11 נקודות ממשחק מספר 1 בין פורטלנד לסן אנטוניו / איתם אברמוביץ

11 נקודות ממשחק מספר 1 בין פורטלנד לסן אנטוניו / איתם אברמוביץ

11 נקודות ממשחק מספר 1 בין פורטלנד לסן אנטוניו / איתם אברמוביץ
Blazers
  1. יופי של תוכנית משחק של ספליטר (תשלמו לו כבר), שם שומרים נמוכים כמו הולידיי על וומבי ושמר אותו רחוק מהטבעת, זה עבד ברוב המקרים עד שפורטלנד הייתה בהרכבים נמוכים או שוומבי עשה וומבי, הם הצליחו להרחיק אותו מהטבעת ואם הוא לא עושה 5-6 מהשלוש זה יכל להיראות אחרת.
  2. אני מניח שבמשחק השני מיטש ג׳ונסון יצליח להביא את קלינגן על וומבי בהגנה, מה שספליטר ניסה למנוע, אבל זה עלול לקרות במשחק 2 ופורטלנד תצטרך להיות מוכנה, זה יהיה לה פחות נוח.
  3. הופעה גדולה מאוד של דני אבדיה שכמעט כל טיפול הגנתי שסן אנטוניו ניסתה עליו לא עבד (כמעט ולא ניסו את וומבי), קאסל לא עבד, ואסל לא עבד, ואמנם הצוות המסייע לא הגיע מספרית למשחק אבל הוא עבד טוב בהתקפה עם תרגילי חסימות שהביאו את דני למצבים שהוא עם הכדור עם הפנים לסל ומשם הוא יודע את העבודה.
  4. הצוות המסייע של פורטלנד – הצד המאכזב. קלינגן, גראנט, הולידיי וקמארה קלעו רק 26 נקודות ב-10/35 מהשדה ביחד, זה לא טוב. הם היו שם הגנתית, אבל בלי תפוקה התקפית יציבה – פורטלנד לא תיקח ולו משחק אחד בסדרה.
NBA

5. הצוות המסייע של פורטלנד – הצד החיובי. סקוט הנדרסון פתח את החצי השני ביכולת מצוינת, שיחק על הנקודות החלשות של סן אנטוניו כשייצר מהירות במגרש הפתוח והעומד והספרס שניסו לעמוד בתוכנית המשחק ההגנתית שלהם לא היו מוכנים. שימשיך. רוב וויליאמס, הופעה מצוינת שלו, הסתדר הגנתית והתקפית עם וומבי, הבעיה שהוא בשלב מסוים נעצר ולא נותן יותר, וזה חבל.

6. וומבי. בלתי נתפס מה שהאיש הזה עושה, פורטלנד הרחיקה אותו מהסל רוב המשחק אבל הוא ידע לקלוע משלוש (5/6), לקלוע בכל הזדמנות במגרש הפתוח ולייצר כמה שיותר כשפורטלנד ירדה להרכב הנמוך. בכנות, הרגיש שהוא פשוט צריך להחליט והוא קולע סל, פורטלנד חייבת לתת לו גוף, לשים עליו סייז, הולידיי מספיק בקטע הזה, אבל תנו לו להרגיש שזה פלייאוף ושהוא לא יכול לשחק בהילוך ראשון.

7. העומק של סן אנטוניו עוד יכה. הלילה קלדון ג׳ונסון והאריסון בארנס קלעו ביחד רק 5, אלו שניים שיכולים לצלוף עליך 2 שלשות במשחק, חבל שפורטלנד לא ניצלה את העובדה שהספרס לא היו עמוקים מבחינת תפוקה, גם הארפר קלע רק 6.

    NBA

    8. לוק קורנט עם המשחק על הכבוד שלו. מי שלא צפה בסן אנטוניו העונה כנראה הופתע לראות את הדקות היעילות מאוד של הסנטר 2.15 של הספרס מהספסל. הוא לא מביא את הדברים של וומבי, אבל כן עוזר להישאר בתבנית המשחק ובעיקר לא מפריע, ממזער נזקים, מתקן החטאות, שומר על הטבעת, היו לו 14 ורבע דקות מושלמות הלילה.

    9. פורטלנד לא הייתה רחוקה. עוד כמה שלשות שנכנסות, אולי קצת יותר, והיא במשחק. התוכנית של ספליטר עבדה, פשוט לא ביעילות מספיקה בהתקפה. יש לבלייזרס המון סיבות לאופטימיות.

    10. פוקס וקאסל. פורטלנד החליטה לשים את קלינגן על קאסל וזה עבד ב-50% בעיניי, קאסל כן הצליח לברוח בהמון מקרים, מה שפורטלנד הצליח למנוע זה את ה-׳פוש׳ שקאסל מביא למשחק, זה קרה פחות. פוקס היה מצוין, לפעמים קצת מתעלמים ממנו והוא מעניש.

    11. 5/10/30 במשחק הכרעה בפלייאוף זה התגשמות כל החלומות מדני אבדיה. להמשיך באותו הקצב. ככה:

      דעתכם?

      איתם אברמוביץ

      איתם אברמוביץ, בן 20 מגבעת שמואל, יוצר תוכן, כתב ועיתונאי. בשנים האחרונות אני מתפעל את עמוד “עולם הכדורסל” ברשתות החברתיות – באינסטגרם ובפלטפורמת ‘X’ – שם אני משתף תכנים יומיומיים על הליגות המובילות, מה-NBA ועד הליגה הישראלי. כיום אני עיתונאי רשמי של מנהלת הליגה ואיגוד הכדורסל הישראלי.
      הצטרף כמנוי
      הודיעו לי על
      1 תגובה
      הישן ביותר
      חדש ביותר הנבחרות
      משוב מוטבע
      הצג את כל ההערות
      המשגיח
      20/04/2026 18:56:27

      תודה רבה איתם, ואיזה מטורף שיש לנו כזה כוכב על