לאחרונה גילה שחקנה של מינסוטה ומלך ההטבעות של הליגה, זאק לאבין, כי סבו הiא יהודי. כתוצאה, השחקן קיבל תעודת זהות ישראלית, וצפוי להתחרות עם ד'אור פישר וסילבן לנדסברג על איוש עמדת המתאזרח בנבחרת במהלך משחקי אליפות אירופה בכדורסל ב-2017, אשר תתקיים, בין היתר, בישראל.

מי שסייע באיתור שורשיה היהודיים של סבו של לאבין הוא לא אחר ממנחם שלנו,שנפגש עם השחקן כאשר מינסוטה הגיעה לשחק בשארלוט ב-7 במרץ, וגילה לראשונה כי משפחתו של לאבין מציינת את כל חגי ישראל. למרות הגילוי המרעיש, מנחם שמר את המידע לעצמו לבקשת משפחת לאבין, שביקשה לחכות עד שההליך יושלם.
לאבין, גארד בן 21, תורם העונה לטימברוולבס 14 נקודות (45.3% מהשדה, 38.9% מהשלוש) ב-27 דקות, לצד 3 אסיסטים ו-3 ריבאונדים במשחק. הוא לא עוזר יותר מדי לקבוצה ממיניאפוליס, שמחזיקה במאזן של 50-25 וגם השנה תשאר מחוץ לפלייאוף.
*
ג'רו הולידיי ואלונזו ג'י מניו אורלינס פליקינס גמרו את העונה. הפליקינס, אשר הבטיחו אי עלייה לפלייאוף, סובלים ממכת פציעות שכוללת את אריק גורדון, טירייק אוואנס, קווינסי פונדקסטר ואנטוני דיוויס, שלא יחזרו לשחק העונה במדי ניו אורלינס. הולידיי העונה עם 16.8 נק' ו-6 אס' במשחק, וג'י עם 4.5 נק' ו-2.3 ריב' במשחק. הפליקינס, שאשתקד עלו לפלייאוף, העונה מאכזבים עם מאזן של 47-27.
*
אנדרה דראמונד, כוכבה של דטרויט פיסטונס, ואחד מקלעי העונשין הגרועים בתולדות הליגה (38.3%), הודיע כי יעבוד הקיץ על זריקות העונשין שלו עם לא אחר מריק בארי.
על פי הדיווחים, בארי, מהקלעים הגדולים אי פעם (סיים את הקריירה עם 89.3% מהקו), שכנע את ראשי הפיסטונס כי דראמונד יכול לקלוע מהקו בסביבות ה-70%, לאחר שילמד להשתמש ב"זריקת הסבתא" המפורסמת.

*
כוכב דנבר (44-32), דניאלו גלינארי, לא צפוי לחזור העונה. הכוכב האיטלקי נתן העונה את עונתו הטובה בקריירה עם 19.5 נקודות (36% מהשלוש) ו-5.3 ריבאונדים במדי הנאגטס, והעדרותו צפויה לפגוע בסיכויי הפלייאוף של החבורה מקולורדו.
*
הלייקרס מתכוונים להציע חוזה חדש לסנטר הפותח של הקבוצה, רוי היברט (2.18). האולסטאר לשעבר, שקולע העונה 6.2 נק' למשחק בתוספת 5 ריב', נחשב לדמות מוערכת בחדר ההלבשה, ומסומן על ידי רבים בתור מי שיהפוך למנהיג הקבוצה, עם פרישתו הקרבה של קובי בראיינט.
*
שמועות טוענות כי יתכן ששיקגו (37-37) תחפש טרייד על ג'ימי באטלר בסוף העונה. באטלר, שנבחר העונה לאול-סטאר, הצדיק את הבחירה עם 21 נקודות ו-5 ריבאונדים במשחק.

*
מאט בארנס ודריק פישר – סוף הסכסוך? מאמן הניקס לשעבר, שספג ביקורות (ולפי השמועות, גם מכות) מכיוון שנכנס למערכת יחסים עם אשתו לשעבר של מאט בארנס, פרסם הודעה בחשבון הפייסבוק הפרטי שלו, ממנה ניתן להבין את רצונו "להתקדם" הלאה, ולשכוח מאותה פרשייה לא מחמיאה.
למרבה ההפתעה, בארנס הגיב במהרה לפרסום (שהפך מאז לויראלי), ואפילו הזמין את פישר לביתו. ככל הנראה במטרה לפתוח דף חדש ביניהם. בהצלחה!

*
סקרמנטו קינגס (45-30) הודיעה על מתן הארכת חוזה למנג'ר הקבוצה, ולאדה דיבאץ. פרטי החוזה של דיבאץ, ששיחק בעבר בקבוצה, לא פורסמו.]
*
בוגדן בוגדנוביץ', הבחירה ה-27 בדראפט 2014, עשוי להצטרף לקבוצתו, פניקס סאנס, לקראת 2016/17. בוגדנוביץ', שוטינג גארד סרבי, משחק העונה במדי פנרחבצ'ה אולקר וקולע 14.77 נקודות במשחק.

רון! אני יודע שאתה עורך דין בכיר במשרד הפנים, אבל בכ"ז כיצד הצלחת להשיג העתק של תעודת הזהות שלו?
סידרתי לפקיד אקרדיטציה למשחק של מכבי תל אביב נגד קרית גת.
קבלתי עותק חינם בפורטל של אחד באפריל.
לא רציתי לומר מילה אחרי הפגישה איתו לפני 3 שבועות עד שלא יהיה בטוח. אפילו לא הייתי מודע לכך שהכל הסתדר
רק שיהיה ברור שהוא בטוח יוזמן בעתיד לסגל הבא של נבחרת ארה"ב והשאלה מה יעדיף – סכוי אפסי ממש (אבל סכוי!) לשחק עבור ארה"ב בעתיד, או לשחק בנבחרת ישראל.
אם הייתם הולכים על משהו פחות גרנדיוזי זה היה תופס.. חג שמח !
חה-חה-חה. לפחות אם היית כותב , מנחם , שסבו יהודי . היינו מתפתים לחשוב שלאבין מקורו בלווין .
העניין נבדק. אכן מדובר בסב. תוקן 🙂
הראשון באפריל האמיתי של נבחרת ישראל, היה כשהם פסלו את.דיוויד בלאט מאימון הנבחרת, למה אין לו תעודה מוינגייט. כן, וינגייט. איפה שאתה עושה בגיל שש עשרה קורס מצילים בחופש הגדול, כדי לעבוד בקומבינה אצל אלכס בבריכה.
1 באפריל על הסיפור של זרק לאבין
זאק
אל תשגעו אותנו עם זאק לווין. אתעדכן מחר, ב 2 באפריל ונראה.
דראמונד ובארי זה כל כך מתבקש…. הייתי בטוח שדיאנדרה יעשה את המהלך.
אולי זה יהיה הפתרון לתופעת האק דה סנטר….
תודה על המעורב
מעולה. אחד מהטובים. אבל ברצינות, חייבים להיות לו שורשים יהודיים. אם זה היה תלוי בדון שמעון זה היה קורה. אבל מה לעשות והוא לא יכול לגזור קופון
שמעון מזרחי יכול להביא גם את המבוקש מספר אחת בשטחים לשבת בVIP בהיכל
חחחח.. גדול על זאק לווין. Nice try.
הקטע עם פישר ובארנס עוד יותר מצחיק, ובעיקר הלייק של טוני פארקר 😉
1ּ+
הקטע הכי מצחיק זה רוי היברט מנהיג. אני עד עכשיו צוחק….
מעניין כמה מתוך 8 הדיווחים באמת נכון. הייתי מהמר על 3 (דיבאץ, גלינארי, והפליקנס) – למרות שאולי גם הם מומצאים.
קרוב, אבל לא מדוייק
הסיפור נכון. בדקתי. למעט זהות השחקן. מדובר בדולף שייס ולא זאק לאבין.
האמת. אם לא הייתי יודע שזה אמיתי (מארק שטיין דיווח) לא הייתי מאמין שהקינגס באמת מאריכים לדיבאץ' את החוזה…
הייתה כתבה אדירה לכבוד אחד באפריל בוואלה על מתיחה שעשו בsi שהמציאות שחקן בייסבול חדש (סיד פינץ').
מנחם אתה זוכר משהו מאותו סיפור? יהיה נחמד לשמוע קצת ממישהו שהיה שם.
http://sports.walla.co.il/item/2947664
מנחם כתב על זה לפני 30 שנה
מופיע גם באתר בסיפורים מהתיבה
לא חידשו כלום וואלה
ניסיתי גם להעלות את הקישור בתגובות של וואלה,
הם כמובן סיננו אותו.
זה היה סיפור אדיר של מנחם: http://www.hoops.co.il/?p=26435
הם חידשו בכך שהם כתבו על זה מהזווית של הוגה ההמתיחה
גם אותי הם סיננו 🙂
מה שהיה פנטסטי במתיחה היה שהם התחילו איתה 3 שבועות לפני ה-1 לאפריל, וכל שבוע הסיפור גדל והסתבך. כשב-1 לאפריל הודיעו על מתיחה, היו מקרים רבים של ילדים (ואף מבוגרים) שניפגעו קשות, ופסיכולוגים כתבו אז שיש גבול לכל מתיחה.
עשו לו ברית מילה ?
מהעורלה הכינו ארנק לדוקטור ?
לגלעד לכבוד הגיוס.
וואלה? בטח הם התבססו על מנחם
חבל שהבן השחור והילד הלא רע גילו, תנו למתיחה להתגשם,
פעם הבאה: סייג לחכמה שתיקה עד חצות.
שכחתם לציין שהווריורס חתכו את אזילי.
מעניין מה אתרים כמו וואלה או ווי נט עושים באחד באפריל?
שמים כותרות שאשכרה קשורות למציאות?
ב-1 באפריל 2009, ניוקאסל יונייטד הודיעה שהיא מחתימה את אלן שירר, גדול שחקניה בתקופה המודרנית, כמנג'ר, למרות שהוא היה חסר כל ניסיון באימון. כולם חשבו שזאת מתיחה.
לפחות וואלה היום שמו מתיחה שדומה לזאת: הם כתבו שנבחרת ישראל בכדורגל פספסו את ג׳יימי ורדי לאחר שהתברר שסבא שלו יהודי.
את וויינט אני מזמן לא בודק – הם הפכו להיות המיץ של הזבל.
וואלה פרסמו בכותרת המשנה שזלצר הלך לעקוב אחרי ורדי באליפות אירופה. אבל ורדי לא שיחק בשום אליפות אירופה, או שום משחק בין לאומי, עד גיל הבוגרים.
לי זכורה מתיחה בידיעות מתחילת שנות ה-90' שהסלטיקס החליטו להחתים את הנפלד. השאלה אם לסמוך על הזיכרון שלי..
מה שעצוב זה שחלק מהידיעות האמיתיות מגוחכות לא פחות מהמפוברקות – דיבאץ' ובאטלר למשל.
גדול
ערוץ הספורט הרימו פעם מתיחה מושקעת על שימי ריגר בשידור חי: הם דיווחו ששיקאגו בולס (נדמה לי שזה היה הם) החליטו להחתים את ראלף קליין (ז"ל). המתיחה כללה דיווח "מופתע" לחלוטין של אחמד ראשאד, כאשר ברקע כל הזמן רצות כתוביות שזו מתיחה (אותם שימי לא ראה).
אני זוכר אותה נדמה לי שהם אמרו שהוא חתם בניקס. התגובה של שימי הייתה פרייסלס. עוד מתיחה שאני זוכר טוב זה שמעריב פירסם שעופר שלח מונה למאמן הפועל חיפה בכדורסל( שהם עוד היו טובים ) הייתי בשוק עד שהבנתי שזה אחד באפריל
יכול להיות שזה באמת היו הניקס. הקטע שכשראשאד ניסה להסביר את ההחלטה המפתיעה, אחת הספקולציות הייתה שזה עסקת חבילה שכוללת את עודד קטש (כשחקן כמובן). זה בכלל גרר תגובה חצע מבינה חצי נדהמת משימי. לחלוטין פרייסלס
זאת הייתה הבולס
הם אמרו שהוא מחליף את פיל ג'קסון
מתיחה נפלאה.
מדובר בשיקגו בולס.. דווח כאילו ג'קסון עוזב ובגלל שג'ורדן זכר לטובה את רלף קליין מהאולימפיאדה ב-84', כשאימן את נבחרת גרמניה, אז מציעים לו את תפקיד המאמן הראשי בבולס.
גם רלף היה שותף למתיחה, ושימי ריגר התחנן בפניו בשידור שיקח אותו להיות עוזר המאמן שלו.
קלאסיקה.
באמת היה גדול.
למישהו יש לינק לזה? מת לראות את זה שוב
לא נראה לי שיש את זה באף מקום נגיש – לפחות לא כזה שהצלחתי למצוא. זה היה בתקופת טרום יוטיוב. נראה לי שהסיכוי היחיד למצוא כזה דבר זה אם יש פה למישהו קשרים בערוץ.
אתמול אמרו לפרימו שראובן עור חותם בנתניה כמעט חטף שבץ😄
אחד באפריל קלאסי…
אני יודע שסקרמנטו באמת האריכו לדיבאץ את החוזה, אבל זו נשמעת המתיחה הכי גדולה כאן
נזכרתי במתיחה הכי גדולה שהייתה כאן באתר… מומי בוגד באתר ועובר לעיתון אחר…כולנו כאן נפלנו בפח
1000+ !!!
+100
הכי אהבתי את זה שהלייקרס רואים ברוי היברט מנהיג, אי אפשר להירגע אחר כך
מעתיקן!!!