אירועי דיומא – 21.07.2026 – אופניים

אירועי דיומא – 21.07.2026 – אופניים

אירועי דיומא – 21.07.2026 – אופניים

אופניים / דוד "פאקו" סעדה

הטור דה פראנס – קטע 16

קטע 15 מלפני יום המנוחה, עם הסיום בטיפוס לפלאטו דה סולסון, היה אחד הקטעים הדרמטיים ביותר בהם צפינו בתקופה האחרונה, מסיבות טובות יותר ופחות. הרוכבים התאמצו לעבור חצי מתוואי הקטע עד שקבוצת בריחה תתגבש בחזית, וזו לבסוף אכן התגבשה, עם רוכבים כמו זוכה קטע 13, מאורו שמיד, ועימו חברים כאדם ייטס, קווין סימונס, אינאר רוביו וגם טום פידקוק, שוב הוא. בטיפוס הקצר והתלול לקול דה לה קרואסט, "קפטן אמריקה" סימונס פתח מבערים וחצה ראשון את הפסגה, אך לאחר מכן נעקף ע"י שמיד בירידה מהטיפוס. דבוקת ה-GC הובלה הפעם ע"י קבוצת ויסמה של יונאס וינגגור, שהלכה וסגרה במהירות על הבורחים. אלא שבמישור שלפני הטיפוס המסיים קיבלנו את הרגע שהפך את הקטע על פיו. זאת, כאשר וינגגור עלה על אבן שפה והתרסק במהירות (אולי עקב התנהגות של אופנוע שהיה לפני הדבוקה). התוצאה של הנפילה היתה שבר בעצם הבריח לדני, שסיים כך את המירוץ בצורה כואבת ומאכזבת במיוחד. גם איזאק דל טורו היה בנופלים, אך הוא הצליח לחזור אל הדבוקה. ההלם שאחז בדבוקה כתוצאה מהאירוע איפשר לבריחה להגדיל שוב את הפער, כשסימונס עבר שוב לחזית בעוקפו את שמיד. לאחר ההתאוששות מן ההלם, קבוצת רד בול-בורה של רמקו אוונפול עברה להוביל את הדבוקה, ולסגור שוב על הבורחים. לאחר שאחרון סייעני רד בול סיים את תפקידו, מי שעבר לחזית בשלב מוקדם יחסית של הטיפוס היה דווקא המוביל טאדיי פוגאצ'אר. המטרה של הסלובני התבררה חיש קל, והיא לסחוב את חבר קבוצתו דל טורו במטרה להתרחק מיריביו של המקסיקני. התכנית עבדה היטב, כשאלה החלו לנשור אחד אחד, החל מחואן איוסו, והמשך בפול סייקסאס, כשלבסוף היחיד שנותר עם פוג ודל טורו היה אוונפול. השלישייה נותרה בחזית כשהיא אוספת לזמן קצר את סימונס, וגם את ייטס שהגיע לעזור במשיכה, רק כדי להמשיך שוב הלאה ללא השניים. פוג המשיך לסחוב את השלישייה כמעט עד לסוף הקטע, כשממש לפני הסוף דל טורו הראה נסיונות נואשים לתקוף, שנסגרו בקלות ע"י הבלגי. לפני הקו היה זה אוונפול שכבר ברח קדימה, בריחה שלה דל טורו כבר לא יכול. פוג ניסה לסגור את הבריחה, אך אוונפול היה החזק מבין השניים, וחצה ראשון את הקו, כשדל טורו משלים את הפודיום 6 שניות לאחר מכן. אוונפול משיג כאן זכייה בקטע שלישי בטור לדורותיו, אם כי הוא הראשון המושג על הכביש שלא בנג"ש. דל טורו, למרות האכזבה הקלה בסיום, מצליח להשתחל לעמדת הפודיום ואל החולצה הלבנה, אם כי הפער שלו מסייקסאס קטן למדי (25 שניות), בעיקר בזכות ניהול מאמצים מצויין של הצרפתי הצעיר. עוד ראינו את את זוכה שלושת הקטעים, טים מרלייה, נוטש את הקטע, כנראה עקב ההבנה שלא יצליח לסיימו במגבלת הזמן. כך שבסיום הקטע הדרמטי, פוגאצ'אר ממשיך להוליך במירוץ לפני אוונפול (5:00+), דל טורו (5:58+), סייקסאס (6:23+), ליפוויץ (6:48+), איוסו (7:28+), סקלמוס (9:38+), מרטינז (10:28+), פידקוק (11:19+) וז'גה (19:26+).

קטע 16 של היום הוא קטע הנג"ש של המירוץ, שייערך על החלק הצרפתי של אגם ז'נבה. מדובר בתוואי די לא אופייני לקטעי נג"ש בטור, פחות מבחינת האורך (26 ק"מ – טווח בינוני), ויותר בשל העובדה שבחלקו הראשון הוא כולל טיפוס ארוך בשיפוע מתון, בשונה מקטעי הנג"ש השטוחים המיועדים לשענים הקלאסים או אלה הכוללים טיפוסים תלולים יותר המיועדים למטפסים. אחד שלא זקוק לשום סיווג שהוא בקטעי נג"ש הוא רמקו אוונפול, זוכה הקטע הקודם, הנמצא בעמדה מצויינת לזכות בקטע שני ברצף, ועל הדרך לחזק את אחיזתו במקום השני. רוב החברים בצמרת, ביניהם המוביל פוגאצ'אר, וגם דל טורו, סייקסאס, איוסו, ליפוויץ וסקלמוס הם שענים טובים עד מצויינים, הצפויים להתברג במקומות גבוהים בקטע. מבין שאר החברים, ראש וראשון הוא פיפו גאנה, אם כי מדובר בתוואי שמעט פחות תפור למידותיו. עוד חברים שיכולים לעשות כאן תוצאות טובות הם מקנולטי, טארלינג, ארנסמן, הול, ארמיראי, ואצק, פלאפ וג'י-ווסט. ניתן לצפות בקטע החל מהשעה 14:00 ביורוספורט, בלינק הזה או הזה.

פאקו

ממונה על איזור 51 בהופס.
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
111 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
ירון, החלום
ירון, החלום
21/07/2026 7:40:19

בס"ד
תודה פאקו

ibl
ibl
21/07/2026 7:56:49

תודה פאקו. היה נראה שיונאס מתכנן לתקוף אתמול והיינו יכולים לראות אם יש לו סיכוי להקטין את הפער מול טאדיי. חבל שהתרסק. היה דיבור שזה קשור לזה שהעירו אותם באמצע הלילה לבדיקות סמים והם באו לקטע עייפים ופחות מרוכזים

עידו גילרי
21/07/2026 8:16:13
הגב ל  ibl

זה די בזיון הקטע הזה.
בדיקות צריך לעשות אבל רוכבים צריכים לישון טוב בלילה (לא זה לא קרה בגלל זה).

puma1234
puma1234
21/07/2026 8:34:06

תודה
דוקא פוג להבנתי הוא המועמד לקחת את הקטע הזה.
רמקו כבודו במקומו מונח
בסיכום הטיפוסים פידקוק לקח 4 דקות והחזיר אותן , אך החזיר במופע לוחמני מעורר
כבוד לא מהסוג של המתנה לפנדלים בנוסח
נו יורא פור מי ארחנטינה….
שורה תחתונה רמקו פידקוק שמיד ברנל קאראפאז ועוד נלחמים , תענוג לצפות במירוץ הזה .
מדובר במופע מעורר כבוד על אדמת צרפת
לא מופע סכריני מתקתק מאוס מושחת המתנהל תחת חוקים לא ברורים ומשתנים לפי צרכיו המסחריים של המארגן על אדמת ארצות הברית.
בקשר לווינגרגור עדיף היה שיפסיד במירוץ
ולא בצורה הנוכחית , אך נראה שהיה לקראת דעיכה בכל מקרה , רק לפני מספר שנים זכתה וויסמה באותה שנה כמעט בכל מירוץ אפשרי ,והנה לאחר חוסר פירגון בוטה ווינגרגור במקום שיהיה רוכב העל שציפה להיות ,דועך אט אט .

אור
אור
21/07/2026 8:55:02

תודה פאקו

ראיתי בכל מיני מקומות שפוג כביכול לא ניסה לקחת את הספרינט, מה דעתך

ואיך הם מתקשרים ביניהם כדי שפוג לדוגמה יכתיב את הקצב שדל טורו רוצה או ישנה אותו? זה לא כמו דומסטיק שעושה את זה למוביל מסוים טור שלם

עידו גילרי
21/07/2026 9:00:23
הגב ל  אור

זה שטויות.
ככה הם עושים את זה:
https://www.youtube.com/shorts/GHNsIdPUq5g

אור
אור
21/07/2026 9:14:43

🙂

city_jogger
city_jogger
21/07/2026 9:06:41

תודה פאקו.

לפני כמה שנים חברה שאלה אותי מה בעצם מעניין בלצפות במירוץ אופניים. שאלה לגיטימית, וניסיתי לענות כמיטב יכולתי (קיוויתי כנראה להדביק אותה בהתלהבות שלי, לגרום לה שתראה את האור). זה היה כל כך קשה. קל להגיד: "זה לא רק כאילו שמי שיש לו הכי הרבה כוח ברגליים מגיע הכי מהר מנקודה א' ל-ב'". אוקיי, אבל מה זה כן? מה בעצם מעניין בזה?

שני הקילומטרים האחרונים של הסטייג' הזה היו באופן מזוקק מה שאהוב עליי כל כך בסייקלינג (לצד הנוף הפסטורלי והעיירות הציוריות כמובן). איך אפשר לפרוט לפרטים דרמה כזאת. השוט של פוג מוביל את דל טורו ורמקו בסיומו של קטע משוגע – שוט אחד שמקפל בתוכו טלנובלה שלמה. רבדים על רבדים על רבדים של משמעות, של שיקולים, של פסיכולוגיה. מה שהתחיל את זה היה כמובן ההתרסקות של וינגו שעה קלה קודם שהכניסה את כל המירוץ לסחרור. עבור ויסמה והצופים הניטרליים זה היה שובר לב. עבור שאר קבוצות ה-GC זה היה הכל חוץ מזה.

פוג ודל טורו, הצמד חמד שאוהבים לעשות רוטציה בראש הפודיום (ובמדרגה ליד) פתאום התחילו לחלום על 1-2 במירוץ כולו. הם מצאו את עצמם שניים-על-אחד וזה אמור להיות כל כך פשוט, אבל זה הכל חוץ מפשוט: רמקו תקוע שם טו ספויל דה פרטי. רמקו שפתאום המקום השני בטור הוא רק שלו לקחת. דל טורו שהיה מעורב גם הוא בהתרסקות קודם, אבל איכשהו לא נשבר. פוג בצהוב, האלוף ההיסטורי, שפתאום הופך לדומסטיק בהזמנה אישית לדל טורו ומוריד את הקצב במיוחד בשבילו. כמה קל זה היה לו לתת גז ולקחת את הסטייג'. אבל הוא לא רוצה לנטוש אותו, לא משאיר אותו להיטרף בידי סייסאקס והשאר. כל יו איי אי מייחלת שיהיה לדל טורו מה שצריך כדי לנצל את ההקרבה של פוג ולנצח את השלב הארור – קח את זה, זה שלך – אבל פשוט אין לו. אז שלושתם ממשיכים ביחד. בזמן שדל טורו מקרטע, רמקו נראה כל כך צ'יל. רמקו שמעולם לא לקח שלב הררי בטור, ושבאופן כללי עקב האכילס שלו היה הקטעים ההרריים, בפרט כשהם מגיעים בחצי השני של המירוץ. אבל הוא עדיין כאן, והוא רואה מה קורה. הוא קולט שהם כל שנייה מדברים ברדיו. והוא מבין שמצד אחד הוא תקוע עם שני המטפסים אולי הכי חזקים במירוץ הזה (בהיעדר וינגו), אבל גם שהם בעצמם תקועים בסיטואציה (מצד אחד חלומית, מצד שני קצת) מסריחה, והוא זה שיכול לזכות בכל הקופה. וכך אכן קרה, והצמד 1-2 ירדו מדרגה אחת בפודיום, לפחות זמנית.

עידו גילרי
21/07/2026 9:09:33
הגב ל  city_jogger

האוהדים!!!
כתבתי על זה (מה מעניין באופניים) פעם טור נחפש את זה מאוחר יותר.

city_jogger
city_jogger
21/07/2026 9:24:27

יאללה נשמע מעניין

אוי באמת מה עם הלוציפר האדום הזה שהיה קופץ בצד הדרך עם קילשון? נראה לי כמה שנים כבר לא ראיתי אותו (מצד שני כבר כמה שנים אני לא צופה שעות בלייב אז אולי זה קשור). הוא עדיין חי?

city_jogger
city_jogger
21/07/2026 12:36:26

תודה עידו, יופי של כתיבה ויופי של ניסיון להסביר. ועדיין מרגיש לי שזה ניסיון להסביר את הבלתי ניתן להסבר 🙂
אפרופו הסדרה בנטפליקס, שני ציטוטים (יותר נכון פראפרזות לציטוטים… מה לעשות לא זוכרת מדויק) שלקחתי איתי משם (מהפרקים הראשונים, כשניסו להסביר להדיוטות בתחום מה זה הספורט הזה):
"חושבים שזה מרתון על גלגלים. זה יותר כמו לוח שחמט על גלגלים"
ו:
"כשאתה בפלוטון, אתה בחיים"
(בכלל, איך אפשר להסביר מה זו הישות העצמונית, העוצמתית והמסתורית המכונה "פלוטון". זה לא דומה לשום דבר בשום ספורט!)

אמיר
21/07/2026 14:47:43
הגב ל  city_jogger

דידי השד עדיין שם. נאלץ רק להחמיץ את היום הראשון בברצלונה כי פרצו לו לקרוואן ושדדו אותו.

אבו מירוטיץ׳
אבו מירוטיץ׳
21/07/2026 10:20:29
הגב ל  city_jogger

כתבת נהדר 👏
אם תוכלי לסכם כך בבקשה כל קטע? כולנו נרויח, וגם החברה שלך או כל צופה מתחיל אחר כאן. זה מה שהופך את המירוץ הזה לכל כך מעניין, אינספור הדרמות האישיות והקבוצתיות, וסיפרת אותן בצורה יפה ומדויקת 🌸

city_jogger
city_jogger
21/07/2026 11:08:07

תודה רבה! 3>
הבעיה היא שלא כל קטעי הטור נולדו שווים, ולא כולם נורא מעניינים (אהמ קטעי ספרינט אהמ… טוב גם שם יש דרמה אבל היא מתנקזת לפרק זמן סופר קצר).
בקטע האחרון באמת היה עניין של (חוסר) מזל עם ההתרסקות של וינגו שפתאום פתחה הזדמנויות שלא בהכרח היו שם קודם. אם לא היה מתרסק וויסמה היו מוסיפים למשוך את הדבוקה, סביר שהיה מעניין – אבל לא ככה. זה פשוט היה משהו שלא רואים כל יום (וזה גם בסדר).
אישית אני קיבלתי מאוד בברכה את עליית סדרת הדוקו על הטור בדיוק בגלל ההזדמנות לפרוש בפני הצופה הממוצע את הסיפורים המרתקים שלפעמים רק מבעבעים מתחת לפני השטח, ומה שלרוב מקבלים בסוף זה רק את הקצה שלהם בדמות מי הצליח/כשל להשיג קטע בטור. נראה לי שהסדרה גם השיגה את זה בצורה חלקית, הבעיה שגם נפלה בדרך להרבה הגזמות, קלישאות וסוג-של רכילות זולה, ולהבנתי בסוף הקבוצות והרוכבים בעצמם הוקיעו אותה מתוכם ולא רצו לשתף פעולה יותר עם ההפקה. כמה חבל.

נערך לאחרונה 26 ימים לפני על ידי city_jogger
עידו גילרי
21/07/2026 11:51:38
הגב ל  city_jogger

אכן – פוטנציאל לגמרי לא ממומש. התנזרתי מזה אחרי הפעם הראשונה.

עגל
21/07/2026 13:39:46
הגב ל  city_jogger

אני ראיתי בחצי ריכוז את הנפילה, הבנתי שזה חמור אבל לא קלטתי שזה וינגו . . .

עגל
21/07/2026 13:38:33

נכון

katriel
katriel
21/07/2026 9:14:52

תודה פאקו
בהינתן ורמקו יפציץ היום ולטאדיי יהיה יום גרוע
כמה יכול להיות הפער ביניהם?
עשרות שניות או יכול להיות דקות שלמות?

עידו גילרי
21/07/2026 9:27:13
הגב ל  katriel

בקיגלי בשנה שעברה הוא עקף אותו וסיים שתיים וחצי דקות לפניו. לא יקרה . וגם המסלול היה מאתגר יותר.

Tom
Tom
21/07/2026 16:04:36

אין דין נג"ש העומד בפני עצמו כדין נג"ש אחרי שבועיים טור ברגליים

עידו גילרי
21/07/2026 16:08:56
הגב ל  Tom

לגמרי

hazani
hazani
21/07/2026 11:03:05

תודה כרגיל פאקו!
א. הזנקה כל 2 דקות?
ב. מתי בערך (או בדיוק…?) הטופ טן יוזנקו?

אמנון
אמנון
21/07/2026 11:47:39

אתמול החלה אליפות ישראל באתלטיקה שתימשך יומיים. התחרות מתקיימת באיצטדיון גבעת רם בירושלים.
קישור כללי למקצים ולמשתתפים:
https://www.shvoong.co.il/%d7%9e%d7%94%d7%9e%d7%a1%d7%9c%d7%95%d7%9c-%d7%a2%d7%93-%d7%94%d7%a9%d7%93%d7%94-%d7%94%d7%9e%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%94%d7%9e%d7%9c%d7%90-%d7%9c%d7%90%d7%9c%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%a9/212590
.
קישור לתוצאות היום הראשון:
https://sports.walla.co.il/item/3854987
שני שיאי גילאים עד גיל 23. נועם ממו 46:58 שנ'. הוא בן 20. וקופצת המוט הצעירה ירדן מנטל שסיימה בגובה של 4:17 מ'.
.
למעוניינים/ות, יש שידור ישיר של היום השני של התחרות בערוץ ספורט 5 החל משעה 19:30.

עגל
21/07/2026 13:40:41
הגב ל  אמנון

תודה אמנון!

עגל
21/07/2026 13:46:51

תודה פאקו ען עוד סקירה וקדימון ממצים.
אם זאת לא בקשה מוגזמת, הייתי רוצה סרטון יומי ערוך באורך של 5 דקות של הקטע, עם כיתוביות שמסבירות בדיוק מה קורה. משהו בסגנון "עכשיו כשוינגו יצא, עושה רושם שפוג קיבל החלטה לדחוף את טורו לנצחון בקטע. אוונפול נדבק אליהם ולא מוותר. מה הוא מתכנן?"

זאת בקשה מוגזמת חחח 🙂

אבל אם למישהו יש AI טוב, נראה לי שזה בעצם אפשרי.

עידו גילרי
21/07/2026 13:59:34
הגב ל  עגל

לך ללנטרן רוז'

אבו מירוטיץ׳
אבו מירוטיץ׳
21/07/2026 14:07:42

טוב כן, פתרון יותר פשוט… 😆

עגל
21/07/2026 14:21:01

מה עוזרים לי לנטרן רוז', יש להם סיכומים פשוטים של הקטעים, כמו פעם?

עידו גילרי
21/07/2026 14:21:19
הגב ל  עגל

כן

עגל
21/07/2026 14:25:34

טוב לדעת. משהו באורך 5 דקות כזה?
מה שמעניין זאת הפרשנות של מאחורי הקלעים, מה האסטרטגיה שלהם, מה הם לא מספרים לנו וכל זה

נערך לאחרונה 26 ימים לפני על ידי עגל
אבו מירוטיץ׳
אבו מירוטיץ׳
21/07/2026 14:01:38
הגב ל  עגל

אולי תרים את הכפפה עגל (שאתה זרקת פה…)
לי אין מושג ביצירת וידאו בAI. אבל נראה לי שכל מה שצריך זה להזין לאי איי מהיוטיוב: את ההיילייטס היומי, את האקסטנדד היילייטס, את הוידאו של כריס הורנר (שמסביר את הסיפור של כל שלבי הקטע, אבל הוא יותר כמו שדר כדורגל, שופך המון מילים וכל וידאו שלו הוא סביבות 20 דקות ועם תמונות ולא קטעי וידאו) ואז למשל לקחת את הוידאו של fro bikes של הקילומטרים האחרונים (עולה כל יום מיד לאחר הקטע ולפני שהם מעלים את ההיילייטס) ולשים עליו קריינות של הAI שלקחה את כל המידע הזה ועכשיו מסכמת אותו בסנכרון עם מה שקורה עם המסך. או יותר טוב, לקחת שידור חוזר של כל הקטע ולעשות את זה עליו כשהAI גם עורך את כל הקטע מחדש.
לא נשמע סיפור גדול….. טוב רגע ;))

עגל
21/07/2026 14:19:53

כן, טוב, נו, זה נשמע כמו הרבה עבודה.
אם הייתי מבין באופניים ועובד ביורוספורט או משהו כזה, הייתי מקריין את מה שקורה בלייב (כי גם ככה צריך), ואח"כ מסביר ל-AI איפה כדאי לחתוך.
אפשר גם לקחת את הוידאו המלא של הקטע, לומר ל-AI לקרוא את מה שפאקו כתב הבוקר, ולשים את זה ככתוביות במקומות הנכונים, ולחתוך את מה שפאקו לא התייחס אליו.
🙂

עגל
21/07/2026 14:20:25

אני זרקתי כפפה כי אני טוב בלאמר לאחרים מה צריך לעשות

אור
אור
21/07/2026 17:07:23
הגב ל  עגל

חזרתי לראות תקצירי לנטרן רוז' בקטעים החשובים אחרי הפסקה של כמה חודשים

הבחור סבבה אבל עיצבן אותי החבר שלו לפודקאסט ודעותיו על ישראל ג'נוסייד וכו' למרות שאלו ערוצי יוטיוב שונים

עידו גילרי
21/07/2026 17:23:47
הגב ל  פאקו

קצת ג'נוסייד ואתם נשברים…

אור
אור
21/07/2026 17:38:06

🙂

עגל
21/07/2026 18:04:25

רק חסר לנו "פוגאצ'ר מפצח רוכבים להנאתו"
(רפרנס ליאיר גולן כמובן)

נערך לאחרונה 25 ימים לפני על ידי עגל
עידו גילרי
21/07/2026 15:38:12

גאנה לא מצליח להיות נגיטבי לגבי הזמן של טארלינג כשהבריטי בינתיים עם הזמן הכי טוב.

Tom
Tom
21/07/2026 16:04:06

טארלינג הוא מישהו שאני יכול לראות מנצח היום.
לא בסיכוי גבוה, בגלל הטיפוס ובגלל מאבקי ה-GC והלבנה, אבל הוא מנוע רציני מאוד

עידו גילרי
21/07/2026 16:08:37
הגב ל  Tom

לא היום – זה יילך לחברי מועדון ה-GC

עידו גילרי
21/07/2026 16:41:37
הגב ל  פאקו

והוא אכן עושה זאת – את זה לא ראיתי בא…

עידו גילרי
21/07/2026 16:42:50

לפי הספליטים זה לא במפתיע בזכות החלק של הטיפוס.

Tom
Tom
21/07/2026 17:14:10

אם כבר יש לנו זמן, אחפור קצת ברשותכם על עניינים טכניים של נג"ש.

בשנים האחרונות המנח השתנה – רוכבים יושבים גבוה יותר עם הידיים, וניתן לראות מגוון קוקפיטים שהמשותף לכולם/רובם הוא אחיזה יותר במרכז, כלומר לא כל יד בנפרד.
עוד נשתנה שרבים רוכבים עם פלטה אחת בלבד, הווה אומר ללא מעביר קדמי. עם או בלי קשר, גודל הפלטה הזאת עצום, מה שהשדרים ביורוספורט אוהבים לתאר כ-dinner plate chainring. למשל היום רמקו יזנק עם פלטה של 62 שיניים, וטארלינג וגאנה רכבו עם 64.

כמובן שהכל עשוי קרבון, מהשלדה ועד לכתר בשיניים של הרוכב.
עוד השתפרו האימונים ואופטימזצית התנוחה, אבל בזה אני פחות מתמצא.

עידו גילרי
21/07/2026 17:22:17
הגב ל  Tom

אני דווקא אוהב את החפירות האלה – תמשיך.

Tom
Tom
21/07/2026 17:26:06

אוווו…תשאל ואענה כמיטב יכולתי.
גם אחרי הנחת פמפלט שיווקי, אני תמיד לא מבין איך כל שנה החברות מוציאות דגם יותר אוירודינמי, יותר נוח, יותר "מגיב", יותר קשיחות צידית (פחחחחחחח). לא הפיסיקה ולא ההנדסה השתפרו מספיק בשנה הזאת.

עידו גילרי
21/07/2026 17:33:43
הגב ל  Tom

מה לגבי הגלגלים? דיסק/לא דיסק

Tom
Tom
21/07/2026 17:40:18

הברקסים עברו כמעט כולם לדיסקים, כמו באופני הכביש.

מניח ששאלת על הפרופיל.
ככלל, ככל שהפרופיל עמוק יותר זה אמור לשפר אוירודינמיות אך מנגד פגיע יותר לרוחות צד. עד כמה שאני מבין הבחירה תלויה בתחזית לזמן הרכיבה.
כמובן שאין הכרח ששני הגלגלים יהיו אותו הדבר, וכמעט תמיד הגלגל הקדמי יהיה יותר יהיה בעל פרופיל צנוע יותר, בתור האחראי להיגוי.

עידו גילרי
21/07/2026 17:46:01
הגב ל  Tom

כן דיברתי על פרופיל. אני עוד זוכר את אלאפיליפ מתעופף עם שני גלגלי דיסק

Tom
Tom
21/07/2026 17:27:38
הגב ל  פאקו

עוד אחד מהטרנדים הוא קראנק קצר יותר. רוב הרוכבים יהיו עם 165ממ או אפילו 160.
זה כמובן מיתרגם לקאדנס יותר גבוה על חשבון מומנט.
כזכור לכם משיעורי הפיסיקה בתיכון, הספק הוא המכפלה של השניים.

Tom
Tom
21/07/2026 17:30:23

בופינת הביזאר – ארנסמן פספס את ההזנקה שלו באיזה 10-20 שניות.
לא ממש הבנתי מה קרה שם.

Tom
Tom
21/07/2026 18:20:10
הגב ל  Tom

וכרגע הוא שני, רק 5 שניות אחרי קטניו

עידו גילרי
21/07/2026 17:33:57

קטניו זורק כפפה משלו

עידו גילרי
21/07/2026 17:46:22
הגב ל  פאקו

סוג של דופינג…

Tom
Tom
21/07/2026 18:10:59

התחלנו עם ה-GC
איוסו וליפוביץ כבר על המגרש, עכשיו סייקסאס זינק

Tom
Tom
21/07/2026 18:26:40
הגב ל  פאקו

מאז שאין לו ארי שואג מאחוריו הוא לא אותו הדבר

עידו גילרי
21/07/2026 18:22:13

רמקו מרטש.

Tom
Tom
21/07/2026 18:24:41
הגב ל  פאקו

כן, העליה זה עוד החלק שבו היתרון היחסי שלו הכי קטן

Tom
Tom
21/07/2026 18:25:11
הגב ל  פאקו

חוץ מאיוסו, שכבר דקה אחרי סקיילמוס

עידו גילרי
21/07/2026 18:28:33
הגב ל  פאקו

😀

Tom
Tom
21/07/2026 18:28:44
הגב ל  פאקו

פידקוק באחלה ביצוע
כנראה שידעך קצת במיקום במישור שיש עד הסיום, אבל עדיין יפה

אור
אור
21/07/2026 18:27:10
הגב ל  Tom

מי היה השען הכי מזעזע ממתמודדי ה-GC בעבר הלא רחוק?

Tom
Tom
21/07/2026 18:30:09
הגב ל  אור

רומיין בארדה. מדהים שבכלל הצליח לסיים 2 בטור.
יתקנו אותי זקני השבט, אבל אני חושב שהמצב בימינו שבו כל מתמודד GC הוא גם שען על-על-על לא תמיד היה.

עידו גילרי
21/07/2026 18:33:40
הגב ל  Tom

שזה קצת מוזר בתקופה שבה די דיללו נג"ש.

עידו גילרי
21/07/2026 18:29:38

וואי וואי רמקו…

Tom
Tom
21/07/2026 18:30:52

פורק את כל התסכול שאין לו

אור
אור
21/07/2026 18:32:26

שלא יעשה לו פוג לרוגליץ' (סתם)

Tom
Tom
21/07/2026 18:33:25
הגב ל  אור

לאאאא…יש 5 ד' ביניהם
ועוד 3 סטייג'ים מהקשים בעולם

Tom
Tom
21/07/2026 18:32:42

ופוג רק 14 ש' אחריו

עידו גילרי
21/07/2026 18:33:10

קטע שני ברציפות שהוא קינג אוף דה היל

אור
אור
21/07/2026 18:36:32

יש עדכון על הפציעה של וינגו? כמה זמן צפוי להיות בחוץ

עידו גילרי
21/07/2026 18:37:29
הגב ל  אור

יעבור ניתוח. זה לא המון זמן

Tom
Tom
21/07/2026 18:39:03
הגב ל  אור

לא עוקב אחרי הפרסומים, אבל ראיתי שהוא נדרש לניתוח.
עקרונית הוא עוד יכול לחזור לחלק האחרון של העונה (~8 שבועות), אבל סיכוי סביר שכבר דה פקטו סיים את העונה

Tom
Tom
21/07/2026 18:37:31

מי התרסק שם?

ארבל חילבה
21/07/2026 18:38:44
הגב ל  Tom

ליפוויץ אני חושב

עידו גילרי
21/07/2026 18:38:51
הגב ל  Tom

ליפו

עידו גילרי
21/07/2026 18:38:36

סייקסאס ודל טורו בינתיים בדטאנט

נערך לאחרונה 25 ימים לפני על ידי עידו גילרי
עידו גילרי
21/07/2026 18:39:18

איוסו בנפקדות

Tom
Tom
21/07/2026 18:42:35

בדיוק כפי המצופה

עידו גילרי
21/07/2026 18:45:48
הגב ל  פאקו

אכן

Tom
Tom
21/07/2026 18:46:22
הגב ל  פאקו

מודה שלא זוכר
מה שאני כן זוכר זה שהוא תמיד מצליח לאכזב

Tom
Tom
21/07/2026 18:50:03
הגב ל  פאקו

וואלה

עידו גילרי
21/07/2026 18:43:15

פאק – ליפוביץ נאלץ לנטוש.

עידו גילרי
21/07/2026 18:43:31

יום מושלם לרמקו…

Tom
Tom
21/07/2026 18:44:10

חח בדיוק מה שחשבתי

Tom
Tom
21/07/2026 18:45:43
הגב ל  Tom

ומעבר למאבקי אגו שם בבורה, זה לא טוב לו לקראת המשך השבוע

עידו גילרי
21/07/2026 18:47:04
הגב ל  Tom

ברור

Tom
Tom
21/07/2026 18:44:26

גם פוג כמעט פספס את הסיבוב ההוא

עידו גילרי
21/07/2026 18:45:59
הגב ל  Tom

מסלול מאד טכני

puma1234
puma1234
21/07/2026 18:54:20

ממש מופתע.

אמיר
21/07/2026 20:13:00

גם איירון מן השתתף היום. לא עזר.

1000640951
PhillySpecial
21/07/2026 20:48:16

תודה רבה פאקו וכולם, אני מבין מזערי ברכיבה ותענוג צרוף לקרוא ולהחכים מהסקירות שלך ומהתגובות