Mar 3, 2025; Philadelphia, Pennsylvania, USA; Philadelphia 76ers guard Quentin Grimes (5) dunks the ball in front of Portland Trail Blazers forward Toumani Camara (33) during the first quarter at Wells Fargo Center. Mandatory Credit: Bill Streicher-Imagn Images© Bill Streicher, Bill Streicher-Imagn Images
1. כשפילדלפיה ממשיכה לראות מה קורה בעולם השחקנים החופשיים, הדבר האחרון שעליה להחליט הוא מה עושים עם קוונטין גריימס (בתמונה למעלה וכאן מתחת)

הוא RESTRICTED FREE AGENT, שהשוק הוא מאד TOUGH איתם (עם הרסטריקטד פרי אייג'נטס) כי לא נשאר הרבה כסף לקבוצות לשחק איתו. הווה אומר? הווה אומר שלסיקסרס לא נותר דבר מלבד לשאת ולתת עם עצמם, כמו שאומרים החברים שלי מיפו. הוא רוצה משהו בסביבות ה-20, משהו כגון מיליון על כל נקודה בממוצע השנתי שלו (21.9 נק').
ג'ייק פישר מ-BLEACHER REPORT כותב ב- livestream שגריימס רוצה לקחת את ה-QUALIFYING OFFER שהוא 8.5 מיליון לעונה הבאה. הדדליין לחתום על ה-QUALIFYING OFFER הוא ה-1 לאוקטובר. כך או כך, הסיקסרס רוצה את גריימס באיזה שהוא דיל.
מה שחשוב לדעת על QO) QUALIFYING OFFER), הוא שאם גריימס הולך עליו, הוא מקבל ישר NO TRADE CLAUSE. אז, אם גריימס מוותר עליו (WAVES IT), הקבוצה שתעשה טרייד עליו לא תקבל את זכויות BIRD עליו כי הוא ניכנס ל-UNRESTRICTED FREE AGENCY. הווה אומר שהוא מהמר על עצמו.
מעניין מאד!
2. קופר פלאג יהיה ALL STAR ב_______
האם הוא ייבחר לאול סטאר כרוקי? רוב המומחים לא מאמינים, אבל 'רוב המומחים' טעו בעבר יותר מאשר ניחשו נכון. בשנים האחרונות כנראה הוחמרו הדרישות לאול סטאר כי שחקנים כויקטור וומבניאמה, פאולו בנצ'רו, למלו בול, זאיון ויליאמסון, לוקה דונצ'יק, או ג'ואל אמביד, לא נבחרו בשנת הרוקיס שלהם. בעבר כנראה הדרישות לאול סטאר היו קלות יותר כי שחקנים כווס אנסלד, ביל קרטרייט, ו-וולטר דייויס ניבחרו כבר בשנתם הראשונה.
שחקני השנה הראשונה הידועים שכן נבחרו בשנתם הראשונה לאול סטאר היו דיקמבה מוטומבו, דייויד רובינסון, מג'יק ג'ונסון, לארי בירד, מייקל ג'ורדן, פטריק יואינג, חאכים אולג'ואן, אלג'ין ביילור, יאו מינג, בלייק גריפין, טים דנקן, שאקיל אוניל, וגראנט היל.
כמובן שהיו עוד שחקנים ידועים שנבחרו בשנתם הראשונה, וכמה וכמה 'ידועים' שלא ניבחרו.
זה תלוי בהמון גורמים, וכמובן שהחשוב ביניהם הוא כמה מהר הכוכבים החלו לנצנץ, וכמובן איזו תחרות הייתה בשנתם הראשונה.
מה בקשר לקופר פלאג? לדעתי הוא ניכנס כבר בשנתו הראשונה לאול סטאר כי על אף שישנם הרבה שחקנים 'טובים מאד', את המצויינים-פלאס ניתן לספור באצבעות הידיים: לוקה, ג'יאניס, שג"א, ניקולה ג'וקיץ'. זה בערך זה. ג'ייסון טאטום פצוע, דמיאן לילארד פצוע, קיירי אירוינג פצוע, ג'ואל אמביד פצוע. קייד קנינגהאם הוא עדיין לא סופר סטאר. קווין דוראנט, סטפן קרי, ולברון ג'יימס מבוגרים מדי, ובירידה. ג'יימס הארדן? לדעתי בירידה. קוואי לינרד? יום אסל ויום באסל.
למעשה התחרות שלו היא עם מספרי 4 ו-5 כטאונס, וומבניאמה, קווין גארנט, ניקולה ג'וקיץ', אנטוני דייויס, דומנטיס סבוניס, זאיון ויליאמסון, פאולו בנצ'רו, אבן מובלי, אלפרן סנגן, אדבאיו, פסקל סיאקם, ועוד כמה כאלה.
לדעתי סיכוייו גבוהים, אבל הכל תלוי בכמה דקות יתן לו ג'ייסון קיד לשחק.
3. מתי לדעתך קופר פלאג ייבחר לאול סטאר?

4. הניקס חייבת לעשות טרייד על ג'אש הארט ומיטשל רובינסון

הבאתו של מייק בראון במקום טום ת'יבודו הייתה צעד ראשון, הגיוני, לתת בעיטה בתחת של הניקס בתקווה שמשהו טוב יקרה שיזיז את הקבוצה מ-'טובה' ל-'טובה מאד'. עכשיו צריכים לעשות צעד נוסך להרימה מ'טובה מאד' ל'מצויינת', במילים אחרות – מועמדת לאליפות.
היתרון של מייק בראון על ת'יבודו הוא שיטת החילופים שלו. מייק בראון לא מחכה יותר מדי אם הקבוצה לא מתפקדת. הוא מתחיל בחילופים לפני שזה מאוחר. זה יתרון. אבל ייתכן מאד שהוא חייב לעשות שני צעדים מיידיים: למצוא טרייד מתאים על ג'אש הארט, וטרייד מתאים על מיטשל רובינסון. ברגע שלוק קורנט היה AVAILABLE צעקתי לניקס לחטוף אותו, אבל הספארס חטפה אותו קודם. אולי עם ויקטור ומבניאמה וקלי אוליניק בשורות הספארס עם קורנט, אולי הם יסכימו לוותר על קורנט, אם הניקס מציעים את מיצ'ל רובינסון וג'אש הארט עבור קורנט ונניח דווין ווסל כזה. הממוצעים שווים עם אלה של הארט, אבל הארט מביא בגרות שחסרה לספארס, ו-ווסל מביא רעננות, אתלטיות, ורוח חדשה לניקס החייבת חידוש. מצד שני רובינסון מביא לספארס מחליף ראוי לויקטור, ואילו קורנט מביא לניקס סנטר פותח שיתאים להם בול!
אז רובינסון והארט עבור קורנט ו-ווסל, נראה לי כטרייד מצויין לשתי הקבוצות. ככל שאני מסתכל יותר על הטרייד שאני מציע, אני יותר אוהב אותו.
5. תוצאות הסקר האחרון על הפוינט גארדים המזכירים ביותר את הפוינט גארדים הקלאסיים סבל מפאשלה גדולה שלי: שכחתי את הליברטון, אולי הפוינט גארד הקלאסי מכולם. מצד שני, כל הפוינט גארדים שהצעתי קיבלו קולות!

פרד ואן וליט – הנבחר הראשון!
?מי לדעתך הם 5 הפוינט גארדים המזכירים ביותר את הפוינט גארד המסורתי מהעבר?
פרד ואן וליט
7.75% (50 votes)
טיג'יי מקונל
7.29% (47 votes)
דניס שרודר
6.98% (45 votes)
טריי יאנג
6.82% (44 votes)
תרו הולידיי
6.51% (42 votes)
טאיוס ג'ונס
6.36% (41 votes)
ג'אש גידי
5.89% (38 votes)
למלו בול
5.27% (34 votes)
דרק ווייט
5.12% (33 votes)
קייד קנינגהאם
5.12% (33 votes)
דריוס גרלנד
4.65% (30 votes)
ד'ארון פוקס
3.88% (25 votes)
ג'מל מוריי
3.57% (23 votes)
קיירי אירוינג
2.95% (19 votes)
אחר
2.95% (19 votes)
פייטון פריצ'רד
2.79% (18 votes)
סטפן קרי
2.48% (16 votes)
שג"א
2.17% (14 votes)
ג'יימס הארדן
2.02% (13 votes)
ג'יילן ברונסון
1.86% (12 votes)
טייריס מקסי
1.86% (12 votes)
אנדרו נמברד
1.71% (11 votes)
דונובן מיצ'ל
1.24% (8 votes)
סטפן קסטל
1.09% (7 votes)
דמיאן לילארד
0.78% (5 votes)
ג'ה מוראנט
0.47% (3 votes)
ג'ה מוראנט
0.47% (3 votes)
645 votes
7. האשיש (חשיש?) מת'ור מדווח השבוע, שאחרי העונה הבאה לברון יעזוב את הלייקרס ויצטרף לאחת משלוש הקבוצות המעוניינות בו: קליבלנד, דאלאס, או הווריורס ( Ashish Mathur of DallasHoopsJournal.com reports this week).
8. לוקה הוריד הקיץ 14.4 ק"ג ממשקלו

As for the exact number of pounds Doncic has shed this offseason, Slovenian POP TV revealed that this week. During a television report, the outlet shared that Doncic, a native of Slovenia, has lost 31 pounds in total.
לגריימס יש הצעה מפילי של 3 שנים 12-15 מליון לשנה ואפילו שנה שלישית אופציית שחקן , הוא יהיה מטומטם לא לקחת את זה , זה יאפשר לו להרוויח 40 מליון ועדיין לצאת שוב לפרי אייג'נסי בפריים שלו.
מעבר לזה לקחת ה QO זה אחד הדברים הטיפשיים שהיא יכול לעשות , זה רק 8.7 מליון ואם הוא יקח את זה הוא בקושי יראה דקות כי מה יש לפילי לתת לשחקן שלא יהיה שם בעונה הבאה כשיש להם את מקסי מקיין ואדג'קומב, הוא ישחק 20 דקות למשחק יקלע 8 נק למשחק ויקבל חוזה הרבה יותר נמוך ממה שמציעים לו השנה
אמת
נכון
מנחם, מצטער לא מסכים עימך בכלל. חשבתי שגם ג'וש הארט וגם מיטשל רובינסון היו מצוינים בפלייאוף מול אינדיאנה וממש לא הייתי מוותר עליהם. הניקס צריכים ספסל. זה מה שהיה חסר להם לעומת אינדיאנה. את תיבס הם זרקו (טעות לדעתי), והביאו מאמן חדש עם שיטה חדשה ובכך הלכו אחורה עוד יותר. אני חושב שבעונה האחרונה הם השתפרו משמעותית, כולל תרגול של שחקני ספסל, ולדעתי העונה הם היו זוכים באליפות המזרח לפחות. אבל בניו יורק כמו בניו יורק, תמיד ההחלטות המפגרות של המועדון הזה במקום להקפיץ אותו קדימה, מוריד אותו ביגון שאולה.
גם ככה חסר ספסל ,אז מה לדלל אותו עוד יותר.
מאז שליאון רוז קיבל את המושכות הניקס דוגמה לאיך קבוצת nba צריכה להתנהל. ההיצמדות הלא ברורה לתיבודו שלא הראה שום גמישות מחשבתית או יכולת להשתנות מאז קיבל לראשונה משרת אימון היא ההחלטה ה"מפגרת". כאמור ליאון רוז יודע להתנהל.
המינוי של מייק בראון טעות. אתה לא מחליף את תיבס במישהו פחות טוב
תיבס הוא היה צריך להעיף מזמן, המינוי של מייק בראון לא ברור.
מסכים שתיבס היה צריך ללכת אבל אם מייק בראון בא במקומו אני מעדיף לתת עוד שנה לתיבס.
תחבב השתפר ואפילו השתמש בספסל. היה חייב לקבל עוד עונה והניקס עשו טעות ברורה
תיבס 🙄
אמנם אתה צודק, אבל חשבתי שתיבס השתפר משמעותית בסדרה מול אינדי ולכן הייתי נותן לו עוד שנה. תיבס הביא את הניקס לאן שהגיעו ולא הייתי מקל בזה ראש.
תודה רבה מנחם.
מעניין שציינת את קווין גארנט, הוא וזאיון מועמדים לאולסטאר הקרוב באותה מידה.
לא הייתי שם זהב ומטבע דמוי זהב באותה סירה.
בכל מחזור שנתי ולא משנה השנה גארנט זה אולסטאר.
תודה על המעורב.
לא הייתי מטריד את הארט, הוא היה טוב בפלייאוף, הוא שומר, הוא מחבר את הקבוצה. רובינסוון מספיק להם כגיבוי / לצד קאט
תודה רבה מנחם
הניקס צריכה למכור את ברנסון ,הוא עכשיו בשיא ואפשר לקבל עליו תמורה מצויינת ,בין היתר להעשיר את הספסל.ברנסון הוא יותר מידי לא פוינט .חסר בצורה נואשת לניקס ניהול משחק,ניצול נכון של טאונס.כל זה לא אפשרי עם ברנסון בהרכב.הוא יותר מידי מנסה לקחת כדור ולעשות סל בעצמו.
לא הכנסתי אותו לנבחרת 2028 כי אני לא צריך שחקן שמחפש יותר מידי את הקליעה.
רק מה…. ברנסון האב בהרכב ההנהלה!
חחח, ברונסון הוא הניקס כרגע לטוב ולרע. ריק ברונסון בניקס רק כדי שהבן שלו יהיה שם. אין לו שום ערך מוסף מעבר או נוכחות ב"הנהלה" ואם הקבוצה תחליט להיפרד מהבן היא תיפרד בקלילות גם מהאב.
טעות. הניקס לא יכולים להשיג שום דבר טוב מברונסון או שיוליך אותם רחוק יותר.
הוא לא צריך להיעות פוינט, בכלל כל עניין העמדות אוברייטד, בסוף בפלייאוף אתה צריך סקורר שיודע לעשות סלים מכל מצב (גם שגא לא פוינט "טבעי" אבל יכול לקלוע מכל מצב ולכן הביא אליפות).
ובקטע של לקלוע מכל מצב ברונסון הוא מהטובים ביותר שיש לליגה להציע, הוא גם מתנגש מדופלם וזורק ראש מעולה, תכונה שמביאה בWWE בפלייאוף נקודות.
מי צריך פוינט טבעי שיתקע מול הגנה חזקה ואז הקבוצה לא תדע מה לעשות?
פוינט טבעי זה טוב שיש לך בקבוצה את סטף ודוראנט או טייטום,בראון וכו….
טאונס לא ברמה הזאת, גם אם יפעילו אותו יותר ובהחלט יכלו להפעילו יותר
אתה צודק. אבל הם חייבים למצוא דרך להוציא לו את הכדור מהידים . ההתקפות שבהן הוא חובט בכדור 16 שניות ואז מנסה, הרבה פעמים בהצלחה, לעשות נקודות הן לא דבר יעיל קבוצתית.
מסכים אבל זה עבודה של מאמן ולא נראה לי שמייק בראון ישנה את זה.
להיפך מייק בראון זה המאמן של הכי קח את הכדור ובהצלחה.
טרייד נוראי בשביל הניקס.
קורנט זה סוג של לוק לונגלי – אין מה לבנות עליו יותר מדי. הניקס צריכים המשכיות בסגל ולכן ללא טריידים גדולים, אלא רק עיבוי הסגל.
הסר דאגה – זה לא ישים.
הטרייד של מיטשל רובינסון וג'וש הארט על דווין ואסל ולוק קורנט לא אפשרי.
גם לאחר ה-15 בדצמבר – התאריך בו השחקנים שחתמו בשוק החופשי האחרון יכולים לעבור בטרייד.
טרייד כזה מעלה את הניקס לאפרון השני.
טרייד ריאלי יותר הוא: ג'וש הארט, מיטשל רובינסון וטיילר קולק תמורת גרייסון אלן, רויס א'וניל וניק ריצ'ארדס. הוא גם הגיוני מבחינת משכורות, גם חוקי מבחינת חוקי הליגה כבר עכשיו וגם לא מעלה את הניקס לאפרון השני.
בכל מקרה, אני לא רואה סיבה שהניקס יעבירו בטרייד את ג'וש הארט.
ואם ליאון רוז רוצה להעביר בטרייד את מיטשל רובינסון אז שמייק בראון ישחק על הערך טרייד שלו עד ה-15 בדצמבר לפחות. למה שקבוצה תיקח אותו כאשר הוא שיחק 48 משחקים בשתי העונות האחרונות ומאז עונת 2021-22 לא עבר את ה-60 משחקים בעונה?
הניקס לא צריכים כלום, יש להם סגל וקבוצה לאליפות השנה וגם על הנייר, יותר טוב מזה לא יהיה להם (זה כמו פילי של גימי אמביד מבחינת הזדמנות) והם אמורים להצליח להתמודד מול כל קבוצה. כל דבר אחר יהווה כשלון. הם נופלים בעמדת המאמן.
הם מועמדים לגיטימיים, אבל לא השם הראשון שעולה לי לראש. מסכים שאין מה לשנות את הסגל, ושהמאמן זו נקודת התורפה
טוב אז ככה נראה לוקה האמיתי אחרי הדיאטה בלי הפוטושופ
https://www.youtube.com/watch?v=QPDZJY6IuXg
בהחלט הוריד כמה עודפים אבל שרירים וחיטובים זה רק מהפוטושופ.
גם ה14.4 ק"ג (מי הוסיף את ה-4 גרם? תכף יוציאו פרסום שלברון העלה 0.5 גרם שריר בתקופה המקבילה שהתאמן במקביל ללוקה) זה חרטא, הימור של רופא אליל לוקה הוריד איזה 7-8 קג במציאות ועוד 6.4 קג בפוטושופ ובעיתונים.
בהגנה? ….טעון שיפור
https://youtu.be/QPDZJY6IuXg?si=onVS854cuKNQ1vJE&t=51
זה לא 4 גרם אלא 400… כנראה הגיע מתרגום של פאונדים לק"ג.
נכון
כל הכתבות האלה שמספרות שלוקה ירד מ־230 פאונד (104 ק”ג) ל־200 (91 ק”ג) זה פשוט בדיחה. לוקה לא היה 230 פאונד מאז שהיה בן 20, ובטח לא יהיה 200 אולי אם יוריד את היד.
יש סיבה למה שחקני NBA לא מפרסמים תמונות של המשקל שלהם. הפוטושופ עושה עבודה טובה למרות שהוא בהחלט הוריד במשקל
זה מה-30 פאונדס (או 40, כבר שכחתי)
לוקה מגה סופר סטאר הכי גדול שיש, איזו סיבה יש לו לעשות הגנה? בשביל זה יש מרקוס סמארטים למינהם שמודים לאל שהוא הרים טלפון לגייס אותם לקבוצה.
תענוג של מעורב
הניקס לא צריכים שינויים גדולים מדי, לדעתי
🙃
הסיכוי של שחקן טוב להיות אול סטאר במזרח גבוהה משמעותית מזה של שחקן טוב במערב.
תסתכלו בחמשת המשחקים שיוקרנו בחג המולד השנה. רק אחד מהמזרח:
– Cleveland Cavaliers at New York Knicks
– San Antonio Spurs at Oklahoma City Thunder
– Houston Rockets at LA Lakers
– Dallas Mavericks at Golden State Warriors
– Minnesota Timberwolves at Denver Nuggets
הנבא מאמין במזרח השנה
לא שאני חוגג חג המולד, אבל לקבל בראש מאוקלהומה זה בטח לא הדרך לחגוג
:-)))
הבעיה הגדולה עם ה CBA אלו לא הסינרים. אלא המורכבות שלו שאין בה צורך מבחינת המטרות שלו. ה CBA נבנה שכבה על שכבה של חוקים ולא שוכתב מחדש כשהחליטו על התקרה הקשיחה המכונה הסינר השני. התוצאה היא חוקים שמקשים על קבוצות להתנהל ללא צורך. אם המטרה היא להגביל את היכולת / רצון של קבוצות לחצות את הסינר השני יש ב CBA מספיק סנקציות ולא היה צריך להשאיר / להוסיף כללים שמקשים, למשל על קבוצות להתנהל בעסקאות S&T. התוצאה היא שיש 4 שחקני FRA שמתקשים לעבור לקבוצה אחרת ועוד כ 20 – 30 וטרנים שלא יודעים מה ילד יום.
דוגמא שתמחיש את הבעיה זה רעיון שצץ ואני לא נכנס לכדאיות שלו לצדדים, שקמינגה וגידי יחליפו קבוצות. אלו לא מהלכים שיאפשרו לקבוצות להפרוץ מסגרות שכר, כל אחת יכולה לעשות את זה עם השחקן שלה אבל החוקים של ה CBA מביאים לכך שעסקה כזו אינה ראלית (לפחות לא מבחינת ג"ס) כי צריך למצוא קבוצות נוספות שתקחנה חוזים.
למה שלא תכתוב על כך פוסט?
בנוגע ל-"אלו לא מהלכים שיאפשרו לקבוצות להפרוץ מסגרות שכר, כל אחת יכולה לעשות את זה עם השחקן שלה אבל החוקים של ה CBA מביאים לכך שעסקה כזו אינה ראלית (לפחות לא מבחינת ג"ס) כי צריך למצוא קבוצות נוספות שתקחנה חוזים."
נראה לי שזה דווקא חלק מהקטע, כלומר למי שעובר סף מסוים פשוט לא מאפשרים לבצע שינויים בקבוצה. הדוגמא של גולדן סטייט דווקא מצביעה על כך שזה הגיוני – הרי אין להם בעיה לשלם את המס, כל מס, אז קנסות נוספים לא באמת מונעים מהם להתחזק. החלפה של גידי בקומינגה תחזק אותם, ולכן מניעת האפשרות לבצע אותה תורמת לתחרותיות בליגה.
לא אישי נגד גולדן סטייט, הדברים נכונים, קרוב לוודאי, גם בנוגע לקליפרס וללייקרס, אולי גם לניקס, אבל זה בדיוק העניין, שהשוט הפיננסי מוגבל ביכולת ההשפעה שלו, והאימפקט שלו, בפועל, שונה מאד בין מועדונים שונים. אז צריך הגבלות נוספות, מקצועיות יותר. זה אמנם גורם לגולדן סטייט להיות פחות טובה, אבל כן מייצר, לעניות דעתי, ליגה שוויונית יותר. ואני, לפחות, מעדיף לאזן לכיוון של שיוויון יותר מאשר להעלות את הרמה, שממילא גבוהה כיום, וגבהה עם הזמן.
הווריורס לא מעל "סף מסוים" ולא זו הסיבה שהמגבלה הזו קיימת.
שימון בשבילך
שבוע טוב
https://www.facebook.com/reel/2049967952201522
תודה לכל המגיבים
גארנט כבר לא משחק ולכן הוא לא יהיה בתחרות עם פלאג…