הקרב על העיר: הדרבי התל אביבי חוזר / מתן יעקובי

הקרב על העיר: הדרבי התל אביבי חוזר / מתן יעקובי

הדרבי התל אביבי חוזר הערב ליורוליג, אבל הפעם הסיפור שונה. בעוד מכבי תל אביב כבר איבדה סיכוי ממשי להעפיל לפלייאין, הפועל תל אביב מגיעה עם מטרה ברורה – להבטיח מקום בטופ 6 ואולי אפילו להתברג גבוה יותר. על הנייר, זה משחק עם משמעות חד-צדדית. בפועל, בדרבי – אין דבר כזה. יוקרה, כבוד ושליטה בעיר תמיד עולים על כל טבלה, והערב בבלגרד שתי היריבות יעלו לפרקט כשהדבר היחיד שבאמת חשוב הוא לנצח.

22:15 הפועל תל אביב(מאזן 14-22, מקום 5) – מכבי תל אביב(מאזן 18-16, מקום 12) – (היכל פיוניר, בלגרד)

הפועל תל אביב – מגיעה בזמן הנכון

הפועל תל אביב מגיעה לדרבי כשהיא בעמדה מצוינת להבטיח מקום בטופ 6, ואולי אף לשפר מיקום לקראת הפלייאוף. אחרי תקופה לא יציבה באמצע העונה, האדומים נכנסו לקצב הנכון בזמן הנכון וחזרו להציג את היכולת שהציבה אותם בצמרת. מי שלא זוכר הפועל הגיעה לנקודת שפל בעונה לפני חודשיים, רגע לפני האיראנים כשאלייז'ה בראיינט נפצע ולא שיחק למשך 4 משחקים והקבוצה הגיעה לרצף של 5 הפסדים ביורוליג בעוד ששאר הקבוצות כבר בשיא שלהן כשפנר ואולימפיאקוס רצות וגונבות לה את המקום הראשון, מאז הפועל קיבלה בחזרה את בראיינט והצליחה לחזור לעצמה ומאז היא עם 6 ניצחונות ו-3 הפסדים כששניים מההפסדים הגיעו נגד ריאל ואולימפיאקוס החזקות. ההפסד האחרון נגד אולימפיאקוס הגיע לאחר משחק הירואי של האדומים שהיו קרובים לייאפ אחד של ג'ונס שהיה משווה את התוצאה אבל כאמור הוא החטיא ומשם אולימפיאקוס לא הסתכלה לאחור וניצחה 85-89, מי שבלטו היו בלייקני 16 נק', בראיינט 15 נק' ומיציץ' עם 14 נק' ו-8 אס'. בצד השני זה היה דורסי מעל כולם שקלע 23 נק' והיה בלתי עציר.

הקרב על העיר: הדרבי התל אביבי חוזר / מתן יעקובי

קרדיט: EUROLEAGUE

המפתחות המרכזיים עבור הפועל במשחק הקרוב יהיו בלייקני, הסקורר האימתני נמצא בכושר נהדר והשלשות נופלות לו, אבל הוא לא יוכל לבד ויצטרך לקבל עזרה. אלייז'ה בראיינט ודניאל אוטורו, שני השחקנים הכי יציבים העונה בהפועל, בראיינט שמועמד ל-MVP יצטרך לשמור על הקור רוח שכל כך מאפיין אותו ולהנהיג את הפועל לניצחון בעוד שאוטורו יתעופף מעל הסלים, יאסוף את הקרשים והכי חשוב ינעל את הצבע בהגנה. אס בשרוול – טאי אודיאסה, הסנטר שהגיע בשנה שעברה מהמעצמה הטורקית בחצ'שהיר, הגיע על תקן סנטר שלישי שלא בהכרח יקבל דקות ביורוליג אבל תקופה רעה של מוטלי ויעילות לא רגילה שלו, לא הותירו ליווני ברירות ואודיאסה הפך לשחקן רוטציה קבוע, הסנטר מתבלט בסיומת הרכה שלו מטווחים קרובים עם הוק שוטים שצוללים לרשת אבל גם יודע לתת סיומת עוצמתית ולשבור את הטבעת כשצריך, אחד האסים הכי טובים של איטודיס העונה.

קרדיט: EUROLEAGUE

מה על הפרק מבחינת הפועל?

  • שני ניצחונות עד סוף העונה → סיכוי למקומות 2–4
  • ניצחון אחד → הבטחת טופ 6
  • שני הפסדים → ירידה לפלייאין בסבירות גבוהה

בשורה התחתונה: הכול עדיין פתוח.

מכבי תל אביב – בלי לחץ, עם הרבה מה להוכיח

מכבי מגיעה למשחק הערב כשהיא שבורת לב אחרי שעשתה קאמבק כל כך מרשים בחצי השני של העונה וכמעט ונגעה כבר בפלייאין אבל בסוף הפסדים מיותרים לפריז ובאסקוניה סגרו את הסיפור והשאירו את קטש וחניכיו מחוץ למירוץ. למרות המצב מכבי תצטרך להגיע הכי רעבה שיש כי הדרבי הוא לא עוד משחק, הדרבי הוא המשחק הכי יוקרתי בכדורסל הישראלי מאז ומתמיד והוא הכי חשוב לאוהדים, ואם יש אנשים לשחק עבורם הוא האוהדים. מכבי תצטרך להראות תגובת אופי משמעותית לאחר ההפסדים האחרונים. מכבי תגיע כאמור אחרי הפסד מביש לפריז 80-113 שגמר את העונה עבור הצהובים כשאף שחקן לא הצילח להיות רלוונטי והיה נראה שהם איבדו את החשק והרעב, והפסד קודם מיותר נוסף לבאסקוניה 98-101, בשני ההפסדים ווקר היה מהמובילים והערב קטש יקווה לקבל את אותה תרומה. הכוכב של הצהובים, ג'ימי קלארק גם יגיע בכושר טוב כשקלע 26 נגד הספרדים. הצמד הישראלי סורקין ובלאט יצטרכו להגיע חדים כשסורקין מגיע לאחר משחק של 22 נק' נגד באסקוניה. במשחק הקודם בין הקבוצות זה היה ג'ף דאוטין שעשה את ההבדל כשקלע 11 נק' ומסר 3 אס' רק ברבע הרביעי.

קרדיט: EUROLEAGUE

קרדיט: EUROLEAGUE

לסיכום

המפתחות למשחק

  • שליטה בקצב – הפועל תרצה משחק מסודר, מכבי תחפש לרוץ
  • יכולת אישית – בלייקני מול הקלעים של מכבי
  • מאבק בצבע – אוטורו וסורקין יהיו קריטיים
  • מנטליות – מי תגיע רעבה יותר לדרבי

עם כל הנתונים על השולחן, הדרבי הזה הוא מבחן אופי – לא רק טבלה. והערב, נראה מי באמת שולט בעיר.

מתן יעקובי

כתב יורוליג, ליגה ישראלית ומיאמי היט
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
27 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
האווי לאסוף
האווי לאסוף
12/04/2026 20:27:23

פערי הרמות גדולים מדי, כוחות המוג'ו של הדרבי לא יספיקו הערב לצערי. במיוחד כשמדובר במשחק נטול אוהדים במדינה זרה.
תודה רבה מתן ויאללה מכבי

דני האדום
12/04/2026 21:53:43

למה בעצם שמכבי לא יתאמצו במשחק הזה בשביל לעזור לקבוצה ישראלית?לא תבוסה אבל הפסד סביר זה ווין ווין לא?

אור
אור
12/04/2026 22:00:05

כי א' אלו שחקנים מקצוענים וזה לא ספורטיבי, ב' זו הפועל תל אביב?

ניחוש פרוע

הבן הממזר של דנילו גלינארי

יפסידו הסר דאגה

LiorD
12/04/2026 22:56:48

אין דבר שישמח את אוהדי מכבי יותר מלהיות הקבוצה שמחבלת להפועל בסכויי ההעפלה.
לא שזה יקרה.. הפועל טובה יותר, בכל עמדה, כולל עמדת המאמן.

הבן הממזר של דנילו גלינארי
הגב ל  LiorD

לא מסכים לגבי המאמן. תחליף מאמנים מכבי נרמסים גם.

נערך לאחרונה 2 ימים לפני על ידי הבן הממזר של דנילו גלינארי
אהרון שדה
12/04/2026 23:25:20
הגב ל  LiorD

ממש לא נכון לגבי המאמן קטש אוכל את איטודיס בלי מלח

birdman
birdman
12/04/2026 23:05:32

אאוץ׳.

מנחם לס
12/04/2026 22:27:46

תודה מתן

הבן הממזר של דנילו גלינארי

מכבי חושך לא ברמה לא כוחות. הדבר היחיד שהם יכולים להתנחם בו שקבוצת הכדורגל זה ברמה של נוער לא הצליחו לחבר פס מול בש משחק ראשון שאני רואה העונה (לא רואה כדורגל ישראלי) זאת כאילו נחשבת לקבוצה טובה? אשפה חבלז

הבן הממזר של דנילו גלינארי

מכבי קליר פאת תא

הבן הממזר של דנילו גלינארי

לוני ווקר צריך גוני ווקר כדי לקלוע מה3

נערך לאחרונה 2 ימים לפני על ידי הבן הממזר של דנילו גלינארי
הבן הממזר של דנילו גלינארי

מכבי יצאו בזול במחצית הזאת

Yinon Yavor
12/04/2026 23:49:12

יש קישור למישהו?

birdman
birdman
13/04/2026 0:19:24
הגב ל  Yinon Yavor

רק עכשיו אני רואה את התגובה שלך, כל משחק שמשודר בארץ ניתן לראות כאן:
nextbet7.tv

birdman
birdman
13/04/2026 0:21:19

יייייישששששש!!!!!!!!!!!!!!!!!! בפועל הבטיחו השתתפות בעונה הבאה, היו שתי תוצאות אפשריות למשחק הזה: הירו או זירו.

birdman
birdman
13/04/2026 0:22:20
הגב ל  birdman

*הפועל… חכו חכו שאני אתפוס את העורך הלשוני שלי…

birdman
birdman
13/04/2026 0:28:04

כמו שאני מכיר את שמעון מזרחי, הוא יארגן כספים לשנה הבאה בשביל לא להיות בנחיתות מול הפועל.

דוקטור רזי הופמן
13/04/2026 2:51:20

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
מחליפי המחליפים של הסלטיקס לא רוצים להפסיד את המשחק הזה. מובילים כרגע ב 4. שיירמן עם 22 נקודות, עושה לפאולו ביצפר

puma1234
13/04/2026 10:29:58

מכבי כבר שלושים שנה לא רלבנטית

birdman
birdman
13/04/2026 12:30:24
הגב ל  puma1234

מה נשתנה? עכשיו הפועל כן רלוונטית.

עמיחי קטן
13/04/2026 13:08:17
הגב ל  puma1234

הם לא לקחו 4 גביעי אירופה ב-30 השנים האחרונות?

birdman
birdman
13/04/2026 14:50:27

בליגת פרס תנחומים.

birdman
birdman
13/04/2026 16:09:36
הגב ל  birdman

עמיחי, עכשיו אני רואה שהתייחסת למכבי… אתה צודק.

puma1234
14/04/2026 11:57:28

לא !
הם לא לקחו גביעים בשנים האחרונות עם שחקני הבית ,אלא או עם לגיון זרים
או תחת הכינוי הקבוצה של המדינה
מה שלדעתם נתן להם לגיטימציה לגנוב את כל השחקנים המובילים מקבוצות אחרות ולרסק את התחרותיות ואיתו את כל הכדורסל הישראלי לטובת השחיתות
המכביסטית.
הם השתלטו על תקציבים ציבוריים שהיו מיועדים לכל הקבוצות לחיזוק התחרותיות והשתמשו בהם כדי לקדם את העסק הפרטי של מזרחי את מחרובסקי תוך ייבוש כל קבוצה אחרת.
כל אדם המבין בספורט צריך לייחל להיעלמות הנגע הזיהומי הזה שקרוי
מכבי תל אביב מנוף הספורט. הישראלי .
היום השחקנים הטובים מתרחקים מהם
כמו מאש .
הגיע הזמן!

ירון, החלום
ירון, החלום
13/04/2026 12:33:38

בס"ד
תודה רבה

עמיחי קטן
13/04/2026 13:08:48

תודה מתן, וברכות על רבע הגמר. יש סיכוי גם לפיינל-פור, לא משנה מי היריבה, ומשם הכל פתוח