ראסל ווסטברוק – האדם שמאחורי המכונה / הגולש עומר קול

*******************

עומר קול הוא חייל בן 21 מרחובות שאוהב ועוקב אחרי ה-NBA כבר כמה שנים.

*******************

איזה כיף זה לראות את ראסל ווסטברוק משחק. פשוט כיף. כמה אנרגיות, כמה נחישות וכמה חוצפה ורוע. הוא הערס שכשעושים כוחות בשכונה אתה רוצה שיהיה איתך ואתה מפחד שיהיה נגדך, מהסוג שצועק על החברים שלא משחקים טוב ומחייך רק כשהוא מנצח. ולא מדבר עם אף אחד כשהוא מפסיד. כמה ילדותי ככה עוצמתי. ואם דיברנו על ילדותיות ודיברנו על ווסטברוק, למה שלא ניקח את זה צעד קדימה? לילדות של ווסטברוק ולתקופה שלפני ה- NBA, כשעוד לא ידעו לאן יגיע הילד הצנום מלונג ביץ', קליפורניה.

ווסטברוק נולד ב- 12 לנובמבר 1988 לזוג הורים בשם ראסל ווסטברוק האב ושאנון הורטון וגדל בצד הפחות כיפי ונוצץ של לוס אנג'לס. הוריו של ווסטברוק היוו נדבך חשוב מאוד בהתפתחותו, הם הרחיקו אותו מהרחובות ומהצרות וחינכו אותו למצוינות ולנחישות שמאפיינות אותו עד היום. בכלל, לאביו חלק משמעותי ב- DNA ובעיצוב דמותו. כשעוד היה עוד ילד רזה ונמוך יחסית בחטיבת הביניים לקח אותו אביו, שחקן רחוב לא רע בעברו, תחת חסותו ואימן אותו להיות חזק, גם מנטלית וגם פיזית. הם היו הולכים מידי יום לפארקים ומגרשים ומתרגלים זריקות, שכיבות סמיכה, כפיפות בטן, אימוני זריזות במגרשי חול ותרגילים נוספים שאביו הכין לו במיוחד. "תעבוד יותר קשה מהם, תעבוד יותר קשה מכולם" הוא היה אומר לראסל, הוא גם לימד אותו לשנוא את התחושה הזאת שמתעלמים ממנו, את התחושה שהוא 'עוד אחד', לא לתת לזה לקרות.

לילד שההטבעה הראשונה שלו הייתה בגיל 17 ולא היה השחקן הבולט ביותר בקבוצתו זה היה חשוב, למבוגר בן 28 שמתחרה על תואר ה- MVP ב- NBA זה עדיין חשוב. מדי קיץ הוא עדיין חוזר לאותם הפארקים בבית ילדותו ומתרגל את אותם התרגילים שאביו לימד אותו, "אני יודע מה אני עושה" הוא עונה למפקפקים.

נגענו בזה שראסל הטביע לראשונה רק בגיל 17, לאחר שקפץ בקיץ שלפני שנתו האחרונה בתיכון כ- 12 וחצי סנטימטרים. רק אז הוא החל לבלוט עם ממוצעים של 25.1 נקודות, 8.7 ריבאונדים ו- 3.1 חטיפות למשחק. למרות זאת הוא עדיין לא היה מהנערים המבוקשים ביותר לגילו, לא זה הביא אותו ל- UCLA. קרי קיטינג היה זה שהביא אותו לשם. קיטינג, עוזר מאמן ב- UCLA, היה כנראה הבן אדם היחיד שבאמת ראה את הפוטנציאל של ווסטברוק בגילאים הללו. הוא היה נוסע לבדו שעות למשחקים משמימים באולמות שכוחי אל בשביל לראות את ווסטברוק ויותר מזה, היה לו חשוב להראות לאביו ולמשפחתו של ווסטברוק מי באמת מאמין בו. לא שזה היה קשה, קיטינג כמעט תמיד היה הסקאוט היחיד בקהל. "הוא שיחק כמו עטלף מהגיהינום", הסביר קיטינג את האובססיה והאמונה בראסל. הדבר הבא שקיטינג עשה היה לשכנע את בן האוולנד, מאמנה הראשי של UCLA, ללכת ולראות את ווסטברוק.

השעה 6 וחצי בבוקר של יום לימודים, הוואלנד נכנס לאולם האימונים בתיכון לאוזינגר כשהאולם ריק לגמרי מלבדו ומלבד נער רזה שניגב את רצפת האולם. הוא בא לראות בפעם הראשונה את ווסטברוק. לאחר מספר דקות הצטרף אליו רג'י מוריס, מאמנה הראשי של הקבוצה, השניים החלו לדבר ולאחר סמול טוק קצר אמר מוריס להוואלנד בהתלהבות שהוא לא יצטער על כך שבא לראות את ראסל. "באמת איפה ראסל?" שאל הוואלנד את מוריס. "הנה ממש שם", ענה לו מוריס והצביע על הנער שניגב את רצפת האולם, "מנגב". לאחר מספר דקות הגיעו שאר השחקנים, ווסטברוק אסף את כולם לחדר ההלבשה, שלהב אותם כאילו היה יום משחק, הוביל אותם חזרה למגרש והתחיל לסדר אותם בשורות לייאפים ותרגילים. "הזכרון הראשון שלי מראסל היה כמנהיג", נזכר הוואלנד, "זה ללא ספק היה מרשים ביותר".

אך גם משם לא הכל הלך חלק, גם ב- UCLA ווסטברוק התקשה לקבל דקות משמעותיות ושיחק בממוצע רק 9 דקות למשחק כשלפניו ברוטציה גארדים מנוסים יותר כארון אפללו ודארן קוליסון. אחד מהדברים שהפריעו להאוולנד באימוניו הראשונים עם ווסטברוק הייתה העובדה שלאחר זריקות ווסטברוק תמיד היה מתנפל על ריבאונדים בהתקפה במקום לרדת ישירות להגנה כפי שהוא דרש מהגארדים שלו. מזל שהוא לא וויתר על זה, מצחיק לחשוב שבחלוף הזמן התכונה הזאת תעזור לו להיות אחד מהגארדים הריבאונדרים הטובים ביותר בהיסטוריה של המשחק.

עונה שנייה מוצלחת במיוחד. ווסטברוק בימי הקולג'.

למרות הכל, ווסטברוק לא היה מוכן לתת לעונה הראשונה שלו ב- UCLA להוריד אותו מהמטרה שלו. הוא פשוט עשה את מה שחינכו אותו לעשות תמיד, לעבוד קשה יותר מכולם. הוא לקח את הקיץ שבין עונתו הראשונה לשנייה ברצינות שיא כשבכל יום היה קם ב- 6 בבוקר והולך לאימון קליעות שלאחריו הגיע אימון בחד"כ. מאוחר יותר בערב היה ווסטברוק הולך לשחק 1 על 1 כנגד כל שחקן מקצוען שהיה בעיר. הוא התחרה בטובים ביותר, בין השאר קובי בראיינט, קווין גארנט וכרמלו אנטוני, מעטים מהם הצליחו להשתוות לאתלטיות ולמהירות של ווסטברוק. בקיץ הזה ראסל התחיל להיות מכונה. למאמנים ב- NCAA אסור לצפות באימונים של שחקנים בפגרה, אך הוואלנד התחיל לשמוע מיותר ויותר שחקני עבר ב- UCLA כמו בארון דיוויס וארל ווטסון על המכונה שראסל הפך אליה. "הם פשוט היו באים ואומרים לי 'וואו'" אמר האוולנד "הוא פשוט התפוצץ באותו הקיץ". לעונה הבאה ראסל כבר הגיע מוכן, הוא העמיד ממוצעים של 12.7 נקודות, 4.3 אסיסטים ו- 3.9 ריבאונדים למשחק תוך שהוא מציג הגנה קשוחה ועוזר להוביל את UCLA לפיינל פור. בשלב הזה קיטינג כבר היה יכול לחייך ולטפוח לעצמו יפה על השכם, הוא שם את הכסף על הסוס הנכון.

בכלל תקופת האוניברסיטה הייתה תקופה נהדרת לווסטברוק, תקופה שבה הילד מהשכונה הענייה הגיע לעולם תרבותי חדש מבחינתו וניסה לקחת כמה שיותר ממנו. בזכות חברו לקבוצה, לוק רישאר מ'בה א מוטה, הוא נחשף לתרבות האפריקאית ונהנה מהראפ הקמרוני ומהמטבח המקומי, הוא התעניין בחיים ביואנדה, בירת בקמרון, עשה סלפים עם תיירים סינים שהיו באים למכללה ומדבר עם בני 80 שבאו לאוניברסיטה בשביל לרכוש עוד קצת השכלה. הוא נהנה מהעולם החדש שנגלה בפניו וחיבק אותו בשתי ידיים, האוולנד אמר עליו שהוא היה הבחור הכי מקובל בקולג'. הוא לא הפסיק להנות מהעושר התרבותי ומההוואי של האנשים שהיה לו שם. שם הוא גם הכיר את זוגתו, נינה ארל, שחקנית כדורסל במכללה בעצמה שלימים נהפכה לאשתו.

לאחר שנתו השנייה כבר היה ברור שווסטברוק הולך לצאת לדראפט, האוולנד ניסה לשכנע אותו להישאר אבל זה היה אבוד. התחזיות ניבאו לווסטברוק בחירה בעשירייה השנייה של הדראפט, אך ההכנה שלו לדראפט שינתה את פני התמונה לחלוטין. ראסל שכר את המאמן האישי רוב מקלאנגן ואמר לו שהוא רוצה להתאמן כל יום בשבוע, ללא שום מנוחה, ממש כפי שאמר לאביו בילדותו כשרצה שיאמן אותו גם בחג ההודיה. ווסטברוק ניבחן באותה העת אצל מספר קבוצות אך ארל ווטסון ששיחק באותו הזמן בסיאטל סופרסוניקס היה זה שדחק במאמן הקבוצה פי ג'י קרליסימו להביא את ווסטברוק, זכר לרושם שהאחרון השאיר עליו במשחקי האחד על אחד שקיים בין שנתו הראשונה לשנייה במכללה. הקבוצה העדיפה ללכת על סנטר, הכוונה הייתה להביא את ברוק לופז מתוך מחשבה שהוא יתאים יותר לשחק ליד קווין דוראנט, כוכב הקבוצה. אך הכל השתנה לאחר אימון הניסיון של ווסטברוק בקבוצה, ווסטברוק הגיע אליו 45 דקות לפני סם פרסטי, לאחריו גם פרסטי ידע, ווסטברוק הוא הבחור שלו. כן, גם ארל ווטסון יכול לטפוח לעצמו על השכם.

באותו הדראפט ווסטברוק נבחר רביעי כשלפניו נבחרים דרק רוז, או ג'י מאיו ומייקל ביזלי. מדהים לראות איפה הוא היום ואיפה הם.
לא סתם כיף לראות את ראסל ווסטברוק, את כל מה שהוא עשה הוא השיג בזכות הרצון לעבוד קשה יותר מכולם. מספיק לראות משחק אחד שלו בשביל להבין כמה לא מדובר בקלישאה שחוקה. שחקן גדול בזכות.

רועי ויינברג

אחד מעורכי הופס. אוהב את מיאמי וגבוהים שמוסרים מעל 4 אסיסטים במשחק.
Subscribe
Notify of
43 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
עידו
עידו
20/02/2017 12:33:05

הקלידו את התגובה כאן…

עידו
עידו
20/02/2017 12:33:55

+100

מוש השור
מוש השור
20/02/2017 13:33:35

מעולה, כבר אמרתי כמה פעמים, אחד השחקנים היחידים שאני אקום לראות אותו משחק באמצע הלילה

ma
ma
20/02/2017 13:59:20

תודה על יופי של פוסט!!

המשגיח
המשגיח
20/02/2017 14:22:23

מעולה

אופיר מתתיהו (בן 14)
אופיר מתתיהו (בן 14)
20/02/2017 14:42:46

פוסט אדיר!! בשכונה יש לנו בדיוק ילד כזה…

סמי
סמי
20/02/2017 14:48:44

משובח

מולי
Editor
20/02/2017 14:49:15

כל הכבוד על הפוסט. עונג לקראו!

Berch
Berch
20/02/2017 15:18:01

שחקן גדול בגוף קטן (יחסית)
מרתק

גיא א
גיא א
20/02/2017 15:33:43

מאמר מצויין. למדתי!

איתי
איתי
20/02/2017 15:37:46

יופי של כתבה!

גיא
גיא
20/02/2017 16:17:18

יופי של מאמר נהניתי מאוד, חשבתי שהוא הגיע מכזה רקע

חגי
חגי
20/02/2017 16:20:49

תודה על הכתבה, שחקן ענק, הMVP שלי העונה

דינגו
20/02/2017 16:48:47

אחלה מאמר, תמיד מעניין לקרוא על רקע אישי של שחקנים, לדעת מאיפה הם באו ומה עבר עליהן מעבר למשחק כדורסל פרופר.
תודה

יהודה
יהודה
20/02/2017 17:45:16

בן אדם מרשים
נותן 100 אחוז כל משחק
מדהים

captain beefheart
captain beefheart
20/02/2017 18:16:01

(הוכן כפוסטון עצמאי אך לגמרי מתאים לתגובה כאן):

תהרגו אותי שבע פעמים, תסרקו את בשרי במסרקות ברזל, השקוני באמוניה, השמיעו לי שיר של קרן פלס – ועדיין לא אבין כיצד אפשר להטיל דופי בשאיפה ל-TD, ועוד כזו שמתבצעת נון סטופ ע"י שחקן היסטורי נדיר, אי שם בערבות אוקלהומה.

כי זה מה שאני קורא פה ושם בזמן האחרון. הרצון הטבעי לגוון בשאלות, להציג עמדות מקוריות ובכלל לגלות ביקורתיות – מוביל לעתים למחוזות האבסורד. וזה לגמרי המקרה כאן.

לשאול למה ווסטברוק "רדף" אתמול אחרי TD זה כמו לשאול את בר רפאלי למה הביאה אמש שש חברות שקרעו לך את הצורה עד חמש בבוקר (ולפני צאתן גם ניקו את הבית פלאס החצר ואחת גם העמידה עוגה).

הרי TD כולל בעצם מהותו שתי קטגוריות שבשום יקום ובשום מצב אינן יכולות להיחשב "רעות". שמעתם על ריבאונד רע? שמעתם על אסיסט רע? בחייאת שומשומין, זה מגוחך. בסעיף הנקודות יכולה להיות מגרעת בצורת אחוזים נמוכים. אבל שני הסעיפים האחרים (אצל ראסל לא ראיתי חטיפות/בלוקים) הם חד משמעיים כלפי מעלה.

לשון אחר: כל שחקן שעשה TD (למעט כזה שבו האחוזים לנקודות מזעזעים ועל כל אסיסט מוצלח היתה גם מסירת פארש, ואין דברים כאלה) – הוא ה-MVP הברור של קבוצתו באותו ערב. בהנחה שהדו-ספרתי שלו בנקודות הושג באחוזים סבירים, שתי הקטגוריות האחרות מראות שהוא גם רץ הכי הרבה, חשב הכי הרבה, נלחם הכי הרבה, הפעיל הכי הרבה ובקיצור – היה המנוע של הקבוצה לכל דבר ועניין.

לשון שלישית: אם הוא לא היה על המגרש, קבוצתו היתה מפסידה כמעט בוודאות.

זה מה שאני חושב על TD.

ראסל עושה את זה ערב ערב (!!!) לפי ממוצעיו העונתיים. לדעתי האישית, מאז ימי הוד רוממתו לא נראה שחקן כזה על המגרש. אפשר לבקר אותו מכל מיני כיוונים (וגם זה לא יהיה חכם במיוחד. הבחור תותח) אבל להתעסק עם "מרדף אחרי TD" – זוהי רפות הבנה במיטבה.

לביא שוורצגורן
20/02/2017 18:56:29

השקוהו באמוניה!
איזה יופי של תגובה

Beba
Beba
20/02/2017 20:20:15

מסכים עם כל מילה!
מוכן לשתות איתך אמוניה.
ווסטברוק מדהים בעל קנה מידה. גם אני מאז "היז איירנס" לא ראיתי כזאת מקצוענות ודחף פנימי לנצח. אתלט על, מקצוען אמיתי ונשמע כמו בחור על הכיפאק בנוסף לזה

הייט-אשברי
הייט-אשברי
20/02/2017 20:25:50

מסכים בהחלט . אם ימשיך כך , הוא ה- MVP הבלתי מעורער . מגיע לו לזכות .

Idan SF
Idan SF
23/02/2017 10:28:46

Super !!!

שי אבן צור
שי אבן צור
20/02/2017 18:41:20

תודה רבה! יופי של פוסט.
אני חוזר ואומר – ראסל הוא HOF בטוח. מקווה שיזכה לענוד טבעת.

מנחם לס
מנחם לס
20/02/2017 18:48:10

נהניתי מאד מקריאת הפוסט!

אפלטון
אפלטון
20/02/2017 19:59:45

תודה, סיפור נהדר שכתוב נפלא.
באמת מדהים היכולת של ווסטברוק למצוא את האנרגיות הצטרפות האלו בכל משחק ובכל פוזשן. השחקן הכי תחרותי בליגה.

אתנחתא מוסיקלית
אתנחתא מוסיקלית
20/02/2017 20:32:37
שאלה לאיש התקשורת, בכיר המוסד וההומו בארון שאול מייזליש
שאלה לאיש התקשורת, בכיר המוסד וההומו בארון שאול מייזליש
20/02/2017 20:44:04

שאולי, לפי דעתך האם ישמח משה שבן דתו מפר את הדיבר 'לא תרצח'?

עוד שאלה
עוד שאלה
20/02/2017 20:46:45

שאוליקו, האם לדעתך ישמח חגי כשיגלה שר.צחת את אביו יוסף?

ועוד שאלה אחת
ועוד שאלה אחת
20/02/2017 20:48:57

מה לגבי בת-גלים, שאולון, האם היא תשמח כאשר היא תגלה שאתה עמדת מאחורי המבצע שמטרתו הייתה רציחתם של בנה גיל-עד וחבריו אייל ונפתלי??

רק עוד שאלה אחת וזהו
רק עוד שאלה אחת וזהו
20/02/2017 20:50:39

האם אתה מאמין באלהים?

amitlahev
amitlahev
20/02/2017 20:56:46

פוסט אדיר על שחקן גדול. אני שמח שבזכות העבודה הקשה הוא הגיע לטופ. הוא "דפוק בראש" חיובי שבכל פעם שעולה על הפרקט מדובר על גמר הנבא מבחינתו וזה ראוי להערצה. יש לו תשוקה אינסופית למשחק כמו רבים מאיתנו ולכן מאוד קל להזדהות איתו. הקטע שהוא לא מאפשר להתעלם ממנו באמת חזק אצלו. יש סרטון בתום משחק ליגה שהוא הולך לחדר ההלבשה ולוחץ ידיים לנערים שעובדים באזור המנהרה. אחד מהם ייבש אותו. ראס הסתובב אליו והגיש את היד ללחיצה במבט מאיים אומר: "אני ראס הגדול ואתה די אלמוני אבל אתה עדיין תלחץ לי את היד"

איתן
איתן
20/02/2017 22:29:51
Reply to  amitlahev

ראשית אחלה פוסט!

לגבי מה שאתה מתכוון זה היה בירידה לTO או סוף רבע, והנערים הם שחקני OKC, והבחור שפיספס את היד שלו הוא ג'רמי לאמב לגבי המבט זאת לא הפרשנות שאני הייתי נותן:
https://www.youtube.com/watch?v=EpPudPqdvY0

ספלאש
ספלאש
21/02/2017 17:58:03
Reply to  איתן

זה היה בשאקטין אם אני לא טועה

צביקה
צביקה
20/02/2017 20:57:32

יופי של פוסט!

ג'וזה
ג'וזה
20/02/2017 23:03:42

לא אוהב את סגנון המשחק שלו,אבל הילד ענק,שחקן גדול אין ספק

סער ברעם
21/02/2017 12:24:02

עומר, תודה רבה!
נהנתי לקרוא

captain beefheart
captain beefheart
21/02/2017 15:09:41

באיחור: הפוסט עצמו נהדר וסייע לי להבין כי RW הוא השחקן שאני הכי אוהב מאז אתם-יודעים-מי

אוהד ס"א
אוהד ס"א
21/02/2017 16:59:55

אני לא אוהב את הסוליסטיות והדומיננטיות של ווסטברוק.
ה- OKC באופן כללי הם הנמסיס שלנו
אבל אני לא יכול שלא להוריד את הכובע ולהעריץ שחקן ויריב שמונע ע"י תשוקה כל כך גדולה למשחק.

מהבחינה הזאת, הוא מזכיר לי את בארקלי: ביחס ההפוך בין מה שהטבע נתן לבין מה שהוא הצליח להפיק ממנו

ספלאש
ספלאש
21/02/2017 17:56:42

וואו רק עכשיו נכנסתי לכתבה, ויודעים משהו מדהים!
ווסטברוק נולד בדיוק יום אחד לפניי ! אני ב13.11.88, הוא ב12..
אחח, לחשוב מה היה קורה אם היינו מוחלפים בלידה..

לחם מטוגן
לחם מטוגן
21/02/2017 18:45:11

כישרון בטירוף ואנרגיה לא נגמרת אבל הוא בלתי ניתן לאילוף ולא צפוי. לא הייתי בונה איתו קבוצה🏀

אלעד
אלעד
21/02/2017 20:32:00

אם רק היו משחקים בסטריט בול אין ספק שווסטברוק היה הראשון להחר כמעט אצל כל אחד. אבל התשוקה והאטרף יוצאי הדופן שלו לעיתים לא מועטות פוגעות בשיקול הדעת שלו על המגרש. וכן, גארד שהולך בכל הכוח על ריבאונד התקפה ולא יורד ראשון להגנה, יתכן שהוא יסדר לקבוצה שלו כמה ריבאונדים מפתיעים, אבל כנראה שגם כמה מתפרצות של 3 על 2 או 1. נגד קבוצות בינוניות ומטה, זה יעבוד. נגד הטובות ביותר זה יכשל. ועדיין, אי אפשר שלא להעריך אותו ולא להתרשם מהנתונים המטורפים שהוא מעמיד

כדורסל זה כדורסל
כדורסל זה כדורסל
23/02/2017 14:19:00

פוסט נהדר, תמשיך לכתוב!

כדורסל זה כדורסל
כדורסל זה כדורסל
23/02/2017 14:19:09

הקלידו את התגובה כאן…

איתן בן דוד
איתן בן דוד
24/02/2017 8:17:53

כתוב נפלא, תודה!

שום
שום
28/02/2017 14:07:58

פוסט מעולה