
מארק וולטר נכנס להסכם לרכישת השליטה בקבוצת הלוס אנג'לס לייקרס ממשפחת באס. ע"פ שאמס צ'ארניה, הקבוצה נמכרת לפי הערכת של כ-10 מיליארד דולר – סכום שמהווה את מכירת המועדון הגדולה ביותר בהיסטוריה של הספורט המקצועני. משפחת באס הם בעלי הקבוצה מאז 1979 וזכו איתה ב-11 אליפויות, מ"השואוטיים" של מג'יק וקרים דרך קובי, שאק ופאו ועד ללברון. הרוכש, מארק וולטר הוא איש פיננסים ומשקיע חשוב בספורט מקצועני עם דגש על ל"א: הוא הבעלים של קבוצת הבייסבול הל"א דודג'רס, של קבוצת ה WNBA, הל"א ספארקס. הוא גם מחזיק את קבוצת הפורמולה אחת של קדילאק וחלק ממועדוני הכדורגל של צ'לסי ושטרסבורג. הוא גם החזיק כ-20% ממניות הלייקרס לפני הרכישה. ע"פ שאמס, ג'יני באס, יו"ר הקבוצה מאז מות אביה, ג'רי, ב-2013, תישאר בתפקיד.
קאצ'ינג!

זה היה ברור שזה יקרה באיזהשהוא שלב, משפחת באס אני חושב היא הכי "ענייה" מכל בעלי הקבוצות בליגה ו 10 ביליון דולר זה הצעה שאי אפשר לסרב
boooooooooom
סכום מטורף.
אקזיט נאה ביותר אבל הסכום פסיכי.
בס"ד
תודה רבה
הלייקרס בלי משפחת באס איזה מוזר זה יאללה.
הדבר המעודד שהבחור הזה חזק בספורט טחזק בעיר אז נקווה שלא יהיה פה מקרה אשייביה בפיניקס ונקווה שיעשה עבודה טובה
זה פסיכי לגמרי, כשהם קנו רבע מהקבוצה לפני ארבע שנים זה היה לפי ערך של 5 מיליארד. בשום מקום שנותן הערכות לא התקרבו אפילו לסכום כזה אלא יותר סביב ה-8 מיליארד. מצד שני זה כאמור לא מישהו שחדש לעסקי הספורט אז הוא כנראה מאמין שהוא יודע מה הוא עושה.
זה היה לפני שנודעו הפרטים על הסכם השידור, שהוא ולא נותנים על זה קרדיט לסילבר, השג מדהים
גם בוסטון נמכרה אחרי וההבדל לא היה כזה גדול.
וכשאני חושב על זה ההערכות האחרונות הן כן אחרי הסכם הטלוויזיה
10 מיליארד דולר.
יאללה, אם כל חבר הופס ישקיע רק 200,000,000$ אנחנו נוכל לגנוב את הקבוצה ממנו.
מי איתי?
הוא כבר יבקש יותר…
מה, נצטרך להעלות ל-300,000,000$ לאדם? זה אולי יהיה קצת קשה לרובנו, אבל אם נתאמץ וקצת נחסוך בהוצאות מיותרות אני בטוח שנצליח.
כמה נשאר מהגיוס שפאקו ערך לאתר בזמנו? זה בטח כבר יחסוך לנו סכום משמעותי
😂 😂 😂 😂 😂
חחחחחח
אני מחזיק בדעה שרכישה של קבוצת NBA על ידי טייקון מרמזת על לפחות כמה שנים שחונות. רוב הטייקונים ומאט אישביה הוא דוגמא קלאסית באים לנושא עם תפיסה שאומרת שהם יודעים למהל קבוצת ספורט כי, עובדה הם הצליחו מאד בעסקיהם הפרטיים. לכן רובם דוחפים את הידים לסיר ומקדיחים את התבשיל.
ככל שמדובר בבעלים של הדוגרס, שיצר מפלצת שרוכבת על הכיס העמוק שלו אבל מבוסס על העדר תקרת תשלומים בביסבול עדיך שיתן לגני באס להמשיך ולנהל את העסק ויסתפק בתפקיד הנכון של בעלים, דהינו בחירת מנהלים מוצלחים.
השחקנים ישחקו המאמנים יאמנו הה GMsינהלו והבעלים יחיכו
הוא כבר הרבה זמן בעסקי הספורט לא רק בבייסבול. וגם ככה יש לו חלק בלייקרס כבר ארבע שנים. בכל מקרה הוא מתכנן להשאיר את השליטה המקצועית לג'יני באס בשנים הקרובות.
ואנחנו בטוחים שלא יעשו לה קיובן?
ממש לא…
אני לא מחזיק בדעה שלך
מישהו יודע מה עמדתו לגבי איזה צד של המגרש מביא אליפויות?
הצד שעליו מרוח הכסף.
עמדתו שזה בצד המתנגש
אתה מככב היום
הסיפור הכלכלי הזה מרתק במיוחד.
בהנחה שהקבוצה נקנתה על מנת להביא רווח לבעליה ולא צעצוע למשחק, יש כאן אמירה מאד "אמיצה" לגבי כלכלת הספורט, ה nba ואפילו עתיד הכדורסל. מצד שני, ההחלטה של הבאסים למכור מביאה בחשבון שיותר מזה הם לא יקבלו.
בואו נראה:
– הרייטינג של ה nba בירידה. פרופיל הצפייה השתנה.
– שכר השחקנים עולה (יש שיגידו ללא פרופורציות), אף למימדי בועה
– הכלכחה האמריקאית הולכת ושוקעת ומאבדת עוגנים והישגים
– יש דיבורים זה זמן רב על מיתון שצפוי
– מדיניות קיצוץ ההוצאה הציבורית, פיטורי הענק של כא מיומן שיעבור כמעט כולו לסקטור הפרטי ויוריד שם את המשכורות
– ה – ai יוסיף לקחת משרות ממעמד הביניים כפי שהגלובליזציה עשתה למעמד הפועלים
– קיצוצי המס לעשירים ועדכון בעלי החוב ביפן וובסין כי יסרבו להלוות חוב נוסף לממשלה בוושינגטון מדליקה אצלי את נורות האזהרה שאין לשלול התמוטטות כלכלית ושנות שפל
האם הדברים קשורים?
ראיתי שאם שוקלים 10 מיליארד דולר בשטרות של 100 דולר, המשקל הוא 100 טון (!!).
אם הם צריכים שנוריד מהם קצת משקל – אני מתנדב
"Things are gonna slide, slide in all directions, won't be nothing, won't be nothing you can measure anymore"
Leonard Cohen, 1992