אירועי דיומא – 05.06.2025 – שחמט

אירועי דיומא – 05.06.2025 – שחמט

אירועי דיומא – 05.06.2025 – שחמט

שחמט / עמיחי קטן

תחרות נורווגיה – סיבוב 9:

אתמול היה יום ההפסקה השני והאחרון של התחרות, כך שהיום ומחר יתקיימו שני הימים האחרונים שלה. בסיבוב השמיני שלשום, ווי יי ומגנוס קרלסן סיימו בתיקו את המשחק הקלאסי שלהם, והסיני השלים ניצחון כפול על הנורווגי בצמד משחקי הארמגדון, כשהפעם שגיאה גסה של קרלסן אפשרה ליי להקריב מלכה בתמורה לשני צריחים ופרש, מה שהביא אותו לעמדה מנצחת. שני המשחקים האחרים הוכרעו כבר בשלב הקלאסי, כאשר היקארו נקאמורה גבר על אלוף העולם גוקש וקטע לו רצף של שני ניצחונות, ואילו ארג'ון אריגאיסי ניצח את מוביל התחרות פביאנו קרואה, והבטיח לנו דרמת ענק בשני הסיבובים האחרונים.

מלבד ווי יי המדורג אחרון עם 8 נקודות, שלא ניצח באף משחק קלאסי ומחזיק במאזן של 6 תוצאות תיקו ו-2 הפסדים, למרות שהוא עם מאזן 4- 2 בארמגדון, לכל יתר המתחרים יש סיכוי ריאלי לזכות בתחרות. קרואנה עדיין מוביל עם 12.5 נקודות, מיד אחריו קרלסן עם 12 נקודות, נקאמורה וגוקש עם 11.5 נקודות ואריגאיסי עם 10.5. קרואנה מחזיק במאזן 3- 2 במשחקים קלאסיים ו-1- 2 בארמגדון, קרלסן במאזן 2- 1 בקלאסי ו-2- 3 בארמגדון, גוקש במאזן 3-3 בקלאסי ו-1-1 בארמגדון, נקאמורה במאזן 2- 1 בקלאסי ו-1- 4 בארמגדון (הפסיד ברציפות בסיבובים 4-7 אחרי ההפסד הקלאסי בסיבוב השלישי) ואריגאיסי במאזן 2- 3 בקלאסי ו-3- 0 בארמגדון, כך שיוצא שאריגאיסי במאזן 5- 3 חיובי ונקאמורה במאזן 3- 5 שלילי, וכל השאר במאזן 4-4, אך שיטת הניקוד היא זאת שמונעת שוויון מוחלט מדי.

משחקי היום:

מגנוס קרלסן (12) – פביאנו קרואנה (12.5)
גוקש דומרג'יו (11.5) – ווי יי (8)
היקארו נקאמורה (11.5) – ארג'ון אריגאיסי (10.5)

הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
4 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
אהרון שדה
05/06/2025 8:06:21

תודה עמיחי עוד היום חצי גמר ליגת האומות צרפת – ספרד
אתמול פורטוגל הפכה פיגור לניצחון 1-2 על גרמניה והעפילה לגמר(שער ניצחון של רונאלדו )
והיום היא תדע מי יריבתה
צרפת וספרד זו חתיכת יריבות
הספרדים ניצחו כזכור בחצי גמר היורו האחרון הצרפתים ניצחו את גמר יורו 84
וגם ברבע גמר יורו 00 ובשמינית גמר גביע עולם 06 .
אבל מעבר לקרב ההיסטורי אולי זה גם מאץ אפ של השנים הבאות
מצד אחד לאמין יאמאל הקוסם של ברסה
מהצד השני דואה הצעיר הצרפתי שכבש צמד ובישל ב 0-5 של פ.ס.ז בגמר האלופות במוצאי שבת
כמובן שגם דמבלה המעומד לכדור הזהב ואמבפה נעל הזהב האירופאית ישחקו כאן
כשבצד השני פדרי ויתר הכוכבים הספרדים .
יהיה מעניין

אמנון
אמנון
05/06/2025 15:09:52

הלילה/בוקר יום שישי ייערך המחזור ה-15 בטורניר מוקדמות הגביע העולמי. למונדיאל עולות 6 נבחרות ועוד אחת תעלה אם תעבור את משחק העלייה עם נבחרת מיבשת אחרת.
 להלן שלושת המשחקים:
פרגוואי-אורוגוואי (שעה 01:50 שידור בערוץ ספורט 3). שתיהן מאומנות על ידי מאמנים ארגנטינאים. שתי הקבוצות עם מספר נקודות זהה (21). ולמעשה הבטיחו את השתתפותן במונדיאל. פרגוואי נבחרת הגנתית קשוחה לא השתתפה במונדיאל בטורנירים האחרונים. אורוגוואי עוברת חילוף משמרות תחת הנהגתו של המאמן הארגנטינאי מרסלו ביילסה. יש לה שחקנים מוכשרים שהבולטים ביניהם הם פדריקו ולוורדה ודרווין נונייס שלא מצליח כל כך בליברפול אבל הבקיע בטורניר הנוכחי כבר 5 שערים.
.
אקוואדור-ברזיל (שעה 01:50 שידור בערוץ ספורט 1). משחק הבכורה של קרלו אנצ'לוטי שחוזר על ידי הברזילאים תקופה ארוכה. הברזילאים חווים את הטורניר החלש שלהם בעשורים האחרונים. אקוואדור קבוצה אתלטית וטכנית. קשה מאד לנצח אותה בקיטו.
.
צ'ילה-ארגנטינה (שעה 03:50. ערוץ ספורט 1): הצ'יליאנים לא הצליחו לגדל דור חדש שיחליף את דור הזהב שזכה בשני טורנירי קופה אמריקה רצופים והשתתף במונדיאלים. הם נמצאים במקום האחרון בטבלה, אבל באופן תיאורטי יכולים להעפיל למונדיאל. ארגנטינה, אלופת העולם הנוכחית, הבטיחה את השתתפותה במונדיאל הקרוב. בסגל יש שחקנים צעירים מבטיחים שאמורים להמשיך לשחק לאחר פרישתם של הוותיקים: ניקו פאס, טיאגו אלמדה ועוד. על פניו משחק קל לארגנטינה אבל בדרום אמריקה מתרחשים הרבה פעמים דברים לא צפויים.
.
מחר ישוחקו שני המשחקים הנותרים:
קולומביה-פרו: קולומביה עם טורניר טוב אמורה לנצח את פרו החלשה שהבקיע תשעה שערים ב-14 משחקים.
 
ונצואלה-בוליביה: שתיהן נחשבות באופן מסורתי לקבוצות החלשות בדרום אמריקה. עקב הגדלת מספר הנבחרות במונדיאל יש להן סיכוי להגיע לטורניר דרך משחק המבחן.
בשבוע הבא יתקיים מחזור משחקים נוסף.

אמנון
אמנון
05/06/2025 17:13:28
הגב ל  אמנון

https://sports.walla.co.il/item/3755213
פירוט של שלושת משחקי הלילה.

ירון, החלום
ירון, החלום
08/06/2025 1:38:07

בס"ד
תודה רבה חברים.