פריוויו פלייאוף 2026: לוס אנג'לס לייקרס (4) – יוסטון רוקטס (5) / עמנואל אוחנה הלקין

פריוויו פלייאוף 2026: לוס אנג'לס לייקרס (4) – יוסטון רוקטס (5) / עמנואל אוחנה הלקין

הגענו סוף סוף לפלייאוף. יש לנו סדרה בין שתי קבוצות היסטוריות, שבכל אחת מהן משחק אחד השחקנים הגדולים אי פעם. אין ספק שיהיה מעניין, אבל לפני שנצלול פנימה חייבים ליישר קו לגבי הדבר החשוב ביותר.

פריוויו פלייאוף 2026: לוס אנג'לס לייקרס (4) – יוסטון רוקטס (5) / עמנואל אוחנה הלקין
האתר הרשמי של הרוקטס

הפציעות:

כפי שידוע לכולנו, שניים משלושת השחקנים הטובים ביותר של הלייקרס ספגו פציעות רציניות לקראת סיום העונה, ומצבם לקראת הסדרה עדיין לא ברור. העדכון הראשון שקיבלנו על לוקה היה ב-4/4, כאשר נכתב שהוא יהיה בחוץ לפרק זמן לא ברור בעקבות פציעה בהמסטרינג השמאלי. יומיים לאחר מכן דווח שהוא יקבל טיפול מיוחד בספרד. ב-5/4 דווח שריבס יחמיץ ארבעה עד שישה שבועות – כלומר לכל המוקדם יחזור רק בתחילת הסיבוב השני (במידה והלייקרס תעבור). לשם הפריוויו, אני אצא מנקודת הנחה שלוקה יחזור בערך באמצע הסדרה, כי בלי לוקה ובלי ריבס הסדרה הזו צפויה להיגמר מהר מאוד ויהיה מעט מאוד לדבר עליו.

העונה שעברה על כל אחת מהקבוצות:

הלייקרס – הלייקרס סיימה את העונה במאזן 29-53, כאשר הם היו במאזן מצוין של 2-16 מאז ה-20 בפברואר ועד שלוקה נפצע. השיפור הגדול הראשון בתקופה זו היה הגנתי. הלייקרס דורגו במקום ה-10 ההגנתי בליגה בחודש מרץ, לעומת המקום ה-23 לפני פגרת האולסטאר. השיפור המשמעותי השני היה ביכולת של לוקה, שהעמיד ממוצעים של 35.8 נקודות, 7.7 אסיסטים ו-7.7 ריבאונדים ב-48% מהשדה, 40% לשלוש ו-78% מהעונשין. היכולת הזו הכניסה אותו לדיוני MVP בפעם הראשונה בעונה, אבל הבעיה היא כמובן שהוא כרגע פצוע, וגם כשיחזור קשה להאמין שיחזור מייד לאותו כושר קליעה מדהים. גם התוספת שלהם בדדליין, לוק קנארד, משחק מצוין מאז שהגיע – קולע 9 נקודות באחוזי 50-40-90 ונותן ללייקרס מימד של קליעה שהיה חסר להם הרבה שנים. אם כך, הלייקרס מגיעים לפלייאוף בכושר טוב. מצד שני, היכולת הטובה שלהם הגיעה ברובה בחודש מרץ, שכידוע תמיד מאופיין בקבוצות ושחקנים שפתאום מתחילים לשחק טוב, במיוחד בעונה כזו שבה שליש מקבוצות הליגה מנסות להפסיד.

יוסטון – עונה מוזרה עברה על יוסטון. כבר לפני המשחק הראשון, פרד ואן וליט קרע את הרצועה הצולבת (ACL), באמצע העונה סטיבן אדאמס נפצע בקרסול וסיים את העונה, קלינט קאפלה שחזר בקיץ והיה אמור להתאים להיכנס לרוטציה בדיוק במצב כזה הפך ללא רלוונטי, לאורך כל העונה יוסטון מסתדרת ללא רכז טבעי, וללא סנטר מחליף כבר לא מעט זמן. ריד שפרד נכנס הרבה יותר לרוטציה העונה כתוצאה מהפציעה של ואן וליט, ואפשר לומר שהוא לקח את ההזמנות בשתי ידיים: הוא קולע 13.4 נקודות ב-39% לשלוש, שיפור משמעותי מעונת הרוקי שבה לא היה פקטור עבור הקבוצה. למרות כל זאת, הוא עדיין לא פליימייקר, מוסר 3.4 אסיסטים בלבד על 1.5 איבודים. אין לו את יכולת קבלת ההחלטות הדרושה לתפקיד כזה, ובתור ילד בן 21 שבפעם הראשונה מקבל דקות משמעותיות, קשה לצפות ממנו לבצע תפקיד כזה. לכן, הייתה הפתעה גדולה מאוד כשיוסטון לא הוסיפה רכז לסגל בטרייד דדליין, והשאירה את העמדה הזאת רדודה מאוד לקראת הפלייאוף.

הנקודות המרכזיות עבור כל קבוצה:

לייקרס:

1. עמדת הסנטר – דיאנדרה אייטון לא משחק נורא מאז שהגיע ללייקרס בקיץ, אבל הוא קלע העונה שיא קריירה שלילי בנקודות בהפרש גדול, ומה שעוד יותר מדאיג זו הצניחה בכמות הריבאונדים – מ-10.2 בעונה שעברה בפורטלנד ל-8 בלבד העונה בלייקרס. רים פרוטקטור גדול הוא מעולם לא היה, כך שהבעיה הזאת עדיין קיימת עבור הלייקרס. 

2. ההגנה – למרות השיפור ההגנתי של הקבוצה בחודש מרץ, אני עדיין ממש לא מאמין בהגנה של הלייקרס. אם כל העונה ראינו שההגנה הזאת לא מתפקדת טוב, על הנייר באמת אין לה שחקני הגנה טובים במיוחד, ואין לה מאמן שפתאום ישלוף טקטיקות הגנתיות מרשימות מהכובע. ההחתמה של מרכוס סמארט בקיץ בהחלט תרמה להגנה, אבל לדעתי הקבוצה הזאת עדיין חלשה מאוד בצד ההגנתי.

3. הספסל – בהנחה שריבס לא ישחק בסיבוב הראשון, ללייקרס יש עשרה שחקנים ששיחקו העונה מעל 15 דקות למשחק, אבל כשבוחנים אותם אחד אחד רואים את הבעיה: האצ'ימורה וקנארד קולעים מעולה העונה, וסמארט תורם הגנתית. אחרי זה יש את אייטון שכבר הזכרתי, ג'ייק לאראביה שלא הרשים במיוחד העונה (שיא קריירה שלילי באחוזים לשלוש עם 32%), ג'קסון הייז שלא נראה שחקן שמתאים לרוטציה, וג'ארד ואנדרבילט שעושה קצת הגנה אבל פחות או יותר 0 התקפי. במצב כזה ללייקרס יש 5 שחקנים שהייתי סומך עליהם בסדרת פלייאוף (לברון, לוקה, קנארד, האצ'ימורה וסמארט), והשחקן הכי גבוה מביניהם הוא בגובה 9"6 (לברון) – כאשר בקבוצה היריבה משחק אלפרן שנגון, אחד הסנטרים הטובים בליגה. הספסל יהיה בעייתי עבור הלייקרס.

יוסטון:

1. עמדת הרכז  – כמו שכבר ציינתי, עמדת הרכז היא הבעיה הרצינית של יוסטון העונה. מוביל האסיסטים שלה העונה הוא שנגון עם 6.2 על 3.2 איבודים, אחרי זה תומפסון עם 5.3 על 2.4 איבודים, אחרי זה דוראנט עם 4.8 על 3.2 איבודים (!) ואחרי זה שפרד שהוזכר מעלה. הבעיה הזו דומה קצת למה שהיה בבוסטון בשנים לפני הזכייה באליפות, כאשר המוסרים המובילים שלה היו מרכוס סמארט (שמשחק אצל היריבה של יוסטון בסדרה) וג'ייסון טייטום. אגב, המאמן שלה אז היה אימה יודוקה, כיום מאמן יוסטון. ואכן, הבעיה הזאת הייתה אחת הסיבות העיקריות לכך שבוסטון איכזבה בפלייאוף במשך מספר שנים ברצף.

2. התלות בקווין דוראנט – קווין דוראנט כיום בן 37, ולמרות זאת הוא שיחק העונה 78 משחקים (הכי הרבה שלו מאז עונת ה-MVP של 2013/14) ו-36.4 דקות למשחק (מאז 2015/16, הוא שיחק יותר רק בשתי העונות האחרונות בפיניקס). יוסטון תלויה בקווין דוראנט, שהוא המוציא לפועל העיקרי (ולמען האמת כמעט היחיד) שלה בפלייאוף ובמיוחד ברגעי קלאץ'. בלעדיו כל ההתקפה שלה תתפרק, וזה משפט בעייתי להגיד על שחקן פציע בן 37. גם לדוראנט, גדול ככל שיהיה, יש משחקים יותר חלשים, והעובדה שיוסטון תתקשה למצוא פתרון אחר במשחקים האלו עלולה להיות בעייתית.

3. הבעיות בחדר ההלבשה – אני לא רוצה להיכנס יותר מדי לדברים האלו, אבל אני מאמין שהשימוש של דוראנט בחשבוני טוויטר פיקטיביים כדי ללכלך על חבריו לקבוצה לא עשתה טוב לחדר ההלבשה של יוסטון. כמה זה פגע בכימיה בין דוראנט לשאר הקבוצה? אין לי דרך לדעת, אבל זה משהו שחשוב לזכור, ושאולי ישפיע גם בפלייאוף.

הימור:

בסוף הכל תלוי בבריאות של לוקה, שהוא ללא ספק השחקן הטוב והמשמעותי ביותר בסדרה. אם הוא לא חוזר לפני משחק 6, זו סדרה גמורה לדעתי. יוסטון תנצח 0-4 או 1-4 ותעבור בקלות. אם לוקה חוזר במשחק 4 אני מאמין שהלייקרס ינצחו 2-4 או 3-4, כל עוד הם יצליחו לנצח את אחד משני משחקי הבית הראשונים. אם לוקה חוזר במשחק 5, הסדרה תהיה מאוד מעניינת. עד אז הלייקרס כנראה יהיו בפיגור 1-3, ולדעתי הם עדיין יוכלו לחזור מפיגור כזה, אבל יהיה להם מאוד קשה. 

לסיכום:

אם לוקה חוזר אחרי משחק 5: 1-4 יוסטון

אם לוקה חוזר לפני משחק 5: 2-4 לייקרס

אם לוקה חוזר במשחק 5: 3-4 לייקרס

הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
40 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
NBA בדם
15/04/2026 15:08:19

תודה רבה
הלכת על האופטימי מדי ללייקרס. הם יכולים למצוא את עצמם בפיגור 0-2 ועם סכנה לסוויפ, גם אם לוקה יחזור לגיים 3 או 4. עד שלוקה חוזר (אם בכלל), לברון יצטרך לעשות דברים שמזכירים את פלייאוף 2018 שסחב את הקאבס על גבו אבל אנו כבר ב 2026.

NBA בדם
15/04/2026 16:51:49

עדיין אתה נותן עדיפות ברורה איך שלוקה חוזר גם אם זה בגיים 4 שסביר להניח שהסדרה תעמוד על לפחות 2-1 ליוסטון. גם צריך לגנוב משחק אחד מחוץ, גם בלי ריבס וגם אין לדעת באיזה כושר משחק לוקה מגיע.
הסדרה הזו היא של יוסטון להפסיד גם אם לוקה חוזר באמצע.

NBA בדם
15/04/2026 17:29:22

הלוואי

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

אתם נותנים ל2 הנצחונות בעונה הסדירה לעלות לכם לראש לוקה שמוקה בוקה מלבוקה רוקטס אין 6 טראקרס אין קנקון בייבי.

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי
הגב ל  NBA בדם

לא שקץ ולא דונאט הפרשים באפור יצטרכו לתת עבודה. מתי ישלחו שלישיית שופטות?

NBA בדם
15/04/2026 22:45:31

התכוונת שפוטות

אבג
אבג
15/04/2026 16:24:06

כל שנה איזה whaif חדש כי שחקן זה או אחר נפצע.
לוקה גם אם יחזור קשה להאמין שזה יספיק.
חבל בשביל הלייקרס שהתחילו להיראות כמו קונטנדרית ויעופו כנראה סיבוב ראשון.
מצד שני גם יוסטון הביאו את דוראנט ולא השתפרו בכלל משנה שעברה.
חבל.
נקווה לפחות שאף אחד לא ייפצע במשחק 7 של הגמר כמו שנה שעברה

עמיחי קטן
15/04/2026 16:57:09

תודה עמנואל. ההימור שלי הוא שזה מסתיים בסוויפ לזכות יוסטון, לפחות בהנחה שלוקה לא חוזר

asaf
15/04/2026 17:29:54

עם או בלי לוקה לצערי כאוהד לייקרס, הסדרה הזו של יוסטון ב-6 מקסימום. אי אפשר לנצח פלייאוף עם הגנה כמו של הלייקרס השנה בטח לא מול דוראנט.

bobby
15/04/2026 17:48:01

תודה על הפריוויו עמנואל!
לא יודע אם שאר אוהדי יוסטון יזדהו, אבל לדעתי הסדרה הזאת היא win-win עבור כל אוהד –
מצד אחד – הלייקרס נטולי ריבס ולוקה (גם אם באופן חלקי) הם לבטח יריבה נוחה יותר מדנבר או מינסוטה בריאות. אז מן הסתם שהסיכויים שלנו לעבור סדרה כזו גבוהים יותר.
מצד שני – אם נפשל ונפסיד בסדרה הזאת (לא תרחיש בלתי אפשרי עם יתרון ביתיות ללייקרס + האפשרות שלוקה חוזר באמצע הסדרה) – אז סיכוי טוב שאולי ייעשו שינויים בצוות ההנהלה ו/או המאמנים.
סטון שגה גם בקיץ עם ההחתמות האובר-פרייסד של ואן וליט ואדאמס, עם ההחתמה של פיני-סמית על אף הניתוח שהתעתד לעבור ובפועל דיי גמר לו את העונה , ולהוסיף חטא על פשע – הוא ישן בדד-ליין. יודוקה ממשיך זו שנה שלישית להוביל התקפה מזעזעת. הוא יודע להגיב אך ורק לצד ההגנתי של המשחק, ועל כל טעות קטנה של שפרד הוא ממהר לספסל אותו. במקביל, ההתקפה חורקת ותקועה, אבל חלילה לתת יותר דקות לשחקן היחידי שמצליח לרווח את ההתקפה כמו שצריך.
מעבר סיבוב בפלייאוף יהווה עלה תאנה לפאשלות שכל אחד מהשניים האלה עשה, אין לנו איתם עתיד לאליפות. לכן, הדחה בסיבוב הראשון בטווח הארוך תהיה ברכה.

בקיצור – מצפה בקוצר רוח לסדרה הזאת, ואקבל בברכה כל תוצאה.

נערך לאחרונה 1 חודש לפני על ידי bobby
bobby
15/04/2026 19:39:22

אדאמס נהדר – כשהוא בריא. 14 מיל׳ כמעט לעונה לשחקן בן 32 שחזר בעונה שעברה מפציעה שהשביתה אותו לפני זה לעונה שלמה? ריסקי.

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי
הגב ל  bobby

משגרים את הלייקרס לקנקון

האווי לאסוף
האווי לאסוף
15/04/2026 18:39:03

תודה רבה עמנואל

Tzafriros
15/04/2026 18:55:32

אני מזועזע מהפסימיות פה, הלייקרס קבוצה טובה מהרוקטס ומוקדם להספיד אותה גם בלי ריבס, לגבי לוקה זה מלחיץ יותר אבל אולי הטיפולים יעזרו לו לחזור במהרה. אין הצהרה רשמית על כמות המשחקים שהוא צפוי להפסיד

puma1234
15/04/2026 21:19:22
הגב ל  Tzafriros

לוקה נםצע ברבע השלישי ,ממתי שחקן מפתח משחק ברבע השלישי. ?

דוקטור רזי הופמן
15/04/2026 22:12:41

איזו טעות נוראית של נוייר שמוסר אסיסט לגולר שמכניעו אבל פבלוביץ משווה בקרן הראשונה

דוקטור רזי הופמן
15/04/2026 22:15:20

והנה קרן שניה לבאיירן

דוקטור רזי הופמן
15/04/2026 22:32:49

ועכשיו גולר שוב בבעיטה חופשית מכניע את נוייר
מה יהיה?

דוקטור רזי הופמן
15/04/2026 22:40:35

והנה הארי קיין משווה

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

שחקני באיירן בקליר פאת היום כמו ווש

דוקטור רזי הופמן
15/04/2026 22:45:48

עכשיו מבפה מעלה את מדריד ל 3:2
המשחק הזה רווי בארועים

דוקטור רזי הופמן
15/04/2026 22:46:24

נוייר בינתיים בהופעת נפל

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

יוסטון ב6 עם לוקה. שהימים יהיו צפופים הטראקרס ירגישו את העייפות. יוסטון מוגבלים רצח אבל ההגנה והלחץ תספיק להם שלוקה יבוא עם קטשופ על הברכיים, קרח בכתפיים, מחוך על המתניים ופרצוף עם קטשופ על הלחיים איי איי סטפבק ו3 waaw
המלך יחזיק מתניים, יתגלגל על הרצפה כפליים ודוראנט מוריד עליהם גשם מן השמיים שברוני נותן שלושתיים

נערך לאחרונה 1 חודש לפני על ידי יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי
יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

נו מה יהיה רזי אין הגנה לבאיירן ככה חופשיים

דוקטור רזי הופמן
15/04/2026 22:50:35

צודק
ונוייר תפס יום גרוע מאד…

דוקטור רזי הופמן
15/04/2026 22:52:27

מה שנשאר לריאל זה רק הלופות ואף פעם אי אפשר להספידם במפעל…

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

הדבר הכי מפחיד בסדרה זה דה שוט שהוא על העגלה של יוסטון כלומר מובטחת גלישה נפלאה מהצוק אבל מהצוקים באוקלהומה.

נערך לאחרונה 1 חודש לפני על ידי יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי
דוקטור רזי הופמן
15/04/2026 23:51:10

לואיס דיאז רבותי עושה שוויון שאולי הוא ניצחון

דוקטור רזי הופמן
15/04/2026 23:56:41

לא נגמר עד שאוליסה דופק מסמר אחרון בארון הקבורה של מדריד

דוקטור רזי הופמן
16/04/2026 0:02:03

הצהוב השני לקמווינג'ה היה לגמרי מוצדק
את הראשון קיבל על הכשלת מוסי מאחור בזמן פריצה, את השני קיבל אחרי שהכשיל שת קיין מאחור ועוד היתה לו חוצפה לקחת את הכדור ולבזבז זמן בזמן שהשופט העיר לו. 2 הדברים האלה הכריחו צהוב שני ויצא מיד באדום!
למדריד לא צריכות להיות טענות!

אהרון שדה
16/04/2026 1:52:38

3-4 לייקרס כי יוסטון לוזרית
הקרב של 2 הגדולים ב 20 השנה האחרונות בליגה .

Zvika Bar-Lev
16/04/2026 8:40:05

אני בעד יוסטון ודוראנט. אבל אני בטוח שגם ללא לוקה לברון יראה התעלויות ויהיה ממש מסוכן ולייקרס מסוגלים לגנוב משחקים גם בלי לוקה

בוגי
16/04/2026 10:54:50

ג'נטלמני ליוסטון
לייקרס היה על מה לשחק במשחקים האחרונים של העונה וראו שאין להם יותר מידי מה למכור בלי לוקה וריבס(לא שאיתם יש להם הרבה)

מאנו דה מאן (לשעבר מיקי)

תודה רבה עמנואל, אחלה ניתוח לסדרה בין שתי קבוצות שאחת מהן תודח, והשניה תודח בשלב הבא. אני מעריך שהראשונה היא הלייקרס והשניה היא יוסטון, אבל גם ההפך אפשרי, וגם ההפך לא ממש משנה.
.
נראה איך שתי הקבוצות האלו יראו בשנה הבאה.

ירון, החלום
ירון, החלום
17/04/2026 1:28:24

בס"ד
בתור אוהד יוסטון,
שוכחים שדוראנט עלול להיפצע, ואז יש לנו בעיה גדולה, יוסטון.
שנכון הלך השנה אחורה