במסגרת פרויקט "גיבורי ילדות" אני לא יכול שלא לכתוב עליהם. תחילה חשבתי לכתוב רק על קארל מאלון אבל מהר מאוד הבנתי שאי אפשר להפריד ביניהם, לכן הכתבה כמו השם שלי באתר כוללת את שני הגיבורים.
למה התחברתי דווקא אליהם?
חברות אמת (ככה נראה לפחות), צניעות, איכשהו אני תמיד מתרחק מכוכבי על מפוצצי אגו כמו מייקל ג'ורדן, לברון ג'יימס או לוקה דונצ'יץ'.
מה אנחנו חושבים כאשר מדברים על מושג "גיבור"? יש את הגיבורים של מארוול או די.סי – הם שטוחים כמו הקומיקס שלהם, הם תמיד עושים רק את הדברים הטובים, הם תמיד נאבקים מול הרוע המוחלט והם תמיד אבל תמיד מנצחים. בצד השני יש הגיבורים של ספרי המקרא שהם דמויות עגולות – דוד מלך ישראל אך יש את סיפור בת שבע, לא נעים, שמשון שנא את הפלישתים, אך אהב את הפלישתיות, יוסף, בחור סופר חכם, אבל בואו נודה, בתחילת חייו היה אח לא משהו …
ברור שהגיבורים מן הסוג הראשון לא קיימים, לא… גם גיבורי הילדות שלי, לצד הדברים מעוררי השראה הם עשו דברים מעוררי חלחלה, אין מה לעשות, יש להימנע מאידיאליזציה של אנשים אמיתיים.
הטוב
ג'ון סטוקטון נולד וגדל במדינת וושינגטון במשפחה של ספורטאים, לכן הבחירה שלו במקצוע של ספורטאי מקצועי הייתה מובנת, אם כי הוא בעצמו הודה שבתחילת הקריירה לא חשב שיגיע ל-NBA וכאשר נבחר במקום 16 בדראפט 1984 (אותו דראפט של מייקל ג'ורדן, צ'ארלס בארקלי והאקים) הוא לא חשב שאי פעם יהיה שחקן חמישייה. אפשר גם להבין מדוע חשב כך: שחקן לבן בגובה 1.85 זה פשוט התגלמות של כדורסלן ישראלי טיפוסי – נמוך ואיטי. 🤷♀️ כן, שכל שמכל…. בסדר. ג'ון סטוקטון שיחק בשנות ה-80 וה-90, שנים בהם שיחקו הכי פיזי ואלים, אם אחרי כניסה לסל נשארת עם אותה כמות שיניים כמו לפני, תגיד תודה.
יחד עם זאת, ג'ון סטוקטון הפתיע את כולם כולל את עצמו, שיחק 19 עונות כדורסל תחרותי (לא פספס פלייאוף כל 19 העונות ובעונה האחרונה בגיל 40 שיחק את כל 82 משחקים כמעט 28 דקות למשחק עם 10.8 נקודות ו-7.7 אסיסטים)
כולם משבחים את לברון ג'יימס על התמסרות מטורפת למקצוע וזה בהחלט נכון, אבל היי, סטוקטון ומאלון היו שם קודם! הם הראו אותו כושר איתני וקשיחות בלתי נתפסת, רק בלי המדע והטכנולוגיה של השנים האחרונות.
במשך 19 עונות ג'ון סטוקטון נבחר 9 פעמים לאולסטאר ובין היתר זכה פעמיים במשחקים האולימפיים. הוא ראשון בכל הזמנים באסיסטים ובחטיפות ולא נראה שמישהו הולך לעבור אותו.
קארל מאלון הוא דוגמה קלאסית לנער שחור שכדורסל הוא הסולם שלו למעלה. הוא נולד בסאמרפילד לאיזיאנה, שזה אפילו לא כפר אלא סוג של יישוב לא מוכר ("unincorporated area"), ב-1963, שנה בה עוד התקיימו במדינה חלק מחוקי ההפרדה הגזעית. ילד צעיר בין תשעה (!) אחים ואחיות שנולדו לאמא חד הורית שעבדה בשלוש עבודות במקביל בשביל להתפרנס.
אחרי שכיכב בתיכון שלו הוא התקבל לאוניברסיטה הטכנולוגית של לואיזיאנה (Louisiana Tech University)
ציונים נמוכים בלימודים(!) מנעו ממנו להתקבל לקבוצת הכדורסל בשנה הראשונה, לכן הוא התחיל לייצג את האוניברסיטה רק בשנה השנייה. ככה זה כשאתה לומד באוניברסיטה טכנולוגית – אם אתה לא יודע לעשות אינטגרל, החרטוט על ההיסטוריה של עם ישראל לא יעזור.
אחרי 3 שנים מצוינות בקולג', ב-1985, מאלון נבחר במקום 13 על ידי יוטה. לפני הדראפט הוא היה כל כך בטוח שיבחר במקום השמיני על ידי דאלאס שאפילו כבר שכר דירה בעיר, אך אלה ברגע האחרון החליטו ללכת על דלטף שרמפף, אגדה נוספת בפני עצמה. הרבה שאלות נשאלו למה נפל כל כך בערב הדראפט ההוא, בסוף מדובר באוסף של סיבות משניות: אוניברסיטה קטנה יחסית, מזג חם ששם בספק יכולת לאמן אותו וגם דראפט חזק שהיה באותה שנה.
בכל אופן, יוטה זכתה בשחקן הכי טוב שלה בכל הזמנים. פעמיים זהב אולימפי, פעמיים MVP, בנוסף 14 פעמים אולסטאר ו-13 פעמים All NBA. ב-19 שנות קריירה לא פספס פלייאוף ועד לעונה האחרונה פספס סך הכול 10 משחקים. עוד פעם: ב-18 עונות פספס סך הכול 10 משחקים. לידיעת הקורא מר לואד מנג'מנט קוואי לאונרד.
שיתוף פעולה
לא מעט דובר עליהם כשני אנשים הפוכים באופי שלהם: אחד הוא רכז מופנם ממשפחה של מעמד הביניים מצפון מערב, השני מוחצן אלפא מהדרום העמוק שגדל בעוני. רק תסתכלו על המפה איזה מרחק גיאוגרפי בין שני המקומות.
איך שני אלה ישתפו פעולה ועוד יהיו חברים בתוך המגרש ומחוץ למגרש? אז מסתבר שאפשר! על המגרש הם היו המתנה המושלמת אחד עבור השני – ג'ון סטוקטון, אמן פיק אנד רול, קיבל שותף אידיאלי לביצוע התרגיל. מאלון, גם מוסר מצוין, ידע למצוא אותו בחיתוכים.
תראו את החיבוק הכנה של קארל מאלון, כאשר ג'ון סטוקטון שבר את שיא האסיסטים ב-1995:
ואם אתם חושבים עכשיו – הא, נו, זה טריוויאלי. הם שיחקו ביחד כבר 10 שנים, ברור שהיו חברים טובים, אז תזכרו בצמדים אחרים- ג'ורדן / פיפן או שאקיל וקובי. הצמד הראשון דיי שונא אחד את השני, במיוחד אחרי ה"ריקוד האחרון".הצמד השני התפרק בגלל מלחמות אגו. באופן כללי, NBA זו לא ליגה בה נרקמות הרבה חברויות בין השחקנים שמשחקים באותה קבוצה, כל יום אתה יכול למצוא את עצמך מועבר בטרייד, אין סיבה להתקרב. לכן המקרה של ג'ון סטוקטון וקארל מאלון ללא ספק הוא ייחודי.
נכון, הם לא זכו באליפות, למרות שפעמיים היו ממש קרובים. אני לא הולך להיכנס לוויכוח הזה, האם שיקגו בולס של ה-90 היו הקבוצה הגדולה בכל הזמנים, זה באמת חסר משמעות. נגיד שזו אחת הקבוצות החזקות שהיו אי פעם. יחד עם זאת, הם ממש עבדו קשה בשביל לנצח את הג'אז. רוב המשחקים באתן שתי סדרות הסתיימו ממש על הקצה של הקצה, פה החטאות עונשין של המיילמן, שם איבוד כדור מיותר… דיכאון בקיצור. אחת הסיבות לכך לדעתי, האופי של סטוקטון – הוא תמיד חשב קודם כל מסירה, לכן הם לא השתמשו בו מספיק לצורך קליעה, שכן הוא היה קלעי מאוד יעיל ובין 94 ל-98 הוא קלע מעל 42% מהשלוש ורק אילו היה לוקח יותר זריקות … שוב דיכאון, עזבו.
בכל מקרה, עכשיו אני מעדיף להסתכל על חצי הכוס המלאה- לא כולם לוקחים אליפות, יש רק פרס אחד ויש אנשים שלא ייקבלו אותו. קארל מאלון וג'ון סטוקטון נמצאים קבוע במקומות הראשונים בין השחקנים הטובים ביותר שלא לקחו אליפות.
הרע
הגיע זמן לדבר על הדברים הפחות סימפטיים. פה בטח כולם חושבים שאזכיר את העבירה הגסה של קארל מאלון על אייזאה תומאס בדצמבר 1991.
אז לא! אייזאה תומאס, חלק מה-bad boys אחד האנשים הכי שנואים שהיו בליגה. בשביל להיות קונצנזוס ולהיות שנוא גם על מייקל ג'ורדן, גם על לארי בירד וגם על מג'יק, צריך להיות כנראה בן אדם מיוחד. תחשבו כמה אגו יש בין שלושתם ועדיין הם הצליחו להגיע למשהו אחד שיכלו להסכים. כמה חודשים לפני המפגש עם יוטה, תומאס הבין שהוא לא ישחק בדרים טים והחלו להופיע שמועות שהוא אמר שאיך שג'ון סטוקטון הוזמן והוא לא (צריך להודות, לא מצאתי אישוש שהוא באמת אמר את זה) עכשיו קארל מאלון אמר לפני כן שמי שמסתבך עם ג'ון, מסתבך איתו. אז נכון שהעבירה הייתה מכוערת, אבל יש היבט חברי באירוע. אם יש בין הקוראים מאמני כדורסל, אשמח לדעת מה אתם חושבים?
הרע האמיתי הוא ההתנהגות של ג'ון סטוקטון במהלך משבר הקורונה.
תקשיבו, גם אחרי 3 שנים, משבר קורונה הוא עדיין אירוע טראומטי מידי בשביל לדבר על זה בלי אמוציות, לכן אני לא הולך להתווכח האם כן החיסון היה נחוץ או לא. הנושא טעון מידי ושום דבר טוב לא ייצא מזה (אל תשאלו איך אני יודע)
רק נזכיר שג'ון סטוקטון הלך כמה צעדים מעבר, הפיץ תיאוריות קונספירציה הזויות, סירב לענוד מסכה באולם ספורט (נכון, זה לא נוח, אבל אלה הנהלים..) ואף תמך בשטוחולוג האנטישמי קיירי אירווינג ימח שמו.
מה זה? אתה אגדת כדורסל, איש משפחה נהדר, אבא לשישה ילדים, לא מתאים!
המכוער
זה מגעיל אפילו לכתוב את זה..
קארל מאלון הכניס להריון נערה בת 13.
קארל מאלון הכניס להריון נערה בת 13.
קארל מאלון הכניס להריון נערה בת 13.
קארל מאלון הכניס להריון נערה בת 13.
13!! קארל!!! איך?
מי שהגיע עד לכאן, תרשו לשתף במשהו אישי משמח.
אני תמיד מקדיש את הכתבות שלי לבת שלנו מיכל ז"ל וגם פעם הפעם.
יחד עם זאת, יש לי משהו להראות – תכירו את אורי.

בשעה טובה, הרבה אושר ונחת
כתבה מעולה. ריגשת…. המון מזל טוב.
תודה על הבחירה.
קארל מלון וג'ון סטוקטון הם שני שחקנים שהגיעו ממכללות קטנות לקבוצות בשוק קטן.
והגיעו להישגים אישיים מדהימים.
חוץ מטבעת האליפות.
קארל מאלון לא לקח את הטבעת גם בלייקרס של 2004.
אבל הצמד הזה היה דומיננטי מאוד בחוזקות שלו.
קארל מאלון סיים ב-66.4% בקליעה מהטבעת.
ג'ון סטוקטון עם ממוצע קריירה של 10.5 אסיסטים על 2.8 איבודים בלבד.
לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד בנתון הזה על מאלון – זה לא חריג במיוחד. מה שעשה אותו לכל כך קטלני זה היכולת לקבור את המידריינג' הרחוק.
מזל טוב יה תותח
איזה כיף לקבל ממך כל פעם כתבות חדשות והפעם גם חדשות משמחות מהפאן המשפחתי.
תודה על עוד כתבה מעניינת אותה קראתי בשקיקה.
סטוקטון-מלון אכן צמד חמד וראויים להערצה מהתקופה בה שיחקו.
לא היה לי מושג על ה"אונס" של ילדה בת 13. שחקן בסדר גודל כזה לא צריך להתעסק עם ילדות.
גם אני לא אהבתי להתחסן ובכל זאת התחסנתי 3 פעמים לפי דרישות האוניברסיטה. אם לא הייתי נדרש, אני לא בטוח שהייתי מתחסן, בטח שלא בחיסון השלישי. ההורים שלי מתחסנים כל שנה. חושב שקיבלו לפחות 10 חיסונים והם עדיין פה אחרי גיל 82 ועם לב מתפקד טוב.
שבת שלום ושבוע טוב שיהיה
בעולם המערבי שלנו, אף גבר לא צריך להתעסק עם קטינות, החיים והמוות ביד הלשון.
בוא ספר את להמוני התומכים והתומכות שממשיכים וממשיכות לבוא להופעות של איל גולן בישראל או לאוהדי ואוהדות הכדורגל שממשיכים להעריץ את עומר אצילי ודור מיכה…
נראה לי שלא הבנת למה התכוונתי.
ניסותי לערוך את ההודעה הראשונה שלי וכבר לא הצלחתי אז שמתי תוספת להבהיר שאני נגד בוגרים עם קטינות. עכשיו זה ברור?
רזי זה היה ברור מהתחלה. התלונה חלילה לא נגדך אלא נגד זה שלצערי בישראל 2025 ליותר מדי אנשים כאשר מדובר בדמויות ציבוריות מוכרות בעלות מעמד וכוח זה לא מובן.
אייל גולן משתמש בנשק הליכודניקי היעיל וזה להאשים את כל העולם ואשתו ולקרבן את עצמו.
אני יכול להעיד שעל התלמידות שלי זה עובד נהדר, הן לא מוכנות לשמוע שום ביקורת עליו ונוהרות להופעות. עם ישראל חי.הערסים מנצחים בנוקאאוט
מסכים שבקטע עם נשים הוא ממש לא בסדר.
יש לו עוד צדדים, הבנתי שהוא תרם בתחילת המלחמה מאות אלפים כדי לקנות לחיילים ציוד שהיה חסר. אם כבר מדברים על תרומות, אז גם אני תרמתי אבל יותר לציוד רפואי מציל חיים לחיילים. עשיתי את זה יותר בשבילי מאשר בשבילהם.
יאפ. הפטרואוטיזם תמיד היה מפלטו של הנבל (סמואל ג'ונסון, 1775)
תודה רזי!
לגיב מאלון, הפרשה התפרסמה יחסית לא מזמן, ולקח עוד זמן עד שאנשים החלו לעכל מה קרה שם. מאלון פרש גם והוא הכל מקרה לא האדם המוכר יותר ברשתות חברתיות, אז אןי הרבה תהודה.
לגבי ג'ון סטוקטון, עוד פעם, לא רוצה אפילו להכנס לזה, אדם כל כך מכובד (אישית אני מכבד אותו יותר מMJ בגלל חוסר אגו והתמכרות להימורים) לא אמור להדרדר לסירוב ללבוש מסכה.
תגובה טובה
כתבתי כמה פעמים שבאותה התקופה לא התחברתי לMJ, לא שידעתי שהוא מהמר ואגומלייאק. הוא היה ועדיין השחקן הטוב בהיסטוריה מבחינתי והערצתי אותו על היכולת למקסם את הכישרון, אבל הייתי באותן שלים איש של בארקלי וקלייד. עקבתי אחרי שניהם ולשמחתי לקלייד יש טבעת אחת למזכרת עם האוליגואן מאחת משנות הבייסבול של MJ.
וסתם חשבתי על עניין שנות השבתון של MJ, מה יכול היה לקרות אם מי שהיה יוצא לשבתון היה פיפן? האם MJ היה סוחב בלעדי סקוטי את שיקאגו לעוד אליפות? אם לסבתא היו גלגלים.
וואי באמת what if מעניין.
לדעתי MJ כל כך פחד להפסיד שבחר לפרוש כאשר פיפן עזב את הבולס ב-98.
ג'רי קראוס לא מקבל 10% מהקרדיט המגיע לו על בניית הקבוצה ההיא. תחשוב שבאותן שנים ג'ורדן קיבל 35 מיליון לשנה, רק מייק קונלי ב-2016 קיבל אותה משכורת ועדיין הם הרכיבו קבוצה עם כוכבים אדירים לצדו – פיפן קוקוץ' רודמן
+1966
קוקוץ ורודמן זה מה שהיה חסר לפזל
בוא לא נטאטא את זה זה התפרסם לפני המון זמן לא לאחרונה.
אם היה משחק בימינו היה עף מהליגה.
האמת שאני מתחיל פחות ופחות להאמין בזה.
מי מטייח???
זה התפרסם בסביבות 1998. אני התחלתי לאהוד את יוטה ג'אז בסביבות 1990 בברית המועצות, כשבכל מקרה חדשות כאלה לא היו מגיעים לשם.
תראה ראיונות עם מאלון עד 1998 הוא מצטייר שם איש משפחה למופת.
קודם כל דיברנו על עבודות נקיון לא שיפוצים…
דבר שני לא בא אליך בטענות אנחנו אוהדים את השחקנים על פי מה שהם עושים על המגרש לא מחוצה לו.
התכוונתי למשפט שאמרת שזה התפרסם לא כל כך מזמן כשבפועל זה יצא בין עונות ה mvp שלו.
תודה, שבת שלום
הופהההה מזל טוב ותודה ששיתפת.
כתבת מעולה וממש מרגש על שניים שהם אחד. כולל וחשוב על הצדדים הרעים והמכוערים שלהם. אם לגעת בכדורסל לא מכיר הרבה יותר מהלכי התקפה יעילים מאשר הפיק אנד רול של הצמד הזה. סטוקטון היה אחד הקשוחים שיש על המגרש וגם שחקן הגנה ענק וקלעי מצוין (פשוט לא זרק המון העדיף למסור)
ויותר חשוב מהכל…מזל טוב על הצטרפות העולל החדש למשפחה.
תודה
בשנת 2016 הייתי בסולו לייק סיטי
העונה נגמרה, הגמר בין קליבלנד לגולדן סטייט היה בעיצומו
נסעתי על רחוב ג׳ון סטוקטון בדרך לדלתא סנטר
שם יש 2 פסלים של מאלון וסטוקטון (יש לי סלפי)
העיר הכי משעמעמת שהייתי בה אי פעם (והייתי)
מזל טוב 🥳
זה צמד ענק, כדורסל בסיסי ומושלם, כבר לא מייצרים כאלו
גם אני הייתי שם בכנס ב 2016… אבל יותר בקיץ. האזור מסביב סולט לייק סיטי יפהפה וכיף לטייל שם
עיר הכי משעממת.. האומנם? הממ היית פעם בערד?
חלום חיי לבקר בסולט לייק סיטי
ערד?
לערד יש את אחד הנופים הכי יפים בארץ.
כן אין שם הרבה מה לעשות אם אתה חיית מסיבות ובארים אבל אם אתה חובב טבע יש הרבה מה לראות שם, בעיקר בחורף. היתה לי משפחה רחוקה בערד והנוף שנשקף מהבלקון של הוילה שלהם על הצוק היה פשוט מטריף.
יפה מאוד, סטוקטון-אל-מאלון
אם כבר גיבורים, זה נשמע כמו הסיפור של גלגמש, מי שהיה כנראה הגיבור הראשון בהיסטוריה האנושית.
גלגמש היה גיבור חזק אך פוחז, שליש אדם ושני-שליש אל (המתמטיקה פה…מוזרה. בדקתי במחשבון), שהאלים חששו ממנו אז שלחו אליו את מי שיהפוך לחברו לחיים, אנקידו, כדי לשמור עליו.
אבל שניהם יחד התאחדו, יצאו למסעות והסתבכו שוב עם האלים כשניסו לשחוט שור ענקי.
גלגמש כמו מאלון אהב לשכב עם נשים צעירות, בעיקר כלות. אנקידו כמו סטוקטון היה אמור להיות הקול המרגיע, אבל היה בעצם איש מערות פראי. לא יודע אבל מה דעתו של אנקידו לגבי MAGA וההתנגדות הפסיכית לחיסונים.
אם כן יש נקודה ללמוד מהם, זה שיש כאלו שאוהבים להשליך מסגנון המשחק לאופי של השחקן. סטוקטון ומאלון מוכיחים ההיפך. שני השחקנים של שנות התשעים הם בהחלט גיבורים ראויים.
מזל טוב לכם!
אגב, וומבנייאמה הפך רק שלשום לשחקן ה-NBA הראשון שמגנה את קרל מאלון כאנס. בתגובה לפוסט של הליגה שמברך את מאלון ליום ההולדת שלו, וומבי שיתף פוסט של מישהו שאומר שצריך להכניס את מאלון לכלא:
https://sports.yahoo.com/article/spurs-victor-wembanyama-rips-celebrating-183438499.html
תודה!
הקבלה מעניינת על גילגמש, לא חשבתי עליו. הוא והחבר שלו דומים לגיבורים שלי 🙂
מזל טוב!
חושב שעשית בחירה נכונה להתייחס אליהם יחד. ציינת יפה שמאלון פספס רק 10 משחקים ב18 שנים בג'אז, אבל גם סטוקטון הביא איתו עמידות בלתי נתפסת. הוא החמיץ 22 משחקים בלבד ב19 עונות עם 16 עונות של 82 משחקים (מאלון עם 10 ולא פספס אף פעם יותר משני משחקים בעונה במדי הג'אז). לא חושב שזה נתפס בימינו או אפילו בכלל ששני הכוכבים של הקבוצה יחמיצו על תקופה של 18 עונות משותפות רק 32 משחקים י-ח-ד.
לגבי הדראפט – שניהם נבחרו נמוך בגלל המכללות בהן שיחקו. אז הסקאוטינג לא היה מקיף כמו היום כשכל ילד בתיכון עם ערוץ ביצועים משלו.
תודה רבה על הכתבה והמון מזל טוב על הקטנצ'יק, נחת ובריאות
עזוב אגדות וכידרורים. הסוף של הפוסט זה הדבר הכי נפלא שכתבת אי פעם.
HERE HERE!
מזל טוב! הרבה אושר ונחת.
על המגרש, הם בהחלט מהשחקנים הגדולים ביותר, כל אחד בעמדה שלו.
תודה רבה על הטור והרבה מזל טוב!!!
רק לפני כשעה למדתי על אונס בת ה13 (אין סקס בהסכמה עם קטינה). מחליא. אני מבין למה המשפחה שלה לא רצתה לתבוע, אבל המדינה הייתה צריכה לדאוג שעשר השנים הראשונות של הקריירה שלו יהיו בהפועל סינג סינג
תודה רבה על הכתבה והמון מזל טוב, בעיני הצמד הטוב בהיסטוריה שגרם לשניהם להיות הכי טובים לעמדה שלהם באותה תקופה, אבל גם כנראה הלוזרית ביותר דווקא הקבוצה של תחילת שנות ה90 היתה הקבוצה הכישרונית שהיתה לשניהם אבל זה לא הביא אותם לשום מקום, נ.ב. אני דווקא חושב שהשחקן הטוב משניהם הוא סטוקטון אבל הם די שווים
אדירררררררר!!! תודה סטוק!!! ברוכ/ה הבאה לעולם אורי.
מזל טוב
המזל היחיד של קארל מאלון היה שמשפחת הילדה בת ה 13 סירבה להגיש תלונה פלילית כי בלואיזיאנה זה נחשב אונס . גם בשנות ה80, כשהיה נפוץ לראות נערות בקהילה השחורה הריוניות או עם ילדות כבר, גיל 13 היה חריג וקיצוני מאוד, גם אז, נוסיף שגם קארל מאלון התכחש לילד בהתחלה וסירב לשלם מזונות.
לגבי ג’ון סטוקסטון, אני לא נכנס כאן לעמדותיו לגבי הקורונה.לכל אדם יש זכות מלאה להביע דעה, בין אם היא נכונה, שגויה או שונה ממה שמקובל
.
סטוקסטון גדל בספוקיין, אזור עם רוב לבן ושמרני, בחינוך קתולי וזה עיצב את תפיסת עולמו ואת הדרך שבה הוא מסתכל על סמכות, וחירות אישית.
* העבירה של קארל מאלון בסרטון לא הייתה קשה הוא פשוט היה מפלצת אדם מלאת שרירים.
תודה טור מצויין.
מעולה
תודה
סטוקטון היה הכוכב הכי אנטי כוכב בנבא. במכללות הוא לא האמין כשהוזמן למבחנים לנבחרת האולימפית ב 1984. הוא לא האמין שישחק בנבא. לא האמין שיבחרו אותו בסיבוב הראשון (קיבל רמזים מפורטלנד שאולי יבחרו בו בסיבוב השני).
אחד האהובים עלי
תראו את זה חחחחחח
https://www.instagram.com/reel/DJFzVvxsn5u/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
קונסטנטין פופה
זה רק כי מאפשרים לו קליר פאת
התאגיד ממנה יורשים 🙂
https://www.instagram.com/p/DMLzCRgy1MV/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
תודה רבה
הצמד עם הכימיה הטובה ביותר, במגרש ומחוצה לו.
שיהיה במזל טוב!!!
תודה, שמח לשמוע על החבר החדש במשפחה
בינתיים באליפות אירופה עד גיל 18, 6 משחקים כבר הסתיימו, בהפרש ממוצע של 42 נקודות… הכי צמוד היה 14 הפרש בבית של ישראל.
המשחק השביעי במחצית ב-20 הפרש, והמשחק של ישראל בינתיים צמוד מדי עם נקודה הפרש מול בולגריה (!!) שעלתה מדרג ב' (!!) לקראת המחצית.
גם המשחק ה-7 מתוך 8 נגמר בתבוסה. 30 הפרש.
לפני המשחק האחרון (של ישראל) ממוצע ההפרש הוא 40
עשו את העבודה
בסוף ניצחנו על 13, שזה ההפרש הכי נמוך הערב.
7 דקות לסוף עוד היה שיוויון.
בהצלחה מחר מול גרמניה (שהפסידה היום). ניצחון ייתן כמעט בוודאות מקומות 1-2 ומפגש נוח יותר מול אוסטריה/שוודיה, והימנעות מצרפת/טורקיה.
ייתכן שזאת אחת התוצאות של קיום יותר מדי אליפויות של קבוצות גיל בתקופה כה קצרה.
מעולה סטוקלון, תודה רבה. שני שחקנים גדולים, והשלישי, הקטן, גדול יהיה.
אחלה פוסט.
2 שחקנים ענקיים, יעילים ביותר, בלי הרבה שואו.
המון מזל טוב !
מזל טוב! אין רפואה טובה מזו
היי, מזל טוב ענק. שתדעו רק אושר ואושר.
מזל טוב חבוב! חדשות נהדרות.
סטוקטון היה ידית רצינית מהשלוש. זכורה לי במיוחד השלשה שלו נגד יוסטון בגמר המערב 1997 שהעלתה את יוטה לגמר נגד שיקגו.
כמה מילים לגבי סטוקטון:
א. מדובר באיש ברזל. אל תתנו לחזות הואנילית שלו להטעות. החוזק הפיזית והמנטלית שלו להיות ולהצטיין על מהגרש מול הרי האדם שאיתם הוא התמודד מעוררים השראה. כמות המכות, המגע הפיזי של שנות ה – 80 המלוכלכות והלונגטיביטי שלו כמעט בלתי אנושיים. זה כמו הסיפורים על אנשים שגמרו את מירוץ 100 המיילים. מבין השניים, מאלון היה הר אדם האיש החזק בעולם. סטוקטון היה חזק יותר
ב. אחת האגדות האמיתיות שסטוקטון סיפר, שבזמן הפסטיבל של נבחרת החלומות, הוא ירד מהמשאית של הנבחרת באחד מתהלוכות הניצחון של לפני/ בזמן/ אחרי, לקח את מצלמת הוידיאו שלו והתחיל לצלם את החברים שלו מנופפים לשלום לקהל שחיכה להם.
בכל הזמן הזה, אף אחד מהקהל לא שם לב לרואה החשבון המשעמם שהסתובב לידם, אחד מ- 12 המופלאים שהם באו מרחוק לראות אותם
ג. לגבי הקורונה, סטוקטון הוא לא אדם מושלם. אין לי מילים טובות לומר עליו. אני רק אציין שיש בארצות הברית כרגע שר בריאות שמחזיק בתורות קונספירציות הרבה יותר מטורפות על החיסונים באשר הם. מי שהידיים שלו מטפטפות דם אמיתי של ילדי סמואה שמתו כתוצאה מקמפיין שלו נגד חיסוני חצבת.
בזמן שאני כותב את הדברים האלה, מתפרצת בארצות הברית מגפת חצבת בילדים לא מחוסנים והתגלה מקרה של דבר. זאת כאשר הוא פיטר את ועדת החיסונים. הוא מאמין שהקורונה היא מזימה של הסינים והיהודים להרוג לבנים ושחורים, הוא מפטר מאות אנשים ב ה- FDA ועומד לפטר את חברי כוח המשימה לרפואה מונעת
בשעה טובה!
תודה על השיתוף ועל הפוסט!
כתוב מעניין ומרגש
בשעה טובה ומוצלחת שתזכו להרבה שנים של אושר מהעולל החדש.
איך אפשר לעשות סיכום על סטוטוקון מבלי להתייחס לדבר הכי מדהים אצלו שהוא סירב ללבוש מכנסיים ארוכים ווהיה השריד האחרון והיחידי למכנסיים הקצרים…
ראיתי אותם בזמן אמת. משחקים שלהם היו כמו משחקים של הזקן היום – רק תלונות על השיפוט. לא נותנים לשחק הגנה.
היום זה על עבירות – פעם זה היה על הגנה לא חוקית. קבוצה שניצלה עד הסוף את החוקים המגבילים על ההגנה שאסור לעזור לשמור. רק אישית.
שיקגו רק מצאה דרך שפיפן ידע לעבור מהשחקן שלו למלון בלי שישרקו עבירה.
מלון אנס. אין מחילה למי שבחרו בקונספירציה על פני חברים, משפחה וחברה.
גיבורים לא בוחרים – אבל הצלחת לעמוד על ההבדל בין מה לוקחים מהגיבורים ומה אסור.
תודה רבה
האמת גדלתי על סטוקטון מלון
ומה שהדהים אותי כאן זה שסטוקטון נבחר בפחות מ 50 אחוז מהעונות שלו לאולסטאר.
הוא פשוט פונומן.
לגבי מאלון לא שמעתי על הסיפור הזה מתי זה קרה והאם היה שחקן פעיל אז ?
ומדוע לא נפתחה חקירה ?
בכל אופן זה מאפיין של דור אחר שבו כל כוכב נשאר תמיד (או כמעט תמיד בקבוצתו )
סטוקטון ומאלון ביוטה
לארי בבוסטון
אזייה בדטרויוט
יואינג בניקס
מג'יק בל.א
מייקל בשיקגו
ועוד ועוד
תודה סטוקטון2מאלון.
ראשית, ברכות על לידת הילד החדש (או ילדה?)
זה בטח מאורע מרגש ומשמח מאוד.
גם אני, כמו כמעט כולם, מאוד אהבתי את סטוקטון ומאלון. וגם מאוד הערכתי אותם על היכולת, הפייטריות והעמידות. אהדתי אותם בגמר מול אימפרית הרשע משיקגו.
העמידות ומוסר העבודה של שני אלה זה משהו שכבר לא קיים היום.
המון מזל טוב!! רק טוב וברכות
ראשית, תענוג של כתיבה.
שנית, מזל טוב על אורי!
שלישית, לגבי "המכוער" זה לא "סתם" עיבר ילדה בת 13 (היא היתה פחות מ 13 אפילו). בארה"ב (וגם בישראל) זה מוגדר בחוק כאונס (statutory rape) – אין דבר כזה "מין בהסכמה" בגיל הזה. מזלו שהורי הילדה החליטו ללכת על מסלול אזרחי של תביעה כספית ולא הגישו תלונה במשטרה.
מזל טוב!!! מאד שמח עבורך
ככל שזכור לי, מאלון המאוס גם לא הכיר ולא רצה להכיר את בתו, כוכבת ה wnba שריל פורד עד גיל מאוחר יחסית
שלא לדבר על דמיטריוס בל…
מזל טוב על אורי, איזו תמונה נפלאה!!!
ותודה על הכתבה המצויינת (כתמיד)