כמה קשה זה כבר יכול להיות / הדורבן

כמה קשה זה כבר יכול להיות / הדורבן

כמה קשה זה לנצח בפלייאוף השנה את האלופה, שעדיין לא הפסידה? אתה צריך להיות ביתרון 47.5 דקות מתוך 48 של הזמן הרגיל, וזה עדיין לא יספיק לך.

כמה קשה זה לנצח את שיי גילגס אלכסנדר? אתה צריך לא לתת לו לנשום שלושה רבעים וחצי, שהוא יקלע סל שדה אחד כל המחצית הראשונה, יגיע בקושי ל-10 נקודות כ-9 דקות לסוף המשחק, ואיכשהו באותן 9 דקות הוא יתפוצץ עליך ויתקרב לממוצע העונתי שלו, עם כמה סלים שרק הוא מסוגל לקלוע.

כמה קשה זה להעביר כדור מול אוקלהומה סיטי? הם זורקים עליך שלושה מגנים באזור קו החצי, שלא תעבור לך אפילו בראש המחשבה של לעשות סל. 14 פעם הם חטפו, 100 פעם שלחו ידיים. ובערך חצי מהפעמים האלה אלכס קארוסו גרם לשחקני הספרס להתחרט שהם נולדו ולמדו לשחק כדורסל.

ואיכשהו, אחרי שתי הארכות, זה קרה. וומבניאמה היה צריך להתחפש לסטף קרי ולדפוק שלשה מהלוגו חצי דקה לסוף ההארכה הראשונה, כשכבר היה נראה שזה הולך לכיוון של אוקלהומה סיטי. וגם זה עדיין לא הספיק כמובן.

רק בהארכה השנייה, כשוומבי עטה הפעם את תחפושת קארים עבדול-ג'אבר והטביע את הנקודה ה-41 על הראש של צ'ט הולמגרן האומלל, והעלה את הספרס ליתרון 6 עם קצת יותר מ-20 שניות לסוף, היה אפשר לנשום ולהגיד "אולי סוף כל סוף זה קרה ואוקלהומה סיטי הפסידה". 

כל זה נשמע כמו טקסט שבא לפאר את וומבניאמה והספרס, אבל האמת היא שהוא רוצה להגיד כמה טובה היא אוקלהומה סיטי, וכמה היא קבוצה שמאוד-מאוד-מאוד קשה לנצח.

הספרס עשו ככל שהם יכלו בשביל להוציא את שג"א משטף המשחק, ולמדו על בשרם שמה שעובד מול מינסוטה או פורטלנד – להפקיר שחקן בשביל להביא ממנו עזרה בהגנה – לא עובד מול אוקייסי. אחרי שבמשחק הכריסמס קארוסו היה 2 מ-12 מהשלוש, נתון מאוד חריג מבחינתו, הלילה הוא פשוט תפר שלשה אחרי שלשה. בלעדיו ההפרש היה דו-ספרתי עוד לפני הרבע השני, אבל זה בדיוק מה שמראה עד כמה האלופה היא קבוצה-קבוצה.

רוצים עוד נתון? 12 שחקנים שותפו הלילה במדי הכחול של אוקלהומה סיטי, מתוכם 10 ראו פרקט ל-10 דקות לפחות. אצל הספרס, בהיעדר דיארון פוקס שחצי שעה לפני המשחק הוחלט שיישב על אזרחי וייתן לקרסול הכואב לנוח, רק 7 שחקנים שותפו ל-10 דקות ומעלה. מאז אמצע הרבע הרביעי החמישייה הפותחת שלהם לא ירדה לנוח לשנייה, כולל ובמיוחד וומבניאמה, ועד לסוף ההארכה השנייה. למרות 10 הדקות הנוספות ששוחקו, רק שג"א עקף את שחקני הספרס בכמות דקות, כשכל השאר משחקים 40 ומטה. יהיה מעניין לראות כמה חומצת אמינו תישאר לוומבי וחבריו ברגליים במשחק השני מחרתיים.

לפחות על דבר אחד אפשר לסמן וי, ולהפסיק לשאול: האם וומבי מסוגל להיות אפקטיבי גם כשהוא משחק 48 דקות כדורסל. הלילה הוא הראה שדווקא בהארכות, כשהגוף כבר היה עייף וחבול, הוא התעורר ולוקח הכל עליו. בין אם זו אותה שלשה מהלוגו או מהלכים ששמורים לאגדות כדורסל, כולל חסימה על ג'יילן ויליאמס 18 שניות לסוף שאמרה לו "תשכח מזה, זה שלנו הלילה". 

כנראה שלראות את שיי גילגס-אלכסנדר מקבל את גביע האמויפי בפתיחת המשחק דירבנה אותו אקסטרה. כשנשאל בסיום אם הוא מרגיש, בעקבות התצוגה והניצחון הלילה, שהוא השחקן הכי טוב בעולם ולא שג"א, וומבי ענה שלא, אלא שהוא בעיקר מרגיש עייף כרגע.

וזו השאלה האמיתית שאיתה אנחנו נשארים עכשיו. לפני שנה בדיוק (ותודה לעמיחי) ניקולה יוקיץ' נאלץ לעשות משהו דומה: לקלוע 42 נקודות ולקחת 22 ריבאונדים, כדי לגנוב לאוקלהומה סיטי את הביתיות במשחק הראשון של הסיבוב השני. איך זה נגמר כולם יודעים. האם אחרי שנתן את כל כולו, ונסחט מילולית עד הטיפה האחרונה, לוומבי נשאר עוד משהו במיכל בשביל המשך הסדרה? נצטרך להתאזר בסבלנות קצת פחות מ-48 שעות בשביל לדעת. מה שבטוח, הסדרה שכולנו חיכינו לה קיימה את מה שהיא הבטיחה, בענק.

הדורבן

הדורבן המקורי מהפייסבוק. אוהד סן אנטוניו מאז 1995. מסקר אותם מ-2019. נמצא גם בטוויטר (@Hadorban), בפודקאסט (spoti.fi/3ZDHS44) ובטלגרם (t.me/hadorban) מאנו ג'ינובילי נשמה.
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
42 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
גיא רוזן
19/05/2026 7:40:06

אכן השאלה הגדולה בסדרה –
כמה רגליים יש לוומבי, כמה יהיו לו במשחקים הבאים.
בשביל לסבר את האוזן –
הלילה סיים את המשחק עם שיא קריירה בדקות משחק.
לפני כן חצה את רף 40 הדקות רק פעמיים בקריירה.

רן הנרגן
19/05/2026 7:42:17

איזו נחת לדורבנים

עמנואל אוחנה הלקין

בוודאי שנשאר לו עוד להמשך הסדרה, למה שלא יהיה? לא אומר שהוא ייתן תצוגות כאלה בכל משחק בסדרה אבל אלא אם כן אוקלהומה ימצאו פתרון קסם נגדו בשני צידי המגרש הוא ימשיך להיות אפקטיבי מאוד בכל משחק ואולי אפילו השחקן הטוב על הפרקט, אין סיבה שלו שחקן של פעם ביובל.

עמנואל אוחנה הלקין
הגב ל  הדורבן

הוא יצליח, כמו הגדולים לפניו. היום הוא היה מדהים כל המשחק וכרגע אין לי ספק שהוא ימשיך להיות דומיננטי (שוב, כנראה לא באותה רמה לאורך כל הסדרה) ואם לא אז זה יהיה בגלל איזה שפן מהכובע שדייגנולט ישלוף, וזה אפשרי.

Berch
19/05/2026 8:04:19

ועל זה נאמר….. יא וואראדי איזה משחק.
קארוסו במשחק חייו
וואו

Zvika Bar-Lev
19/05/2026 8:05:11

הוא ממש צעיר. בגיל הזה יש מיכלים של אנרגיה וכוח והגוף מתאושש מהר. ובמשחק הבא ברבע האחרון אולי השועל יקח את זה עליו ולא וומבי. בכל מקרה ווא עלינה איזה משחק. איזה 2 קבוצות. משחק הבא גם עם וומבי לגמרי עם כוחות נראה לי שאוקייסי לא יאפשרו לעצמם להפסיד אז יהיה 1-1. בכל מקרה ספרס הוכיחו בפעם החמישית העונה שהם יודעים לנצח את אוק. הם עכשיו עוד יותר מאמינים בעצמם שיכולים לנצח את הסדרה.

etayef
etayef
19/05/2026 8:27:17

משחק מדהים ומעולה שכיף לראות. וומבניאמה עם הופעה של הגדולים ביותר. התקווה של הספרס להמשך, היא שהוא למד איך לעשות נקודות כשקארוסו או צ'ט שומרים עליו. התאנדר יודעים להתיש קבוצות, ונגד הספרס הצעירים זה לא ילך במשחק אחד. אולי לסדרה מלאה כן יצליחו, אן לא הם בבעיה, כי מבחינת כישרון אין להם יתרון.

שי אבן צור
19/05/2026 12:34:27
הגב ל  etayef

לפי מה שראיתי גם אנחנו יודעים להתיש

bobby
19/05/2026 9:06:40

ברכות על הניצחון!
והכי חשוב – ניצחון זה ניצחון. מה זה משנה כמה קשה זה היה? אוקלהומה יצאו מפסידים ולראשונה בפלייאוף, הם יצטרכו להתמודד עם לחץ. לכם כבר יש שיעור כזה שעברתם בהצלחה מול מינסוטה. רק שעבור אוקלהומה – אתם יריב קשה בהרבה לעומת מה שמינסוטה היוו כיריב עבורכם. לא רוצה לנחס, אבל לדעתי סיכוי טוב שתעקצו אותם גם במפגש הבא.

עמיחי קטן
19/05/2026 9:34:20

תודה דורבן. יופי של משחק היה, אבל לאורך הסדרה הספרס זקוקים ליותר עומק, שיש להם ואפשר לנצל אותו

TRIP
TRIP
19/05/2026 10:56:35

לא הייתי מושקע בסדרה כזו הרבה זמן מבחינתי זה הגמר
הספרס היו חייבים לקחת את גיים 1 אם היו מפסידים אותו בתוספת זמן היה שובר אותם מנטלית
פוקס חוזר משחק הבא? אם כן הם יצטרכו מוביל כדור ושיוריד את העומס מוומבי וקאסל
איתו כבר הם היו מנצחים ללא הארכה

שדות פופ לנצח
19/05/2026 11:41:31

מה שצריך להדאיג את סאן אנטוניו זה שבלי וומבי על המגרש אוקלהומה השתלטה על המשחק דיי בקלות, המרחק בין צאט והארטשטיין לבין קורנט הוא כמו המרחק של וומבי מהם .. וומבי לא ישרוד סדרה ארוכה שבה הכל יפול עליו.. אז טייסי המשנה של הספארס יצטרכו להביא את הA גיים למשחק מספר שניים או שלא יתאבדו עליו , יזרקו אותו ויסמכו על הבית שבו אחוזי הקליעה משלוש עולים…פציעה קלה של וומבי (חס וחלילה) והכל מתהפך..

נערך לאחרונה 22 ימים לפני על ידי שדות פופ לנצח
NBA בדם
19/05/2026 12:15:33

פוסט מעולה
לא כל האנשים מבינים עד הסוף את האיכות של אוקלהומה. עומק אינסופי והגנה מעולה של מרבית השחקנים זה מחזה נדיר. וויגינס, ג'ו וקנריך שחקני ספסל בולטים בכל קבוצה אחרת, מקבלים 4 דקות במשותף. הקבוצה הזו היא חבורת נמלים אינסופיות שעוקצות אותך עד שאתה נופל. לספרס היו הרבה סיבות ליפול: איבוד יתרון לקראת הסיום, היעדרותו של פוקס (הווטרן היחיד מבין הכוכבים) וסגל קצר כתוצאה מזה, הלחץ מול הקהל הרועש של האלופה, ולמרות זאת הספרס בהובלתו של וומבי הגדול עמדו בגאון אחרי 2 הארכות. מרשים מרשים מרשים.

עמנואל אוחנה הלקין
הגב ל  NBA בדם

לא יודע אם ההיעדרות של פוקס הייתה קריטית דווקא באותו רגע, הארפר מילא את מקומו בצורה מרשימה ביותר.

NBA בדם
19/05/2026 12:27:18

בטח שקריטית. הוא שחקן של 20 נק' לערב והספרס שיתפו בהיעדרו רק 6 שחקנים שבאמת קיבלו דקות. קאסל איבד 11 כדורים הרבה בגלל שפוקס לא היה, ונטל ניהול המשחק היה עליו הרבה יותר מהרגיל. זה שהארפר ובעיקר וומבי התעלו זה מעולה אבל אוק הייתה בכיף יכולה לקחת את המשחק היום כמה פעמים. עם פוקס זה היה נגמר בצורה יותר בטוחה בזמן החוקי.

עמנואל אוחנה הלקין
הגב ל  NBA בדם

נכון, לא אמרתי שהיא לא הייתה קריטית באופן כללי. אמרתי שברגע שדיברת עליו, שבו לספרס היו "הרבה סיבות ליפול", חיסרונו פחות הורגש מכיוון שהארפר נכנס במקומו ועשה עבודה טובה מאוד בתפקידו.

NBA בדם
19/05/2026 12:37:25

זה לא נכון. במקום שיהיה את הארפר ככוח אש מהספסל, הספרס קיבלו אותו בחמישייה.
זה שהוא התעלה רק מחזק את העובדה שעם פוקס זה היה נגמר בזמן החוקי בצורה בטוחה יותר.

עמנואל אוחנה הלקין
הגב ל  NBA בדם

יכול להיות, אבל זה לא משנה את הנקודה שלי. באותו רגע ספציפי פוקס לא היה כל כך חסר כי הארפר היה שם.

NBA בדם
19/05/2026 13:21:38

קל להגיד כי זה נגמר בניצחון.
אם היו מפסידים גם אתה היית אומר שהיינו צריכים את הנקודות של פוקס

עמנואל אוחנה הלקין
הגב ל  NBA בדם

נכון, ו?

puma1234
19/05/2026 13:04:53

כתבה מצוינת ,היד על הדופק, דוקא הניצחון
הזה עלול לפעול לרעת הספרס .

Penny
Penny
19/05/2026 16:22:12

תודה

מסכים לגמרי. מלבד קארוסו וחלקים של ג׳יי דאב, אוקייסי די הסריחה היום ועדיין היה את המשחק האדיר הזה.
אומר את זה ובו זמנית גם לא מוריד מערכם של הספרס, קבוצה מדהימה ובעיקר כשויקטור ככה.

גיים 7 מגיע

Don
Don
19/05/2026 17:51:26

אם הייתי מיץ' ג'ונסון, הייתי חושב ברצינות על לתת לוומבי לנוח במשחק 2 ולא לשתפו, והעיקר שלא יפצע או משהו. הספרס כבר עשו את שלהם.

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי
הגב ל  Don

נו איזה שטויות. ה אתם מבוהלים וומבי חופשי יכול לשחק 48/7.

ירון, החלום
ירון, החלום
20/05/2026 10:00:08

בס"ד
רק 'הוא שיחק יותר מ 48 במשחק הזה….

עמנואל אוחנה הלקין
הגב ל  Don

חחח, איך אנשים כותבים דברים כאלה באמת. ברור בוא פשוט נזרוק משחק אחרי שניצחנו אחד במקום לנסות לנצח עוד אחד ולתת סיכוי אדיר ללכת עד הסוף. וומבי ישחק והוא צריך לשחק כל דקה שצריך ממנו.

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

אנשים חוששים לוומבי כאילו הוא טמביד

Kareem Abdul-Jabbar (סיקמה לשעבר)
Kareem Abdul-Jabbar (סיקמה לשעבר)
19/05/2026 18:14:51

הספרס תלויים יותר מידי בוומבי וראו בבירור לקראת הסוף שהוא עייף ומותש ..שלא לדבר על מועד לפציעות ..אין לספרס מרווח למצב שהוא לא כשיר. האלופה מצד שני , עמוקה מאוד בספסל ולכן בסדרה ארוכה ומעייפת יש לה יתרון מובהק.
ככל שהסדרה תתארך היתרון שלה יגבר כי הספסל של הספרס קצר משמעותית.

לא נראה לי כל ערב וומבי מסוגל לתת 40/25 …כמו שקארוסו לא יתן 30+ אבל אם לא קרוסו אז יש 6 אחרים שכן יכולים. שגא לא יכול להיות יותר גרוע ממה שהיה היום.
בקיצור , הכל פתוח .

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

לספרס יש ספסל מעולה מי אמר שהם קצרים? קלדון והארפר זה ספסל אש. בארנס גם יכול לתרום וגם קורנט ובריאנט אחלה מה צריך יותר מזה

נערך לאחרונה 22 ימים לפני על ידי יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי
נועמיקו
נועמיקו
19/05/2026 23:19:59

אף אחד לא אמר ספסל פחות טוב, אמרו ספסל קצר.
קורנט נותן עונה טובה אבל הוא נגר, שייך לזן הפלאמלים שמאנו כתב עליו לאחרונה

Omri9
Omri9
19/05/2026 20:38:25

איפה וומבי (עליו תקום ותיפול הסדרה) ואיפה צ'אט? ואיפה חגי סינגר המטריל הזה?
בלי פוקס ובמשחק חוץ הספרס לקחו.

ג'יילן וויליאמס חזר יפה מהפציעה צריך להגיד.

האווי לאסוף
האווי לאסוף
19/05/2026 20:55:45

הסדרה הזו, שהלוואי ותהיה מופלאה כמו משחק הפתיחה, היא בעצמה רק סצנת הפתיחה של הסרט 'דורבנות בלהבות- השושלת השלישית של הספרס'. כיף לך דורבן, הנאה מובטחת לשנים הקרובות.
תודה רבה דורבן

FAN
FAN
19/05/2026 21:05:53

הדבר היחידי שמסוגל לחשוב עליו אחרי המשחק האימתני הזה, זה רק על העתיד השחור (תרתי משמע) של הליגה הזאת בעשור בקרוב
עזבו את התצוגה של קארוסו או של ואסל או כל נושא אחר שהיה במשחק הזה, והיה!
.
איזה מפלצת! זה כבר היה ברור מזמן, לא צריך יותר מ2 עיניים כדי להבין את זה
אבל אחרי תצוגה חולנית כזאת, בבמה הגדולה מכולם, מול היריבה הגדולה מכולם (סליחה ניקס),מול האלופה המכהנת, הקבוצה העמוקה, בשתי צידי המגרש, ב48 דקות ארוכות מאודד.
פשוט אין מילה שיכולה לסכם את הדבר הזה
ספייס ג'אם היה חזיון עתידי מסתבר

hagay81
19/05/2026 21:33:43

https://www.youtube.com/watch?v=ybs7eBhYnH4 שסטיבן איי ילך לכל הרוחות, שחקן ברמה היסטורית, עשה שמירה מעולה על וומבי ובסוף אוקייסי הפסידו, מה לעשות. סטיבן איי זה חרטא, צ'אט הולמגרן זה נדב הנפלד שחיברו לו את ג'ון פקסון, לארי בירד, קווין מקהייל פלוס אמצעים לראיית לילה. בחירה היסטורית, סטיבן איי לא מבין כלום

Omri9
Omri9
19/05/2026 21:48:35
הגב ל  hagay81

בהחלט היסטורי. 8 נקודות ו-8 ריבאונדים לשחקן עם חוזה מקס ב-41 דקות משחק בית, אחרי מנוחה של שבוע. וומבי (שוב) התעלל בו.

אולסטאר בקושי ולא מתקרב לקרסוליים של וומבי.

hagay81
19/05/2026 22:27:48
הגב ל  Omri9

אוקייסי כמעט ניצחה, היתה שלשה משום מקום ואיכשהו הספרס ניצחו, צ'אט יעשה את השינוי כמו שעשה שנה שעברה מול הפייסרס

Guy d
Guy d
19/05/2026 22:48:15
הגב ל  Omri9

פעם ראשונה שאני רואה שחגי מגיב למישהו. מרשים

Omri9
Omri9
20/05/2026 0:14:23
הגב ל  Guy d

כן, גם עוד מישהו שלא התייאש מלהתייחס להטרלות המכוונות שלו.

עם כל הכבוד לצ'אט וה-12 נקודות ההיסטוריות שלו ב-35% מהשדה ו-12% מהשלוש בסדרת הגמר, הדבר הגדול היה הפציעה של האליברטון. השחקן השני הכי חשוב באוקלהומה בשנה שעברה היה ג'יילן וויליאמס.

לא יודע אם אתה צופה במשחקים בין אוקלהומה לספרס, צ'אט פשוט נרתע מול וומבי. הוא נכנס לו לראש. אולי זה קשור לכך שוומבי פשוט מטביע לו על הפנים כל כמה דקות. 8 הנקודות של צ'אט אתמול היו משתי שלשות ושתי נקודות מהקו. כולן היסטוריות.

הגבוה המוביל עם 0 קליעות מהצבע, שחקן חביב. כמו איזה אחד אייס ביילי.

ירון, החלום
ירון, החלום
20/05/2026 9:58:59

בס"ד
תודה רבה

ירון, החלום
ירון, החלום
20/05/2026 10:01:21

בס"ד
תודה רבה.
הכל פתוח.