
אופניים / דוד "פאקו" סעדה
מירוץ פאריס-ניס – קטע 7
קטע 6 של אתמול כלל מספר טיפוסים מהרמה הבינונית ובסיומם ירידה. עוד לפני הקטע ראינו פרישה של העשירי במירוץ, אוסקר אונלי מאינאוס. בהמשך הקטע, מארבעה בורחים נותר עד הטיפוס המסיים רק הצמד ג'וש טארלינג ואיגור ארייטה, אך גם הצמד נתפס ע"י חבורת ה-GC שהגבירה את הקצב על הטיפוס. קרוב לפסגת הטיפוס ראינו את הרולד טחאדה בורח לחבורה. הקולומביאני המשיך בדהירה קדימה עד שחצה ראשון את הקו, כשבחבורה מאחוריו דוריאן גודון ולואיס אסקי מ-NSN משלימים את הפודיום. הקולומביאני מקבוצת אסטנה הוא דמות מוכרת בדבוקה, אך ניצחון זה הוא הראשון שלו מדרג ה-WT. בגזרת ה-GC לא קיבלנו שינויים מלבד הפרישה של אונלי, ויונאס וינגגור ממשיך להוביל במירוץ, כשאחריו דני מרטינז (3:22+), שטיינהאוזר (5:50+), ווקלאן (6:09+), לני מרטינז (7:37+), סולר (8:15+), איזאגיר (9:02+) רונדל (10:06+), בודאן (10:16+) וטחאדה (11:27+).
קטע 7 של היום, המתחיל בעיר ניס וממשיך אל ההרים שמסביבה, היה אמור להיות קטע המלך של המירוץ, עם טיפוס קשה בסיומו. אלא שכפי שקורה לפעמים במירוצים בעונה זו, שלגים באותו הטיפוס אילצו את המארגנים לקצץ את הסיום ואת הקטע כולו. לפיכך, האופי של הסיום ישתנה מכזה המיועד לחברי GC למיאוץ סיום בעלייה, מהסוג שיתאים יותר לחברים מהסוג של גודון, לאמפרטי, פיתי, זינגל וגירמאי. המשמעות הנוספת של השינוי היא שלמעט הפתעות, המיקומים הנוכחיים ב-GC לא צפויים להשתנות עד לסיום המירוץ. ניתן לצפות במירוץ החל מהשעה 12:40 ביורוספורט או בלינק הזה.

מירוץ טירנו-אדריאטיקו – קטע 6
קטע 5 של אתמול היה קטע מרובה עליות וירידות מתחילתו ועד סופו. בקבוצת הבריחה ראינו כמה שמות מוכרים כז'וליאן אלאפיליפ, ג'ק הייג ומיכאל ואלגרן. כ-26 ק"מ לסיום, התקפה של ואלגרן הותירה עימו רק את אלאפיליפ, והשניים שיתפו פעולה במטרה לברוח מדבוקת ה-GC המתקרבת. בטיפוס האחרון של היום אלאפיליפ לא הצליח לשרוד עם חברו, מה שהותיר את ואלגרן לבדו מלפנים. למרות שהחברים מאחור התקרבו אליו עד מאד, זה נגמר בניצחון שלו בהפרש של 11 שניות מאלה שמאחוריו. הקלאסיקן הדני מקבוצת EF זכור מעונת השיא שלו ב-2018, בה זכה במירוצים אומלופ ואמסטל גולד. מאחוריו בקטע ראינו את איזאק דל טורו מפעיל לחץ בחזית קבוצת הפייבוריטים, מה שהקשה על רובם, לרבות על המוביל במירוץ, ג'וליו פליצארי. המקסיקני הצליח לבסוף לברוח קדימה, כשהיחיד שמצליח להישאר איתו הוא מתיאו יורגנסון. הצמד נשאר מלפנים עד הקו, אותו חצה ראשון דל טורו 11 שניות לאחר המנצח, בעוד שפליצארי הצליח להגיע רק כ-20 שניות לאחר מכן. התוצאה החזירה את דל טורו להובלה במירוץ, כשאחריו פליצארי (23+), יורגנסון (34+), רוגליץ' (44+), צ'יקונה (1:05+), יוהאנסן (1:08+), פינארלו והילי (1:24+), שפילד (1:27+), ובויטראגו (1:28+).
קטע 6 של היום הוא קטע המלך של המירוץ, שגם צפוי לקבוע את זהות הזוכה בו. לאחר טיפוס מהדרגה הגבוהה ביותר שיגיע בשליש הראשון של הקטע, המנטרה של הרוכבים והצופים כאן תהיה קאמרינו. מדובר בשמו של טיפוס קצר אך תלול במיוחד, אותו הרוכבים יפגשו לא פחות מארבע פעמים, כולל בסיום. בכל הקשור לתחרות כאן, נראה שיהיה קשה מאד לקחת מהמוביל איזאק דל טורו את הניצחון. המקסיקני הצעיר נראה מצויין עד כה, והטיפוסים הקצרים והפאנצ'יים בקטע הם בדיוק בסביבת הנוחות שלו. נותר לראות אם הוא באמת יצליח למנף את יתרונותיו אלה גם להבטחת הזכייה במירוץ, או שמי מהמתחרים יוכל לייצר כאן עוד מהפך. יהיה בהחלט מעניין. ניתן לצפות במירוץ החל מהשעה 11:45 ביורוספורט או בלינק הזה.


תודה דוד.
מעניין אם ואלגרן יוכל לשחזר עוד ניצחון הפעם .
בטיפוס נראה לי שיש יתרון לפליזארי
הסיפור המשולש טורו פליזארי יורגנסון הולך להיות מעניין עם יתרון לשניים הראשונים .
בקשר לפאריס ניס :
מירוץ שהיה בעבר מירוץ מדהים הפך להיות מירוץ מיותר .
טוב אז בפאריס-ניס העניינים אפילו יותר גרועים מאשר קודם, כשעכשיו חתכו גם את החלק הראשון של הקטע, והותירו סה"כ 47 ק"מ. התמונה בפריוויו עודכנה.
מזל שוינגו טיפל בעניינים מוקדם.
מי שהכי מתוסכל מזה זה ווקלאן. הייתה לו היום אפשרות לנסות לעלות לפודיום.
ינסה מחר
יהיה לו קשה בתוואי הזה אבל כן.
באופן אירוני במירוץ אל השמש אף פעם לא מגיעים אליה…
דוריאן גודון לוקח בקטע המקוצץ בצרפת.
ביני שני.
מזל מזל שלא חשבו לעלות להרים.
מזג אויר מחורבן ביותר.
ביני שני
מעניין מה וואוט עושה פה. רוכב בשביל עצמו או בשביל יורגנסון?
לא משנה מה שנקרא.
טוריטו מכסה בקלות את פליצארי
בורה משחקים 1-2 יפה.
אבל השור נוגח
רוצח.
הוא אפילו לא מתנשף.
בס"ד
תודה רבה