פריוויו יורוליג מחזור 15 – הפועל תל אביב נגד וירטוס בולוניה / מתן יעקובי

פריוויו יורוליג מחזור 15 – הפועל תל אביב נגד וירטוס בולוניה / מתן יעקובי

הפועל תל אביב(מאזן 4-10 , מקום 1) נגד וירטוס בולוניה (מאזן 7-7, מקום 12) – 21:30 (וירטוס ארנה, בולוניה):

הפועל, המוליכה המשותפת (10-4), תשאף להמשיך ולנצח את המפלצת הביתית וירטוס (7-7). הקבוצה האיטלקית ניצחה 0-6 בבית לאחר שניצחה בקושי את דובאי בשבוע שעבר, והשחקן לוקה וילדוזה ינסה להמשיך את התקופה הטובה ולהיות על הגל לאחר שקלע צמד שלשות מכריעות בסוף הניצחון על דובאי. דן אוטורו חיית הצבע של הפועל תל אביב, שקלע 18 נקודות וקטף 7 ריבאונדים בניצחון הקשה על וילרבאן בשבוע שעבר, יהיה המפתח עבור הקבוצה האורחת, שיכולה להסתמך גם על המנייה הבטוחה שמתבססת ממשחק למשחק של אנטוניו בלייקני (14.6 נקודות למשחק). מולו, וירטוס תסתמך במידה רבה על תרומתו של קארסן אדוארדס, שעבר את 20 הנקודות בחמישה משחקי בית רצופים.

פריוויו יורוליג מחזור 15 – הפועל תל אביב נגד וירטוס בולוניה / מתן יעקובי

קרדיט: EUROLEAGUE

וירטוס בולוניה

המועדון נוסד בשנת 1927, מה שהופך אותו למועדון הוותיק ביותר באיטליה ואחד הוותיקים באירופה. וירטוס הוא מועדון הכדורסל במקום שני בתארים באיטליה אחרי אולימפיה מילאנו, לאחר שזכה ב-17 אליפויות איטליה, 8 גביעים איטלקיים ו-4 סופרקאפים איטלקיים. יתר על כן, זוהי אחת הקבוצות המצליחות ביותר בתחרויות אירופה, לאחר שזכתה בשתי אליפויות יורוליג, גביע יורוקאפ וליגת אלופות. את המועדון האיטלקי המעוטר, היום מוביל הסקורר האמריקאי קארסן אדוורדס. אדוורדס מעמיד ממוצעים מצוינים של 18.1 נק', לצידו עומד גם מתיו מורגן שקולע 12.8 נק' ב-62.3% ל-2 ו-38.5% ל-3, אחוזים מטורפים לגארד שגם קולע כמעט 90 אחוזים לעונשין. חוץ מצמד הגארדים יש גם את סמאיילג'יק, סנטר שבעברו שיחק בגולדן סטייט, סנטר חזק, הפורוורדים מוחמד דיוף וקארים ג'אלו גם יעשו בעיות לאדומים כשג'אלו קולע 47% ל-3 ודיוף הוא שחקן צבע עוצמתי שקולע 57% בצבע.

קרדיט: EUROLEAGUE, אדוורדס, ימשיך בקצב הנקודות המסחרר??

הפועל תל אביב

הפועל תל אביב מגיעה למשחק היום לאחר שבליגה הישראלית הצליחה לנצח את הפועל העמק במשחק שעל פניו היה נראה קל אך יכל להוות מוקש שהיה מסבך את עונתה אל מול מטרתה לסיים בראשות הטבלה, בגזרה האירופית הפועל מגיעה לאחר ניצחון על וילרבאן אחרי מופע אימים כשזרקה 27.8% ל-3 וכמעט שמטה יתרון 15. הירבה הנוכחית היא קבוצה הרבה יותר קשה מ-2 ההתמודדויות האחרונות של הפועל כשהיא הולכת להתמודד עם סקורר טהור בדמות אדוורדס שבתקופה האחרונה לוהט ונראה שמלקולם ושאר הגארדים יצטרכו להקשות עליו. מי שיהיו במוקד המשחק יהיו 2 אנשים, הראשון הוא וסיליה מיציץ', הגארד הסרבי נמצא בתקופה לא קלה, הוא לא מצליח לקלוע את הזריקות שלו ולא מצליח לשתף את חבריו בצורה שוטפת, בהגנה הוא חור ומשחק עם רגליים איטיות מאוד, האם הגיע הזמן של מיציץ' לחזור, האם זהו המשחק שיתחיל את השינוי של העונה עבורו?. האיש השני שנמצא במוקד עבורי הוא לא אחר מאשר המאמן, דימיטריס איטודיס, הפנומן היווני הוא מאמן גדול, על כך אין ספק ואין עוררין, הוא מאמן שמכין את שחקניו בצורה נהדרת ליריבים ונראה שהקבוצה תמיד מוכנה הגנתית, אך משום מה התקפית נראה שהקבוצה תקועה, אין תרגילים, אין חיתוכים, אין חציות, אין מהלכים משורטטים, פשוט כלום ונראה שכרגע איטדויס מסתמך על יכולות אישיות של שחקניו, כמו מוטלי, בלייקני, בראיינט, ג'ונס ושאר שחקני האחד על אחד שלו שיצרו דבר מאין מהלך, נכון להיום זה מצליח, הפועל אכן מנצחת אבל זו לא דרך לנצח, כמו שראינו בהפסדים נגד פנר ואולימפיאקוס, ברגע שהשחקנים הללו מקבלים שמירה קצת יותר הדוקה ברמה יותר גבוהה הם לא מצליחים להתמודד, איטודיס חייב לשנות חשיבה בהתקפה ולהביא את הגאונות ההגנתית שלו גם להתקפה, כי אם ככה זה יראה עד לסיום העונה אנחנו לא נראה את הפועל עוברת בכלל את הפלייאוף, קבוצות יתחילו ללמוד את המהלכים של שחקנים ספיציפיים ויפרקו את ההתקפה, איטודיס מחוייב למצוא פיתרון להתקפה התקועה!!.

קרדיט: EUROLEAGUE, מיציץ, יצליח לצאת לדרך חדשה?

קרדיט: EUROLEAGUE, וויינרייט, הלב של האדומים חוגג את השלשה שברחה מוילרבאן בדקות הסיום.

לסיכום מי שתנצח את המשחק היא הקבוצה שתצליח לשמור על האחוזים שלה ל-3, הפועל במשחק הקודם הצליחה להינצל אבל נגד בולוניה זה לא יספיק. מהצד של בולוניה זה הרבה תלוי במורגן ואדוורדס שינסו להתפוצץ על מובילת הטבלה. בצד האדום מסתכלים על בראיינט מוטלי, אוטורו ובלייקני שיקוו להמשיך את כושרם הנהדר, אנחנו נראה משחק ברמה מאוד גבוהה וככל הנראה צמוד עד הסיום.

מתן יעקובי

כתב יורוליג, ליגה ישראלית ומיאמי היט
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
9 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
puma1234
12/12/2025 21:24:20

לטעמי איטודיס ומי שמאחוריו לא יצליחו לאורך זמן ,בלי לשתף ישראלים.
אז מה אם הגיעו לארץ שחקנים טובים ויקרים.
עדיין קבוצה בונים מהבסיס אפשר לדבר על הפציעות ,אך לא זה הענין .
נועם יעקב ברח מזמן איטודיס לא משתף ישראלים.
הסיפור לא יכול להיות מקרי.
מספר החוסר תגובות מעיד על חוסר הענין .
קבוצה ללא. אוהדים לא יכולה להצליח .

birdman
birdman
12/12/2025 23:35:44
הגב ל  puma1234

פומה ידידי… זה נשמע יותר כמו משאלת לב שלך 🙂 ישראלים לא משותפים כי, מה לעשות, אנחנו לא איזה גזע נדיר של מכשפי הכדור הכתום. חוסר תגובות כי הערב יום שישי, ובנוסף, בד״כ אין הרבה תגובות בתחום היורוליג. לגבי כמות האוהדים, בוא נראה כמה יגיעו ליד ביום שלישי.

puma1234
13/12/2025 3:45:54
הגב ל  birdman

שום משאלת לב בעבר הסתדרנו יופי עם ישראלים בלבד
הפעם ביקשתי שישחקו גם ישראלים אםילו אחד לא שיחק .
ועל הדרך עופר ינאי במצב לא טוב .
לא מעודד בכלל

birdman
birdman
13/12/2025 12:26:21
הגב ל  puma1234

הסתדרנו יופי אבל לא מקום ראשון ביורוליג. ים מדר שיחק כמה דקות אבל הוחלף כי היה בלתי מורגש לחלוטין. אני לא יודע מה המצב של עופר ינאי. נקווה לטוב.

birdman
birdman
12/12/2025 23:31:31

יייייישששששש!!!!!!!!!! איזה משחק ענק! לבוא למבצר בבולוניה, ליפול לצינוק בעומק 14 נקודות, ולצאת עם צלחת בולונז פרמז׳אן.

birdman
birdman
12/12/2025 23:37:23

חורף חם בבולוניה ההצגה הכי טובה בעיר, יאללה הפועל אימפריה לתת להם בראש!

birdman
birdman
12/12/2025 23:39:34

תודה למתן על פריוויו נהדר, לילה טוב ולהתראות בהיכל.

מנחם לס
13/12/2025 15:19:49

תודה מתן.

hagay81
13/12/2025 19:40:09

הבלאגן החדש במכבי תל אביב.

בעונה השלישית של סדרת הסאטירה ויפ, סלינה מאייר מתחילה את מסע הבחירות שלה וממנה את דן איגן להיות מנהל הקמפיין. איגן מתברר ככשלון מוחלט ועושה כל מהלך קטסטרופלי שאפשר לעשות. האיש לא מתאים לתפקידו, אין לו את הכישרון לתחום. סלינה ממנה במקום את עוזרתה הותיקה איימי ברוקהיימר והקמפיין חוזר למצב תקין.
ההודעה שהגיעה ביום חמישי בתחילת המחצית השנייה מול וילרבאן, זה, תסלחו לי, מהלך של בריון. מה בדיוק זה היה אמור להשיג, להפחיד אנשים מלהמשיך להביע את דעתם על המצב של המועדון?
לא אזכיר את השם, אבל צריך להיות עיוור כדי לא לראות שיותר מדי שנים האיש החזק במכבי תל אביב היה אדם שלא היו לו את הכישורים הניהוליים הנדרשים לנהל מועדון בסדר גודל כזה.