עמדת הק"ב המחליף היא אחת העמדות הפחות מדוברות בפוטבול – אך למרות זאת היא אחת העמדות החשובות ביותר בסגל של כל קבוצה. כמובן שבתסריט האידיאלי (עבור הקבוצה), השחקן שמאייש את העמדה ישתתף במשך העונה כולה רק במשחקי אימון ולא יראה מגרש בימי ראשון, שכן הכוכב (הק"ב הפותח) יופיע בכל המשחקים. עם זאת, בהרבה יותר מדי פעמים, הק"ב הפותח ייפצע, יחלה או סתם יפגין יכולת גרועה לתקופה מסוימת – והמחליף יצטרך להיכנס לנעליו תוך כדי רצף משחקים, באמצע העונה וללא ניסיון משחק ותיאום מספק עם שחקני ההתקפה המובילים. אי לכך הק"ב המחליף הוא במקרים רבים שחקן וותיק, המכיר את הסיטואציה ויודע להיכנס לנעלי הכוכב במהירות ו(בשאיפה) בצורה חלקה וטובה.
ק"ב מחליף בקבוצת צמרת נדרש במקרים רבים לשחק במשך מספר שבועות (אם הק"ב הפותח ספג פציעה קלה, למשל), ובמקרה זה תפקידו יהיה לשמור את מאזן הקבוצה תחרותי, לנצח משחקים קלים על הנייר ולשמור את הקבוצה קרוב לצמרת עד לחזרת הכוכב למגרש – או אז עליו לפנות בהכנעה את מקומו ולחזור לאלמוניות של הספסל. אם הק"ב הפותח נפצע לתקופה ארוכה יותר, הקבוצה ככל הנראה תנמיך את רמת הציפיות ועבור הק"ב המחליף זו תהיה הזדמנות להפגין את יכולותיו, בתקווה לחוזה טוב יותר (ואולי אפילו תפקיד של ק"ב פותח) בקבוצה אחרת בשנה הבאה.
המקרה המוכר ביותר הוא כמובן סיפור הסינדרלה של ניק פולס, הק"ב המחליף של פילדלפיה בשנת 2017, בה נכנס לתפקיד בשלהי העונה במקום קרסון וונץ הפצוע והוביל את הקבוצה עד לסופרבול ולזכיה באליפות היסטורית תוך שהוא מקבל גם את תואר ה-MVP של המשחק. למרות ההצלחה, פולס לא הצליח לייצב מעמד של ק"ב פותח קבוע (אצל האיגלס או בקבוצות אחרות בהן שיחק) בשנים שלאחר מכן.
בעונת 2025, מי שבינתיים מנצל את הסיטואציה המדוברת בצורה הטובה ביותר הוא מאק ג'ונס, הק"ב המחליף של הניינרס. במהלך 3 משחקים בהם הוא משחק במקום ברוק פרדי הפצוע, צבר ג'ונס (בעבר בפטריוטס ובג'גוארס) 3 ניצחונות עם 6 ט"ד מול חטיפה אחת ומציג רייטינג מצוין של 99. מרקוס מריוטה הוותיק נתן משחק טוב ועוד אחד פחות טוב בוושינגטון, עם ניצחון והפסד לפני שהחזיר את המקום מאחורי הסנטר לכוכב ג'יידן דניאלס. לעומתם ג'ייק בראונינג (בסינסינטי) וקופר ראש (בבולטימור) מציגים יכולת מזעזעת ומובילים את הקבוצות שלהם לרצף הפסדים מביך.
.jpg)
בקבוצות תחתית הסיטואציה היא במקרים רבים אחרת – הק"ב המחליף הוא שחקן צעיר שנבחר גבוה בדראפט ומחכה להזדמנות שלו תוך שהוא לומד את סודות התפקיד מהכוכב שפותח לפניו. עם זאת, כשהק"ב הפותח נפצע או מזייף יזכה הצעיר להזדמנות – שבמידה ותנוצל היטב עשויה אף להשאיר את הק"ב הוותיק והיקר על הספסל. כך קרה באטלנטה בשנה שעברה עם מייקל פניקס (שהחליף את קירק קאזינס) והשנה מסתמן סיפור דומה עם ג'קסון דארט בג'יאנטס (במקום ראסל ווילסון) ודילון גבריאל בקליבלנד (במקום ג'ו פלאקו שבינתיים נשלח בטרייד לסינסינטי).
בכל מקרה, איוש התפקיד של הק"ב המחליף, שלרוב לא מתייחסים אליו כלל בניתוח סגל הקבוצה בתחילת השנה, הוא חשוב מאד ובמקרים מסוימים עשוי להיות ההבדל המכריע (עבור קבוצה עם שאיפות לצמרת) בין עונה מוצלחת והישגית לבין שנה אבודה. אז תנו קצת כבוד, ושימו לב לשחקן המופיע תחת הסימון QB2 בסגל הקבוצה האהובה עליכם.
המחזור ה-6 נפתח ביום חמישי במשחק קצוות בבית ה-NFC מזרח בין הניו יורק ג'יאנטס (שהצליחו להפסיד אפילו לסיינטס בשבוע שעבר) לפילדלפיה איגלס (ששאפו לחזור למסלול הניצחונות לאחר הפסד הבכורה לדנבר). כל הסימנים הצביעו על ניצחון קל לאלופה אך ג'קסון דארט וחבריו חשבו אחרת. האיגלס עלו ליתרון עם שער שדה 3 דקות לאחר תחילת המשחק אך דארט הגיב עם 2 ט"ד מהירים עוד ברבע הראשון (אחד בריצה ואחד במסירה) שהעלו את הג'יאנטס ליתרון של 10 נקודות. האלופה לא וויתרה וצברה 2 ט"ד (אחד מהם בטוש-פוש אופייני) שהעלו אותה ליתרון של 17- 13 שבע דקות לסיום המחצית – אך זו היתה שירת הברבור של התקפת האיגלס. מכאן ועד לסיום השיגו הכחולים מניו יורק 21 נקודות ללא מענה, תוך שהם מנצלים גם חטיפה ופאמבל של התקפת פילדלפיה. הג'יאנטס זכו בניצחון משכנע ומפתיע בתוצאה 34- 17 והוכיחו שבניצוחו של הק"ב הרוקי יש עתיד וורוד בתפוח הגדול. דארט צבר 195 יארדים וט"ד באחוזים טובים והוסיף 58 יארדים על הקרקע. סייעו לו בעיקר הרץ קאם סקטבו (98 יארדים) והתופס וונדל רובינסון (84 יארד). בצד הירוק והמנוצח צבר ג'יילן הרטס כמות יארדים גבוהה ולא אופיינית (283 יארד, ט"ד וחטיפה) והטייט-אנד דאלאס גודרד צבר 110 יארדים אוויריים – אך משחק הריצה שוב לא נתן תוצרת (73 יארדים סה"כ, מתוכם 58 של ברקלי) ובלי התקפת קרקע אפקטיבית, פילדלפיה הרבה פחות מסוכנת מבעבר.

להלן הסקירה לקראת 14 המשחקים הנותרים של המחזור (שתי קבוצות – הטקסנס והויקינגס – קיבלו שבוע חופשי). שעות כל המשחקים הן על פי שעון ישראל.
TOP FIVE – המשחקים המרכזיים של המחזור
ג'קסונוויל ג'גוארס (4- 1) – סיאטל סיהוקס (3- 2), ג'קסונוויל, ראשון 20:00
ג'קסונוויל ניצחה במשחק ביתי קשה מול קנזס סיטי, כשטרוור לורנס משחק היטב (למרות שני איבודי כדור) והרוקי טראוויס הנטר מתחיל להשתלב גם בהתקפה (עם 64 יארדים באוויר). ההגנה של הג'גוארס מפגינה יכולת גבוהה וסופגת רק 20 נקודות למשחק (מקום 8) למרות שהיא לא מפעילה הרבה לחץ על הק"ב היריב (מקום 25 עם פחות מ-1.5 סאקים למשחק). היא עושה זאת בעיקר בשל העובדה שהיא הטובה בליגה בכפיית איבודי כדור (2.8 למשחק), מה שהודגם באופן מרהיב בפיק-סיקס של דווין לויד, שחטף כדור ממהומס יארד אחד משערה של ג'קסונוויל ורץ איתו 99 יארד עד האנדזון.
סיאטל ירדה מנוצחת מהמשחק המצוין מול טאמפה ביי בעקבות הטעות היחידה של סאם דרנולד במשחק – חטיפה בדקה האחרונה שהכריעה את ההתמודדות. עם זאת, הקבוצה יכולה להתעודד מהיכולת שדרנולד מפגין עד כה, כשהוא צובר 250 יארדים למשחק ב-73% דיוק, 9 ט"ד מול 3 חטיפות ורייטינג של 115. הוא מוביל התקפה שמייצרת 29 נקודות למשחק (מקום 5) – אך העובדה שסיאטל איבדה יתרון והפסידה כבר פעמיים בדקות הסיום מעוררת חששות. ההגנה, המדורגת במקום ה-11, רק תלך ותשתפר בהמשך העונה והסיהוקס יתמודדו מול הראמס והניינרס על הבכורה ב-NFC מערב החזק.
תחזית : לשתי הקבוצות התקפות טובות שנמצאות בכושר גבוה. היכולת של ג'קסונויל לכפות איבודי כדור מסוכנת מאד עבור דרנולד הנוטה לטעויות. ההגנה הקשוחה של סיאטל תלחץ על טרוור לורנס, והג'גוארס ינסו לקדם את הכדור על הקרקע, מימד בו הם היו יעילים מאד עד עכשיו (מקום 5). צפוי משחק צמוד עם סקור לא גבוה בו תנצח הקבוצה שתעשה פחות טעויות. נהמר על המשך המומנטום החיובי של הג'גוארס שינצחו בהפרש לא גדול וימשיכו את פתיחת העונה המצוינת שלהם.
טאמפה-ביי באקנירס (4- 1) – סן-פרנסיסקו פורטי ניינרס (4- 1), טאמפה, ראשון 23:25
טאמפה ביי ניצחה דו קרב מרתק ומותח בסיאטל בו השיגו שני הק"ב (שנפלטו מהקבוצות שבחרו בהם בדראפט 2018) 720 יארדים ב-85% דיוק, 6 ט"ד ורק חטיפה אחת (על דרנולד) שהכריעה את המשחק. בייקר מייפילד, היה – כהרגלו – מדויק, נחוש ויעיל ונעזר במשחק שיא של התופס אמקה אגבוקה שצבר 163 יארד. לעומת זאת, משחק הקרקע היה חלש עם 56 יארדים בלבד. התקפת הקבוצה מדורגת במקום ה-7 עם 27 נקודות למשחק – אך ההגנה, המדורגת רק במקום ה-23 (26.5 נקודות למשחק) מרמזת שיהיה קשה לנצח בעקביות כשמייפילד צריך לשחק "הירו-בול" מדי שבוע.
הניינרס הצליחו להפתיע ולנצח את הראמס למרות שכמעט חצי מההרכב צפה מהמשחק מהקווים או מהבית בשל פציעות. הק"ב המחליף מאק ג'ונס מצדיק את האשראי שקיבל במפרץ ומוליך את הקבוצה לשלושה ניצחונות רצופים בהיעדרו של ברוק פרדי הפצוע. מי שסייע לו השבוע (חוץ מכריסטיאן מקאפרי המצוין, כמובן) היה קנדריק בורן (שיחק עם ג'ונס בניו אינגלנד) שצבר 142 יארד. ההגנה לא הצליחה להאט את סטאפורד אבל כפתה 2 פאמבלס חשובים. הניינרס מובילים את ה-NFC מערב ועשויים להפתיע את כולם ולהישאר בצמרת גם בהרכב החסר מאד בו הם מופיעים מדי שבוע.
תחזית : זהו קרב במשקל כבד של התקפה מול הגנה. התקפת טאמפה ביי והגנת סן פרנסיסקו מדורגות שתיהן בין שבע הטובות בליגה כך שמייפילד ייבחן גם השבוע מול הגנה קשוחה ולוחצת. כמו בשבועות הקודמים, הוא יצליח להוביל היטב את התקפת טאמפה ביי ולהשיג כמות נקודות גבוהה. לג'ונס יהיו חיים קלים יותר מול ההגנה של הבאקס אך מגוון הכלים ההתקפיים העומד לרשותו דליל יותר. צפוי קרב מותח וצמוד עם סקור גבוה שבסופו הקבוצה הביתית תנצל את הסגל החסר של הניינרס כדי לצבור עוד ניצחון חשוב שישאיר אותה קרוב לפסגת החטיבה.
קנזס סיטי צ'יפס (2- 3) – דטרויט ליונס (4- 1), קנזס סיטי, הלילה בין ראשון לשני 03:20
הצ'יפס נראו בשבועות האחרונים כאילו הם בדרך לחזור לצמרת אך ספגו הפסד כואב בג'קסונוויל בשבוע שעבר. התקפת קנזס סיטי, שגמגמה בתחילת העונה, דווקא שיחקה היטב וצברה 476 יארדים כוללים ו-28 נקודות – אך ההגנה, בד"כ החוליה היציבה והאמינה של הקבוצה, נכנעה לטרוור לורנס וחבריו וספגה 31 נקודות (אם כי שבע מתוכן הגיעו מול ההתקפה של קנזס סיטי בפיק סיקס על פני 99 יארד). ההגנה תחזור ליכולתה הגבוהה בהמשך אך התקפת הריצה מועררת חששות, שכן שבוע אחרי שבוע, הרץ המצטיין של הקבוצה הוא… פטריק מהומס – וזה לא סימן טוב להמשך.
דטרויט ממשיכה לדהור – היא צוברת כבר ניצחון רביעי רצוף כשההתקפה שלה יורה בכל הכלים ומדורגת במקום הראשון בליגה עם כמעט 35 נקודות למשחק. ג'ארד גוף כבר עם 12 ט"ד (הנתון הגבוה בליגה) מול 2 חטיפות ורייטינג מעולה של 121. השבוע הצמד הקרקעי של מונטגומרי וגיבס צבר 120 יארד, והצמד האווירי סט. בראון ולה-פורטה השיג 192 יארדים ממסירות של הק"ב. עם התקפה כזו גם הגנה בינונית (שיכולתה נפגעה גם בשל סדרת פציעות, בעיקר בקו האחורי) הסופגת 22 נקודות למשחק מספיקה בהחלט. הקרב בין הליונס לפאקרס על ראשות ה-NFC צפון יהיה אחד המעניינים והאיכותיים שראינו בשנים האחרונות.
תחזית : הצ'יפס מגיעים למשחק כשהם מבינים שעוד הפסד עשוי להרחיק אותם מאד מהצמרת הגבוהה של החטיבה. שתי ההתקפות נמצאות בכושר טוב בעוד ההגנות מגיעות לאחר משחק חלש – צפוי לנו כאן דו קרב מהנה וצמוד עם סקור גבוה בו ההובלה תעבור מצד לצד. ההגנה של הצ'יפס בכושרה הנוכחי היא טובה יותר מההרכב החסר של הגנת דטרויט וזה יסייע למהומס וחבריו להישאר קרוב לליונס ולפרוץ קדימה לניצחון בהפרש זעום במשחק שיוכרע ממש בדקות האחרונות של ההתמודדות.

אטלנטה פלקונס (2- 2) – בפאלו בילס (4- 1), הלילה בין שני לשלישי 02:15
אטלנטה מציגה יכולת מאד לא יציבה העונה. לעומת ניצחונות נאים על וושינגטון ומינסוטה הם ספגו תבוסה מבישה ("על האפס") מקרולינה. גם הק"ב מייקל פניקס, בהתאמה, נע בין משחקים מוצלחים לתצוגות נפל. ההתקפה כולה מדורגת במקום ה-26 וצוברת 19 נקודות בלבד למשחק. התקפת הריצה (בשילוב של ביז'אן רובינסון וטיילר אלג'יר) היא מהטובות בליגה אך התקפת מסירה בינונית וחוסר מחץ קרוב לקו השער (מקום 26 בהשגת ט"ד מהזדמנויות ברד-זון) משאירים את הפוטנציאל ההתקפי של הקבוצה לא ממומש. ההגנה מדורגת באמצע הטבלה – היא לא מפסידה משחקים אך גם לא מנצחת אותם בעצמה, במשחקים בהם ההתקפה מדשדשת ולא משיגה נקודות.
בפאלו ספגה השבוע הפסד בכורה מפתיע מניו אינגלנד, ועוד בבית. ג'וש אלן שיחק טוב, כהרגלו (למעט חטיפה אחת) אך הרץ ג'יימס קוק לא סייע לו מספיק הפעם (רק 49 יארדים). הטייט-אנד דלטון קינקייד צבר 108 יארדים אוויריים אבל זה לא הספיק. ההגנה לא הצליחה לעצור את דרייק מאי ובמיוחד נכשלה מול התופס סטפון דיגס (שבילה את מרבית הקריירה שלו בבפאלו) שהשיג 146 יארדים. האם שלטון היחיד של הבילס ב-AFC מזרח הגיע לסיומו? לא הייתי מהמר על כך. כשהוא מוביל את ההתקפה המדורגת שלישית בליגה (30 נקודות למשחק), אלן ימשיך להטיל את אימתו על הבית והחטיבה. למאי יש עוד כמה שנים, במקרה הטוב, עד שיוכל לאתגר אותו ברצינות.
תחזית : הבילס יגיעו עצבניים לאטלנטה אחרי ההפסד ויפרקו את זעמם על הפלקונס האומללים. לבפאלו התקפה טובה יותר באופן משמעותי מזו של אטלנטה וגם הגנה חזקה ויציבה. גוש אלן ימסור וירוץ למרחקים ארוכים כבר מפתיחת המשחק ולמייקל פניקס לא תהיינה תשובות. הבילס ינצחו בהפרש דו ספרתי ויחזירו לעצמם את הביטחון והאמונה שהם יכולים ללכת השנה כל הדרך עד לכתר האליפות.
וושינגטון קומנדרס (3- 2) – שיקגו ברס (2- 2), וושינגטון, הלילה בין שני לשלישי 03:15
הק"ב ג'יידן דניאלס חזר למגרש לאחר היעדרות של שבועיים ואיתו וושינגטון נראית אחרת לגמרי. מול יריבה קשוחה בדמות הלוס אנג'לס צ'רג'רס השיג דניאלס 230 יארדים אוויריים וט"ד (והוסיף גם 40 יארדים קרקעיים) כשחוץ מדיבו סמואל הוותיק מסייע לו הרץ ג'קורי קרוסקי-מריט שצבר 111 יארד (ב-8 יארדים למהלך ריצה). הפאס-ראש של הקומנדרס לחץ על ג'סטין הרברט כל המשחק, הפיל אותו 4 פעמים והגביל אותו ל-166 יארדים אוויריים בלבד. ההגנה של וושינגטון מדורגת תשיעית בליגה ומפעילה המון לחץ על הק"ב היריב (3 סאקים במשחק, מקום 4). אם דניאלס ימשיך ביכולת הגבוהה שהפגין בשבוע שעבר, הקומנדרס עשויים למנוע מהאיגלס (שהפסידו ביום חמישי בפעם השניה תוך שבוע) זכיה שניה ברציפות באליפות בית ה-NFC מזרח.
שיקגו חוזרת משבוע החופש לאחר שצברה לפניו שני ניצחונות רצופים. הק"ב קיילב וויליאמס מפגין יכולת טובה מפתיחת העונה וצבר 8 ט"ד מול 2 חטיפות עם רייטינג של 98. עם זאת, התקפת הריצה של הברס לא משיגה מספיק יארדים (102 למשחק, מקום 24) וההגנה סופגת הרבה יותר מדי (29 נקודות למשחק, מקום 29) כך שלקבוצה יהיה קשה לנצח משחקים, במיוחד בבית ה-NFC צפון הקשוח בו היא ממוקמת. המטרה העונה תהיה המשך התקדמות של וויליאמס והשגת רקורד מכובד תוך בניית שלד שחקנים יציב ואיכותי מסביב לק"ב הצעיר והמבטיח שלהם -זאת כדי להתמודד בצורה רצינית יותר עם ראשות הבית בשנים הבאות.
תחזית : בקרב בין שני הק"ב שנבחרו במקום הראשון והשני בדראפט של 2024, היכולת והמומנטום נמצאים בצד של דניאלס. וושינגטון נמצאת בתנופה, בטוחה ביכולתה ומשחקת בבית. היא נהנית מהתקפה מגוונת (גם אם התופס המוביל טרי מקלורין ימשיך להיעדר השבוע) והגנה חזקה ויעילה יותר מיריבתה. וויליאמס והתופסים שלו ינסו לעצור את הרכבת מעיר הבירה, אך הקומנדרס ינצחו בהפרש של יותר מט"ד וימשיכו על מסלול ההמראה בדרך לשיחזור העונה הקסומה של 2024.

יתר המשחקים
ניו יורק ג'טס (0- 5) – דנבר ברונקוס (3- 2), לונדון, ראשון 16:30
הג'טס הם הקבוצה היחידה שטרם השיגה ניצחון העונה – וביכולת הנוכחי שלה, לא נראה שזה יגיע בקרוב. הק"ב ג'סטין פילדס דווקא מפגין יכולת טובה למדי (4 ט"ד ללא חטיפות ורייטינג של 100) וההתקפה כולה מדורגת במקום ה-19 עם 22.5 נקודות סבירות למשחק, אבל כשההגנה סופגת 31.5 נקודות בכל שבוע אי אפשר לנצח. דנבר השיגה ניצחון גדול על פילדלפיה בשבוע שעבר ונראתה טוב בהגנה (כרגיל) ולקראת הסיום גם בהתקפה, כשצברה 18 נקודות ברבע האחרון. האם בו ניקס יוכל להמשיך את היכולת הזו גם בשבועות הבאים? על כך בנויות התקוות של הברונקוס, ש(ביחד עם הצ'רג'רס) מובילים כרגע את בית ה-AFC מערב הפתוח והשוויוני. את הג'טס, בכל מקרה, הם ינצחו ללא קושי.
בולטימור רייבנס (1- 4) – לוס אנג'לס ראמס (3- 2), בולטימור, ראשון 20:00
בולטימור פשוט לא נראית כמו קבוצה בשלב זה של העונה וכל המערכים שלה נמצאים במצב של כאוס מוחלט. לאמאר ג'קסון לא ישחק גם השבוע ובלעדיו ההתקפה הצליחה להשיג 10 נקודות בלבד מול ההגנה החזקה של יוסטון. ההגנה ממשיכה לספוג בצרורות, עם ג'קסון או בלעדיו. הראמס ספגו הפסד כואב מהניינרס בו דווקא ההגנה (הטובה בד"כ) איכזבה מול הרכב טלאים של סן פרנסיסקו, אך לקבוצה היה זמן להתאושש ולנוח (שיחקו ביום חמישי) והם יגיעו רעננים ורעבים כדי לנצל עד הסוף את מצבם העגום של הרייבנס. לוס אנג'לס תנצח בהפרש של 20 נקודות או יותר ותנסה לחזור לצמרת ה-NFC מערב, שנראה חזק יותר מהצפוי.

קרולינה פנתרס (2- 3) – דאלאס קאובויס (2- 2- 1), שרלוט, ראשון 20:00
הפנתרס הצליחו להשיג ניצחון ביתי מול מיאמי, הרבה בזכות התעלות נדירה של הרץ ריקו דאודל שצבר 206(!) יארדים קרקעיים ב-9 יארדים למהלך. גם ברייס יאנג הפגין יכולת סבירה וקרולינה הצליחה לצבור 27 נקודות מול ההגנה החלשה של הדולפינס. דאודל יפגוש השבוע את חבריו לשעבר מדאלאס שמציגים את אחת ההתקפות הפוריות בליגה (30 נקודות למשחק, מקום 4) כשהק"ב דאק פרסקוט מפגין יכולת מצוינת ומדורג שני בליגה בכמות יארדים באוויר (אחרי סטאפורד מהראמס). הבעיה של הקאובויס היא בהגנה שסופגת 31 נקודות למשחק (מקום 29) ומתקשה בעליל להתאושש מחסרונו של מיכה פרסונס שעבר לגרין ביי. גם מול הפנתרס פרסקוט ישיג הרבה נקודות, והפעם יאנג, דאודל וחבריהם לא יצליחו לעמוד בקצב.
אינדיאנפוליס קולטס (4- 1) – אריזונה קרדינלס (2- 3), אינדיאנפוליס, ראשון 20:00
סיפור הסינדרלה של הקולטס ובפרט של הק"ב דניאל ג'ונס, שהפך מצפרדע לנסיך כשיצא מהבית המקולל בניו יורק, נמשך גם השבוע. במחזור הקודם הם הביסו בקלות את הריידרס תוך שההגנה המצוינת שלהם (מדורגת במקום השלישי עם 18 נקודות למשחק) מגבילה את ג'ינו סמית וחבריו ל-6 נקודות בלבד. דניאל ג'ונס וג'ונתן טיילור ניצלו זאת כדי לצבור 40 נקודות בדרך לעוד ניצחון קל. הקרדינלס ממשיכים לזייף והשבוע הצליחו להפסיד אפילו לטייטנס החלשים. ההגנה של אריזונה עושה עבודה טובה (19 נקודות למשחק, מקום 4) אך ההתקפה לא מצליחה להתרומם (מקום 23) בגלל משחק מסירה שהוא מהגרועים בליגה (מקום 30 –רק 170 יארדים למשחק). בקרב בין שתי הגנות טובות, תנצח ההתקפה הטובה יותר, זו של המארחים מאינדיאנפוליס, שימשיכו את המומנטום המצוין והמפתיע.

מיאמי דולפינס (1- 4) – לוס אנג'לס צ'רג'רס (3- 2), מיאמי, ראשון 20:00
מיאמי ספגה השבוע הפסד כואב ודי בלתי צפוי מקרולינה, והעמיקה את הבור שהיא נמצאת בו. התקפת הקבוצה לא ממש רעה אבל גם לא טובה ומדורגת קצת מתחת למרכז הטבלה. ההגנה סופגת 29 נקודות למשחק (מקום 27) ומונעת מטואה טאגווילואה וחבריו כל סיכוי לנצח משחקים. הצ'רג'רס ספגו השבוע עוד הפסד – והפעם תבוסה כואבת לקומנדרס. ג'סטין הרברט סובל מקו קדמי פצוע ומחורר וספג השבוע עוד 4 סאקים בדרך למספר כולל ומדאיג של 16 סאקים ב-5 משחקים. כשגם הרץ המוביל (נאג'י האריס) סיים את העונה, התקפת הקבוצה מתקשה לתפקד. גם ההגנה, שבשנה שעברה היתה הטובה ב-AFC, נסוגה מעט ביכולתה בשבועות האחרונים. לוס אנג'לס, שנראתה בתחילת השנה כמו מועמדת לאליפות, צריכה למלא את השורות כדי לנצח יריבות חזקות יותר ממיאמי, אותה תצליח לנצח גם במצבה הנוכחי.
פיטסבורג סטילרס (3- 1) – קליבלנד בראונס (1- 4), פיטסבורג, ראשון 20:00
פיטסבורג חוזרת משבוע החופש במצב רוח מרומם, לאחר שהשיגה 2 ניצחונות רצופים לפני המנוחה שקיבלה. ארון רוג'רס התאקלם היטב בקבוצה, ולמרות שהוא טועה מעט יותר מבעבר (3 חטיפות) הוא משיג רייטינג של 102 ומוביל התקפה שמשיגה 24 נקודות למשחק. זה אמור להספיק בד"כ אם ההגנה, שנראתה מעט לא מאורגנת בתחילת השנה, תחזור ליכולת של שנים עברו. הבראונס העלו בשבוע שעבר את הרוקי דילון גבריאל לעמדת הק"ב הפותח, והיו מרוצים עד כדי כך שמיד שחררו את ג'ו פלאקו שעבר לסינסינטי. גבריאל אמנם הפסיד במשחק הבכורה שלו אך מול ההגנה הקשוחה של מינסוטה הפגין ביטחון ודיוק. ב-AFC צפון, שנראה פתאום חלש הרבה יותר מהצפוי, יצליחו הסטילרס לנצח את קליבלנד ולבסס את מקומם בראשות הבית.

ניו אורלינס סיינטס (1- 4) – ניו אינגלנד פטריוטס (3- 2), ניו אורלינס, ראשון 20:00
הסיינטס צברו את ניצחון הבכורה שלהם, בקרב נמושות מול הג'יאנטס. ספנסר רטלר הפגין משחק טוב ונעזר בתופס רשיד שהיד שצבר 114 יארד, אך משחק הריצה היה חלש אפילו מול ההגנה המחוררת של ניו יורק. ההגנה איפשרה לג'קסון דארט וחבריו לצבור 338 יארדים כוללים אך הצליחה להגביל את הנזק ל-14 נקודות. עם זאת, היכולת הזו לא תספיק כדי לחגוג עוד הרבה ניצחונות העונה. הפטריוטס הדהימו את הבילס וניצחו בחוץ במשחק בו הפגינו הרבה אופי ונחישות. דרייק מאי ממשיך את פתיחת העונה המצוינת שלו (250 יארדים למשחק ב-74%, רייטינג של 107) וביחד עם המאמן מייק וראבל נראה שסוף סוף נבנה בניו אינגלנד בסיס שאולי יוכל להחזיר את הקבוצה לימי הזוהר. הם ימשיכו השבוע את המומנטום החיובי עם ניצחון קל בניו אורלינס.
לאס-ווגאס ריידרס (1- 4) – טנסי טייטנס (1- 4), ראשון 23:05
לאס ווגאס ממשיכה להידרדר ונראה שהניסוי שהביא לעיר את ג'ינו סמית (6 ט"ד מול 9 חטיפות, רייטינג של 76) לא מוכיח את עצמו. לעומתו, הרץ הרוקי אשטון ג'ינטי מתחיל להתאקלם בליגה וצבר השבוע 109 יארדים כוללים. ההגנה מדורגת במקום ה-25 ולא עוזרת להתקפה להיות תחרותית במרבית המשחקים. גם ההגנה של טנסי היא מהחלשות בליגה (מקום 26) אך השבוע הצליחה להתמודד מול קיילר מאריי וחבריו כדי להשיג ניצחון בכורה מול אריזונה. הק"ב הרוקי קאם וורד סופג יותר מדי סאקים (19 עד כה, הכי הרבה בליגה) ומפגין יכולת חלשה למדי (רק 2 ט"ד ב-5 משחקים, רייטינג של 64) – אך בטנסי מקווים שהוא יצליח להשתפר בהמשך. שתי ההגנות החלשות וההתקפות המפוזרות יובילו למשחק חלש בו ינצחו הריידרס הביתיים בהפרש לא גדול.
גרין-ביי פאקרס (2- 1- 1) – סינסינטי בנגלס (2- 3), גרין-ביי, ראשון 23:25
הגנת גרין ביי, שהיתה בתחילת העונה בין הטובות בליגה, ספגה 40 נקודות מדאלאס במחזור הרביעי וכתוצאה מכך הושגה תוצאת התיקו הראשונה של העונה. הקבוצה חוזרת אחרי שבוע חופש למשחק מול סינסינטי החלשה, בתקווה לחזור למסלול. התקפת הפאקרס צוברת 26 נקודות למשחק (מקום 9) כשג'ורדן לאב עם 250 יארדים למשחק ב-70%, 8 ט"ד ורק חטיפה אחת (רייטינג מצוין של 113). סינסינטי רכשה השבוע את הק"ב הוותיק ג'ו פלאקו מקליבלנד, אך לא נראה שזה מה שיציל את התקפת הקבוצה שאיבדה לחלוטין את הכיוון מאז פציעתו מסיימת העונה של הק"ב הכוכב ג'ו בורו. ההגנה מדורגת במקום ה-30 בליגה (סופגת 31 נקודות למשחק) וכמובן מחמירה עוד יותר את המצב. במשחק ביתי, לאחר מנוחה ארוכה, הפאקרס יהנו ממשחק קליל בו ינצחו בהפרש גבוה.

תודה פריים
יש שני משחקים במונדיי נייט פוטבול? איך זה עובד בדיוק, הם משוחקים במקביל?
דנבר נראים טוב מאוד. נראה שהם שוב מתחברים ומוכנים למירוץ מול הצ'יפס על הבית אחרי מכת הפציעות שכנראה מוציאה את הצ'ארג'רס מהמרוץ.
הברונקוס עדיין רחוקים מלהציג התקפה ששווה ניצחון פלייאוף.
אבל ההגנה?
30 סאקס ב-6 משחקים. בוניטו אדיר,
והוא פותח את הדרך ללחץ פסיכי על קו ההתקפה של היריבות.
מזכיר את הגנת האליפות של וור את מילר.
הגנה מדהימה, כרגע הם עדיין נראים כמו אחת הקבוצות החזקות ב-AFC (למעשה כנראה שניים מאחורי באפלו), אבל אין ספק שצריך שיפור התקפי ולדעתי בעיקר יותר יציבות מבו ניקס כי ברור שאת הכישרון יש לו.
תודה רבה על פריוויו מעולה
תודה רבה על הפריוויו
במסגרת תוכניתנו:
שניים ממבנה חרדל – הלך
ארבע ממבנה אגוז – הלך
כמו נבל גדול בעל אלף מיתרים
שמנגן ומנגן ומנגן,
וכפעם בפעם פוקע מיתר
וממשיכים לנגן על מיתר אחד פחות,
ועוד מיתר אחד פחות
ומיתרים פקעו ולא חזרו
חלקם חזרו וימשיכו לנגן
מפני שאת המנגינה הזאת
אי אפשר להפסיק,
מוכרחים להמשיך לנגן
פרד וורנר נפצע
כל בן אדם רגיל שרואה את הג'טס אומר לעצמו אין סיכוי שזאת קבוצה אמיתית , הם עושים טנקינג לבחירה הראשונה.
כל אוהד ג'טס שמכיר את הקבוצה יודע שיש להם את הבעלים הכי גרוע בספורט המקצועני שאף אחד לא רוצה לשחק או לאמן אצלו.
שהביא מאמן שאף אחד לא רצה כי הוא שיחק פעם בגטס בשנות התשעים ואין לו מושג ואיזה GM בשקל תשעים כי אף אחד לא רוצה את העבודה ושני המפגרים האלה חתכו את ארון רוג'רס והחתימו את הק"ב הגרוע בליגה 30 מליון דולר לשנתיים.
גם הדולפינים נותנים פייט יפה עם 0 נצחונות בפלייאוף במאה הנוכחית והגנה מחוררת כמו של נבחרת ישראל בכדורגל.
הקולטס מגרדים ניצחון על הקרדינלס בלי קיילר והולכים לפלייאוף (אלא אם כן הגיהינום יקפא ו/או פציעות)