גולדן סטייט תנסה לסגור עניין בבית מול יוסטון ביום שישי הגדול! / דור בלוך

גולדן סטייט תנסה לסגור עניין בבית מול יוסטון ביום שישי הגדול! / דור בלוך

4:00 גולדן סטייט ווריורס (3) – יוסטון רוקטס (2):

האם גולדן סטייט יכולה לסגור עניין בבית?

הטראומה של 2016 עדיין טריה עבור הרבה מהאנשים שנמצאים במפרץ בימים אלו, האם הם יכולים שוב להפסיד יתרון 1-3?

גולדן סטייט עלתה ליתרון 1-3 בסדרה עם שני נצחונות בייתיים מרשימים מאוד, במשחקים קרובים, כאשר דווקא הראשון שבהם, בו שיחקה ללא באטלר היה המרשים מבין השניים.

החוויה שלי לפחות הייתה שאם הרוקטס יכולים לקחת משחק אחד בחוץ (והם ידעו שהם חייבים מאחר והם איבדו את הביתיות במשחק מספר 1), אז זה יהיה המשחק הזה, ללא באטלר, אבל ערב מחריד של גרין שהיה up and down בסדרה הזאת, וקושי למצוא יד חמה אלטרנטיבית הדגישה את החולשה המרכזית של יוסטון, בין אם תעבור את הסדרה הזאת ובין אם לא: אין לה go to guy אמין לדקות האחרונות של המשחק שאפשר לתת לו את הכדור כשהכל נתקע. שנגון הוא הכי קרוב שיש לה את זה והוא פשוט לא שם בשלב הזה של הקריירה שלו.

בצד השני ולרוע מזלם הם קיבלו את אחד מהמשחקים האלה של סטף קארי עם 36 נקדוות ב-12 מ-23 מהשדה.

במשחק מספר 4 יוסטון הייתה בערב קליעה נפלא עם 48% ובכל זאת לא הצליחה לנצח את גולדן סטייט, וזאת בעיקר מאח רוגולדן סטייט קיבלה את פלייאוף ג'ימי באטלר בחזרה. הנתון המכריע? גולדן סטייט קלעה 20 מ-22 מהעונשין, יוסטון הסתפקה ב-19 מ-31 מזעזע שעלו לה במשחק למרות כאמור ער בקליעה מזהיר, בין היתר של ואן וליט שקלע 8 מ-12 מטורלל ל-3.

יוסטון דיי כצפוי יש לציין ניצחה בקלילות את משחק מספר 5 כשנראה ששחקניה של גולדן סטייט שומרים אנרגיה למשחק בו יש להם את הסיכוי הגדול ביותר לנצח, אבל אולי זה משחק שבו מוזס מודי עושה את הפריצה שלו, אחרי שקיבל קרדיט ממאמנו לאורך כל הסדרה ולא בהכרח תמיד הצדיק אותו, יהיה מעניין עם 25 נקודות ב-3 מ-7 לשלוש הם חריג או שאנחנו רואים פריצה של הגארד, שיהפוך להיות אופציה התקפית נוספת שגולדן סטייט מאוד מאוד צריכה.

כעת עם באטלר בחזרה אני לפחות מצפה מגולדן סטייט לסגור את הסדרה הזאת בבית, אבל גם אם הם יפסידו, אני עדיין לא הייתי מכתיר את יוסטון וזאת מאחר וגולדן סטייט כבר הראתה שהיא יכולה לנצח בחוץ, פעמיים.

הימור: גולדן סטייט ב-7

Subscribe
Notify of
26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Yinon Yavor
02/05/2025 14:52:15

תודה על הפריוויו.
מצרף כאן תגובה מפוסט קודם, כי הוא כבר ישן ולא רואים אותו.
.
הליגה בשנים האחרונות הולכת יותר ויותר למודל של בניה לרוחב, ולא לגובה.
קבוצות שנבנות עם סכל רחב של הרבה שחקנים שיודעים "לעשות הכל" אבל לא כוכבים באספקט אחד של המשחק – מצליחות יותר.
הדוגמאות הקלאסיות הן אינדיאנה, יוסטון, אוקלהומה והכי בולטת – בוסטון. קבוצות עם סגל מאוד רחב שבו כל שחקן תורם את חלקו, ללא חסרונות מאוד בולטים שיכולים "לצוד" אותו בגללם.
זה גם נותן עומק מפני פציעות, גם מאפשר לראות מי פתאום חם ביום נתון ולשחק עליו, גם להבין למי יש מצאפ טוב יותר מול כל יריבה ולשחק עליו, וגם מחביא היטב חסרונות.
קבוצות עם כוכב-על ופלנטות שסובבות אותו ("צוות מסייע") הרבה פחות מצליחות בשנים האחרונות מלבד הבלחות ספציפיות (יאניס, לברון, לוקה, אמביד, סטף, וגם יוקיץ).
מינסוטה לחלוטין עמוקה ורחבה יותר מהלייקרס שיש לה יותר סטאר פאוור. אינדיאנה כנל אל מול מילווקי.
הקליפרס שהיו הקבוצה הטובה יותר בסידרה בדרך לבעוט בדלי למרות עדיפותם. יוסטון גם סובלים מנאיביות והיו צריכים להיות ביתרון. בשאר הסדרות זה די מובהק, גם בגלל הבדלי רמות, אבל זה גם מה שיוצר את אותם הבדלי רמות לדעתי.
.
בעבר היית יכול להסתמך על כוכב או שניים שיסחבו אותך לאליפות. כלומר – העוצמה נקבעת לפי החוליה החזקה ביותר בשרשרת. בימינו, כאשר צוותי אימון מזהים חולשות משמעותיות אצל היריבות ותוקפים אותן, העוצמה נקבעת לפי חוזק החוליה החלשה ביותר בשרשרת.

Last edited 1 month ago by Yinon Yavor
מאנו דה מאן (לשעבר מיקי)
Reply to  Yinon Yavor

אבחנה יפה.
אני תוהה אם לגישה הזו אין מגבלה משל עצמה, שקשורה בתקרה של הכוכבים שלה, כלומר, האם אפשר ללכת עד הסוף גם כשהשחקן הכי טוב שלך הוא דרג ב' או ג'.
אם לתת, בפעם האלף, את הדוגמא היוצאת מהכלל, לדעתי, של דטרויט 2004, אני חושב שברוב המוחלט של המקרים קבוצה שהשחקן הטוב ביותר שלה הוא צ'ונסי בילאפס לא תזכה באליפות.
אם אכן כך, יתכן שצריך איזו נוסחת אופטימום כזו, של מספיק גובה ומספיק רוחב, על מנת לזכות.
באופן קונקרטי יותר, נראה לי שחלק מההבדל בין אוקלהומה ליוסטון, ובטח בין אוקלהומה לממפיס, הוא שהכוכב של אוקלהומה הוא, לטעמי, דרג א' בעוד שהכוכבים של יוסטון וממפיס, נכון לעכשיו, דרג ג' או לכל היותר דרג ב'.

הייט אשברי
02/05/2025 16:07:02
Reply to  Yinon Yavor

אני לא כל כך מסכים עם מה שנכתב.
אין קבוצה שלא רוצה וגם משתדלת שיהיה לה סגל רחב ואיכותי. העניין הוא שקבוצות עם כוכבי -על מוצאות עצמן מוגבלות ביכולת להחזיק שחקנים משלימים ברמה גבוהה, בעיקר בגלל תקרת השכר. אבל זה לו 'ה-GM-ים בונים אותן כל במתכוון.
וגם היום קשה להצליח בלי כוכב-על אחד לפחות. לאוקלהומה שהוזכרה יש אחד כזה. גם למיני וגם לקליבלנד. היוצאת מן הכלל היא בוסטון.
וזה גם לא נכון שקבוצות עם כוכב-על אחד או שניים וצוות מסייע מדרג נמוך יותר לא הצליחו . כל אלופות ה-NBA. בעשור האחרון הן כאלה , שוב – למעט בוסטון בשנה שעברה.
אם כבר האבחנה הנכונה היא לדעתי אחרת – נעורים, נעורים, נעורים הצעירים מובילים. קבוצות "זקנות" מתקשות להתמודד עם האתלטיות והאנרגיות של הצעירות .

הייט אשברי
02/05/2025 16:09:28

צ"ל – זה לא שה-GM-ים בונים אותן כך במתכוון.

Yinon Yavor
02/05/2025 19:59:20

צריך לזכור שאלופה יש רק אחת, והשאלה היא מה הדרך לייצר לעצמך את הסיכוי הגבוה ביותר. בנוסף, הדברים דינמיים ומה שהיה נכון לתקופת בילאפס לפני 20 שנה לא בטוח שנכון גם כעת.
בשורה התחתונה, אני חושב שעדיין המשפט המסכם שרשמתי הוא נכון:
פעם הנקודה החשובה ביותר היתה החוליה החזקה ביותר שלך. כעת זו החוליה החלשה ביותר שחשובה

רן הנרגן
רן הנרגן
02/05/2025 19:56:50
Reply to  Yinon Yavor

על מה אתה מדבר?
2019 – קוואי
2020 – לברון
2021 – יאניס
2022 – קרי
2023 – יוקיץ
2024 – אין שחקן טופ 5 אבל בוסטון לא היו דטרוייט של 2004

ג'ט לג
ג'ט לג
03/05/2025 1:35:50

אתם עושים פה מה זה עוול לטאטום וגיילן בראון. טאטום בטופ 5 של הליג (בטח כשמחשיבים את הטוטאל של הגנה והתקפה) ובראון לדעתי טופ 20 בליגה.
בוסטון של שנה שעברה היא ממש לא דטרויט 2004. כישרון יש שם, מגובה בקליעה ל3 טובה בכל הסגל והגנה נהדרת של סגל נהדר

Last edited 1 month ago by ג'ט לג
עגל
03/05/2025 1:00:09
Reply to  Yinon Yavor

תובנה מעניינת.
אולי הנקודה היא זו – רוטציה רחבה ושוויונית חשובה יותר בשלבים המוקדמים (עונה סדירה, סיבוב ראשון), וסטאר אחד או שניים בסיבובים המתקדמים.
הרוטציה מצטמצמת ככל שמתקדמים.

מאנו דה מאן (לשעבר מיקי)

אשמח למשחק שביעי, אבל קשה לי להאמין שיוסטון תנצח. תודה רבה דור אחלה פריוויו.

הייט אשברי
02/05/2025 16:14:01

אשמח שלא.
למרות שהסיבוב השני ממילא התקרה שלנו. לפני שלוש שנים היינו עוברים את מיני של היום . אבל ב-2025 סטף, דריי, ג'ימי , GP2 ולוני כולם כבר איבדו משהו מהחדות.

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

אתם 50-50 מול מיני ולדעתי כן תעברו, צופה סידרה גדולה לסטף. סידרה פתוחה לחלוטין.
היום את סוגרים את הסיפור מול יוסטון

מנחם לס
02/05/2025 15:56:57

תודה דור

אשך טמיר המקורי
02/05/2025 16:25:49

עדיין מאמין שיוסטון יכולה לעשות את זה.
זה יהיה שירות גדול לכדורסל.

Don
Don
02/05/2025 19:43:23

קשה לי להאמין.
יוסטון צעירים ומאמין שגולדן יסגרו את הסיפור היום. לצורך העניין, זה לא משנה כי גולדן סטייט ישחטו ע"י מיניסוטה סיבוב הבא. האמת שאהיה מופתע שלא ישחטו אותם 4-0.

אשך טמיר המקורי
02/05/2025 19:59:18
Reply to  Don

אם הייתי אדם מהמר, הייתי מהמר על יוסטון היום ובסדרה.

Don
Don
02/05/2025 20:36:01

הלוואי

bobby
02/05/2025 17:06:35

תודה על הפריוויו!
אם נגזר על יוסטון להפסיד בסדרה – ״מקווה״ שזה יהיה הלילה, אחרי פייט ראוי. אם יוסטון הולכים להפתיע ולשרוד את המשחק הזה – אז פאק איט, הם צריכים לקחת את הסדרה ולא לפשל ולהפסיד את השביעי בבית.
המפתחות של יוסטון למהפך הם דיי ברורים – ג׳יילן גרין וג׳בארי סמית׳. אם יצליחו לקלוע באזור הממןצע העונתי שלהם במקום להיחנק ולגרד בקושי 10 נק׳, ובמקביל שנגון ופרד ימשיכו בכושר הטוב שלהם, יוסטון יכולים לנצח ודיי בקלות.
והכי חשוב – לא להחטיא בצרורות מהעונשין!! מילא גרין מחטיא מהשדה, אבל גארד כמועו שכן נתן 80% מהקו בעונה הסדירה, לא יכול להחטיא פתאום מהקו. הוא היה עם 1/3 במשחק 4, וסמית שגם כן קולע לרוב מעל 80%, קלע 1/2. אלה בדיוק ה-3 נקודות שהפכו ניצחון להפסד באותו משחק.

האווי לאסוף
האווי לאסוף
02/05/2025 17:13:10

תודה רבה דור וסופש נעים לכל

עמיחי קטן
02/05/2025 17:19:13

תודה דור.
מכיוון שאני אצפה במשחק רק אחרי שבת, אין מבחינתי צורך שהוא יהיה צמוד או דרמטי במיוחד

ברבור שחור
ברבור שחור
02/05/2025 17:25:11

יכול להיות שהמדורגות 234 יעופו בסיבוב הראשון ??
ובכול זאת, לי יש תחושה שליוסטון אין בעיה …

bobby
02/05/2025 17:52:04

בתכלס במערב ההבדלים בין מקום 2 ל-7 הם כמעט ולא קיימים, מלבד יתרון ביתיות למדורגות 2-4, אין להם באמת יתרון משמעותי אחר במאצ׳אפ. הלייקרס כבר בחוץ, ודנבר ויוסטון בסכנה. הסדרה היחידה שהדגישה פערי איכות במערב הייתה ת׳אנדר-גריזליס.
במזרח לעומת זאת חוץ מהפייט החביב שהפיסטונס נתנו, שאר הסדרות היו רק חימום למדורגת העדיפה. מצד שני חצאי הגמר במזרח, בדגש על קאבס-פייסרס, יהיו מעניינים.

Last edited 1 month ago by bobby
Guy d
Guy d
02/05/2025 19:36:51

תודה דור,
מתי גולדן סטייט הוכיחה שהיא מסוגלת לנצח בחוץ פעמיים?

שי אבן צור
02/05/2025 19:41:40

אני חושש שיוסטון ינצחו היום ובסדרה כולה…

RANDOM MAN
RANDOM MAN
02/05/2025 19:50:19

מאמין שזה תלוי בעיקר בבריאות של סטף וג'ימי…
הם לא נראו טוב במשחק 5…
אם צילום בוהן של סטף זה לא AI אז לא ברור איך אפשר להזיז אותה ככה
וג'ימי עם תחת תפוס, גם לא זז במיטבו
ומצד שלישי , בבית, שחקנים משלימים כמו ברנדון , מודי וגם פוסט יכולים לתת בראש, ליוסטון החזקים, אבל בעיקר אלימים לטעמי המשוחד 🙂
גו גולדן בוייז ויוחזר קליי לביתו במפרץ

רן הנרגן
רן הנרגן
02/05/2025 19:53:37

אני מודאג. הגיל

עגל
03/05/2025 0:57:58

תודה דור.
גם אני מודאג. שיוסטון תפסיד.
להבדיל מבובי, אם נגזר על יוסטון להפסיד בכל זאת, עדיף שזה יהיה במשחק 7, כדי שהחברה יצברו קצת ניסיון.
גולדנים מול בולדוגים.
50-50 בזכות הניסיון העודף של הגולדנים.