קליבלנד נגד דטרויט ועוד תשעה משחקים בשלישי / רועי ויינברג

קליבלנד נגד דטרויט ועוד תשעה משחקים בשלישי / רועי ויינברג

קשה להתרכז בכדורסל בימים האלה, אבל יש לנו משחקים לא רעים. המוקד הוא כמובן על קליבלנד – דטרויט, משחק לא רע שעשוי להיות פריוויו לסיבוב השני במזרח. מעבר אליו, ניו יורק תפגוש את טורונטו, סן אנטוניו את פילדלפיה וממפיס את מינסוטה.

02:00 – קליבלנד קאבלירס (24-38) – דטרויט פיסטונס (14-45)

קליבלנד נגד דטרויט ועוד תשעה משחקים בשלישי / רועי ויינברג
ההגנה של דטרויט תעצור את מיצ'ל? (NBA.COM)

נתחיל מהמארחת. קליבלנד במאזן 1:7 כשג'יימס הארדן משחק, כשהיא הפסידה בשני המשחקים בלעדיו מאז הטרייד. הרכז המזוקן אמנם עם שבר באגודל אבל שיחק ונראה לא רע מול ברוקלין, במשחק בו קלע 22 נקודות עם 9 ריבאונדים ו-8 אסיסטים. הם הספיקו לנצח את דנבר ואת ניו יורק, שתי קונטנדריות לכל דבר.

האם זה אומר שאנחנו צריכים להאמין בקליבלנד? בגדול, אין יותר מדי סיבות ל'לא'. נכון שרזומה הפלייאוף של הארדן לא מדהים, אבל קליבלנד לא צריכה אותו בתור האופציה הראשונה וגם לא השנייה בהתקפה. הוא מכניס סדר ושליטה בקצב למשחק שלהם, מה שראינו למשל מול ניו יורק. ברגע שיש שחקן שיכול לנהל משחק בצורה רצופה יותר מדריוס גרלנד ולייצר לעצמו נקודות החיים של כולם הופכים לנוחים יותר, בפרט של ג'ארט אלן.

אוון מובלי נראה פחות טוב מאשר בעונה שעברה, אבל זה מושפע מפציעות ובעיקר ממעט משחקים עם הארדן. אם הוא, מיצ'ל, אלן והארדן ימשיכו לשחק אחד עם השני לאורך העונה הסדירה ולפתח כימיה, יש כאן קבוצה עם פוטנציאל גדול מאוד. הבעיה היא שלצד הפוטנציאל הזה יש את המינוסים הקיימים, בפרט העדר הקליעה והתפוקה של הארדן וג'ארט אלן בפלייאוף.

הם פוגשים כאן קבוצה שמצד אחד רצה כמה שנים ביחד, אבל מצד שני בקושי ניצחה אותם בלי הארדן. הפיסטונס (ומאמן קליבלנד לשעבר ג'יי בי ביקרסטאף) פגשו את הקאבלירס בין שישי לשבת והפסידו 122:119, בלי הארדן ובלי מיצ'ל. מצד אחד, זה מעיד על העומק של קליבלנד. ג'יילון טייסון התעלה, דניס שרודר התעלה ושני הגבוהים קלעו ביחד 48 נקודות ב-70% מהשדה.

מצד שני, הארדן ומיצ'ל הם סיפור אחר, בטח הגנתית. קייד קנינגהאם יוכל לקחת על עצמו יותר במקרה כזה, אבל המשחק בין הקבוצות חשף את אחת הבעיות הכי גדולות של דטרויט – הקליעה. החמישייה קלעה ב-3 מ-15 משותף מהשלוש, כשאוסאר ודורן לא זרקו. ביום רע של דאנקן רובינסון (2 מ-8), טוביאס האריס (1 מ-4) וקייד (0 מ-3), יש להם מה למכור מול שני שחקנים כ"כ גדולים בצבע?

לאורך רוב העונה ההגנה של דטרויט מצליחה לחפות על זה שמדובר באחת מקבוצות השלשות הכי גרועות ב-NBA, ויכול להיות שזה יקרה גם כאן. קייד קנינגהאם, בעונת MVP, מוצא דרכים להגיע לצבע גם מול שחקנים גדולים ממנו. יש להם את הכלים להאט את מיצ'ל ולנסות לגרום להארדן הפצוע לנצח אותם. עדיין, זה מרגיש לי כמו 50/50. אני לא הכי קונה את האלטרנטיבות של הפיסטונס לקנינגהאם, שחקן שביותר מדי מקרים העונה (4) לקח מעל 20 זריקות וקלע בפחות מ-35%. לכן תחושת הבטן שלי, הפעם, הולכת עם הפתעה. קליבלנד בניצחון הצהרתי נוסף.

02:30 – טורונטו ראפטורס (25-35) – ניו יורק ניקס (22-39)

אר ג'יי בארט ואו ג'י אנונובי מול האקסית. קצת קשה לאכול את ניו יורק. הקבוצה הזאת יכולה להתפרק מול כל אחת ובמקביל לשחק כדורסל כמעט מושלם, בדומה לריצת ה-0:19 מול סן אנטוניו. אם מתעלמים מקיומה של דטרויט, הניקס במאזן 3:14. גם אם מתחשבים במשחקים האלה, רק שרלוט, דטרויט, בוסטון, סן אנטוניו וקליבלנד מעליהן. האליטה של המזרח.

לאורך החודש האחרון נראה שהשינויים שמייק בראון ניסה להנחיל בקבוצה מתחילים לעבוד. הם מניעים כדור עם 28.1 אסיסטים למשחק, בשליש העליון בליגה, ושומרים בצורה טובה. זאת אמנם הקבוצה של ג'יילן ברונסון, אבל הוא מסתפק ב-18 זריקות למשחק. אחריו שלושה שחקנים לוחקים 12 זריקות וקולעים בין 14 ל-17 נקודות בערב (אנונובי, קארל-אנתוני טאונס ומיקאל ברידג'ס).

יש לניקס את הכלים כדי לנצח אותך, יש להם את ניסיון הפלייאוף, יש להם סופרסטאר שמתעלה במאני טיים וש להם עומק. חוזה אלבארדו נראה כמו תוספת טובה, מו דיאוורה מתקדם בצורה נאה והופך לשחקן רוטציה חשוב. המפגש מול טורונטו עשוי להיות משמעותי, כשנכון לעת כתיבת שורות אלה הניקס במקום השלישי וטורונטו במקום החמישי. מפגש בסיבוב הראשון בהחלט הגיוני.

מה אנחנו חושבים על טורונטו? הראפטורס במאזן 18:15 מול קבוצות במאזן חיובי, לא נתון רע בהכרח. גם להם יש התקפה עמוקה עם ארבעה שחקנים שיכולים לנצח בכל משחק בדמות עמנואל קוויקלי ובארט, שני אקסים של הניקס, ברנדון אינגרם וסקוטי בארנס. יש להם הגנה טובה וקליעה חשודה, יותר משל הניקס.

אולי על זה יוכרע המשחק, וגם סדרה בין הקבוצות. אמנם בארט, בארנס, קוויקלי ואינגרם יכולים לזהות נקודות חולשה של היריבה, אבל אין לניקס יותר מדי מהן. יש לניקס אפשרות לשחק עם שני גבוהים ולנטרל את היתרונות של הראפטורס, מה שהוביל למאזן 0:3 לזכות הניקס במפגשים ביניהן. במשחק האחרון בקנדה הניקס ניצחו ב-27 הפרש, כשהקנדים סיימו עם 7 מ-26 מהשלוש. אני לא חושב שזה יהיה כל כך קיצוני, אבל אני חושב שנראה ניצחון של ניו יורק.

03:00 – פילדלפיה 76' (27-33) – סן אנטוניו ספרס (17-43)

נתחיל מהסבנטי סיקסרס. הקבוצה ניצחה ב-6 מ-7 המשחקים האחרונים שלה עם ג'ואל אמביד, שייעדר הערב, והפסידה ב-4 מ-5 המשחקים האחרונים בלעדיו. אמביד בעונה לא רעה בכלל, כשאחרי פתיחה רעה הוא עם 29.8 נקודות (8 מ-9.2 מהעונשין), 8.1 ריבאונדים, 4.5 אסיסטים ו-0.9 חסימות ב-33.7 דקות למשחק. מצד אחד, מדהים.

מצד שני, הוא שיחק ב-21 משחקים בחודש וחצי ונפצע פעם נוספת. אנחנו באמת מאמינים שהוא יוכל לתת 35 דקות איכותיות בפלייאוף בו הוא מקבל פחות שריקות וקורס שנה אחרי שנה? מאמינים שפילדלפיה תהיה מספיק טובה בשביל להישאר במקום השישי, כשהיא במרחק 1.5 משחקים מאורלנדו ומיאמי? לא מעט סימני שאלה.

אם אמביד משחק, אם פול ג'ורג' משחק, יש לפילדלפיה מאמן ועומק שיכולים להספיק בשביל להפתיע בפלייאוף. כפי שכתבנו בשני המשחקים הקודמים, המזרח לא כל כך קשה. בלעדיו, ועם כל הכבוד לעונה המכובדת של אנדרה דראמונד ולזאת של דום בארלו, שפותחים בעמדות 4-5, הקבוצה לא מספיק טובה.

כאן הם פוגשים סנטר מעט טוב יותר, ויקטור וומבניאמה (שחטף בזמנו 70 נקודות מאמביד). אחרי 11 ניצחונות רצופים הייתה נפילת מתח לספרס עם התבוסה מול הניקס, אבל הצרפתי הגבוה עשה את שלו. בדומה לאמביד גם הוא נעטף בצמר גפן, אבל בשונה ממנו הוא שיחק ב-25 המשחקים האחרונים.

סן אנטוניו ב-7:18 בתקופה הזאת כשוומבי עם 23/11/2.5/1/3 בפחות מחצי שעה למשחק. מטורף. הם מצליחים לנצח גם במשחקים רעים מאוד של וומבניאמה, כמו ה-3 מ-12 מהשדה מול טורונטו. הוא עדיין לא מספיק יציב בשביל להפוך לשחקן שיכול לקלוע 30 נקודות ברגע שהוא רוצה, אבל הוא לא כל כך צריך.

סטפון קאסל יכול לעשות את זה. דילן הארפר יכול לעשות את זה. ד'ארון פוקס ודווין ואסל יכולים לעשות את זה. גם כאן יש גיוון התקפי מרשים, מה שמאפשר לוומבניאמה להתמקד בהגנה אותה הוא עושה טוב יותר מכל שחקן אחר ב-NBA. התגלית המרעננת בסן אנטוניו בימים אלה היא ג'וליאן שמפיין בן ה-24 שקולע שלשות ועושה הגנה טובה מאוד. סן אנטוניו משחקת כמו אלופה, ואלופה לא אמורה להתקשות במשחקים כאלה. קשה למצוא אצלה חולשות של ממש, להוציא אולי שאלת הניסיון (כשוומבניאמה לא ראה דקה בפלייאוף, אבל שיחק בגמר אולימפי). האם פילדלפיה יכולה לנצח? כן. האם זה יקרה בלי אמביד? כנראה שלא.

03:00 – מינסוטה טימברוולבס (23-38) – ממפיס גריזליס (36-23)

המשחק הזה היה כפסע מפינת הטנקינג, אבל לגריזליס היו תוכניות אחרות. הדובים הם ניצחו 3 מ-6 האחרונים, אבל זה היה מול יוטה, דאלאס ואינדיאנה. רשימת הפציעות של הקבוצה ארוכה, ארוכה מאוד, בטח כשזאק אידי גמר את העונה. מצד שני, הם במרחק 4.5 משחקים מפורטלנד בלי שני השחקנים הכי טובים שלה. אנחנו הולכים לכבות את האור על הפליי-אין?

מצב טוב שכן, כי דני אבדיה אמור לחזור מתישהו. אמנם יש להם את סקוטי פיפן ג'וניור שנראה לא רע, את ג'יילן וולס, ג'י ג'י ג'קסון, טיילור הנדריקס וקאם ספנסר, אבל אף אחד מהם לא נראה כרגע כמו שחקן שיכול להוביל קבוצה לפליי-אין. אולי פורטלנד פצועה ואולי גולדן סטייט בלי סטף קרי בטווח הזמן הקרוב, אבל נראה שבשני המקרים אם הם ינסו הם יהיו טובים יותר מהגריזליס. הקבוצה של תומאס איסלו נלחמת ומאומנת, אבל זה לא מספיק.

בטח לא מול מינסוטה. הטימברוולבס ניצחו ב-6 מ-7 האחרונים, רצף שהתחיל עוד לפני האולסטאר, וכולל 108:117 משכנע על דנבר בו הם שיחקו עם שמונה שחנקים. זה לא הכי בריא בטווח הארוך, אבל יש להם איכות. זה מתבטא באנתוני אדוורדס, ג'יידן מקדניאלס ודונטה דיוויצ'נזו, גם באיו דוסונמו שנכנס בצורה טובה מהספסל וגם בנאז ריד.

היעד של הטימברוולבס אחר לגמרי. ההגנה שלהם היא אחת מהטובות ב-NBA, ואחרי שהם פתחו את העונה ב-3:2 הם בשוויון על יוסטון עם המקום השלישי. הקבוצה במאזן 5:11 מאז סוף ינואר, טוב יותר מהרוקטס ומאוקלהומה סיטי. אני לא חושב שיש לממפיס מה להציע מול האינטנסיביות הזאת. מינסוטה ב-12.

פינת הטנקינג במהדורה מורחבת

שישה מעשרת המשחקים של היום נכנסו. ברמת העקרון, הרף בעיניי הוא קבוצה שיש לה סיכוי ריאלי לעשירייה. גם בעידן בו 67% מקבוצות ה-NBA בפלייאוף או מרחק שני ניצחנוות ממנו, דאלאס במרחק שבעה משחקים מהמקום ה-10 במערב. שיקגו במרחק דומה מהמזרח, אבל בצלילה חופשית. בכל המשחקים יש קבוצה במקום ה-12 ומטה באחד הקונפרנסים, עם סיכוי קלוש לשלב הבא.

02:00 – שרלוט הורנטס (31-30) – דאלאס מאבריקס (39-21)
דאלאס עלתה למשחקה הקודם בלי קיירי אירווינג, קליי תומפסון, נאג'י מרשל, קופר פלאג, דרק לייבלי, מרווין באגלי ופי ג'יי וושינגטון. הם הפסידו 13 מ-15 המשחקים האחרונים שלהם, להורנטס יש על מה לשחק. שארלוט תגיע ל-31 ניצחונות.

02:00 – אורלנדו מג'יק (28-31) – וושינגטון וויזארדס (44-16)
תהיתם לעצמכם איך קבוצות רעות כמו אורלנדו ומיאמי באזור ה-50% הצלחה? המשחקים האלה הם התשובה. אורלנדו ב-20.

02:30 – מיאמי היט (29-32) – ברוקלין נטס (45-15)
ברוקלין נטס נלחמת, אבל במאזן 26:5 מאז ה-28 בדצמבר. מיאמי עוד מסוגלת להפסיד לה, אבל אם זה קורה? צריך לסגור את המועדון. מיאמי ב-10.

03:00 – שיקגו בולס (36-25) – אוקלהומה סיטי ת'אנדר (15-47)
הבולס ניצחו את מילווקי ב-23, אבל הפסידו 14 מ-16 האחרונים. אוקלהומה סיטי הפסידה 15 מ-62 האחרונים. הת'אנדר ב-20.

05:30 – לוס אנג'לס לייקרס (24-36) – ניו אורלינס פליקנס (43-19)
אפשר לעשות טנקינג בלי בחירת דראפט? כנראה שלא, אבל ניו אורלינס ממש רעה. לייקרס ב-20.

06:00 – סקרמנטו קינגס (48-14) – פיניקס סאנס (26-34)
פניקס ב-20.

רועי ויינברג

אחד מעורכי הופס. אוהב את מיאמי וגבוהים שמוסרים מעל 4 אסיסטים במשחק.
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
45 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
Boston Ami
Boston Ami
03/03/2026 15:38:39

תודה רועי!
אהבתי שהשקעת את האנרגיה ומאד העמקת במשחקים המשמעותיים על חשבון אלו שלא. המון מידע וניתוח מעניין.

מנחם לס
03/03/2026 15:58:35

פריוויו ששווה זהב, ו-100 תגובות

האווי לאסוף
האווי לאסוף
03/03/2026 16:53:55

תודה רבה רועי

אלון אמיר שפר
אלון אמיר שפר
03/03/2026 17:31:27

פריוויו ממש מושקע
זורם על רוב ההימורים שלך אבל יש לי תחושה שטורונטו תפתיע את הניקס, הלייקרס ישמטו מול הפליקנס וקצת מקווה שאורלנדו תפשל מול וושינגטון
וכמובן נחזיק אצבעות שוולף ושרף יעשו שיאי קריירה אבל יצאו עם הפסד מכובד

Dram
Dram
03/03/2026 19:24:57

מסכים עם כל התחזיות. בעיני הקאבלירס טובים מהפיסטונס.

עידו גילרי
03/03/2026 20:47:45

לטובת אוהדי הסאנס שאותם זה כן יכול לעניין:
בוקר חוזר היום יחד עם הופעת הכורה גם להיווד הייסמית שיכול להתאים בול.
ג'יילן גרין ימשיך להפריע.

bobby
03/03/2026 21:08:56

תודה על הפריוויו!
דווקא אם הפליקנס בסגל יחסית מלא, הם יכולים לעקוץ את הלייקרס. ובכלל, הם מוקש בהתחשב בהיעדר הבחירה.

LiorD
03/03/2026 22:06:04
הגב ל  bobby

ציון בחוץ לא ?

LiorD
03/03/2026 22:00:56

שלושת המשחקים הראשונים אש.

אגב, מישהו כבר פרסם את זה היום?..
כואב לראות את שפת הגוף של קווין דוראנט שהופך אט אט למכונת קרינג' מתקדמת.

https://x.com/Hero_OfThe_Day/status/2028666736564678732?s=20

LiorD
04/03/2026 0:45:50

אדווארדס שוקל הסבת מקצוע למדריך טיולים

https://youtube.com/shorts/Aol9jE3l-aU?si=fGecRUkWeyVdgKUB

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי
הגב ל  LiorD

גאתרינג. חוקי יכל אפילו לעשות עוד צעד ואז לעצור ולהסתובב על הרגל ציר ולתת באפר אנדר

LiorD
04/03/2026 10:10:04

בתנאי שה"עוד צעד" הוא צעד תימני.

Rocky1
Rocky1
04/03/2026 4:13:28

בנוהל, אני מצטרף לשידור ישר לפסק זמן.

דוקטור רזי הופמן
04/03/2026 6:09:38

ג'מוס

דוקטור רזי הופמן
04/03/2026 6:14:39

במהלך היום יתרבו העננים, זה לא טוב לנו נגד הקטבמים מלבנון. למגן האור (אור איתן) יש לפי שמועות בעייה להתמקד במטרה בתוך עננים.

דוקטור רזי הופמן
04/03/2026 6:16:27

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח, השקץ כועס על לא חוזה מקס…

דוקטור רזי הופמן
04/03/2026 6:17:13

בתכלס, אין לו עם מה לעבוד כי אייטון פשוט לא שווה הרבה כסנטר. מדובר בבאסט!

דוקטור רזי הופמן
04/03/2026 6:20:47

גורדון פול ואני מצנזר את עצמי פשוט האדם הלא חושב…
צינזרתי בצורה הכי קיצונית שיש כי פשוט בא לחנוק אותו. איזה יצור

דוקטור רזי הופמן
04/03/2026 6:39:56

הקציצה ממשיך לבכות

דוקטור רזי הופמן
04/03/2026 6:43:00

ושוב
מחצית והקציצה ממשיך להתווכח עם השופטוטה.
למה?
יש אנשים שצכים לריב על כל דבר…

אשך טמיר המקורי
04/03/2026 6:42:55

אם הלייקרס מפסידים ברבע הרביעי אני מקבל התרעת "צבע חום" מפיקוד ללל, והולך לפתוח שידור

דוקטור רזי הופמן
04/03/2026 7:00:48

רד למקלט עם סיר לילה

אשך טמיר המקורי
04/03/2026 7:39:09

קיבלתי פוש

דוקטור רזי הופמן
04/03/2026 7:01:53

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
השקץ מלכת הדרמה
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
מי אנס אותו?

דוקטור רזי הופמן
04/03/2026 7:03:28

גורדון פול חולה במחלה חשוכת מרפא
מחלת הנפילה…

דוקטור רזי הופמן
04/03/2026 7:04:52

והקציצה ממשיך לבכות

דוקטור רזי הופמן
04/03/2026 7:11:51

הפליקנס כל כך לא קבוצה

דוקטור רזי הופמן
04/03/2026 7:37:21

מצחיק שריבס כועס שהדביקו לו עבירה שהוא סוחט כל משחק משחקני קבוצות יריבות.

דוקטור רזי הופמן
04/03/2026 7:39:20

לא ברור לי מה אייטון עושה ב LA?

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

יאללה באתי לתת תמיכה מנטלית לשקנאים שמובילים ב8 עם 7וחצי דק לסיום. הם לא יחזיקו מעמד אבל אפשר לצפות לניסים.
העיטורים מחכים בכפר

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

ישר ריצת טראקרס איך שנכנסתי. השקץ נחסם י הטבעת והולך לקו 😅

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

מחזה נדיר לוקה רץ במתפרצת מהר

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

ציון מטיח ידיים לתוך המגן חשב קיבל 2 מהקו קיבל תוקף עי השופטת הכי גרועה שיש. תכלס נו קול קלאסי עם החטאה אבל חייבים לשרוק משהו. הייז גן לא עמד יציב.
השופטת הזאת היא דונהי הבא כל משחק ממלא ליין אוויר

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

נא לא בענף. רריבס תופר אותם וטראקרס בריצת 10 0 מאז שנכנסתי מובילים בקלאץ.
סידרו לכיתה הטיפולית את גס בלי סטף את הקינגס ואת נא ברצף שירגישו טוב עם עצמם

נערך לאחרונה 2 ימים לפני על ידי יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי
אשך טמיר המקורי
04/03/2026 7:49:23

הפליקנס לא קבוצת כדורסל

אשך טמיר המקורי
04/03/2026 7:50:05

לשופטים מספיק מוד שיוט

אשך טמיר המקורי
04/03/2026 7:50:42

הטראקרס קבוצה מחרידה ומפורקת.
עם שחקן על אחד – ריבס

אשך טמיר המקורי
04/03/2026 7:53:10

ציון וג'ה החליטו לתרום את מוחם למדע.
זה קרה לפני כמה שנים.

אשך טמיר המקורי
04/03/2026 7:54:33

תמיד שנאתי את דזונטה.
הפליקנס משליכים קטפולטות, זה אפילו לא דומה לכדורסל

אשך טמיר המקורי
04/03/2026 7:56:02

לוקה הכי רקוב בליגה.
הלייקרס הולכים להנות ממנו זמן רב 🤣

אשך טמיר המקורי
04/03/2026 7:57:40

הלייקרס זה פשוט בור ספיגה לצחנה וחרא

אשך טמיר המקורי
04/03/2026 7:59:22

ציון חייב ללכת מכאן ישירות למגרסה