
טניס / עמיחי קטן
גמר אליפות ארה"ב לגברים
21:00 יאניק סינר – קרלוס אלקרז:
שני המדורגים הראשונים בעולם, שהם גם שני היחידים שזכו בתואר גרנד סלאם בשנתיים האחרונות, נפגשים לגמר סלאם שלישי ברציפות ביניהם. בווימבלדון האחרון הצליח סינר להנחיל לאלקרז הפסד בכורה בגמר גרנד סלאם ולנקום על המהפך של הספרדי בגמר הרולאן גארוס, אבל המפגש האחרון ביניהם הסתיים במהירות כשאלקרז הוביל 5- 0 וסינר פרש בשל מחלה. בדיומא של גמר ווימבלדון פירטנו על כל המפגשים ביניהם, אז לא נעשה זאת הפעם, ורק נזכיר שהמאזן ביניהם עומד על 9- 5 לזכות אלקרז, והוא גם זה שניצח ב-3 מתוך 4 המפגשים השנה וב-6 מתוך 7 המפגשים האחרונים ביניהם.
כאמור, זה הגמר השלישי ברציפות בין המדורגים 1 ו-2 בעולם, הצד השני אי פעם שעושה זאת אחרי דג'וקוביץ' ונדאל בווימבלדון 2011, ארה"ב 2011, אוסטרליה 2012 (המשחק הכי טוב ביריבות ביניהם) ורולאן גארוס 2012, והצמד "קרלוסינר" הוא הראשון שנפגש ב-3 גמרים רצופים באותה שנה. הצמד הזה גם חולק את כל הסלאמים שחולקו ב-2024-5, כאשר סינר מוביל 4- 3 בקטגוריה הזאת, אבל אלקרז מוביל 5- 4 בתארי גרנד סלאם באופן כללי. מכיוון שאחרי המשחק הזה יהיו לצמד הזה 8 גרנד סלאמים רצופים שאחד מהם זכה, הם יהיו הצמד הראשון עם רצף כזה מאז דג'וקוביץ' ונדאל (רצף של 9 כשנדאל עם 5 – רולאן גארוס 2010 עד רולאן גארוס 2012), כאשר הרצף הארוך ביותר שייך לפדרר ונדאל (11 כשפדרר עם 8 – רולאן גארוס 2005 עד ארה"ב 2007). יחד עם הגמר של סינר נגד זברב באוסטרליה השנה, כל 4 הסלאמים הפגישו את המדורגים 1 ו-2 בעולם, כאשר גם בפעם השלישית זה קבע שיא לעונה בודדת.
מעבר להישג המשותף המרשים של שני הטניסאים האלה, סינר שזכה רק בשני טורנירים השנה, אך אלו שני גרנד סלאמים, לעומת אלקרז שזכה כבר ב-6 תארים העונה כשאף אחד אחר בסבב לא זכה ביותר מ-3, השאלה העיקרית היא מי מהם הוא השחקן הטוב יותר העונה או נכון לרגע זה. המשחק הערב יהיה תשובה מצוינת לזה, מכיוון שהמנצח כאן יהיה המדורג ראשון בעולם מחר, בין אם זה סינר שמחזיק בעמדה הזאת כבר יותר משנה, ובין אם זה יהיה אלקרז שאיבד את הפסגה העולמית לאחרונה בדיוק לפני שנתיים כשלא הצליח להגן על התואר שלו באליפות ארה"ב. לשניהם יהיה יתרון של כמעט 5,000 נקודות על המדורג 3 סשה זברב ושל עוד 1,000 על דג'וקוביץ' שיעלה בחזרה למקום הרביעי, אבל לאלקרז יש יתרון כי הוא צבר יותר נקודות ב-2025, וסינר מגן על יותר נקודות עד לסיום השנה, כך שיהיה לו קשה יותר לשמור על היתרון או להשלים שוב מהפך, בהתאם לתוצאה היום.
אופניים / דוד "פאקו" סעדה
הוואלטה א אספניה – קטע 15
קטע 14 של אתמול היה קטע טיפוס נוסף באיזור אסטוריאס. גם הפעם קיבלנו בחזית קבוצת בריחה גדולה של מעל 20 רוכבים. בטיפוס הלפני אחרון קיבלנו בריחה של מארק סולר קדימה, כשהנורבגי יואנס סטאונה-מיטט ניסה להחזיק מעמד עימו, ללא הצלחה מרובה. הספרדי הפעלתן המשיך קדימה גם בטיפוס המסיים והקשה ללה פאראפונה, תוך שהוא שומר כל העת על פער יציב של כשלוש דקות מדבוקת הפייבוריטים, שבאופן מוזר משהו הובלה לא מעט מהזמן ע"י קבוצת האמירויות שלו. הפער שלו בחזית הצטמצם אמנם משמעותית כשהעניינים החלו להתחמם אצל הפייבוריטים, אך לא מספיק על מנת למנוע ממנו את הניצחון, המהווה את השביעי של קבוצת האמירויות במירוץ זה, אכן הישג נאה ביותר. בכל האמור לפייבוריטים, הרי שכאמור העניינים התחממו מאד בטיפוס המסיים. עוד לפני כן ראינו שוב את ג'וליו צ'יקונה מאבד גובה ונושר מחבורת הצמרת (ובעקבות כך מהעשירייה המובילה). לקראת הסיום ג'וליו פליצארי הצעיר החל למשוך בצורה אגרסיבית בחזית, תוך שהוא מדביק את אחרון הבורחים מאחורי סולר, פינלי פיקרינג. המשיכה של פליצארי נועדה להזניק קדימה את חברו ג'אי הינדלי, והאוסטרלי אכן עשה זאת כחצי ק"מ לסיום, כשז'ואאו אלמיידה ויונאס וינגגור על גבו. הינדלי המשיך למשוך בחזית עד כ-200 מטרים לסיום, שם השניים מאחוריו ברחו לו, וכאן הפעם ידו של וינגגור הייתה על העליונה במאבק על המקום השני מול אלמיידה. הדני הגדיל איפוא את הפער שלו על הפורטוגלי ב-2 שניות (ועל כל השאר כמובן ביותר), והוא ממשיך להוביל במירוץ לפני אלמיידה (46+), פידקוק (2:38+), הינדלי (3:10+), גאל (3:30+), פליצארי (4:21+), ריצ'יטלו (4:53+), קוס (5:46+), טריין (6:33+) ויורגנסון (8:52+).
קטע 15, שייקח את המירוץ לאיזור גאליסיה, צפוי לתת לנו מנוחה ממאבקי ה-GC. מדובר אמנם בקטע המסתיים במישור, אך לפני כן הוא גבעי מאד, כשכבר בתחילתו הוא כולל טיפוס ארוך מאד בשיפוע מתון. אמור ללכת לקבוצת בריחה או לקלאסיקנים מהסוג של מאדס פדרסן. ניתן לצפות ביורוספורט, בלינק הזה או בלינק הזה ב-14:15.


היום מתקיימים שני המשחקים האחרונים באליפות העולם בכדורעף נשים בבנקוק.
המשחק על המקום השלישי משוחק עכשיו הוא בין יפן לברזיל. שתיהן הפסידו לטורקיה ולאיטליה במשחקי חצי הגמר בתוצאה 3:1 ו-3:2 בהתאמה שידור בערוץ ספורט 3.
משחק הגמר יתקיים בין איטליה וטורקיה. האיטלקיות הן הטובות בעולם בשנים האחרונות ולא הפסידו הרבה זמן. הן ניצחו בשיניים את ברזיל במשחק מרתק וברמה גבוהה ביותר בתוצאה 2:3. עבור הטורקיות זו ההופעה הראשונה אי פעם בגמר.
שידור ישיר בערוץ ספור 3 החל מהשעה 15:20.
בס"ד
תודה רבה
גמר רצח בטניס (אם כי סינר לא נראה במיטבו משך רוב הטורניר)
היום יסתיים הטור של בריטניה ויחד איתו ירד המסך גם על הקריירה של אחד הרוכבים הכי אהודים בפלוטון גראיינט תומאס.
הוולשי יעשה את הפרידה מול הקהל של עיר הולדתו בקארדיף ויזכה לתשואות להן הוא ראוי.
נתגעגע.
.
בהחלט אחד האהובים. שמח לפחות שאחרי כל עוגמות הנפש והפציעות הוא פורש עם טור על החגורה.
במקביל נאחל בהצלחה לג'ייק סטיוארט נציגנו יחד עם מרקו פריגו בבריחה שתמשיך עד לסיום.
קל זה לא יהיה.
מסתבר שמפגין ליטרלי התחבא כדי לקפוץ לרוכבים לתוך הגלגלים. הם חבורת חלאות
https://x.com/faustocoppi60/status/1964694820372594965
הקבוצה של פדרסן (יחד עם פריגו) תופסת את ויין ו-ורוואקה. לא רואה מי עוצר את פדרסן חוץ מהמפגינים על קו הסיום.
והוא מקבל כאן יחס כמו של סאגאן.
אבל הוא עושה את זה אחרי ניסיון של פריגו, שמגיע בסוף שלישי.
עד מתי מרקו…
מה נעשה
יותר גרוע מהמארקו שמחפש את אמא שלו.
חחח, גם לו קשה להוריד את הקוף מהגב…
ג'ייק היה יכול להתחרות על השלב אבל הוא לא השכיל להיכנס לקבוצה..
היה לו קשה בטיפוס שפיצל את הקבוצה.
לא כתבתי בפריוויו, אבל מחר יום החופש השני של המירוץ.
יש למישהו קישור לטניס?