חם מהתנור: ג'יילן דורן חתם מחדש בפיסטונס

חם מהתנור: ג'יילן דורן חתם מחדש בפיסטונס

חם מהתנור: ג'יילן דורן חתם מחדש בפיסטונס

הסאגה המרכזית של שוק השחקנים החופשיים הקיץ מסתיימת כאשר ג'יילן דורן מסכם עם הפיסטונס על חוזה חדש בשווי 200 מיליון דולר לחמש שנים. זו התוצאה הצפויה מכיוון שבמצב הנוכחי כל קבוצה אחרת הייתה צריכה למצוא עסקת סיין אנד טרייד כדי להביאו טהפיסטונס היו נחושים לשמור על הסנטר שלהם. דורן שנבחר לחמישיית העונה השלישית הפך בעקבות כך לזכאי לחתימה חוזה בגובה 30% מהתקרה שווה ערך ל287 מיליון דולר לחמש עונות אבל הפיסטונס לא רצו להתחייב אפילו לחוזה מקסימום רגיל של 239 מיליון דולר לאותה תקופה. דורן הרגיש שהקבוצה מזלזלת בו והפיסטונס אט אט העלו את ההצעה שלהם בקיץ עד לנקודה שלדורן כבר לא השתלם אפילו לקחת את הסיכון שבלשחק על הקוואליפיינג אופר שלו השנה ולהיות שחקן חופשי בעונה הבאה. לקראת פקיעת המועד לחתימה על הקואליפיינג אופר שהיה הלילה הפיסטונס גם הורידו מהחוזה את סעיף המשקל שרצו להכניס אליו אותו דורן כנראה ראה כמשפיל במיוחד מה שסלל את הדרך לסיכום שמסיים את הסאגה. אחרי שדטרויט סגרו מוקדם יותר החודש גם עם אוסאר תומפסון הגרעין הצעיר של הקבוצה סגור בחוזים ארוכי טווח ושני הצדדים יצטרכו למצוא דרך להשאיר את משקעי העבר מאחור ולהתמקד בהצלחת הקבוצה.

*

עונת הארכות הרוקי נמשכת כאשר הטורונטו ראפטורס מסכמים עם ג'מאל שיד על הארכה של 24 מיליון דולר לשלוש שנים (החל מהעונה הבאה כאמור). שיד הצליח להפוך למנהל משחק נאות מהספסל אך ייצטרך לשפר את הקליעה שלו כדי לבסס את מעמדו בליגה.

*

מי שלא ממשיך בליגה לאחר 11 עונות הוא דיאנג'לו ראסל. הבחירה ה-2 של דראפט 2015 נע ונד ברחבי הליגה מבלי שהוא מצליח לממש את התקוות הגדולות שתלו בו. ראסל ימשיך את הקריירה בסין בשנחאי שארקס.

*

ה-NBA שוקלת שלוש הצעות שהוגשו לקבוצת האקספנשן בלאס וגאס. הצפי הוא שהתמורה לכניסת הקבוצה החדשה לליגה יהיה בטווח שבין 12 ל-13 מיליארד דולאר. הצעה אחת היא של ננסי וביל לאורי המבוססים בלאס וגאס (היא הבת של בעלי וולמארט והוא עם נסיון בקבוצות ספורט כשהיה הבעלים של קבוצת NHL). ההצעה השניה היא של קבוצת רוכשים בראשות סטיב אפסוטולופולוס ומארק לסרי. הראשון מביא איתו את הכסף הגדול של קרנות הון סיכון והשני כבר היה הבעלים המשני של הבאקס.ההצעה האחרונה היא של ביל פולי וגרי קולנג'לו. פולי הוא הבעלים של קבוצת ה-NHL של וגאס וקולנג'לו הוא בעך עבר עשיר בליגה במיוחד כבעלים של הסאנס לפני סארבר.

הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
4 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
NBA בדם
02/10/2026 11:34:11

דורן בהצהרה ראשונה לתקשורת אחרי הארכת החוזה: "ברוך הוא וברוך שמו"

NBA בדם
02/10/2026 11:40:14

אם דורן היה מתעקש עוד קצת חוץ מהורדת סעיף המשקל הפיסטונס היו מורידים גם את הסעיף שצריך לשחק בפלייאוף.

עידו גילרי
02/10/2026 11:42:59
הגב ל  NBA בדם

🤣 הוא כבר גם ככה הכניס אותו לחוזה מראש…
תן לבחור צ'אנס עדיין צעיר.

NBA בדם
02/10/2026 11:40:50

עולם הפוך. אין יותר התבזות כזו בפלייאוף משחקן שנבחר לחמישייה שלישית, והקבוצה כל פעם מתכופפת בפניו עד שהואיל בטובו להסכים ל 200 מיליון ל 5 עונות. פשוט מפגרים. מלמדים שחקנים שגם שהם מסריחים את הפארקט חייב לתת להם חוזים שמנים בגלל הגיל הצעיר וכדי שהם לא יעזבו ללא תמורה.