
האם קרלייל קורא את המדור? כנראה שכן. אחרי שיעור ה'ספליט' שלמדנו בפעם הקודמת קרייל הפנים והביא פיתרון נהדר. מסך עשן. איך זה עבד? רגע רגע רגע, קצת סבלנות!!! המדור הנקרא ביותר במרשתת יסביר לאט לאט כדי שתבינו מהר מהר. מתחילים.
קרב הספסלים
"כשיש לך את הקבוצה הכי טובה בעולם אתה לא משנה כלום." (צ'ארלס בארקלי)
כתבנו שוב ושוב מדוע דייגנולט לא נותן לשני הגבוהים שלו לשחק יחד. השילוב שעבד לאורך כל החלק השני של העונה נעלם. זה או זה או זה. למה? הסברנו. קייסון וואלאס הוא הצל של האליברטון, גם על חשבון הצמד המצליח.
שינוי מבנה קבוצת הלוחמים כאשר דורט עובר לעמדה 4, צ'אט משחק בעמדת הסנטר ומוחלף בהארטנשטיין מעביר את OKC להרכב נמוך. הם מנצחים את המשחק הראשון בריבאונד, אבל מפסידים את השני בקרב הלוחות. מה היה לנו במשחק 3? ניצחון לאוק' 42-36 בריבאונד. +6, ועדיין הפסד במשחק החלש שלהם בסדרה. אחרי השוד של משחק 1, וההתפרקות של הפופקורן במשחק 2, קרה פה משהו אחר. נסביר.
"Indiana's bench outplay Okc bench" (צ'ארלס בארקלי)
מכל הסטטיסטיקות במשחק ההבדל הגדול בותר היה נקודות הספסל.

קטש צוטט השבוע לגבי יתרון הביתיות שאנשים נוטים לייחס לו חשיבות יתר. אחד הדברים שכן אפשר לומר בוודאות על יתרון הביתיות שהוא עוזר לשחקני המשנה להרגיש בנוח ולהביא את עצמם בצורה טובה למשחק. במשחק 2 ראינו את קארוסו ווויגינס משחקים נפלא במגרש הביתי ועושים 38 נקודות יחד. במשחק 3 ראינו את מאת'ורין ומקונל עושים 37 משלהם.
גם בSTATMUZE לא נשארו אדישים:

זה לא שהפארקט של אינדי שוקע כמו באוסישקין, או שהטבעות בOKC ג'ורה כמו בספורטק. יש שחקנים שבנויים מאנרגיות וביטחון עצמי שנבנה על זה. וזה היה אתמול בגדול. סיפור המשחק היה הגנרל הקטן -מקונל שהביא אנרגיות אדירות מהספסל, לב ענק ונקודות שעשו את ההבדל.
מק'ונל
ראינו את מהלך גניבות הכדורים שלו בגרסת אבלרדו במהלך העונה. אבלרדו מניו אורלינס מתחבא אחרי סל בחלק הקידמי של המגרש, מחכה שהקבוצה תמסור אחרי סל, מחכה להזדמנות וגונב את הכדור. זה קורא המון במשחק שההתקפה מתנהלת קצת בעצלתיים וזו הזדמנות לגבות את המחיר.
אז מקונל עשה אבלרדו. תראו כאן איך הוא נשאר לתפוס שחקן אחרי סל במגרש היריבה (TAG). הוא מתחבא מאחורי קארוסו ויוצא לגנוב את המסירה של וואלאס לצ'אט.

העיינן שהכאוס הזה יוצר כמעט תמיד הזדמנות לסל קל כעונש, כך שהניקוד מקבל משמעות כפולה. "סל של 4 נקודות" אוהבים להגיד הפרשנים.
אבל הפירגון לא נגמר כאן. שימו לב שמקונל מסדר קליעה פנויה לקבוצה שלו, ובגלל הכאוס לא נשאר מי שיסגור אותו לריבאונד אחרי שסיאקם מפספס, מקונל לוקח את ריבאונד ההתקפה ומסדר הזדמנות נוספת למאת'ורין. ענק!!
כאן הוא שוב שודד את OKC, זורק בחכמה את הכדור על וואלאס ומשיג עוד כדור יקר לקבוצה שלו.
ועוד חטיפה דומה מקארוסו שלא מעריך מספיק את הזריזות של מקונל. זה נגמר בעוד סל חשוב של אינדי.
לא ראינו את הדברים האלה קורים הרבה במשחקים קודמים, הסיבה? הקהל הביתי שנתן את האנרגיות והדחיפה לקבוצת הבית לתת את האקסטרא אינצ' מהשחקנים שלהם וזה מה שעשה את ההבדל.
מאת'ורין
בנדיקט מת'ורין, השם הפרטי היה מוכר והלכתי למילון:
ביצים בנוסח בנדיקט (Eggs Benedict):מנה פופולרית בארוחת בוקר, המורכבת משני חצאי מאפין אנגלי, מעליהם ביצים עלומות ורוטב הולנדז. לעיתים מוסיפים גם בייקון, סלמון מעושן או תרד.
אז לבחור יש ביצים וזה כבר כתוב במילון. הוא שחקן מאוד חזק שמסוגל לקבל את המגע ועדיין לסיים עם And 1.
יתרון נוסף הוא שאינדי המסורתית משחקת מאורגן בדרך כלל. מצד שני, לפעמים שאתה נתקע וצריך מישהו יצירתי ומוכשר שיעשה מכלום סל. בנדיקט הוא האיש ל1X1.
תראו כאן איך שעון הזריקות נגמר והוא מאלתר יפה עם חיתוך על חסימה של טופין וקליעה לא קלה מחצי מרחק.
כאן הוא מנצל עזרה של וויגינס ששומר עליו והולך לעזור על סיאקם. הוא חותך מהר ומסיים חזק על SGA שלא יכול לעצור את הסל.
ושוב סיטואציה דומה, השעון הולך להסתיים, מת'ורין עם הכדור חותך על חסימה של טופין ומסיים חזק אנד וואן על וויליאמס עם הפאול.
תקציר הפרק הקודם והפיתרון של קרלייל- "מסך עשן"
מי שקרא את ההסבר שלנו על ה'ספליט' שעשה שרגא להגנה של אינדי על החסימות, ראה איך אינדיאנה נענשו שוב ושוב.
הפעם קרלייל סגר את הגנת החסימות היטב, שני שחקנים נשארו על SGA והובילו אותו לצד אחד, יצרו מסך שהסתיר לו לנהל את המהלך וזה נגמר בחטיפות וסלים בצד הנגדי.
כאן שיי מקבל חסימה מצ'אט. טרנר הולך לעזור ובדיוק כשSGA מנסה להשתחל בינהם טרנר שולח שתי ידיים ומשיג כדור ביניים.
וכאן שוב חסימה נוספת של צ'אט לכיוון האמצע. נמבהארד נאבק בחסימה(מעבר בכוח), טרנר מסייע לעכב את הכדור. הצפיפות יוצרת את מסך העשן ושיי מוסר רוחב שנחטף על ידי האלי, שמסיים בהטבעה קלילה.
24 נקודות באחוזים רעים(45%) מהשדה, 4 אסיסטים ו6 איבודים. וכשהלב של OKC לא מתפקד ושחקני המשנה מהספסל חוטפים מעל 30 הפרש אין לת'אנדר סיכוי ריאלי לנצח.
תחזית ה"נביא מציון" למשחק 4
57.84% נכון לשעה 13:30 חושבים שאינדי לוקחת. הופההההה, מישהו התהפך פה. כשלתי לשמחתי בתחזית ה1:4 לאוקלהומה. אני עדיין חושב שהם עדיפים בסדרה בתנאי ש…. ינצחו את משחק 4.
צריך להבין שמשחק 4 כביכול הוא משחק חיים ומוות לאוק'. אני חושב שזה משחק חיים ומוות גם לפופקורן. אם הם מפסידים את המשחק וחוזרים בשיוויון לאוקלהומה, הם יצטרכו לנצח יסדרה חדשה של 3 משחקים, כאשר 2 מהם יהיו בחוץ. לא רואה את מקונל ומת'ורין משחקים ככה במשחקי החוץ.
הניחוש שלי:
תסריט 1- יהיו דם ואש ותמרות עשן. דייגנולד יתעקש שוב על ההרכב הנמוך שלו ויפסיד במשחק צמוד.
תסריט 2- דייגנולד מקשיב למדור, עולה בהרכב גבוה, מנצח את קרב הריבאונד בגדול ומנצח במשחק צמוד.
משחק 4, הדוסים יצפו במוצש אל תגלו מי ניצח.
שבת שלום לכולם ובשורות טובות לעמישראל!

מ צ ו י ן כרגיל
לא נכנסתי לאתר כי אתמול לא יכולתי לצפות במשחק
איך שמתקדמים בסדרה רואים שאוק נותנת לפייסרס את חצי המרחק, והפייסרס מגיבים בתרגילים שדומים לתרגילים שהם מריצים בד"כ, רק שהם מסתיימים בחצי המרחק. אני מדבר בעיקר על הדרייב אנד קיק של האליברטון וטרנר שבמקום ההתגלגלות של טרנר החוצה לשלשה הליברטון מספק לו מסירות לאיזור קו העונשין ואז הוא יכול לעלות לג'אמפ/צעד וחצי, וגם האליברטון עצמו מגלה את הג'יי ג'יי בראה שבו וכשקייסון וואלאס נצמד אליו מחוץ לקשת הוא לוקח אותו לחצי המרחק ומסיים פלואטר מעליו.
אהבתי מאוד את ההסבר על הספליט ועל הטיפול בו, באמת שג"א הצליח פעם אחת במשחק לבצע את התרגיל.
נקודה נוספת שקפצה לי לעין – שג"א שחקן קשה לשמירה, הוא מגיע לספוטים שלו כי הוא חזק וחכם ולא בהכרח אתלט ומהיר, הוא שולט בקצב לרוב. אז מה הפתרון? "ראשית שלוט ביסודות" (לארי בירד). גם נמבהארד וגם שפרד שחלקו ביניהם את עיקר השמירה עליו מאוד מפוקסים, מכופפים ברכיים, לא עוברים מאחורי חסימות ואקטיביים עם הידיים. עבודת הרגליים זה א'-ב' של הגנה וזה בלט לי מאןד מצד שניהם מול שג"א, שהיה מתחת לרמתו ובניגוד למשחק 2, בשום שלב לא הרגשתי שהוא שלט במשחק.
משחק 3 ראשון בפלייאוף הזה שהפייסרס מנצחים. לגבי מאת'ורין, נקודה לדאגה הייתה שפת גוף קצת מנותקת מהחברים על הפרקט. הוא מאוד שחקן של ביטחון וקרלייל נתן לו במשחק הזה את הביטחוו שלא נתן לו בשני הקודמים. גם הוא מצוין בחצי המרחק מכדרור וברגע שהפעולות הראשונות הולכות לו טוב, הוא נכנס לזרם של המשחק ומפגין את הכישרון. השלב הבא זה להיות כמו טופין – גם שהפעולות הראשונות לא טובות, הוא מוצא את הדרכים ךהישאר רלוונטי למשחק ולתרום באספקטים אחרים.
👌👌👌👌👌👌
מצויין!!!
בוודאי נמאס לך מכל התגובות שלי על המצויינות של האסיסטים שלך, והיום אפילו עלית על עצמך
מצוין
תסריט 3 – אינדי תופסת את אחד הימים שלה ואוק' בסוף משחקת עם המחליפים.
זה מה שאני חושב שיקרה.
תענוג אסי! ממש עונג שבת
התמונה של העשן לפנתיאון.
מקונל שיגעון, כל כך מגיע לו אחרי כל מה שהוא עבר.
ונקודה לסיום (ששמעתי בפרק האחרון של הפודקאסט Thinking Basketball) – ברגע שאוק משחקים עם הגרמני והצאט ביחד עם שיי, זה אומר שיש להם רק 2 כלבי תקיפה שהם יכולים לשלוח להאלי. אבל זה בעיקר מעלה משמעותית את הסיכוי שהוא יצוד את שיי בפיקנרול ומולו הכי קל ליצור התקפה וזריקות טובות (ביחס לשאר שחקני חמישיות ההגנה שלהם, השם ישמור). בקיצור, זה המפתח של אינדיאנה לקחת את הסדרה ואת האליפות.
תענוג אסי. מת על האסיסטים שלך.
מדהים מדהים אסי,
ממש תענוג לקרוא.
אוהב את ההקשרים המופרכים שלך (הביצים של מתורין וכד).
אינדיאנה במומנטום רציני בעיקר כי לקחה את המשחק הזה בזכות, ולא יצאה בתחושה שלקחה את זה בקושי. לכן מרגיש שסיכוי טוב שיבואו עם הרבה ביטחון ויקחו גם את זה. מסכים שאם אוק לוקחים הסיטואציה משתנה לחלוטין.
בכל אופן, איך התלהבתי לזהות תוך כדי משחק את ניסיון הספליט ואת התפיסה של טרנר! הניתוחים שלך באמת מלמדים
פוסט מצוין
תודה רבה!
איזה כיף, אחלה פוסט. עוד אחד.
תודה רבה 🙏
טור נהדר כמו תמיד
בס"ד
תודה רבה, ממש נפלא