אימפריות נופלות: סיכום שבוע 11 ב-NFL/ שחר דלאל

אימפריות נופלות: סיכום שבוע 11 ב-NFL/ שחר דלאל

1. הגיע הזמן לדבר על העונה של קנזס סיטי. הקבוצה שכולם פחדו ממנה, זאת שלא הפסידה גמר קונפרנס משנתו הראשונה של פטריק מהומס כק"ב פותח, מתחילה להראות סימני חלודה. אחרי שפתחו רע מאוד את העונה, היה נראה שהם חוזרים למסלול הניצחונות ואוטוטו הענק הישן יתעורר, אבל ההפסד השבוע לברונקוס אותת שכנראה משהו רקוב במיזורי.

כן, הם עדיין שומרים על סיכוי להגיע לפלייאוף, שם הכל עדיין יכול לקרות, אבל עם ההפסד הזה הם כנראה איבדו את הסיכוי לזכות בראשות הבית (אלא אם נקבל קריסה מפוארת של דנבר) ובניגוד לשנים הקודמות, הם כבר לא יזכו ליתרון הביתיות.

אז מה הסיבות ליכולת? אולי הליגה כבר למדה אותם, אולי החוזים הגדולים של הכוכבים עשו את שלהם וכבר קשה לסגור את הפער של עומק הסגל? ואולי מדובר בעיקר בעייפות, אחרי שנים של לפחות 20 משחקים בעונה והגוף מתחיל לתת את אותותיו? מה שלא יהיה, כנראה שהעונה היא הכי פתוחה שהיתה לנו מאז שניו איגלנד הפתיעו את הראמס בסופרבול.

2. אחד הסיפורים המרכזיים שתפסו את הכותרות לפני תחילת המחזור, היתה החשיפה שהליגה ביקשה מארגון השחקנים להפסיק את המנהג בו הם מדרגים נושאים שונים בקבוצות הליגה: החל ממתקנים, דרך האוכל שמוגש להם במהלך השבוע ועד לשירותי הבייביסיטר שהשחקנים מקבלים (וכן, גם ציון לבעלי הקבוצה). ארגון השחקנים התחיל עם הנוהג הזה לפני כשלוש שנים, במטרה שהשחקנים יעשו בחירה מושכלת כאשר הם בוחרים באיזו קבוצה לחתום במהלך הפגרה.

אפשר להבין למה בעלי הקבוצות לא אהבו את זה, אבל בשלוש השנים מאז שהוא פורסם לראשונה ראינו שינויים רבים לטובה אצל מרבית הקבוצות, שלקחו לתשומת ליבם את ההערות שהגיעו מהשחקנים.

הפרסום עורר עניין רב בקרב העיתונים שמסקרים את הליגה, ואחרי לא הרבה זמן נחשף מה שכולם חשבו – הבעלים שהתלונן על הסקר הוא לא אחר מוודי ג'ונסון בעלי הג'טס, שקיבל שוב ושוב את הציון "נכשל" מהשחקנים שלו.

לאור העובדה שהוא לא אחד מהבעלים המקושרים או האהובים בליגה, יהיה מעניין איך הליגה תנסה להילחם בזה – אם בכלל – במהלך הפגרה. בכל מקרה, ארגון השחקנים כבר הוציא הודעה שהוא יפרסם את תוצאות הסקר של 2025.

3. עוד רעש לא קטן עשה השבוע המשחק הראשון אי פעם בבירת ספרד. הסרטון המצורף בעיקר מראה את הדאגה של ריאל מדריד למגרש שלהם, משהו שהבעלים ב-NFL ממש לא שמחו לראות…

4. ונסיים את הטענות לליגה, איך לא, עם עניין השיפוט. וכשהשחקנים מתחילים להתלונן בפומבי, כנראה שהמצב באמת גרוע (ואחזור על זה שוב, הבעיה לא עם השופטים עצמם, אלא עם העובדה שהם לא מקצוענים ולא זוכים ליתרונות הטכנולוגיים שליגות אחרות משתמשות בהם)…

5. איכשהו שיקאגו מובילה את בית ה-NFC צפון עם מאזן 3:7 (וניצחונות בהפרש של פחות משלוש נקודות). אחת הסיבות לכך היא שהברס מובילים את הליגה בגרימת איבודי כדור ליריבה. אבל אפילו כשאנחנו יודעים את הנתון הזה, הסטטיסטיקה הבאה היא משהו שקשה מאוד להבין:

6. למרות העונה הנוראה של הבראונס, מיילס גארת' נותן את אחת העונות הטובות ביותר שאנחנו זוכרים משחקן הגנה. האם ההפסדים של הקבוצה שלו ישפיע על הבחירה שלו כשחקן ההגנה של השנה (ולא אמורה להיות הפעם תחרות)?

7. כמה גרועים הבראונס מאז שחזרו לליגה? ככה גרועים:

8. כן, יש סטטיסטיקה גם לזה:

9. מודה שגם אני פספסתי את פרט הטריוויה הזה:

10. האתר גארטלנד היתה שירת הברבור של העיתונות הגבוהה (לפחות במתכונת שאנחנו מכירים היום). הסגירה שלו לפני עשור אומנם היתה צפויה, אך הכאב לא היה פחות כשזה קרה. כתבה מומלצת מאוד שמסכמת את התקופה שלו באוויר:

*

משחק יום חמישי (3:15 בין חמישי לשישי, אמזון): באפלו בילס (3:7) אצל יוסטון טקסנס (5:5)

עוד משחק שהבטיח רבות לפני העונה וכנראה לא יעמוד בציפיות הגבוהות. המארחת תחסר שוב את סי ג'יי סטראוד ונאלץ לראות את דייויס מילס מנסה להשיג ניצחון שלישי רצוף, אך נראה שהפעם המשוכה תהיה קשה יותר מזאת שהוא פגש בשבועיים האחרונים. האם הוא יוכל לסמוך על ההגנה שלו?

בצד השני, באפלו תנסה להמשיך את המומנטום בניסיון לתפוס את אינדיאנפוליס וניו אינגלנד בראשות ה-AFC במטרה לקבל שבוע חופש ויתרון ביתיות לאורך הפלייאוף. ג'וש אלן התקשה מאוד בשנה שעברה מול יוסטון והוא יקווה שהחיסרון של שלושה רסיברים משמעותיים שלו (דלטון קינקייד, קרטיס סמואל ומקול הארדמן) לא ישפיע יותר מידי על ההתקפה שלו.

הימור: יהיה קשה, אבל באפלו יחזרו לניו יורק עם הניצחון.

הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
25 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
גיא רוזן
20/11/2025 8:05:06

JJ וואט צודק. שחקן ענק (תרתי משמע) שיודע לפרגן לענק אחר.
מה שגארת' עושה העונה זה יוצא דופן. יש מצב שהוא הולך להעיף את האח הקטן של JJ מטבלת השיאים.

תומר
20/11/2025 10:20:37

תודה רבה, טור מעולה
נראה לי עוד קצת מוקדם להספיד את קנזס, הלו"ז שלהם לא קשה במיוחד וכולל ארבעה משחקים מול קבוצות חלשות ושלושה קצת יותר קשים – ?סארג'רס, ברונקוס וקולטס
רוב הסיכויים שנראה אותם בפלייאוף ושם הם באמת יכולים לנצח כל קבוצה. המשחק שלהם נגד הקולטס בראשון הקרוב הוא משחק מפתח לדעתי
הטענות לשופטים, ימיהן כימי הליגה. אני לא רואה את ה NFL מתחילה לשלם משכורות מלאות ל 250 שופטים על עבודה של יום בשבוע לשלושה חודשים, וגם אם כן, בכלל לא בטוח שזה יעזור, ככה שהטענות איתנו להישאר. זה יימשך עד שה AI יגיע לרמה מספיק גבוהה כדי להיכנס לתמונה (מהמר שתוך חמש עד עשר שנים)
אגב, גם אז עוד תהיינה טענות

Yinon Yavor
20/11/2025 11:18:10

תודה שחר.
נשארתי עם תהיה פילוסופית מתמטית לגבי נקודה 8:
איך ייתכן שמאזן הניצוחונות בהטלת מטבע הוא 0:6 (שישה ניצחונות), ומאזן ההפסדים בהטלת מטבע הוא 5:0 (אפס הפסדים).
רעיונות מישהו?

עידו גילרי
20/11/2025 11:31:30
הגב ל  Yinon Yavor

מקריות לשמה?

hagay81
hagay81
20/11/2025 11:23:39

שבעה משחקים, הם יכולים להפסיד שניים והם בפנים, אבל בלי יתרון ביתיות. אם הצ'יפס בפלייאוף, זה יגמר בעוד סופרבול

The Pro
The Pro
20/11/2025 11:30:22

תודה
כל הרוקי ק"ב נכשלים השנה.
סאנדרס הוא הבן של..
מישהו שעוקב אחרי הקולג'ים יכול להגיד אם יש למה לצפות?
או שהוא נבחר רק בגלל אבא שלו.

עידו גילרי
20/11/2025 11:30:36

שמע הקטע עם השופטים ממש לא ברור. זה לא כאילו הליגה על סף חידלון וזה אלמנט מאד משמעותי תדמיתית.

תומר
20/11/2025 11:53:43

אני מסכים שמשהו צריך להיעשות תדמיתית אבל אני בכלל לא בטוח שאפילו אם תיקח את השופטים ותהפוך אותם למקצוענים, עם שיעורים וסימולציות וסמינרים וכו' זה יפתור את הבעיה. בסוף תמיד תגיע הנקודה שיש החלטה שתקבע משחק או יותר ושלשופט מאוד קשה לראות או להבין מה קרה אפילו אם הוא מקצוען שבמקצוענים
פוטבול הוא פשוט משחק מאוד מאוד קשה לשיפוט ועד שלא יימצא פתרון טכנולוגי, הבעייה איתנו להישאר

עידו גילרי
20/11/2025 12:33:24
הגב ל  תומר

אתה לא יכול להיות מושלם ותמיד יהיו טעויות אבל אתה לפחות צריך לרצות להשתפר. גם הטכנולוגיה בהחלט יכולה לעזור כאן אבל גם בצד האנושי רצוי להשקיע.

nadav
nadav
20/11/2025 12:18:31

תודה.
לדעתי במשפט "זאת שלא הפסידה גמר קונפרנס משנתו הראשונה של פטריק מהומס כק"ב פותח" הכוונה שהם "לא הפסידו גמר קונפרנס" במשמעות של "לא פספסו" או "תמיד הגיעו למעמד"

כי הציפס של מהומס כן נוצחו פעם בגמר הקונפרנס …

עידו גילרי
20/11/2025 12:36:40
הגב ל  nadav

אחרת הוא היה כותב מעולם לא פספס את הסופרבול.

jefffoster10
20/11/2025 12:49:18

הנקודה החשובה באמת לגבי הסטטיסטיקה של קרוליינה היא שהיה מאוד מאוד מוקדם לקבור את הקריירה שלו. זה חוזר לנקודה שק"ב צריך זמן ומערכת כדי למקסם את הפוטנציאל שלו, וגם – שק"ב הוא אולי הבורג הכי חשוב במכונה אבל בסוף הוא בורג במכונת פוטבול, רק תראו את קיילב שלא משחק פוטבול עילאי אבל עם מערכת טובה והגנה היסטרית (נתון החטיפות מטורף) מוביל את שיקגו לראשות הבית.
לא הייתי ממהר לקבור את גבריאל, לא את שדור ובטח לא את קאם וורד של טנסי (אם גי המערכת בקליבלנד ידועה כמחסלת ק"ב)
===
אני לא אופטימי ביותר על הצ'יפס, אני חושב שבבניית הקבוצה הם שמו יותר מדי צ'יפים על מהומס ופחות מדי על השאר (בלי משחק ריצה ראוי לשמו ורסיבר שהוא מטרה בטוחה) ויש לזה מחיר.
זו צריכה להיות השנה של בפאלו, הסתדר לה הכל.
===
מתי אדם ת'ילן חזר למינסוטה?

תומר
20/11/2025 13:06:34
הגב ל  jefffoster10

כמובן שקטונתי וכו' אבל אם אני קווטרבק פותח בליגה אני הולך למנכ"ל שלי ומבקש לקצץ לי במשכורת ולהשקיע את כל הכסף בקו ההתקפה (יש שמועות שגם עם 20 מליון דולר לשנה אפשר איכשהו להסתדר)
קווטרבקים כמו דניאל ג'ונס וג'אסטין הרברט היו יוצאים נשכרים אם היו מיישמים את זה

jefffoster10
20/11/2025 14:27:46
הגב ל  תומר

+1000
אם אני ג'ו בורו אני מבקש שיקצצו לי שני שליש ולהביא גם רץ נורמלי

Li Ming
20/11/2025 13:58:53

מצוין! תודה שחר

מנחם לס
20/11/2025 14:16:06

משפט המחץ בא השבוע מאחד הטוויטרים:
" “full time referees and that most of them now are “fanboys” of the league"

תומר
20/11/2025 15:56:18

אגב, זה גליון ההערכה שנתנו השחקנים לקבוצות:

583051258_10240452632233152_6001519342755950890_n
איש הערפל
איש הערפל
20/11/2025 16:40:48

לא הייתי ממהר להספיד, סביר מאוד להניח שהם יעשו את הפלייאוף ואין קבוצה שתרצה להתחרות מולם, מהומס עדיין הק״ב הכי טוב שיש ואם לא ההגנה של דנבר שהיא ברמה מעל כל הליגה, הם כנראה היו מנצחים.
מדהים מה שיש אצל ריאל, אבל כמה כאלה קיימים בעולם? מה גם שחצי מהאיצטדיונים בפוטבול משתמשים בדשא מלאכותי אז לא יודע כמה זה רלוונטי ושווה את ההשקעה הפסיכית.

Eladkatz
20/11/2025 20:05:15

זה העניין. ליגת הפוטבול היא הליגה שמייצרת הכי הרבה הכנסות והכי הרבה "שווי" עבור הבעלים.
התלונות על הדשא הסינתטי הן רבות. שחקנים נפצעים בגלל זה.
הבעלים בקלות היו יכולים לבנות אצטדיונים כמו הברנבאו, אבל הם מעדיפים רק להרוויח ולא להוציא.
עובדה שבמונדיאל שייערך בארצות הברית פיפא חייבה את האמריקאים להחליף את הדשא לדשא אמיתי.