
לוס אנג'לס קליפרס – גולדן סטייט ווריורס / שחר שרון:
לשתי הקבוצות מחכה הערב מטוס מתודלק ומוכן לדרך. המנצחת תעלה עליו ותטוס ישירות לפיניקס, שם כבר מחכה לה משחק על המקום השמיני והזכות להיכנס לסדרת הטוב מארבע מול אוקלהומה. המפסידה? היא תחליף את נעלי הכדורסל בכפכפים — פאלם ספרינגס, טאהו או אולי הוואי — ובכך תסגור עונה עוד לפני שבאמת התחיל האביב.
אז איך הגענו לכאן? שתי קבוצות, שני סיפורים הפוכים לחלוטין.
גולדן סטייט דווקא פתחה את העונה לא רע, ובשלב מסוים אפילו נראתה כמו קבוצה שמתחילה להבין מי היא. ואז הגיע גל הפציעות ששטף את המפרץ ולקח איתו כמעט כל דבר חיובי מהעונה הזו — באטלר סיים את העונה, מודי שנכנס לעניינים נעצר גם הוא עם פציעת ברך נוראית, סטף בחוץ לתקופה ארוכה עם runners knee, גרין לא יציב בזמינות ונראה כל העונה כבד ולא בכושר, קומינגה לא מצליח להיכנס לקצב וגם כשיש הזדמנות הוא לא זמין. תוסיפו לזה חוסרים נוספים של פוסט, מלטון לתקופה ארוכה, הורפורד שבגילו קשה להאשים אותו ואף אחד לא ציפה ממנו לתת 65 משחקים העונה, פוזינגס שהגיע עם מחלה מסתורית, סף קרי שנתן לנו טיזר במשחק אחד טוב מול אוקלהומה ומאז נעלם ולדעתי שיחק פחות מ-10 כל העונה, ותקבלו קבוצה שפשוט לא מצליחה להחזיק יציבות — ולא במקרה ננעלה בסופו של דבר על המקום העשירי. גולדן סטייט אגב היא היחידה בפלייאין עם מאזן שלילי.

מהצד השני, הקליפרס עשו את הדרך ההפוכה. פתיחה מגומגמת, סימני שאלה סביב קוואי, והובלה של הארדן שלא ממש התחברה — אבל לאט לאט משהו התחיל להידבק. ניצחון רודף ניצחון, ביטחון שנבנה, וקבוצה שמצליחה לטפס חזרה עד למאזן חיובי אחרי פיגור משמעותי – ובעצם הקבוצה הראשונה בהסטוריה שחוזרת מפיגור 12 משחקים ומסיימת עם מאזן חיובי. גם הדדליין לא בהכרח שיפר אותם על הנייר, אבל קוואי נכנס לקצב, והקליפרס כמו הקליפרס — לא קבוצה שנשברת.

בסופו של דבר, בגלל שובר שוויון, הם מוצאים את עצמם במקום התשיעי – מספיק כדי לארח את המשחק הערב, אך לא מספיק כדי לנשום – למשחק של להיות או לחדול מול גולדן סטייט.
בנימה אישית
אני יודע שהרבה זמן לא הייתי במגרשים, לצערי לא יצא לי מכל מיני סיבות – אך זה לא אומר שהפסקתי לאהוד את גולדן סטייט. אני מתגעגע לפרקט, לאקשן וכמובן אליכם. אך הערב אני מצטרף לכל שלושת אוהדי הקליפרס ואני לגמרי מקווה שהם ינצחו. תעשו לנו טובה תסיימו לנו את העונה ותביאו לנו את בוזר 🙂
הרכבים

דריוס ג׳ונס ג׳וניור היה זמין ופתח
מהלך המשחק
רבע ראשון
המשחק נפתח בדיוק כמו שהקליפרס רצו — אגרסיביות, לחץ על הכדור, וריצת 2-12 מהירה בהובלת קוואי וגארלנד. גולדן סטייט נראתה מופתעת, בעיקר מהקצב.
אבל כאן מגיעה התגובה של סטיב קר — בליצים על מובילי הכדור, חילופים אגרסיביים, והכי חשוב: ריצה חזרה. פודג׳מסקי נכנס לעניינים, גרין מניע, ופתאום זה 12-2 בצד השני והמשחק מתאפס.
מכאן זה כבר הופך למשחק של מומנטום — כל קבוצה תופסת גל קטן בתורה. הקליפרס ממשיכים לייצר מצבים טובים, בעיקר דרך קוואי שמושך תשומת לב ומוציא החוצה, אבל הצוות המסייע לא תמיד מעניש.
ואז מגיע רגע מפתח מוקדם — סטף נפצע ויורד לחדר ההלבשה. זה לא רק שחקן, זה כל הזהות של גולדן סטייט.
הקליפרס מריחים דם, מעלים הילוך, וריצה נוספת שלהם בסיום הרבע נותנת להם יתרון ברור.
תוצאה: 22-31 קליפרס
גולדן סטייט
- בראנדן פודז'מסקי: 6 נקודות, 3 ריבאונדים ואיבוד כדור אחד.
- גיי סנטוס ופורזינגס: 4 נקודות כ״א
- סטף קרי: 3 נקודות (שלשה אחת) ואיבוד כדור אחד.
קליפרס
- דריוס גרלנד: 8 נקודות, ריבאונד אחד ו-2 איבודי כדור.
- קוואי לנארד: 6 נקודות, 4 ריבאונדים ו-3 אסיסטים.
- בנדיקט מת'ורין: 5 נקודות, ריבאונד אחד וחטיפה אחת.
רבע שני
גולדן סטייט פותחת את הרבע עם אנרגיה — הגנה לוחצת, חטיפות, ושלשות של פודג׳מסקי וסטף שמחזירות אותה למשחק ואפילו ליתרון רגעי.
אבל שוב — חוסר יציבות.
כמה איבודים של גרין וסנטוס, והקליפרס מענישים מיד. גארלנד מתחיל לשלוט בקצב, מוצא שחקנים חותכים, וג׳ונס ג׳וניור מנצל את זה לנקודות קלות בצבע ובמתפרצות.
ובדיוק כשזה מתנדנד — קוואי נכנס לפעולה. לא בכוח, לא בהצגה — פשוט סלים בזמן הנכון ששומרים על היתרון.
בדקות האחרונות הקליפרס מעלים הילוך, ריצה קטנה שמרגישה גדולה, ויורדים למחצית ביתרון.
תוצאה: 53-61
גולדן סטייט
- בראנדן פודז'מסקי: 12 נקודות (הוסיף 6 ברבע הזה) ו-5 ריבאונדים.
- קריסטפס פורזינגיס: 9 נקודות (הוסיף 5 ברבע הזה), 4 ריבאונדים ו-3 אסיסטים.
- סטף קרי: 8 נקודות בלבד.
קליפרס
- קוואי לנארד: 14 נקודות (הוסיף 8 ברבע הזה), 6 ריבאונדים ו-3 אסיסטים.
- דריוס גרלנד: 11 נקודות (הוסיף 3 ברבע הזה), 5 אסיסטים ו-3 ריבאונדים.
- בנדיקט מת'ורין: 8 נקודות (הוסיף 3 ברבע הזה) ו-2 ריבאונדים.
רבע שלישי
שוב אנחנו מקבלים ריצה על פתיחת הרבע — והפעם זו גולדן סטייט. דקות טובות של פוזינגיס וגרין נותנות חיים, אבל כולם מחכים לדבר האמיתי — שסטף ייכנס למשחק הזה כמו שצריך.
8:51, ועוד פציעה על הפרקט — הפעם של אחד השופטים. אירוע נדיר, הפסקה ארוכה, קצב המשחק נעלם לרגע. נאחל החלמה מהירה.
מי שהרוויח מהפסקה הזו היה סטף. הוא חוזר חד, אגרסיבי, ופתאום הכל נראה אחרת — ריצת 7-0 אישית שהופכת מהר מאוד ל-10-0 קבוצתי, וגולדן סטייט כבר במרחק פוזשן אחד.
אבל כמו לאורך כל המשחק — אין יציבות.
פסק זמן של טיי לו, והתגובה מגיעה מיד: ריצת 7-0 בצד השני. הקליפרס חוזרים לשלוט דרך ביצוע — גארלנד מנהל, קוואי סוגר פינות, וכל טעות קטנה של גולדן סטייט נענשת. רק שלשה גדולה של סטף עוצרת את הדימום.
סטף פשוט לוהט — 16 מתוך 18 הנקודות של גולדן סטייט ברבע עד 4 דקות לסיום. זה כבר לא רק סקורינג, זה ניסיון להחזיק קבוצה שלמה על הגב.
ובתוך כל זה — מלחמה.
אווירה של משחק 7 גם על הפרקט וגם ביציעים. פודג׳מסקי זורק את הגוף על הפרקט, כולל מהלך אחד משוגע שבו הוא עוצר מתפרצת של קוואי עם הפנים ומונע דאנק בטוח. זה הרגעים שמשאירים קבוצה בחיים.
ובמקביל, יש פה גם סיפור גדול יותר — הצצה למה היה יכול להיות.
שתי קבוצות שלא באמת קיבלו עונה בריאה, אבל עכשיו נותנות קרב של כוכבים.
סטף נגד קוואי.
רגעים שאתה שוכח למי אתה שייך — ופשוט נהנה.
ואם יש משהו שמטה את הכף כרגע, זה דווקא העומק: הקליפרס שולטים לחלוטין בנקודות מהספסל — 13 בלבד לגולדן סטייט מול 29 של הקליפרס — וזה מרגיש כמו ההבדל בין קבוצה שנלחמת לבין קבוצה שגם מחזיקה לאורך זמן.
תוצאה: 83-89 לקליפרס
גולדן סטייט
- סטף קרי: 24 נקודות (התפוצצות של 16 נקודות ברבע השלישי בלבד!).
- קריסטפס פורזינגיס: 14 נקודות, 5 ריבאונדים ו-2 חסימות.
- גילרמה סנטוס: 13 נקודות (הוסיף 5 ברבע הזה) ו-6 ריבאונדים.
- בראנדן פודז'מסקי: 12 נקודות, 7 ריבאונדים ו-3 איבודי כדור.
קליפרס
- קוואי לנארד: 19 נקודות (הוסיף 5 ברבע הזה), 6 ריבאונדים ו-3 איבודי כדור.
- בנדיקט מת'ורין: 14 נקודות (הוסיף 6 ברבע הזה) ו-3 חטיפות.
- דריוס גרלנד: 13 נקודות ו-7 אסיסטים (נמצא בבעיית עבירות עם 5 עבירות אישיות).
רבע רביעי
פתיחה רעה של גולדן סטייט לרבע, כשהמנהיג שלה על הספסל בעקבות הגבלת דקות — והקליפרס מנצלים את זה עד הסוף. בדקות האלה הם נראים בשליטה מלאה, מגיעים ליתרון שיא במשחק, 85-98, ונראה שהסיפור גמור.
אבל אז מגיעה התגובה.
גולדן סטייט מקבלת דקות מצוינות מסנטוס שמכניס אנרגיה, פוזינגיס ממשיך להראות למה אולי כן צריך לחשוב עליו לעונה הבאה, וכשסטף חוזר — פתאום הכל נפתח.
למרות 4 עבירות קבוצתיות מוקדמות מאוד ברבע, הם מצליחים לחזור עד מרחק של 3 בלבד. זה כבר לא רק כדורסל — זו אמונה.
אני חייב להגיד, זה כל כך קשה לעודד נגד הקבוצה שלך. אני לא מבין איך שחקנים מצליחים לעשות טנקינג. איזה משחק אנחנו מקבלים — אין דני, אבל באמת שלא יכולנו לבקש יותר מזה.
אבל אז מגיע רגע שאתה פשוט לא מבין. גארלנד משחק עם 5 עבירות עוד מהרבע השלישי — ואף אחד לא תוקף אותו. זה כבר לא “לשחק את המשחק שלך”, זה לא לקחת את מה שנותנים לך. והכדורסל מעניש — שלשה גדולה שלו באחד על אחד מחזירה את היתרון ל-9.
וכאן מגיע הרגע הבעייתי מבחינתי — סטף נשאר על המגרש מעבר להגבלת הדקות שלו. עם הגב לקיר והעונה על הקו זה מובן, אבל זה מרגיש מסוכן. זה לא שווה פציעה, גם לא בשביל משחק כזה.
במקביל, דווקא קוואי קצת נתקע. הוא נשאר על 19 נקודות במשך דקות ארוכות, וגרין פשוט עושה עליו עבודה אדירה — גם אישית וגם בעזרה. זה חלק קריטי בשינוי המומנטום.
ומי אמר שמשחק הריצות נגמר?
גולדן סטייט יוצאת לריצת 7-15, ובעיקר דרך שלשות — הורפורד פתאום נכנס לאזור עם שלוש שלשות גדולות, סנטוס מוסיף חדירה וקובע כבר 20 נקודות אישיות, וב-2:45 לסיום זה כבר פיגור נקודה בלבד.
2:12 ואז מגיע רגע שאתה לא יכול להמציא —
הורפורד, על תקן הספלאש בראדר האבוד, מוריד ריבאונד הגנה, יוצא קדימה ותופר שלשה שנותנת לגולדן סטייט יתרון ראשון מאז הרבע השני. פתאום — הם מובילים. הורפורד עם 4 שלשות רצופות ללא החטאה, איזה משחק!!
1:51 – לופז משווה מהקו.
רצף עצירות משני הצדדים, ואז ב-50.4 שניות — שוב הם עושים את מה שהם עושים כבר 14 שנה יחד לכל כך הרבה קבוצות: סטף וגרין. פיק אנד רול, סטפ-בק מחוץ לקשת — וזה בפנים. יתרון גולדן סטייט. 117-120
46.3 – גרין עם עוד מהלך הגנתי עצום, חטיפה בהוצאת חוץ. פודג׳מסקי יוצא למתפרצת, לייאפ שלא נכנס אך השופטים בדקו ואישרו שהיה גולטנדינג + עבירה אותה הוא סוחט מגארלנד והוא מסיים את הערב עם 6 עבירות. מהלך של ניצחון. מהקו זה כבר יתרון 6, אחרי ריצת 2-13.
32.5 – תגידו מה שתרצו, אבל כשזה על הבמה הגדולה — גרין שם. עוד חטיפה, הפעם על קוואי שמסיים את הרבע עם 2 נקודות בלבד, וסטף הולך לקו. קולע האומנם רק אחת אבל זה כבר גמור.
איזה משחק, איזה ניצחון! יאללה יום שישי בפיניקס!
משחק שגורם לך לשכוח מדראפטים, מבוזר, מכל מה שמחכה בקיץ.
פתאום אתה רק רוצה עוד משחק אחד מהקבוצה הזאת.
עוד פעם לראות את סטף עושה קסמים, עוד פעם את גרין מנהל כאוס, עוד פעם להאמין.
ואולי באמת — הייתי צריך לעודד נגד גולדן סטייט כל העונה.
קלעים מובילים:
גולדן סטייט
- סטף קרי: 35 נקודות (הוסיף 11 ברבע האחרון!), 4 אסיסטים וחטיפה קריטית. הוא פשוט השתלט על המשחק במאני-טיים.
- גיי סנטוס: 20 נקודות (הוסיף 7 ברבע האחרון) ו-7 ריבאונדים. הופעת שיא מפתיעה ששינתה את הדינמיקה.
- קריסטפס פורזינגיס: 20 נקודות ו-5 אסיסטים.
- בראנדן פודז'מסקי: 17 נקודות (קלע 5 נקודות בדקה האחרונה מהקו ובמהלכי שדה) ו-7 ריבאונדים.
- אל הורפורד: 14 נקודות, כולן הגיעו ברבע הרביעי עם שלשות קלאץ' מטורפות (4 שלשות ברבע אחד!).
קליפרס
- בנדיקט מת'ורין: 23 נקודות ו-4 חטיפות. הוא היה המנוע של הקליפרס ברבע האחרון אבל זה לא הספיק.
- קוואי לנארד: 21 נקודות, 7 ריבאונדים ו-5 איבודי כדור (כולל איבוד קריטי 40 שניות לסוף).
- דריוס גרלנד: 21 נקודות ו-8 אסיסטים. הוא יצא ב-6 עבירות 46 שניות לסיום, מה שחיסל את סיכויי הקליפרס.
פילדלפיה – אורלנדו 97:109 / רועי ויינברג
ג'ואל אמביד נעדר בשל הניתוח בתוספתן, מה שדרש מטייריס מקסי להתעלות בפעם המי יודע כמה העונה. שתי הקבוצות נאבקו זו בזו במחצית ראשונה צמודה בה אף קבוצה לא הובילה ביותר מ-5 נקודות. המג'יק הצליחו לעלות ל-50:53, אבל פילדלפיה רצה ל-55:59 בירידה לחדרי ההלבשה.
אורלנדו הפכה בתחילת הרבע השלישי, הסיקסרס ענו עם 2:13 שיצר יתרון 62:73. דזמונד ביין הצליח להתקרב למרחק שלוש נקודות בלבד, פילדלפיה ברחה ואז המג'יק הורידו ל-87:86 ברבע הרביעי. הסיקסרס הראו עמידות פעם נוספת עם ריצת 0:7 ששמרה אצלם את היתרון עד לסיום.
מקסי (11 מ-25 מהשדה) הוביל את קלעי פילדלפיה עם 31 נקודות ו-6 אסיסטים. וי ג'יי אדג'קום (11 ריבאונדים) וקלי אוברה קלעו 19 כל אחד, פול ג'ורג' 16 ואנדרה דראמונד 14 מהספסל. הקבוצה תפגוש כאמור את בוסטון, לסדרת הפלייאוף ה-23(!) בין הקבוצות.
באורלנדו, דזמונד ביין הרשים עם 34 נקודות. קשה להגיד אותו דבר על פאולו בנקרו, שקלע 18 ב-7 מ-22 מהשדה ואיבד שש פעמים, או על פרנץ וגנר שקלע 12 נקודות ב-11 זריקות. הקבוצה תארח בין שישי לשבת את שארלוט.

סיקור מעולה שחר. הגנה מדהימה של דריימונד גרין ברבע הרביעי
תודה רבה, זה הרבה פחות כיף לעשות את זה מהספא במקום מהאולם… עוד ניצחון אחד וקצת אהבה מנטליה ויהיו לפחות עוד שתי סיקורים
אמן
תודה רבה שחר
איזו שביקה של הקליפרס
סטף עדיין גדול בהרבה מקוואי, על זה אין חולק היום!
גדול היום.
באליפות של טורונטו סטף לא הצליח לנצח לבדו בלי דוראנט וקליי וזה בעיקר בזכות קאוואי.
היסטורית מרוב פציעות פשוט מספר העונות פריים שקאוואי נתן היא פחות מאצבעות יד אחת רז קשה לדרג אותו בין הגדולים ביותר אבל פרייםם מול פריים הוא לא נופל כמעט מאף אחד
גם בפריים של הפריים קאווי בכלל לא קרוב לסטף או למישהו מהגדולים שחקן נחמד ותו לא. האליפות בטורנטו היא נס כי היה עליו לעבור את ברט בראון ובן סימונס ואת גס בלי דוראנט וקליי.
גס של אז לא הייתה ערוכה לשחק בלי דוראנט וקליי אם היו כן ערוכים עם שחקנים אחרים במקום סטף היה מטאטא את קאווי.
זה אליפות של פוקס גדול קיצר לא יותר.
בספרס הוא היה חלק מקבוצה ושוב חגג על הצוקר לברון.
קאווי זה השחקן הכי אוברייטד בהיסטוריה בקריירה שלו אפילו לא היה קרןב לmvp.
העונה הרגילה זה קשקוש. גם mvp. רק הפלייאוף נחשב.
סטף עם חבורת הנגרים שהיו בטורונטו היה מתקשה לקחת אליפות.
לא יודע למה אתה אומר אובררייטד בשום דירוג הוא אםילו לא טופ 20 או 30 אבל נובע לדעתי בעיקר מזה ששיחק מעט עונות
ממש לא חבורת נגרים זו הגזמה פרועה. סיאקאם, לאורי, ונפליט, גאסול, דני גרין, פאוול ואיבקה. זה בהחלט סגל שסטף יכול לקחת איתו אליפות באותה עונה.
גאסול היה בסוף.
ואן וליט סבבה אבל לא כוכב.
היחיד שבאמת שחקן זה סיאקם.
מסכים שזה לא חד משמעי לגבי סטף, אבל לא צריך לשנמך את הפלייאוף המדהים שקאוואי נתן
לאליפות לא צריך 5 כוכבים, זאת היתה קבוצה עם סיאקם שהוא שחקן שני לגיטימי מאוד, ועוד שחקנים מוכשרים שאולי לא ממש כוכבים אבל הם מצוינים.( ואן ולט לאורי איבקה)
מה גם שסטף לקח אליפות ב22 עם סגל לדעתי פחות חזק אז לטעון שאיתם הוא לא היה מסתדר לא מבוסס בכלל
אולי הגזמתי בקשר לסטף, אבל רציתי להדגיש שקאוואי נתן פלייאוף מדהים. 10 פלייאופים כאילו היה נחשב עם הגדולים ביותר. קריירה מבוזבזת
אמת גס של 22 הייתה חלשה יותר מהראפס האלה ניצחה במערב ולא שיחקה מול ברט בראון ובן סימונס
גס עברו את דנבר בלי מארי, את ממפיס שג'ה נפצע באמצע, את דאלאס שהדיחה את פיניקס הפייבוריטית ועשתה לה את החיים הרבה קלים יותר בגמר המערב, ובגמר פגשה את הגרסה המוקדמת והלא בשלה של בוסטון.
גם טורונטו נהנתה מזה שפילי לא הייתה מרשימה במיוחד (אבל לפחות היה את באטלר הקשוח), שמילווקי עוד לא הייתה בשלה בגמר המזרח והפציעות של קיידי וקליי בגמר, אבל מאוד קשה להגיד שלגס הייתה דרך קשה יותר.
גם מבחינת הסגל לטורונטו היה את סיאקם ככוכב משנה סביר ולאורי כווטרן חכם שמנווט את הספינה ועוד שחקני רול פליירים שתורמים בהגנה.
לסטף היה את קליי בעונת קאמבק מרשימה מהפציעות שעבר עם 19 נק' למשחק, את ג'ורדן פול וויגינס (שהיה מעולה הגנתית בפלייאוף), בעונות קריירה ודריימונד שעושה את העבודה השחורה בשביל כולם.
גם ברמת הסגל קשה להגיד שטורונטו יש יתרון עליהם.
המאבס היו טובים מהסאנס. גם עם גה ממפיס חטפו גה הלך לישון שם עם הרובים.
מה זה הגרסה הלא בשלה היו בשלים מאד ונכנעו לסטף.
אתה משווה את זה לבדיחה של המזרח? פילי שהייתה עדיפה בכל םרמטר והייתה צריכה לתת בסידרה הזאת 4 0 לראפס הצליחו להפסיד עם צמד הדבילים סימונס בראון.
ובגמר בחייאת.
אין מה להשוות בכלל. האליפות של סטף היא האליפות הכי גדולה של שחקן בודד אחרי דירק.
קאווי בכלל לא שם.
הסאנס עשו גמר עונה לפני ודורגו במקום הראשון בעונה הסדירה באותה עונה. שלטו בכל משחקי הבית שלהם מולם ופשוט השתנקו בגיים 7 בנוסף למשחק היסטורי של לוקה.
בוסטון היו עם סמארט במקום הולידיי ודריק וויט היה הרבה פחות טוב בהתקפה אז. בנוסף הדבר הכי משמעותי הוא שטייטום שבגמר הראשון שלו לא תפקד ונראה שהמעמד היה גדול עליו.
מה שאמרת על פילי רק מחזק את זה שטורונטו שרדה מולם וזה לא היה טיול בפארק.
לאיפה הלכת? הכי גדול מאז דירק. איזו הגזמה. אליפות נאה ולא הרבה מעבר.
מסכים. רק אל תהיה לי אתה שמעון…
אמת
לטורנטו הייתה קבוצת הגנה טובה וסטף גם היה זוכה איתם. בטח שהעונה הסדערה נחשבת היא מביאה אותך לטופ. השאר זה תירוץ של עצלנים
באמת סיאקם ולאורי ונפליט כולם בפריים היו נגרים? מאיפה הבאת את זה?
אני מסכים לגמרי, קשה לקחת אליפות כשיש לך שלושה מתוך 4 החוזים הכי גדולים שלך מושבתים לגמרי. קוואי לא היה מנצח קבוצה בריאה.
הכי מצחיק זה שדווקא קוואי לקחת אליפות בגלל בריאות של היריבה, חוץ מ2019 הסיפור הזה הוא תמיד הפוך
בכל מקרה אולי קוואי יבוא אלינו שנה הבאה ואז נאהב אותו 🙂
וואו וואו וואו איזה סיקור בונבון
תודה רבה רבה :))
שמח לשמוע שאהבת
תודה על הסיקור.
בפני מי שכבר הספיק להגיב – מתנצל שהעברתי לכאן גם את הסיקור של פילי-אורלנדו
תודה עמיחי, זה בסדר לא לקום ראשון בבוקר לפעמים 🙂
סיקור טוב.
אני לא בטוח אם זה
דריימונד שניצח את המשחק או קוואי החליט שהוא רוצה חופשת קיץ מוקדמת.
–
היכולת של אורלנדו מראה כמה ההופעה של אבדיה הייתה גדולה אתמול.
הזמין חופשה עם הדוד דניס על יאכטה.
לפחות עכשיו לא נשמע שקאווי בריא יכול להביא אליפות ולא נופל מאף שחקן בליגה.
קאווי בריא ובשיא לא יכול לנצח אפילו את גס.
לפחות אוק נשמו לרווחה, הם רעדו מהמפגש מול הקליפרס והיו מודאגים מאד 🤭
קוואי לא מסר את הכדור לדריימונד בסוף המשחק, יש גם דרך להפסיד ואני בטוח שקוואי היה מעדיף שאיזה בן סימונס היה לוקח עליו את האשמה ושזה לא יפול עליו ככה. עכשיו קיץ שלם לאכול חרא מכל העולם זה לא תענוג
הספקתי לראות רק את הדקות האחרונות, אבל מה שגרין עשה שם לקוואי זו פשוט התעללות.
תודה רבה חבר'ה
מה שנקרא ישר למאני טיים
אם הבנתי נכון המנצחת היא בעצם אוקלהומה שמקבלת את הבחירה של הקליפרס?
הם מקבלים אותה בכל מקרה.
יש הבדל בין לקבל את הבחירה של הקליפרס אולי בפלייאוף ושל הקליפרס שהפסידו בפלייאין.
בסדר אבל לא נראה לי שפרסטי הולך לחגוג כמה עשרות קומבינציות.
הבנת בול, רציתי לכתוב את זה האמת אבל שמח שהזכרת כאן
שחר, אתה מסקר פשוט מעולה!
ההתעוררות של סטף והקימה לתחייה של הורפורד, בתוספת ההירדמות (החנקות?) של קוואי פשוט לא השאירו סיכוי לקליפרס.
מיותר לציין ששמתי כסף שהקליפרס ינצחו..
פערי האיכות בסגלים ככ גדולים (עם חצי דריימונד ורבע פורזינגיס), שאני לא מצליח להבין איך הווריורס יצאו עם נצחון מהמפגש הזה.
תודה רבה איזה כיף לשמוע, מבין שלקחתי הפסקה ארוכה מדי וכיף לחזור לכתוב ולקרוא את כל התגובות
תודה על הסיקור המשובח שחר
🙏
תודה רבה על התגובה מחמם את הלב
מזל של פורטלנד שלא קיבלו את גולדן..
גרין במאני טיים הראה ניצוצות מגרסת גרין עם ההגנה המדהימה
ואחד, יחיד במינו, סטפן קרי שעדיין שווה להדליק את הטלוויזיה ולאחר לעבודה במיוחד בשביל לראות אותו משחק.
כאוהד סאנס,
העדפתי בבירור לקבל את הקליפרס,
אבל במשחק אחד –
ברור שכל אוהד נייטרלי מעדיף לקבל עוד קצת מהקסם של קרי.
משחקן ההגנה של השנה נשאר שחקן ההגנה של הרבע האחרון של העונה.
טכנית העונה עוד לא נגמרה יש עוד משחק אחד לפחות
סיקור מעולה שחר.
פילי זו קבוצת הפלייאוף עם הכי מעט כלי נשק התקפיים. מקסי גורג אוברה ואדגקומב ומסביבם שממה
גורג זה קטיושה עם כוונון של החמאס
הסר דאגה מלבך חבריקו – אני אתכם
אמביד מתישהו יחזור לשחק כדורסל?
זה אמנם לא חדש אבל די מדהים חוסר הכבוד שסטף מקבל מהשופטים.
תאורית הנעלים מרימה ראש
מהי תיאוריית הנעליים?
מילה על דני, לוקה, משחקי הפלייאין ו-recency bias:
בחיים, לפעמים צריך קצת מזל.
לדוגמה, בגלל שללוקה נולדו תאומות ולכן החמיץ צמד משחקים שהם ההבדל בין להיות מועמד לפרסי סוף עונה או להיות מחוץ לרשימה,
מצביעי ה-NBA קיבלו זמן נוסף להגיש את ההצבעות שלהם (עד אחרי קבלת החלטה לערעור).
איך זה קשור לדני?
קל.
ללא הערעור, ההצבעות כבר היו מוגשות,
ולמשחק הענק של דני לא יכלה להיות השפעה על הבוחרים.
עכשיו?
אחרי שלקח את קבוצתו בהופעה של שחקן קליבר ALL NBA,
אני יודע בוודאות (מספיק להקשיב לפודקאסטים בשביל להבין לאן נושבת הרוח) שיש מי ששינו את ההצבעה והכניסו את דני במקום שחקנים גבוליים אחרים.
איך המזל קשור לזה?
לא היה ערעור אם לוקה לא היה "זוכה" בטכנית מספר 16 שגרמה לו להחמיץ משחק ולכן לא להגיע למספר הנכסף 65
בהפוך על הפוך,
קאווי, לדוגמה.
אני חושב שהמשחק הלילה הוריד אותו לחמישייה 3.
אחרי כמה חודשים של דומיננטיות הלילה הוא היה אנמי להפליא.
השורה התחתונה –
ב-NBA הסיפור חשוב לא פחות מהישגיות ונתונים סטטיסטיים.
ההפועה של דני על הראש של בוקר נתנה לו את הסקס אפיל הנדרש בשביל להפוך אותו לבחירה שקל ואפילו כיף להצביע עבורה –
לפני המשחק הכותרות סביב דני סבו לא מעט סביב סוגיית העונשין.
עכשיו?
ווינר ענק שלקח קבוצה על הגב לתוך הפלייאוף.
כבוד.
*זה, דרך אגב, לדעתי, חיסל סופית את הסיכוי הנמוך לשחקן המשתפר. מצביעים אוהבים לחלק את ההצבעות שלהם. אם מישהו התנדנד לגביו על שחקן משתפר/ALL NBA אז בחירה ל-ALL NBA תגרום לסיכוי גבוה יותר להעביר הצבעה לשחקן משתפר לשחקן אחר.
יאללה, הלוואי ופורטלנד יגנבו משחק או 2 מהספרס. זה יהיה משמעותי מאוד לביטחון שלהם לקראת השנה הבאה.
אני חושב שדני צריך להיות גם וגם (ותראו את זה בהמשך היום), אבל בהחלט מסתפק ב-ALL NBA בלי שחקן משתפר
מצטער, לא שכנעתם.
אני לא מצליח להבין איך אפשר להשוות בין השיפור של דני שכר בשליש האחרון של הענוה שעברה היה השחקן החשוב בפורטלנד מהפיכתו של ניקיל אלכסנדר-ווקר משחקן חמישייה שההתקפה שלו היא נלווה ליכולתו בהגנה (היה אופצייה 4 או 5 בהתקפה) לשחקן 2 way של 20+ נקודות למשחק ואופציה 1 – 2 בהתקפה.
בבדיקה השטחית שאני עשיתי, מצאתי רק שחקן בודד עם קפיצה שכזו –
דייל אליס שבעונתו ה-4 קפץ מ-7.1 נקודות ל-24.9 נקודות למשחק.
הוא, דרך אגב, זכה בתואר השחקן המשתפר.
עכשיו, כך בחשבון את העובדה שאלכסנדר ווקר כמעט בן 28 (שלב בקריירה שקשה בהרבה לראות שינוי שכזה) ושהוא הצליח לבצע את השינוי כמעט ללא פגיעה ביעילות שלו (זה בכלל נדיר – מעבר ממשחק מול שחקני משנה/משחק כשחקן משני לצד שחקנים אחרים שמושכים את תשומת לב ההגנה) ואתה מקבל הסבר פשוט למה הוא המועמד המוביל בסוכנויות ההימורים לתואר.
לא בקטע רע,
אבל זה היה אחד מהפוסטים האוהדים ביותר והאובייקטיביים פחות…
בעיני הרבה יותר קשה לעבור משחקן של 15 נקודות למשחק לשחקן שסוחב קבומה על הגב שלו לפלייאוף מאשר משחקן שבקושי זורק לאחד שסומכים עליו יותר.
אבל אני כמובן לא אובייקטיבי
מסכים שהנראטיב חשוב, אבל למה שיפצלו בחירות? בסוף אין ויכוח שמבין המועמדים למשתפר הוא הטוב ביותר כרגע. אז הויכוח הוא בעצם על מי היה יותר גרוע שנה שעברה, ופה לדעתי למרות שלא היה הכי גרוע, לא בטוח שהאחרים היו כל כך גרועים….
יש גם את הדוגמה של מקולום (שהיה צעיר יותר מניקיל ועשה קפיצה מטאורית בעונה השלישית שלו), אבל הוא קפץ מ 6.8 ל 20.8 וזכה בתואר השחקן המשתפר. אצל ניקיל זה יותר מרשים בגלל הגיל המאוחר והפז"ם בליגה אבל הקפיצה עצמה די דומה.
אלכסנדר-ווקר זה שחקן שהאמנתי בו גם כשהוא הועבר בטריידים על כלום וחשבו שהוא לא שווה מקום ברוטציה, ואני שמח לראות אותו מצליח (בכלל, יש לאטלנטה קבוצה חביבה).אני עדיין חושב שהוא מועמד לגיטימי וראוי, אבל לא המתאים ביותר.
בכל מקרה, לא זאת הנקודה כאן. אני מודע למצב אצל המצביעים (פחות או יותר) ומכיוון שאבדיה מועמד לשתי הקטגוריות, אני אשמח לראות אותו כמה שיותר גבוה בשתיהן, אבל בהחלט אסתפק במקום בחמישייה גם בלי שחקן משתפר
לא הכי אכפת לי מפרסים אישיים, בטח לא פרסי הציפיות המתנפצות, אבל אם אפשר להוסיף מילה על ניקייל:
אם ספרתי נכון יש שני שחקנים העונה שהקבוצה ראתה כי טוב והתחילה לסובב את כל הפרנצ'ייז (גם) סביבם. אלה אלכסנדר-ווקר וזאק אידי.
טכנית, ממפיס קיבלה את הסיבוב על זאק כבר בעונה שעברה כשהעיפו את המאמן בשבילו.
במקרה של אטלנטה זה יותר ג'יילן ג'ונסון לדעתי, ובאופן כללי, פשוט נמאס להם מטריי יאנג
ג'יילן ג'ונסון ענק, אבל בלי ניקל ביד אין סיכוי שאטלנטה תורמים גרוש (יאנג) לצדקה.
אין לי בעיה לפרגן גם לניקיל. הוא ראוי לזה ומועמד לגיטימי לשחקן המשתפר (גם אם לדעתי רק השני או השלישי)
תודה רבה שחר
באנקרו אכזבת העונה. הוא מאוד מוכשר והסדרה הטובה שלו מול בוסטון אשתקד הוסיפה אופטימיות שהוא כוכב גדול בהתהוות. הוא עוד יכול לשנות את התדמית אבל מתישהו אנשים כבר לא יצפו ממנו להרבה.
בנוסף לזה ג'יילן סאגס נראה צל חיוור של השחקן האנגרטי והקשוח שהיה. שמוסיפים לזה את הפציעות החוזרות של וואגנר, פתאום השלד של המג'יק נראה הרבה פחות מבטיח מלפני שנה שנתיים.
לא צריך.להתרגש מעונה אחת לא טובה שלא הסתדרה יש להם גרעין מצויין. מוזלי כנראה צריך ללכת הסגל שלהם עם יד אחת ועיניים קשורות שווה טופ 4 במזרח.
אם לא יעשו משהו במה שנשאר העונה, עונה הבאה תהיה עונת מבחן שנדע מה הם שווים. אני עוד מצפה מהם, וחושב שיש להם מה להציע.
דרך אגב – בפעם היחידה עד כה שהיה משחק פליי-אין של מקום 7 נגד מקום 10, הקבוצה שהייתה מקום 7 ניצחה את המשחק הזה ואת 3 סדרות הפלייאוף הבאות, עד שהפסידה בגמר.
נראה לי שאוהדי פיניקס יקנו בכיף את התרחיש הזה…
משום מה אני לא חושב שהפעם זה יקרה
ג'ימי בוקר –
אני לא רואה את זה קורה…
כן וי ג'יי. בוא תסביר לי איך כמעט להכניס את ג'יילן סאגס להריון זה המשך טבעי של התנועה.
https://x.com/Fullcourtpass/status/2044589181616157033?s=20
😂 😂 😂 😂 😂
🙂
להשוות דני לניקייל או גונסון זה מעליב כמעט כמו להשוות את קאווי לסטף מבחינת קריירה או פיק או משהו. סטף זה הראשמור קאווי עוד שחקן חביב ותו לא מישהו כמו קלייד רק פחות טוב שייזכר בזכות הלואדים הרבים.
בעצם הוא הגואט של הלואד גם חרוז יפה
בשביל מה להקטין את הקריירה של קוואי גם אם זו של סטף בליגה אחרת
ולעניין אחר – דילון ברוקס נגד דריימונד גרין בקרב הדחה מחר. מי מהם יקבל טכנית קודם?
דילון. דריי הוא מאנשי הנשיא יש לו קליר פס.
אבל דילון הולך לתת לו בראש
כנראה שאני מכל הצעקות שיהיו בבית כשהילדה ישנה
מעניין אותי מה חושבים פה
איפה כרגע הייתם מדרגים את דני מבחינת שחקנים בNBA
ניסיתי לחשוב ומצאתי רק איזה 9 שטובים ממנו ועוד איזה 4 שאני מתלבט
אבל זה אולי גבוה כי אני לא כזה אוביקטיבי אבל בשורה התחתונה
יוקיץ'
שיי
לוקה
וומבי
יאניס
אדוארדס
ברנסון
גיילן בראון
קייד קנינגהאם
מי שאני מתלבט זה:
קיידי
סטף
מיטשל
טייטום
בטוח שכחתי כמה אבל אפילו על אדוארדס וקייד אני לא לגמרי בטוח
קיצר הוא אצלי טופ 12 בדוק
יש,עוד רבים לפניו….
לא לצאת מפרופורציות…
לא לשכוח את כל אלה שלא הגיעו למינמום 65..
יש הרבה יותר מ15 שחקנים שיותר טובים ממנו.
אם ייתן עוד כמה עונות כאלה אז נדבר והוא יהיה בחשבון.
גם מארי יכנס השנה לראשונה לחמישיות והוא עשה קצת יותר.
חמישיות עונה זה גם על הרקורד הכללי של השחקן זה נמצא לבוחרים בראש ,דני לפני שנתיים עמד בפינה בווש ולא ראה כדור
טייטום לדעתי אוברייטד ברמות. בראון תמיד היה הטוב מבניהם והייתה לו תמיד קבוצה מעולה שעזרה לו. הוא נהנה מהתקשורת שהפכה אותו לכוכב. הוא שחקן מצויין אבל אני לא חושב שזה קונצנזוס שהוא טוב מאבדיה.
מיטשל שומר הרבה פחות טוב ממנו אבל אני גם חושב שהוא יותר טוב מדני למרות שהוא מנהל משחק גם פחות טוב.
תן לי שמות של 15 יותר טובים. אני לא מדבר על חמישיות העונה ועל 65 המשחקים
טייטום רוכב על הגב של בראון כל הקריירה, דני מעל טייטום לגמרי כי טייטום נחנק ברגעי האמת
אני רואה עכשיו אורלנדו פילי …..רק פה יש לך את באנקרו פרנץ ואגנר ודסמונד ביין.
שני הראשונים עולים על דני בטוח אבל נתנו עונות פצועות מאוד …ביין הוביל את אורלנדו למקום שמיני במזרח ונתן עונה מעולה.
להגיד שפראנץ טוב מדני זה הזוי לדעתי. וזה ייותר אישי אני מודה בין באנקרו לדני, אני חושב שדני שחקן שיותר משפר את הקבוצה מבנקרו ולכן הוא יותר טוב
?
הטיית אוהד זה מגניב ונחמד והכל אבל –
זו הטייה שגורם למגדל בפיזה להרגיש טוב עם עצמו…
טייטום.
באמת?
חזר השנה כמו מלך מפציעה סופר קשה.
את השנה שעברה סיים עם 26.8 נק', 8.7 רב', 6 אס', 53.7% אפקטיבי. והוא שחקן הגנה טוב לא פחות מאבדיה כפי שהיה בעת ששיחק בוושינגטון.
דונובן מיצ'ל.
27.9 נק', 56.3% אפקטיבי.
סקורר אדיר, כזה שיש לו ברזומה עונה (ויכולת) של 30+ נקודות למשחק. הוא עדיין לא בן 30.
לא משוכנע על אדוארדס???
הוא צעיר מדני, ביקר פעמיים בגמר המערב, יש לו כמעט 27 נק' למשחק בפלייאוף בקריירה.
השורה התחתונה –
כיום, אם תיקח את כל הנתונים שלו מבלי הטיית אוהד, תקבל משהו באזור מקום 15 עד 20 (תלוי לפי איזה מדד מתחשק לך לבדוק),
שזה מדהים.
לי יש תחושה שיש לו עוד מדרגה לטפס ושהניסיון בפלייאוף והעונה האחרונה הם ההכנה לזינוק נוסף,
ואז בהחלט יהיה מקום לדבר על התקרבות ממשית לעשירייה הראשונה.
הלוואי.
טייטום לדעתי אוברייטד ברמות. בראון תמיד היה הטוב מבניהם והייתה לו תמיד קבוצה מעולה שעזרה לו. הוא נהנה מהתקשורת שהפכה אותו לכוכב. הוא שחקן מצויין אבל אני לא חושב שזה קונצנזוס שהוא טוב מאבדיה.
מיטשל שומר הרבה פחות טוב ממנו אבל אני גם חושב שהוא יותר טוב מדני למרות שהוא מנהל משחק גם פחות טוב.
אני לא חושב שהנתונים מתקרבים לגבות את ההצהרה שלך,
גם לא מבחן העין.
אני מזמין אותך למצוא שחקן אוברייטד עם עונה של 30+ נק' ב-54%+ אפקטיבי.
רמז:
זה לא קל…
רמז, 11 מ-15 שחקנים להגיע לרף זכו ב-MVP במהלך הקריירה, כל ה-15 כבר או יהיו HOF.
עמדו ברף ולא זכו ב-MVP:
לילארד, אדריאן דנטלי, לוקה, טייטום.
וזה, דרך אגב, מבלי להתייחס לעובדה שהקסם של טייטום זה שהוא עושה הכל טוב. סקורינג, קליעה מבחוץ, ריבאונד, הגנה, ניהול משחק.
אנחנו מדברים על שחקן שנבחר לחמישייה ראשונה All NBA ב-4 השנים האחרונות.
נבחר 4 (פעמיים) ו-6 (פעמיים) בהצבעה ל-MVP באותן עונות.
לא מצליח לראות איך זה אוברייטד.
מאחל בעמק לדני להגיע למחוזות דיון כאלו.
כל אלה שציינת עדיין יותר טובים ממנו לדעתי. לא הרבה מעבר לזה (דה רינגר שמו אותו 23 ולא פרגנו מספיק)
מקסי יותר טוב ממנו
פלייאוף של חזרה למקורות, נראה שהאנרגיות אחרות השנה. יהיה טוב בשביל הליגה ששארלוט תהיה בפלייאוף, אחלה קבוצה
מגעיל אותי מה שבול עשה לאדאביו
הנה זה קורה, סטף וחבורת הלא יוצלחים בדרך לריצת הפלייאוף המפתיעה והמגניבה ביותר בכל זמן, אל תמצמצו שלא תחמיצו
רצים לסוויפ
" והקליפרס כמו הקליפרס — לא קבוצה שנשברת"?! נראה לי שהתבלבלת בקבוצה או שכחת במי מדובר :))))
יש לי נקודת מבט מאוד צרה כי אני בעיקר רואה אותם משחקים מולנו, והם תמיד מנצחים. במיוחד שעד לאחרונה היינו קבוצת סמול בול
היה משחק מצויין גם לאיטריה הלטבית עם כמה דאנקים וכמה שלשות מומנטום טובות בעיקר בחצי הראשון של המשחק….היה לו חלק חשוב בניצחון.
בס"ד
תודה רבה