
אופניים / דוד "פאקו" סעדה
הג'ירו ד'איטליה – קטע 20
קטע 19 של אתמול, מרובה הטיפוסים האלפים, הבטיח רבות אך בפועל קיים הרבה פחות. גם הפעם קיבלנו בחזית קבוצת בריחה גדולה של 24 רוכבים, כשהדבוקה מאחור שומרת על פער שנראה כל העת כבר השגה. מספר הבורחים כצפוי הלך ופחת, עד שעל הטיפוס הקשה של היום, הקול דה ז'ו, נותרו שלושה בדמותם של אנטוניו טיברי, קרלוס ורונה וניקולא פרודום. פרודום שיגר מתקפה באמצע הטיפוס, והמשיך לבד קדימה. למרות הפער הקטן יחסית מהבורח בחזית, דבוקת הפייבוריטים לא ממש הייתה מעוניינת בקטע, והצרפתי הצליח אף להגדיל את הפער מהפייבוריטים, על מנת לזכות בקטע. לפרודום זהו ניצחון וורלד טור ראשון, המגיע זמן קצר לאחר זכייה בקטע בטור האלפים קרוב לאיזור זה. אם נחזור לדבוקת הפייבוריטים, הרי שאולי בניגוד לצפוי, לא קיבלנו מהם כמעט פעילות התקפית לאורך רוב הקטע, לא מעט בשל הכתבת הקצב של קבוצת האמירויות על אותו קול דה ז'ו. בטיפוס המסיים והקטן יותר לאנטניוד, קיבלנו התקפה של ריצ'רד קאראפאז, שהיחיד שהצליח להיענות לה היה המוביל איזק דל טורו. קאראפאז המשיך קדימה כשדל טורו על גבו עד כמעט לסיום, שבו המקסיקני עקף את האקוודורי על מנת לזכות בשניות הבונוס של המקום השני. שאר חברי ה-GC, בפרט סיימון ייטס ודרק ג'י, הגיעו 24 שניות לאחר הצמד. לפיכך דל טורו שוב הגדיל את היתרון שלו בהובלה במירוץ, כשאחריו קאראפאז (43+), סיימון ייטס (1:21+), ג'י (2:27+), קארוזו (3:36+), ברנאל (5:13+), פליצארי (5:32+), רוביו (6:39+), סטורר (9:11+) ומקנולטי (9:33+).
והנה זה מגיע. קטע 20 מביא לנו את האבא של כל הטיפוסים והאמא של כל הקלאסיקות – הקולה דלה פינסטרה. הטיפוס, שהתרגום שלו מאיטלקית הוא "מעבר ההרים של החלונות", יגיע לשיאו כ-30 ק"מ לסיום, הנקודה שגם מוכרזת במירוץ זה כ"צ'ימה קופי", הלא היא הפסגה הגבוהה ביותר במירוץ. לפניו יגיע טיפוס קל יותר בדמות הקול דה ליס ואחריו בסיום הטיפוס הקל יחסית לססטריירה, וכל זה על 205 ק"מ באיזור האלפים. אלא שהיהלום של הקטע ושל המירוץ כולו הוא הפינסטרה: 18 ק"מ בשיפוע של מעל ל-9 אחוזים, ששמונת הק"מ המסיימים שלהם הם על עפר. עוד לפני המשמעויות עבור הקטע והמירוץ הנוכחי, הטיפוס זכור היטב לחובבי הענף כזה שהביא לנו את אחד הקטעים המיתיים ביותר בתולדות הענף, זה שבו כריס פרום פצח בבריחת הסולו המטורפת על הטיפוס הזה בג'ירו של 2018, בריחה של כ-80 ק"מ שהביאה לו את הניצחון במירוץ כולו. פרומי לא יהיה כאן היום, אך שניים שהתחרו באותו הקטע יהיו גם יהיו – ריצ'רד קאראפאז וסיימון ייטס. האקוודורי היה זה שהגיע שני בקטע אחרי פרום, ובמירוץ הנוכחי הוא סובב את מחוגי השעון אחורה על מנת להיראות כמטפס הטוב ביותר בחבורת ה-GC. עבור הבריטי, לעומת זאת, הטיפוס דאז מופיע בחלומות הבלהה שלו, וזאת כל אימת שהוא נזכר בהתפרקות המוחלטת שלו שם, לאחר שהיה בדרך לזכייה הבטוחה באותו המירוץ. גם ייטס נראה כאן כאחד המטפסים הטובים יותר, אך הוא יצטרך להתגבר גם על קאראפאז וגם על פיגור הדקה וחצי שלו מאיזק דל טורו המוביל. אשר למקסיקני, הוא ממשיך לאחוז בעוצמה בחולצה הוורודה, מראה חכמת רכיבה וקור רוח המסייעים לו להגדיל באופן עקבי את הפער בהובלה, ומאחוריו עומדת הקבוצה הטובה ביותר כאן. עדיין, ההימור הנפוץ הוא על כך שלא יצליח לשרוד את הטיפוס הקשוח מול שני החברים שנזכרו כאן. אם יצליח בכל זאת, זו תיזכר כאחת ההפתעות המרעישות של הענף בשנים האחרונות. ויש גם את דרק ג'י: הקנדי ממשיך להראות יכולת מצויינת ועקבית, ואם יסתדרו הכוכבים, הוא ישיג פודיום גראנד טור היסטורי לקבוצה הישראלית. כל אלה יביאו לנו משחק רב משתנים, שקשה לחזות את תוצאותיו, אך אסור בתכלית האיסור להחמיצו. שידור ישיר ביורוספורט ובלינק הזה או בלינק הזה החל מ-11:50.

כדורגל
גמר ליגת האלופות
22:00 (ערוץ 55): אינטר מילאנו – פריז סן-ז'רמן: האצטדיון במינכן יארח את המשחק המרכזי של טורניר המועדונים האירופי הבכיר, ששוחק העונה במתכונת שונה מהרגיל. חניכיו של סימונה אינזאגי ינסו להעניק לקבוצתם זכיה שלישית בתואר זה, כשרק לפני שנתיים שיחקו בגמר והפסידו למנצ'סטר סיטי. זכייתם האחרונה היתה לפני 15 שנים, כשז'וזה מוריניו עמד על הקווים. אז, בניגוד להיום, הופיעו ללא כדורגלנים איטלקים. אינטר הגיעה לגמר לאחר צמד משחקים מרתק מול ברצלונה בחצי הגמר. בין שחקניה המובילים נמצא את השוער המצטיין, יאן זומר השווייצרי, מרקוס תוראם הצרפתי, לאוטרו מרטינז מארגנטינה, הקאן צ'להאנולו מטורקיה, דנזל דומפריס וסטפן דה פריי ההולנדים, הנריך מחיטריאן הארמני, ניקולה בארלה ופדריקו די מרקו האיטלקים.
יריבתה מבירת צרפת טרם זכתה בטורניר זה. לפני חמש שנים, במהלך מגפת הקורונה, העפילה לגמר, אך הפסידה בו לבאיירן מינכן. עזיבתו של קיליאן אמבפה לא מנעה מהפריזאים, שמתאמנים תחת הדרכתו של לואיס אנריקה, לשחק היטב במהלך העונה ולנצח קבוצות כמו ליברפול וארסנל בדרך לגמר. הצטרפותו של חוויצ'ה קווארצחליה הגיאורגי בינואר מנאפולי תרמה אף היא לכוח ההתקפי של המועדון. בדומה לאינטר, גם שוערה של פריז, ג'אנלואיג'י דונארומה האיטלקי, הוא נכס משמעותי מאוד לקבוצתו והציל אותה רבות מספיגת שערים. כדורגלנים בולטים נוספים הם עוסמאן דמבלה הצרפתי, פביאן רואיז הספרדי, אשרף חכימי המרוקאי וברדלי בארקולה הצרפתי.

פאקו, תודה רבה!
כגודל הציפייה מאתמול כך גודל האכזבה. דווקא הפרשנות שלי למה שקרה בטיפוס לקול דה ז'ו היא שונה – נגלתה שם החולשה של הקבוצות שאינן יו.איי.אי בשמירה על המובילים שלהן. מטורף שלדל טורו היו שלושה שומרי ראש שעטפו אותו כמו אתרוג, ולכל שאר המובילים לא היה אף אחד לצדם. הם כנראה הרגישו שבקונסטלציה הזאת יש להם יותר מדי מה להפסיד אם יהמרו על התקפה והיססו מדי, עד לנסיון התקיפה המאוחר של קאראפאז. מייקה עשה עבודה נהדרת במסמוס נסיונות הבריחה שכן היו, אבל הקצב שהקבוצה הכתיבה ממש לא היה רצחני, עובדה שהם לא סגרו שנייה על פרודום שהיה בבריחה כל היום. זה היה ממש מאכזב לצפייה. לדעתי אם למובילים שאינם דל טורו היו בני לוויה איתם, היה הרבה יותר אקשן. נחכה לקבל אותו היום במקום 🙂
הקצב לא היה רצחני – הם פשוט היו שם וזה הספיק. מייקה תפקד שם כמו קאנצ׳לארה, אפילו הרגיע את פליצארי בירידה ואז נכנס שוב לפניו.
אכן. פשוט עצבן אותי שהם לא היו צריכים מי יודע מה להתאמץ בהכתבת הקצב וזה הספיק להם, בלי שהיה מי שיקרא על הדומיננטיות שלהם תיגר. נניח, ביקום מקביל שבו רוגליץ' עוד היה במירוץ והוא ופליצארי היו בטופ 10, היה הרבה יותר מעניין
חושב אגב שאם פליצארי היה עובד בשביל עצמו ולא בשביל רוגליץ׳ מתחילת המירוץ, הוא היה נאבק כאן על הפודיום.
לגמרי השיק את עצמו בג'ירו הזה. לקח בשתי ידיים את ההזדמנות עם נפילת שני המובילים מקבוצתו. הנסיקה המפתיעה של דל טורו גנבה לו קצת את הפוקוס, וגם את החולצה הלבנה…
נזכיר פה שוב שהוא לקח את דל טורו על הקו בטור לאבניר לפני שנתיים, המירוץ שדל טורו זכה בו (ומתיו ריצ׳יטלו הוביל בו עד הקטע הזה).
ואגב, שון קלי (אם איני טועה) סוג של נזף בדל טורו שאחרי הבריחה המשותפת עם קאראפאז לא עבד איתו על מנת להגדיל את הפער משאר המתחרים שדלקו מאחוריהם, מתוך מחשבה שאולי ביום האחרון זה יתנקם בו. אז יהיה מעניין לראות אם הנבואה שלו תתממש.
זה לא היה שון, זה היה בריאן (הבחור עם המבטא הסקוטי). אני חושב שהוא טעה דווקא, ושדל טורו זיהה יפה שקאראפאז הוא היריב העיקרי שלו, ולכן לא עבד איתו. בכלל דל טורו מגלה פה יופי של בגרות במירוץ הזה.
תודה על התיקון 🙏
וכן, דל טורו עושה מירוץ ממש נטול שגיאות מבחינתו. זכורים לי כמה מקרים שבהם נשאר מבודד (גם אם זמנית בלבד) בגלל שבחר עצמאית להיצמד לגלגל הנכון בעוד החברים לקבוצה נתקעו באשלון מאחור.
מסכים עם ג'וגרית, גם לי צרם לראות רכבת של אמירויות מול בידוד של כל השאר.
איזה באסה לקראפז, שברגע שלא הצליח לנער את דל-טורו נגזר עליו למשוך אותו עד הסיום בידיעה שהמקסיקני יקפוץ ויסיים לפניו.
.
לגבי היום:
אני לא יודע למה ממשיכים להמעיט ביכולות של דל-טורו, כשעד עכשיו הוא נראה כמו זוכה לגיטימי לחלוטין.
מנגד, אין ספק שהיום הכל יכול לקרות – לקראפז וסימון אין ברירה אלא לתקוף. לפי המיקום של הפינסטרה די לקראת הסוף זה לגמרי מסלול המראה קלאסי. ייטס לדעתי נאבק בעיקר נגד הסיוטים מההר.
אני חושב שהתסריט הכי סביר הוא מספר נסיונות התקפה שלא יצליחו לאורך זמן, דרק ימשיך לעשות מה שהוא עושה כל כך טוב ולא ישתולל, ויצליח להשתחל לפודיום – ובא לציון גואל 🙂
בתכלס גם אתה וגם הג׳וגרית למעלה צודקים בזה שהסיבה שלא היו התקפות זה בגלל מה שהאמירויות עשו (גם כתבתי את זה בסיקור). היום לא בטוח שזה יהיה אותו דבר, בעיקר בגלל האורך של הטיפוס. דרק אגב אמר את זה בראיון אתמול לפני הקטע, שלדעתו בקטע אתמול היכולת הקבוצתית תשחק חזק, והיום לעומת זאת זה יהיה מאנו א מאנו. אולי בגלל זה גם הספקות לגבי דל טורו – לפי התסריט הזה הוא היום צריך להיות חשוף לחלוטין, ואולי נקבל שוב את מה שקרה בקטע 16.
תודה פאקו! סוף סוף אני יכול לראות בלייב. נתפלל שדרק יצליח להשתחל לפודיום ולא פחות חשוב שהלינק יחזיק מעמד
תודה על האופניים והכדורגל
הנה זה בא!
טוב הזיקוקים התחילו מוקדם מכפי שציפיתי, כשקטראפאז שוב בורח קדימה עם דל טורו על הגב.
ועכשיו גם ייטס בורח לדרק
אני חושב שקראפז קצת מגזים.
ברגע שדל-טורו התיישב עליו אין לו טעם להמשיך ללחוץ. בסוף יקרה לו כמו אתמול
זה לא אותו סוג של טיפוס
ההתקפות המרובות טובות לדרק.
סיכוי של 100% שמישהו מה-3 יישבר
ועכשיו ייטס בורח קדימה. וואו
הוא ממש שואף לחוויה מתקנת
לא הבנתי למה דרק הוביל את השלישיה.
הוא בעצם זה שיש לו הכי מעט מה להפסיד, שיתן לקראפז לעבוד
הוא ניסה לעבוד בקצב שהתאים לו וקיווה שזה פחות יתאים לאחרים
בראייתי כל מדרגה על הפודיום זה הישג ענק עבורו.
אלא אם התפתח תיאבון לורוד, אני לא רואה את ההגיון בזה
דווקא היה כאן היגיון אם הוא ניסה לשבור את דל טורו
אנא פרט – תן ללמוד, באמת חומק מבינתי
אם הוא חושב שדל טורו לא יכול להחזיק בקצב הזה, אז הוא שובר אותו. זה היה הימור שלא צלח.
חח אתה אומר שסתם חיפשתי משהו מתוחכם.
אגב דל-טורו נראה מאוד יציב בינתיים. גם בהתקפות לא נבהל, נשאר בטמפו שלו וסוגר יפה
הוא מדהים
ג'י נראה כאילו הוא יכול להמשיך בטמפו שלו לנצח
זה האיש. סגנון דומולאני לחלוטין.
למה דל טורו לא מתכבד ועוזר גם? ובעצם למה שלושתם לא משתפים פעולה? ייטס מתרחק מהם וזה נגד האינטרסים של כולם
כנראה שאין לו רזרבות
הוא היה צריך להתאבד על זה. אלא אם הוא מבין שעכשיו הכללים השתנו והמאבק שלו הוא על מקום בפודיום מול החבר'ה שלידו
הוא קר רוח. התאבדות כזאת זו חרב פיפיות.
הדבר היחיד שיעצור את ייטס מלסיים את היום בורוד זה תקלה באופניים (לא בלתי סביר על הגראבל)
ו…הלכו הלינקים
נכון…
חזרו
https://cycling.today/2025-giro-ditalia-live-stream/
זה עובד
יבורכו ידיך
תגיד תודה גם לאקי, לינק שלו מאתמול.
קאראפאז כרגע במצב של תבחר את הרעל שלך, ייטס או דל טורו.
ודל טורו התחיל לעבוד
חחח קאראפאז עשה לו אמבוש
לא נראה לי בכוונה, קצת איבד שליטה.
סיימון ייטס מקבל עכשיו את המתנה של חייו בדמות ואן ארט.
ייטס הגיע לואן ארט, תם הטקס
קאראפאז ודל טורו נראים כמי שמתחרים ביניהם על המקום השני
אכן, איבדו את הרצון לנצח.
דרק פאקינג ג'י. על תקן "הפטריה שלך חזרה". למרות שהחזרה שלו קשורה גם למשחקים בין קאראפאז לדל טורו שהפסיקו למשוך. ולמרבה הצער קשה לי להאמין שהוא באמת מהווה איום עליהם למקום בפודיום (אבל מותר לקוות!)
לא, הוא רחוק מהם מדי
מעניין אם בויסמה חשבו שהגראנד טור הבא שלהם יגיע דווקא מסיימון.
לגמרי…ובקצב הזה הוא עוד יקח את הקטע (לא, זה רחוק מדי)
לא, אבל פודיום בהחלט אפשרי.
איזה אירוע זה לייטס. סגירת מעגל להר הזה.
אין יותר סגירת מעגל מזה.
טוב, מודה שטעיתי לגבי ההתנהלות של דל טורו. חשבתי שהוא התנהל בחכמה, אבל זה גמר לו את הסיכוי לזכות במירוץ (לא בטוח שהיה עוזר, אבל היה נותן לו סיכוי).
לגבי מה ספציפית אתה כותב את זה?
לגבי היום רק. זה שהוא לא משך בפינסטרה ונתן לקאראפאז לעבוד. לקאראפאז נמאס בסוף.
זה גם על המנהלים שלו כמובן.
בגדול נכון, אבל גם מאוד יכול להיות שלא היה לו מה לתת
זה לא היה נראה כך.
זה נראה שהוא קצת התאהב בפוזיציה של לשבת על הזנב של קאראפאז בשבוע האחרון, אולי באמת לא הצליח לראות מעבר לזה (טוב, לא רק הוא… לא הרבה ספרו את ייטס גם כשהיה שני אחריו)
נגמר הסיכוי לפודיום או שעוד מוקדם
נגמר נגמר.
צריך להיות באמת קר לב כדי לא להתרגש עם סיימון עכשיו.
חבל שלא הראו את המפגש עם אדם!
לא בטוח שאני מקנא באדם עכשיו. לשמוח עם אחיו אחרי שהמוביל שלו איבד את ההובלה בקטע המכריע.
דם סמיך ממים! 🙂
תודה לכולם
אפשר הסבר קצר על מה הלך לטובת או נגד כל אחד מארבעת המובילים (ב-GC) בקטע? מבחינה טקטית או פשוט יכולת / סגנון
חושב שהיכולות שלהם די דומות בדיעבד (אומר בדיעבד כי לא חשבתי שדל טורו יעמוד בקצב של האחרים בכזה טיפוס). דרק קצת פחות נפיץ ועובד בצורה יותר "דומולאנית", ולכן היה קצת קשה לו עם ההאצות שלהם. זה בעיניי הסתכם לרגליים טובות במיוחד של סיימון היום, יחד עם ההחלטה לשלוח את ואן ארט קדימה. הקטע עם ואן ארט אולי מראה את הטעות הטקטית של שאר הקבוצות, שלא השוו את זה עם רוכב משלהן, מה שמראה שהן לא ספרו את ייטס. לא בטוח כמה זה באמת שינה, אבל אולי הידיעה שייטס מקבל סיוע מואן ארט שברה את קאראפאז ודל טורו מנטאלית. האולי טעות הטקטית השנייה הייתה מה שדיברנו לגבי ההתנהלות של דל טורו והקבוצה שלו בפינסטרה, שגם אפשר לומר שלא ספרו את ייטס. אומר אולי טעות, כי לא יודע באמת כמה היה לדל טורו לתת וכמה זה היה משנה בדיעבד. אז יכול מאד להיות שבסופו של דבר זה קם ונפל על הרגליים הטובות של ייטס היום.
תודה, מה ההתנהלות הזו? שלא רדפו אחריו?
שדל טורו לא עבד עם קאראפאז כדי לרדוף אחריו.
תודה
דל טורו וקאראפאז כבר מלכלכים אחד על השני אחרי הקטע: קאראפאז אומר שדל טורו הפסיד לעצמו את המירוץ, ושהוא לא רוכב חכם, וזכה במירוץ מי שהתנהל בצורה חכמה. דל טורו אומר שקאראפאז אמר לו שהוא לא יעזור לו כי הוא (דל טורו) לא עזר לו כשהם היו בפיגור 20 שניות מייטס, ואז הוא אמר שהוא השיב לקאראפאז – סבבה, אז אם אני לא אזכה במקום הראשון, אז אני גם לא הולך להפסיד את המקום השני.
אאוץ', לא נעים. כאילו שאת מישהו יעניינו ההתחשבנויות האלה כשיום אחד יסתכלו אחורה על הג'ירו הזה ועל מי שניצח בו.
האמת שזאת הסיבה שתמיד היה לי קשה להתחבר לקאראפאז: הוא חתול רחוב כזה. במירוצים הוא פועל מהקרביים והוא מרתק לצפייה. הוא אופורטוניסט גם כשהוא מכוון לג'י.סי. אבל ברמה האנושית, נראה לי שהוא משאיר אחריו אדמה חרוכה בכל מקום שהוא מגיע אליו. אחד כזה בלי חברים, וגם שלא מחפש לעשות. וחוץ מזה, כרוכב, הוא אוהב להיתלות על הזנב של מובילים אחרים, ומאוד לא אוהב כשנתלים על שלו. אני מניחה שהאסטרטגיה של דל טורו בימים האחרונים ממש הוציאה אותו מדעתו.
ועדיין זה קצת מגוחך שבזמן שייטס בורח להם הם היו עסוקים בשיט הזה…
נראה שבאמירויות כולם שמחים ומחייכים..
הולך להיות מחר בפוזה של המנצחים למצלמה לא?
אני לא חושב שתראה את ראפאל מייקה מחייך. הוא בטוח הלך לשבור למישהו את הראש בסוף הקטע.
האמת:
https://x.com/majkaformal/status/1928872685062213850
פה הוא מחייך..
https://www.youtube.com/watch?v=skTjseaaZjw
מקרה משעשע בטור של נורבגיה
https://www.youtube.com/shorts/gtIIDSC2Ngk
לא פעם ראשונה שזה קורה במירוץ הקפות, אבל תמיד פדיחה.
וואוו
איזה סיפור של גאולה. זה היה כתוב.
חבל על דרק. אבל זה המקום שלו ככל הנראה מבחינת יכולת, וזה מקום מאוד מרשים
תחילת המחצית השניה. מה אינטר תעשה כדי לחזור מהפיגור?
לא נראים במשחק.
כאילו הם קבוצת המילואים שהעלו אותה כדי לאמן את ההרכב הראשון.
טוב, זה היה חזק מהיר ואלגנטי.
ניצחון מרשים מאוד של פסז׳.
דה שוט היה כותב משהו בסגנון רגליים צעירות וחזקות.
רוח הנעורים אכן הורגשה.
5:0 – הגמר החד צדדי ביותר בילגת האלופות. כבוד לפסז ובוז גדול לאינטר והמאמן שלה על הבונקר ההזוי הזה מהדקה הראשונה, אפילו ללא לחץ על הכדור . לא מתאים למעמד