אוי לאאא / מאת אליקו

"אליקו"  הוא גולש נאמן באתר, סטודנט בן 26 מגבעת זאב ליד ירושליים, מעריץ מוזיקה קלאסית, והקשיבו לזה –  נגן חובב בחליל צד!

הסלטיקס היא קבוצתו המועדפת!

***************************************************

לפני כעשור,בערב אביבי של אמצע מאי,ישבנו אני וחבר קרוב לארוחת ערב חביבה בסטייקיה ירושלמית,  היה זה יום ראשון בערב, על המסכים הוקרן משחק  אן בי איי של צהריי ראשון ,במשחק התמודדו קליבלנד ובוסטון.   בשלהי הרבע השלישי (בעיצומו של השיפוד החמישי) נכנס לסטייקיה גבר ירושלמי בגיל העמידה , חזותו העידה עליו כנהג מונית, שניגש לדלפק ובחר מנה מהתפריט שהיה מודפס על הקיר, בעודו ממתין למבוקשו העיף מבט קל במסך "קליבלנד 68 בוסטון 61" ואז הפטיר ספק לעצמו ספק לכיוונינו  בירושלמית גרונית "תגידו ,זה טוב לביתר , התוצאה הזאת?"

  *****

 עוד נחזור לסיפור המשעשע , אבל ברשותכם הקדמה קצרה.   אני חולה ומעריץ ספורט מקטנות, בצעירותי התמקדתי יותר במשחקי היורוליג בחמישי ובערבי ליגת האלופות, חטאתי גם בצפייה בכדורגל המקומי,    עד שנחשפתי לאן. בי . איי. …  התמכרתי מיד. לשואו, לאתלטיות, לסטטיסטיקות, ואפילו לשעות ההזויות. בד בבד עם לקיחת הבעלות של עם ישראל על קבוצות הכדורגל הספרדיות,מה שכולל פסטיבלים רדודים טיולי בר מצוות ועוד, הפחתתי דרסטית את מינון ההתענינות שלי בכדורגל וכדורסל מקומי.  הסתפקתי בחלקת אלוהים הקטנה/גדולה שלי האן. בי. איי. עונג צרוף, אמיתי, ולא נדוש. בשנים האחרונות, בעיקר בעזרת אתר הופס הנפלא ומנחם האחד והיחיד, מצאתי לי בית אמיתי, אוסף של אנשים מוכשרים מצחיקים ומשוגעים לדבר, שאפשר לדסקס איתם בשעות בלתי אנושיות על טריידים ותקרות שכר יוסג'  ויעילות אפקטיבית, אפילו ויכוחי מערב – מזפח, יריבויות ואגודת הלל"ל היו לי לעונג אמיתי.

*****

הבוקר, כמו כולם, התעוררתי לשטף הזוי של התראות בנייד מאתרי החדשות והספורט שבישרו בחגיגיות על חתימתו של עמרי כספי בווריורס, מה שאומר: הרס סופי של התחרותיות בליגה והפיכתה של ג"ס לסופר -טים המוכשרת בכל הזמנים…  ההשוואות המופרכות (זהבי בברצלונה, בלאט בקליבלנד, בניון בליברפול ועוד) עוררו בי תחושת תסכול וקבס, בראשי העמיקה ההכרה מהו המחיר הכבד שנשלם  אנחנו האוהדים האמיתיים והותיקים בעקבות המהלך.    השתלטות עוינת של אתרי התקשורת הישראלים ורוכבי העגלות המתנדבים על הגינה שלנו, החלקה שלנו. האהבה הפרטית שלנו תהפוך לציבורית, רדודה וחסרת פרופורציות. ( והפעם זה יימשך עד סוף יוני , את הפלייאוף בדרך כלל השאירו לנו למחייה.)

****

הפלאשבק הראשון שעלה במוחי הוא הסיפור המשעשע עימו פתחתי, שעזר לי להתחיל לבנות פרופיל של אוהדי הליגה החדשים של 2018 בארץ הקודש.

****

   2 ביוני 2018 הרכבת הקלה .תחנת מחנה …

היי משה בוקר טוב…

 משה:(פיהוק) בוקר טוב שמעון …

– מה יש לך? מה אתה כזה עייף?  השכנים הרעישו במסיבה ? …

– לא. קמתי לראות משחק ב-4 בבוקר …

– איזה משחק ? היה שידור חוזר של אוחנה ואורי בערוץ גולד ולא אמרת לי?

–  לא. לא זה. ראיתי משחק כדורסל מאמריקה, אף בי איי, גולדן סטייט מול בוסטון…

–  אה. גולדן סטייק זה הקבוצה של הבחור מיבנה. לא …

-יפה לך . בדיוק…

– נו. נתן הצגה?…

– איפה המאמן שלהם, סטיב משו, אנטישמי שאין דברים כאלה, שיחק כל המשחק עם המחליפים שלו, אחד דאורדוראנט ועוד פסיכי מכוער, גרין קוראים לו, גועל נפש…

 –  מה אתה אומר, ומה נגמר שם? …

  -לא יודע. אחרי שראיתי איך מתנהגים שם ליהודים, לא יכול לראות את זה יותר…

****

הערת סיום: אין לי שום דבר אישי נגד עמרי כספי, אדרבה אני אפילו מחבב אותו (את קבלת ההחלטות שלו קצת פחות, אבל זה לפעם אחרת)  גם נגד הווריורס אין לי משהו מיוחד. אבל לדעתי גם הייט אשברי יישקול שוב כשיראה מי לצידו…

מנחם לס

מנהל הופס. הזקן והוותיק מכולם בצוות. מנסה לכתוב יומית - כל זמן שאוכל!
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
40 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
MBK
MBK
06/07/2017 4:54:39

מעולה אליקו !
אפרופו אוהדי בית״ר בעונת האליפות של 98 הייתי במשחק שבית״ר ניצחה את הפועל 1-0 בבלומפילד
זה משחק שצמצם את הפער ובית״ר לקחה אליפות באותה עונה הודות למשחק ושרוכים
2 דקות לסיום קשטן עשה חילוף והכניס את רענן דרעי מס 19
השופט הרביעי הניף שלט עם המספר 19
אוהד שיכל להיות אבא שלי בגילו ( אז הייתי חייל ) התחיל להשתולל ולקלל את השופט בכל קללה אפשרית
שאלתי אותו למה הוא עצבני כל כך ?
הוא ענה לי – מקצר לי את החיים הבן **** ,על מה הוא מוסיף 19 דקות !!!

אליקו
אליקו
06/07/2017 7:25:01
הגב ל  MBK

ענק

bobby
bobby
06/07/2017 9:55:35
הגב ל  MBK

חח מעולה

יניב
יניב
06/07/2017 13:08:02
הגב ל  MBK

+100

גיא הרשע
גיא הרשע
06/07/2017 5:26:41

השנה, אחרי שגולדן סטייט יזכו באליפות נוספת,
הראשונה להניף את הגביע הנכסף תהיה מירי רגב???

תודה, מצוין!

Berch
Berch
06/07/2017 7:01:02
הגב ל  גיא הרשע

הרגת אותי עם מירי גרב
בדיוק חשבתי אתמול על הקונפליקט של העם היושב בציון המעוניין בתחרותיות בליגה אבל מצד שני זהו עומרי… הילד של כולנו…..
פרובלמה חראשו
🙂

יניב
יניב
06/07/2017 13:10:24
הגב ל  Berch

זאת פרובלמה??? אתה מספיק זמן פה באתר בכדי לדעת שהעונה הכי קשה של ה-ללל הייתה שבלאט אימן ואחרי אותה טראומה של העונה ההיא נשאר לי רק לומר
רק לא לייקרס,רק לא לייקרס רק לא לייקרס רק לא לייקרס רק לא לייקרס רק לא לייקרס רק לא לייקרס רק לא לייקרס רק לא לייקרס רק לא לייקרס רק לא לייקרס רק לא לייקרס רק לא לייקרס רק לא לייקרס

Asi
Asi
06/07/2017 7:02:21
הגב ל  גיא הרשע

מעולה!!!
וגיא, אחלה תגובה.

מנחם לס
מנחם לס
06/07/2017 6:43:23

מחמם את הלב!

מנחם לס
מנחם לס
06/07/2017 6:46:19

אליקו, הבעייה עם ההדפסה של המאמר היתה אשמתי, אבל גם בגלל ששלח את הכתבה באימייל במקום קובץ וורד. העיקר שבסוף הכל הסתדר!
תודה

מתן גילור
06/07/2017 6:58:00

נו, עכשיו כל הטרמפיסטים האלה יתחילו גם לאהוד את ג"ס אחרי שאנחנו בנאמנותנו הבלתי נגמרת כבר שנתיים שלמות אוהדים אותם. בושה!
אחלה טור. 🙂

עידו גילרי
עידו גילרי
06/07/2017 8:11:46

קאפקייק כבר כתב את זה יותר טוב (אין מנה לעשות קשה להתחרות בבאנדוואגונר אמיתי):
"אוי זה הולך להיות כל כך דוחה איך שכל האוהדי ההצלחות הישראלים ימרפקו וידחפו את עצמם פנימה על חשבונם של הבאנדוואגנים הנאמנים והמסורים שהלכו איתה באש ובמים כבר לפחות שנתיים רצוף, בהצלחות וגם בהצלחות הפחות מוצלחות (למשל – אליפות עם סוויפ רק בסיבוב הראשון)"

הייט אשברי
הייט אשברי
06/07/2017 7:58:28

חחח , אליקו . אתה לא יודע כמה אתה קולע להרגשתי . כתבתי קודם בתגובה לטור של מנחם , שהולכת להיות לי שנה לא קלה עם "עמישראל" שטןף הפטריוטיות הדפוקה שלו ועם התקשורת הישראלית העלובה.

ספלאש
ספלאש
06/07/2017 8:17:45

היטבת לתאר את התחושות של רבים כאן..
הפיתרון לסלידה מהתקשורת הוא פשוט, להתנתק ממנה. או לצרוך בצורה מבוקרת.
אני למשל שונא שקובעים לי מה לשמוע ולראות, ולכן אני צורך חדשות רק באינטרנט וקצת עיתונים, בלי טלוויזיה ורדיו בכלל. תתפלא כמה זה לא חסר..

amitlahev
amitlahev
06/07/2017 8:50:49

מעלה ומשעשע!

amitlahev
amitlahev
06/07/2017 8:51:13
הגב ל  amitlahev

*מעולה כמובן

יאיר
יאיר
06/07/2017 9:31:44

מצוין. מזדהה מאוד וכתבתי דברים ברוח דומה על בלאט.

ori88
ori88
06/07/2017 9:39:08

אחלה פוסט, תודה רבה !
"סטקייה ירושלמית" ? יש דבר כזה ? חשבתי "מעורב" הולך שם יותר.
השם "אליקו" כבר מוצא חן העיני.
הצבעת על תופעה כואבת. זה מה יש, אבל אם בגלל כספי ישדרו יותר את ג"ס אז סבבה. מה'כפת לי ?

נתן
נתן
06/07/2017 12:09:19
הגב ל  ori88

מנת הדגל: אנטריקוט ברוטב זיעה של משגיח

רפיקי
רפיקי
06/07/2017 10:15:45

מצוין,ברוך ה' יכול להעיד על עצמי כאוהד גולדן סטייט מאז 2010 (במקרה צפיתי באחד המשחקים הראשונים של קרי ונדלקתי)

bobby
bobby
06/07/2017 10:16:25

כתבת נהדר!

אין ספק שפסטיבל גולדן סטייט, שבכל מקרה התחולל פה בארץ בשנים האחרונות, יקבל עכשיו משנה תוקף כשכספי שם. מה שנקרא – הקבוצה של המדינה ממש. מרחם על כל אוהדי ג״ס האותנטיים שהולכים לחוות וואחד קפיצה על העגלה, ואף אחד לא יאמין לכם שאתם לא אוהדים נגררים – הן של הצלחות, והן של כספי 😉

מצד שני אני כן יכול להבין את ההשוואות שעושים לסיטואציה הזו של כספי – להיות בסגל של הווריורס היום זה בהחלט מקביל כמו לזה שתיקח עכשיו כדורגלן ישראלי ותשים אותו בבארסה או ריאל.
לגבי בניון בליברפול זה קצת שונה – כי מצד אחד ליברפול לא הייתה בתקופתו דומיננטית באנגליה כפי שהווריורס דומיננטיים בליגה, אבל מצד שני לבניון בהחלט היה תפקיד משמעותי בקבוצה, בטח ביחס לזה שככל הנראה יהיה לכספי בווריורס.

בכל מקרה, שיהיה לכספי בהצלחה, וגם לנו – עכברי הnba בארץ הקודש שפשוט אוהבים להתעניין בליגה, אבל נאלץ לסבול לפחות לעונה הקרובה סיקור מוגזם ובלתי פוסק על הקבוצה מהמפרץ ופרשנות על כל עפעוף של כספי (אולי הוא יסמן בקוד מורס לתקשורת בארץ שחאלאס, הכל טוב, תנו לי להתרכז בכדורסל ותעזבו אותי בשקט!!).

אליקו
אליקו
06/07/2017 11:13:06

ההשוואות נחמדות . אבל לא ממש נכונות , בכדורגל אין הגבלות על שכר וכדומה. כך שאם ברצלונה למשל שיכולה לשלם כל סכום שרוצה בוחרת שחקן ישראלי , זו באמת סיבה לגאווה, במקרה הזה העניין הוא הפוך, גס חיפשה למעשה שחקן נחמד מתנדב שיהיה מוכן לקבל הודעות מהקאפקייק בשכר מינימום (ועוד יכלה לשמור מקום לסעיף של ה5 מליון עבור ניר יאנג)

אליקו
אליקו
06/07/2017 11:18:24
הגב ל  אליקו

צ"ל ניק יאנג . וזה עוד בלי שלקחנו בחשבון את הפיצה…

נתן
נתן
06/07/2017 12:10:40
הגב ל  אליקו

מהיום זו הקבוצה הלאומית, ןלכן ניר יאנג הוא השם הנכון.

bobby
bobby
06/07/2017 11:24:38
הגב ל  אליקו

יש בזה משהו…
אם כך יש מצב שהרכישה של ברקוביץ׳ ע״י סלטיק היא ההישג הכי גדול לספורטאי ישראלי? שכן זכור לי שנכון לאותה נק׳ זמן, הסכום ששילמו על ברקו היה הגבוה ביותר ששילמו בליגה הסקוטית (או יותר נכון – הליגה של סלטיק vs ריינג׳רס) על רכש זר.

ינתי
ינתי
06/07/2017 11:37:12

בעיני כל הבכי והנהי על "לקיחת הבעלות של עמישראל על הליגה" וכל תחושת התסכול והקבס על המחיר שנשלם "אנחנן האוהדים האמיתיים" משולה למהומה הרבה שהתחוללה בעקבות פתיחתו של עיתון ישראל היום בערך באותה התקופה של הסיפור. כל הדמוקרטים הגדולים לא האמינו איך ניתן לכתוב בעיתון דיעה המנוגדת לדעתם הם ומחו על הפגיעה האנושה הצפוייה לחופש הביטוי. ותיאורי אימים על המדרון החלקלק בו צועדת הדמוקרטיה שלנו רחמנא ליצלן (בגלל פתיחת עיתון כן)
ובכן ידידי, אתה לא חייב לקרוא שום כתבה על כספי/גולדן סטייט בשום עיתון או אתר ישראלי. יש ברוך השם מספיק אתרים באנגלית שם אני יכול להבטיחך- כמות האינצ'ים שתוקדש לכספי לא תעלה על המותר כפי שהחליטה מועצת החכמים בנדון.
במקום לשמוח בשמחת כספי, משפחתו ואוהדי הכדורסל בארץ וכל שאר עמך ישראל שיוכלו להיחשף בעזרתו לקבוצה הנפלאה הזאת ואולי להתאהב כמוך לפני 10 שנים אתה נוהג כמו ילד שהיה לו צעצוע לבד בגן ועכשיו גם ילדים אחרים מעוניינים לשחק ביחד, כמו אותם אנשים הנזכרים בערגה 'איזה כיף היה כאן בארץ כשהיינו בשלטון'.
גם הניסוח שלך וסליחה על הבוטות הוא גזעני עטוף בעטיפת pc מגעילה ומתנשאת. במקום לכתוב נהג מונית צריך לכתוב -ערס, ובמקום מבטא ירושלמי גרוני צ"ל מבטא מזרחי כבד, שלא לדבר על השרבוב של ביתר ירושלים בקונטקסט שלילי ללא כל קשר בכלל
סה"כ אתה כנראה בחור נחמד אבל צריך לעבור דבא או שניים בחיים

פרזי
פרזי
06/07/2017 11:39:41
הגב ל  ינתי

הקלידו את התגובה כאן…

מוטי
מוטי
06/07/2017 12:48:39
הגב ל  ינתי

הסיפור על האוהד ביתר שנכנס באמצע המשחק הינו סיפור אמיתי, ולא המצאה כלשהי…

bobby
bobby
06/07/2017 13:07:28
הגב ל  ינתי

מסכים איתך לגבי זה שההצטרפות של כספי לווריורס בהחלט יכולה לגרום לילדים בארץ להיחשף לליגה, ולהמשיך להרכיב את קהילת ההופס העתידית

bobby
bobby
06/07/2017 13:08:48
הגב ל  bobby

מקווה רק שאלה שיחליטו לאהוד את הווריורס ימשיכו לעשות זאת גם אם האימפריה תתפרק כפי שקרה לבולס..

לגבי שאר הדברים שרשמת – אני חושב שקצת ניפחת כאן את כוונת המשורר..

אליקו
אליקו
06/07/2017 13:14:08
הגב ל  ינתי

תודה על התובנות שלך. זכותך לחשוב כך כשם שזכותי לחשוב ולכתוב ההפך. דמוקרטיה כבר אמרנו. אגב תיארתי סיפור כהוויתו וללא שום התנשאות. ואדרבה את הביטויים השגורים בפיך עידנתי עבורך ועבור בעלי אוזן רגישה שכמוך. בכל מקרה תודה שקראת ואתה יכול לשלוח טור שחושב הפוך. זה ממש קל

הייט אשברי
הייט אשברי
06/07/2017 13:56:44
הגב ל  ינתי

מר ינתי פרזי – מה שכתבת בכלל לא לעניין .
ראשית , מה קשור לנושא ישראל היום , חרא של עיתון אגב , סתם צהובון ירוד וביטאון מטעם ?
שנית – אנחנו בהחלט שמחים עבור כספי ומאחלים לו הרבה הצלחה. רובנו גם כתבנו את זה – אני בוודאי . תלך לטור של מנחם הבוקר ותקרא על זה .
שלישית , אפשר לשמוח עבור כספי וגם לסלוד מהקרתנות והפרובינציאליות של התקשורת הישראלית . ואתה טועה אם אתה חושב שאפשר לחמוק מזה ולא לראות , כי הכותרות מרוחות בכל אתר אינטרנט ובכל פתיחת מהדורת חדשות בטלוויזיה .

bobby
bobby
06/07/2017 14:01:35

מה שאשברי רשם 🙂

john
john
06/07/2017 18:13:02
הגב ל  ינתי

לא היה פה כלום על גזע אלא על המוניות ופרובנציאליות של נושא שבדרך כלל נדחק לאחורי העיתונים. אם הבנת שאוהדי ביתר זה קוד כלשהו תדע שאוהדי ביתר ממש לא שייכים לגזע מסויים ופשןט מדובר על בחור מגבעת זאב שמבלה בירושלים….

תכלס
תכלס
06/07/2017 19:32:42
הגב ל  ינתי

צודק.
מה אכפת לכם על מה כותבים בוואלה ועל מה יסובו שיחות המסדרון בעבודה?
כפי שכתב הכותב לפני, זה דווקא לשבח. יבואו בני ישראל ויתאהבו בנבא! מה אכפת לך?

dror2
dror2
07/07/2017 7:26:33
הגב ל  ינתי

הבעיה שלי עם ישראל היום היא לא שהוא כותב דעה אחרת אלא שזה עיתון שנולד בחטא. מגיע מיליארדר, איל הימורים, וקונה לראש הממשלה עיתון. לא רק זה – הוא גם משווק אותו באגרסיביות, ובחינם, מה שפוגע בשאר שוק התקשורת.
אם תשים לב למה שקורה שם לאחרונה – כל כתב ששוכח את תפקידו בכח וכותב מילת ביקורת על ביבי מפוטר מיד.
תפקידה של התקשורת הוא לבקר את השלטון. תפקידו של ישראל היום הוא שהיא לא תעשה את זה. וזה מדאיג.

עגל
עגל
06/07/2017 17:45:45

אליקו זה א
טור מצוין ומשעשע.
כל הכבוד, תמשיך!

john
john
06/07/2017 18:13:36

אלוף אתה אליקו בתור תושב גבעת זאב לשעבר…

אליקו
אליקו
06/07/2017 19:45:57
הגב ל  john

תודה לכם על הקריאה ועל התגובות המחכימות.

טיפה סרוחה
טיפה סרוחה
06/07/2017 23:49:43

סחטיין עליך אליקו.
אני כבר שנים ללא עיתון או כל מלכודת רייטינג אחרת ומאוד מרוצה (עכשיו בזכות מולי התחלתי לקרוא מאמרים ב"הידען" ממש מומלץ).
בהצלחה לכספי. אחלה גבר