
אמש התקיים בשיקגו אירוע הגרלת סדר בחירות הלוטרי (1-14), כחלק מההיערכות לדראפט ה-NBA, שבוע שבו מתקיים גם הדראפט קומביין, כאשר השנה האירוע מרגיש שונה. בדרך כלל, זה עובר ליד, אבל השנה, לאור הדראפט העמוק והעמוס בכישרון, כל בחירה בטופ-4 היא כמו בחירה ראשונה בדראפט רגיל, ואף בחירה חמישית. לכן, שלל קבוצות הליגה צופפו את השורות והתרגשו לקראת ההגרלה הקריטית.
התפלגות האחוזים לבחירה הראשונה ולטופ-4 ערב ההגרלה:

תוצאות ההגרלה:
1 – וושינגטון
2 – יוטה
3 – ממפיס
4 – שיקגו
5 – קליפרס (אינדיאנה איבדה את הבחירה)
6 – ברוקלין
7 – סקרמנטו
8 – אטלנטה
9 – דאלאס
10 – מילווקי
11 – גולדן סטייט
12 – אוקלהומה סיטי
13 – מיאמי
14 – שארלוט

אז מי הן המנצחות והמפסידות הגדולות של הערב?
המנצחות:
וושינגטון וויזארדס – בחירה ראשונה
הקבוצה הכי חסרת מזל ב-NBA קיבלה לערב אחד את התחושה של המזל, ועכשיו, יש לה הזדמנות לבנות עתיד אחר, כשהסגל שלה מונה כבר מספר פרוספקטים צעירים טובים: קישון ג׳ורג׳, באב קרינגטון, אלכס סאר וטרה ג׳ונסון, ובמהלך העונה האחרונה הם גם צירפו שני כוכבים: טריי יאנג וה-וטרן אנתוני דיוויס, כך שבפוטנציה, לוויזארדס יכולה להיות קבוצת פלייאוף כבר בעונה הבאה, בטח במזרח הלא חזק (הייתי עדין). הוויזארדס מקבלים כעת את ההזדמנות להוסיף עוד כישרון, והרבה, ובעצם להציב פרנצ׳ייז פלייר לפרויקט שלהם, בין אם זה יהיה דיבאנטסה, פיטרסון, בוזר, ווילסון או אקאף, הוויזארדס יוצאים לעתיד חדש מהערב הזה וכעת המילה ׳טנקינג׳ צריכה לרדת שם מסדר היום.

אוקלהומה סיטי ת׳אנדר – בחירה 12
תארו לכם להיות הקבוצה הכי טובה ב-NBA, האלופה, עם הכוכבים הכי גדולים ונחשקים בעולם, עם הרוטציה הכי טובה ועמוקה בעולם, עם המאמן הכי טוב בעולם, עם אולם חדש בדרך ושכל שנה אתם מקבלים בחירת דראפט (בדרך ככל מקום 12) גבוהה שמוסיפה לכם עוד פרוספקט לסגל ומאריכה לכם את השושלת – אז סם פרסטי וה-OKC, ביום שהוא החליט להביא את ה-2K למציאות. לת׳אנדר יש הזדמנות לבחור למשל ביקסל לאנדבורג בבחירה ה-12 ולהוסיף עוד שחקן כנף מצוין וקשוח לרוטציה העשירה שלהם, הוא שחקן מוכן ובשל ומסוגל לתרום מיידית. בלתי נתפסת כמות הנכסים שיש לת׳אנדר ביד.

יוטה ג׳אז – בחירה שנייה
עוד קבוצה שהמזל לא ממש היה בצד שלה בשנים האחרונות היא הקבוצה מסולט לייק סיטי, אך בקיץ הקרוב הם ישלימו הרכבה של קבוצה טובה וצעירה עם פוטנציאל לנצח ממש בקרוב, ודני איינג׳ יכול לברך על ריב-בילד מושלם. לאייס ביילי, אייזאה קולייר, קייל פילפובסקי, ג׳ארן ג׳קסון ג׳וניור, ווקר קסלר, לאורי מרקאנן, קיונטה ג׳ורג׳, בראיין סנסבאו וקודי וויליאמס ייצטרף הקיץ דיבאנטסה או פיטרסון, וזו כבר חתיכת רוטציה ופוטנציאל לעוד קבוצת על במערב, יש שם המון כישרון והתקרה נראית בשמיים, אחרי שנים במדבר, לא הרבה, אבל שנים, יוטה חוזרת.

מפסידה + מנצחת: קליפרס (5) + אינדיאנה (-)
כמה שווה איביציה זובאץ בריבוע? בואו נספר לכם: בנדיקט מת׳ורין, אייזאה ג׳קסון, בחירת סיבוב ראשון (לא מוגנת) ב-2029, בחירת סיבוב שני עתידית ו… הבחירה החמישית בדראפט 2026. אם זה לא אוברפיי אז אני לא יודע מה כן. הסנטר הקרואטי הוא שחקן מצוין ויעזור מאוד לאינדיאנה בטווח המיידי, אך בטווח הארוך ככל הנראה הפייסרס יצטערו על הטרייד הזה. מדובר בחבילה גדולה מדי עבור סנטר פותח, אמנם איכותי, אבל הקליפרס ניצחו את הטרייד בענק. זובאץ בכל אופן לא מתאים לתהליך רי-בילד ונראה שאין לקליפרס ברירה אלא לצאת לדרך חדשה, שחקן כמו דריוס אקאף או קיטון וואגלר, זאת אופציה לא רע לצאת איתה לדרך.

המנצחות הקטנות – ממפיס (3), שיקגו (4)
הגריזליס והבולס קפצו לתוך הטופ-4 והן יקבלו כנראה את קמרון בוזר ו-קיילב ווילסון (בהתאמה), שתיהן השיגו הלילה פרוספקט על, אחד שיהיה מסוגל להפוך לפרנצ׳ייז פלייר, אך בשונה מקבוצות אחרות, לשתיהן יש עוד דרך לעבור וזה לא מתקן להן שום בעיה שורשית, לשתיהן יש סגל רע מאוד רבוי בבעיות וחסר כישרון, כעת יש להן הזדמנות לצאת לדרך חדשה, אצל הבולס יש GM חדש, אצל הגריזליס צריכים למצוא בית חדש למוראנט – הזדמנות פז לשתיהן להבריא ולחזור לפרונט.

המפסידות:
ברוקלין נטס – בחירה שישית
ביש מזל זה אנדרסטייטמנט לצד מה שקרה הלילה לנטס, אחרי עונת בלהות, אחרי שנים קשות, הנטס החזיקו אצבעות שהלילה יגיע האור בקצה המנהרה שלהם בדמות הבחירה הראשונה בדראפט. בעיר הגדולה חלמו על איי. ג׳יי דיבאנטסה שיצטרף לבסיס הצעיר ויהפוך לפרנצ׳ייז פלייר, לזה ברוקלין כל כך שיוועה, לשחקן שיוביל אותה ויביא קצת תקווה – החלום הזה נגוז כשהוכרזו הנטס בבחירה השישית. כעת, הם ייצטרכו להסתפק בפרוספקט מהדרגה השנייה-שלישית של הדראפט, וזה – לא מביא בשורה. הנטס כל כך הנראה ימשיכו במרדף אחרי התקווה.

מילווקי גולדן סטייט – בחירות 10 ו-11 (בהתאמה)
הבאקס והווריורס הן שתי קבוצות שנמצאות כפסע מרי-בילד, שתיהן קצת חוששות מהצעד הדרמטי הזה, כי בסוף, אחרי שנים ׳בשלטון׳, לעשות כזה צעד אחורה – זה קשה ודרמטי. לכן, שתיהן קיוו הלילה לקפוץ קדימה בלוטרי ולהשיג בחירה גבוהה מפתיעה שתתרום להם לצד יאניס וקרי בהתאמה. אך שתיהן, בדומה לנטס, ישיגו ׳רק׳ פרוספקט מהדרגה השלישית של הדראפט, נכון, דראפט עמוק, אבל יהיה להן קשה לשים את היד על פרוספקט שישנה את המציאות של הקבוצות שלהם – וזה מחזיר אותן לשאלה – רי-בילד?

סקרמנטו – בחירה שביעית
הקינגס הם מועדון שבור. ממש. שבר כלי, אין להם מזל בכלום, אין להם כישרון, בלי עתיד, בלי תקווה, בלי חלום. הקינגס קיוו גם כן לקבל בחירה יותר גבוהה בדראפט כשהם החזיקו בסיכוי לבחירות 5-6 וגם כאן הם חוו אכזבה ונפלו בחירה אחורה, לא ברור מה התכנון של המועדון מבירת קליפורניה, יש להם סגל דל בכישרון עם כמה נקודות אור בודדות שבכדי להעצים אותן הם חייבים עוד כישרון, הדרך היחידה שלהם לצאת כבר הקיץ לדרך חדשה זה לפגוע בול בפרוספקט שישנה מציאות, אך זה יהיה קשה. עוד ערב קשוח ומאכזב לסקרמנטו.

מי המנצחות והמפסידות שלכם?


תודה איתם.
צריך לתת קרדיט רציני לאיינג', למרות שהם נפלו שוב ושוב בשנים האחרונות הוא הצליח לבנות שם שלד צעיר מעולה שעכשיו יצרף פרנצ'ייז פלייר לכל דבר, הג'אז בהחלט יוכלו לאיים על הפלייאוף בעונה הבאה.
הפייסרס לדעתי לא כאלה מפסידים, כן הם שילמו הרבה, אבל אני לא חושב שזה אוברפיי כזה מטורף. יש סיכוי לא רע שהם ייכנסו לעונה הבאה כפייבוריטים במזרח וזובאץ' בהחלט יתרום.
לא ממש הבנתי למה הליגה הפסידה פה, 4 קבוצות קיבלו תקווה חדשה, באיזה תרחיש בדיוק המספר היה יותר גבוה?
הם צריכים לבחור את קיילב וילסון, יש כבר את ביילי ומרקאנן ו-וילסון עם המהירות שלו בעמדה ארבע יהיה תוספת אדירה שתשדרג את יוטה לקבוצת פלייאוף
קרדיט למה? חתול מהרחוב יצליח לבנות קבוצת פלייאוף ב10 שנים אם תתן לו לבחור. איזה קרדיט מגיע לאינייג?
בנה שלד צעיר יפה מאוד למרות שלא קיבל בחירות גבוהות
בנה שלד למקום 15 ב10 שנים. שוב חוזר לוקח חתול או כלב לא של פומה נותן לו להקליד את מקלדת בוחר אותו דבר ומגיע לאותם הישגים של איינג ב10 שנים.
אני לא יודע איזה דביל מעסיק מישהו כמו איינג אבל אם יש מישהו שנותן למה לא.
10? עברו 4 מאז שהעביר את מיטשל וגובר
נו ומה עשה מאז?
אם היית 4 שנים העובד הכי גרוע בעבודה שלך שהורס לבעלים היו משלמים לך מיליונים?
מה אתה מצפה שיעשה? 4 שנים זה זמן יחסית סביר לריבילד במיוחד כשאין לך בחירות גבוהות
חחח שמעון אתה בחור מבריק ללא ספק
עוקב אחריך לא מעט , אתה בהחלט מבין כדורסל ויותר מזה,אך הםעם בחיאת העלבת את החתול שלי ,עשר שנים …
איך באיזו זכות אתה משווה את החתול שלי למדרוב הזה איינג' , האיש הזה נמצא בקבוצות על תקן העז ,ברגע שמוציאים אותו ממקום מסוים הוא פורח.
תראה אתי אין לך בעיה אך אני זה לא החתול שלי הוא לא ישכח לך את העלבון
הזה בחיים …
מחילה מהחתול. אפשר גם קוף או כלב.
ככ מקווה שאיינג יבחר איזה פלופ. דיבנטסה הזה נראה לי לגמרי מובלי. שיקח אותו אבל כמו שאני מכיר את ווש הם יצילו את איינג
״לוקח חתול או כלב לא של פומה״ גדול!
איינג' הוא טמבל מושלם , לא חושב שמישהו יכול להציל אותו מעצמו ..
שמע לא ברור לי מה עשית כאן. הגרלה זה דבר פשוט – התקדמת מעבר למיקום שלך באחוזים – "ניצחת", ירדת מתחת למיקום המקורי -"הפסדת". אז בתמונה הגדולה של ההגרלה הזו מי שרבלנטי זה בעיקר אינידיאנה והקליפרס.
איך התאנדר ניצחו? זה שהם לא ירדו ל-13 או -14? זה לא ממש רלבנטי מה גם שלא ממש סביר.
ברקולין ביש מזל? היה להם כמו לכל שאר המודרוגת נמוך 50-50 לקבל בחירה. אז נכון הם הפסידו כאן אבל לא היית אומר שהיה פה חוסר מזל קיצוני.
גם האמירה על זה שהליגה הפסידה לא הכי ברורה לי. הכישרון יילך למקומות ה"לא נכונים"? איך בדיוק התאנדר, הפיסטונס, הספרס (ואפשר להמשיך את הרשימה) נבנו? הם היו המקומות הלא נכונים כשהם היו בטנקינג. אז גם הקבוצות ה"שבורות" יתקדמו ברגע שיאספו שם כשרונות שישחקו יחד. מה גם שמספיק להסתכל על העשור האחרון כדי להבין שהכשרון לאו דווקא מגיע מהטופ של הדראפט ואפשר למצוא שחקנים לבנות עליהם גם בבחירות נמוכות יותר.
הלוטרי זאת ממש לא עוד הגרלה. הלוטרי מחלקת את הכישרונות הבאים של הליגה, לא ברור למה אתה מציג את זה בצורה כל כך זניחה. ברור שאם קבוצה קופצת מעל האחוזים שלה היא מנצחת וזו שנופלת אחורה היא מפסידה, בטח בדראפט כזה עם כל כך הרבה כישרון בקצפת. ההגרלה אמנם לא תלויה בקבוצות כי הכדור יכול ליפול לכאן ולכאן אבל ההשלכות של ההגרלה משפיעות באופן ישיר על עתיד הקבוצות. אוקלהומה סיטי בתמונה הרחבה מנצחת כי היא אלופת ה-NBA ויהיה לה עוד פרוספקט מטרייד בסוף העשור הקודם, ברוקליו חסרת מזל כי היא פספה צ'אנס לזכות בפרנצ'ייז פלייר שאולי מעולם לא היה לה ברמת הדראפט והכישרון הולך למקומות הלא נכונים זו כבר נקודת מבט שלי על מפת הליגה, מרגיש שהיה יותר נכון שהכישרון יילך לקבוצות אחרות. הכישרון אמנם לא מגיע רק מהטופ, אבל כשאתה בוחר ראשון בדרך כלל יש לך פרנצ'ייז פלייר… הלוטרי זה אירוע, ואפשר לנתח אותו.
זה ללא ספק אירוע אבל כמו שאמרתי הנצחון וההפסד בו הוא עניין של מזל בלבד.
לתאנדר אין שום קשר למה שקרה שם אתמול.
מה זה "יותר נכון שהכישרון יילך למקומות אחרים"? לפי מה מחליטים לאן צריך ללכת הכשרון. כאילו אנחנו יכולים לדעת לאן זה יוביל. יש פה איזה הנחה מובנית שקבוצות גרועות ישארו גרועות שמסתמכת בעיקר על זכרון קצר.
מדויק עידו. אוקלהומה והספרס היו האשפה של הליגה, גם דטרויט. בסוף הדבר העיקרי שמשנה זה הכשרון שנכנס אליהן, והוא מגיע לרובו דרך הדראפט.
אני מניח שהכוונה היא להנהלה וצוות האימון של מועדון. אי אפשר לומר ש-100% מההצלחה של מועדון שייכת לשחקנים. יש GM, מאמנים ראשיים ומשניים, מאמני קליעה, מנתחי וידאו, אנליטיקות, רופאים וכו׳ וכו׳. אז ״יותר נכון שהכישרון ילך למקומות אחרים״ כנראה מכוון למקומות עם יותר הצלחה מהממוצע בפיתוח כשרונות דראפט. נניח לא וושינגטון.
אני חושב שראוי לעשות עכשיו ׳מנצחים ומפסידים׳ לדראפטים שהיו כמה שנים אחורה.
קיבלת – מ-2018, אחורה, עד 1984.
.
https://hoops.co.il/?tag=%d7%9c%d7%91%d7%97%d7%95%d7%a8-%d7%9e%d7%97%d7%93%d7%a9
יפה! תודה.
המפסידים הגדולים – הנבחרים ראשונים
https://www.youtube.com/watch?v=xeQ2VUyxeh4 מה שקיובן מדבר עליו פה בלי שהוא מתכוון, זה על האן בי איי שצועדת בבטחה לעבר פשיטת רגל, למה? יקרה מדי לתפעול. יש את המקרה המפורסם של ניו יורק בשנות השבעים, העיר הופכת יקרה מדי, אנשים עוזבים, אין מי שיכול לעמוד בעלויות התפעול המפלצתיות, וזה מוביל לקריסה. וזה מה שיקרה לאן בי איי תוך כמה עונות.
לאוקלהומה יש גם את הבחירה ה- 17.
הטרייד של פול ג׳ורג׳ תמורת שרגא + בחירות מתחרה עם הטרייד של לוקה תמורת דייוויס.
לא חושב שאפשר להשוות תוצאות בדיעבד למשהו שכולם ידעו מראש
הינה השוותי.
תודה איתם.
זה לא מה שאמרתי, אלא שאם יעשו את השינוי שמדברים עליו הליגה תפסיד. הלוטרי עצמו בסדר כי אוקלהומה לא קיבלו טופ 4
תודה על הפוסט.
לא מסכים עם הקביעה על חולשת המזרח. נכון שאין שם אולי קבוצה דומיננטית כמו אוקלהומה או הספרס, אבל סהכ יש לא מעט קבוצות טיר-2 חזקות במזרח. במונחי מפגשים ישירים העונה, המערב ניצח בפער שולח בלבד, בערך 50.5 לעומת 49.5 – מזה אי אפשר לגזור שהמערב איכותי בהרבה. אז כן, וושינגטון בהחלט נמצאים בעמדת זינוק טובה לעונה הבאה, אבל זה שהם במזרח לא מבטיח אוטומטית פלייאוף לעונה הבאה.
ברוקלין ושיקגו אולי יהיו חלשות ממנה, וכנראה גם הבאקס אחרי שיעבירו את יאניס. אלה סהכ 3 קבוצות. אינדי עם הליברטון וזובאץ׳ בריאים יהיו כנראה עדיפים עליה. ויש כמובן את שאר הקבוצות בקונפרנס שכן רשמו פלייאין/פלייאוף והויזארדס יצטרכו להתעלות עליהן. שרלוט? הם רק השתפרו ככל והעונה התקדמה. מיאמי? ספולסטרה תמיד מצליח להוציא מהקבוצה הזאת יותר.
בקיצור – המזרח בעונה החולפת ולדעתי גם בעונה הקרובה הוא אינו ״מזפח״ לשם שינוי.
המזרח זה זבל טהור ומזפח לחלוטין. אפילו בוסטון התבררה כאשפה. אף קבוצה שם לא עוברת סיב במערב ולא עולה לפלייאוף כמעט
דל״פ.
אם אני וושינגטון אני בוחר בבוזר. נראה כמו שחקן עם רגליים על הקרקע, כזה שהתקרה הדי ברורה יכולה להיות אול סטאר וגם יהיה שילוב מצוין ליד סאר בקו הקדמי.
דיאבנסטה יהיה בדיוק הכוכב הזה שיכול לקלוע מהיום הראשון בליגה 22 נק׳ למשחק ולשלוח את מארקנן מיוטה עבור משהו קצת יותר צנוע ממאתיים בחירות סיבוב ראשון שהם כל הזמן ביקשו.
גם דיאבנסטה יוכל להעביר את כל הפורנו שהוא שמר בלוקר בbyu ישר ללוקר שיארגנו לו בסולט לייק.
מינימום עבודה.
אי אפשר לא להגיב .
בדרך כלל מצליח להתאפק לא הפעם .
הדבר הכי חשוב בקבוצה הוא המנטליות
האופי הניהול וצוןת האימון .
לא משנה את מי יכניסו לוושינגטון
תמיד יתקבל תבשיל מוקדח שרוף
בלתי ראוי למאכל אדם .
להצהרה קבוצת פלייאוף אי אפשר אפילו
להתיחס כבדיחה גרועה ,זה פשוט
לא יכול לקרות.
שורה שניה יוטה ,כל עוד איינג' שם
הקבוצה לא תתרומם ,וברגע שיעוף
יקרה מה שכבר קרה בבוסטון .
האם יש מצב שאיינג' עושה טרייד על הבחירה?
תודה רבה איתם
אם זה ייגמר בארבע שנות השפלה ושושלת ארוכה אז שיחק אותה.
השנה האחרונה של הריבילד של יוטה היתה מעולה, אחרי תקופת יובש.
ביילי טריפל ג׳ ועכשיו כוכב.
אולי יצליח לו
בס"ד
תודה רבה