הישורת האחרונה – לקראת שבוע 17 ב-NFL / פריים-טיים זק

הישורת האחרונה – לקראת שבוע 17 ב-NFL / פריים-טיים זק

המחזור של השבוע הוא ארוך ומפוצל – שלושה משחקים כבר התקיימו ביום חמישי (לכבוד חג המולד – סיקור שלהם מייד), שניים יתקיימו הערב (שבת), מרבית המשחקים כרגיל ביום ראשון – והמחזור ייחתם במשחק MNF בלילה בין שני לשלישי.

תמונת העולות לפלייאוף הולכת ומתבהרת – ב-AFC כבר העפילו 5 קבוצות (דנבר, ניו אינגלנד, ג'קסונוויל, הצ'רג'רס ובפאלו), כשפיטסבורג ויוסטון יכולות להבטיח את מקומן עם ניצחונות השבוע (או הפסדים של הקולטס והרייבנס, בהתאמה). ב-NFC העפילו 6 קבוצות (סיאטל, שיקגו, פילדלפיה, סן פרנסיסקו, הראמס וגם גרין ביי שהבטיחה את מקומה בחג המולד בשל ההפסד של דטרויט). קרולינה וטאמפה ביי יתחרו על המקום האחרון בפלייאוף של החטיבה השמור לאלופת בית הדרום.

למרות שזהות העולות כבר די ידועה, יש עדיין הרבה על מה לשחק – ב-NFC בבית אחד בלבד (מזרח) נקבעה האלופה ויש 3 קבוצות שנמצאות רק משחק אחד מאחורי סיאטל שמאיישת כרגע את המקום הראשון בחטיבה. שתיים מהן (הראמס והניינרס) הן (כמו סיאטל) מבית המערב שיעלה לפלייאוף  3 קבוצות שכל אחת מהן נראית כמו טוענת לגיטימית לסופרבול. ב-AFC לא נקבעה עד כה אף אלופת בית וגם כאן יש 3 קבוצות עם סיכוי לעבור את דנבר (שמוליכה את החטיבה) ולזכות בשבוע החופש המיוחל.

המחזור ה-17 נפתח, כאמור ב-3 משחקי חג המולד שבניגוד לציפיות של תחילת העונה (ולמרות שכל 6 הקבוצות ששיחקו בהם הופיעו בפלייאוף של השנה שעברה) לא כללו אף עימות בין יריבות המתמודדות על מקום בצמרת. למעשה, השתתפה במשחקים אלה רק קבוצה אחת (הברונקוס) שתשתתף במשחקים החשובים באמת שיתנהלו בינואר. 

למרות העונה המאכזבת, סנטה קלאוס הגיע למשחק של הצ'יפס (צילום : Newsweek)

להלן סיקור קצר של המשחקים שהתקיימו ביום חמישי:

וושינגטון קומנדרס (4- 12) – דאלאס קאובויס (7- 8- 1)  23 – 30

במשחק חסר החשיבות בין שתי קבוצות שהחלו את העונה עם יומרות וציפיות גבוהות, הוכיחה שוב התקפת הקאובויס את כוחה כשהשיגה 30 נקודות (בפעם השמינית העונה). דאלאס עלתה ליתרון מיד עם תחילת ההתמודדות  – יתרון שהפך ברבע השני לדו ספרתי, תוך שהקבוצה האורחת שולטת במשחק ללא מיצרים. ברבע השלישי הצליחו הקומנדרס (שפתחו עם הק"ב השלישי, ג'וש ג'ונסון) לצמצם עד כדי פער של 7 נקודות – אך משם השיגו שתי הקבוצות שערי שדה לחילופין שהשאירו את ההפרש בעינו בסיום. פרסקוט השיג 307 יארדים ו-2 ט"ד כשהרץ מליק דייויס צובר 103 יארדים קרקעיים. בוושינגטון השיג ג'ונסון 198 יארד (ללא ט"ד או חטיפה) כשיום גדול של הרץ ג'קורי קרוסקי-מריט (105 יארד) וכמה הבלחות של דיבו סמואל הוותיק (93 יארדים כוללים) לא הצילו את המצב.

מינסוטה ויקינגס (8- 8) – דטרויט ליונס (8- 8)  23- 10

מינסוטה, שכבר הודחה מהפלייאוף, עלתה למגרש מלאת רוח קרב והצליחה לגרום להדחתם של הליונס. הגנת הויקינגס הייתה דומיננטית והצליחה להשיג 2 חטיפות, 4 (!) פאמבלים ו-5 סאקים. משחק ההתקפה של דטרויט שובש לחלוטין והיא השיגה רק 265 יארדים כוללים – 105 יארדים פחות מהממוצע השנתי שלה. במינסוטה לא הצליח הק"ב הרוקי מקס ברוסמר (ששיחק במקום ג'יי-ג'יי מקארתי הפצוע) לנהל משחק מסירה ראוי (צבר רק 51 יארדים אוויריים). עם זאת, איבודי הכדור שכפתה ההגנה בנוסף למשחק ריצה מצוין שהניב 159 יארדים (כולל ריצה מרהיבה במיוחד של ג'ורדן אדיסון על פני 65 יארדים עד לאנד זון) השאירו את הניצחון אצל הקבוצה הביתית שהובילה לאורך המשחק כולו. גוף היה חלש מאד ומלבד 5 איבודי הכדור שלו (2 חטיפות ו-3 פאמבלים) הפיק 197 יארד וט"ד. הרצים גיבס ומונטגומרי שוב לא נתנו תוצרת ראויה כשהשיגו ביחד 66 יארדים קרקעיים בלבד.  

ג'ארד גוף איבד 5 כדורים בדרך להדחה של הליונס מהפלייאוף (צילום : Newsday)

קנזס סיטי צ'יפס (6- 10) – דנבר ברונקוס (13- 3)  13- 20

קנזס סיטי הגיעה למשחק במצב רוח ירוד, לאחר שהודחה מהפלייאוף, איבדה את פטריק מהומס והובסה ע"י טנסי החלשה בשבוע שעבר. עם זאת, במשחק מול היריבה השנואה מדנבר הפגינו הצ'יפס רוח לחימה ועשו כמיטב יכולתם כדי לקלקל את הריצה המרשימה של הברונקוס למקום הראשון בחטיבת ה-AFC (מקום שבשנה שעברה נתפס ע"י הצ'יפס עצמם). דנבר עלתה ראשונה ליתרון עם שער שדה אך חטיפה של קנזס סיטי הובילה לט"ד של הקבוצה הביתית. שער שדה נוסף של דנבר הוריד את הקבוצות להפסקה בתוצאה 7- 6 לצ'יפס. המשחק המשיך להיות צמוד ובאמצע הרבע האחרון היו הקבוצות בשוויון 13- 13 – אבל אז הפעיל בו ניקס את "מוד דקות ההכרעה" שלו, הוביל את הברונקוס לט"ד נוסף 2 דקות לסיום שקבע את תוצאת המשחק. ניקס סיים עם 182 יארד, ט"ד וחטיפה. בקנזס סיטי השיג הק"ב הרוקי כריס אולדוקון 66 יארדים אוויריים בלבד.

להלן הסקירה לקראת יתר משחקי המחזור. שעות כל המשחקים הן עפ"י שעון ישראל.

5 TOP – המשחקים המרכזיים של המחזור

לוס אנג'לס צ'רג'רס (11- 4) – יוסטון טקסנס (10- 5), לוס אנג'לס, שבת 23:30

הצ'רג'רס עדיין מקווים להשיג את דנבר ולזכות בראשות ה-AFC מערב. ג'סטין הרברט עבר משחק ראשון העונה ללא סאק ואולי בשל כך הפגין יכולת גבוהה במיוחד מול הגנת דאלאס החלשה (300 יארד, 2 ט"ד ללא חטיפה). גם התקפת הריצה של הקבוצה קיבלה זריקת מרץ עם חזרתו של אומריון המפטון מפציעה. הגנת הקבוצה מדורגת במקום ה-8 עם ספיגה של 20 נקודות למשחק.

הגנת יוסטון היא הטובה בליגה לאורך כל העונה (16.6 נקודות למשחק) – אך השינוי שהוביל לרצף הניצחונות (שבעה עד כה) של הקבוצה הוא בהתקפה. התקפת הטקסנס אמנם מדורגת במקום ה-21 בלבד, אך במשחקים בהם הקבוצה הצליחה להשיג 20 נקודות או יותר היא צברה 9 ניצחונות ללא הפסד (וזאת הרבה בזכות ההגנה המעולה). התקפת הקבוצה עברה את הרף הזה 6 פעמים ב-7 המשחקים האחרונים לעומת 3 פעמים בלבד במחצית הראשונה של העונה.

תחזית : יוסטון יכולה להבטיח את המקום בפלייאוף עם ניצחון ונראה שהיא מגיעה למשחק עם מומנטום טוב יותר. לג'סטין הרברט מחכה יום ארוך מול חבורת הפאס-ראש של הטקסנס (המדורגת במקום ה-6 בליגה) שתצליח לשבש את משחק המסירה של הצ'רג'רס. יוסטון תדע לנצל זאת ותצא מלוס אנג'לס עם ניצחון דחוק שיספיק לה כדי להבטיח את ההעפלה לפלייאוף.

קרולינה פנתרס (8- 7) – סיאטל סיהוקס (12- 3), שרלוט, ראשון 20:00

קרולינה ניצחה את טאמפה ביי במשחק קריטי בשבוע שעבר ונמצאת בעמדת זינוק נוחה להעפיל לפלייאוף לראשונה מאז 2017. הפנתרס יפגשו שוב את הבאקס במחזור האחרון ורוצים להגיע לשם בעמדת יתרון. ברייס יאנג שיחק היטב בשבוע שעבר, אך אף אחד מהרצים של הקבוצה לא הצליח לצבור יותר מ-30 יארד במהלך המשחק. זה מהווה מקור לדאגה – בוודאי כשמולם מתייצבת הגנת הריצה השלישית בטיבה בליגה.

סיאטל הצליחה לנצח בשבוע שעבר את הראמס בקרב ענקיות שהוכרע רק בהארכה. למרות שלשתי הקבוצות יש הגנות חזקות, הושגו במשחק 75 נקודות כששתי הקבוצות צוברות מעל 400 יארדים כוללים. דרנולד נחטף פעמיים אך הצליח להוביל את הקבוצה לקאמבק של הרבע האחרון, כשהרצים ווקר ושרבונט (האחרון גם בזכות המרה מוזרה וממוזלת לשתי נקודות שהתבררה כגורלית) מסייעים לו. בזכות הניצחון הזה תפסו הסיהוקס את המקום הראשון בבית המערב ובחטיבת ה-NFC כולה.

תחזית : סיאטל רוצה לשמור על המקום שמוביל לשבוע החופש בתחילת הפלייאוף ותנסה לבסס את מעמדה עם ניצחון חוץ בקרולינה. הסיהוקס הפסידו רק משחק אחד מחוץ לביתם והם רוצים לשמור על מומנטום חיובי לפני המשחק הקשה מול סן פרנסיסקו במחזור הסיום. סיאטל קבוצה שלמה ומאוזנת יותר מקרולינה והיא תשיג את הניצחון החשוב. קרולינה תיאלץ לנצח את טאמפה ביי במחזור האחרון כדי לעלות.

סא דרנולד מוליך את הסיהוקס לעונה פנטסטית (צילום : Rotoballer)

אינדיאנפוליס קולטס (8- 7) – ג'קסונוויל ג'גוארס (11- 4), אינדיאנפוליס, ראשון 20:00

הקולטס ממשיכים להפסיד, והשבוע זה קרה בפעם החמישית ברציפות. הניינרס לא ריחמו על הקבוצה השוקעת מאינדיאנפוליס והביסו אותה בהפרש של 21 נקודות. פיליפ ריברס בן ה-44 שחזר מפרישה משחק טוב מהצפוי (277 יארד, 2 ט"ד וחטיפה אחת) אך כשג'ונתן טיילור צובר רק 46 יארדים על הקרקע וההגנה סופגת 48 נקודות זה רחוק מלהספיק. הלו"ז של הקולטס ממשיך להיות קשוח והפסד נוסף ידיח אותם מהפלייאוף באופן רשמי.

ג'קסונוויל נהנתה מההתרסקות של הקולטס ותפסה את מקומה בראשות בית ה-AFC דרום. הג'גוארס סופרים כבר 6 ניצחונות רצופים ועם שני משחקים נוחים שצפויים לקבוצה עד תום העונה עשויים אפילו להתקדם בדירוג החטיבתי (הם כרגע במקום ה-3). הם השיגו בשבוע שעבר ניצחון חוץ מרשים על הברונקוס תוך צבירה של 34 נקודות מול ההגנה האימתנית של דנבר – זה מוכיח שהם שייכים לצמרת הגבוהה של החטיבה. טרוור לורנס הופל 5 פעמים אך השיג 3 ט"ד ללא חטיפה והפגין יכולת גבוהה.

תחזית : זהו משחק קריטי לקולטס. הם חייבים לנצח כדי לשמור על סיכוייהם – אך לא נראה שיש להם את היכולת ובעיקר את האמונה בעצמם כדי לעשות זאת. ג'קסונוויל תמשיך ברצף הניצחונות כשטרוור לורנס יפציץ לכל עבר מול ההגנה החדירה של אינדיאנפוליס. הקולטס יסיימו את העונה בטעם מר של כישלון, לאחר שבאמצעה נראו כמו הקבוצה הטובה ב-AFC. הם יצטרכו להחליט מה עושים עם הק"ב דניאל ג'ונס (כשיחזור מהפציעה) בתקווה לקמפיין טוב ויציב יותר בעונה הבאה.

בפאלו בילס (11- 4) – פילדלפיה איגלס (10- 5), בפאלו, ראשון 23:25

בפאלו התקשתה יותר מהצפוי אך הצליחה בסופו של דבר לנצח את קליבלנד בחוץ. ג'וש אלן לא היה במיטבו (130 יארד ללא ט"ד ובנוסף רק 17 יארדים קרקעיים) אך נהנה מיום טוב של הרץ ג'יימס קוק (117 יארד). זה הספיק כדי לשמור על בפאלו קרובים לניו אינגלנד בקרב על ראשות בית ה-AFC מזרח. הסיכוי של הבילס לזכות באליפות הבית לא גבוה (בשל הלו"ז הקל של הפטריוטס) אך גם אם יעברו דרך הווילד קארד, בפאלו היא קבוצה שאף יריבה לא תרצה לפגוש בפלייאוף.

פילדלפיה הבטיחה את הזכיה באליפות בית ה-NFC מזרח, וזוהי הפעם הראשונה לאחר 21 שנים שקבוצה זוכה בראשות הבית הזה שנתיים ברצף. סקון ברקלי נתן משחק מצוין (132 יארדים קרקעיים) – הקבוצה תקווה שיכולתו תתייצב לקראת הפלייאוף, שכן בלעדיו התקפת הקבוצה מתקשה לתפקד ברמה גבוהה. הקבוצה צוברת 6 נקודות פחות מכפי שהשיגה בעונה שעברה ומדורגת במקום ה-16. ההגנה, לעומת זאת, התאוששה לאחר פתיחת עונה חלשה יחסית ומדורגת כבר במקום השלישי בליגה.

תחזית : זהו משחק קשה לניחוש בין שתי קבוצות טובות. העימות המעניין יהיה בין התקפת הבילס (מדורגת רביעית) להגנה הקשוחה של האיגלס. מצפה לנו משחק צמוד ומעניין שיסתיים בהפרש חד ספרתי עם סקור לא גבוה. הבילס צריכים את הניצחון יותר מפילדלפיה (שכבר הבטיחה לפחות את המקום השלישי בחטיבה) והם ינצלו את המגרש הביתי והקפוא בבפאלו כדי להשיג אותו, תוך הסתמכות על יכולתו המרשימה של ג'וש אלן במשחקי בית בחורף. 

ג'יימס קוק נותן עונה מדהימה בבפאלו (צילום : MSN)

סן פרנסיסקו פורטי-ניינרס (11- 4) – שיקגו ברס (11- 4), סן פרנסיסקו, הלילה בין ראשון לשני, 03:20

הניינרס ניצחו בקלות את הקולטס וניצלו את ההפסד של הראמס כדי להתייצב במקום השני בבית המערב והחמישי ב-NFC כולה. עם קצת מזל הם עשויים לתפוס את המקום הראשון בחטיבה – הישג בלתי נתפס לאור מכת הפציעות שעברה על הקבוצה. ברוק פרדי ממשיך לשחק היטב (השבוע צבר 295 יארד ו-5 ט"ד) ונעזר בכריסטיאן מקאפרי המופלא (146 יארדים כוללים) ובג'ורג' קיטל (115 יארדים אוויריים). ההישג המרשים ביותר של הקבוצה הוא העובדה שההגנה מדורגת במקום ה-11 למרות היעדרם של רבים וטובים, בהם גם ניק בוסה ופרד וורנר.

שיקגו נהנתה מהרבה מזל במשחק מול גרין ביי, כשניצלה את פציעתו של ג'ורדן לאב והשתלטות נדירה על אונסייד קיק כדי לחזור מפיגור דו ספרתי בדקות האחרונות ולנצח בהארכה. בעקבות זאת הבטיחה שיקגו את המקום בפלייאוף – לראשונה מאז 2020. המהפך שהמאמן בן ג'ונסון הצליח לבצע בהתקפת הקבוצה הוא לא פחות ממדהים – הקבוצה מדורגת במקום ה-10 עם כמעט 8 נקודות יותר מבעונה שעברה, כשהסגל ההתקפי כמעט לא השתנה. ההגנה טובה פחות ומדורגת במקום ה-19 בלבד.

תחזית : הניינרס הפסידו העונה משחק אחד בלבד עם ברוק פרדי בעמדת הק"ב. הם נמצאים ברצף של 5 ניצחונות ומקווים להגיע למשחק במחזור האחרון מול סיאטל במצב בו ניצחון יבטיח להם את ראשות החטיבה. הגנת הקבוצה טובה מזו של שיקגו וזה מה שיכריע את המשחק. סן פרנסיסקו תנצח בהפרש של ט"ד ותישאר קרובה לסיאטל, בעוד שיקגו תיאלץ לנצח את דטרויט במחזור האחרון כדי להבטיח לעצמה את ראשות בית הצפון.

יתר המשחקים

גרין ביי פאקרס (9- 5- 1) – בולטימור רייבנס (7- 8), הלילה בין שבת לראשון 03:00

גרין ביי ספגה הפסד כואב לשיקגו בשבוע שעבר. ג'ורדן לאב ספג זעזוע מוח ומצבו לא ברור לקראת המשחק מול בולטימור. מאליק וויליס שנכנס במקומו שיחק טוב וכמעט הצליח לנצח את המשחק, אלמלא אונסייד קיק ששיקגו הצליחו להשלים בדקות הסיום. גם הרייבנס הפסידו (לפטריוטס) ואיבדו הרבה גובה במאבק מול פיטסבורג על ראשות בית ה-AFC צפון. לאמאר ג'קסון נפצע במהלך המשחק והק"ב המחליף טיילר הנטלי נכנס במקומו. לא ברור עדיין מי ישחק בעמדת הק"ב בשתי הקבוצות (ג'ורדן לאב, לאמאר ג'קסון וגם מאליק וויליס סובלים מפציעות), ובכל מקרה המשחק יהיה שקול ועצבני. גרין ביי תגיע רגועה יותר למשחק לאחר שהובהר (בעקבות ההפסד של דטרויט) שהיא תשתתף בפלייאוף. הרייבנס ייאבקו עד הסוף אך לאחר מאבק לא קל תנצח הקבוצה הביתית ותדיח את בולטימור מהפלייאוף.

סינסינטי בנגלס (5- 10) – אריזונה קרדינלס (3- 12), סינסינטי, ראשון 20:00

זהו משחק חסר משמעות בין שתי קבוצות שסיימו מזמן את העונה. ההגנות של שתי הקבוצות מדורגות בין ארבע הגרועות בליגה, כך שתנצח הקבוצה עם ההתקפה העדיפה שתנצל טוב יותר את חולשת ההגנה שמולה. ג'ו בורו נמצא בכושר טוב והכניע את הדולפינס בשבוע שעבר עם הרבה עזרה מג'מאר צ'ייס וטי היגינס המצוינים. ג'קובי בריסט ממשיך להפתיע לטובה בעמדת הק"ב של אריזונה אך הוא לא קרוב לרמה של בורו, וגם התופסים שלו טובים הרבה פחות מאלו של סינסינטי. הבנגלס ינצחו בקלות ויתנו קצת נחת לאוהדים המאוכזבים.

ג'מאר צ'ייס וטי היגינס – האם שניהם ילבשו את מדי הבנגלס בשנה הבאה? (צילום : Reddit)

קליבלנד בראונס (3- 12) – פיטסבורג סטילרס (9- 6), קליבלנד, ראשון 20:00

קליבלנד הקשתה על בפאלו אך הפסידה בהפרש של 3 נקודות. מיילס גארט צבר עוד חצי סאק ועומד כרגע על 22 מתחילת העונה – סאק אחד בלבד מהשיא של אל בייקר מ-1978. פיטסבורג ניצחה את הליונס והתבססה בראשות ה-AFC צפון. רודג'רס היה מצוין עם 266 יארדים וט"ד והרץ ג'יילן וורן נתן משחק קריירה עם 143 יארדים ב-14 מהלכי ריצה בלבד. ההגנה, למרות חסרונו של טי-ג'יי וואט הצליחה להתעלות ולבלום את ג'ארד גוף וחבריו. פיטסבורג שברה את שיא העונות הרצופות עם מאזן חיובי (22) ותנצח גם השבוע כדי להבטיח את אליפות הבית.

מיאמי דולפינס (6- 9) – טאמפה ביי באקנירס (7- 8), מיאמי, ראשון 20:00

מיאמי, ללא טואה טאגווילואה שסופסל עד לתום העונה, הובסה ע"י הבנגלס בשבוע שעבר. הק"ב המחליף, הרוקי קווין אוורס, צבר 260 יארדים אך נחטף פעמיים. הגנת הקבוצה התפרקה לחלוטין ואפשרה לסינסינטי להשיג 45 נקודות. טאמפה ביי ספגה הפסד כואב בקרולינה ונמצאת במצב בעייתי לקראת השלבים המכריעים של העונה. לאחר שפתחה את 2025 במאזן מבטיח של 6- 2, ספגה הקבוצה 6 הפסדים ב-7 משחקים, כשההגנה סופגת 28 נקודות למשחק מאז תחילת נובמבר. הבאקס ישיגו ניצחון מול מיאמי, שגמרה מזמן את העונה, לקראת הדו-קרב המכריע בשבוע האחרון של העונה מול הפנתרס.

ניו יורק ג'טס (3- 12) – ניו אינגלנד פטריוטס (12- 3), ניו יורק, ראשון 20:00

הג'טס ממשיכים בשרשרת התבוסות וגם מול הסיינטס (שבשום אופן אינם מאריות הליגה) הפסידו בהפרש של 23 נקודות, כשהם מצליחים לצבור 6 נקודות בלבד. נראה שכמעט לא משנה מי מאייש את עמדת הק"ב – היכולת ההתקפית של הקבוצה תישאר חלשה מאד (היא מדורגת במקום ה-28 בליגה). הפטריוטס צלחו משוכה לא קלה בבולטימור ועם שני משחקים קלים עד לתום העונה (הג'טס והדולפינס) צפויים לזכות באליפות בית ה-AFC צפון ואולי אף בראשות החטיבה כולה. את היריבה המפורקת מניו יורק ינצחו הפטריוטס בקלות יתרה וישמרו על מעמדם בצמרת לקראת המחזור האחרון.

מאמן הפטריוטס מייק ווראבל והק"ב דרייק מיי – האם הם יחזירו את ניו אינגלנד לימיה הגדולים? (צילום : MassLive)

טנסי טייטנס (3- 12) – ניו אורלינס סיינטס (5- 10), נאשוויל, ראשון 20:00

טנסי הביסה בשבוע שעבר את הצ'יפס השבורים בהפרש דו ספרתי. הק"ב קאם וורד ממשיך במגמת השיפור – אולי כיוון שספג רק 3 סאקים סה"כ בשלושת המשחקים האחרונים לאחר 4 סאקים בממוצע למשחק לפני כן. גם הסיינטס ניצחו בשבוע שעבר (בפעם השלישית ברציפות) כשטיילר שו מבסס את מעמדו עם 308 יארדים וט"ד. קשה לראות אף אחת משתי הקבוצות הללו נחלצת מהתחתית גם בשנה הבאה אך לפחות יש ניצני תקווה לשיפור בעתיד הרחוק יותר. הסיינטס טובים יותר והם ינצחו גם השבוע תוך שהם משלימים בדצמבר חודש שלם ללא הפסד.

לאס ווגאס ריידרס (2- 13) – ניו יורק ג'יאנטס (2- 13), לאס ווגאס, ראשון 23:05

זהו מפגש בין שתי הקבוצות עם המאזנים החלשים בליגה שמתחרות בעיקר על המקום הראשון בדראפט של 2026. הריידרס היו במפתיע תחרותיים מול יוסטון והפסידו בהפרש של 2 נקודות בלבד. ג'ינו סמית (201 יארד באחוזים טובים, 2 ט"ד וחטיפה) והרץ הרוקי אשטון ג'ינטי (128 יארדים) הפגינו יכולת טובה מהצפוי דווקא מול ההגנה המצוינת של יוסטון. הג'יאנטס הפסידו בבית למינסוטה כשהק"ב ג'קסון דארט משלים רק 7 מסירות ל-33 יארד. קשה לנחש מי תנצח בקרב הנמושות – נהמר על ניצחון לקבוצה הביתית שייתן (נכון לעכשיו) את המקום הראשון בדראפט לקבוצה מניו יורק.

אטלנטה פלקונס (6- 9) – לוס אנג'לס ראמס (11- 4), אטלנטה, הלילה בין שני לשלישי 03:15

אטלנטה ניצחה בשבוע שעבר את אריזונה כשקירק קאזינס מפגין יכולת סולידית וצמד הרצים רובינסון ואלג'יר משיגים 155 יארדים קרקעיים במשותף. הראמס הפסידו בהארכה לסיאטל והדרדרו מהמקום הראשון בחטיבה עד למקום השישי. מאט סטאפורד היה מצוין עם 457 (!!) יארדים ו-3 ט"ד ללא חטיפה ופוקה נקואה הפציץ עם 225 יארדים אוויריים – אך דווקא ההגנה (המדורגת במקום ה-6 בליגה) איכזבה ואיפשרה לסיאטל לחזור מפיגור של 16 נקודות ברבע האחרון. הראמס צריכים את הניצחון כדי לשמור על הסיכוי לחזור לראשות בית המערב (והחטיבה) – הם ישיגו אותו בקלות יחסית מול הפלקונס חסרי המוטיבציה.

סטאפורד ונקואה – הצמד הטוב ב-NFL (צילום : Bleacher Report)
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
31 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
joes 15
joes 15
27/12/2025 17:21:55

מעולה, תודה רבה!

תומר
27/12/2025 19:12:19

תודה רבה על פריוויו מעולה, מפורט ומעניין ועושה סדר

אחרי שלושה משחקי כריסטמס בינוניים מבחינת העניין, נתפנק הפעם בכמה משחקים של קונטנדריות, הייתי מוסיף את המשחק של הפאקרס והרייבנס לרשימת המשחקים המרכזיים. לשתי הקבוצות יש על מה לשחק ובטח שלשתיהן יש עוד מה למכור

לניינרס נשאר לוז קשה (הכי קשה בליגה, יחד עם הג'טס) עם שני משחקים שייגמרו כנראה בהפסדים, הם עוד לא ניצחו קבותץ פלייאוף שאינה מבית המערב וגם זה רק במחזור הראשון והרביעי. ייגמר בהפרש של יותר מט"ד לברס. דווקא לראמס נשארו שני משחקים קלים ויש להם סיכוי לא רע לקחת את הבית אם סיאטל ימעדו נגד קרולינה או בשבוע הבא נגד הניינרס

אור
אור
28/12/2025 2:54:29
הגב ל  תומר

אחרי כל העונה הזו הניינרס עדיין תעלומה מבחינתי

תומר
28/12/2025 4:35:55
הגב ל  אור

גם בעיניי (וראיתי כל סנאפ שלהם)

Florida man
29/12/2025 4:42:56
הגב ל  אור

פשוט, ככל שיש להם יותר פציעות כך הם משחקים טוב יותר… (לך תבין)

אור
אור
29/12/2025 5:15:59
הגב ל  Florida man

חחח

עידו גילרי
29/12/2025 6:37:07
הגב ל  Florida man

תוסיף עוד אחת

jefffoster10
27/12/2025 19:32:34

מעולה כרגיל, תודה רבה
יש כמה משחקים מעולים בקנה
קאם וורד צריך להסתכל על ברייס יאנג ולשאוב עידוד לקראת העונה הבאה ושניהם יחד עם מקארת'י, מייקל פניקס וכל ק"ב שכושל בתחילת דרכו צריכים לשאת עיניהם לסם דארנולד

קפיץ
27/12/2025 22:07:15

פריים יא מלך – חזית במדויק את המיני-הפתעה של מינסוטה על דטרויט. יפה לך. מקווה שאתה טועה ושהדובים שלי ינצחו את סאן פראן

ata98
ata98
28/12/2025 2:50:42

ברכות לברונקוס ולטקסנס בחסות קמרון דיקר

trusttheprocess
trusttheprocess
28/12/2025 4:36:47

איזה טרייד איום עשו הקולטס עם הג'טס.
נתנו שתי בחירות סיבוב ראשון תמורת שחקן הגנה סביר אך לא משנה משחק.
הודחו היום מהפלייאוף, הבחירה השנה תהיה באיזור 15, הק"ב שלהם הוא פרי אייגנט וקרע את האכילס ולא ישחק שנה הבאה, יד מצב שיתנו בחירה טופ 5 שנה הבאה

מנחם לס
28/12/2025 4:48:13

אני נהנה הפעם מהמשחקים יותר מבעבר, וגם מזג האוויר בינתיים די משתף פעולה. כאן באסיסטנט ליבינג אני יושב לאכול עם כמה מקנזס סיטי, ואני נהנה בכאבם…הם ניצחו יותר מדי בעבר!

תומר
28/12/2025 6:40:20

שבע קבוצות ב AFC מודות כרגע למזלן הטוב שהרייבנס כנראה יחמיצו את הפלייאוף השנה
הנרי עם 4 טאצ'דאונס ומשחק מפלצתי לא השאיר סיכוי לפאקרס

סוג של הקלה לניינרס שיפגשו מחר את הברס פחותי המוטיבציה, אחרי שראשות הבית הצפוני הובטחה להם (נשאר עוד עניין לא קריטי של מאזן בהשוואה לאיגלס)

אור
אור
28/12/2025 15:01:49
הגב ל  תומר

נדיר לראות אבל שני הבאקפס עם משחק טוב מאוד (אני מניח, לא צפיתי)

p
p
28/12/2025 15:49:45
הגב ל  תומר

אם ההרס מנצחים את שני המשחקים שלהם, יש להם סיכוי להשיג את ה number 1 seed לא משנה מה יצא בסיאטל קרוליינה.
אז יש להם הרבה על מה לשחק.

תומר
28/12/2025 17:03:08
הגב ל  p

נכון, לא חשבתי על זה

ata98
ata98
29/12/2025 2:41:44
הגב ל  תומר

לא כל כך מהר…

סכין בגב האומה
סכין בגב האומה
28/12/2025 20:39:46

תודה רבה על הפריוויו. מקווה שאתה צודק לגבי הבילס. בינתיים הבראונס ממשיכים עם התנופה של המשחק מול הבילס

אור
אור
28/12/2025 22:02:59

דרייק מיי כבר עם 5 ט"ד והפאטס מביכים את הג'טס

מה עם גארט לא רוצה לשבור את השיא? אז מה אם עושים עליו דאבל או טריפל טים 🙂

Florida man
28/12/2025 23:01:48

ליגה מטורפת. שתי קבוצות שסיימו העונה (בראונס ומיאמי) מסבכות את פיטסבורג ובאקס כהוגן.

איש הערפל
איש הערפל
29/12/2025 5:11:37

לא מצליח להבין את בפאלו, למה ללכת על 2 נקודות אם ממילא צריך 2 ט"ד… ואז גם בשני כשהמומנטום אצלכם בענק?! החלטות אומללות שיכולות לעלות להם בכל העונה

אור
אור
29/12/2025 5:15:39

תצפה שוב, זה לא מה שקרה בט"ד הראשון

עידו גילרי
29/12/2025 6:39:59
הגב ל  אור

אם זה מה שהם היו עושים (כמו שאנשי האנליטיקס המרושעים אומרים שצריך) אז אולי הם היו מנצלים את המשחק.

אור
אור
29/12/2025 8:30:22

אני לא עוקב כזה לעומק אבל לדעתי ללכת על 2 זה הגיוני בפיגור 15 לפני הט"ד ולא ממש בפיגור 14 (ובטח שלא בפיגור 13 כמו כאן)

עידו גילרי
29/12/2025 9:41:36
הגב ל  אור

ברור – זה סתם היה בציניות.
אבל לענייננו – בפיגור 14 בדקות האחרונות משתלם לך ללכת על 2 בפעם הראשונה כי אתה ממילא צריך שני TD וזה מעלה טיפה את התוחלת על פני הגעה להארכה במקרה של שני XP.

נערך לאחרונה 3 חודשים לפני על ידי עידו גילרי
עמיחי קטן
29/12/2025 11:22:42

במקרה של הבילס ומצב הבועטים שלהם, זו כנראה הייתה צריכה להיות ההחלטה

סכין בגב האומה
סכין בגב האומה
29/12/2025 15:24:36

דווקא לאור התוצאה בין הבראונס לסטילרס, יכול להיות שעדיף לא לסיים חמישי… לא שלסיים 6-7 יקח את הבילס לטיול בוויילד קארד

עידו גילרי
29/12/2025 6:36:10

איזה סאנדיי מעולה ואיזה סיום.

תומר
29/12/2025 17:57:19

איזה משחק ואיזה סיום ואילו התקפות יא רבנן
בשידור של פיקוק, במהלכים הראשונים של המשחק הם מציגים את השחקנים על המגרש כולל דירוג ה pff שלהם. כמעט כל שחקני קו ההתקפה של הברס ממוקמים בעשיריה הראשונה לתפקידים שלהם, וכל שחקני ההגנה של הניינרס ממוקמים בחצי התחתון (חלקם הגדול ברבעון התחתון)
ואכן, למשך 55 דקות, הייתה ההגנה אתמול חדירה כמו חמאה בחוץ ביום קיץ, ויליאמס שיחק בלי לחץ, רצה – מסר, רצה – נתן לרצים, והכל בשובה ובנחת בהשקט ובבטחה. אולי היה פאנט אחד ואפילו לא פילד גול, כל התקפה – 7 נקודות בטוחות (וזה אחרי ש 15 שניות מפתיחת המשחק, היה כבר 7:0)
מזל שההתקפה של הניינרס (ר' להלן) נתנה משחק אדיר גם כן ושמה 35 נקודות משלה

ואז, בחמש דקות האחרונות ההגנה נזכרה פתאום שפאסראש היא לא מילה גסה, ויליאמס התחיל לברוח קצת ולמסור פחות מדויק וגם המטרות שלו גילו פתאום שיש מישהו ששומר עליהם ולא רק מלווה מרחוק והמכונה המתקתקת של שיקאגו התחילה לחרוק
הקרדיט על זה (כמו גם האחריות להגנה הכושלת ברוב המשחק – לרוברט סאלה שמוציא מים מהסלע. אי אפשר לחלק מדליות אחרי משחק שחטפת בו 38 נקודות אבל העצירה בדקה האחרונה, בלתי סבירה ככל שתהיה, כולה עליו

וכמובן שאין בזה כדי לגרוע מההתקפה. ללא WR רציני, עם מצבת TE של שחקן אחד, בלי השחקן מספר אחד שלך בקו ההתקפה, אבל עם CMC אחד וברוק פרדי שלמרות שתי חטיפות (אחת לא נספרה בגלל עבירה) נתן משחק-על, מדויק, שקט, מהיר החלטה ואפילו נייד
הקבוצה הזו היא אנומליה אחת גדולה ואתמול היה הנצחון הראשון שלהם על קבוצת פלייאוף מאז אמצע אוקטובר, נקווה שבשבוע הבא נראה את השני

Florida man
29/12/2025 18:33:37
הגב ל  תומר

כל מילה בסלע. משחק פנומנלי של שתי קבוצות מעולות ומאומנות להפליא. ה49 זו אנומליה עם כמות הפציעות שלהם אבל מצד שני מה שמאזן את כל הרע הזה הינו מקאפרי אחד שהוא מכונת יארדים בלתי נגמרת. קודוס אדיר לפרדי שהראה אתמול משחק נוגע בשלמות .

Florida man
29/12/2025 18:35:59

הכנה לשבוע הבא

606867063_122169485522388043_2001215892667470819_n