ישראל מתארחת בקרואטיה וסוגרת שלב ראשון של מוקדמות אליפות העולם בכדורסל / עמיחי קטן

ישראל מתארחת בקרואטיה וסוגרת שלב ראשון של מוקדמות אליפות העולם בכדורסל / עמיחי קטן

21:00 קרואטיה (4- 1) – ישראל (2- 3):

ישראל מתארחת בקרואטיה וסוגרת שלב ראשון של מוקדמות אליפות העולם בכדורסל / עמיחי קטן
האתר הרשמי של פיב"א

אחרי ההפסד לגרמניה במחזור הקודם, הפעם ישראל מגיעה עם נועם יעקב שענייני הביטוח שלו הוסדרו, והוא אמור להוביל את הקו האחורי יחד עם ים מדר, שקלע 31 נקודות נגד גרמניה, טס לארץ כדי לעבור בדיקות רפואיות לקראת המעבר הצפוי למכבי ת"א שיסיים את הסאגה הגדולה של הקיץ, ולחזור לקרואטיה לקראת המשחק. למעט ניצחון כפול קליל וצפוי על קפריסין, מדובר בקמפיין מאכזב מאוד מבחינת הנבחרת, שאמנם תעפיל לשלב הבא, אבל הסיכוי להעפיל לאליפות העולם, שהיה נמוך ממילא, הפך לאפסי. ללא אבדיה, סורקין ועוד כמה שחקנים בכירים, הציפיות לא גבוהות, במיוחד כשאת הצד השני מוביל מריו הזוניה, שמגיע אחרי הטריפל-דאבל הראשון בתולדות מוקדמות אליפות העולם.

לפי פורמט המוקדמות, 3 הראשונות בבית, שהן גרמניה, קרואטיה וישראל, מעפילות לשלב הבא, בו נשמרות כל התוצאות מהשלב הקודם, והן משחקות נגד הקבוצות מהבית המקביל, ובמקרה הזה פולין והולנד שכבר הבטיחו את מקומן, לצד המנצחת בין לטביה לאוסטריה, שזו תהיה לטביה שבעת כתיבת שורות אלה מסיימת רבע שלישי של 30- 9 ועולה ליתרון 84- 51. בהנחה שגם פולין ינצחו (יתרון 88- 80 עם 2 דקות לסיום), וגם גרמניה את קפריסין, פולין תוביל את הטבלה עם מאזן 6- 0, גרמניה תהיה במאזן 5- 1, קרואטיה במאזן 5- 1 או 4- 2, ישראל במאזן 3- 3 או 2- 4, לטביה במאזן 3- 3 והולנד במאזן 2- 4.

ישראל תפגוש בסוף אוגוסט את פולין ולטביה, בתקווה שהפעם דני אבדיה וחלק מהבכירים האחרים יהיו בסגל, בנובמבר את הולנד ושוב לטביה, ובפברואר את פולין והולנד, ומבין 6 הנבחרות האלה, 3 הראשונות יעפילו לאליפות העולם. לכן, הפסד הערב יסגור עניין כמעט לגמרי, כי במצב כזה הנבחרת תצטרך למחוק פער של 3 משחקים מגרמניה או קרואטיה, שיהיו שתיהן עם ניצחון כפול גם כן, או פער של 4 משחקים מפולין, כולם תרחישים מאוד יוצאי דופן. מצד שני, ניצחון על קרואטיה פותח את התמונה קצת, כי הוא מצמצם את הפער של ישראל מהמקום השלישי למשחק אחד, גם אם הוא לא יהיה בהפרש 14 בו הקרואטים ניצחו במפגש הקודם בין הנבחרות, ואז שלב שני טוב של 4-5 ניצחונות ישאיר לפחות סיכוי.

עמיחי קטן

עורך ראשי. תמיד בעד הישראלים ולא רק בספורט, בהכל.
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
0 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות