
הקליפרס מחליפה את נורמן פאול בג'ון קולינס מהג'אז, שיצטרף לאיביקה זובק, ונורמן פאואל יצטרף למיאמי בשנת חוזה האחרונה שלו. הג'אז מקבלים את קווין לאב, קייל אנדרסון, ובחירת דראפט סיבוב שני של הקליפרס בטרייד של שלוש הקבוצות הללו.
כל קבוצה התחזקה במה שהייתה צריכה עזרה: הקליפרס הייתה זקוקה לעזרה בפרונט קורט, וקיבלה את ג'ון קולינס. מיאמי חייבת הייתה SCORER וקיבלה את נורמן פאואל, וג'אז – שזקוקה לעזרה בכל אספקט של המשחק קיבלה את לאב וקייל אנדרסון (ובחירת דראפט עתידית).
כל אחת מהשלוש יכולה להצדיק את בחירתה, אבל אני הולך עם מיאמי היט ונורמן פאואל כמנצחת הטרייד. אחרי OFFSEASON שקט, מיאמי עשתה את הצעד הרציני מאד שלה כשהסכימה לוותר על קווין לאב וקייל אנדרסון עבור פאואל. פאואל בן ה-32 מביא למיאמי את הדבר הנחוץ ביותר עבורה: נקודות. מיאמי היא בתחתית 10 הקבוצות באופנסיב רייטינג, ועתה עם האובדן של דנקן רובינסון, פאואל מביא איתו יד טובה מאד לשלוש: דנקן הוא, אולי, קלעי טוב יותר מהטריי ללא שמירה, אבל נגד שמירה פאואל עולה עליו כשקלע העונה קריר-היי 21.8 נק' (יחד עם 3.2 ריב', 2.1 אס', ו-1.4 גניבות למשחק.(ב48% כללי ו-40% מצויינים מה-3).
2. היום התגלה שבטרייד המסובך של דוראנט ליוסטון מיולי השתתפו 7 קבוצות לראשונה בהסטוריה! הדיל הפך לעובדה רק שלשום (יום א')
רק אתמול נחתם הטרייד הבומבסטי של קווין דוראנט ליוסטון, בהשתתפות – לראשונה בהסטוריה! – 7 קבוצות. היה זה טרייד מסובך וקומפלקסי מאין כמוהו שנחתם סופית רק אתמול (שלשום)!
בחגיגה השתתפו 7 קבוצות: Rockets, Atlanta Hawks, Brooklyn Nets, Golden State Warriors, Los Angeles Lakers, Minnesota Timberwolves and Phoenix Suns.
One first-round draft pick (the No. 10 selection last month, used by Phoenix via Houston as part of the Durant deal to select center Khaman Maluach) and 12 second-round picks were also moved. In addition, Houston made a second-round pick swap with the Hawks and sent them cash considerations
עכשיו יוסטון חוגגת עם הסגל הזה:
Alperen Şengün, Jabari Smith Jr., Amen Thompson, Tari Eason and Fred VanVleet וקווין דוראנט, סטיב אדאמס, דוריאן פיני סמית', קלינט קפלה, ג'ף גרין. הנה הטבלה המושלמת:
האם זה הופך את יוסטון רוקטס לאחת הקבוצות המועמדות לאליפות? לדעתי כן.
תנו מבט בסגל לפני שאתם עונים לסקר.
| Name | POS | Age | HT | WT | College | Salary | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Steven Adams12 | C | 31 | 6' 11" | 265 lbs | Pittsburgh | $12,600,000 | |
| Clint Capela99 | C | 31 | 6' 10" | 256 lbs | — | $22,265,280 | |
| N'Faly Dante3 | C | 23 | 6' 11" | 230 lbs | Oregon | — | |
| Kevin Durant35 | PF | 36 | 6' 11" | 240 lbs | Texas | $51,179,021 | |
| Tari Eason17 | F | 24 | 6' 8" | 215 lbs | LSU | $3,695,160 | |
| Dorian Finney-Smith | PF | 32 | 6' 7" | 220 lbs | Florida | $14,924,168 | |
| Jeff Green32 | PF | 38 | 6' 8" | 235 lbs | Georgetown | $8,000,000 | |
| Kevon Harris12 | G | 28 | 6' 5" | 216 lbs | Stephen F. Austin | — | |
| Aaron Holiday0 | G | 28 | 6' 0" | 185 lbs | UCLA | $4,668,000 | |
| Alperen Sengun28 | C | 22 | 6' 11" | 243 lbs | — | $5,424,654 | |
| Reed Sheppard15 | G | 21 | 6' 2" | 185 lbs | Kentucky | $10,098,960 | |
| Jabari Smith Jr.10 | PF | 22 | 6' 10" | 220 lbs | Auburn | $9,770,880 | |
| Jae'Sean Tate8 | SF | 29 | 6' 4" | 230 lbs | Ohio State | $7,565,217 | |
| Amen Thompson1 | F | 22 | 6' 7" | 200 lbs | — | $9,249,960 | |
| Fred VanVleet5 | PG | 31 | 6' 0" | 197 lbs | Wichita State | $42,846,615 | |
| Nate Williams19 | G | 26 | 6' 5" | 205 lbs | Buffalo | $515,881 |
Coach Ime Udoka
2. אילו אליפות ה-NBA התחילה היום, על איזו קבוצה היית שם כספך?
אולי הייתי צריך להכניס את דאלאס לרשימה. קצת שכחתי וקצת לא חשבתי שמגיע לה. אם אתה בוחר בה, הוסף זאת בתגובות.
3. ממפיס גריזליס שואפת להגיע רחוק העונה, כשהיא מוסיפה הגנה מוחצת להתקפה הידועה שלה.

The Memphis Grizzlies are making moves in the offseason after their first round playoff loss to eventual NBA champions Oklahoma City Thunder. Following the subpar campaign, Memphis has been aggressive in reconstructing its roster around superstars Ja Morant and Jaren Jackson Jr. by adding young defensive talent and improving backcourt depth after moving on from key veteran guard Desmond Bane.
עד עתה – מתקרבים לאמצע יולי – ממפיס עשתה כמה צעדים בדראפט ושוק ההעברות, כולל טריידים של שחקנים עתידיים בערך שיעזור לקבוצה עם ג'ה מוראנט וג'רן ג'קסון מיד: הדיל עם גולדן סטייט שהעבירו את זכות הטרייד על ג'מאי מאשאק לגריזליס עבור הזכות לבחור את ג'סטיניאן ג'סאפ ובחירת סיבוב שני מוגנת ב-2032.
מאשאק, שהגיע לממפיס, ידוע ב-TENACITY שלו בהגנה והאנרגיה הגבוהה שבמשחקו. הוא 1.94 מ' שבנה את שמו באונ' טנסי כשזכה שם ב'אול דפנסיב' של ה-SEC. הוא קלע 6.9 נק' עם 4.2 ריב', והחשוב יותר שלו הוא ה-1.9 גניבות למשחק.
4. לוקה ואייטון: "אנחנו MOTIVATED לשחק יחד ולהביא נצחונות ללייקרס"
Luka Doncic, Deandre Ayton ‘Were Motivated’ To Team Up On Lakers© Gary A. Vasquez-Imagn Images
Luka Doncic and Deandre Ayton “were motivated” to team up on the Los Angeles Lakers, according to NBA insider Marc Stein of The Stein Line.
לשניהם אותו סוכן – Bill Duffy.. אייטון היה בחירת הדראפט הראשונה של 2018 כשלוקה היה בחירת הדראפט השלישית. מה שלא היה ידוע היא העובדה שמאז הדראפט של 2018 השניים יצרו ידידות טלפונית ושניהם מודים היום שהם דיברו על היום שאולי הם ישחקו יחד. היה זמן בשנת 2023 כשזה כמעט קרה כשדאלאס ופיניקס ניסו לעשות דיל שהיו מעורבים בו לוקה ואייטון, אבל הדיל לא יצא לפועל.
“עתה, סוף-סוף, הם יחד. לי יש רושם שלוקה יהווה השפעה רצינית, חיובית, על אייטון.
Ayton, who turns 27 on July 23, averaged 14.4 points, 10.2 rebounds and 1.0 blocks for the Trail Blazers last season while shooting 56.6% from the field and 66.7% from the free-throw line.
An Arizona product, Ayton has career averages of 16.4 points, 10.5 rebounds and 1.0 blocks in 398 NBA games with the Phoenix Suns and Trail Blazers.
Doncic played for the Dallas Mavericks and Lakers last season. He averaged 28.2 points, 8.2 rebounds and 7.7 assists while shooting 45.0% overall, 36.8% from beyond the arc and 78.2% from the free-throw line.
A five-time All-Star, Doncic has career averages of 28.6 points, 8.6 rebounds and 8.2 assists in 450 NBA games with the Mavericks and Lakers.
5. שום קמע, שום 'שטר ערבון': ברוני ג'יימס עלה בחמישייה של הלייקרס

אמנם שיחק רק 11 דקות בנצחון 83-103 על מיאמי, אבל קלע 3 מ-7, כולל 2 מ-5 מהטריי ל-10 נק', קטף 2 ריבאונדים וגנב כדור אחד. תוצרת נאה מאד ל-11 דקות, ותשובה לדוק מל שכבר עשה ממנו קמע להתנצחות ושטר ערבון של הלייקרס. אני לוקח חזרה את דברי.
6. ג'ייק פישר כותב על ארבע קבוצות שמעוניינות בבראדלי ביל אם הוא, ופיניקס, ופיניקס סאנס, יסכימו ל-BUYOUT: הקליפרס, הלייקרס, מינסוטה, ומילווקי.

ישנה בעייה קטנה: גודל הבייאאוט לא הוזכר. מדובר כאן על משכורת של 110 מיליון לשנתיים, קומראדים. IT AIN'T SIMPLE!
7. אני אוהב את קווין לאב. הוא יודע שהוא נכלל בטרייד המשולש רק עבור salary matching, והוא שלח טוויטר מבדח בסושיאל מדיה:
Never thought I’d be a math problem. Welcome to the NBA.
— Kevin Love (@kevinlove) July 7, 2025
8. אוקלהומה סיטי מסודרת. ייתכן שחסר לך דבר אחד להוסיף למצויינות שלה: שחקן מנוסה, מבוגר יחסית, אמין. מין מייק ביזלי?
אוקלהומה סיטי נראית כקבוצה 'השלמה' ביותר ב-NBA. יש לה את ה-MVP מאחור. יש לה את הפאואר-פורוורד המצויין, ושני סנטרים המשלימים אחד את השני. בדראפט הם השיגו עוד סנטר צעיר, Thomas Sorber, גובה 2.10 מ' שיכול לשחק גם פאואר-פורוורד.
אולי, אולי הדבר היחיד שחסר לה הוא מין כריס פול צעיר בבק-קורט והיא הקבוצה המושלמת ביותר מאז שנות ה-80 של הסלטיקס והלייקרס.
שמעתי שמנכ"ל הקבוצה סם פרסטי אומר שאם הוא היה מוסיף משהו לקבוצה זה היה שחקן מבוגר שהיה שם, ושיוכל להיות אוזן קשבת, וקול שקט ומרגיע לצעירים.
אילו אני המנכ"ל, אני לא מוסיף, ולא משנה דבר. נותן לקבוצה כמו שהיא להתבגר בשנה, ושכולם יחד יתבגרו בשנה ויהוו אוזן קשבת וקול שקט אחד לשני. איך אומרים החברים שלי מאור יהודה?
!DON'T FIX IT IF IT AIN'T BROKEN

מסכים שמיאמי עשתה אחלא טרייד תמורת סלו מו ולאב שהיו שחקנים די משניים. דנבר בעיני מועמדת לקחת השנה את הליגה. אם יהיו בריאים ועם ספסל משופר וסופסוף ללא MPJ הם בהחלט יכולים לקחת שוב אליפות
מסכים דנבר עם אוף סיזן מעולה אבל אני עדיין חושב שהיא תתקשה מול אוקלהומה יהיה מעניין
לסאגה עם ואלינצונאס והתוצאה שלה תהיה השפעה מכרעת על העונה שלהם.
הם חייבים גבוה מחליף בשביל להתחרות בתמרת ברמה והוא היה די שיחוק
לא חסרים גבוהים שהם יוכלו להביא למשבצת הזאת (רוב ווילאמס רישון הולמס ואחרים). אני לא מאמין שואלנצ'ונאס ישאר שם קשה להכריח שחקן שלא רוצה לשחק אצלך לשחק וגם אם כן זה לא יהיה מספיק טוב
לא מתווכח לרגע לגבי הסיפא.
קשה להכריח שחקן בן 33 להישאר בקבוצה (וביבשת) שהוא לא מעוניין לשחק בה.
ולדעתי, יהיה קשה מאד עד אפסי למצוא סנטר ברמה שלו, עם חוזה נח כמו שלו, ובתמורה לסאריץ׳(!!!!)
רוב וויליאמס ממש לא ברמה
רישון הולמס? גם לא עף עליו.. הוא קצת
נמוך לא? וגם פה לא בטוח שווש תשחרר אותו על סאריץ
ממש מקל בגלגלים הסיפור הזה
סאריץ׳ לא רלוונטי. הוא בקינגס.
אפשר לקרוא את זה בכמה צורות – כולן נכונות…
🤣
סליחה הצדק עמך
נסחפתי באנלוגיה
הנקודה הייתה להראות כמה טוב היה הטרייד לסקרמנטו מכמה סיהות והתמורה ששולמה עבור ואלינצונאס היא לגמרי אחת מהן
אל תגזים, זה לא מצדיק ״סליחה״… נקסט. יאללה מרכוס סמארט.
יעלה ויבוא בכבוד
הורפורד עדיין פנוי ובהנחה שואלנצ'ונאס עוזב הם יכולים להציע לו באזור ה10-15 מיליון שזה הרבה יותר ממה שהוא יקבל בווריורס נניח
די נו הורפורד בן 40…
נכון שעדיין יכול לתרום ואני לרגע לא מזלזל בקריירה שעשה אבל בנקודת זמן הזו איפה ולנצונאס ואיפה הוא…
כסנטר מחליף שמשחק 15+- דקות למשחק הוא מתאים
נכון
אני לא מצליח להבין איך קשה להם כ"כ למצוא גבוה מחליף.
למשל שנה שעברה בדאלאס עברו שניים ללא קבוצה – קאי ג'ונס ומוזס בראון.
שניהם הרשימו ושיחקו היטב בדקות שקיבלו.
איש לא מזכיר אותם.
תודה דוקטור.
הקליפרס מאוד רצו את ג'ון קולינס (לא מבין למה) האוהדים גם מאוד רצו.
ולמה בכלל להטריד עליו שחקן כלכך יציב שקולע 22 נק למשחק ושנתן פלייאוף מאוד סביר פלוס
אבל הם כלכך רצו Pf סטרצ'ץ ולהפסיק לשחק את קוואי בעמדה הזו.
הייתי מוותר בכיף על בוגדן ודריק גונס תמורת קולינס
אבל כנראה כדי לשלב את מיאמי המאמי בטרייד הם היו צריכים לוותר על נורמן פוואל
בלי קשר הם מאוד מחזיקים מדריק גונס משום מה
אבל בסדר הטרייד מעולה למיאמי. הקליפרס בסימן שאלה, גו'ן קולינס לא בדיוק שחקן יציב לדעתי וממה שראיתי ממנו עוד באטלנטה, שיפר את הקשיחות בגאז.
השאלה לגבי מיאמי מאמי אם הם עשו את הטרייד כי הם הולכים לוותר על ווינגס כנראה ללייקרז שזה השמועה החזקה ביותר לגבי הלייקרז שמאוד רוצים את וויגנס שגם החוזה שלו מסתדר עם הקמפיין של רוב פלינקה 2027. וגם שחקן שאמור להחליף את דוריאן סמית.
כרגע גם טרי רוזיר עדיין במיאמי ולא קיבל את הבייאוט המיוחל
עוד נקודה מעניינת אם הם ישאירו את וויגנס מיאמי כי הם מבינים שהמזרח חלש מאוד השנה.
עדיין יש להם את הצמד טיילור הירו ובאם.
לגבי היוטה גאז קווין לאב מסכן הוא לא אוהב לעבור קבוצות
יהיה מעניין אם יעזוב את יוטה וילך לשחק עם חברו הטוב לברון
אני עדיין השמועה שהם מחזרים חזק כרגע על גוש גידי.
יהיה מעניין שוב לאן כריס פול ילך
אוקלהומה זה סיפור מעניין אם יצרפו אותו
כי בשביל כריס זה עונה אחרונה ואולי אליפות.
לא יודע אם בראדלי ביל יסכים לבייאוט לוותר על כלכך הרבה כסף שמובטח לו
וגם כרגע בלי קיי די התפנה מקום לזריקות שלו בפיניקס, עם קיי די הוא לא הסתדר, כי קיי די משחק את הקלעי המוביל בכל קבוצה.
יהיה מעניין להבין מה הסיטואציה עם פיניקס ואם באמת ילכו על בייאוט.
להבנתי ביל מוותר סך הכל על בערך 14 מיליון מתוך ה110 כך שכסף מבחינתנו לא נראה לי יהיה פקטור.
וזה מתקשר גם לקליפר ופאוול הם מפנים מקום לביל והם צריכים גארד הגנתי הרבה יותר מגארד התקפי בטח שהם בונים על ביל
לפחות בהתקפה,
קולינס מתאים מאוד להרכב של הקליפרס. השילוב של אתלטיות וקליעה מבחוץ,
היכולת לשחק לצד סנטר קלאסי,
ובעיקר היכולת לתרום התקפית גם כאשר הכדור לא בידיים שלו.
עם הארדן שכנראה גם כריס פול המנהלי המשחק של הקליפרס,
קולינס ירחף ללא מעט דאנקים בעונה הקרובה.
אין הרבה מקרים כאלו,
אבל לפחות מצד מיאמי והקליפרס זה מרגיש Win/Win
לא חושב שנראה את הארדן ופול באותה קבוצה שוב, הרבה דם רע.
אבל אולי אני מייחס לזה חשיבות רבה מדי
אני מקווה שפרסטי התייחס לכריס פול ולא לווסטברוק. זה יכול להיות ההבדל בין אליפות נוספת לבין העדרה.
פתגם עממי אומר כשיש לך ביס מושלם אל תוסיף חריף.
האם לאוק יש ביס מושלם עדיין לא ,הם עדיין זקוקים לשיפור.המזרח נחלש ,אבל המערב הפך לפרוע מאוד,דאלאס עם קופר פלאג מאיימת חזק מאוד,דנוור השתפרה מאוד ויש לה את יוקיץ,יוסטון עם דוראנט מאוד מסוכנת,לייקרס תפסה ליגה רדומה הוסיפה את אייטון יחד עם לוקה וזה עושה לי מיגרנה,כי איך שהוא הם שוב מועמדים לאליפות.
קליפרס מנצחי הטרייד הם הוסיפו מס 4 מילאו חור רציני בסגל,קולינס לא מוערך בליגה אבל הוא עוד יפתיע לטובה בשנה הבאה ,הקליפרס השיגו סחורה שחסרה מאוד בליגה מספרי 4.מיאמי הוסיפה עוד גארד ויתרה על קייל אנדרסון לא ביג דיל,יש שפע גארדים פנויים בליגה.יוטה ממשיכה להיות בקו"ם ,אבל בוא לא נשכח הם דגו את ביילי עוד יתברר שאחרי פלאג ביילי הוא הכי טוב ממחזור השנה.
השלב הבא בהתפתחות המקצועית של דני אינג' היא לסחור באיברים. יש שמועות שהוא כבר הציע לסלטיקס את גיד האכילס של קווין לאב פלוס כלייה ורשתית, תמורת בחירת סיבוב שני לא מובטחת ב2033. הליגה שוקלת האם הגיע הזמן להתערב.
תודה רבה מנחם
D-:
מנפלאות ה NBA. אלפרן שנגון שהיה אולי השחקן הכי טוב ביוסטון בעונה שהסתיימה הוא גם בעל אחת מהמשכורות הנמוכות בקבוצה.
חוזה רוקי…
בעונה הקרובה רק דורנט יקבל יותר ממנו.
לא ראיתי אותו משחק במשך העונה אבל בפלייאוף הוא ממש לא הרשים.
שחקן מאד מוכשר וחכם התקפית. לדעתי ממש מתבזבז בגלל ההתקפה של יודוקה.
אחד השחקנים היותר חכמים ומוכשרים בליגה הזו.
תענוג לצפייה.
תודה מנחם, המעורב שלך הוא נווה מדבר באמצע הסהרה של יולי
דני איינג מאותת לאדם סילבר.
תמשיך לא לתת לי בחירות טופ 3 ואני אמשיך לעשות טאנקינג
כנראה שלבעלים החדשים של בוסטון לא מתחשק לשלם את סכומי העתק שהיו דרושים לשמור על הסגל, בטח שהעונה הבאה נטולת טייטום אבודה.
לגבי שאלת ה"איך יחזור" נשמור על אופטימיות ונאחל בריאות.
מה הקשר…
הופסי, שחקני הנבא יקבלו רק 91% מערך החוזה שלהם עבור העונה שעברה. ה CBA קובע חלוקת הכנסות של 51% לשחקנים ו 49% לבעלי הקבוצות. כ 10 אחוזים מכל צק ששחקן מקבל נכנסים לחשבון נאמנות של הליגה ממנו הליגה מושכת כסף כדי לאזן את התמונה הכללית. הקיצור, קר מפסיד כ 5 מיליון וקוינטון פוסט שאמור היה לקבל 439,000 דולרים מפסיד 43,900. גם השוכנים ורשויות המס נכללים בגופים המפסידים.
https://sports.yahoo.com/article/nba-escrow-system-slashes-player-155349098.html
זה כי ההכנסות היו נמוכות מהצפוי?
קולינס שחקן התקפה מוכשר אבל הוא soft
תודה לכל מגיב
אם פניקס עושים בייאאוט לחוזה של ביל, וקבוצה חדשה מחתימה אותו, האם הוא מקבל מרשרשים משתי קבוצות שונות?
כן
אבל יקבל מהסאנס פחות (14 מיליון במקרה הזה?) מהחוזה המקורי
תלוי מה הבאיאאוט.
תודה
בס"ד
תודה רבה
למעט פציעה קריטית, אני לא מוצא שום סיבה שOKC לא תגיע לפחות לגמר המערב , גמר ה NBA, ולקחת אליפות נוספת או לפחות להתחרות עליה. השנה תהיה שנת פריצה לקבוצה. אם שנה שעברה היא היוותה הפתעה, השנה הצעירים יבשילו עם ביטחון של אלופים. ממש כמו גולדן לפני עשור.
לגביי יוסטון, לצערי אני צופה פציעה לקווין. אבל יש לו מאמן טוב ואני מקווה שהוא ישמור עליו וולואי ואטעה.
לייקרס טובה, טובה מאוד לליגה.
מעניין מי הקבוצה שתהמר שוב על ווסטברוק