22:00 מכבי תל-אביב (1- 3) – אולימפיאקוס (2- 2):
מכבי מגיעה אחרי פיגור 60- 32 במחצית נגד ברצלונה ומשחק שלמזלה נגמר "רק" ב-21 הפרש. קטש רושם הפסד שמיני כמאמן נגד ברצלונה וממשיך לחכות לניצחון הראשון, ויקווה לעשות טוב יותר נגד אולימפיאקוס, שגם נגדה הוא עם רצף של 5 הפסדים כמאמן, אבל לפחות ניצח את המפגש הראשון עם מכבי ואת היחיד שלו ביורוליג כמאמן פנאתנייקוס. היום נעבור על כל אחד משחקני הסגל של מכבי ונבחן את פתיחת העונה שלו ביורוליג, ולא נדון בשאלה למה ההגנה של מכבי נראית כל כך רע עם בלאט וסורקין על הפרקט (רייטינג הגנתי של 142.6 בדקות המשותפות שלהם, לעומת 125.5 עם בלאט ובלי סורקין, 108.7 עם סורקין ובלי בלאט ו-102.6 בדקות המנוחה של שניהם).

ג'יילן הורד – המשחק נגד ברצלונה היה הראשון ביורוליג בו הוא קלע פחות מ-13 נקודות והראשון שבו הוא סיים ללא אסיסטים, אבל בארץ כבר היה לו משחק אחד נוראי נגד הפועל ירושלים. הורד הוא גם זה שמוביל את מכבי בממוצע הנקודות (12.3), הריבאונדים (5.3) והמדד (15.5), אבל הגנתית הוא לא מצליח לתת את המצופה לקבוצה שסופגת 92 נקודות למשחק ונראית טוב יותר הגנתית עם טי ג'יי ליף על הפרקט במקומו.
ג'ימי קלארק – בשבוע הכפול שפתח את העונה הוא היה עם 9 נקודות ו-4 חטיפות למשחק, ובשני המשחקים הבאים הוא על 0 עגול בנקודות ב-0/9 מהשדה וחטיפה בודדת, כך שגם 5 האסיסטים בכל אחד מהם ויחס אסיסטים-איבודים טוב של 3.8 בסך הכל העונה לא מתקנים את הרושם. גם במשחקים שהוא הצליח לקלוע זה לא היה באחוזים טובים והוא עומד על 23.3% מביכים מהשדה בסך הכל, כך שכרגע מדובר בשחקן שעדיף שיזרוק לסל פחות.
מרסיו סנטוס – נקודת האור של מכבי עד כה. לא רק 18 הנקודות נגד ברצלונה (4/4 לשלוש!), אלא בעיקר הנוכחות ההגנתית, הטובה ביותר של גבוה במדי מכבי מאז ג'וש ניבו. סנטוס סיים בפלוס-מינוס חיובי בכל אחד מ-3 המחזורים הראשונים (7, 4 ו-8 בהתאמה) וגם שלשום הוא היה רק ב-1- במדד הזה, ובנתונים המתקדמים זה אפילו יותר מרשים עם רייטינג התקפי של 128.9 (הכי טוב מהרוטציה הקבועה), רייטינג הגנתי של 104 (אחרי ליף וג'ונדי) ונט רייטינג של 24.9 (הכי טוב מהרוטציה הקבועה).
גור לביא – ברכות על הופעת בכורה ביורוליג שלשום. על 8 דקות של משחק שהוכרע הרבה לפני אין כל כך מה לומר, למרות שלביא סיים עם הפלוס-מינוס הכי גבוה במכבי (8+) ומוביל את הקבוצה ברייטינג התקפי, הגנתי ונט רייטינג, מה שלא באמת שווה התייחסות ב-8 דקות מתוך 160. עם קצת יותר רצון לעשות הגנה מאשר שחקנים אחרים, ייתכן שלביא שווה גם הזדמנות אמיתית ביורוליג מדי פעם, ובינתיים הוא יקווה להפוך לשחקן משמעותי בעיקר דרך משחקי הליגה.
אורוש טריפונוביץ' – שיחק רק 3 דקות נגד אנדולו וזהו, ולא היה בסגל בשני המשחקים האחרונים. לא ברור אם מכבי הביאו מראש שחקן שלא היה לו מקום לקבל הזדמנויות של ממש, או שהפציעות הקטנות שהיו לו בנבחרת ובמשחקי ההכנה הן אלה שמנעו ממנו, אבל נכון לעכשיו הדיווחים הם שמכבי מחפשים לו כבר קבוצה אחרת וירצו להביא במקומו רכז או גבוה נוסף. אני אישית דווקא חושב שהקליעה וההגנה שלו שוות דקות במכבי הנוכחית, אבל לא נראה כרגע שזה הכיוון.
לוני ווקר – הברומטר של מכבי עד כה עם 20 נקודות ב-4/6 לשלוש ו-69.2% אפקטיבי בניצחון בדרבי לעומת 6.3 נקודות למשחק ב-3/20 לשלוש ו-29.3% אפקטיבי ב-3 ההפסדים. שאלת המפתח במקרה שלו היא האם מדובר בבעיה זמנית שאפשר לפתור עם הזמן או שמא בחוסר יכולת של מכבי לייצר עבור ווקר מצבים טובים. מגמת שיפור אחת שזיהיתי היא יותר זריקות של ווקר ל-2 נקודות בשני המשחקים האחרונים (12 לעומת 11 ניסיונות לשלוש) לעומת 2 המשחקים הראשונים (4 זריקות ל-2 ו-15 לשלוש).
רומן סורקין – מבט על הסטטיסטיקה מראה 3 משחקים בספרות כפולות ומשחק אחד חלש של סורקין נגד פריס, אבל מי שאמור להיות הגבוה הבכיר של מכבי הוא אולי שחקן ההגנה הבעייתי ביותר בסגל הזה, כשעם 2.3 ריבאונדים למשחק קשה להיות גבוה בכיר. כל זה לא כולל רייטינג הגנתי של 137 ונט רייטינג של 30.5- ואפילו בהתקפה, שם הוא טוב יותר לכאורה, הקבוצה עם רייטינג של 106.5 בדקות שלו (הנמוך ביותר במכבי) לעומת רייטינג של 127.7 בדקות בלעדיו.
אושיי בריסט – בינתיים ברומטר כמו ווקר עם 19 נקודות באחוזים מצוינים בניצחון בדרבי לעומת 20 נקודות מצטברות בהפסדים. גם במקרה שלו עיקר הפער הוא בשלשות (2/2 בדרבי ו-1/6 יתר הזמן), אבל שחקן כמו בריסט הקבוצה צריכה לחפש בתוך הקשת, ואת זה מכבי לא עושה מספיק טוב בינתיים. גם בהגנה הוא מסתבך קצת עם הימורים על חטיפות ועבירות זולות, אבל אלה דברים שלומדים עם הזמן במעבר לליגה שבה שורקים יותר עבירות זולות.
וויל ריימן – אחרי 4 משחקים וכמעט חצי שעה על הפרקט, ריימן עם 1/2 מהשדה ו-1/2 מקו העונשין, מה שמעיד על התפקיד השולי שלו בהתקפה. בהגנה הוא מהגורמים החיוביים במכבי וגם בריבאונד, למרות שהוא עצמו לקח רק 6 ריבאונדים ב-4 המשחקים האלה, אבל המאבק שלו מסייע לאחרים לקחת כדורים חוזרים. ריימן לא אשם בסיטואציה של מכבי, אבל במובנים מסוימים הוא מסמל היטב את התחושה (שאינה נכונה בהכרח, אבל קיימת כתחושה) שרמת הכישרון של שחקני מכבי נמוכה יותר מאשר בעונות קודמות.
ג'ון דיברתולומאו – במחזור הפתיחה של ליגת ווינר קלע ג'ונדי 6 שלשות, אבל ביורוליג הוא על 0/4 בתחום ו-1/6 מהשדה, והמשחק היחיד שהוא לא שותף בו הסתיים בניצחון בדרבי. מצד שני, הקפטן תמיד מביא איתו אנרגיות, ואפילו בתבוסה שלשום הוא סיים עם 3 אסיסטים ו-4 חטיפות ובדקות שלו ההגנה נראית טוב. ג'ונדי הוא אפילו היחיד שהדקות שלו ליד תמיר בלאט הביאו לנתונים הגנתיים טובים, גם אם רוב הזמן שלהם יחד היה בדקות הסיום נגד ברצלונה.
ג'ף דאוטין – אחרי משחק טוב באופן אישי נגד פריס ורבע אחרון נהדר בדרבי, דאוטין הציג את המשחק הרשמי הכי חלש שלו שלשום עם 2 נקודות ב-1/5 מהשדה ו-3 אסיסטים (אחרי 4, 5 ו-6 במשחקים הקודמים). למרות יחס אסיסטים-איבודים נהדר של 4.5, הגנה טובה סך הכל וכישרון ופוטנציאל גדולים יותר מבלאט על הנייר, דאוטין עדיין לא הצליח להפוך לשחקן חמישייה, בין אם בגלל חוסר יציבות, כדרור יתר או החלטות מאמן, וגם אם זו לא המשבצת הטבעית שלו, הוא יכול וצריך להפוך לרכז הבכיר בסגל הנוכחי של מכבי.
טי ג'יי ליף – האיש שמוביל את מכבי במדד ה-PER עם 21.3 מצליח להגיע הרבה לצבע ועומד על 12/17 מהשדה ול-2 נקודות יחד עם 7/12 מהקו, אחוזים לא טובים אבל יחסית הרבה זריקות עונשין. גם בריבאונד ליף הוא הטוב ביותר במכבי עד כה עם 10.5 כאלה פר 40 דקות וגם בהגנה הוא מהגורמים החיוביים עם רייטינג הגנתי של 102.7 (הכי טוב ברוטציה הקבועה). הייתי שמח לראות אותו מקבל יותר דקות, ואפשר גם לציין שהוא ולוני ווקר הם היחידים במכבי שנבחרו בדראפט ה-NBA (שניהם נבחרו 18 בהפרש של שנה).
תמיר בלאט – קצת לא אשמתו שנותנים לו תפקיד שגדול עליו, אבל יחס אסיסטים-איבודים של 1.53 מצד הרכז המוביל שלך זה נתון בעייתי, ובלאט גם מוביל את היורוליג באיבודים עם 3.8 כאלה למשחק. כן אפשר לציין לזכותו 5.8 אסיסטים למשחק ו-50% מהשדה ומחוץ לקשת (8/16) עד כה, ואפילו שיא אישי בעונשין עם 7/9 נגד ברצלונה. בהגנה זה נראה רע כצפוי ומכבי עם רייטינג הגנתי של 137.7 בדקות של בלאט לעומת 103.6 בדקות בלעדיו, וגם במבט על כל אחד מהסגל של מכבי והדקות המשותפות שלו עם בלאט, ההגנה רעה בדקות של אותו שחקן יחד עם בלאט וטובה הרבה יותר בדקות של אותו שחקן כשלבאט לא על הפרקט.
תודה עמיחי.
עד כה לא התרשמתי לטובה מאף שחקן מכבי. יש כאלה יוצתר סבירים (הורד, סנטוס) ויש יותר רעים (קלארק, ווקר), אבל בסוף עד כה כל הקבוצה נראית נורא, בעיקר בצד ההגנתי שבו לא התרשמתי מאף אחד מהגבוהים.
כל מה שאפשר לבקש מהמשחק היום זה לא לראות את אותה זוועה שהייתה נגד ברצלונה, אני לא בטוח שזה יקרה.
אין ספק שהקבוצה לא נראתה טוב במכלול, אבל דווקא מכמה מהמחליפים התרשמתי לחיוב עד כה
לצערי ינוגבו גם היום
אנחנו עומדים בפני שנה קשה, וגם חיזוק כזה או אחר לא ישנו את המצב דרסטית. סורקין הוא שחקן התקפה טוב, כל עוד הוא לא צריך להוריד את הכדור לקרקע או לאלתר. בשני המצבים האלה הוא בדרך כלל נתקע. בהגנה הוא אחד משחקני המטרה בליגה, כל שחקן של היריבה שם לו למטרה להיות מול סורקין. היום, עם הhdmi, אפשר לראות את הבעת השמחה של כל לוקף שרואה אותו.
בלאט מוגבל בהתקפה, ולא קיים בהגנה. רכז אחר? אולי יהיה, מה שיש כרגע לא עונה להגדרה (ווקר, כשאין לו מעצורים, הוא גאנר. בטח לא רכז. אם ליף וסנטוס הם השחקנים הטובים של מכבי, אפשר להניח שהטופ של מכבי השנה יהיה הפליי אין, אבל של הליגה העל…
באסה.
תודה רבה עמיחי ויאללה מכבי, פליז טריי טו סמולר דה השפלה
לפי דיווח בווינט, דייוויד פדרמן מוכר את חלקו במכבי למשפחת ווילף (מתברר שהם טחונים מאמריקה, בעלי הוויקינס מהnfl).
אם זה נכון, לא משנה מה תהיה התוצאה הערב, האוהדים של מכבי יחגגו
בהחלט רעידת אדמה במכבי שלדעתי רוב הקהל שמח עליה.
מחכה לראות אם זה ספין לרצות את אוהדי מכבי ולמכור איזה אחוזונצ'יק או שיש פה באמת מכירה לשינוי בעלות
חזרה של המכבים לשחק בארץ הקודש+ בעלים חדש יכולה לשקם את ההידרדרות הדרסטית
לא סתם חדש, הוא מגיע עם ארנק מנופח וקשרים בnba (טוב שיהיה, אם תרצה להצטרף לליגה החדשה שתוקם). בנוסף, זו הדרך היחידה להישאר חלק מהשלישייה החדשה שהתפתחה בכדורסל הישראלי
הגיע הזמן
הפדרמנים באו בשביל השואו. הם אנטיתזה למזרחי שבא מהלב.
אולי הבעלים החדש יחזיר את המותג לגדולתו.
יהיה גם היום ניגוב. מקווה שהקבוצה תמכר למישהו עם הרבה מאד כסף ושישקיע
מכבי מובילים מפתיע משהו אולימפי לא משהו נראית
גוני ווקר מסיים את החצי יופי
חטיפה יפה של ווקר מסיימת את הרבע ביתרון 5 למכבי.
רק שלא יבעטו עכשיו בדלי
שלשה יפה של דיבארתומליו
היוונים מתחילים לקצץ
טיימאאוט מתבקש לעצור את המפולת
רק 6, שוב קטש עם טיימאאוט מתבקש.
הוא חייב עכשיו סל שיעצור את הקיצוץ.
בעטו בדלי?….
בטח בעטו
בריסט זה שחקן שלא מתאים להפועל ג'לג'וליה
ממש מבאס להפסיד משחק כזה, אבל זה יותר טוב ממה שהיה שלשום
ושריקה ביזיונית לעבירה של 3 זריקות (הייתה עבירה, אבל ממש לא שלשה), שעשתה עבודה קריטית בניצחון של היוונים
ראיתי רק את השניות האחרונות אבל ההפסד מבאס, למרות המשחק הקרוב סביר להניח שלא יזכרו אותו אפילו עוד שבועיים-שלושה.
זה יקרה עוד לא מעט פעמים השנה. יש למכבי הגנה כל כך גרועה, שגם ביום קליעה טוב שלה הקבוצה השנייה רק צריכה להישאר באזור, ולתת 3-4 דקות טובות. ימים שבהם הקליעה תלך פחות טוב יגמרו בתבוסה כמו בשבוע שעבר
זה מרגיש מזמן, אבל היה רק שלשום…
אוהדי אולימפיאקוס מוסרים שכאשר מכבי יתארחו באתונה, אין להם כוונה להתפרע והם יקבלו את מכבי עם פרחים כהוקרה על האירוח הלבבי בפיוניר.