חדי העין בין הצופים הבחינו כמובן בנקודת התורפה בתכנית הזדון של הגולדן בויז בהחתמה האחרונה, שמטרתה השתלטות על הליגה. אין ספק שחמישייה של קארי, תומפסון, גרין דוראנט ומירי רגב תיקח אליפות בהליכה איטית, אם לא יתרחשו אירועים יוצאי דופן.
אחד מאותם אירועים יוצאי דופן הוא נושא שיחתנו היום.
שוו בנפשכם את הסצינה הבאה. לברון ג'יימס, למשל, שועט לכיוון הסל. קווין דוראנט מתייצב לסחוט אופנסיב. קוליז'ן. Bodies all over the place, כמו שאוהב לזעוק מייק ברין, השדר הטוב ביותר בליגה, ובזמנו הפנוי שדר הבית של הניקס.
העניין הוא שחלקי הגופות במקרה המתואר, שברי העצמות המתעופפים ליתר דיוק, שייכים לשחקן אחד.
באייטיז קראנו לזה ביאפרה כי ההורים שלנו אמרו ביאפרה. הם התכוונו לרעב עמוק, כמו שהיה בביאפרה האפריקאית בסוף שנות השישים. אם תראו מישהו ממש רזה, ביאפרה.
קווין דוראנט הוא ביאפרה. הוא כל כך רזה שרואים לו את הגב דרך הבטן וכשהוא הולך העצמות שלו מקשקשות.
ובמיוחד בשבילו מצאתי מתכון מצוין , כדי שכשאמא שלי תפגוש אותו היא לא תצטרך להגיד לו שיאכל משהו כי איך הוא נראה.
אז בבקשה קווין, זה בשבילך. יעשה אותך שמנמן ומוצק שחבל על הזמן. רוב הסיכויים שאם תתמיד בזה תמות בגיל 40, אבל מה לא עושים בשביל אליפות, אה?
למאכל שנכין קוראים הצרפתים רייט. כלומר כנראה. הם כותבים RILLETTES, ושאר העולם שובר את הראש ובסוף מבין שהכוונה היא רייט, שקוראים כמו "ריהט". עזבו, הלוואי שזאת הייתה הבעיה הכי גדולה של המתכון הפסיכי הזה.
הבעיה הכי גדולה שלו היא שזה בשר שמבושל בשומן.
תשבו אויבער חוכם ותפסיקו לצעוק. זה לא קונפי. למה? ככה. תקראו ותבינו. אבל קודם תרשמו מה להכין:
100 גרם בשר, חתוך לקוביות בינוניות . אין בעיה שיהיה כתף, פילה מדומה, לחי, סנטר, שאריות מסטייק שניקיתם, העיקר
שיהיה שמנמן. אפשר בקר, אפשר ברווז, עדיף מהבקר הנמוך ביותר, הבהיר.
200 גרם שומן. הכי טעים זה בייקון מעושן. משהו כמו עשר קוביות בינוניות
20 גרם מלח גס.
שתי שיני שום.
שלושה עלי דפנה
כוס יין לבן.
גבעול זעתר
שישה גרגרי פלפל שחור
בצל אחד
גזר אחד
עכשיו לאיך.
קודם כל, מערבבים את הבשר עם המלח בכלי חרס או סיר, ומניחים במקרר ללילה.
בבוקר מוציאים את הבשר, שוטפים היטב מהמלח ומניחים בכלי חרס.
לאפייה – מחממים תנור ל90 מעלות
חוצים את הבצל לשתיים ומניחים במחבת, עם החלק השטוח למטה.
קולים על אש בינונית עד שהחלק התחתון משחים (כשהבצל משחים סימן שהסוכר שבו הפך לקרמל. זה טעים)
מוסיפים לבשר את קוביות השומן, השום, הדפנה, הזעתר, הגזר והבצל השחום, ומערבבים.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור, בערך לחמש שעות, אין בעיה גם עם שש ושבע.
השומן יימס, וייווצר מרק של שומן ויין, מחוזק בתבלינים וירקות.
עכשיו תוציאו לקערה את הבשר. את השומן המומס והשום תשמרו, את הירקות תנו לארנבת שאתם שונאים. היא מתה במקום.
שלב הבא, מאצ'קראי. זה אומר שמפוררים את הבשר פורר היטב. אפשר עם הידיים, כשזה קצת מתקרר, אפשר עם מזלג, אפשר אפילו במיקסר, אם יש לכם ראש אליפסה כזה עם פסים באמצע. לא זוכר את השם.
שורה תחתונה, תעשו מזה פירורים פירורים.
את הפירורים פירורים אתם מכניסים לצנצנת נקייה מאוד, ועליהם מוזגים את השומן והשום.
כל זה הולך למקרר.
את הזמן עד שהשומן מתקשה אפשר לנצל כדי לשים בספיד דייל טלפון של הקרדיולוג החביב עליכם.
כשהשומן מתקשה אתם אוכלים בעצמכם, עדיף מעט מאוד ולעיתים רחוקות, או מכניסים למעטפה אטומה ושולחים לסן פרנסיסקו, לכתובת "קווין דוראנט השחיף".
עכשיו שיהיה ברור – העסק הזה של הרייט טעים רצח, למי שאוהב דברים כאלה. מצד שני, רוב הסיכויים שאם הכולסטרול שלכם לא היה אפס כשהתחלתם לאכול ממנו, הוא יהרוג אתכם תוך משהו כמו רבע שעה. שיקול שלכם.
ובשם יותם אני מוסר הצלחה לקבוצה הכי מעניינת בליגה.
גל אל-איי
4 יול 2016 22:38:55מייק ברין בטח ובטח לא מספר אחד. אחרי צ׳יק הרן האחד והיחיד ז״ל מרב אלברט, קוווין הארלן, ואפילו מייק טריקו לפניו.
דובי
4 יול 2016 22:41:48זה עניין של טעם, אבל אתה טועה כמובן.
Ohad243
5 יול 2016 00:03:08קווין הארלן ממש טוב ( With No Regard For Human Life )
https://youtu.be/-Y0T6k2k90w
מצד שני הBANG של מייק ברין די חזק…
https://youtu.be/ZhHom9VMJAc
דובי
5 יול 2016 00:38:14קווין הארלן… נכון.
בשבילי ברין וקלייד פרייזר בmsg זה מושלם
דובי
5 יול 2016 00:39:33ברין גם מספיק איכשהו להשחיל good if it goes… לבאזר ביטרס כשהם באוויר
דינגו
5 יול 2016 04:26:39"את השומן המומס והשום תשמרו, את הירקות תנו לארנבת שאתם שונאים. היא מתה במקום."
כמה צחקתי…
no funny shtuff
5 יול 2016 06:59:28בוב קוסטאס היה נהדר
מנחם לס
4 יול 2016 22:47:071+
דובי
4 יול 2016 23:26:44תתרחק מזה מנחם… זה לא בריא
Mbk
4 יול 2016 23:51:13דובי
עם הצרבת שתהיה לו …
גרעפס אחד והוא משכיב את השורות הראשונות
דובי
5 יול 2016 00:04:00זה תרגיל 3 בחזרה מפסקי סמן
גל אל-איי
5 יול 2016 01:48:16אם כבר הזכרנו את צ׳יקי-בייבי, צ׳יק הרן המופלא, הנה מבחר ממטבעות הלשון הלג׳נדריות שלו עוד כשמייק ברין היה עם מוצץ:
Slam dunk
Air ball
Dribble-drive
No-look pass
Give and go
Ticky-tack foul
Throws up a “brick”
Picked his pocket
Frozen rope
Can’t throw a pea in the ocean
Popcorn Machine
Pressure Cooker
Mustard’s off the hot dog
No harm, no foul
Finger-roll
Yo-yoing up and down
In & out, Heart-brrrreak!
Bunny hop in the pea patch
Traveling, (in the lane).
Can't throw a pea in the ocean
This team is shooting horribly.
Caught with his hand in the cookie jar
Reaching in, got called for a foul.
The mustard's off the hot-dog
A player attempts an unnecessarily showy, flashy play which ends up in a turnover or is otherwise unsuccessful.
No harm, no foul (, no blood, no ambulance)
A non-call by an official when significant contact has occurred.
Slaaaaaam Dunk!!!
A dunk with authority, also Chick was the first to use the phrase "slam dunk".
They couldn't beat the Sisters of Mercy
The Lakers are playing terribly.
והגדול מכולם:
The game's in the refrigerator, the door's closed, the light's out, the eggs are cooling, the butter's getting hard and the jello's jiggling.
פגשתי אותו ואת מג׳ רעייתו פעמיים. כבוד.
דובי
5 יול 2016 06:07:57כבוד גדול ביותר!
ido
5 יול 2016 02:11:45Dubi what's wrong with shawarma?
Fat on top slow cooker and eaten in super carbs laffa????
דובי
5 יול 2016 03:05:14כשאתה מתאר את זה ככה…
יש שווארמה בסן פרנסיסקו?
אסף
5 יול 2016 11:44:32בטוח תמצא שם איזה מהגר מזרח תיכוני שפתח אחת, שיתחיל לעשות שירות משלוחים עד הפרקט לדוראנט
גיא
5 יול 2016 05:35:35מעולה דובי!
הייתי נכנס לדקויות של שיטת הבישול לפי אזור בצרפת (הלואר, צבע ברונזה עמוק, הרבה יותר טעים), אבל זה לא רלוונטי.
הכי רלוונטי –
בשורה התחתונה:
"אני מוסר הצלחה לקבוצה הכי מעניינת בליגה.".
זהו, הפסידו!
הדבקת אותם בוירוס הניקסטוקוקוס…
דובי
5 יול 2016 06:09:36איך אפשר להיכנס לדקויות כשמדובר בבישול בשר במרק שומן?
גיא
5 יול 2016 06:52:14בקלות.
באנז'ו מכנים את המאכל רק מחזיר, כאשר חותכים את הבשר דק, דק, אחרי הבישול. אבל ההבדל העיקרי בבישול הוא שהבשר משחים בבישול, והמאכל מקבל צבע ברונזה עמוק.
יש את הגרסה שבתמונה של הפוסט, שם השומן נשאר לבן (כמו שמאלץ)
ואז יש את הואריאציות של התיבול –
ציפורן, פלפל אנגלי, זרעי כוסברה, רוזמרין, ג'ינג'ר – הם רק חלק מהתבלינים השונים שבשימוש במתכונים השונים.
דובי
5 יול 2016 06:54:29נשמע אדיר. לפעמים נראה ששווה ללמוד צרפתית רק כדי להכין לפי האורגינל.
גיא
5 יול 2016 05:39:38לא רחוק מהמקום בו מתוכן האולם החדש של גולדן סטייט, יש מקום שמגיש צ'יזבורגר שמוגש בתוך דונאט (סופגנייה) מזוגג (סוכריות והכל), עם בייקון ובצל מקורמל. מעדן מטורף, 50% סיכוי להתקף לב (כי להבדיל מהגרסה הצרפתית לשמלץ, את המנה הזאת אפשר לאכול בכמויות…)
אשך טמיר המקורי
5 יול 2016 05:43:57נשמע כמו הקבוצה שלהם
דובי
5 יול 2016 06:10:24צריך להכין פוסט מאכלים קטלניים
נתי
5 יול 2016 10:29:37גיא זה שאתה יכול להעביר ימים הבנו.
זה שאתה מעיין בלתי נדלה הבנו.
אבל עכשיו גם מומחיות בתחומי בישול צרפתי ו fast-food במפרץ? לא הגזמת?
יניב
5 יול 2016 11:25:56תודה דובי,סוף כל סוף אני יודע מאיפה הביטוי ביאפרה,אחרי שכל השנים קראו לי ככה 🙂
עגל
5 יול 2016 13:39:24אני עדיין משתמש בביטוי הזה.
עגל
5 יול 2016 13:39:02מסתבר שהצפלון הזה כבר לא כזה רזה. השוו היקף ידיים:
http://image.cleveland.com/home/cleve-media/width620/img/cavs_impact/photo/20334931-mmmain.jpg
דובי
5 יול 2016 15:04:32שים לב שהשתמשתי בתמונה מימי סיאטל כדי שתתאים לי לתזה
עגל
5 יול 2016 18:37:11שמתי לב
אחד העם
5 יול 2016 21:16:15+11
captain beefheart
5 יול 2016 18:52:06חלאס עם זה כבר. אי אפשר לעבוד ככה. כל רגע עוד כתבה מעולה בהופס. "חמישייה של קארי, תומפסון, גרין דוראנט ומירי רגב " – קרעת אותי לגזרים 😉
captain beefheart
5 יול 2016 18:59:43הביאפרה הזכירה לי בדיחה: פעם האו"ם עשה תחרות ציורים בנושא רעב. מקום שלישי זכה ציור של ילד מביאפרה עם בטון נפוחה. מקום שני ציור של צלחת ריקה עם מזלג גם אכול קצת. מקום ראשון ציור של חור של תחת עם קורי עכביש.
דובי
5 יול 2016 19:35:09ענק!
אחד העם
5 יול 2016 21:16:23חחחחח
שם (נחוץ)
6 יול 2016 00:28:37מצטרף.חזק