מעורב אולימפי ליום רביעי / מנחם לס

 

 

1.כמו שלא היה ולא יהיה עוד מייקל ג'ורדן, כך גם לא יהיה עוד מייקל פלפס

הפעם לא האמנתי שהיה לו סיכוי ב-200 מ' פרפר. לא רק שאף שחקן בגיל 31 לא זכה מעולם במדליית זהב בשחייה במשחה יחיד, אלא שבחצי הגמר כמה שחיינים נראו טריים ומוכנים ממנו, ובעיקר צ'אד דה קלוס הדרום אפריקני, וההונגרי Laszlo Cseh. גם היפאני מסטו סקאי וההונגרי השני Tamas Kenderesi נראו – לי לפחות –  מוכנים יותר מפלפס כי בחצי הגמר – אפילו שסיים שני – הוא נראה WASTED. הוא נראה שהוא הרס את עצמו כדי לתפוס מסלול 'טוב' במרכז בגמר.

אבל לפני הזינוק כבר לא ידעתי מה לחשוב יותר כשראיתי את הריכוז והמדיטציה שלו.

הגדולה של מייקל פלפס היא אותה גדולה שהיתה למייקל ג'ורדן: כמו מייקל המקורי, הוא יודע בדיוק מתי חובה לצוות על כל סיב מסיבי שריריו להתכווץ ועל כל סיב מסיבי העצבים במוחו לכוון את המחשבה לכיוון אחד: נ-י-צ-ח-ו-ן   ו-ש-ו-ם  ד-ב-ר   א-ח-ר.

מייקל, שהציב את השיא העולמי ב-2009, נגע בקיר אחרי 1:53.36. הוא התעייף ב-20 מטרים האחרונים והיפאני התקרב בכמה סנטימטרים בכל STROKE. שחיין מנוסה כפלפס רואה כל מה שהולך מצידיו עד למילימטר האחרון. הוא ידע שהוא בצרה אם הוא לא נותן את כל מה שיש לו – אני מתכוון ל-כ-ל  מה שהיה לו.

וזה בדיוק מה שהוא עשה. מדליית זהב מספר 20. הוא רץ מיד במעלה היציע לחבק ולנשק את חברתו לחיים, את בנו בן כמה החודשים, ואת אמו. וכמובן מאמנו שהיה איתו מאז היה ילד.

כשהוא סיים את המשחה הוא התיישב על חבל המסלול והרים אצבעו לנצחון, וכל הקהל באולם הבריכה פרץ בתשואות וצרחות כי הם ידעו בדיוק כפי שאני ידעתי – ואתם, אם חזיתם במשחה באמצע הלילה – שחזינו במשחה הסטורי של שחיין שמי יודע אם נראה אחד אחר כמוהו, כי לזכות ב-20 מדליות זהב (וזה עוד לא נגמר) הוא מבצע שלא נראה יותר מאף שחיין.

הניצחון היה מתוק כפליים בגלל מה שהוא הכניס לקלוס, שאחרי אליפות העולם ב-2015 דיבר אל פלפס כאילו הוא גמור. הוא אמר:

. "Michael Phelps has been talking about how slow the butterfly events have been recently," he said. "I just did a time he hasn't done in four years. So, he can keep quiet now."

זה הביא למשחה החם ביותר בתחרות, ופלפס השתיק את קלוס אחת ולתמיד כי פלפס שחה את ה-200 פרפר האחרון שלו!

מצאתי וידיאו של הריב המילולי בין השניים:

A history of the feud between Phelps and le Clos

*
סנטימטרים ממש לפני הגמר:

 

2. שחקני נבחרת ארה"ב בכדורסל היו NUTS ביציע עם נצחון פלפס

ואח"כ כולם – כל 12 השחקנים – ירדו לחדר ההלבשה להצטלם עם מנצחי ה-200 כפול 4

3. הניצחון המופלא של קייטי לדקי ב-200 מ' חתירה

 

לדקי לא היתה אמורה לעשות זאת ב-200 מ'. היא שחיינית שמרחקה הטוב ביותר הוא 1,500 מ' שבאולימפיאדה לא שוחים. אח"כ שליטתה בעולם השחייה יורדת מעט ב-800, יורדת עוד מעט ב-400 מ' (אבל כמה ששליטתה 'יורדת' – הווה אומר לא מנצחת ב-15 מטרים הפרש – היא זה עתה שברה שיא עולמי, לפני יומיים, ואני מוכן לשים כסף שהיא עושה שיא עולמי מדהים ב-800 '), וזהו. ב-400 שליטתה נעצרת.

ב-200 מ' היא כבר שחיינית מצויינת, אבל לא עליונה. היא שחיינית של מרחקים ארוכים ובינוניים, לא קצרים. שחיית 200 שייכת ל'קצרות' יותר מאשר ל'ארוכות'.

היה ברור שSarah Sjostrom- מהירה וטובה ממנה ב-200.

כולם חשבו כך מלבד לדקי. היא נתנה ל-50 הראשונים לעבור בשלום, ואז היא פתחה בסערה כשהיא מכה במים בכוח רב הרבה יותר מאשר ב-800 או 400, כשהיא יודעת שעם מהירות אין לה איך לנצח. מה שיש לה לנצח זה ריאות עם LUNG CAPACITY שאין לאף אחת אחרת. אז היא החליטה ללכת על יותר STROKES בתקווה שריאותיה יחזיקו מעמד, ויפצו אותה בכוח ועבודה מה שלשבדית יש במהירות. היא סיימה ב-1:53.73, תוצאה שהיא ביותר משנייה איטית מהשיא העולמי.

היא עשתה זאת כשהשבדית מצידה השמאלי בעוד שהיא נושמת ונושפת ימינה. היא לא ראתה את שרה אבל ידעה ששרה  – הרואה אותה – לא תוותר. קייטי שחתה את ה-20 מטרים האחרונים בכוח ובהתזות מים שאף פעם אחרת לא ראיתי ממנה, עד שנגעה ראשונה בקיר.

זה היה ניצחון של מלחמה, אגרסיביות, ורצון, יותר מאשר ניצחון של מהירות וכשרון.

אבל מדליית הזהב לא יודעת את ההבדל.

(אגב, את מדליית הזהב ב-800 אפשר כבר לתת לה ולשחררה מהשחייה ביום ששי, ולעשות ממנה שחייה על מדליית כסף וארד!)

 

 

מייק פלפס בן ה-31 במים. לוכטי – הרגל השלישית בשליחים – עם שערות שיבה! ככה מנצחים את המשחה החשוב ביותר בשחייה המגדיר את עליונותה של אומה בשחייה יותר מכל מקצוע אחר (השני בתור הוא 100 כפול 4 מעורב, ושלישי 100 כפול 4 חופשי שארה"ב כבר ניצחה)

*האמת? קצת חששתי שאחרי המאמץ הלא יאומן והעל-אנושי ממש של מייקל פלפס ב-200 פרפר הוא עלול לשבוק ב-200 החתירה שלו, שעה ועשר דקות אחרי הגמר בפרפר. ז"א ששעה ועשר דקות אחרי שגופו היה מלא בחומצה לקטית בשיאה, סיבי שריריו היו ב-EDEMA, והוא הגיע למצב של  עייפות פיזיולוגית מחלטת הוא הולך לקפוץ ל-200 מ' חתירה נגד טובי השחיינים בעולם שכל מה שעשו היום היה לנוח?

*האמת? בסתר לבי קיויתי שמייקל פלפס יוותר על מקומו ויתן לאחד מהשחיינים ששחו את חצי הגמר יום לפני לשחות במקומו.

אבל לא. הוא לא יוותר על השליחים.

פעם היה מאמר בספורטס אילוסטרייטד בו רואיינו אלופי עולם בריצה ושחייה, וכולם ללא יוצא מין הכלל אמרו שהכיף בלזכות מקצוע 'שליחים' תמיד נתן להם יותר סיפוק ממקצוע יחידים. הם גם טענו שבשליחים הם מתאמצים אפילו יותר מאשר במקצוע יחיד "כי פוחדים לקלקל" וכן "לא מוכנים לבייש בשום אופן".

למקצוע השליחים יש מקום חשוב מאד בלב וב-PSYCHIC של האתלט האמריקאי.

לאמריקאים יש UNBELIEVABLE STREAK ב-200 כפול 4, והם לא ייתנו לאף אחד לנצח אותם. האחרונים שעשו זאת היו אוסטרלים ב-2000 בסידני.

אז לא רק שמייקל פלפס לא ויתר על מקומו. הוא אפילו שחה אחרון!

למזלו שלושת הראשונים נתנו לו יתרון של 5 מטרים שהוא שמר עליו. היאנקים סיימו בזמן 7:00.66 דק'. לפלפס המשחה הביא מדליה מס' 21.

קונור דווייר המצויין שחה ראשון ונתן הובלה מיידית קטנטונת. טאונלי האס היה הטוב ברביעייה כשהוא יוצר הפרש של 3-4 מטרים, שהשחיין השלישי – ריאן לוכטי, שיער שיבה והכל, פתח לחמישה מטרים.

בחדר ההלבשה החל טרוף שלם כששחקני ה-NBA הגיעו.

5. האמריקאית עשו מה שהכי קשה להוכיח: שאתה באמת הכי טוב!

 

חמשת האמריקאיות עשו דבר שאף פעם לא נעשה כשהן זוכות במדליית הזהב בהפרש שיא, כשהן מנצחות אפילו לפני שהמתעמלת האחרונה יצאה לתרגיל הקרקע שלה.

הן עשו דבר שהן היו אמורות לעשות: לנצח את ההתעמלות הקבוצתית, 5 מתעמלות בכל תרגיל. אבל תמיד הדבר הקשה ביותר לעשייה הוא הדבר שאתה אמור לעשות, והן לא סתם עשו אותו, אלא עשו אותו טוב יותר מאשר קיוו או ציפו.

הן היו כה טובות שהן גרמו למנהלת הקבוצה מרטה קרולי לבכות.

הן גם קראו לעצמן "THE FINAL FIVE", גם לאמור "חמש האחרונות של מרטה", וגם לומר "האחרונות בעולם לנצח 5 מדליות זהב" כי מטוקיו 2020 רק 4 בנות תשתתפנה בכל מקצוע עבור הקבוצה.

קרולי אמרה: "עם ילדותי וחינוכי ברומניה אני לא אדם רגשני. לפחות לא אחת שמראה את רגשותיה.. “I’m well known for being very tough so I felt like, 'Oh! What’s happening to me? What is this?’”

ואז היא ענתה לעצמה: "זאת קבוצת ההתעמלות הטובה ביותר שנראתה אי-פעם, וגם הקבוצה הנעימה ביותר כשכל המתעמלות אוהבות ומכבדות אחת את השנייה. אני אוהבת אותן כאילו היו בנותי!".

האמריקאיות סיימו יותר מ-8 נקודות לפני הרוסיות, דבר שהוא לא יאומן בספורט בו הנצחון הוא במאיות של נקודה.

עלי רייזמן, המתעמלת היהודייה בין ה-5 אמרה: היינו הפעם הקבוצה עם הבטחון העצמי הגבוה ביותר אבל לא בגלל ארוגנטיות, אלא בגלל עבודה קשה. כל אחת מאיתנו מסוגלת לעשות כל תרגיל בעיניים עצומות.

בשעה שקבוצות אחרות התנדנדו, וטולטלו, וניסו לשמור על שיווי משקל, האמריקאיות נחתו באוטוריות, התעופפו בדיוק, והתנוענעו כאילו היו רובוטיות ממוכנות. לא היתה אפילו שאלה הכי קטנה משך התחרות. כבר מהמקצוע הראשון ה-VAULT – רייזמן, ביילס, ואחריהן גבי דוגלאס, לאורי הרננדז, ומדיסון קוקיאן עפו, הסתובבו, הסתלסלו, ונחתו כאילו הרוטינות שלהן היו דברים שהן נולדו איתן. ולאורי הרננדז הצעירה מכולן, נראתה כתקווה אדירה לטוקיו כשהיא כבר היום אולי הטובה מכולן על הקורה.

“יו אס איי טודיי כתב עליה הרגע ממש (אצלכם 8:30 בבוקר):

And Laurie Hernandez, the youngster of the group, looked like a steely veteran. She brought the house down with her electric floor routine, flashing a dazzling smile as the crowd clapped along to her music.

 

 

. (Simone Biles and the rest of the U.S. women's gymnastics team 

 

 

6. יכול מאד להיות שטניס (וכנראה גם גולף) לא שייכים לכאן

 

אני לא יכול להסביר כיצד נובאק גו'קוביץ' מפסיד בסיבוב ראשון, וסרינה ויליאמס מפסידה בסיבוב שלישי.  בטניס, מלבד ההסבר שהאולימפיאדה וטניס לא הולכים יחד עבור הגדולים. כנראה שחודש אחרי וימבלדון, וחודש לפני ה-US OPEN, האייקונים הגדולים של הטניס לא מסוגלים להביא את גופם ונפשם למאמץ עליון, אפילו שהם חושבים שהם כן.

אליפות העולם בכדורסל כבר נשכחה, והמונדיאל עדיין רחוק, אז כדורגל וכדורסל משוחקים ברצינות הגבוהה ביותר, אפילו שבמקרים מסויימים השחקנים הטובים ביותר אינם כאן. ובכל מקצועות הספורט האחרים האולימפיאדה היא-היא הדבר. לא בטניס, ולא בגולף, ואם יכניסו בייסבול בתקופה הזאת, כל המקצוענים ב-MLB לא יהיו כאן, אז זה יהיה טורניר לדרגה ב' של שחקנים. מה קורב ברוגבי אני לא בדיוק יודע, אבל ברור שזה טורניר של שחקני משנה.

סרינה צרחה על עצמה, הבריקה וקדחה כל מיני חבטות ישר לרשת (כולל שיא-אישי באולימפיאדה או משחק מייג'ור של 5 – כן, חמישה – DOUBLE FAULTS. לעולם לא יהיו 5 דאבל-פולטס בטורניר מיי'ור). אני לא אומר שהיא עושה זאת 'בכוונה' אך האולימפיאדה, בפני 2,000 צופים במקום 25,000, לא חותכת את החרדל.

סרינה ויליאמס הפסידה בסטרייט סטס לאוקראינית אלינה סביטולינה 4-6,3-6.

*בסדר. זה יופיע הבוקר בכל העולם כהפתעה גדולה,.

*בסדר. אבל זה יופיע בעמוד 4 של העתון.

אילו היתה מפסידה בסיבוב השלישי לאותה אוקראינית בסיבוב השלישי של ה-US OPEN המתחיל מיד אחרי האולימפיאדה בקווינס, ניו יורק, זה היה מופיע בעמוד הראשון של הניו יורק טיימס לפני הנאום של הדפוק הזה טראמפ על איך הוא עומד להפוך את US להיות שוב גדולה.

לא שסביטולינה היא PIECE OF CAKE – אחרי הכל מדורגת 20 בעולם – אבל סרינה לעולם לא היתה מפסידה לאחת כמוה בסיבוב שלישי במשחק בטורניר "מייג'ור".

איך האוקראינית ניצחה? הרי היו לה רק בס"ה 9 'WINNERS' בכל המץ'. השאר? 37 UNFORCED ERRORS של סרינה ו-17 FORCED ERRORS. ס"ה 54 שגיאות.

בושה וחרפה. לך תדע, אולי אפילו קצת זילזול.

אחרי שניצחה זהב בלונדון ביחידות ובזוגות, היא חוזרת הביתה עם כלום, מלבד בושת פנים.

 

מנחם לס

מנהל הופס. הזקן והוותיק מכולם בצוות. מנסה לכתוב יומית - כל זמן שאוכל!
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
70 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
גיא
גיא
10/08/2016 8:12:08

בטקס המדליות של ה-200 פרפר, פלפס נראה שמח יותר ורגוע יותר, מאשר אי פעם.
כאילו משקל של טון (משקל שהוא שם לעצמו ירד לו מהכתפיים.

אני לא יודע מה מקומו של פלפס בפנתיאון של גדולי הספורט האולימפי,
או בספורט בכלל.
אבל אני בהחלט מרגיש שראיתי היסטוריה הלילה. י

ברוך רובין
ברוך רובין
10/08/2016 8:29:37
הגב ל  גיא

21 מדליות זהב, ניצחון בגיל 31 (כמעט והפסיד בגלל הסיבוב הנוראי לקראת הסוף), חזר אחרי פרישה של מספר שנים ולאחר שסבל מבעיות אלכוהול. אף אחד לא מתקרב אליו בספורט האולימפי וללא ספק אפשר להכריז עליו כG.O.A.T לדעתי הוא הספורטאי הגדול ביותר שיצא לי לראות.

מתן גילור
10/08/2016 12:46:04

ההשוואה בין ענפים בעייתית מאד. ג'ודוקא יכול לזכות רק במדליית זהב אחת בכל אולימפיאדה. להשוות בין ענפים על סמך כמות המדליות זו שיטה לא טובה לדעתי.

ברוך רובין
ברוך רובין
10/08/2016 15:15:34

אתה צודק לחלוטין, אלא בעיקר בגלל השליטה בענף, 21 מדליות זהב מראה את הפן הרחב של השחייה שבו הוא שולט, בנוסף לזכות בגיל 31 אחרי פרישה, התמכרות לאלכוהול בענף ששייך לבני 20 הוא נדיר.

עידן
עידן
10/08/2016 18:04:36

אתה לא צריך להשוות אותו לגודו, מספיק שתשווה אותו רק לשחייה וגם שם תישאר עם פה פתוח

מתן גילור
10/08/2016 20:05:28
הגב ל  עידן

וזה מה שהופך אותו לשחיין הגדול ביותר. בולט שולט בריצות הספרינט לא פחות ומתוך חתך אוכלוסייה גדול בהרבה. כנ"ל לגבי עוד ספורטאים בעוד ענפים.

Ghost Rider
Ghost Rider
10/08/2016 8:23:25

א. לפי פרשני הביביסי 200 חופשי הוא דווקא לא אחד מהמשחים החזקים במיוחד של השבדית, היא בונה על עוד 2 מדליות ב100 וב50.
ב. לא פחות מרשימים מהאמריקאים הם השחיינים שמגיעים ממדינות קטנות יחסית כמו הונגריה ושבדיה, וממדינות בלי מסורת אדירה של שחייה כמו אנגליה, ומשיגים תוצאות מדהימות.
ג. הסיבה להשתלטות האמריקאית על עולם ההתעמלות נעוצה גם בשינוי הדרמטי בשיטת הניקוד.

Ghost Rider
Ghost Rider
10/08/2016 8:24:28

היה לפלפס חיוך ענק על הפנים, הוא גם צחק ממש מjoy0

no funny shtuff
no funny shtuff
10/08/2016 8:28:39

מעורב איכותי ביותר.

אגב, לוכטה חימצן את שיערות ראשו זה לא שיבה..

מנחם לס
מנחם לס
10/08/2016 8:37:33
הגב ל  no funny shtuff

כן, הוא חימצן, אבל רק אחרי ששערות שיבה החלולבמבץ לו על כל הראש!

מנחם לס
מנחם לס
10/08/2016 8:37:52
הגב ל  מנחם לס

החלו לבצבץ

Mbk
Mbk
10/08/2016 8:54:57

לסרינה 4מדליות זהב
יש לה ולוונס 3 פעמים מטורניר הזוגות

אופק
אופק
10/08/2016 8:55:38

המים בבירכת הצלילה האולמפית הפכו לירוקים!!!
הם חושדים א בקורוזיה של צינורות המתכת או בהתרבות של אצות או בקטריות מסוימות…..
הברזילאים בנו את האולימפיאדה הכי מוזרה שיצא לי לראות ,או יצא לי לראות

Mbk
Mbk
10/08/2016 8:58:06
הגב ל  אופק

לא ניקו את מה שהמפסידים השאירו בבריכה 😉

Mbk
Mbk
10/08/2016 8:57:24

מנחם נבחרת הכדורסל האמריקאית מתנהלת באופן מוזר
יום בבית בושת
לילה בספינת קזינו
יום בבריכה

הם נראים לי שאננים ביג טיים ויש לי הרגשה שיתפסו אותם עם המכנס למטה ( למרות שהם עמוסי כשרון והכל )

ברוך רובין
ברוך רובין
10/08/2016 9:03:50
הגב ל  Mbk

בתחרות הירודה שיש היום, כאשר נבחרות העולם רחוקות מדור הזהב של העשור הקודם גם אם יעלו שיכורים כלוט עדיין הזהב מובטח בהליכה.למרות פלפס הסיפור הגדול של האולמפיאדה היא ללא ספק סימון ביילס עילוי של פעם ב50 שנה.

Mbk
Mbk
10/08/2016 9:15:43

אין דבר כזה
ביום נתון צרפת , אוסטרליה או ספרד יכולות לגנוב
ארצות הברית לא יעשו את הזהב מהספינה , צריך להופיע למגרש

Smiley
Smiley
10/08/2016 13:26:34
הגב ל  Mbk

יום בבריכה?!?! כמו כל ספורטאים אחרים הם הולכים לראות גם ענפים אחרים במהלך המשחקים. כמו שיש תמונה של קובי ב-2008 בבריכה.

שאננות מזה?!?! בחייך…אתה מבין שאימון הוא הכי הרבה 3 שעות ביממה, מה שמשאיר עוד 21 שעות לשאר הדברים.

יהונתן
יהונתן
10/08/2016 9:06:21

בחייאת אנשים, איפה אפשר לראות סרטונים של התחרויות? ביוטיוב אין…

רב קלוצמך
רב קלוצמך
10/08/2016 9:22:06

ב NBC אם אתה יכול לשנות IP

יהונתן
יהונתן
10/08/2016 9:41:48

קורס מזורז (מסבירים לי לאט אני מבין מהר…)?

איל
איל
10/08/2016 10:39:14
הגב ל  יהונתן

הורד תוסף בשם HOLA והכנס לאתר של NBC

יהונתן
יהונתן
10/08/2016 11:37:37
הגב ל  איל

תודה אבל זה לא עובד. לא מאפשר צפייה מהמיקום שלי.

עידו גילרי
עידו גילרי
10/08/2016 9:44:34

איזה לילה גדול לנבחרת האמריקאית. אפילו על מזרן הג'ודו הם הביאו מדליה.
נבחרת המתעמלות בהחלט זכאית לכינוי נבחרת החלומות – הם פשוט ריטשו את התחרות כבר מהמכשייר הראשון.
גם בבריכה היו כבר כאלו שהספידו את השחייה האמריקאית ואנחנו שוב רואים דומיננטיות ששומרת על הפער האיכותי משאר הנבחרות. פלפס ולדקי עשו את שלהם אבל גם בחצאי הגמר ראינו את השחיינים האמריקאים עולים לגמרים .

גור גולן
גור גולן
10/08/2016 9:51:46

מייקל פלפס אלד הספורטאים הגדולים בהיסטוריה! לפחות הספורטאי האולימפי הגדול מכולם. כשהוא מזנק למים – נוצר רגע. זה קורה כשבולט רץ, כשפלפס שוחה, אוצ׳ימורה עולה ועוד בודדים.

קייטי לדקי ענקית. נבחרת ההתעמלות היו רמה מעל כולם – זה מדהים!

סרינה מאוד אכזבה אותי מבחינת הראש… אני לא יודע כמה היא הייתה עם מוטיבציה. היא נראתה כאילו היא רק רוצה לעוף מריו ולחזור לסבב…

רועי ויינברג
10/08/2016 11:21:28

התרגיל קרקע של ביילס היה מטורף

tripledouble
tripledouble
10/08/2016 12:00:24

יש איזה משהו בשם מייקל שמחייב להביא איתו גאונות- מייקל ג'קסון, ג'ונסון, ג'ורדן, פלפס. לדעתי פלפס הוא בטופ 5 הספורטאים הגדולים בהיסטוריה, מה שהוא עשה בענף השחייה ולענף השחייה שקול למה שג'ורדן עשה בכדורסל, ומבחינת דומיננטיות מתעלה עליו.

zomri
10/08/2016 12:14:11
הגב ל  tripledouble

בדיוק רשמתי סטטוס כזה בפייסבוק. רק שסיימתי אותו עם מייקל לואיס וזה קצת קלקל את הרעיון…

tripledouble
tripledouble
11/08/2016 7:16:47
הגב ל  zomri

חחחחחח גדול

ברק
ברק
10/08/2016 12:29:21
הגב ל  tripledouble

לדעתי פלפס בטופ 5 של המייקל'ס

tripledouble
tripledouble
11/08/2016 7:17:06
הגב ל  ברק

לדעתי מייקל בטופ 5 של הפלפס

ישראל קרמר
ישראל קרמר
11/08/2016 19:21:40
הגב ל  tripledouble

ומייקל ג'ונסון.

עגל
עגל
10/08/2016 12:13:03

פלפס ולדקי ענקים. האחד חטיאר והשניה צעירה, כל הכבוד לשניהם.
מה שספורטאי בכיר צריך הוא בגרות כבר בגיל צעיר ואז הוא מפיק מעצמו הרבה יותר (מה ששחקני נבא לא מבינים האידיוטים האלה).

קובי
קובי
10/08/2016 12:15:24

מעורב נהדר במיוחד!
למתעמלות האמריקאיות בשידור הישראלי ניסו לתת את השם ה"דרים טים", ו-וואלה הם קבוצת החולמית האמיתית של האולימפיאדה הנוכחית,
פשוט הנאה צרופה!
שמח בשביל פלפס,לוכטה ובמיוחד לדקי שנתנה משחה מדהים,
פלפס ולוכטה בפעם האחרונה,מאוד מרגש לראות כאלה שחיינים נפלאים,הטובים בעשור האחרון.יקח זמן עד שיצמחו חדשים ויגיעו לרמות האלה.
לגביי סרינה,אני בטוח שהיא רצתה,אין לי ספק,אבל כמו שיש לה פאשלות פה ושם בסלאמים גם כאן הגיע הפנצ'ר.

יניב
יניב
10/08/2016 12:19:43
הגב ל  קובי

לגבי סרינה אז ראו באנרגיות שלה שהיא לא במקום הנכון,מה עוד שההפסד בזוגות לא פחות ממדהים,הקיצר מסכים עם הגור זה בהחלט נראה שהיה לה פחות מוטיבציה האולימפיאדה

מתן גילור
10/08/2016 12:49:51

אני חושב שבאולימפיאדה צריכים להיות ענפים עבורם האולימפיאדה היא השיא. את השאר הייתי מוציא. ובכדורסל הייתי עובר למתכונת כדורגל עם מונדובאסקט כל 4 שנים ואליפויות יבשתיות בתווך.

Smiley
Smiley
10/08/2016 13:23:06

רוגבי- הענף האולימפי הינו רוגבי שביעיות ולא הרוגבי הרגיל (15 שחקנים מכל קבוצה).
רוגבי שביעיות הינו משחק מהיר יותר וזמנו קצר יותר (המשחק כל הזמן רץ כי יש המון מקום) ולכן העייפות היא תוך שנייה. המשחק מותאם לשחקנים אתלטים ולא למפלצות כוח שברוגבי הרגיל.
לדעתי כל מחצית היא איזה 10 דקות (או 15) ומשחקים כמה פעמים ביום.

אני מניח שיש איפשהו הסבר יותר מפורט ומדוייק.

Smiley
Smiley
10/08/2016 13:24:08
הגב ל  Smiley
אשך טמיר המקורי
אשך טמיר המקורי
10/08/2016 14:16:19

מעורבים נפלאים שמעבירים לי את חווית האולימפיאדה בלי לראות כלום

amitlahev
amitlahev
10/08/2016 14:33:31

אחלה מעורב!

התרשמתי במיוחד מנבחרת המתעמלות האמריקאיות. מספר טעויות כל כך נמוך מזמן לא ראיתי.

מי שצדה את עיני הייתה הג'ודוקא הסלובקית שזכתה בזהב. רוצחת שכירה לכל דבר. הייתי מלהק אותה לסרט הבא של קיל ביל. לא מאוד גדולה במימדים אבל חזקה בטירוף ומהירה מאוד. אחרי כל ניצחון הלכה הביתה כאילו סיימה עוד יום של פקידה בדואר. מזל שחייכה קצת אחרי שזכתה בזהב…

אהרון שדה
אהרון שדה
10/08/2016 14:37:19

אגיד זאת בקצרה.
אני בכלל לא משוכנע שלא יהיה עוד מייקל.
אני כמעט ומשוכנע שלא יהיה עוד פלפס.

אהרון שדה
אהרון שדה
10/08/2016 14:39:27

אולי אכתוה על כך טור.
אבל בינתיים נגיד זאת כך.
פלפס לא רק הספורטאי המעוטר בכל הזמנים.
אלא מתקרב לקחת יותר מדליות מכל אחד בפעם הרביעית ברציפות ( מכל הספורטאים כולם לא רק שחיינים ).

דקסטר
דקסטר
10/08/2016 14:53:09

מצנן קצת את ההתלהבות מפלפס.
פלפס לא יותר גדול מקרל לואיס או אוסיין בולט.
נכון שהוא מדהים אבל:

1. בשחייה אפשר לקחת הרבה יותר מדליות מכל ענף אחר.
2. השחייה היא ענף שולי ביחס לאוכלוסיה העממית. כמה מאיתנו באמת שוחים יום יום? אבל כולנו רצים כך שאדם שרץ הכי מהר מבין 8 מיליארד איש בעולם שיכולים ועושים את הפעולה הזו בשגרה זה משהו שהרבה יותר קל להעריך.
3. בכלל, אין שום משמעות למשחה פרפר או גב. זה כמו שיוסיפו ריצת צעדי רדיפה או ריצה לאחור. התחרות צריכה להיות מי הכי מהיר במים. נקודה. כמו שמודדים קופץ לגובה. רצים מרחקים קצרים וארוכים וכן הלאה. באף אחד מהם אין סגנונות. רק בשחייה.

הייתי שם אותו שלישי כרגע ורק מבין הספורטאים האולימפיים.

וירדן ג'רבי באמת ריגשה אותי אתמול.

אהרון שדה
אהרון שדה
10/08/2016 15:33:16
הגב ל  דקסטר

תגובתי .
1. פלפס לפחות 4 מדליות עם 3 זהב ללואיס יש אולימפדה אחת כזו לבולט 2 ( אם אופציה ל 3 ).
2. פלפס בזהב הבא עושה 4כפול 4 לפחות …ללואיס אחד כזה לבולט 0 .3. אפשרויות התארים .
נכון שלפלפס יש יותר אפשרויות ויותר מדליות שליחים אבל .
פלפס כבר לקח 12 מדליות זהב אישיות לואיס לצורך העניין לקח 7 כאלה ובולט 4 .
תגיד שלפלס יש יותר אפשרויות ?
יכול להיות אבל חלק מזה שהוא ספורטאי גדול שמתמודד בכמה וכמה ענפים שונים בו זמנית .
למשל בסין הוא זכה בחמש מקצועות אישיים בטווח קצר מאד אחד מהשני.
בולט למשל למרות כישרונו הרב לא ניסה אף פעם מקצוע אישי שלישי ולא ניסה רוחק / 400 למשל .
לואיס הצליח לקחת בשיאו 3 תארים אישיים ( 84 ).
אבל אז ירד ל 2 ב 88 ולתואר אישי בודד ב 92 ו96 .
כשמייקל גונסון בשיאו עשה דאבל 200 /400 ב 96 העולם השתגע כמובן שזה היה חד פעמי .
פלפס אם ינצח עוד מקצוע אישי בריו ( נותרו לו 2 תחריות אישיות )
הוא 2כפול 4 ברצף ( לפחות ).
תוסיפו לכך את כל תארי השליחים שגם אם פחות נחשבים מוסיפים לעומס האישי ותקבלו את התוצאה בעצמכם.

4. מקצוע השחיה .
יכול להיות שהוא פחות טבעי אבל גם באתלטיקה מקצועית לא כולם עוסקים וגם אם כן אין באמת כניסה לאדם הלבן בריצות הקצרות ובריצות המסלול הארוכות .
ככה שזה מתאזן.

Ghost Rider
Ghost Rider
10/08/2016 16:43:24
הגב ל  דקסטר

+1

אהרון שדה
אהרון שדה
10/08/2016 15:11:47

ואולי אפשר לומר זאת כך.
כשאל ארתור בדיסקוס ולואיס ברוחק זכו ב 4 אולימפידות ברצף .
העולם יצא מגדרו.
פלפס עשוי להיות הספורטאי המעוטר ביותר זה האולימפידה הרביעית ברציפות !!!!
זה בלתי נתפס.
אם תרצו תגידו זאת כך .
זו אולימפידה רביעית ברצף עם לפחות 3 מדליות זהב.
(הזהב הבא יביא אותו ל 4 כפול 4 זאת אומרת 4 זהב ברצף 4 אולימפידות ).
אם יזכה בעוד זהב אישי יעשה 4 אולומפידות ברצף עם לפחות שתי זהב אישי .
אלו הישגים ללא פרופרציה וללא תקדים .

Ghost Rider
Ghost Rider
10/08/2016 16:44:55

שים לב גם עד כמה זה נפוץ בזכיה לזכות בכמה מדליות באותה אולימפידה, אנחנו רק ביום החמישי למשחקים ויש כבר יותר מ4 שחיינים ושחייניות כאלה. באתלטיקה זה לא יכול לקרות.

Ghost Rider
Ghost Rider
10/08/2016 16:45:53
הגב ל  Ghost Rider

"נפוץ בשחיה" כמובן.

לא מוריד מההישג של פלפס, רק לא כל כך ברור לי שהוא הספורטאי הגדול בכל הזמנים ולא פשוט חלק מכובד מסוללת הטובים ביותר.

אהרון שדה
אהרון שדה
10/08/2016 20:33:38
הגב ל  Ghost Rider

גם אם זה נפיץ ….אז כנגד זה כלל לא נפיץ בבריכה ספורטאים עולמיים בגיל מתקדם כמו פלפס ששבר אתמול את השיא לשחיין הוותיק ביותר ששוחה בזהב אולימפי.
העקביות של 4 אולימפידיות ומעלה עם 3 זהב לפחות ….ויכול להיות כאמור 4 אולימפידות ברצף עם 4 זהב ו6 מדליות .
אלו נתונים נדירים גם בבריכת השחיה.
לדעתי אם איני טועה כרגע שחיין של 4 זהב ו 6 מדליות בסך הכל עשו שני ספורטאים .
1. שפיץ 72.
2. ביונדי 88 ( רק בזהב לא בכמות המדליות ).
ייתכן שפספסתי שחיין שניים אבל בוודאות אף שחיין לא עשה זאת פעמיים …פלפס כנראה יעשה זאת 4 פעמים ברצף.
מה שאומר שגם ביחס לשחיה הוא נטע זר וחסר תקדים.
ולדעתי על מנת שמישהו באתלטיקה יקרא תיגר עליו הור צריך לזכות לפחות פעמיים ב 3 זהב אישי או 3 פעמים בשני זהב אישי.
אם בולט יקח דאבל אישי שלישי ברצף אני מוכן להשוות ביניהם
כרגע זה פלפס.

Ghost Rider
Ghost Rider
10/08/2016 20:36:25

אף אחד לא מתווכח עם הגדולה שלו, הוא אחד מהגדולים בכל הזמנים, אבל אסור להתעלם מכך שבשחיה הרבה יותר קל לאסוף מדליות מאשר באתלטיקה.

אהרון שדה
אהרון שדה
10/08/2016 21:05:50
הגב ל  Ghost Rider

באתלטיקה מהזיכרון
בולט
פארה
בעבר
לואיס.
גונסון
גרבסילסי
אל גרוז
בעבר הרחוק
נורמי
זוטאפק
אוואנס
בנשים בעבר
קרסי
גוינר
דרקסלר ( לפחות באליפות עולם )
ועוד ועוד.

Ghost Rider
Ghost Rider
10/08/2016 21:15:25

רק בארבעת ימי התחרויות האלה : לדקי, פלפס, קטינקה, שרה שסוטרהום – ואולי עוד. אתה באמת יכול להשוות?

די להתווכח, ברור שאני צודק ויותר "קל" לזכות במדליות בשחיה מאשר באתלטיקה, הויכוח מגוחך.

מנחם לס
מנחם לס
10/08/2016 16:57:09

תודה לכל המגיבים

נדב
נדב
10/08/2016 18:07:06

יש היילייטס לא רעים בערוץ 5

נדב
נדב
10/08/2016 18:07:52
הגב ל  נדב

כמובן באתר ספורט 5 …

ירוחם
ירוחם
10/08/2016 18:18:10

מנחם פלפס

שגיא נאור
שגיא נאור
10/08/2016 19:18:04

בלי להיכנס לדיון על פלפס – אם היתה מדינת מייקל פלפס איפה היא היתה מדורגת בטבלת המדליות בהסטוריית האולימפיאדות?

גיא
גיא
10/08/2016 19:37:34

מקום 42 .
לפלפס יש יותר מדליות זהב מלכל ספורטאי ג'מייקה אי פעם.
עם הזהב הקרוב הוא יעבור גם את אתיופיה וצ'כיה.

ירוחם
ירוחם
10/08/2016 20:00:42
הגב ל  גיא

40 קשקשן

גיא
גיא
10/08/2016 21:18:45
הגב ל  ירוחם

אני מסכים בנוגע לקשקשן.
אבל עדיין – מקום 42 .
השאלה הייתה:
"אם היתה מדינת מייקל פלפס איפה היא היתה מדורגת בטבלת המדליות בהסטוריית האולימפיאדות?"

ולכן, כשלוקחים בחשבון את ההיסטוריה של כל האולימפיאדות, קיץ + חורף,
"מדינת פלפס" במקום ה-42 .
רק אולימפיאדות קיץ?
אז הוא מטפס למקום ה-40, כאשר הוא עוקף את אוסטריה וצ'כיה.

ירוחם
ירוחם
10/08/2016 23:17:36
הגב ל  גיא

אתה משפיל את עצמך….
תוסיף את אולימפיאדת הנכים, והוא ירד עוד כמה מקומות

גיא
גיא
11/08/2016 5:25:48
הגב ל  גיא

"קשקשן"
"משפיל את עצמך"

אולי אתה צודק, ואולי אתה הבן אדם החכם בעולם.
עדיין,
זה די עצוב, איך שאתה בוחר להציג את עצמך.

שגיא נאור
שגיא נאור
10/08/2016 21:17:37
הגב ל  גיא

מטורף

Ghost Rider
Ghost Rider
10/08/2016 21:22:23
הגב ל  גיא

נתון פסיכי.

האווי לאסוף
האווי לאסוף
10/08/2016 22:12:25

אחלה טור.
מי שהדהים אותי באולימפיאדה זה שוהיי אונו, מדליסט הזהב בג'ודו עד 73 קג. אני לא מבין הרבה בתחום, אבל הקרבות שלו נראו כמו סצנה של ברוס לי מול אחד מאלו שתוקפים אותו בקבוצות בתחילת הקרבות. שתי הטעיות, הטלה אחת והלאה, אל מישהו שיציב לו אתגר.
בקרבות שלרוב מוכרעים על ידי זה שהצליח לתפוס טוב יותר את השרוול, הוא פשוט נראה כמו רקדן

דורון האסטבן
דורון האסטבן
10/08/2016 23:36:09

כן מקווה לראות עוד מייקל ג'ורדן ועוד פלפס,
הסיכוי הראציונלי נראה נמוך,
אך למה שלא יהיה עוד ג'ורדנים, ואני אוהב ומעריך מאד את משחקו,
הלוואי ונזכה.

דורון האסטבן
דורון האסטבן
10/08/2016 23:40:33

מנחם כמעט "ניטפלתי" והתלהבתי מהמעורב הקודם
כי היה בזה ערך של לימוד עצמי, השתקפות, מראה,
אתה ס"הכ כתבת יפה, מבלי להתכוון להראות לנו משהו בעצמנו
ואני חגגתי מידי, לא נורא,
לא היתה לי כוונה להגיד משהו בעד או נגד הלוחמים ודוראנט
אלא לראות בביקורת הקיצונית נגדם, משהו בתוכנו כמעט בכל אדם.

דורון האסטבן
דורון האסטבן
10/08/2016 23:45:01

מנחם אם אתה אפילו טיפה לא מרוצה מהאתר
אתה נשלח להסתכלות. אבוי לך.
אתה וכולנו קיבלנו עונה משובחת מעל ומעבר,(שבין העונות)
האתר פי 10 ממה שאי פעם דימיינתי שיכול ליהות.
תודה לכולם ובמיוחד למנחם.

Etayle
Etayle
11/08/2016 1:02:17

בנוגע לפלפס קטונתי מלהגיב בנוגע למעמדו כספורטאי בהיסטוריה, אבל לפי דעתי ישנם כמה גורמים נוספים שצריך לשים אליהם לב.
א. "הכמיהה" או איך שלא להגדיר את זה בלראות את הספורטאי , יכול להיות שזה נובע מאורך המקצים אבל לדעתי לבולט יש יתרון עצום עליו , התחושה שאתה כל פעם הולך לראות היסטוריה מחדש זה משהו יוצא דופן(ועזבו את הקטע של השחייה, כל יומיים נשבר שם שיא חדש).
ב. דומיננטיות – לדעתי ספורטאי אולימפי לא יכול להיות דומיננטי באמת , אליפויות עולם זה נחמד אבל זה לא באמת דומה למשל לכדורגלן או לכדורסלן שצריך לבוא יום יום עונה אחרי עונה ולהתמודד עם אתגרים יותר קשים , וחתך אוכלוסייה יותר גדולה שמתעסקת במקצוע הזה.
לדעתי הספורטאי הגדול ביותר הוא ליאונל (גילוי נאות אוהד ריאל מושבע) . ללא ספק הגדול מכולם .

tripledouble
tripledouble
11/08/2016 7:16:18
הגב ל  Etayle

הפוך גוטה הפוך- הרבה יותר קל להיות דומיננטי כשאתה משחק יום יום שבוע שבוע, כמות ההזדמנויות הנוספות שתקבל על משחקים גרועים היא בלתי נגמרת. לעומת זאת כשמישהו מתחרה פעם ב4 שנים במקצים אישיים כשכל הלחץ עליו ומצליח פעם אחרי פעם להתעלות ולנצח בדיוק ברגע הנכון מראה על דומיננטיות וחסינות מנטלית מדהימה.שחייה פשוט לא פופולרי כמו אתלטיקה ובגלל רואים את בוחט יותר אבל מה שפלפס עשה מבחינת התודעה לתחום הזה זאת מהפכה של ממש. מסי הגדול מכולם? ועוד ללא ספק?? מאוהד ריאל??? היה יותר אמין שהיית אומר שלופי בחור חכם.