פריוויו יורוליג מחזור 13 – הפועל תל אביב נגד ריאל מדריד / מתן יעקובי

פריוויו יורוליג מחזור 13 – הפועל תל אביב נגד ריאל מדריד / מתן יעקובי

הפועל תל אביב נפגשת בפעם הראשונה העונה מול המעצמה הגדולה ביותר בתולדות היורוליג, המועדון שזכה 11 פעמים בגביע היורוליג הנחשק, חוץ מהדומיננטיות הבלת ניתנת לערעור שלה באירופה, ריאל גם מובילה את הליגה הספרדית עם 38 זכיות בליגה הספרדית ו-29 זכיות בגביע הספרדי.

פריוויו יורוליג מחזור 13 – הפועל תל אביב נגד ריאל מדריד / מתן יעקובי

הפועל תל אביב(מאזן 3-9 , מקום 1) נגד ריאל מדריד(מאזן 6-6, מקום 10) – 20:00 (סופיה , בולגריה):

ריאל מדריד –

המעצמה הספרדתית, ריאל מדריד, התחילה את העונה המקומית שלה בצורה מצוינת כשהיא מובילה את הליגה הספרדית עם 7 ניצחונות אל מול הפסד בודד, אך בזירה האירופית נראה שריאל מתקשה למצוא את אותה ההצלחה כשהיא עומדת על מאזן של שישה ניצחונות אל מול שישה הפסדים כשבמשחק האחרון ניצחה את ז'לגיריס אחרי מותחן אותו שרדה למרות 2 החטאות עונשין של הכוכב פקונדו קמפאצו. העונה של ריאל ביורוליג בהחלט מקרטעת ונראה שסרחיו סקאריולו לא מצליח למצוא את ההרכב הנכון, ולא מצליח למצוא את השיטה שתמקסם את יכולות הכוכבים שעומדים לרשותו. דהיינו כוכבים, מי שעומדים לרשותו של סקאריולו בריאל הם, פקונדו קמפאצו ותיאו מאלדון, שילוב של רכזים מצוינים, שניהם זריזים מאוד ומשחקים התקפה בצורה מהפנטת, מאלדון הגיע השנה לריאל והצליח סוף סוף במשחק האחרון להתפוצץ כמו שציפו ממנו והעמיד משחק של 25 נק', 5 אס', 3 ריב' ו-2 חט', בעוד שקמפאצו בעונת דעיכה, גם באחוזים וגם נצבירת הנק'. בנוסףך לזוג הגארדים ישנם זוג פורוורדים מצוינים אחרים בדמות מריו הזוניה וטריי ליילס, הזוניה פורוורד ורסטילי מאוד אך העונה לא מצליח למצוא את הזון בזריקה שלו ועד כה העונה קולע באחוזים מזעזעים של 29% לשלוש, ליילס לעומתו משחק נהדר וקולע בממוצע 15.2 ב51.9% ל-2 ו-39.5% לשלוש כשהוא מוביל את ריאל בנקודות, וממוקם שני בריבאונדים ושני בחטיפות. כדי לסיים את הסגל הנפלא שיש בריאל קשה שלא להזכיר את החיה שמחכה בצבע לכל אחד שמעז להיכנס ואחד מהשחקנים הטובים ביורוליג בעשור האחרון, הלא הוא וולטר טבארס, הסנטר מעמיד ממוצעים של 9.5 נק', 6.4 ריב ו-2 חס', נתונים מדהימים שלא מסבירים את כל כשרונו כיוון שטבארס משנה המון זריקות, כשרוב הזריקות של יריביו לא נזרקות בתוך הצבע מתוך פחד אמיתי להיחסם.

Credit : EUROLEAGUE טריי ליילס, האם יצליח להתעלות גם הפעם?

Credit : EUROLEAGUE וולטר טבארס, הסנטר האימתני ימשיך בדומיננטיות ההגנתית שלו.

Credit : EUROLEAGUE פקונדו קמפאצו, הכוכב של המעצמה הספרדית ימשיך בדעיכה או שימצא בחזרה את הגרוב.

הפועל תל אביב

הפועל מגיעה למשחק נגד ריאל כשהיא אחרי 2 ניצחונות חשובים, הראשון המשחק נגד מילאנו (83-105 להפועל) אותה היא פירקה לגורמים בתצוגת ענק של בלייקני ואוטורו שפשוט התעלו, במשחק השני שניצחו הם שיחקו נגד נתניה (70-93 להפועל) ביום שבת האחרון ובמשחק חד צדדי ניצחו בזכות משחק מצוין של אניס ומוטלי. במשחק הקרוב הפועל תתמודד לראשונה נגד קבוצה עם סנטר דומיננטי לא פחות מהצמד של מוטלי ואוטורו, טבארס יהווה מבחן ראשוני לצמד ויהיה מעניין מאוד לראות איך הם יסתדרו אל מול סנטר ברמת הגנה הכי גבוהה שיש. מבחן נוסף עבור האדומים יהיה להתמודד בפעם נוספת מול כוכב בדמות רכז, תיאו מאלדון המצוין, מי שיקבל ככל הנראה את המשימה יהיה קולין מלקולם שעד כה הצליח להתמודד בצורה יפה עם הגארדים של אולימפיאקוס ועם מייק ג'יימס. המשימה הנוספת היא כמובן של אלייז'ה בראיינט ושל איש וויינרייט שיקבלו אליהם את ליילס והזוניה, בראיינט יצטרך להתמודד מול פורוורד שגדול ממנו בהרבה ויצטרך להשתדל לא להסתבך בעבירות, וויינרייט יצטרך להמשיך את העבודה הנהדרת שעשה מול וזנקוב ושנגלייה. הפועל תל אביב לא תצליח לשייט שוב כמו שעשתה מול מילאנו. הפועל חייבת להגיע עם הראש על הכתפיים ולא בעננים כי ריאל אמנם נמצאת בתקופת בלבול וחוסר התמצאות אך הדבר לא אומר שאיננה מסוכנת. האדומים צריכים להגיע למשחק אגרסיביים וללחוץ מהרגע הראשון, אם איטודיס למד דבר או שתיים מהמשחק נגד פנר זה שהחולשה היחידה של קבוצתו הוא קבוצת הגנה אגרסיבית ש"תכה" את כוכביו ותוציא אותם מאיזון, בקיצור הפועל צריכה להגיע ולהסתכל בלבן של העיניים של היריבה ולא לפחד אם ישחקו איתה מעט אגרסיבי והשופטים ייתנו לכך לגיטימציה.

Credit : EUROLEAGUE אוטורו, ימשיך את המשחק המצוין שלו גם הפעם?

Credit : EUROLEAGUE האם אנחנו בדרך לעוד ערב גדול של הגאנר הבלתי עציר בלייקני?

לסיכום, לדעתי יהיה פה משחק צמוד מאוד שילך לשניות האחרונות, הפועל צריכה להגיע רעה ושורטת ובעיקר עם רעב להמשיך ולהראות שהיא שייכת לליגה של הגדולים, הדרך לשם כמובן תהיה לעבור את המלכה הבלתי מעורערת של המפעל.

מתן יעקובי

כתב יורוליג, ליגה ישראלית ומיאמי היט
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
12 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
birdman
birdman
25/11/2025 19:28:34

תודה מתן. איזה כיף של פריוויו שמכניס אותך לאווירה! ההצגה הכי טובה בעיר, חורף חם בארנה 8888 בסופיה!

birdman
birdman
25/11/2025 19:29:12
הגב ל  birdman

שכחתי, יאללה הפועל אימפריה לתת להם בראש!

האווי לאסוף
האווי לאסוף
25/11/2025 19:38:57

ריאל היא תמיד קבוצה מסוכנת, ובטח כשהיא פוגשת את מובילת הטבלה. מבחן רציני להפועל.
תודה רבה מתן ובהצלחה להפועל

birdman
birdman
25/11/2025 20:03:34

מיציץ׳ על-יד טאבארס זה כמו ראסל קרואו והגלדיאטור הענק בסרט.

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי
הגב ל  birdman

😅😅

puma1234
25/11/2025 20:28:26

חברים ניצול שרשור האם סנטי אלדמע מצאצאי האנוסים מתאים למשבצת המתאזרח בנבחרת ?

birdman
birdman
25/11/2025 21:25:26

הפועל יצאו פראיירים בסוף הרבע עם ריצה של 8-0 לריאל ואיבודי כדורים חסרי אחריות.

birdman
birdman
25/11/2025 21:26:29
הגב ל  birdman

19 שניות אחרונות של הרבע, אל תרוץ, תשחק כמו שלימדו אותך בגן, להרוג את השעון ולקחת באזר-שוט.

birdman
birdman
25/11/2025 21:53:14

איי-יי-יי…

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי
הגב ל  birdman

יש לך 2 זריקות

מומינאבא
25/11/2025 22:23:51

אפס!!!! דקות לישראלים

hagay81
26/11/2025 3:36:48

להפועל יש רק כוכב על אחד בסגל, מיצ'יץ', לריאל ושאר הקבוצות המובילות, יש כמה כוכבי על בסגל. הפועל צריכה להוציא מאה אחוז מאמץ כדי לנצח ביורוליג, ריאל לא. ככל שתתקדם העונה זה מן הסתם יקבע את הדברים, הפועל תיחלש ותיחלש ואולי בסוף תגרד מקום בפלייאוף, דרך הפליי אין. שום דבר מעבר.