במובנים רבים, אוקלהומה הנוכחית מזכירה לי את מילווקי לפני כמה שנים, ואם נהיה ספציפיים יותר, אז מילווקי של 2020. שיי בתפקיד יאניס שעשה בעונה שעברה עוד קפיצת מדרגה והפך למועמד לגיטימי ל-MVP, ג'יילן וויליאמס בתפקיד מידלטון שהופך לאולסטאר ולכוכב השני, הולמגרן בתפקיד ברוק לופז ככוכב השלישי בהתקפה שגם מחזיק את ההגנה ועוד, אבל בעיקר ברמת הקבוצה – מילווקי ב-2019 הפתיעו רבים כשסיימו במקום הראשון במזרח, אך הפסידו בפלייאוף לקבוצה מנוסה יותר, ובעונה אחרי הגדילו את הפער לטובתם בעונה הסדירה. כל זה דומה לאוקלהומה של העונה שעברה שסיימו בראשות המערב והפסידו בפלייאוף לקבוצה מנוסה יותר, ובינתיים הגדילו את הפער מהאחרות בצמרת המערב.
ההזדמנות של שתי הקבוצות האלה בגמר הגביע אולי גם מסמלת את ההבדל הנוכחי ביניהן. מילווקי נתפסת כקבוצה שכבר עברה את שיאה ושיהיה קשה לראות אותה לוקחת אליפות בריצה הנוכחית שלה, למרות שרק לפני שנה וחצי הבאקס סיימו במאזן הטוב ביותר בליגה, ואילו אוקלהומה זו קבוצה שכל עתידה לפניה ונמצאת עכשיו בהזדמנות הכי טובה שהייתה לסגל הנוכחי שלה עד כה. במידה מסוימת, מדובר בהזדמנות של אוקלהומה להראות איך הם מתמודדים עם הלחץ של משחק על תואר כקבוצה צעירה, ושל מילווקי בניסיון להוכיח שיש להם את הניסיון הדרוש כדי להתמודד במעמדים מכריעים, ואולי קצת להעלות את קרנם גם במבט על הפלייאוף.

אוקלהומה סיטי ת'אנדר – מילווקי באקס:
אוקלהומה פתחו טוב כשהלכו לצבע וקלעו שם בעקביות, ועלו ליתרון 16- 9 מהיר, אבל ריצת 8- 0 של מילווקי העניקה להם יתרון 22- 20, הראשון שלהם במשחק. שג"א והרטנשטיין קלעו 10 נקודות כל אחד ברבע הראשון והחזירו לאוקלהומה יתרון בסיומו, שעמד על 28- 27 אחרי ששלשה של קארוסו הייתה אחרי הזמן. הרבע השני נפתח בדקות מנוחה של שיי ויאניס, וזה נפתח עם ריצת 8- 2 של הבאקס, אבל בהמשך עבד לטובת הת'אנדר שהחזירו לעצמם יתרון 5 לפני שיאניס קלע את 8 הבאות של מילווקי, לופז קלע 2 סלים שהשלימו מהפך ובסיומה של מחצית ראשונה צמודה מאוד התוצאה הייתה 51- 50 לזכות מילווקי, בעיקר בזכות 7/18 לשלוש (38.9%) שלהם לעומת 1/17 (5.9%) של אוקלהומה.
הרבע השלישי נפתח בשלשות של פרינס ולילארד, וג'יילן וויליאמס ענה בשלשה משלו, אך נענה ב-7 רצופות של מילווקי שהביאו ליתרון דו-ספרתי ראשון במשחק עם פתיחה של 13- 3 למחצית השנייה. גילג'ס-אלכסנדר לקח על עצמו בדקות הבאות וקלע את 9 הנקודות הבאות של אוקלהומה בזמן שההגנה שלהם קצת התהדקה, וסל של קייסון וואלאס צמצם את היתרו של מילווקי ל-69- 64, אבל יאניס הגיב עם 5 רצופות ושלשה של איי ג'יי גרין קבעה את תוצאת הסיום של הרבע השלישי – 77- 64 למילווקי, אחרי רבע שלישי של 26- 14, שבו יאניס קלע 12 עם 10 ריבאונדים, לילארד קלע 8 ושיי קלע 9, וכל היתר קלעו יחד 11 נקודות בלבד.
שלשה של טרנט ו-2 שלשות של לופז הקפיצו את ההפרש ל-20 בתחילת הרבע האחרון, אך אז ההתקפה של מילווקי קצת נתקעה וג'ו והרטנשטיין צמצמו ל-15 עם 6 דקות לסיום. לילארד וגרין הקפיצו שוב את ההפרש ל-19 וג'יילן וויליאמס עוד קלע סל אחד וצמצם ל-94- 77, אבל אז מארק דייגנולט החליט לוותר כשנותרו קצת פחות מ-3 דקות לסיום. טרנט עוד קלע שלשה מאסיסט של יאניס שהבטיח לו טריפל-דאבל ובסיום זה 97- 81 למילווקי, שמניפים את גביע ה-NBA לעונת 2024-5.
יאניס נבחר ל-MVP של הגביע עם 26 נקודות, 19 ריבאונדים, 10 אסיסטים ו-3 חסימות הלילה, לילארד קלע 23, לופז קלע 13 עם 9 ריבאונדים וטרנט קלע 13 מהספסל. מילווקי סיימו בסך הכל עם 34/81 (42%) מהשדה, שהתחלקו יפה ל-17/40 ל-3 ו-17/41 ל-2 נקודות.
אצל אוקלהומה, שיי קלע 21 ב-8/24 מהשדה, ג'יילן וויליאמס קלע 18 עם 3 חסימות ב-8/20 מהשדה והרטנשטיין קלע 16 עם 12 ריבאונדים, במשחק שבו הת'אנדר קלעו 31 נקודות בלבד במחצית השנייה וסיימו את המשחק עם 33.7% מהשדה ו-15.6% (5/32) לשלוש.

תודה עמיחי.
לא יודע מה אתם ראיתם, אבל יאניס.
כן, מדי פעם הוא היה שור נגח, שור מועד ושור בולס שיקמים.
אבל במו ידיו הוא פורר את אוקלהומה וזה היה מרשים.
ככה זה כשאתה צעיר, עשיר ומהיר.
האחוזים של שתי הקבוצות היו גרועים, של אוקלהומה ממש מחפירים. אפילו שרגא לא היה קליני כהרגלו.
יאניס משחק את הכדורסל הכי טוב בקריירה שלו. אי אפשר להוציא קבוצה עם שחקן היסטורי בשיאו מרשימת הקונטנדריות. מה גם שלילארד מתחיל להתחבר סופסוף, מידלטון אמור להשתפר, ומשום מקום יש להם צעירים וספסל.
נכון. גם לילארד נתן משחק טוב.
רק חסר לי תרו הולידיי . . .
תרו דט. (לחובבי הסמויה).
בשלשות האחוזים של מילווקי היו מעולים והאחוזים מהקו של קבוצת הרעם היו טובים
תודה רבה עמיחי
היי, אוקייסי יה סטייסי…
אז תראו איך הסטייסי שווים כשהכסף על השולחן.
עכשיו אני יותר רגוע לגבי הריפיט של הסלטיקס.
אם אוקייסי לא יודעים להתעלות במעמדים, לא יגיעו לגמר גם השנה ואם יתפלק להם, הסלטיקס מחסום גדול מדיי. ברכות למאמן הגרוע ריברס שהתפלק לו עוד תואר ניחומים.
סילבר זה ג'פטו של הגביע הזה שאין בו הרבה, אולי הרבה כלום ושום דבר.
תודה עמיחי
ניצחון יפה בטורניר שאמנם לא מתגמל מקצועית, אבל יוסיף הרבה מורל ואמונה לבאקס שהם יכולים לעשות דברים גדולים בפלייאוף, מול כל קבוצה.
אולי זה יגרום לאוקייסי להבין שהם צריכים עוד כח אש בימים המעטים ששיי לא פוגע.
מקווה שבשנה הבאה יתנו שובר שוויון לקבוצה המנצחת במקרים שבסיום העונה הסדירה היא תיתקל עם קבוצה בעלת אותו מאזן.
דוק ריברס יכול לנצח כל טורניר, כל עוד אין בו הטוב מ 7. (שאז אי אפשר להגיע ליתרון 3-1 ומיד לשמוט אותו).
זה רעיון טוב להוסיף את זה לטיי ברייקר.
כוונתי שהוא יהיה הטיי ברייקר הראשי לזוכת הטורניר.
שאר הקבוצות (שלא נמצאות באותו מאזן), יתנהלו לפי החוקים הקיימים
אני הבנתי את הכוונה… זה עדיף מכל מיני מאזנים פנימיים
או הפסד אוטומטי במאזן, למקרה שכמו בגביע אמיתי תזכה לפעמים קבוצה פחות טובה, מאלו שלא יעפילו לפלייאוף ויעדיפו לשפר עמדות לקראת הדראפט.
יופי של השוואה!
למה שיי מתעקש פתאום השנה לזרוק כ"כ הרבה שלשות? ממבחן העין הוא גם די מנגר אותן.
וומבי מדרדר אותו לתרבות רעה😁
מ-3.6 ניסיונות עונה שעברה, ל-6.2, וגם ירד באחוזים באחוז וחצי ל-34%
אולי קשור לזה שצ'ט בחוץ, הוא היה זורק כמה ופותח הגנות
הוא עשה את זה גם כשצ'ט שיחק
תודה רבה עמיחי.
מזל טוב ליאניס ואני מקווה שאף אחד לא ישדרג את מעמדו של ריברס בגלל שהביא תואר
אוקלהומה דווקא קלעו טוב יותר משתיים (54-24 שהם 44.44% לעומת 41-17 שהם 41.5% ויחד 95-41 שהם 43.16%) ומהקו (22-18 שהם מעל 81% לעומת 18-12 שהם 66.667%), אך השלשות עשו את ההבדל עם 12 שלשות יותר לאיילים וגם 26.9% יותר (ומכיוון אחר: מעל פי 2.7 יותר).
וכן בכ"ח 43-52 למילווקי שמסרה 25 אס' וחטפה 6 ואיבדה 17 כשאוקלהומה מסרה 13 אס' וחטפה 10 ואיבדה 10
אוקייסי היא הקבוצה של כל ההיפסטרים של ה-NBA. אין פודקאסט שהם לא עולים שם מדי יום כקבוצה שיש להעריץ. ובאמת מגיע להם. הם בנו קבוצה לתפארת רק דרך דראפט וטריידים חכמים שיצרו את הבסיס שלהם. אבל לפעמים אני אוהב משחקים בהם מפרידים בין הגברים והילדים. לופז ויאניס נראו ענקיים ליד כל הננסים שנותרו ל-OKC (למעט הרטנשטיין). המשרוקית הלילה הייתה רחמנית. 34 העבירות שנשרקו זה כלום לעומת הבושידו ושליחת הידיים שהייתה כל הערב. מה שעוד יותר מחזק את הטענה של סטיב קר. אם מה שקומינגה עשה זו עבירה בכדור ביניים, מה נאמר על הזינוק של יאניס על גבו של וולאס (אני חושב שזה היה הוא) כדי להוציא כדור ביניים. בנוסף, אי ג'יי גרין הצלף הלבנבן של מילווקי בעל הכינוי המחייב Dairy Bird בירד החלבי, הוא האנטי יאניס המחולט. וזה כיף לראות שחקנים כמוהו, כמו סם מריל ואחרים שבכול דראפט מדלגים עליהם כי הם לא "שחקני NBA" מבחינת גודל ואתלטיות.
יאניס וקומינגה לא באותו מעמד
יאניס זינק על הגב של לו דורט..שמרוב עצבים גם קיבל טכני מזה ששרקו ביניים…יאניס נתן משחק לפנתיאון סטייל המשחק השישי בגמר מול פיניקס, פוקוס מוחלט ואתלטיות על
עכשיו תבינו שההפסד של אטלנטה הצעירה למילווקי לא היה אסון
מצוין עמיחי תודה רבה. מסכים איתך בנוגע להשוואה בין אוקלהומה הנוכחית למילווקי הצעירה, ומסכים עם ג'ון על ההפרדה בין הגברים לילדים, ומאמין שאוקלהומה רק ילמדו מזה, ואולי אפילו עוד העונה
חטאתי קצת בצפיה במשחק הזה והחזקתי מעמד מחצית וקצת. נקודת השבירה היתה כשאוק היו 2 מ 19 מהשלוש. צפוי ומשעמם קבוצה צעירה ידים רועדות זה כמו איזה כלל לא כתוב בליגה הזאת. וגם חשבתי שיהיה קשה לאוק בלי צ'ט לעשות משהו אמיתי.
הדברים האלה לא עוברים בלי שהם פוגעים בך או מרימים אותך. קדימה – ואומר את זה בצער – התצוגה העלובה הזאת של אוק אתמול כנראה תוריד לה. לא יהיה קל לצאת מזה. אם יקחו את זה לחיובי אולי יצא מזה טוב. אני לא חושב שאוק קונטנדרים השנה חות עד ואם שצ'ט חוזר.