב המקרים דעכו לאחר שעזבו אותה). הקבוצה הבלגית עשתה לעצמה שם אדיר לאורך השנים כאחת ששולטת בתחום הקלאסיקות והמירוצים השטוחים יותר, בהפגינה טקטיקה קבוצתית מלהיבה, שבמקרים רבים מספור העניקה לרוכביה את הנצחונות. אשר על כן הוענק לקבוצה הכינוי חבורת הזאבים (Wolfpack), שלרגע אף נשקל בתור שם הקבוצה. השם קוויק סטפ שייך לחברת הלמינציה הבלגית הידועה, שהיוותה את הספונסר של הקבוצה במשך שנים רבות. כמה רבות? ב-1999 החברה הצטרפה לראשונה כספונסר משנה לקבוצת הקלאסיקות האיטלקית הגדולה מאפיי. הקבוצה התפרקה ב-2002, ועל חורבותיה קמה ב-2003 קבוצת קוויק-סטפ. עד לשנה הנוכחית, החברה שימשה כספונסר הראשי או המשני של קבוצת האופניים. מי שניהל את הקבוצה ביד רמה מאז היה פטריק לפבר, המנהל הכל יכול שבנה את הקבוצה בצלמו ובדמותו. לפבר פרש לפני שנתיים, לאחר קריירת ניהול של 45 שנה, אך השם קוויק-סטפ נותר עם הקבוצה, בשמה הנוכחי סודאל-קוויק-סטפ. אך לא עוד. הקבוצה הודיעה ביום המנוחה הראשון של הטור כי שמה ישתנה לסודאל-סייפטי ג'וגר (מעניין מה יש לאחת הגולשות כאן לומר על זה). חברת קוויק סטפ תמשיך לשמש כספונסר מינורי של הקבוצה, אך לא בהיקף שיצדיק לכלול את שמה בשם הקבוצה. בכך תם אחד העידנים הארוכים בענף, ויש לקוות שהוא ישפיע רק על השם, ולא על חוויית הצפייה לה אנו זוכים מהקבוצה לאורך השנים.

בלוטו בד"כ לא זוכים: עוד קבוצה בלגית שראינו כאן היא קבוצת לוטו-אינטרמארשה, קבוצה שהשנה נוצרה מאיחוד של שתי הקבוצות הבלגיות לוטו ואינטרמארשה. האיחוד הגיע לאחר ששתי הקבוצות היו במצב בעייתי מבחינה כלכלית ומקצועית, מה שגם היה לו השפעה מיידית גם על דירוג הוורלד טור שלהן. המהלך לא ממש סייע לקבוצה המאוחדת, והטור הנוכחי היה שיקוף מצויין של המצב. הכוכב של הקבוצה, ארנו דה לי, הוא קלאסיקן צעיר ומוכשר שזכה לכמה תוצאות יפות בעבר, אבל את הטור הזה הוא התחיל כשכבר בהכרת המסלול של קטע הנג"ש הקבוצתי הפותח הוא נצפה מקיא ליד רכב הקבוצה, ושני קטעים אחר כך נאלץ כבר לפרוש בגלל אותה המחלה. כעת, מחלות הן עניין שבשגרה במירוצים מהסוג הזה (ותעיד קבוצת האמירויות), אבל הבחור הזה נאלץ לפרוש גם בתחילת הג'ירו האחרון – מאותה הסיבה. לצד הישגיו, דה לי סיפק לא מעט תהיות בעבר לגבי המצב הפיזי שאיתו הוא מגיע למירוצים החשובים, שפרשנים קשרו בינו לבין החוסן המנטלי שלו. הבלגי גם ידוע כטיפוס מוזר מעט, שכאשר הוא לא רוכב, הוא מעדיף להשקיע זמן איכות עם הפרות במרעה הפרטי שלו, מה שגרם לאותם פרשנים לתהות אם לא עדיף לו לבחור בקריירה של חוואי. אאוץ'. זה לא היה מפח הנפש האחרון של הקבוצה בטור הנוכחי, כשמלבד דה לי, עוד שני רוכבים מהקבוצה נאלצו לפרוש מהמירוץ עקב פציעות. עוגמת נפש נוספת היתה לקבוצה בקטע 8, עת ליאם סלוק, שהיה בבריחת סולו, נתפס ממש לפני הסיום בידי הדבוקה. ואולי המקרה ההזוי ביותר קרה בקטע 5 להוב ארטז, השען ההולנדי הצעיר והמבטיח של הקבוצה, עת היה בבריחה, אך קיבל אזהרה משופטי המירוץ כיוון שרכב בתנוחה אסורה על אופניו, אזהרה שהביאה אותו לוותר על הבריחה. טור שהקבוצה בהחלט תרצה לשכוח, ואולי שווה לה להחליף את המספרים בטופס.

דה לי. מה פרה לך.


הגדירו אירוניה: אינאר רוביו מתרסק על האלפ דואז ומסיים את המירוץ בגלל התנהגות של צופה אימבציל.

וגם זה שיא: חברו של רוביו למוביסטאר, הפורטוגלי נלסון אוליברה, משלים בטור הזה 24 גראנד טורים שלמים, שהם 501 ימים, ללא התרסקות, פסילה או פרישה. וואו.

לולו פורש: ובשולי הטור, ז'וליאן אלאפיליפ הודיע לאומה שהטור הזה יהיה האחרון שלו. "לולו", שסיפק לנו כל כך הרבה רגעי הנאה במהלך הקריירה הענפה שלו, פורש כיוון שלדבריו הוא כבר לא שואב הנאה מהרכיבה התחרותית כבעבר. למרות הפרישה, הקשר שלו לטור לא יתנתק לחלוטין. זאת כיוון שאשתו, רוכבת העבר מריון רוס, היא הדירקטורית של הטור דה פראנס לנשים. אנחנו כבר מתגעגעים, מאד.

לולו. נתגעגע אלוף.

פאקו

ממונה על איזור 51 בהופס.
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
99 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
אמיר
27/07/2026 10:09:48

ראשית כל ולפני הכל תודה רבה ל-MVP פאקו על הסיקור והליווי המעניינים, מפורטים ומחכימים שאין להם אח ורע בארצנו. סיקור מופלא של טור נהדר.
וכן לכל המגיבים הנהדרים כאן באתר ששדרגו את חוויית הטור בגדול.

city_jogger
city_jogger
27/07/2026 11:15:43

תודה פאקו על הסקירה לכל אורך הטור ועל הסיכום הנהדר והממצה.

בעצם כמעט ממצה, כי לא הקדשת מספיק מילים לקאראפאז. אז הנה כמה 🙂

קאראפאז עשוי מחומרים באמת מיוחדים מאוד. הוא הולך ומתחזק בגרנד טורים ככל שהימים עוברים, השבועות חולפים והקילומטרים (בעלייה) נוקפים. על המצבה שלו כנראה ייכתב:  not here to make friends! . אבל הוא גאון בלמקסם מצבים ממה שהחיים זורקים עליו (כל זמן שהם לא כוללים חברים לבריחה) ובלהוציא מעצמו את המקסימום שבמקסימום. ובשלבים שפוג כבר לא בא להתחרות בהם (וגם בחלק מאלה שהוא כן) הוא הגיע בענק, וכך קנה לעצמו שתי זכיות בקטעים ואת החולצה המנוקדת. בעיניי תפורה על קאראפאז התחרות על חולצת המטפסים בגרנד טורים ועל קטעים הרריים מתוך בריחה, יותר מאשר התחרות על הג'י.סי (למרות שיש באמתחתו זכייה בג'ירו ועוד כמה פודיומים בגרנד טורים). הוא הוסיף הרבה עניין למירוץ (גם אם אותי זה לעתים עצבן… אבל זה שלי מה שנקרא). ומגיעה גם מילה טובה לבן הילי שסייע לו רבות בבריחות והפעם לא לקח קטע בעצמו (קצת חבל).

ואפשר גם להזכיר את הגיבור הטראגי וקטוע השן – ספ קוס, שהתאמץ מאוד להציל את הטור של ויסמה אך ללא הועיל.  

כמה מילים על הקטע האפי של אתמול: איזה פינאלה קיבלנו. קשה למצוא מילים. זה נראה כמו ההתנהלות בקילומטרים האחרונים בקטעי ספרינט, כשהכל בכאוס והמולה של משיכה קדחתנית קדימה, רק שפה זה נמשך על פני 30 ק"מ (בתוספת עליות פאנצ'יות כדי להוסיף קצת פלפל). עם אינטנסיביות בשמיים וווליום שהמשיך להתגבר עוד ועוד עם כל קילומטר שעוברים, עם כל הקפה. פוג היה נחוש לתת את כל מה שנשאר לו גם אם זה לא ישתלם (כי למה לו לשמור רזרבות?), וזה באמת לא השתלם. דקאטלון נתנו כולם את הכל, וזה גם לא השתלם. כשהגיע לקו, מוד"פ לא התרומם לתמונה איקונית, לא הניף אגרוף באוויר (פיליפסן עשה את זה בשבילו). הוא פשוט נתן לאופניים לגלגל אותו למעקה הקרוב והתמוטט עליו. אז, אפשר להסיק מכך שגם הוא כנראה נתן את הכל 🙂 וזה השתלם לו בענק. הסיום של הטור בצורה הזאת, כשכל כך הרבה רוכבים סופר מחויבים ומעורבים בנעשה עד השנייה האחרונה, הזכיר סיומת של קרב עשר באתלטיקה, כשאחרי המקצוע העשירי והאחרון של ריצת ה-1500 – שבו האתלטים וידאו שהם סחטו מעצמם כל טיפת אנרגיה אחרונה – הם פשוט קורסים לרצפה. וזאת, רבותיי, סיומת בסטייל. תענוג.

כמו כן (עד שיוכח אחרת…), כנראה שהfrenemies האולטימטיביים ואן ארט ומוד"פ סיכמו ביניהם שכל שנה רק אחד מהם ינכח בקטע המסיים בפריז, והמישהו הזה ינצח את פוג.

ובנימה אישית, השבוע האחרון החזיר לי איזו חדוות צפייה ואהבה רבה לסייקלינג שאבדה לי אחרי השיט שואו של הפרו פלסטינים בוואלטה האחרונה. היה טור ממש מהנה לצפייה, בפרט בשליש האחרון שלו (ואחרי שהסוגייה הכה בוערת "מי יזכה בטור השנה?!?!" ירדה מהפרק), רווי בתחרויות פנימיות ובאירועים שאותם פאקו היטבת לתאר (לא נעים, אבל הקטליזטור לרוב הדברים היה כנראה הפרישה הכואבת של וינגגור). לגמרי משאיר טעם של עוד.

תודה לאלוהי הסייקלינג (לא פוג זה לא בהכרח אתה!) ותודה לפאקו ותודה על הבמה הנפלאה לקרוא ולכתוב על הספורט היפהפה הזה.

אהה ושלא תחשוב שפספסתי את עניין הסייפטי ג'וגר… חח אני מרגישה כמו קהל שבוי. אבל למען הסר ספק אין שום קשר לניק שלי. נקווה שהקבוצה תמשיך לשמור על האופי הלוחמני והמנצח שלה גם עם המיתוג החדש. ובאותה נשימה, אורובואר לולו. אמנם כבר כמה שנים שזה לא זה, אבל הוא יחסר מאוד בפלוטון (ובמירוצים היומיים). רוכב אדיר ומרגש.

עידו גילרי
27/07/2026 12:57:16
הגב ל  city_jogger

חחח, מהיום יהיה שמה בישראל סייפטי.

MacLeod 1
MacLeod 1
27/07/2026 11:18:59

צחקתי, בכיתי,למדתי … תודה לפאקו ולכל המגיבים.
אשרינו שזכינו לחזות ב (עוד) חייזר

Tom
Tom
27/07/2026 11:32:53

תודה פאקו! לגמרי הרוכב הקרבי שלנו.

כל מיני דברים שקופצים לי לראש, לפי סדר אקראי לחלוטין:

  1. איך קווין סימונס לא זכה ברוכב הקרבי של הטור? הזכרון האנושי נצמד לאירועים האחרונים, ושם קאראפאז קפץ קדימה.
  2. טורסטן טריין – כל כך הרבה קרה שכבר כמעט שכחתי מזה, אבל איזה יופי של סיפור.
  3. אנחנו בטלוויזיה רואים אותם כל יום שוברים שיאי מהירות ושיאי טיפוס ושיאי לא יודע מה. תזכרו שהם רכבו איזה שבועיים בטמפרטורות של מעל 30…ג'היייינום.
  4. לידל טרק – סופר מרשים בעיניי עד כמה הם הצליחו. הגיעו עם שאיפות חולצה ירוקה, ובנוסף מובילי GC, ולמרות שהם פרסו עצמם דק-דק לכמה כיוונים עדיין הגיעו להישגים.

בעיניי היה טור מצוין, על אף שהתחרות חוסלה במחי טיפוס בסטייג' 6.
היו מלא התרחשויות, כמעט ולא היו סטייג'ים משמימים (כן סטייג' 17, אני מסתכל עליך).
ומה שהכי מרים לי את החוויה אלו הדיונים כאן – אני יודע שכל יום יופיע פוסט, וכל הדומסטיקים יגיעו להחתים שעון, והקפטנים יתנו להם את הכבוד ויסחטו עצמם עד הסוף.

עד הפעם הבאה! (סתם, העונה עוד לא נגמרה)

נ.ב.
בשולי הדברים, לנטרן רוג' מיודענו זרק משהו באחד הסיכומים האחרונים שיכול להיות שזו הפעם האחרונה שהוא מתקצר את הטור.
כל מי שטרם עשה עוקב לערוץ היוטיוב שלו, אנא מכם.

city_jogger
city_jogger
27/07/2026 11:49:57
הגב ל  Tom

עם כל הכבוד לרוכבי הג'י.סי של לידל טרק (וכפי שיכולה לרמוז הפרסומת לרשת הסופרמרקטים לידל ששודרה תכופות בזמן הטור) – הבעלבית האמיתי שם הוא פדרסן

Tom
Tom
27/07/2026 11:53:22
הגב ל  city_jogger

בוודאי.
ועם זאת התייחסו גם ל-GC, אחרת היו מביאים לו עוד שני פועלים.
אל תתני לעובדה שהוא היה חזק ברמות פוגיות והצליח להגיע כמעט לכל ספרינט ביניים, כולל של סטייג' 20 (!), להסתיר זאת שהיתה חסרה קצת תמיכה (קצת).

Tom
Tom
27/07/2026 11:59:20
הגב ל  פאקו

כבר דנו כאן בדקאתלון – אם אתם מביאים פרוספקט צעיר וסופר מבטיח וסופר צרפתי, למרות שזה לא היה בתוכניות עד פלאש-וולון פחות או יותר – אז תנו לו כל התמיכה שאפשר

עידו גילרי
27/07/2026 12:56:12
הגב ל  Tom

הם עשו עבודה מספיק טובה.

puma1234
puma1234
27/07/2026 21:17:48
הגב ל  city_jogger

תודה רבה דוד.
מאד מודה לך על התקצירים הענין והסיכומים היום אני עוקב הרבה פחות מבעבר ,בפועל לא עקבתי בקנאות אך הקפדתי לקרוא את הסיכומים .
מכיר ספורט באופן כללי רוב הדברים לא מפתיעים בעיני .
אך מאד רוצה לציין את ההתקדמות של רמקו ,את החזרה המדהימה מהפציעה של קאראפאז ,מישהו זוכר שהיה פצוע ?
מישהו זוכר את השם נארוואיז עכשיו ?
התחרות בין ווינגו לפוג הוכרעה לחלוטין
לטעמי ווינגו חפר קבר לעצמו בשל צורת
ההתיחסות למנטור שלו פרימוז ,שכח מה עשו בשבילו ומצא עצמו על הקרשים ועכשיו בדטמה למה שהערכתי הוא כבר לא מספר 2 בעולם .
חוץ מקאראפאז ,פדרסן ,אינאר רוביו ראינו בטור מטפס שען גבוה בשם כל מאורו שמידט ,הבחור הזה רוכב מעולה , ראינו
קפיצת מדרגה של תום פידקוק שלא וויתר על אף בריחה ,אך פידקוק בנוי למירוצי שטח חזק שרירי טכני ונמוך ,כל אלו לא מאפשרים טיפוס ברמות הגבוהות ,אך
הרצון וההקרבה שם .
איגן ברנל עדיין לא הצליח לחזור לרמה שהיה בה אך גם אחריו צריך לעקוב קשה לו אך הוא מתאמץ ומתקדם ,מתי שהוא הדברים יתחברו לו .
פרימוז לצערי לא לקח שום טור , חבל קופץ סקי מנצח טור זו אטרקציה לא יצא לו ,חבל שלא עבר לאמירויות פוג היה יודע
להחזיר לו את אותה התמורה שנתן עבור ווינגו בדיעבד איזו בוגדנות מצערת ומטופשת מצד הרוכב והקבוצה .
פרימוז הצליח יותר מולוורדה אך בענייני
נקמות יש לו מה ללמוד ממה שולוורדה עשה לקינטאנה אשר נהג כלפיו כפי שווינג
התנהג לרוגליץ.
מתיו ואן דר פול הנכד של אל פופו כבר היה בשחקים באותה סטראדה ביאנקי מפורסמת בה ריסק את אלה פיליפ בסיום ואחר כך העלה נתונים לא אנושיים
בעליל מסטראבה לרשת .
אחר כך הגב נקם ,יש גבול גם לנגיעה בשמיים , ואן דר חזר לרכב לא חזר לשחקים , אך מידי פעם מפגין ניצוצות
הפעם הימרתי על פוג במנצח באליזה ,
טעיתי מתיו חפר מהכבוד העצמי משהו מפעם ,כמו שמשון הקרח תמות נפשי עם
פוגים ,לא רק שניצח גם לקח את יאספר
לקו , מה שמתיו עשה בטור הזה עבור הקבוצה ועצמו הוא משהו שרק פוג יכול
לעשות.
פוג , אין מה לעשות אם נצח ראוי יותר ממנו רוכב שנותן לנו את הטעם הקבוצה מעלי כל המירוץ למרות שהוא ואם אני ששונא פולחן אישיות רושם זאת אז כנראה שכך הוא :
פוג הוא פשוט מעל הספורט ,רוצה לדבר גם כי שאלו על סמים :
סמים זו מילה כוללת האם תוספים כמו מגנזיום ,אלווורה ,מידי פעם כשבאמת צריך וונטולין ועוד חומרים שחלקם מזיקים יותר או פחות הם סמים ?
תלוי את מי שואלים אין ספק שאין רוכב בדבוקה שלא משתמש בתוספים או חומרים כאלו או אחרים , האם הם מותרים נותנים יתרון כזה או אחר ?
מי שמבין בתוספים יודע כי מדובר במדע
מדויק כמה אפשר לקחת באיזה מינון וכולי .
מי שרוצה שיעבור בגוגל על רופאים המקושרים לרוכבי אופניים ,קצרה היריעה גם כך כתבתי הרבה מדי.
הענין הוא בכלל אין אפשרות לפקח על אף אחד תשכחו מזה.
האם זה מה שעשה את פוג ,להבנתי
ממש לא ,היתרון שלו נובע בדיוק מהדיוק
מהעבודה מההשקעה מהשכל , ומההערכה כלפיו , מרק סולר הסכים לעבוד עבור ולוורדה בשל הדוגמא ,ועובד גם בשביל פוג כנל שאר רוכבי הקבוצה
הם נותנים עבורו מפני שהוא נותן עבורם
ומעריך ,הוא הרבה מעל הספורט.
תודה רבה וניפגש בסן סבסטיאן והמירוצים הקרובים ,הפומה לא הולך לשום מקום .
תודה

נערך לאחרונה 19 ימים לפני על ידי puma1234
עידו גילרי
27/07/2026 12:56:38
הגב ל  Tom

באסה

Dor
Dor
27/07/2026 11:46:08

סיכום נהדר.
פאקו המון תודה על ההשקעה

Tom
Tom
27/07/2026 11:54:20

בואו נפתח שרשור של רגעים ויראליים.
יש כמובן את הכיף של סימונס, ועכשיו נתקלתי בזה: https://www.facebook.com/reel/1023689416969641
אגב וייסטרופר הנ"ל גם היה מהברחנים הבלתי נלאים

Tom
Tom
27/07/2026 11:58:05
הגב ל  פאקו

נו, כמו שכתבת על הקבוצה שלו – חסרת כיוון

עידו גילרי
27/07/2026 12:53:54
הגב ל  Tom

כל ראיון עם פוג…

MacLeod 1
MacLeod 1
27/07/2026 13:14:13
הגב ל  Tom

חחחזק

אבו מירוטיץ׳
אבו מירוטיץ׳
27/07/2026 12:10:28

טור נהדר לטור נהדר 🙂
תודה לפאקו ולכל המגיבים. אני בעצמי עוקב כאן שנים אבל רק השנה קפצתי כאן למים והשתתפתי בדיונים בזמן אמת ואיזה כיף זה היה. הטור השנה התחיל בברצלונה שבה אני מתגורר ועבר ממש לידי בקטע הראשון ודרך העיירה ליד טאראגונה שבה גרתי שלוש שנים בקטע השני, מה שתרם לנוכחות גדולה עוד יותר של הטור אצלי.
אוסיף רק שהייתי רוצה לדעת מה היה קורה עם המקום השני אם וינגגור לא היה מתרסק, האם רמקו היה מסוגל לתקוף ובאמת לאתגר אותו. מה שבטוח שהיה יכול להיות מרתק לראות, והיה מוסיף עוד עניין לפחות בקטעים מסוימים. גם יכול להיות לגמרי שוינגגור היה מראה שוב שהוא על המדרגה הזו בליגה משלו. הליגה השניה 😉
נתראה בטורים הבאים!

עידו גילרי
27/07/2026 12:52:27
הגב ל  פאקו

אניחושב שזה יותר קרוב ל0-100.

עידו גילרי
27/07/2026 13:07:17
הגב ל  פאקו

שיכעס עלי, אני אתמודד. זה לא מוריד ממנו כלום.

עידו גילרי
27/07/2026 12:51:44

נראה שאתה מרגיש טבעי במים.
בקרוב וואלטה – קל"ב.

עידו גילרי
27/07/2026 12:47:12

היה אחלה טור וכמו תמיד כיף כאן במדור.
אני עוד לא נרגעתי מהסיום אתמול. התמונה של ון דר פול קורס אחרי הקו פשוט אייקונית.
הוא אמר גם שהיה בטוח שיתפסו אותו והוא חיכה לראות רוכבים חולפים על פניו וזה פשוט לא קרה כי הוא נתן את כל מה שיש לו ואז עוד קצת. אם לצטט: בהולנדית יש ביטוי שאומר שזה צריך לבוא מהאצבעות ברגליים. אני לא יודע מאיפה זה בא אבל בטח לא מהאצבעות. סוף ציטוט.

נערך לאחרונה 20 ימים לפני על ידי עידו גילרי
city_jogger
city_jogger
27/07/2026 12:58:20

תמונה איקונית ברמות קורברליות

עידו גילרי
27/07/2026 12:59:00
הגב ל  city_jogger

השוואה מעולה.

city_jogger
city_jogger
27/07/2026 13:09:04

האמת שגם בסיומו של אותו אירוע מוד"פ היה נראה כמו גופה למשך כמה דקות. אבל עם סט מאוד שונה של רגשות

עידו גילרי
27/07/2026 13:09:36
הגב ל  city_jogger

זומבי

עגל
27/07/2026 14:05:34
הגב ל  city_jogger

מי זה מוד"פ, מתיו ון דר פול?
זה האוסצילטור ההולנדי הזה

עידו גילרי
27/07/2026 14:06:49
הגב ל  עגל

אין בו שום דבר אוסצילטורי – הכח פועל רק בכיוון אחד…

puma1234
puma1234
27/07/2026 20:41:26
הגב ל  עגל

מתיו ואן דר פול הוא הבן של ואן דר פול והנכד של אל פופו (הסגן ) מראה שכמו פוג הוא אחד מאלו שמרים את הקבוצה
ולא דואג רק לעצמו כמו אם צריך לומר בבוטות למרות שיהיו כאן כמה שיעלבו
הקניבל המסומם אדי מרקס , האיש שטיפח מתחרה לא חוקי אחר בשם לאנס אם כי סביר יותר להניח כי יכולותיו של לאנס לא נבעו מסמים לפי תיאןרו של לאנס עצמו קיבל תרופה נסיונית מסוימת אשר הצילה אותו מסרטן מוח סופני ,התיאור הזה נמחק בכל מקום מהרשת עד כמה שראיתי אך אני זוכר אותו היטיב .
תרופה כזו יכולה להיות מורכבת רק מדבר אחד שהוא מאד לא חוקי , ומאד מקושר לאחד בשם ג:פרי .
ברטר לחלוטין כי גופו של לאנס
התנהג כגוף צעיר בהרבה מאשר
גילו בפועל , גם זו עובדה שיכולה
להיגרם רק מאותו חומר לא חוקי עצמו .

נערך לאחרונה 19 ימים לפני על ידי puma1234
עידו גילרי
27/07/2026 12:48:50

אם בשנה שעברה פוג נשמע אחרי הטור כאילו הוא בדרך לפרישה השנה הוא כבר היה הרבה יותר קליל. לא שלל התייצבות לוואלטה וכשהזכירו לו את מועדון החמש הוא אמר שהוא לא אוהב מועדונים והוא מתכוון לעזוב בהקדם…

נערך לאחרונה 20 ימים לפני על ידי עידו גילרי
עידו גילרי
27/07/2026 12:55:04
הגב ל  פאקו

גם אני לא אבל היו לו כבר כמה הזדמנויות והוא לא שלל.

עידו גילרי
27/07/2026 12:50:31

נתגעגע לאלאפיליפ. קשה לראות רוכבי על מאבדים את זה בעקבות התרסקות. זה מועדון שרק הולך וגדל ממירוץ למירוץ.

city_jogger
city_jogger
27/07/2026 12:59:06
הגב ל  פאקו

אוי אוי זעקות השבר שלו אחרי ההתנגשות באופנוע הארור בפלנדריה… עדיין כואב לי בגוף מלהיזכר בזה

נערך לאחרונה 20 ימים לפני על ידי city_jogger
רפיקי
רפיקי
27/07/2026 13:37:22

תודה רבה פאקו
אמרתי גם אתמול,אין בארץ עוד סיקור לרוחב ולעומק של הטור כמו שאתה מביא פה,רק תמשיך.

כמה נקודות שלי-
פוגי- הוא הגואט כבר שנתיים, להשוות אותו לרוכבים מסוממים משנות השישים זה מעליב.
צריך להנות מכל דקה שהוא על האופניים ופשוט להודות על זה שאנחנו יצורים תבוניים בדורו.
ובאותה נשימה, פשוט להתפלל שהוא לא מסומם, אני לצערי לעולם לא אצליח לשחרר את החשד הזה.

ויני ורמקו- כואב הלב, אני באמת חשבתי שהראשון יצליח לעשות משהו מיוחד השנה ולאתגר את פוג, אחרי שהיה ברור שלא קיוותי לקרב צמוד על המקום השני, אני חשוב שרמקו עשה את הקפיצת מדרגה הזו שיכלה להביא אותו למקום השני גם בלי הפציעה וזה המקום לפרגן לו,זה קשה לדרג אבל ברמת הרעיון הוא רוכב מספר 2 בעולם היום.

דל טורו- כשרון גדול, בעיניי על הפודיום ובלבן בחסד ולא בזכות, כצופה היה מבאס לראות את פוגי מוותר על הישגים כדיי לדאוג לו, אבל זה ספורט קבוצתי כמובן.

סייאקס-מטורף מה שהוא עשה בגיל 19, השאלה כמה עוד יש לו להשתפר, אני מניח שכמו בכל ספורט הפריים הפיזי הוא לא לפני גיל 23 בערך אז לכאורה הוא לגמרי מישהו שאמור להוביל רת הענף עוד כמה שנים..מצד שני הוא צרפתי..

קארפאז- אמרו פה מעליי החסרון שלו בסיכום קצת צורם.. הוא המרוויח הגדול מהמדיניות של פוגי וקבוצתו אבל זה לא מוריד מההישג שלו, המרדף שלו אחרי קוס היה השארה לכוח רצון (עוד לפני ההתרסקויות).

מאיצים בכללי- לי אישית מרגיש שהדור הזה פחות מרגש מהדור הישן של קאבנדיש קיטל קריסטוף סאגן מתיוז ועוד.

עגל
27/07/2026 13:55:36

תודה פאקו על קדימונים וסיקורים כל כך מושקעים.
זה לא ברור מאליו למרות שאנחנו כבר מורגלים לטוב הזה.

אפשר לפסול רוכב על תנוחת רכיבה לא חוקית?! מה העניין כאן, תנו לו לרכב איך שהוא רוצה, מן הסתם הרוכבים ימצאו את התנוחה שהכי טובה להם, לא?

עגל
27/07/2026 14:15:44
הגב ל  פאקו

תודה פאקו.
גיגלתי את זה עכשיו והבנתי על מה מדובר.
בהחלט, שיקולים בטיחותיים זאת סיבה טובה לאסור תנוחת רכיבה.
את הסופר טאק הזה עשיתי כמה פעמים כשיצא לי להיות על כביש בירידה. ה-puppy paws גם מסוכן, אם כי לא ברור לי אם או כמה זה משפר את האוירודינמיות.

Tom
Tom
27/07/2026 22:52:45
הגב ל  עגל

בוודאי שפאפי-פוז משפר אוירודינמיות; הרוכב הרבה יותר מכונס סביב ציר התנועה. במילים טכניות מקדם הצורה שלו נמוך יותר, ומכאן הגרר.
הנגזרת העיקרית מהאיסור על הוא סטמים ארוכים יותר, כדי להיות אוירודינמיים בתנוחה חוקית.

עידו גילרי
27/07/2026 22:56:50
הגב ל  Tom

אררר דבר אלי טכנית…

Tom
Tom
27/07/2026 23:23:57

כפי שניתן לראות (אמר כל סטודנט בכל חרטוט באשר הוא), הגרר מושפע מ:
צפיפות החומר (תמיד אויר בשבילנו)
מהירות בריבוע!!! כלומר הכפלת המהירות מעלה את הגרר ברביעית. אללה יוסתור.
סי.די הוא מקדם הגרר, שנקבע בעיקר מהצורה, יעני כדור/מרובע/חרוט/כיו"ב (או רק. עברו הרבה ירחים מאז שלמדתי את זה). למעוניינים להרחיב חפשו Drag coefficient.
ו-A הוא שטח הפנים. שני האחרונים הולכים יחדיו גם נועדו, ולכן התכופפות או סופר-טאק או כל פטנט אחר נועדו להקטין את המספר הזה, ומכאן לשפר אוריודינמיות ומכאן להגדיל מהירות.

Screenshot-2026-07-27-231823
עידו גילרי
27/07/2026 23:31:13
הגב ל  Tom

🫠

קפיץ
27/07/2026 14:11:07

איזה סיכום מעולה לטור משובח. נתראה בספרד. טוב אז מה קורה? פוג בא לוואלטה או לא?

קפיץ
27/07/2026 14:13:05

אה… ו… נראה לי שלפיליפסן יהיה מה לומר על הקביעה של פאקו שמרלייר הוא הספרינטר מספר 1 היום. פאקו כמובן צודק בזה שמרלייר עשה את זה בלי המשיכות של MVDP , אבל בכל זאת זה לא שחור ולבן שם. מצד של Any given Sunday…

עידו גילרי
27/07/2026 15:32:32

עוד קצת שיאים:
הטור של השנה היה הקצר ביותר בהיסטוריה המודרנית של טור של שלושה שבועות.
זה לא יפתיע לכן שהוא גם שבר את השיא של שנה שעברה לטור המהיר ביותר בהיסטוריה(והראשון לחצות את רף 43 קמ"ש).
בנוסף הקטע מוישי לנבר שבר את השיא לקטע הכביש המהיר ביותר בהיסטוריה (50.9 קמ"ש).

עידו גילרי
27/07/2026 15:40:20
הגב ל  פאקו

אכן. מצדיק את תת הכותרת…

נערך לאחרונה 20 ימים לפני על ידי עידו גילרי
city_jogger
city_jogger
27/07/2026 15:56:58

לשבור שיא במקום בשם נבר זה אך מתבקש!
(סליחה..)

עידו גילרי
27/07/2026 16:03:52
הגב ל  city_jogger

nevers say nevers…

london_ISR
london_ISR
27/07/2026 15:59:37

תודה ענקית לפאקו ולכל המגיבים פה באתר. זה נהיה כבר מנהג אצלי לקרוא את הפוסט וכל התגובות של היום הקודם עם הקפה של הבוקר. יהיה קשה להיגמל.

למרות שסהכ היה טור מאוד מהנה, ובניגוד קצת למה שכתבו מעלי, בכל זאת הדומיננטיות של פוג קלקלה לי קצת. פחות מבחינת הזוכה הכללי, זה אף פעם לא הוטל בספק, אלא יותר מבחינת האימפקט על המירוץ והעננה סביב עניין הסימום. מבחינת המירוץ, לא אהבתי שהוא מחליט מתי הוא מוותר על קטע ובשביל מי. כמו שרבים פה אמרו, הוא בחיים לא היה נותן לוינגו לרכוב קדימה ונשאר עם דל טורו, לא משנה כמה יתרון היה לו בחולצה הצהובה.
לגבי הסימום, כמובן שאין הוכחות והכל ספקולציות. אבל ברור לי שהוא ׳גדול מדי בשביל ליפול׳, ואם יתפסו אותו עכשיו אז הוא יפיל איתו את כל הענף. אולי אני צריך לקחת הפסקה מהטוויטר 😭

london_ISR
london_ISR
27/07/2026 18:11:09
הגב ל  פאקו

אתה חושב שהם יוציאו הודעה שהדגימות שליליות? אני מניח שלא. אני מנחש שהתוכנית היא לשמור את הדגימות עד שיפתחו את הבדיקות הנחוצות.

jefffoster10
27/07/2026 17:48:06

פשוט נהדר, תודה פאקו נהניתי לקרוא אותך מדי יום ביומו ובוודאי עכשיו בפוסט הזה

puma1234
puma1234
27/07/2026 21:25:10

שכחתי להזכיר את פול סייאקס :
טור ראשון הילד מדהים ,חכו !

אור
אור
27/07/2026 21:38:38

תודה פאקו ולשאר המגיבים, תענוג

אשמח לדעת מה הסיפור עם רוביו

אור
אור
27/07/2026 22:10:08
הגב ל  פאקו

מה רואים

אור
אור
27/07/2026 22:12:23
הגב ל  פאקו

אוקיי זה אני ראיתי לא הבנתי מה האירוניה איתו

אור
אור
27/07/2026 22:36:16
הגב ל  פאקו

אהה חחח

עכשיו נשאר רק להסביר לי את זה..

אור
אור
27/07/2026 22:49:43
הגב ל  פאקו

אחלה תודה רבה

הכינוי האהוב עליי היה הלולב, מה איתו פרש

נערך לאחרונה 19 ימים לפני על ידי אור
עידו גילרי
27/07/2026 22:56:04
הגב ל  אור

הקולב…

אור
אור
27/07/2026 23:06:17

כמובן 🙂

מאנו דה מאן (לשעבר מיקי)

מעולה פאקולביץ', כרגיל לא הבנתי מילה ונהניתי מכולן.
.
לא מבין גדול בסמים, אבל להעיר ספורטאי תחרותי באמצע הלילה לפני תחרות נשמע לי לא סביר – לא יכלו לבדוק אותו שניה לפני או אחרי הקטע של אותו יום? אם אין ברירה אז אין ברירה, אבל חבל שכך.
.
וואלה? פוג אמור לעבור את אדי מרקס? גם אם זה לא יקרה זה חתיכת הישג רק להיות בקונברסיישן. סחטיין.

אור
אור
27/07/2026 23:12:26
הגב ל  פאקו

הצרפתים אף פעם לא היו אובייקטיבים חח

אני כבר לא זוכר בדיוק מה זה היה בעבר, קשור לפסילות של רוכבים לדעתי

אור
אור
27/07/2026 23:11:20

הבדיקות בלילה של לפני התחרות זה משהו שהיה קורה גם ב-UFC, ובשנים האחרונות יש חוק נגד זה בשתי הלילות שלפני התחרות. מאמין שגם כאן יאסרו את זה באמצע הלילה בסופו של דבר

עידו גילרי
27/07/2026 23:12:56
הגב ל  אור

*רק לרוכבים צרפתים.

אור
אור
27/07/2026 23:38:23

🙂

ירון, החלום
ירון, החלום
28/07/2026 6:47:36

בס"ד
תודה רבה
פוסט ברמה של פוג……

NFS
NFS
28/07/2026 7:22:02

וואו איזה סיכום מעולה.
תודה רבה פאקו.

NFS
NFS
28/07/2026 7:44:17
הגב ל  NFS

אז כשרואים את האוהדים הנורבגים עם התנועת חתירה – אלו אוהדים של יונו-אקס?

NFS
NFS
28/07/2026 7:47:00
הגב ל  NFS

וגם אוסיף על קטע הסיום – ממש התרשמתי.
איכשהו זכור לי שפרום היה רוכב בסבבה עם כוסית שמפניה וכל הקבוצה היו חוצים את קו הסיום מחובקים ביחד, לעומת פוג שלחץ ממש עד הסוף – כשהסיום עם ואן דר פול היה פשוט מדהים

נערך לאחרונה 19 ימים לפני על ידי NFS
אמיר
28/07/2026 11:45:03
הגב ל  פאקו

הכל תלוי נסיבות. בקטע הסיום הייצוגי של הוואלטה במדריד, פרום השתתף בספרינט הסיום בהצלחה כדי לקחת גם את חולצת המאיץ המצטיין.
פרט לכך, נדיר מאוד שמתחרה GC ישתתף בזה.

רן הנרגן
28/07/2026 7:48:26

פוסט סיכום שהוא הזדמנות מצויינת להודות לפאקו (ולקיביצרים) על סיקור מרתק של הטור.

קפיץ
28/07/2026 9:19:11

ושאאוט אאוט ללני מרטינז. יש לצרפת למה לחכות אחרי פרישת בארדה

עידו גילרי
28/07/2026 11:01:02
הגב ל  פאקו

טוב נו קיבל עזרה מהורים…
https://m.youtube.com/shorts/-oPrVuz4_FY

puma1234
puma1234
28/07/2026 18:59:07

משפט לסיכום אחרי התודות וכולי :.מדהים כמה ענין מתח עומק יש במירוץ אחד ,למרות
שכביכול הוכרע כבר בתחילתו ,כל זאת לעומת ליגת כדורסל בתקציבי עתק ,
תקציב קבוצתי שיכול להחזיק את ענפי הייצור הראשיים במדינות מסוימות ועדיין הליגה מייצרת חוסר ענין גורף.