מעורב הופס ליום ראשון / מנחם לס

מעורב הופס ליום ראשון / מנחם לס

מעורב הופס ליום ראשון / מנחם לס

1. כתב הנבא Tim Bontemps מסביר במאמר הבא מדוע יהיה קשה יותר ויותר לבנות דיינסטי

(https://www.espn.com/nba/story/_/id/45923410/never-tougher-build-nba-dynasty)

מעורב הופס ליום ראשון / מנחם לס

אעשה כמיטב יכולתי להסביר את הכתוב. זה לא בדיוק 'תרגום' כמו סיכום והסברים משלי ולמיטב הבנתי.

ביל ראסל והסלטיקס שלטו בשנות ה-60. מג'יק ג'ונסון בלייקרס ולארי בירד בסלטיקס שלטו בשנות ה-80. שיקגו בולס וסאן אנטוניו שלטו בשנות ה-90 והאלפיים. שנות ה-3-19 שייכות ללברון ג'יימס במיאמי וקליבלנד, וסטפן קרי הוביל את הגולדן סטייט לדיינסטי האחרון.

מאז שהווריורס ניצחו גב-אל-גב ב-2017 ו-2018, שבע קבוצות שונות זכו באליפות. היו 11 משחקי גמר שונים – עוד שיא NBA, ובכל אחת משש העונות האחרונות האלופה לא חזרה לנצח אפילו את אליפות הקונפרנס – עוד שיא NBA.

המצב הגיע עד כדי כך שעם הנהלה נכונה, לכל אחת מ-30 הקבוצות ישנו סיכוי כלשהו לאליפות, דבר שהקומיסיונר של ה-NBA אדם סילבר ארש (מילה עברית חדשה שלמדתי – תרגום של EXPOSED – דגל בו) בשני ה-COLLECTIVE BARGAINING האחרונים.

"אני מאמין ש-PARITY (שוויון, איזון, הומולוגיה) בין הקבוצות טוב לליגה" הוא חזר ואמר, וחוזר ואומר. הנה ציטטה מדבריו של סילבר:

"When more teams have a genuine chance at winning a championship, the competition on the court is more compelling, and fans in more markets are engage"

הוא הוסיף:

"We didn't set out with the goal to have a different champion every year, and I'm not against dynasties so long as they are built within a fair system."

"אני לא נגד דיינסטי ואני לא נגד קבוצה מנצחת יותר מאליפות אחת אחרי השנייה, כל אימת שזה מושג בשיטה הוגנת".

עכשיו נשאלת השאלה: האם הקולקטיב ברגנינג פתר את בעיית הדיינסטי'ס של העבר? האם ה-CBA החדש שם סוף לדיינסטי'ס של העבר?


Running it back is getting expensive

אחרי שאוקלהומה סיטי ניצחה את אליפותה הראשונה, הבוס שלה סם פרסטי נשאל אם הסינרים של ה-SALARY CAPS ייקשו על שווקים קטנים כמו אוקלהומה סיטי להמשיך להיות קונטנדרים רציניים.

תשובתו?

"There's a limited amount of experience that teams have with these new rules," Presti said. "We only have a few that have been in situations where [the aprons are] really impacting them.

הוא אמר, בערך, 'אין לנו מספיק נסיון עם החוקים החדשים אז אני לא מוכן למהר ולהביע דעתי לכאן או לכאן אם הסינרים באמת ישפיעו בעתיד על יכולות אלופה לנצח שוב ולהתחיל דיינסטי'.

"השיטה החדשה", אומר סילבר, "תרשה לקבוצות חזקות להישאר יחד, אבל בכל מקרה כמעט הקבוצות החזקות הללו תצטרכנה להחליט החלטוןת קשות בקשר לכמה משחקניה הטובים".

חוקי הסינר הראשון והשני כבר מכריחים קבוצות הנחשבות ל-'HIGH SPENDERS' לחשוב פעמיים. הבוסטון סלטיקס, פעם בסכנה להפוך ל'קבוצת ה-500 מיליון הראשונה', החליטה להתעמת עם המצב, והשילה מעצמה מאות מיליונים בסך המשכורות של העונה הבאה עם הטריידים של קריסטפאס פרוז'ינגיס, תרו הולידיי, אל הורפורד, ולוק קורנט.

דוגמה נוספת היא קליבלנד – הקבוצה היחידה שנותרה מעל הסינר השני, איבדה את טיי ג'רום – שכמעט זכה בתואר 'האיש הששי' – לממפיס, כי גם קליבלנד התקשתה בכמה כסף יש לה להוציא. דנבר הטרידה UNPROTECTED FIRST ROUNDER, וכן את מייקל פורטר ג'וניור, לחסוך מיליונים רבים.

אלה ה-CHOICES – בחירות – שסילבר דיבר עליהן. סילבר (והליגה) עיבדו את החוקים החדשים כך שכל תזוזה של מנכ"לים חייבת להתחשב בכל דולאר שהקבוצה משלמת.


Roster mistakes can doom a dynastic run

וכמובן ששגיאות עם הרוסטר יכולות לחסל כל ריצת דיינסטי. זה נושא מיוחד ששווה מאמר נפרד – להצביע על שגיאות רוסטר שפגעו בנסיון ליצירת דיינסטי. פול ג'ורג' הזכרנו? קמינגה? וויגינס? על כך בפוסט נפרד.

2. ווריורס – לייקרס, ות'אנדר – רוקטס לפתיחת העונה

לוקה עושה מה שסטפן קרי עושה אחרי שלשה…

ערב פתיחת העונה ב-21 לאוקטובר יפגיש את האלופה אוקלהומה סיטי ת'אנדר עם יוסטון רוקטס שהתחזקה עם קווין דוראנט, ואת הלייקרס עם לוקה נגד הווריורס של סטפן קרי.

בחג המולד יהיו לנו המשחקים הבאים:

קליבלנד בניקס
סן אנטוניו באוקלהומה סיטי
יוסטון רוקטס בלייקרס
דאלאס (עם קופר פלאג) בווריורס
מינסוטה בדנבר

בגיל 88 בעוד שבוע בדיוק (יום ראשון הבא) לא הייתי אומר שאני רוצה שיהיה כבר ה-21 באוקטובר, אבל להתחיל להתרגש מותר אפילו לי!

3. לוקה עבר את המבחן הראשון בהצלחה, אחרי שהשיל 32 פאונדס (14 ק"ג) ממשקלו

לוקה, שקלע 19 נקודות ב-5 מ-11 (3 מ-7 מהטריי) לסלובניה ב-24 דקות במשחק הפסד לגרמניה 88-80, אמר אחרי המשחק שהוא הרגיש "נייד וקליל כפי שלא הרגשתי מזמן". פרנץ וואגנר קלע 18 למנצחים.

4. הסלטיקס מחתימה את המאמן ג'ו מזולה ל'שנים רבות' (לא פירסמו לכמה)

אוהבים אותו או לא, אבל תחתיו הם ניצחו לפחות 57 משחקים כל עונה, ובשתי עונות עברו את ה-60!

5. תוספת מצויינת לצוות המאמנים של הלייקרס – כריס ג'נט

כריס ג'נט (Chris Jent), עוזר מאמן בהורנטס, היה אחד המועמדים הרציניים למשרת המאמן הראשי בניקס. הוא יהיה AVA ILABLE, כמו שהחברים שלי מכפר ורבורג אומרים, למקרה שמייק בראון מפשל.

6. ג'יילן בראון, כרגיל מפתיע כשהוא מגיב על השחקן שהיה לו קשה ביותר לשמור

“Hardest player to guard, you want me to be honest? Marco Belinelli. He used to light me up, bro,” Brown said.

7. זה מה שה-NBA חושבת על הקונפרנס המזרחי…(רק משחק אחד בחג המולד הוא 'מזרחי')

7.

8. יוסטון רוקטס נתנה הרבה עבור קווין דוראנט, אבל זה לא אומר שהיא תתן לו חוזה מקסימלי, או אפילו קרוב לזה

בינתיים אין לקווין דוראנט כל שינוי בחוזהו, מלבד גופייה שונה. כלל לא בטוח שיוסטון מתכננת כל 'LONG TERM' עבורו.

9. ראסל ווסטברוק לקינגס?

ראסל ווסטברוק הוא ווינר. כן, הוא בן 37. אבל הוא ע-ד-י-י-ן אחד השחקנים המהירים בליגה. מנכ"ל הקבוצה סקוט פרי תמיד העריך אותו. ביומיים האחרונים החלו להופיע ידיעות כאילו הקינגס יבחרו בו כבן זוג לדניס שרודר, או מחליף ראשון לצמד הגארדים למקרה שהם יהיו מאליק מונק ודניס שרודר.

10. מנגד, לפי קלאצ'פוינט מילווקי באקס מעוניינת אף היא בראסל ווסטברוק, בתקווה שהבאתו תמנע מג'יאניס לעזוב

11. שום קנאה ושום בטיח. קווין דוראנט יופיע כאורח ביום פתיחת הליגה כשדגל האליפות יורם לתקרה של ה-PAYCOM CENTER, אולמה של אוקלהומה סיטי ת'אנדר

12. נורמן פאואל, שמתאמן עתה עם נבחרת ג'מייקה באולמה של פלורידה אתלנטיק יוניברסיטי בבוקה רטון, טוען שלהיות בדרום פלורידה "עוזר המון בהתאקלמותי לקראת משחק במיאמי היט"

13. תוצאות הסקר האחרון

באיזו עונה קופר פלאג יעשה את האול סטאר הראשון שלו?

2026-27

55.87% (100 votes)

2025-26

18.99% (34 votes)

2027-28

18.44% (33 votes)

אף פעם לא

5.03% (9 votes)

2028-29

1.68% (3 votes)

Live results

Back to poll

179 votes

Powered by StrawPoll

14. השבוע לפני… ב-NBA

97 שנים: בוב קוזי נולד בניו יורק

33 שנה: ארה"ב מנצחת את קרואטיה בגמר אולימפיאדת 1992 בתוצאה 88-116. ארה"ב כיחדה כל קבוצה באולימפיאדה זו על 44 נקודות ממוצע!

33 שנה: אורלנדו מג'יק מחתימה את שאקיל או'ניל

13 שנה: הכרוז האגדי של הלייקרס צ'יק הרן שקרא 3,338 משחקים הולך לעולמו בגיל 83.

9 שנים: פול ג'ורג' חוזר לנבחרת ארה"ב שנתיים אחרי הפציעה החמורה ברגלו

15. חיות נדירות בעולם: הנמר DABADEEDABA שמצאו בסין

אולי יש נמר כזה בעולם אבל אני לא מצליח למצוא עליו חומר. לפי "חיות נדירות בעולם" זהו נמר שמצאו חוקרים בסין. אבל עכשיו אני כבר לא יודע אם להאמין לנכתב או לא.

חיפשתי בויקיפידיה וכל מה שמצאתי היה:

Maltese tiger, a suspected (but exceedingly rare) blue-colored tiger

מנחם לס

מנהל הופס. הזקן והוותיק מכולם בצוות. מנסה לכתוב יומית - כל זמן שאוכל!
Subscribe
Notify of
54 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
thetroll
thetroll
10/08/2025 2:52:45

מעורב מעולה מנחם תודה רבה.
עם כל הכבוד לטים בונטמפס (מי?) אנחנו מתבכיינים פה על זה הרבה זמן כבר. אדם סילבר והחוקים של ה CBA החדש חיסלו את האפשרות לייצר שושלות כי אף אחד לא יכול להחזיק קבוצה כזאת יותר משנתיים ומה שקורה בבוסטון השנה רק ממחיש את זה. זו תרבות ה Woke זה ה EDI זה הצורך לדאוג לשוויוניות בכל מחיר ושלכולם יהיה ובמסגרת זה גביע לארי אובריאן פצח במסע נדודים ואף קבוצה לא מסוגלת לעשות בק טוב בק שלא לדבד על טריפל שלא לדבר על דאבל טריפל.
זה גם נותן יתרון לטנקינג ולקבוצות כמו אוק שיש לה פשוט הרבה חוזי רוקי זולים על הפיירול ובעולם כזה המנצח הוא מי שיש לו הכי הרבה בחירות דראפט וחוזי רוקי זולים (חוץ מאצל דני איינג'..) וזה מוריד את הרמה של הליגה.
,,
בעייני זה הרס את הליגה היריבויות נעלמו ורק נס כמו שקרה לדנבר השנה עם הטריידים או הלייקרס שקיבלו שחקנים בחינם במקרה יוכלו לשבור את זה.

Last edited 1 month ago by thetroll
Don
Don
10/08/2025 5:36:41
Reply to  thetroll

מסכים ב-100%

עידו גילרי
10/08/2025 8:06:29
Reply to  thetroll

מה woke ו edi? זה נקרא ספורטיביות. למה שבעלי קבוצה מסוים יוותר על הסיכוי לקחת אליפות. אדם סילבר עובד בשביל 30 בעלים לא בשביל 5.

A Ljos: Resurrection
10/08/2025 8:28:25

וואסחב. דיי-נו-מייט. אני עשיתי את זה?. כמה גס רוח. באזינגה. חתוך זאת החוצה.

ארז
10/08/2025 9:13:16
Reply to  thetroll

הדראפט בכדורסל הוא משנות החמישים, בבייסבול משנות השישים, בפוטבול משנות ה40. תקרת השכר בNBA החלה בשנות השמונים. כל אלה נועדו לגרום לשוויוניות בכל מחיר לא בגלל תרבות הWOKE, אלא בגלל תרבות הכסף. שוויוניות פירושה יותר שחקנים גדולים בקבוצות קטנות, יותר רייטינג across the map ויותר עניין בענף בכל השווקים באמריקה. אם יש דיינסטיז או אין זה לא רלוונטי, ניו יורק ולוס אנג'לס שוחות בכסף, לא עזר להן. הMSG מלא בכל משחק של הניקס, לא עוזר להם. החיבורים שיוצרים דיינסטיז הם לא כלכליים אלא מקצועיים, אחרת ניו יורק ולוס אנג'לס היו מגיעות לגמר כל שנה. זה דיון שיהיה מקום לנהל עוד חמש שנים אם לא 10 שנים.

thetroll
thetroll
10/08/2025 18:00:38
Reply to  ארז

הדראפט זה סבבה לגמרי הבעיה היא ב cba ובכללים החדשים של הוילונות שנקבעו שלא מאפשרים להחזיק סגל יותר משנה שנתיים בלי להישחט לגמרי במס מותרות. שים לב ששתי הקבוצות שהגיעו לגמר השנה הן קבוצות שהחזיקו בשחקנים מרכזיים שעדין על חוזי רוקי. וזה רע.כי זה מוריד את הרמה זה WOKE זה EDI וזה הרסני לליגה.

NBA בדם
10/08/2025 4:44:47

מעורב נהדר
ג'יילן בראון יכל לחשוב על 269 שחקנים לפני בלינלי. בטח חבר שלו אז זרק מילה טובה.
אם ראס יחתום בבאקס זה יהיה הקש ששבר את גב הגמל אצל יאניס. זו תהיה החותמת הרשמית שהוא צריך לברוח ממילווקי.

מיכאל ירדן
מיכאל ירדן
10/08/2025 5:24:47

חח מנחם אני מאד בספק לגבי הנמר הכחול שלך.. תבדוק את התאריך על הכתבה שמצאת בה אותו, מאד סביר להניח שכתוב 1 באפריל 🙂

תומר
10/08/2025 5:58:51

תשובה שנתן לי פרפלקסיטי:

לא קיימים בטבע טיגריסים כחולים; טיגריסים ידועים בעיקר בפרווה כתומה עם פסים שחורים, ולעיתים נדירות טיגריסים לבנים, שמקבלים את צבעם מגנטיקה ייחודית.

פרוות הטיגריס מושפעת מגנים, וכשיש מוטציה גנטית נוצרים טיגריסים לבנים, אך אין עדויות אמינות או תיעוד מדעי על קיומם של טיגריסים כחולים בטבע או בשבי. הצבע הכחול שעלול להופיע בתמונות או יצירות אמנות הוא עיוות צבע או תוצאה של עיבוד דיגיטלי, ולא ביטוי למופע טבעי אמיתי.

הבלבול לעיתים נובע מאגדות או מיתוסים כמו "טיגריס מלטי כחול" (Maltese Tiger), אך אף תיעוד גנטי, ביולוגי או מדעי לא מאשש את קיומו. על כן, כל טענה על טיגריסים כחולים אינה מבוססת על מדע או עובדות בשטח.

Last edited 1 month ago by תומר
imholzot
imholzot
10/08/2025 17:53:49
Reply to  מנחם לס

נראה AI

Don
Don
10/08/2025 5:35:28

נמר כחול?
נראה כמו "תיקון" בפוטושופ לא?

PhillySpecial
10/08/2025 6:21:32

החיה המצולמת היא טיגריס ולא נמר, כנראה החיה היפה ביותר בטבע גם בלי פרווה כחולה.
תודה רבה מנחם

Last edited 1 month ago by PhillySpecial
מאנו דה מאן (לשעבר מיקי)

מעורב משובח וגדוש במיוחד, תודה גדולה מנחם!
.
בעניין הדיינסטיז – אני חולק על הטרול ואחרים דלעיל. אין שום סיבה לתת לקבוצות שוק גדול יתרון תחרותי בר קיימא, שאמנם מייצר קבוצות כמו גולדן סטייט 2017-18 אבל סוגר, דה פקטו, את הליגה, או כמו שעגל הכריז בזמנו – את גולדן סטייט צריך לפרק. צריך גם לזכור שהקבוצה של 2015/6, בלי דוראנט, הייתה מעולה, שיחקה את הכדורסל הכי יפה של השושלת הזו, ואפילו זכתה באליפות. מה היה קורה אלמלא דוראנט היה חותם? כן, יכול להיות שללברון הייתה אליפות נוספת, אבל זה מחיר צנוע לשלם עבור ליגה תחרותית יותר.
.
ועם זאת, במקום אדם סילבר לא הייתי מתהלל כמפתח – הסיכויים של קבוצה משוק קטן, דה פקטו, לזכות בטבעת עדיין נמוכים משל הלייקרס – פרסטי עובד על זה עשרים שעות ביממה, כבר עשור, הטעין את המערכת בנכסים בסדר גודל היסטורי, ועדיין, אלמלא ג'רי ווסט היה מסכים לשלוח לשם את שרגא בטרייד על פול ג'ורג' יכול להיות שכל זה לא היה מספיק. והנה זווית נוספת – למה בעצם דאלאס לא מכרו את לוקה לאוקלהומה, שיכלה לשלם פי 2 בערך מהלייקרס בלי למצמץ בכלל? איכשהו תמיד הכוכבים הנוטשים מגיעים לשווקים הגדולים, ואת זה סילבר עדיין לא פתר.
.
בעניין לוקה – זה מה שיפה בילד, שהוא מוריד 432.5 ק"ג ועדיין מפסיד לפרנץ ווגנר. אשמח לשמוע פחות על המשקל שלו, על תלונותיו לשופטים, ועל עימותיו המשפטיים עם אימו, ויותר על נצחונות שלו. כלומר לא אשמח לשמוע על נצחונות שלו, כי הוא בלייקרס, אבל אני חושב שהנקודה ברורה.
.
בעניין בלינלי – ג'יילן בראון רגיל להיות יותר חכם מהיריב שלו, אבל בלינלי, השועל הותיק, עשה לבראון הצעיר בית ספר, ולכן זכה ששמו יוזכר. סיכוי לא רע שהספרס מודל 2014 היא הקבוצה עם ציון הבסקטבול איי.קיו הכי גבוה בכל הזמנים, גם בגלל שאפילו שחקני רוטציה כמו בלינלי היו חכמים.
.
בעניין המזרח – הפציעות דפקו את המזרח (טייטום, האליברטון, אפילו לילארד), דווקא בשנים האחרונות מייצרים שם קבוצות לא רעות בכלל.
.
דוראנט – ההדלפה הזו נועדה למנוע מקרה דומה ללברון בלייקרס. בעצם אומרים לו "אתה שחקן ענק, לא נכחיש זאת, אבל אם ניתן לך מקס לא נזכה באליפות". אם יש לו שכל הוא יסכים. האם יש לו שכל? נגלה.
.
ווסטברוק – זה סופי שהוא לא חוזר לדנבר? אם כן דווקא חבל, כי הם יכולים ללכת עד הסוף העונה ולתת לליצן טבעת.

עידו גילרי
10/08/2025 8:08:58

אדם סילבר לא יכול לשנות את כוחות השוק. הcba כן מייצר מצב שיש אינסנטיב לשחקנים לחתום בקבוצות שבחרו אותם – כלומר המשכיות.

מאנו דה מאן (לשעבר מיקי)

לשנות – לא, להשפיע על – כן. והוא גם עושה את זה, וצריך להמשיך.

yaniv
10/08/2025 9:07:54

לא הבנתי מה הבעיה עם לוקה ?חשבת שאם הוא יוריד במשקל הוא ינצח כל משחק? וגם מה זה הפסיד לפרנץ ווגנר?גרמניה נחשבת אחת המועמדות הבכירות לזכייה במדליה(יותר מסלובניה) וזה גם משחק אימון.לסיכום זה נראה שאתה הולך בדרכי שמעון ולוקה הולך ותופס אצלך נדלן רציני מאוד כמו שלברון אצל שמעון

מאנו דה מאן (לשעבר מיקי)
Reply to  yaniv

הטולרנס שלי לספינים פחתה משמעותית, זה נכון. לא רוצה לשמוע סיסמאות של קיץ, רוצה לראות תוצאות באביב. אם יצליח, אהיה הראשון למחוא לו כפיים.

עידו גילרי
10/08/2025 9:38:03

העובדות בשטח מעידות אחרת…

Guy d
Guy d
10/08/2025 11:59:52

התבטאת פה בעבר שאתה לא מאמין שלוקה יכול לעשות שינוי לכיוון אורך חיים ספורטיבי ומקצועני יותר.
עכשיו כשהוא עשה צעד ראשון גדול בכיוון זה, אתה מטפס גבוה עוד יותר על העץ.

מאנו דה מאן (לשעבר מיקי)
Reply to  Guy d

בדיוק לכן אני מעדיף לחכות לאביב. מה שקורה עכשיו פחות רלבנטי.

Guy d
Guy d
10/08/2025 12:58:47

בסדר, אתה מתבטא רק באביב?

golan
golan
10/08/2025 8:00:21

תודה על המעורב.
אפשר לייצר דיינסטי. צריך הרבה מזל, סבלנות ולחלק את התקציב נכון בין כל השחקנים.
לא מראה לי ששג"א יעבור קבוצה אם תציע לו רק 220 מיל' במקום 268 ותסביר לו שזה למען השחקן ה8-9, במקרה כזה, לדעתי צאט וגם ג'יי דאב היו מוותרים על חלק מהמקס למען שחקן 9-10 ומקבלים "רק" 210 מיל', ואז יכולת להחתים את שחקני המשנה מחדש,

MacLeod 1
MacLeod 1
10/08/2025 8:10:39
אור
אור
10/08/2025 14:55:47
Reply to  MacLeod 1

יפה

PhillySpecial
10/08/2025 16:30:06
Reply to  MacLeod 1

לא מאוד מתמצא אבל האם גם בייב רות שיחק בקבוצת אולסטארים מיליונרים כמו הפוץ היפני ?

אור
אור
10/08/2025 18:36:59
Reply to  PhillySpecial

comment image

מהפנט תרנגולות להטיל ביצה בדאנק

רשימה כנראה חלקית של מאמנים שפוטרו ומקבלים שכר כשהם יושבים על מיטה נוחה בבריכה.
מאמנים שפוטרו ועדיין מקבלים שכר
שכר מוערך שנותר לתשלום
מייק בודנהולצר
מילווקי באקס
2023
כ־$8 מיליון
פוטר לאחר הדחה מוקדמת מהפלייאוף
ניק נרס
טורונטו ראפטורס
2023
כ־$6 מיליון
פוטר לאחר ירידה בביצועים
דוק ריברס
פילדלפיה 76ers
2023
כ־$7 מיליון
פוטר לאחר שלוש עונות
פרנק ווגל
לוס אנג'לס לייקרס
2022
כ־$4 מיליון
השלים חוזה כמעט מלא
נייט מקמילן
אטלנטה הוקס
2023
כ־$3–5 מיליון
פוטר באמצע העונה.
מונטי ויליאמס דטרויט נשאר 65 מיליון
הערה חשובה: מאמן שמועסק שוב שכרו מתקזז מהסכם הביי אאוט.
אז תגידו לי מה באמת אתם חושבים על החתמת מזולה. אני מאחל לו שלא יכנס לרשימה שלצערי מורכבת מכמות די מרשימה של מאמנים.
האם ההנהלות לומדות לקח מהחתמות של שחקנים ומאמנים בסכומי עתק? נראה לי שלא.

סלטיקס
סלטיקס
10/08/2025 8:25:10

תאריך יפה 21 אוגוסט ,מזל טוב מאסטר

האווי לאסוף
האווי לאסוף
10/08/2025 8:59:58

תודה רבה מנחם

ארז
10/08/2025 9:01:54

מעניין, אבל קשה להתייחס לכתבה שא. כותרות זהות נכתבות כבר עשורים וב. על המשפט הראשון מעקם את המציאות כדי להתאים אותה למסקנה שלו עם לברון ג'יימס שהוא כנראה שושלת של איש אחד, ואז הווריורס שלקחו אליפות לפני שלוש שנים כולה.
כל הליגות האמריקניות עושות הכל כדי לשטח את המפה, וזה תהליך בן עשורים. הסכמי שכר כאלה או אחרים לא באמת משנים. שושלות עושות נצחונות ואליפויות, לא משכורות וחוזים. אוקי או בוסטון יכולות בהחלט לקחת 3 מ4 בעונות הקרובות, וחוץ מזה, שכרגיל סופרים את הכסף אצל כותבי הספורט כאילו שאם הוצאת בינגו אז זה הוכחה שאתה חכם יותר מכל שאר הפנסיונרים בחדר, אם בוסטון לא מפספסת מול הניקס וחס וחלילה גם לוקחת נגד אינדיאנה אז רגע, שלושה גמרים ב4 שנים, אז פתאום אפשר להיות דיינסטי בעידן שלנו וכל המאמר המלומד הולך לפח. זה לא רציני, אבל ESPN צריכים למלא מכסות.

LiorD
10/08/2025 9:21:30

כשיש ניהול גרוע, יש ניהול גרוע.
כשיש ביש מזל, יש ביש מזל.
אם "הנהלת" דאלאס לא מאבדת את דונצ'יץ (ניהול גרוע), וקיירי לא נפצע (ביש מזל), אז יש כאן פוטנציאל לשושלת של שלוש אליפויות, גם במציאות הנוכחית.
עובדתית, באוקלוהומה, שילוב של ניהול מעולה, ומזל בדראפט, יצר תשתית לשושלת נאה.
It's theirs to loose.

yaniv
10/08/2025 12:14:04
Reply to  LiorD

לא הבנתי את הדוגמא של דאלאס דווקא היא מראה שלפעמים גם אם יש ניהול גרוע ואלילת המזל איתך אז עדיין אתה במצב מעולה.לולא הטרייד הנוראי של לוקה ולולא קיירי נפצע ומסיים את העונה דאלאס לא משתתפת בכלל בלוטרי ולא זוכה בקופר פלאג.

LiorD
10/08/2025 15:46:47
Reply to  yaniv

לפי ההגיון שלי:
דונצ'יץ זו ציפור ביד, ועוד כזו שהביאה אותך לגמר. איתו היתה כבר הכנה לשושלת.

קופר פלאג זו ציפור על העץ, ואני מאחל לו הצלחה ושיהיה טוב כמו דוצ'יק לפחות, אבל בוא נאמר בעדינות שייקח לו 4-5 עונות להבשיל להיות שחקן ברמה שמוביל קבוצה לגמר.

SWIv
SWIv
10/08/2025 10:01:29

אחלה מעורב, תודה מנחם

Guy d
Guy d
10/08/2025 12:05:10

מי צריך שושלות?

yaniv
10/08/2025 12:11:59
Reply to  Guy d

פעם קראתי כתבה שהליגה דווקא מאוד רוצה שושלות ושושלות זה טוב לרייטינג.למרות שזאת לא הסיבה היחידה מן הסתם אבל העשור של שנות ה70 שכל שנה הייתה לך אלופה אחרת נחשב למשעמם מכולם(כן יש עוד מלא סיבות אני יודע בעיקר הסיבה שהליגה הייתה גן עדן למכורי קוק)ואז שנות ה80 היריבות בין לייקרס לבוסטון אחרכך כל השושלת של שיקגו.הלייקרס בתחילת שנות ה2000 שכולם רצו להעיף ואז גולדן סטייט.לסיכום שושלות יוצרות עניין בליגה שלא מעט מתאחדים כדי להפיל אותם ויוצרים עניין

Guy d
Guy d
10/08/2025 12:56:26
Reply to  yaniv

יכול להיות שהליגה רצתה בעבר, לא חושב שזה רלוונטי היום. מה גם שהקומישינר אומר שהוא מעדיף שיוויוניות, לפי המעורב של מנחם.
אבל אני זה לא הליגה, אני בהחלט לא צריך שושלות.

A Ljos: Resurrection
10/08/2025 13:57:07
Reply to  yaniv

קראתי מחקר שליגת הקוקאין הנוראית של שנות השבעים לא שלא הייתה נכונה, אלא שלא הייתה שונה משאר הליגות באמריקה. רק שהיחס היה שונה כי זו הייתה "ליגה של שחורים".
המאמר טוען שייתכן שבשנות השמונים והתשעים השולטת עזרו לרייטינג כי מצאו בטופ שחקנים, שחורים ולבנים, שהיו יכולים למכור לצופה הלבן הממוצע.
אבל אנחנו לא באותה אטמוספרה ציבורית של לפני שלושים וארבעים שנה. כנראה ששיוויוניות מכניסה היום יותר כסף לליגה ולשלושים הבעלים.

yaniv
10/08/2025 14:24:11

הצדק כנראה איתך אבל לא סותר

עידו גילרי
10/08/2025 14:33:49

קצת סותר את העובדה שאלה היו השנים של פיט מארביץ', ביל וולטון, ריק בארי, דייב קאוונס, ג'ון הבליצ'ק ו…ג'ו ג'ו ווייט.

Zvika Bar-Lev
10/08/2025 13:54:46

מה זה "הליגה רוצה"? הליגה בנויה כשותפות כלכלית של 30 קבוצות שרוצות למקסם רווחים. אז השותפות הזאת יצרה כיום את הCBA הזה, שאכן נראה שמקשה מאוד כלכלית לתחזק שושלת. אשמח למאמר שמראה את זה בצורה ממש מסודרת למה זה יוצא ממש בלתי אפשרי, אבל הנה אנחנו רואים את המציאות שתוארה "שבע קבוצות שונות זכו באליפות. היו 11 משחקי גמר שונים – עוד שיא NBA, ובכל אחת משש העונות האחרונות האלופה לא חזרה לנצח אפילו את אליפות הקונפרנס – עוד שיא NBA." והכדורסל בסך הכל לא רע בכלל, ויש המון הזדמנויות. נשמע שמשהו פה עובד טוב.

yaniv
10/08/2025 14:28:57
Reply to  Zvika Bar-Lev

בליגה התכוונתי לקומשינר ולסביבה שלו ולא לבעלי הקבוצות.בכל מקרה זה היה מאמר שקראתי לא תורה מסיני ובטח לא אומר בהכרח שזה נכון.זוכר רק שזה נשמע מאוד הגיוני. סתם לצורך הויכוח כרגע זה נשמע מעולה שכל שנה אלופה חדשה ואיזה יופי אבל תחשוב על דור העתיד לדוגמא שפתאום אין לו קבוצה/שחקן שמצליח בצורה עקבית ובזכות הקבוצה/שחקן אתה מתחיל לאהוד.בוא הרי ילד נמשך להצלחות וזה מה שמשפיע באחוז גבוה אז סתם למשל יכול להיות מצב שעוד 5-6 שנים שכל שנה אלופה חדשה תיצור מצב שפחות אוהדים חדשים יצטרפו למשחק

עידו גילרי
10/08/2025 14:34:26
Reply to  yaniv

ילדים נמשכים לפרצופים שמוכרים להם.

yaniv
10/08/2025 14:55:10

וגם להצלחה.אני רואה למשל אצל הילד שלי יותר מחצי מהכיתה שלו אוהדי סיטי בכדורגל ומי שמתעניין בכדורסל אוהדי סטף וגולדן סטייט.בעיקר
תחשוב כמה אוהדי סיטי היו בכיתה ו בבית ספר בפתח תקווה בתקופתנו.
אפרופו אצלי למשל חוץ ממכבי תא כדורסל שזה בא מאבא שלי(ומכל מדינת ישראל בערך) כל האהדות שלי נבעו מקבוצות שהצליחו שהתחלתי להתעניין בספורט

עידו גילרי
10/08/2025 15:00:18
Reply to  yaniv

לא שללתי. רק ציינתי שילדים תמיד ימצאו למה להתחבר. זה צורך.
אני מפנה אותך אל הגולש ג. פוסטר.

Zvika Bar-Lev
11/08/2025 15:22:52
Reply to  yaniv

הבוסים של הקומישינר אלו בעלי הקבוצות והוא לגמרי עובד אצלם ואצל האינטרסים שלהם. שלא תהיה לך טעות. וקבוצות טובות ומוצלחות יהיו אלו שיצליחו להיות בצמרת כמה שנים עם סגל פחות או יותר דומה, ויצליחו לעבור סיבוב אחד או אפילו 2 – גם אם לא יצליחו להגיע לגמר – זה מייצר מספיק הזדהות. זה אומר כמה שנים של הצלחה עקבית, מאזן חיובי בעונה סדירה ולפחות לעבור סיבוב אחד בפוסט סיזן. אחלה חומר להזדהות.

The Oak
The Oak
10/08/2025 15:14:29

תודה מנחם. החום בארץ הקודש גורם לתגובות חמות מזג. אשתדל להימנע… ועם זאת,
1. אחלה טים בונטמפס. אחד הכתבים הנהדרים.
2. מה קשור ווק. נמאס מגולדן סטייט ובוסטון שבגלל שיש להן הכי הרבה כסף לבזבז ישלטו בליגה.
3. טיגריס חיה מדהימה.
4. האם פילדלפיה תשחק בחג המולד עוד 5 או עשר שנים? או שאפשר לשכוח מזה…

רן הנרגן
10/08/2025 16:12:54

הבעיה השיווקית הגדולה של הליגה היא שלברון בן 41, קרי בן 37 ואין אף שחקן אמריקאי שגילו עובר את ה23 שעשוי להיות כוכב העל המוביל הבא. כל השחקנים הבולטים בגילאי 24 – 32 הם לא אמריקאים (טיטום לא נכנס לקטגורית הבולטים, אני מדבר על שחקנים ברמת MVP) וגם אין להם כריזמה שמדברת אל האמריקאים. זה נכון שלברון וקרי לא מפנים את הבמה אבל זה מעולם לא הפריע לכוכב העל התקופתי לדחוק הצידה את קודמיו. כך היה עם מגיק ובירד, עם מייקל ועם קובי. אפילו קרי עלה על חשבונו של לברון וודאי שעל גבם של הארדן, וסטברוק ודוראנט.

המשגיח
10/08/2025 22:03:34

אחלה מעורב דוק!
לא מבין למה שקבוצה רצינית תרצה את ווסטברוק, ולמה הוא אגב לא חתם על כל סכום בעולם כדי להישאר בדנבר. מילווקי יהיה אחד המקומות שפחות מתאימים לו בליגה.