ארבעת הבנים האבודים של קיץ 2025 / עמיחי קטן

ארבעת הבנים האבודים של קיץ 2025 / עמיחי קטן

אחד הדברים המפתיעים שקרו בשוק השחקנים החופשיים בקיץ 2025 נוגע ל-4 שחקנים חופשיים מוגבלים שנשארים חופשיים כבר תקופה ארוכה. אף קבוצה אחרת לא יכולה או לא רוצה להציע להם חוזה שייאלץ את הקבוצה המקורית של כל אחד מהם להחליט אם להשוות את ההצעה או לא, אף אחד מהשחקנים האלה לא מצליח להגיע להסכמה עם הקבוצה שמחזיקה בזכויות עליו, וכך, כמעט חודשיים אחרי תום עונת 2025, יש כמה שחקנים מעניינים מאוד שעדיין לא ברור אם יישארו בקבוצה בה שיחקו בעונה שעברה או לא. בטור הזה ננסה לבחון את המצב של כל אחד מהם לפי ארבעת הבנים מההגדה של פסח, לא בהכרח עליהם אלא על הסיטואציה, כשהם מסודרים לפי הסדר בו הם נבחרו בדראפט 2021.

חכם – ג'וש גידי:

גידי עשה קפיצה שמזכירה את זו של אבדיה אחרי האולסטאר האחרון, כאשר ב-19 המשחקים שהוא שיחק מאז הוא קלע 21.2 נקודות עם 10.7 ריבאונדים, 9.3 אסיסטים ו-1.5 חטיפות ב-50% מהשדה, 45.7% לשלוש, 56.7% אפקטיבי, 80.9% מהקו ו-62% טרו שוטינג, ומהם שיקגו ניצחו 12 משחקים. בניגוד לאבדיה, הנוכחות של שיקגו במזרח הספיקה להם כדי להיכנס לפליי-אין שם הם הובסו על ידי מיאמי, אבל גידי עצמו עשה את שלו עם 25 נקודות ו-10 ריבאונדים. על פי הדיווחים האחרונים, שיקגו הציעו לגידי בתחילת הקיץ חוזה של 80 מיליון דולר ל-4 עונות והוא סירב, ולמרות הניסיון המתבקש שלהם לנקות את השטח אחרי הטרייד בו הם ויתרו על לאבין, לא ברור לי מה מונע משיקגו להציע לגידי חוזה קצת יותר גדול, שבוודאי יהיה עדיף להם מאשר לאבד אותו בחינם, גם אם הוא כנראה לא יהיה האיש שיחזיר את שיקגו לצמרת.

אז מי החכם בסיפור הזה? – כנראה סם פרסטי שבחר את גידי בדראפט, נתן לו את ההזדמנויות ואז מצא את הטרייד המתאים על גידי, בו הוא השיג לאוקלהומה את אלכס קארוסו שהיה חלק משמעותי באליפות.

רשע – ג'ונתן קומינגה:

קומינגה עבר אין-ספור תלאות ב-4 העונות שלו בגולדן סטייט, החל מרוקי שקיבל מעט הזדמנויות עם הרבה פוטנציאל בעונת אליפות, דרך מועמדות לתואר השחקן המשתפר ב-2024 וכלה במקום מחוץ לרוטציה בקבוצת פלייאוף שהופך בן רגע למקום כסקורר המוביל אחרי הפציעה של סטף קרי נגד מינסוטה. אני אמנם לא מחזיק מקומינגה כשחקן יוצא דופן ולא חושב שנראה ממנו עונה טובה יותר ממה שהוא עשה ב-2024 (16.1 נקודות ב-52.9% מהשדה ו-56% אפקטיבי), ועדיין הוא יוכל להרוויח במקום חדש שיאמין בו יותר. גם הווריורס יוכלו להרוויח ממעבר של קומינגה בטרייד, אבל כרגע הם לא מוצאים את הדרך לסגור עם קומינגה על חוזה או על סיין-אנד-טרייד, ומנגד הם לא יכולים להרשות לעצמם לאבד אותו בחינם. כתוצאה מזה, מדובר בקבוצה היחידה שלא עשתה שום דבר רשמי בקיץ הזה, ואולי ההנהלה שם מפספסת את ההזדמנות האחרונה לבנות קבוצת פלייאוף ראויה סביב סטף קרי שיהיה בן 38 בפלייאוף הקרוב.

אז מי הרשע בסיפור הזה? – כנראה סטיב קר וחוסר ההחלטיות שלו בשאלה האם ועד כמה הוא מאמין בקומינגה. צריכות להיות סיבות מיוחדות כדי להוציא מהרוטציה שחקן של 15-16 נקודות למשחק, ואם הסיבות האלה קיימות, אל תצפה שהוא יציל את המולדת אחרי שהכוכב שלך נפצע.

תם – קוונטין גריימס:

גריימס עבר מדאלאס לפילדלפיה בטרייד תמוה נוסף מצד ניקו האריסון, והסיקסרס קיבלו שחקן שבוואקום שם השתדרג ל-21.9 נקודות, 5.2 ריבאונדים, 4.5 אסיסטים ו-1.5 חטיפות למשחק. גריימס אמנם היה חלק מקבוצה שלא ממש ניסתה לנצח ו-3 מהשחקנים שהיו איתו בסגל ישחקו במדי מכבי תל-אביב בעונה הקרובה (אושיי בריסט, לוני ווקר וג'ף דאוטין ג'וניור). גריימס הוא כמובן שחקן טוב יותר שצפוי לזכות לחוזה נוסף בליגה, ועל פי הדיווחים פילדלפיה מניחים שהם יצליחו להשאיר אותו והמחלוקת היא רק כלכלית, אבל הוא עוד עשוי לחתום על הצעת ההיענות שתהפוך אותו לשחקן חופשי בלתי מוגבל בקיץ הבא, אז דריל מורי צריך להיזהר, גם אם בפעם הקודמת שהוא עשה משהו דומה הוא הצליח לייצר חוזה נוח יחסית עם קאפלה ביוסטון ב-2018.

אז מי התם בסיפור הזה? – אולי ניקו האריסון ששוב שילם בבחירת דראפט וקיבל את השחקן הפחות טוב והיותר מבוגר בטרייד (קיילב מרטין), אבל אולי דריל מורי חושב שגריימס עצמו הוא התם שיתפשר בסוף על החוזה שמורי ירצה לתת לו, כשה-GM של פילדלפיה מקווה לא לגלות שהוא היה התם במו"מ הזה בסופו של דבר.

שאינו יודע לשאול – קאם תומאס:

ארבעת הבנים האבודים של קיץ 2025 / עמיחי קטן

תומאס קלע 24 נקודות למשחק בעונה שעברה, נתון שמציב אותו במקום ה-25 בליגה, לו רק היה משחק יותר מ-25 משחקים בעונה שעברה. אפשר גם לומר די בביטחון שמדובר בשחקן הכי פחות טוב מבין אותם 25 שקלעו 24 נקודות או יותר במוצע למשחק אשתקד, כאשר מבין השחקנים האלה הוא מדורג שלישי בריבאונד, רביעי באסיסטים ובאחוזים מהשדה וראשון בחטיפות, חסימות ופלוס-מינוס, רק שכל זה אם סופרים מהסוף. בקיצור, סקורר מוכשר, אבל לא יעיל, וכזה שהקבוצה לא מצליחה יותר איתו. עם 5 בחירות בסיבוב הראשון בדראפט, 3 מהם בקו האחורי ושניים עם עבר (ובתקווה גם עתיד) בנבחרות ישראל, ברוקלין לא ממהרים לתת לתומאס את ה-40 מיליון שהוא רוצה, ובניגוד ל-3 המקרים האחרים, זו לא תהיה הפתעה מרעישה אם הנטס יוותרו על תומאס בחינם או בעד תמורה מינימלית, למרות שבהחלט ייתכן שהוא יצליח לשפר אלמנטים מסוימים במשחק שלו במקום אחר.

אז מי הוא זה שאינו יודע לשאול בסיפור הזה? – קאם תומאס שחושב שהוא שווה 40 מיליון דולר לעונה. כנראה שהוא לא שאל אף אחד לפני שזרק את המספר הזה.

עמיחי קטן

עורך ראשי. תמיד בעד הישראלים ולא רק בספורט, בהכל.
Subscribe
Notify of
49 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

קאם תומס בהחלט שווה את הסכום שהוא זרק. שחקן תותח שיכול לשים 30 כל משחק על כל שומר.
הוא שוטינג טופ 5 בליגה קל.
יש מלא רפי הבנה בליגה שלא ראו אותו בכלל משחק והנטס הם מועדון שרפות ההבנה שלהם הם נר לרגליהם היסטורית.
וכמובן שאין דבר אחד סביר ששון מארקס ביצע שם מאז שהוא בתפקידו.
מאחל לתומס לברוח משם כמה שיותר מהר
ראן גוני ראן
אגב קאם תומאס שחקן טוב מדווין בוקר, פשוט לא צפיתם בו.
אם רודי גובר וסימונס קיבלו 40 אז זה בהחלט הרף התחתון שתומס צריך לדרוש.

Last edited 1 month ago by יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי
Berch
14/08/2025 9:59:59

תודה על המחשבות
מישהו יודע מה עם ווסטברוק מחמל ליבי? הוא עדיין בדנבר רשמית?

NBA בדם
14/08/2025 10:23:10
Reply to  Berch

הברנש עוד לא החליט הוא הולך ונראה מי ירצה לקבל אותו בכלל

NBA בדם
14/08/2025 10:49:21

תודה רבה
לדעתי סדר השחקנים שצריך להמר עליהם:

1.ג'וש גידי – הניסיון לתת לו את המפתחות כרכז המוביל התברר כהצלחה. השיפור לשלוש היה מרשים ומפתיע, ובשיאו הוא נראה כמו מכונת טריפל דאבל. הוא רק בן 22 ושווה לשיקגו לקחת את ההימור עליו ולתת לו יותר מ 20 מיליון לעונה.
2.קאם תומאס – יכול להיות שזה עוד מקרה של שחקן של קלוריות ריקות אבל מצד שני הוא נוטף מכישרון ולא יפתיע אם יהפוך לסקורר משובח וקר רוח שלא עושה הרבה מעבר (סטייל מקולום שעשה ועושה אחלה קריירה). הוא רק בן 23 ושווה להמר עליו, בטח אם בקבוצה חסר לך ניצוץ התקפי סטייל מילווקי (למרות שלא יודע איך היא תביא אותו כי אין לה כמעט נכסים אבל כוונתי לקבוצה בסגנון הזה).
3.קוונטין גריימס – נראה כשחקן שאם נמצא בסיטואציה שנותנים בו אמון אז הוא יכול להביא את הכישרון שלו לידי ביטוי. יכול להיות אחלה שחקן ותוספת אש לכל קבוצה.
4.ג'ונתן קומינגה – חוסר היכולת שלו להשתפר מעבר לקשת וחוסר האינטלגנציית משחק שלו הופכים אותו לשחקן שמפחיד להמר עליו בעידן של היום, בטח שהוא מצפה לחוזה מנופח.

Last edited 1 month ago by NBA בדם
רן הנרגן
14/08/2025 18:05:27
Reply to  NBA בדם

דניס שרודר כשחקן הנטס היה טוב לא פחות מקאם תומס ואז הוא עבר לקבוצה טובה, ג"ס ולמרות שקיבל הרבה זמן משחק ממש אבל ממש לא הצליח לבוא לידי ביטוי.

NBA בדם
14/08/2025 18:07:15

כי הוא פחות מתאים לשחק בלי הכדור ולצד קרי.
ההתאמה שלו לגולדן הייתה פחות טובה.

John
14/08/2025 12:16:58

קומינגה – רחוק ממימוש הפוטנציאל. שומר אישי טוב בהרבה ממה שאוהדי הווריורס טוענים, אך נאלץ לשחק בעמדות פנים בגלל חוסר הגובה של הקבוצה, מה שהקשה עליו מול גבוהים חזקים. הקליעה מבחוץ היא סימן שאלה – המכניקה השתפרה, אך העונה הכריח זריקות קשות בניסיון להציל את מעמדו בליגה, מה שפגע בו סטטיסטית. מגיע מרקע קשה בלי תמיכה תקשורתית, מה שמאפשר לווריורס ולקר להציגו כבעייתי בלי התנגדות. עם מאמן נכון הוא יכול להיות יהלום, רק לא בשווי 30-35 מיליון כרגע. כדאי לו לקחת חוזה נמוך מקבוצה אחרת, והווריורס צריכים להבין שאם לא יעבירו אותו ב-Sign & Trade, הם עלולים לאבד אותו בחינם.

גידי – קורבן של ה־Second Apron. כשהחתמת שחקן בסכום גדול לפני שהוכיח עקביות, קשה להזיז את החוזה בלי לוותר על נכס משמעותי. דוגמה: סקרמנטו תקועה עם דרוזן ולווין. עדיף חוזים קצרים עם עלייה בשכר או אופציית קבוצה, כדי לשמור גמישות. אם הגידי של סוף העונה יופיע לעונה נוספת הוא יוכל עוד שנה באמת לתת בראש עם הארכת חוזה

קאם תומאס – כישרון התקפי ענק, אך שחצנות וחד־ממדיות מרחיקים קבוצות. מתנהל כסופרסטאר בלי להצדיק זאת, מוסר בינוני, כופה זריקות, לא משקיע בהגנה ונעדר לא מעט. אחד הסקוררים המגוונים והחכמים בליגה עם עבודת רגלים וחוש שישי להגיע לכל זריקה שרוצה מול כל שומר, אך הסטטיסטיקה המתקדמת נגדו וחבריו לקבוצה לא נהנים לשחק לצידו. אם לא יתחיל לשחק באמת בקונטקסט קבוצתי יתקע בתפקיד המיקרוגל. צריך מאמן חזק שיוציא אותו מחסימות ויתן לו לשחק בתנועה עם פחות זמן כדרור ובהגנה חייב לפחות להיות ממוצע. אך הרעיון בו הוא ירוויח סכומים גבוהים רק בגלל שג'יילן גרין או קוויקלי קיבלו חוזים רעים לא בדיוק נופל על אוזניים קשובות כרגע.

קווינטון גריימס – שחקן נהדר, אך חייב להיראות טוב בקונטקסט של קבוצה תחרותית לאורך זמן. אני מאמין שבסיטואציה הנכונה הוא יכול להשתלב נהדר גם בקבוצת פלייאוף.

עידו גילרי
14/08/2025 12:59:08
Reply to  John

איך גידי קורבן של הסקנד אפרון? לא ברור בעליל.

John
17/08/2025 12:00:38

לא יודע אם תקרא את זה כי עברו כמה ימים. ההשפעה הגדולה היא האיסור של קבוצות לבצע סיין אנד טרייד אם הם עוברים או עברו את הסקנד אפרן. שזה האפשרות הכי אטרקטיבית של גידי לנהל משא ומתן על חוזה גדול. זה גם היה כלי חשוב לשחקנים מוגבלים כדי לייצר לעצמם שוק וללחוץ על הקבוצה שלהם. לשחקן עם וריאציית תוצאות קיצונית כמו גידי שנראה כמו אולסטאר בסוף העונה ושחקן ככה-ככה בתחילת דרכו בבולס ובת'נדר הופך לפחות אטרקטיבי בהרבה. אותו כנ"ל עם המיד לבל אקספשין. בנוסף היכולת של קבוצות שעוברות את האפרן לפנות כסף במידה שהם כן רוצים את גידי עם כל מני כלים כמו לאגד משכורות או לשלוח כסף גם מגביל את היכולת להציע הצעה ל-RFAים. בגלל זה הבולס יכולת להציע הצעות קצת יותר מעליבות או בעצם לדחוף שחקן כמו גידי ל-qualifying offer. נכון שקומינגה נופל באותה נקודה. אך קומינגה בניגוד לגידי מעולם לא הצליח להראות במשך זמן ממושך שהוא גם יכול לשים סטטיסטיקה יפה וגם לשחק כדורסל שמוביל להצלחות (יחסיות). בעולם הקודם המקבץ סוף עונה שלו היה גורם לעניין גדול בהרבה אצל קבוצות.

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי
Reply to  John

לגבי קאם תומאס אין לו שום מוסר בינוני הוא בקבוצה זבל שכל אחד משחק לעצמו כדי להשיג חוזה בלי שום קבוצתיות וכלום.
אין אף שחקן שעושה הגנה בנטס לכן הוא גם לא עושה.
אין שום הבדל בינו לבין בוקר למעט זה שהוא יותר צעיר וישמור יותר טוב מבוקר בקבוצה נורמלית שמשחקת כדי לנצח.
אם בוקר מקבל 60 וצפונה ה40 שלו הגיוני לגמרי.
הוא פשוט נפל בקבוצה עם הניהול מהגרועות בליגה בשנים האחרונות שלא פגעו באף שחקן וכל משחק מישהו אחר בא להראות מה הוא יודע

אור
אור
14/08/2025 18:42:00

מוסר (passer) בינוני, לא מוסר (moral).

וג'ון היה נדיב איתו עם הבינוני

Last edited 1 month ago by אור
עידו גילרי
14/08/2025 16:27:01

איך זה רלבנטי…

רן הנרגן
14/08/2025 19:49:16

עמיחי צודק. אין מצב שכששיקגו החליפו את קרוזו בגידי הם לא תכננו לתת לו מקס אם הוא יצליח, אבל השנה כשלקבוצות התבררה המשמעות המלאה של הסינר השני כל ה GM נתקפו פחד

עידו גילרי
14/08/2025 19:53:50

זה שטויות. הם בסך הכל מנצלים את השוק החלש. ממה בדיוק הם חוששים?

John
17/08/2025 12:05:11

ולמה השוק חלש?

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

מי מפחד? מה יעשו להם? יפטרו אותם? 🤣🤣🤣

John
17/08/2025 12:04:56

זה בדיוק העניין. תודה. אם הם באמת היו מאמינים שהוא שווה מקס ברור שהיה מקבל. יש מעט ספקות לגבי הטופ של הליגה. העניין הוא הווריאציות. יש הרבה פחות יכולת להזיז שחקנים אם השחקן לא מביא באופן ברור את התפוקה של שחקן עם שכר כה גבוה. ככל שיותר קבוצות יגיעו לסקנד אפרן כך ההיצע קטן באופן משמעותי גם לקבוצות שכן מאמינות בשחקן כמו גידי.

עידו גילרי
14/08/2025 21:20:04

איך בדיוק זה גורם לזה?

עידו גילרי
14/08/2025 21:53:59

זה לא עונה לשאלה.

עידו גילרי
14/08/2025 22:03:23

דיברת על האפרון השני עכשיו אתה משנה את דעתך?

עידו גילרי
14/08/2025 22:40:57

אז למה כולם מגיעים לפרי אייג'נסי מעל התקרה?

עידו גילרי
14/08/2025 22:53:23

ומי שאצלם זה כסף שהן יותר בטוחות בו? זה הרבה יותר מגביל. כאילו ששחקנים מהשוק החופשי אי אפשר להעביר בטרייד?

עידו גילרי
14/08/2025 23:30:34

כן, ואם יש קשר הוא קלוש ביותר.

עידו גילרי
14/08/2025 22:08:00

והמצב הנוכחי מעיד שדווקא קבוצות מוציאות יותר כסף שהן לא בטוחות בו.

John
17/08/2025 12:12:21

איזה קבוצות ועבור איזה שחקנים מוציאות כסף שהן לא בטוחות בו? המגבלות הם בסקנד אייפרן. אם יש לך טיעון נגד פרוס אותו. למשל טיעון נגד הגיוני יכול להיות שכרגע רק 2 קבוצות נמצאות מעל הסקנד אפרן ועוד חופן של קבוצות קרובות לזה. וזה עדיין משאיר מספיק קבוצות בעלי אופציות. אני טוען שקבוצות גם מפחדות להתקרב לזה עבור שחקן שעדיין לא הוכיח עקביות לשכר שהוא דורש כמו גידי. היחודיות שלו ששאר ה-RFAים הם סחורה עדיין די ידועה וברורה. עם כל אחד אפשר להבין מה אתה מקבל ומה לא. גידי של החצי השני כבר שווה את הכסף, אך הוא עדיין סיכון מכיוון שאם הקליעה המשופרת, ההגנה הסבירה והסיומת הנהדרת בסל הם תוצאה של כדורסל מרץ-אפריל, אז זה עלול לתקוע מקלות בגלגלים.

רן הנרגן
14/08/2025 18:14:49
Reply to  John

הבעיה של אוהדי ג"ס עם קמינגה בהגנה זה שהוא מתאמץ רק כשהוא משחק טוב בהתקפה. הבעיה שלו בהתקפה זה שהוא רוצה את הכדור אצלו ביד סטייל קובי ומחד הוא לא קובי ומאידך הוא משחק בקבוצה שבה אף אחד, בטח לא קרי, מחזיק בכדור הרבה זמן. לפני שקמינגה נפצע הוא היה רצף ארוך של משחקים על הגל והציג משחקים טובים מאד באופן אישי רק שהקבוצה גמגמה ואז, כשהיה פצוע, בטלר הופיע והקבוצה לא הפסיקה לנצח אז לקר שמלכתחילה לא היה מרוצה מצורת המשחק של קמינגה נמאס והוא השאיר אותו על הספסל.

מאנו דה מאן (לשעבר מיקי)

בכתבה נפלה טעות הגהה – הכותרת בחלק על קאם תומאס הייתה צריכה להיות "שאינו יודע למסור". עם ציבור הקוראים הסליחה.

NBA בדם
14/08/2025 12:56:54

זה לא שהוא לא יודע הוא בעיקר לא רוצה, לפחות ככה אמרו לי בצבא.

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי
Reply to  NBA בדם

לא רוצה כי צריך להשיג ברינקס. מי מוסר בנטס? כל אחד רץ וזורק כדי לקבל חוזה.
מה שיש לו מבחינת יכולת לייצר לעצמו יש למעטים בליגה. כל השאר מלמדים עם מאמן נורמלי וקבוצה נורמלית שרוצה לנצח.

Last edited 1 month ago by יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי
NBA בדם
14/08/2025 13:17:16

אני מאמין שזה שילוב של האופי שלו ושל המצב של הקבוצה שככה הוא משחק.
בכל מקרה אני ממליץ לו לקחת את הסוכן של גובר. אם הליצן עשה השיג מקס, הוא יסדר לקאם סופר מקס.

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

הוא לא אמור למסור הוא שוטינג גארד כשמו כן הוא שוטינג. עמדה 2 נטו.
לא פוינט לא קומבו ולא כלום, רוצה רכז אז תביא רכז.
מאמן טוב בקבוצה נורמלית ילמד אותו גם לעשות את זה, הוא לא בן 30.

bobby
14/08/2025 13:04:27

וואלה גריימס שחקן שאם הייתי יכול הייתי בכיף מביא ליוסטון. את מה שמקווים ששפארד יוכל לספק גריימס כבר יודע לתת. סקורר ראוי מהספסל זה בדיוק מה שחסר ליוסטון כדיי שהסגל יהיה שלם ומאוזן. גם אוקלהומה לדעתי לא היו מתנגדים לשחקן מהסוג הזה. אם מוציאים את שרגא וג׳יידאב, אי אפשר להגיד שיש שם סקורר ראוי. נכון, הרבה שומרים טובים וקשוחים שיודעים לתפור זריקות פנויות, אבל לא כאלה שיורידו כדור לרצפה וייצרו יש מאין ברמה גבוהה.

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי
Reply to  bobby

גריימס יהיה תותח ביוסטון ויותר טוב מון וליט בהחלט יכול להיות בחמישייה.
מסכים גם לגבי okc אבל שם יש כבר 3 מקסים. אז רק פירורים נשארו ליתר

Last edited 1 month ago by יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי
trusttheprocess
trusttheprocess
15/08/2025 2:21:53

אני בשמחה ישלח אותו ליוסטון תמורת ג'בארי סמית או טארי איסון

האווי לאסוף
האווי לאסוף
14/08/2025 20:37:04

תודה רבה עמיחי

מנחם לס
14/08/2025 21:21:20

שמות ראשי הפרקים? גאוני ממש!