תודה לגולש ינון על שהציע לשפר את חלוקת הניקוד כך שתשקף יותר טוב את המיקומים (ראו בטבלה).
סמול-פורוורדים (לאחר קולות החיילים)
בירד ופירס פותחים פער של כמעט 100 נקודות על פיפן וקוקוץ' שבמקום השני. דרמה במקום השמיני, כשקליבלנד (לברון ומייק מיצ'ל) חולפת על פני אוקלהומה של דוראנט ושרמפף בנקודה בודדת! וכך גם הספרס של לנארד ואליוט שמזנקת 2 מקומות למעלה על חשבון דטרויט (פרינס + היל) ועוברת אותה בנקודה! וברוקלין (קרטר ודוראנט) במקומות 12-14.
תוצאות גולשי הופס בקטגוריית הפאוור-פורוורד
| קבוצה | ניקוד גולשים | ניקוד סקר |
| סן-אנטוניו: דאנקן+אולדרידג | 347 | 15 |
| בוסטון: מקהייל+ גארנט | 322 | 12 |
| לייקרס: פאו גאסול+ אנטוני דיוויס | 265 | 9 |
| יוטה: קארל מלון+קרלוס בוזר | 256 | 9 |
| מינסוטה: גארנט+ לאב | 245 | 8 |
| דאלאס: נוביצקי+ ג'יימיסון | 204 | 8 |
| פיניקס: בארקלי+צ'ימברס | 197 | 7 |
| שיקגו: רודמן+הוראס גרנט | 195 | 7 |
| דטרויט: ראשיד וואלאס+רודמן | 193 | 6 |
| מילווקי: יאניס+טרי קאמינגס | 173 | 6 |
| טורונטו: סיאקם+בוש | 118 | 5 |
| פילדלפיה: בארקלי+מקגיניס | 95 | 5 |
| פורטלנד: אולדרידג'+ראשיד וואלאס | 95 | 4 |
| וושינגטון: הייז+ ג'יימיסון | 93 | 4 |
| יוסטון: ת'ורפ+בארקלי | 85 | 3 |
| גולדן-סטייט: דרימונד גרין+דיוויד לי | 74 | 3 |
בדומה לעמדת הרכזים הקרב בצמרת היה צמוד לאורך כל הדרך כשבכלל ברוב המקרים הפערים בין הצמדים היו יחסית צמודים.
סיבוב ראשון
דטרויט של רודמן הצעיר/רגוע וראשיד בשיאו מפספסת את הסיבוב השני ב-2 נקודות בודדות! אחריה יאניס סוחב (יחד עם קאמינגס) את מילווקי רק למקום העשירי כשהרחק מאחור טורונטו של בוש וסיאקם החולפת על פני פילדלפיה (בארקלי שהיה מפלצת כבר שם ומקגיניס) ופורטלנד (אולדרידג' וראשיד הצעיר) הנמצאת נקודה בודדת מאחוריהם. במקום ה-13 מתברגת וושינגטון של הייז וג'יימיסון בהופעת בכורה של המועדון עם נקודה בלבד מאחורי פורטלנד כשאת הרשימה סוגרות יוסטון עם בארקלי בערוב ימיו ואוטיס ת'ורפ ודריימונד גרין ודיוויד לי שמצילים את הווריורס מפספוס ראשון של הפלייאוף.
5 נקודות בלבד אחריהם אך מחוץ לפלייאוף מוצאים את עצמם: קליבלנד של לארי ננס וקווין לאב בעונת אליפות שאחריהם בפערים מזעריים: מיאמי (בוש+האסלם), ניקס (סטאדמייר+אוקלי), אוקלהומה (אולי אכזבת הפלייאוף הזה היות ומדובר בקמפ וצ'יימברס בשיאם) וגם אינדיאנה של ג'רמיין אוניל וסבוניס בחוץ.
סיבוב שני
לסיבוב הזה מגיעה הכי גבוה (מקום 5) הפתעת הפלייאוף (בעיניי) -מינסוטה הצעירה של גארנט ולאב עוד לפני שמישהו מהם עבר סיבוב שני ועוד בפער של 41 נקודות מדאלאס של נוביצקי וג'יימסון, פיניקס של בארקלי ה-MVP וצ'יימברס ושיקגו הדולקת אחריה (2 נקודות בלבד!( של רודמן והוראס גרנט.
חצי גמר
אל המקום הרביעי מגיעה יוטה של מלון ובוזר בפער קטן של 11 נקודות ממינסוטה וב-9 נקודות בלבד מתחת לצמד הגבוה של הלייקרס (פאו+דיוויס)
גמר
גבוה מעל כולן (57 הפרש) נמצאות בוסטון (גארנט ומקהייל) ש-25 נקודות מעליהם הספרס של דנקן ואולדרידג'. והאלופה בעמדה זו היא הסאן אנטוניו ספרס!
מעניין לראות
דנקן הגדול מכולם בעמדה, גארנט מתברג במקומות 2 ו-5, בקרב הפנימי של רודמן גולשי הופס אמנם בחרו אותו בשיקגו עם גרנט לפני דטרויט עם ראשיד, אבל בפער של 2 נקודות בלבד! מה שמעיד על יחסי הכוחות השווים.
בארקלי מעפיל עם כל קבוצותיו אל הפלייאוף (פיניקס-7,פילדלפיה-12, יוסטון-15) ואולי הפתעת הסיבוב היא המיקום הגבוה של גארנט ולאב בשנותיהם הראשונות (שרק גארנט הגיע פעם אחת לגמר מערב אחרי 8 עונות בהן לא עברו את הסיבוב הראשון) המתברגים חזק במקום החמישי, בעוד שאכזבת הפלייאוף היא אוקלהומה שנשארת הרחק מחוץ לתמונה למרות עונות שיא של קמפ וצ'יימברס. וושינגטון מצילה את כבודה עם הופעת בכורה, יאניס סוחב עם קאמינגס רק עד המקום ה-10, בעוד שנוביצקי מרים את ג'יימיסון עד למקום ה-6, ובשקט-בשקט טורונטו, הפרגית של הליגה כבר תופסת 3 פלייאוף מתוך 4 עמדות!
בקרב בין המזרח למערב המזרח החלוקה יחסית מאוזנת עם 9 נציגות למערב ו-7 למזרח אם כי המערב משתלט על הצמרת עם 6 מתוך ה-7 הראשונות בעוד המזרח משלים את הפער עם 6 מתוך ה-7 הבאות.
טבלת מיקומים לפי עמדות
| קבוצה | PG | SG | SF | PF |
| אטלנטה | \ | \ | 10 | \ |
| בוסטון | 12 | 6 ירדה באחד | 1 | 2 |
| ברוקלין | 10 עלתה אחד | \ | 14 ירדה אחד | \ |
| שארלוט | \ | \ | \ | \ |
| שיקגו | 15 | 1 | 2 | 8 |
| קליבלנד | 9 | \ | 8 עלתה אחד | \ |
| דאלאס | 7 | \ | \ | 6 |
| דנבר | 16 | \ | 15 | \ |
| דטרויט | 3 ירדה אחד | 7 | 13 ירדה אחד | 9 |
| ג"ס | 1 | 8 | 4 | 16 |
| יוסטון | \ | 4 | \ | 15 |
| אינדיאנה | 13 עלתה אחד | 10 עלתה אחד | \ | \ |
| קליפרס | 8 | \ | \ | \ |
| לייקרס | 6 | 2 | 3 | 3 |
| ממפיס | \ | \ | \ | \ |
| מיאמי | \ | 3 | 6 | \ |
| מילווקי | \ | 14 עלו שתיים | \ | 10 |
| מינסוטה | \ | 15 | \ | 5 |
| ניו-אורלינס | \ | \ | \ | \ |
| ניו-יורק | \ | 16 נכנסו לפלייאוף | 11 | \ |
| אוקלהומה | 4 | \ נפלטה החוצה ממקום 14 | 9 ירדה אחד | \ |
| אורלנדו | \ | \ | 16 | |
| פילדלפיה | \ | 9 | 5 | 12 |
| פיניקס | 5 | \ | \ | 7 |
| פורטלנד | 14 ירדה אחד | 11 ירדה אחד | \ | 13 |
| סקרמנטו | \ | \ | \ | \ |
| ס"א | 11 ירדה אחד | 5 עלתה אחד | 12 עלתה 2 | 1 |
| טורונטו | \ | 13 | 7 | 11 |
| יוטה | 2 עלתה אחד | 12 | \ | 4 |
| וושינגטון | \ | \ | \ | 14 |
פלייאוף הסנטרים!
בפלייאוף הזה הדילמות רבות ומרובות. מוזס מלון יופיע לא פחות מ-4 פעמים לצד אולג'ואן (יוסטון), אנסלד (וושינגטון), אמביד ומטומבו (אטלנטה), כשבכל הקבוצות היה משמעותי! (מפורט עליו בסקר). מטומבו עצמו מופיע גם בדנבר כמובן לצד יוקיץ'! שאק מופיע בלייקרס (ג'אבאר), באורלנדו (הווארד בשיאו), ובמיאמי (מורנינג). האחים גאסול מופיעים בממפיס בעוד שסאבוניס הבן (עם דיוואץ בסקרמנטו), מופיע נגד סבוניס האב (עם ביל וולטון בפורטלנד). כמובן שיש עוד רבים וטובים כמו פאריש וקאוונס מבוסטון, וומבי ורובינסון בספרס, למביר ובן וואלאס…..
ומה עם היברט וסמיתס? יואינג? סטאדמייר? הולמגרן וסיקמה? או בכלל החוסמים הטובים בכל הזמנים מיוטה (גובר ואיטון)?
בחירה מהנה!

כצמד קרים ושאק ללא ספק. הסנטר הגדול בכל הזמנים = קרים עבדול ג 'אבר.
תודה על השקעה מעל ומעבר ששווה 40 תגובות לפחות
אצלי עדיין וילט הגדול מכולם עם כמה וכמה עונות שלמות ומאות משחקים של ט"ד ובפועל עשרות רבות של קוואד"ד ואולי אף השיג קוואנ"ד. היה גדול בשני צדי המגרש ועם חכמת משחק ויכולת מסירה לא פחות מראסל ולא מכירים אם לא יותר.
בס"ד
תודה רבה, נפלא
תודה רבה.
זו העמדה שיש בה לדעתי את ההבדל הגדול ביותר בין הצמרת לתחתית. ממש שמיים וארץ
זה המקרה שבו התחלת הדרוג משנת 1976 פוגעת באופן המשמעותי ביותר ביכולת לבחור את הטובים ביותר.
הנפגעות העקריות כאן הן כמובן הסלטיקס של ראסל ופילי של צ'מברליין.
הסלטיקס נפגעה מאוד גם בעמדת הרכז בגלל שקוזי היה לפני האיחוד. אך גם כך הסלטיקס שווה הרבה יותר ממקום 12 וגם דניס ורונדו שווים יותר ממג'יק ופישר אף שמג'יק הגדול כולם. אך הצמד של הסלטיקס הצ"ל טייני ודניס המתחרים על הצמד הטוב ביותר. בתולדות הליגה קוזי וטייני שווים מקום שני לאחר וסט ומג'יק.
לגבי הפאוור פורוורדים, זה עוול גדול לא לבחור במקהייל וגארנט לצמד הטוב ביותר כשהם שניים מעשרת הפאוורים הטובים ביותר בכל הזמנים.
לגבי פוורוודים בכלל, הסלטיקס הרבה מעל כולם גם מאז האיחוד ועוד יותר בכל תולדות הליגה עם בירד, הבליצ'ק, סדריק מקסוול, פירס, גראנט, מקהייל, סילאס, היינסון, שהם סוללת פורוורדים שאף מועדון אחר לא מתקרב אליה.
כך בעמדת הציר הלייקרס מעל כולם ובעמדות הפנים הלייקרס והסלטיקס מעל כולם.