
טניס / עמיחי קטן
רולאן גארוס – חצי הגמר:
טורניר יוצא דופן, הראשון בעידן הפתוח שבו כל זוכי העבר בגרנד סלאם הודחו לפני שמינית הגמר. האלוף היוצא אלקרז לא השתתף בכלל בגלל פציעה, המדורג 2 בעולם סינר הפסיד בסיבוב השני אחרי שחטף מכת חום באמצע המשחק, המדורג 4 נובאק דג'וקוביץ' הודח בסיבוב השלישי לאחר שאיבד יתרון 2 מערכות לראשונה מזה עשור וחצי, ובחצי הגמר קיבלנו את המדורג 3 בעולם סשה זברב, הטניסאי הטוב ביותר בסבב שעוד לא זכה בגרנד סלאם, יחד עם עוד 3 מועמדים מפתיעים.
15:30 סשה זברב (2) – יאקוב מנשיק (26):
זברב הפסיד מערכה בודדת בסיבוב השלישי, אבל בסך הכל הוא מתמודד יפה עם העובדה שהוא נחשב פייבוריטית מובהק, ולא נקלע לקשיים משמעותיים באף משחק. זה כבר חצי הגמר ה-11 בקריירה שלו, כאשר ב-7 מקרים הוא הודח בחצי, וב-3 האחרים הוא הפסיד בגמר, נגד תים, אלקרז וסינר בהתאמה. הפעם, הוא יפגוש יריב פחות טוב בכל מקרה. בצד השני עומד מנשיק הצעיר בן ה-20, שרק באליפות אוסטרליה האחרונה העפיל לראשונה לשמינית הגמר של גרנד סלאם, אבל הספיק לזכות בטורניר המאסטרס במיאמי אשתקד, שם הוא גבר על דג'וקוביץ' בגמר. זברב ומנשיק נפגשו פעם אחת, בשמינית הגמר של המאסטרס במדריד השנה, שם זברב ניצח, וכאמור, הוא פייבוריט די ברור כרגע, למרות היכולת המרשימה של היריב הצעיר שלו.
20:00 פלאביו קובולי (10) – מתאו ארנלדי:
פלאביו קובולי בן ה-24 הוא שחקן שמצטיין על חימר, אבל לא רק, כי ההישג המשמעותי הקודם שלו בגרנד סלאם היה בווימבלדון בשנה שעברה, אז הוא העפיל לרבע הגמר. השנה כבר מדובר בשחקן קצת יותר יציב שהגיע רחוק בכמה טורנירים בעונת החימר, ויעפיל מהמקום ה-14 בדירוג העולמי אל הטופ 10 לראשונה לאחר הטורניר, לאחר שגבר ברבע הגמר על המדורג 5 בעולם, פליקס אוז'ה-אליאסים. מנגד, השחקן המפתיע כאן הוא ארנלדי, מי שמשלים את הדרבי האיטלקי הזה והמדורג 104 בעולם, שהעפיל לכאן לאחר שגבר על טאלון גריקספור, המדורג 33 בעולם, סטפאנוס ציציפאס, פיינליסט הרולאן גארוס ב-2021, ועל פרנסס טיאפו, המדורג 22 בעולם. המאזן ביניהם עומד על 1-1, כאשר ארנלדי ניצח באומג ב-2023, ואילו קובולי ניצח כאן בסיבוב השני אשתקד.
