1.הגיע הזמן שתפסיקו לדבר על 'FIXING THE DRAFT' ללא הוכחות. איך זה שאף עתון או אתר אמריקאי לא מזכיר אפילו 'FIXING'?

מעניין שרק אצלנו בישראל מדברים על FIXING ב-NBA DRAFT. למעשה אולי לא רק בישראל. ייתכן שבוונצואלה, אל-סלוודור, או קולומביה גם שם ישנם קולות של "FIXATION". מעניין שדווקא בארה"ב איש לא מדבר על 'FIXING': באף עתון, באף אתר. בשום מקום.
אצלנו האשם העיקרי הוא שמעון שמיד מציף את הפוסט על הדראפט בתגובות של "FIXING"" ואז חוברים אליו כמה גולשים אחרים.
אין FIXING בדראפט. אין אפשרות לפיקסינג. המכונה מיוצרת ע"י החברה שמייצרת אותן מכונות פינג-פונג לבתי הקזינו של לאס ווגאס. לפני שכדורי הפינג פונג מוכנסים למכשיר, הם נבדקים ע"י נציגי הקבוצות, נציגי העתונאות, ו-5 חובבי NBA רגילים שה-NBA בוחרת בהגרלה בין המבקשים להיות 'מבקרים'. כולם נמצאים בחדר בה המכונה מערבבת את הכדורים, ואז הם יוצאים אחד-אחד בצורה שרירותית ביותר דרך החור במעלה המכונה, ואז הקומבינציה המנצחת של ארבעת הכדורים, קובעת בחירה מספר 1. הפרוצדורה חוזרת על עצמה 4 פעמים לבחירת 4 הראשונות.
**********
2. כמה מילים על המכונה עצמה:
To conduct the drawings, the NBA uses a lottery machine that is manufactured by the Smart Play Company, a leading manufacturer of state lottery machines throughout the United States. Before the drawing, Smart Play weighs, measures and certifies the ping-pong balls used in the drawin
**********
The 1st overall pick is awarded by a drawing of ping pong balls
The 2nd overall pick is awarded by a drawing of ping pong balls
The 3rd overall pick is awarded by a drawing of ping pong balls
The 4th overall pick is awarded by a drawing of ping pong balls
Remaining lottery teams, sorted by record, fill out picks 5-14
3. כיצד, ספציפית, הלוטרי עובד?
The 41st NBA Draft Lottery will determine the order of selection for the first 14 picks of the 2025 NBA Draft presented by State Farm. Drawings will be conducted to determine the first four picks in the NBA Draft. The remainder of the “lottery teams” will select in positions five through 14 in inverse order of their 2024-25 regular-season records.
The actual lottery drawings will take place in a separate room just before ESPN’s national broadcast of the results. Select media, NBA officials and representatives from the participating teams will be in attendance for the drawings.
4. כך זה עובד עם הכדורים
The drawing uses 14 ping-pong balls, numbered 1 through 14. There are 1,001 possible combinations when four balls are drawn out of 14, without regard to their order of selection. Before the lottery, 1,000 of those 1,001 combinations will be assigned to the 14 participating lottery teams.
For the drawing, all 14 balls are placed in the lottery machine. They are mixed for 20 seconds, and then the first ball is drawn. The remaining balls are mixed in the lottery machine for another 10 seconds, and then the second ball is drawn. There is another 10-second mix, and then the third ball is drawn. There is a final 10-second mix, and then the fourth ball is drawn. The team that has been assigned the combination of the four balls drawn from the machine will receive the No. 1 pick in the 2025 NBA Draft.
The ping-pong balls are then placed back in the machine and the same process is repeated for the second through fourth picks. If the same team comes up more than once (or if the one unassigned combination is drawn), then the result is discarded and another four-ball combination is drawn.
The 20-second and 10-second intervals at which the balls are mixed in the machine are monitored by a timekeeper who faces away from the machine and signals to the machine operator that the applicable period of time has elapsed. Marc Dieli, a partner at the independent accounting firm Ernst & Young LLP, will be in the drawing room and will oversee the entire lottery process. After the drawing, he will stuff and seal envelopes for each of the first 14 picks in the lottery with the applicable team’s logo. He will then bring the envelopes from the drawing room to the studio for the broadcast, escorted by a member of NBA Security.
עכשיו שמישהו יציע דרך כיצד ניתן 'לרמות' בפרוצדורה הזאת, הכל לעיני מפעילי המכונה, נבחרי הקבוצות שבאים לוודא שהכל עובד כראוי, נבחרי מדיה, וכמה חובבים שזכו בפרס של להיות נוכחים בדראפט!
*********
נ.ב: 14 מ-30 בעלי הקבוצות של ה-NBA הם יהודים. כמה מהם שונאים אחד את השני שנאת מוות. הבעלים של מספר 1 בדראפט לוטרי היא כמובן מרים אדלסון (יחד עם משפחת דומונט, שאף הם יהודים), שהיא לא רק יהודיה אלא יהודיה ישראלית, על כל הצרות. עכשיו, למי איכפת שניקו עשה טרייד שכולם מכנים 'מטורף'? (לי, אגב, הוא כבר לא נראה כזה מטורף אחרי הפלייאוף של הלייקרס). כמה מכם כתבתם שעשו 'FIXING' כדי להחזיר לדאלאס מה שהם איבדו עם הטרייד של לוקה. אתם רציניים? בעלי הקבוצות עכשיו שונאים את הרעיון שדאלאס – באחוז סיכוי נמוך ביותר – בוחרת ראשונה – ובטוח שאת קופר פלאג, שיחד עם AD וקיירי יהיו שלישיית זהב חדשה ב-NBA עם סיכוי ללכת רחוק בכל פלייאוף.
אז אנא רדו מהרעיון ש"מישהו רצה לעזור לדאלאס"
5. קבוצות אחרות שבחרו מספר אחד עם אחוז סיכוי נמוך:
| 1993 Magic | 1.52% |
| 2014 Cavaliers | 1.7% |
| 2008 Bulls | 1.7% |
| 2025 Mavericks | 1.8% |
| 2011 Cavaliers | 2.8% |
| 2024 Hawks | 3.0% |
בשנה שעברה אטלנטה זכתה בבחירה ראשונה עם אחוז-סיכוי של 3%. גם לאטלנטה רצה מישהו לעזור? לי יש רושם שהליגה הייתה שמחה אם במקום אטלנטה הייתה קבוצה בסיאטל.
7. מי בכ"ז מאמין שהדראפט לוטרי הוא FIXED?

טאטום עבר ניתוח באכילס ויחמיץ ככל הנראה את השנה הבאה. עכשיו נראה אם המזלזלים בטייטום
צדקו והוא סתם אוברייטד. מבאס אבל ככה זה בספורט, רק מקווה שיקבל בעתיד יותר כבוד מהשופטים. לגבי הגרלת הדראפט זה ממש לא משנה אם עשו משהו מאחורי הקלעים או לא, העובדה שדאלאס אחרי הטרייד הכי הזוי בהיסטוריה, טרייד בלי שום הגיון מקבלת בחירה מספר אחת עם אחוז אפסי מריח לא טוב. מאחל לבחירה מספר אחת שישכיח את כל השמועות האלה.
לא בטוח שיש מה לראות לבבי טייטום. סלטיקס לא קבוצה עמוקה כל כך, הפציעה שלו די מחריבה את העונה הבאה (אבל עם כל הכבוד, הבריאות של הילד קודמת)
כן, גמני הרצתי דבר ראשון חיפוש בגוגל לראות מה קורה עם טייטום.
הוא עבר ניתוח לאיחוי הגיד הקרוע ויעדר שנה-שנה וחצי, כלומר לא נראה אותו משחק עד ל 2026-7.
מעניין מה הבעלים יעשו? צודק לגבי הזלזול בו ובמיוחד מהשופטוטים.
נמתין בסבלנות לחזרה שלו.
מה יוכיח שהוא לא אוברייטד? זה לא שבוסטון היא כמו דנבר או הניקס שתלויות בשחקן אחד. בוסטון מן הסתם תהיה קבוצה הרבה פחות טובה, אבל היא לא תדרדר למחוזות הלוטרי
מה משותף לטייטום ולמעורבים של מנחם?
– הכי לס קורע
חחח
אפרופו, מה עם הפינה שלכם של חידות תשבצי הגיון, תחזור בפגרה?
מי זילזל בטייטום חוץ מסטיב קר? הבן אדם מקבל באופן קבוע סביבות מקום 5 ב mvp שזה מה שמגיע לו.
אני באופן אישי מאמין בנק' האחרונה שלך יותר מהכל (טכנולוגיה תמיד אפשר לעקם). אני באמת מתקשה לראות איך הבעלים של כל הקבוצות בליגה מחליטים בכל פעם לפגוע בעצמם בשביל לצ'פר את הלייקרס.
באסה על הפציעה של טייטום, נחזיק אצבעות להתאוששות קלה ככל האפשר.
תודה רבה מנחם
זה בגלל שאתה לא חושב מספיק חזק, גם בעלי הקבוצות "הקטנות" הם מושתלים של הליגה והתאגיד שרוצים לחזק את הלייקרס
עכשיו אני מבין. תסבירו לאט, ויש מצב שאבין
כן ברור שאין רמאות בדראפט וגם לא היו אף פעם רמאויות בבחירות, גם ברור שאין משפטים מכורים וברור שג'פרי אפשטיין התאבד וגם ברור שהסרן ממודיעין שמת בכלא לא נרצח. ברור שפיית השיניים עובדת אצל סנטה קלאוס והוא מסיע אותה בלילות בקו איסוף השיניים מהילדים. ברור. כי הרי אף אחד לא דיבר על זה באמריקה, אין אינדיקציה חזקה מזאת….
שמישהו ירים את הכפפה ויעביר את הדיון הזה אל הבורר האולטימטיבי – צ'אט גיפיטי
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
הבורר האולטימטיבי…
זה שממציא חוקים חדשים? התפלצתי כשהמשטרה המציאה חוק אתמול באמצעות GP אינעל אביו. טוב שהשופט בדק את הטענה שלהם ופסל אותם כשהוא אומר שב 30 שנות שיפוט לא פגש כזה מקרה עלוב!
בכלל המפכ"ל צריך להתחיל רפורמה במשטרה ולהתחיל הלה"ב שזה אלי קל"ב.
חחח יפ
עוד דרך לעודד תיאוריות קונספירציה – לשים שורה ארוכה של מקרים שונים לחלוטין זה מזה בסל אחד.
צריך תמיד לראות אם
1. יש בכלל אירוע
2. האם ההתרחשות סבירה.
2. למי יש מניע
3. האם הכוחות שווים
אם יש אירוע, ההתרחשות לא סבירה , יש צד עם מניע ויש כוחות לגמרי לא שווים, זה שווה התייחסות.
ניקח את סיפור תומר אייגס. הוא מבוסס על דבר אמיתי . תומר אייגס מת, אז יש אירוע. ובנוסף , יש שם כוחות מאוד לא שווים , ויש גם מניע . ויש גם אירוע לא מוסבר ( בחור צעיר שמת בזמן ובמקום מסויימים…).
לכן , ייתכן ובאמת היה מי שעזר לתומר אייגס למות.
לצערנו לא נדע את האמת לעולם .
אבל זה מקרה חריג. זו אינה תיאוריות קונספירציה הזויה , בגלל שהאירוע והנסיבות באמת יוצאי דופן.
שכחת שהגענו לירח, שחכמי חלם הצליחו לתפוס את הירח בדלי.
אין קשר!!! ההגרלה נעשית במכונה ואין אפשרות לרמות גם אם רוצים!!!
מי שמאמין לא צריך לחשוב
יפ
אמרת יפה, ניכר שלחשוב זה לא בדיוק הצד החזק שלך.
למה להעליב אם אפשר לשפוך זבל על בן אדם אחר?
בוסטון צריכים ללכת לבנייה מחדש. הבעלים החדשים בטוח לא מתכוון לשלם שכר לרוסטר הנוכחי. זה היה מתבקש עכשיו עם הפציעה של טייטום אין ברירה
צריך לראות איך טייטום יחזור ויש גם את בראון ודרק וויט . אז לא ממש בנייה מחדש
בדיוק!
זה רק ווישפול של הטרול מעליך!
זה תרשים, פירמידה הפוכה, שיצרה חוקרת הדיסאינפורמציה אבי ריצ'רדס ב-2021, שיא תקופת קונספירציות הקורונה:
https://www.conspiracychart.com/
זו דרך מעולה להראות כמה משוגעות ומנותקות חלק מהקונספירציות הפכו להיות, להדגים איך עובדת קבלת הקונספירציות (למה אנשים שמאמינים באחת פתאום מקבלים על עצמם גם כמה אחרות) והפך בעצמו לכלי כדי למנוע השטחת הדיון על ידי קונספירטורים שמנסים להשוות בין קונספירציות פחות מזיקות לאכזריות יותר שבהן.
ככל שאתה למטה יותר בפירמידה ההפוכה, בשפיץ, ככה אתה יותר קרוב למציאות. ברגע שחצית קו שבירת מציאות אחד יש סיכוי טוב לקבל את שאר הקונספירציות מאותה קבוצה, ובבירור גם לקבל קונספירציות מקבוצות קודמות.
אפשר וצריך גם לעשות טבלה כזו לגבי הכדורסל וה-NBA.
הייתי אומר שרמאות, סידור, הטייה בדראפט היא דווקא מהמתונות יותר, רק בשלב הורוד, שעזבנו את המציאות אבל עוד לא התכחשנו לה לגמרי. הקבוצה שמוגדרת כ"חד משמעית שגויה, אבל לא מזיקה ברובה".
מכיוון שזה לא יום ראשון שלי באתר, אני יודע שיש פה כאלו, שגם בקונספירציות "המקוריות" של התרשים המקורי וגם בתרשים תיאורטי שנעשה יום אחד של קונספירציות הכדורסל, עוברים את נקודת הכחשת המציאות ואפילו את הקו שמוגדר שם כ"נקודת האל-חזור של האנטישמיות" לקונספירציות ש"מסוכנות עבורך ועבור אחרים" וגרוע מזה. אז לא מפתיע שאחרי שעברו כל כך הרבה שלבים של שבירת המציאות, הם מוכנים לקבל על עצמם גם את האחת היחסית פחות מזיקה הזו.
מרתק, אני שומר את הקריאה לשבת אחר הצהריים
תודה מנחם.
קונספירציה או לא זה פחות משנה. שורה תחתונה זה שבמקום ששני הבחירות הראשונות (הסופר מבטיחות), ילכו למזפח שזקוק אנושות לכישרון, זה הולך שוב למערב ועוד לקבוצות שיש להם כבר כוכבים גדולים. שלא יגידו אח"כ שקיימים פערים תהומיים בין המערב למזרח. יש סיבה לזה. שמרבית השחקנים הבאמת גדולים נבחרים מהצד המערבי ולא משנה באיזה בחירה גבוהה או נמוכה, זה מה שמכריע בסופו של דבר. שחקן על לבדו מחייה קבוצה נחשלת והופך אותה לרלוונטית. למערב יש יותר פגיעות כאלה וזוהי הסיבה העיקרית לשליטה ולפערי הכישרון שלו על המזרח.
אין סיבה שדאלאס תשים את ידה על הבחירה הראשונה, גם אם הסיכוי שלה אפסי. המאזן שלה כמעט חצוי.
יש לחלק את האחוזים של הבחירה הראשונה והשנייה רק בין הטופ 5 של הקבוצות הגרועות ביותר – ככה לא יקרה מצב שדאלאס והספרס, שהן קבוצות לגיטימיות ביותר יזכו לעקוף קבוצות חלשות מהן בהרבה.
טנקינג זה לא דבר נעים אבל הוא הדבר שמאזן את הליגה. לאף אחד לא בא לראות את וושינגטון ושארלוט טובעים במצולות שנה אחרי שנה. הם לא מועדונים שמושכים כוכבים והדראפט נועד כדי לייצר איזון, ולהחיות קבוצות בלי עתיד. השיטה הנוכחית לא מספיק טובה, והשנה זה בולט במיוחד.
לי בא לראות את ווש ושארלוט בתחתית כל שנה ואף שמח על כך
לא רק בישראל דיברו על זה , כל אוהדי ה nba דיברו על זה ברשתות החברתיות .
אני לא מומחה להסתברות אבל בדקתי עם chat gpt כל מיני אירועים מוזרים שקרו עם הלוטרי וההסתברות להתרחשות שלהם:
ההסתברות ש־4 קבוצות שזכו ב 20 השנים האחרונות במקום 1 בלוטרי ה־NBA יהיו קבוצות עם סיכוי קטן מ־3% היא 0.056%
הסיכוי שקליבלנד תזכה בדיוק בשלוש הבחירות הראשונות בשנים 2011, 2013 ו־2014 עם אחוזי הסיכוי שהיו להם הוא בערך:
0.0074%
אני לא מאמין בקונספירציות, אני מאמין בספקנות בריאה,בוא נסתכל על האירועים שקרו השנה בדרך לבחירת לוטרי הזו:
1.תחילת העונה יש נתוני רייטינג נמוכים לליגה
2. כמה שבועות אחרי זה דונציץ עובר ללייקרס בטרייד שאין לו הסבר משכנע ,לא למה הוא קרה ולא במחיר הנמוך ששילמו על דונציץ'.
3 הריטיינג שוב עולה , משחק בין לייקרס בוסטון שובר נתוני צפייה של כמה שנים.
4. דאלאס מקבלים בחירה ראשונה עם 1.8 אחוז סיכוי
וכן העיתונאים ובעלי הליגה לא יגידו כלום כי רייטינג גבוה מכניס להם יותר כסף , גם לעיתונאים שמקבלים בימינו חוזים יפים מערוצי התקשורת.
אז או שהמכונה מקולקלת , מה שלא סביר או שמישהו מתערב בתוצאות .כי הסתברותית הסיכוי לכל זה קטן ביותר . אולי אלוהים אוהב nba ומתערב בלוטרי כדי ליצור דרמה בליגה או שאלוהים זה אדם סילבר .
חחח אמת. אלוהים זה אדם סילבר
הסיכוי שתיוולד בדיוק בשניה שנולדת הוא פחות מ- 1/31,500,000. אז כנראה שאתה לא באמת קיים ואין טעם לקרוא את התגובה הזו. בחיי, אנשים שלא מבינים קמצוץ בהסתברות עושים ״מחקר״..
וזה מבלי להיכנס לזה שהמספרים בהודעה שלו לא נכונים בסדרי גודל.
אני אשמח שתסביר למה אני טועה מבחינת המספרים , באמת מעניין אותי לשמוע,
אגב אני פתוח לדעות אחרות, אם תתן לי טיעון מספיק טוב ל"אקראיות" של האירועים האלו .בין הטרייד של דונציץ' ליקרס לבין מה שקרה בלוטרי . כי לי נראה שיש קשר ברור ביניהם.
אני לא יודע אם טעית במספרים, אך טעית בהשוואה. אתה צריך לקחת את המספרים שרשמת ולחלק אותם באירוע עם ההסתברות הכי גבוהה. למשל הסיכוי שבשנים שקליבלנד זכתה הייתה במקום זה זוכה הקבוצה עם הסיכוי הכי גבוה לזכות. זה יראה האם באמת היה פה מאורע נדיר מאוד ביחס לאחרים, או רק נדיר מאוד באופן כללי כמו הסיכוי להיוולד בדיוק בשנייה מסויימת.
אוקי, בדקתי ועשיתי את החלוקה , הסיכוי של קליבלנד לזכות באותם שנים קטן פי 211 מהסיכוי שהקבוצות עם הסיכוי הכי גבוה היו לוקחות
אבל הטיעון שלך לא אקוויוולנטי הסתברותית אתה מבלבל פה בין הסיכוי לתוצאה במרחב מדגם ענקי ואחיד שזה השנייה שבה נולדת, שבה לכל תוצאה סיכוי שווה לבין הסיכוי לתוצאה במרחב מדגם סופי והרבה יותר קטן שבה לא לכל תוצאה סיכוי שווה וזה הגרלת הלוטרי.
אתה מוזמן להסביר לי הסתברותית מה הסיכויים שאותה קבוצה זוכה 3 פעמים מתוך 4 שנים במקום ה-1 בלוטרי כשהסיכויים שלה ב 2 מתוך 3 הפעמים האלו קטנים מ 3 אחוז .
אתה מוזמן גם לתת לי טיעון משכנע לזה שאין קשר בין הטרייד של דונציץ' לתוצאות הלוטרי, אני פתוח לדעות אחרות .
דאלאס זכתה 3 מתוך 4 פעמים במקום הראשון בלוטורי לאחרונה? התבלבלתי או כנראה שפספסתי משהו.. אנחנו עדיין מדברים על ה-NBA? או שאתה טוען שזה שקליבלנד זכתה במקום הראשון קשור לזה שדאלאס העבירה את דונצ׳יץ׳? שוב התבלבלתי..
בוא נסביר את זה ככה: יש איזושהי תוצאה שאם תצא אתה לא תחשוב שהאילומינטי שולטים ב-NBA. נניח אפילו שלתוצאה הזו יש סיכוי ממש גבוה של 40% לקרות בעוד שלכל שאר התוצאות, שאם יצאו אז תניח שמעגלי תבואה נוצרו ע״י חייזרים, יש סיכוי של 0.00001% לקרות, לכל אחת מהן. אבל ביחד אם סוכמים את כולן אז יש 60% שאחת מהן תקרה. והפלא ופלא אחת מהן קרתה ואז אתה בא לפה ומתלונן שהנה הייתה תוצאה עם 40% סיכוי אבל בסוף יצא משהו עם 0.00001% סיכוי.
לא טענתי שהאילומינטי שולטים ב nba טענתי שהלוטרי מוטה והבאתי את הדוגמה של קליבלנד כדוגמה לחריגה סטטיסטית לכך. לא החריגה היחידה בתולדות הלוטרי
אני לא מאמין שכל הליגה מכורה או משהו כזה כי אם הייתה, הם לא היו רוצים שאינדיאנה תגיע כזה רחוק. אני גם לא חושב שהליגה מתערבת בלוטרי בכל שנה אבל כן בשנים מסוימות . לא הייתי כותב על זה אם אלו היו סתם קבוצות עם אחוז נמוך שזוכות בלוטרי. לברון עוזב את קליבלנד ,פתאום המזל עם קליבלנד בלוטרי? דיוויס עוזב את ניו אורלינס ובדיוק באותה שנה הם זוכים בבחירה של זאיון ועכשיו דאלאס פתאום זוכים בבחירה הראושנה אחרי שדונצ'יץ עוזב ,לא הייתי אומר כלום אם זו הייתה סתם קבוצה עם סיכויים נמוכים כמו שיקגו או פינקס ,אבל דווקא דאלאס? זה לא נראה לך מוזר
דאלאס אף פעם לא זכתה בלוטורי. אם תסכום את הסיכויים שדאלאס לא תזכה עד עכשיו תקבל שזה מאד מאד מאד מאד מאד נדיר. אז אין פלא שהיא זכתה סוף סוף. אתם סתם מחפשים איפה שאין.
זה מה שנקרא להגיב לאיש קש.
הרי במקרה הספציפי שלנו נטענה טענה מיד אחרי הטרייד שדאלאס תצ'ופר בהגרלה כתמורה מסילבר בעד הטרייד.
כל תוצאה שלא נותנת את הבחירה הראשונה לדאלאס לא מעוררת שום תהיות. באורח פלא התרחשה דווקא התוצאה שנובאה מראש ע"י הקונספירטורים.
מה נגיד: או שזאת אכן קנוניה, או שלאלהים יש מוטיבציה לעודד קונספ'…
גם שעון מקולקל צודק פעמיים ביום.
אתה לא מבין בסטטיסטיקה ורואים שלא למדת באוניברסיטה. או שפשוט כתבת משהו חצי אפוי. כאן לא חשובה ההסתברות של מאורע מתוך כלל האפשרויות, אלא על ההסתברות של המאורע ב י ח ס לאפשרויות האחרות. קח את מה שקרה השנה ותכפיל באירועים מגדילי רייטינג כמו מה שקרה בשנים קודמות שעשו טריידים לערי החוף כמו הטרייד של דייויס וששמו את לברון בקליבלנד ותגיע ליחס לא סביר.
סיימתי הסתברות למתמטיקאים באונ׳ ת״א ב-100 עגול, תודה רבה נעים להכיר.
"אלוהים לא משחק בקוביות"
א. איינשטיין
תודה מנחם
לא יודע אם היה סידור של הבחירות או לא.
אולי אם היית שם עוד אפשרות של לא יודע הייתי משתתף בהצבעה.
אף אחד מאיתנו יודע מה היה שם כי לא היינו שם, הכל ספקולציות.
תודה על המעורב
אין שום סיכוי לקומבינות אבל חובבי הקונספירציות שבויים בקונספציה ותמיד יאמינו במשהו
תודה מנחם יקר
באמת שאין לי מושג אם מעשתה קומבינה או לא.
אני כן יודע ש:
1. טכנולוגיה ניתן לתחמן. אני לא אומר שזה מה שקרה, אלא רק שזה אפשרי גם כשזה נראה בלתי אפשרי
2. ממש לא רק בישראל מדברים על זה
3. דברים הרבה יותר גרועים קרו בשביל הרבה פחות כסף
אבל זה שאמרתי את 1, 2 ו 3 לא אומר שאני בהכרח חושב שיש התערבות.
אמת
מהחם – תודה על המעורב היפה .
ככה זה הטבע האנושי . לא משנה כמה עולמנו יהפוך יותר טכנולוגי . לא משנה כמה התקדמה האנושות מדעית וטכנולוגית, לא משנה כמה האדם יפצל את סודות היקום.
מה שלא השתנה הוא טבע האדם. הוא היום בדיוק כמו מאות ואלפי שנים. היצרים , הדיעות הקדומות, הפייק ניוז , תיאוריות הקונספירציה , כפירה בעובדות. גרוע יותר – פעם אנשים התביישו להישמע פרימיטיביים ומופרעים, כי הם הרגישו חריגים . היום , בעידן האינטרנט והרשתות החברתיות , כל הזוי מקבל לגיטימציה , כי קל לו למצוא אחרים כמוהו.
דרך אגב, יש מתאם ברור , גם אם לא מוחלט , בין קבוצות אוכלוסיה שונות ובין ההיתפסןת לפייק ניוז ותיאוריות קונספירציה. מי שמאמינים יותר ב"דיפ סטייט" ( שלא באמת קיים ) ו/או לא קיבלו חינוך מדעי ו/או מאמינים בדתות/ישויות עליונות ו/או במיסטיקה – שם תופעת האמונה בקונספירציות תהיה נפוצה הרבה יותר.
חלק מטבע האדם הוא להישמע לסמכות וללכת עם העדר.
כמו שאתה אוהב לעשות.
בטח גם היית פאשיסט קורונה.
כשאנשים (ומדענים) הביעו ספקות בפעולות והנחיות לא הגיוניות ובניגוד למדע, הכסף, האינטרסים והכוח מלמעלה השתיק את הכל וההמון זרם עם הסמכות שהציגה "מדע" הפוך לכל היגיון מדעי שהיה בעבר.
זה מתאם שנכנסים אליו גם ימנים וגם שמאלנים, ומכל קצוות האוכלוסייה, וזה הרוב הגדול לצערי.
להטיל ספק ולהיות מסוגל לחשוב בעצמך ולא לקבל מוסכמות זה דבר בריא מאוד.
כמובן שיש גם קיצונים לשם.
אבל להיות כמוך זה להיות קיצוני לצד השני.
אמת. זה הוכח שהולכים אחרי העדר וסמכות במחקרים פה יש מלא כאלה עם ראס בקיר חיים בתיאוריית עולם מושלם באיזה בועה
ראס בקיר זה כפל משמעות כי זה גם תיאור יפה של הכניסות של ווסטברוק לסל
אני הרחוק ביותר מפאשיסט, וגם מפאשיסט קורונה. אם היית מכיר אותי קצת, היית מבין .
אני מודע לכוחנות של רשויות הבריאות במהלך הקורונה. אני לא מסכים עם חלק ממה שהם עשו במהלך המגיפה. ועם זאת, אני יכול להבין את הבהלה שלהם . זה היה בכל העולם, לא רק בישראל. בסוף האחריות עליהם , לא עלי ולא עליך . קל לשכוח איך מתו אנשים כמו זבובים בברגאמו בפרט ובלומברדיה בכלל עם פרוץ המגיפה.
ורק להבהרה – אני נפגע של חיסוני הקורונה . אני המקרה של אחד ל-100K , ואולי אחד למיליון. כי קיבלתי ישר בעקבות החיסונים משהו שאין כל סיבה לקבל בהתחשב בגילי ובמצב בריאותי. ויצאתי מזה רק אחרי חודשים ארוכים ובעקבות האישפוז בבי"ח הראשון בחיי. ובכל זאת אני לא מתלונן , ומבין את הצורך האוניברסלי להתגונן . רק להזכיר, גם בקרב מי שלוקח חיסונים קונבנציונליים כמו נגד שפעת, יש מקרי אסון נדירים.
חחח האחריות לא עליהם אלא עליך נראה לך שלהם אכפת מהבריאות שלך?
יפ
רק שמקרים כמו שלך הם ממש לא נדירים.
הם מאוד נפוצים.
וכבר בשלב הבדיקה החיסון לא עבר את רף הביטחון. למרות מניפולציות שנעשו שם.
הם ידעו בדיוק מה הם עושים.
תגיד תודה שלא סיימת בקבר כמו מלא אחרים, צעירים ומבוגרים.
ה"בהלה" הייתה רק חלק קטן מהסיפור. יותר שיטה לשלוט באזרחים.
והיא כמובן לא מצדיקה את הסילוף המוחלט שבוצע למדע, השקרים, המניפולציות, ההדרה, והפעולות שהם עשו עלינו.
מי זה "הם" ש"עשו עלינו" ? חייזרים ? הוביטים ?
ברור וידוע שהחיסונים שמבוססים על ה-RNA נזקקו לתקופה ארוכה הרבה יותר וליותר ניסויים כדי לקבל אישור , ולא היו מאושרים בנסיבות רגילות. מה לעשות והחלטות מתקבלות לעיתים תחת לחץ זמן ולא בתנאי מעבדה. אנחנו חיים בעולם פתוח ותקשורתי מאוד. אז לחשוב שיש איזו מועצה כלל-עולמית שזוממת בסתר איך להשתלט על העולם ולשלוט באזרחים ? נו – באמת.
נדיר יחסית שצעירים ו/או בריאים סיימו בקבר. הנגיף התלבש על אנשים עם מחלות רקע, שכתוצאה מכך המערכת החיסונית שלהם מוחלשת , וכמובן שגיל מבוגר היה גם הוא פקטור דומיננטי. רשויות הבריאות ראו לעצמן למטרה להגן על הפגיעים , ובעצם יצא שהצעירים והבריאים נדרשו לערבות הדדית באורחות חייהם ובדחיפה להתחסן, כדי להגן על המוחלשים . כאמור- קוראים לזה ערבות הדדית.
קוראים לזה – פשע רפואי
אתה לא מחסן כדי להגן על אחר, אלא על עצמך.
אם המבוגרים כבר מחוסנים בחיסון היעיל, למה צריך להגן עליהם?
הוכח שהחיסון מגביר הדבקה ועוד ועוד.
הכל בניגוד למדע ופראיירים כמוך קונים את זה כי זה בא מה"רשויות המוסמכות".
"קודם כל אל תפגע"
קוד הבסיס ברפואה
סיכנת צעירים שלא בסכנה עם חיסון מסוכן ללא היגיון רפואי.
פגעת בחסינות הטבעית ובחסינות העדר שהם מעניקים
לא נכון שהחיסון הגביר הדבקה . זה סתם פייק.
הנגיף נחלש עם הזמן , ויותר חיסונים לאוכלוסיה מטרתם היתה לקנות זמן ולהקנות חיסון עדר יותר מהר.
למה אתה חושב שאתה מבין טוב יותר ממרבית הרופאים ומומחי החיסונים ?
אתה סתם פייק. זה הוכח, זה לא קשור אלי.
החיסון פגע בחיסון העדר. החיסון הטבעי בעקבות הדבקה גרם לחיסון עדר.
לא נכון אתה מקשקש על דברים שאין לך מושג בהם
הפוך
מיציתי אותך
שלום יקר,
אני מייצג את ג'הון סמית'סון, נצר למשפחת המלוכה האזרית, סניף ניגריה, שנספה בהתרסקות טיסה 1408 בברמודה.
המנוח השאיר ירושה 42,000,000 דולר, אנא צור איתנו קשר במהירות בנושא.
תודה יקר
בכנות פאשיסט
ע"וד דייב מייקל
משרד הצוואות
מחוז לונדון
אנגליה
מי קבע מי הזוי?
הכחשת עובדות ? הפיכת שקר לאמת ואמת לשקר ? זה בסדר שתהיינה מגוון דיעות . אבל צריך לבסס אותן על עובדות, לא על טענות מצוצות מן האצבע.
אתה יודע שזה בדיוק מה שעשו הרשויות, האקדמיה וגורמי הסמכות בקורונה?
הכחשת עובדות על המגפה, החיסון ודרכי ההתמודדות
הפיכת שקרים לאמת ול"עובדות מדעיות"
הפיכת אמיתות מדעיות לשקרים וביטולן, ביטול המדענים שניסו להגיד את המדע כפי שהוא
לא נכון
כן נכון
דוגמה? מגובה, לא קישור לאתרי קונספירציה כמו שההוא היחף היה שולח.
מוזמן לעבור על הדף של ד"ר יואב יחזקאלי, למשל, ממקימי הצוות לטיפול במגיפות.
https://www.facebook.com/yoav.yehezkelli.7/
ביקשתי לא לשלוח אותי לדפים בנוסח היחפן. יואב יחזקאלי אדיוט.
אתה האידיוט כאן
אתה זורק דברים חסרי בסיס. גם אני העדפתי לראות את פרופ' עידית מטות , עם הגישה היותר מאוזנת למגיפה , מאשר את פרופ' גליה רהב חסרת ההומור שנראתה כמו דודה קפדנית נוזפת , ושחסרה כל פרופורציות. אבל מזה אני לא גוזר תיאוריות קונספירציה.
חפש ומצא סימוכין להכל. בעולם כבר יש לא מעט מקומות שחוקרים וחושפים את הטיוח והפשעים.
דוגמא קטנה חפש בדף שלו:
https://www.facebook.com/yoav.yehezkelli.7/
מנחם יקר.
אני לא יודע אם הלוטרי מכור או לא.
אבל אני בהחלט יודע שהליגה מכורה במיליון דרכים תמורת בצע כסף ולא ספורטיבית.
אם זה אחד מהם? מה זה משנה.
ממליץ לכולם להקשיב לכל הפודקאסט על דונהי.
הבטחתי לכם בעבר פוסט סיכום עליו ואולי עוד אקשיב להכל שוב ואעשה זאת.
https://open.spotify.com/show/7ir25253PpboCpSuGo7flo
צריך לגלול למטה לפרקים הראשונים
אין יותר קל מלזרוק ש"הליגה מכורה במיליון דרכים".
תביא נושא ספציפי.
עכשיו מדובר על הדראפט לוטרי, לא על שום דבר אחר.
יש שלל נושאים בפוסקאסט שצירפתי
מוזמן להקשיב
אם אתה לא טורח לכתוב את המסקנות שלך? למה שמישהו יקשיב?
אז כיצד אתה מסביר את זכייתה של אטלנטה בשנה שעברה עם 3% סיכוי לנצח?
אני לא יודע אם הלוטרי מכור או לא.
אני כן יודע שהליגה מתנהלת בצורה לא ספורטיבית כאשר שיקולי כסף הם היחידים המנחים אותה.
גם טראמפ טוען עד עצם היום הזה שהבחירות שבהן הפסיד היו מכורות למרות שלא נמצא בדל ראיה ואפילו פוקס נאלצה לשלם פיצויים אסטרונומים לחברה שבנתה את מכונות ההצבעה …אז מה? בכל זאת חצי מארה"ב בחרו בו….אז אי אפשר להתפלא שכל תיאורית קונספירציה תסחוף המוני מאמינים…עד היום מאות אלפים משוכנעים שפול מק'רתני מת והוחלף על ידי כפיל…ידע והוכחות זה לחלשים , למי יש כח לטרוח…יש כל כך הרבה תיאוריות קונספירציה בסביבה עד שנגבש טיעון הגיוני בעדה כבר נצטרך להצביע אם אנחנו מאמינים לזאת שאחריה …אכן שימון העם
ובארץ הקודש משוכנעים רבים שראשי הצבא בגדו ב-7.10 – ידעו על מתקפת החמאס ואיפשרו אותה בכוונה כדי להפיל את המלך עכברוש שלהם. קשה להשלים להם עם המחשבה שהמלך עירום…
שלא לדבר על זה שצהל הרג אזרחים ישראלים בכוונה בנוהל חניבל כדי שיהיה לנו תירוץ להיכנס לעזה ולכבוש שטחים.
זה לא קונספירטורים.
הביביזם זה כת ובעצם זה ציות לסמכות וללכת עם העדר (שלהם) בלי לחשוב בעצמם.
הם יהדהדו כל שטות שהמנהיג העליון ישפרר והכי לא יחשבו בעצמם.
זאת בעצם עוד הוכחה לציות העיוור לסמכות.
אני לא סובל את טראמפ או ביבי
לא חושב שתמצא תיאוריית קונספירציה שאני מאמין בה
מצד שני, לפי הלך הרוח שלך כנראה חשבת שהבחירה בקטאר לאירוח המונדיאל היא כשרה כי הייתה ״ועדה״ של ״התאגיד״ או שיט אחר כזה. זה כמובן כבר הוכח שהם קיבלו שוחד יפה.
בין קונספירציה לבין שחיתות קלאסית יש הבדל
שוקל לשנות את שם המוני שלי לשדות ריילי לנצח
נתחיל מהלוטרי בארה"ב כן מדברים על כשרות ההגרלה ובאתרים רציניים,באתרי אוהדים יש טענות על פיקס.
מבחנתי זה שטויות כל זוכה בהגרלה,זוכה כנגד הסיכויים.בשש בש היו מצבים שליריב רק דאבל שש יכול להצליח,והיריב מביא דווקא דאבל שש.ההסתברות היא תורה יפה ומועילה,אבל חוק מס 1 בהסתברות אין סיכוי של אפס אחוז.אין פריט בעולמנו שלא ניתן למדידה.
ואם מדברים על סיכויים .האם בוסטון בפיגור 1-3 יכולה לעלות שלב ללא קונספירציה,וללא פולחני וודו,בלי חמסה של סמי הכורדי.
כן זה אפשרי בוסטון מצוייה במצב פסיכולוגי ממנו נרפאה וזה חרדות,בכל פעם שעמדה לנצח היא התמוטטה,חוקי ההסתברות לא עבדו לטובתה ,אחוזי שלוש נמוכים להחריד,איבודי כדור. דווקא עכשיו ללא טאטום זה אפשרי.בוסטון הפכה לאנדרדוג,לכבש מושפל.זו אווירה נהדרת לנצחון,אתה עולה רגוע ,אתה משחק רק בשביל הכבוד.
בוסטון נשאה את הליגה,התמוטטה מהמשקל.עכשיו היא חופשיה ואולי תהיה גם מאושרת.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח גדול
ונאמר אמן.
והסוס משוקולד או קפה?
הסוס משכבות מרזולן.הסייס לחק שלוק של סחלב לפני שהרים את הסוס.
חחח מנחם לא מתאים לך להיות נאיבי בגילך עם ניסיון החיים שלך. פיית שיניים גם קיימת
אם כך, אז כיצד אתה מסביר את זכייתה של אטלנטה בשנה שעברה עם 3% סיכוי לנצח?
זה הגרלה. זה לא מכור כל שנה יא מנחם בדראפט חלש למי אכפת מההוקס.
זה בדראפטים של לברון ציון וכאלה.
לברון בעצמו רמז לזה לגבי הבחירה שלו.
ההוקס תכף מטרידים את טריי והולכים לקבר של עשור.
אתה תראה שאם הבאקס יטרידו את יאניס לטראקרס הם יקבלו בחירה טופ 3 כי הליגה אולי אחרי מה שקרה תנסה להראות שזה מקרי אבל אולי ימשיכו עם המקום ה1.
איך אתה מסביר את זה שגנבו את המונה ליזה ולא את כל הציורים בעולם?
הטענה היא שהליגה מטה את הדראפט כשנוח לה.
שקופר פלאג בסוף לא יגמור כמו ציון
ציון גמר במדור ציון 3 של פרימו
חו"ח, אבל למען הסדר הטוב, המטבח הטקסני פחות נוראי מקייג'ון קוויזינג.
יותר בר בי קיו, פחות סרטנים בדליים של חמאה, שמנת וגבינה מותכת..
ביל סימונס וחבר מרעיו דיברו על ה"מקריות" של הזכייה של דאלאס.
אף אחד לא אומר את זה במפורש, כי אמריקאים לא אומרים מה שהם באמת חושבים, בטח שלא כותבים את זה בלי שיש הוכחות, אבל בהחלט יש דיבורים.
הזכירו את הזכייה של ניו אורלינס אחרי שהעבירו את דיוויס ללייקרס, ועוד זכיות שנראו לא סבירות.
נכון מאוד
אני מהמר שבין אלו שאומרים שהדראפט מוטה לא נמצא אוהדי דאלאס….
🤣
ואני מהמר שבין אלה שאומרים שהדראפט מוטה נמצא רוב לטראמפיסטים. וגם לביביסטים.
לבביסטים
אם כבר הפוך. ביביסטים הולכים עם הקיסר שלהם באש ובמים. לא משנה מה הוא יעשה הם יאמינו לו.
אני אגב לא אומר שהדראפט מוטה, אלא חושב שיש סבירות מאוד גבוהה שהוא מוטה.
נכון לגבי ההליכה באש ובמים. אבל מכיוון שהקיסר שלהם שקרן פתולוגי, גם הם כאלה.
ואני אומר שברגע שכתבת שיוקיץ' אוברייטד צריך לקחת את התגובות שלך בנוגע לנ ב.א עם קורטוב של מלח
זאת הערכה שלי . אני לא מבסס אותה על שקר כלשהוא . אני לא טוען שאין לו אינטליגנצית משחק גבוהה ויכולת קליעה מצויינת עם יד רכה. אני כן חושב שצורת המשחק שלו ושל דנוור מסרסת את היכולת של אלה שמסביבו להתבטא. במילים אחרות, הוא לא הופך אותם טובים יותר אלא להיפך . וגם זו חלק מהערכת שחקן.
בקלפי: מחל בראשות נתניהו.
מי שלא טוב לו: שמעתי שבברלין המילקי זול.
אומנם לאחרונה לא כל כך אוהבים שם יהודים, אבל יהודונים תמיד רצויים.
אין שכל אין דאגות.
אידיוטים לא מתים – רק מתחלפים. .
"השנאה מאחדת את המחנה שלנו" – המציץ מתחת לחצאיות, הקונסיליירי נתן אשל.
תקציף קופיף מתוסכל שלי. עד שתכחיל.
חבל שאין פסק הלכה שיפסוק שלהתקלח בדמעות של פוסט יהודים שווה לטבילה במקווה.
הייתי מרוויח מצווה אחת כל יום.
מסכנון – נחמד לראות שנותנים גישה לאינטרנט במחלקה הסגורה. עכשיו קח את הכדורים, תתנדנד הרבה, פיפי ולישון. ,
אין שום קשר לקונספרציות או לא, הבעיה היא האמונה העיוורת ל״תאגידים״ או ״ממשלות״
אם אני עכשיו אראה לכם מקרים שבהם ממשלות היו מושחתות למרות שהיו ״ועדות״ שהיו אמורות לבקר אותן? אלפי מקרי שוחד קורים כל הזמן. מה עם פיפא וקטאר?
ומבחינה פרקטית זה כל כך פשוט לרמות שאני אפילו לא אסביר
אמת
כסף תמיד עיוור כמעט את כולם. גם עיני צדיקים. ברור שקטאר זכתה באירוח המונדיאל בגלל הכסף הגדול , וככל הנראה גם בעזרת תשלומים למקבלי ההחלטות. .זאת שחיתות. אבל זו לא תיאורית קונספירציה.
אין הבדל, גם פה זה עניין של כסף
גם פה זאת תהיה ״תיאוריית קונספירציה״ עד שיוכח שזו הייתה שחיתות
..
במקום להתלונן על קונספירציות, שמישהו כבר יציע לדאלאס דברים בשביל הבחירה.
זה ניקו האריסון, אידיוט מלכתחילה, שעכשיו נחוש יותר מתמיד להראות שהוא גאון. הוא לא ייתן למזל להושיע אותו. תציעו לו את דראקו מיליציץ' על הבחירה הראשונה ויש מצב שהוא יסכים.
וגם אם לא יהיה טרייד, הוא לא הולך לבחור בקופר פלאג.
יש את יאניס ודוראנט יחד שמצטרפים לדיוויס מאמין שבשביל זה יוותר על בחירה1
ממש לא רק בישראל מדברים על הגרלת דראפט מבושלת.
מדברים הרבה, בעיקר בארה"ב.
ואנשים "מכובדים" שלא מהססים להרים גבה פומבית.
אז מספיק עם הפוזה של 'ישראל הפרובנציאלית', זה לא נכון.
ומלבד זאת סבורני כי האפשרות שההגרלה מבושלת נמוכה הרבה יותר מה 1.8% של דאלאס לזכות בכל הקופה.
מי אמר ישראל פרובינציאלית ? חסרים טראמפיסטים באמריקה ?
להערכתי יש מבצע בסופרפארם על נוגד חמוציות.
אז לך לשם ביחד עם משיח השקר שהוציאו לו את הערמונית, הכניסו לו קוצב, ועובר כל בוקר שעתיים של טיפוח אישי , לטשטש את הפרצוף הנפול.
כל עולם הספורט בארה"ב מדבר על זה מנחם
מחשבה נגדית לתיאורית הקשר –
בזמן הטרייד דאלאס הייתה בתמונת הפלייאוף. וגם עד סוף העונה.
היא עשתה ככל יכולתה להגיע וכמעט הצליחה, למרות גל פציעות חסר תקדים.
אם היא הייתה מצליחה (והייתה אמורה להצליח) – אני חושב שהיא בכלל לא בתמונת הסיכויים לבחירה 1?
אז איך אפשר היה להבטיח לה כבר אז את הבחירה?
המאבס ידעו שהם לא יכנסו לפלייאוף זה היה למכור מאמץ בכאילו
זה לא נכון עקבתי אחריהם בקפידה. הם עשו הכל להיכנס והיו נכנסים אם לא גל הפציעות המטורף.
זה יכול להיות טיעון לכך שאולי דאלאס לא ידעו מכל הסיפור .יכול להיות שהיה הסכם לא כתוב שאם הם לא יעשו את הפלייאוף הם יקבלו בחירה ראשונה. בכל מקרה זה עדיין לא מפריך את הטיעון שהליגה מטה את הלוטרי עבור קבוצות שהיא רוצה בין אם הקבוצות יודעות על כך או לא
מי זו "הליגה"? סילבר אמור לעבוד בשביל כל הבעלים, למה שיסכימו לעזור ככה לדאלאס? והאם כל אלו שהשגיחו על ההגרלה גם מעורבים במזימה?
הליגה זה אדם סילבר ועובדיו שאחראים על תהליך הלוטרי. יכול להיות שדאלאס ושאר הקבוצות לא יודעים על זה או שהם יודעים אבל מבינים שזה נובע משיקולי ריטיינג מה שמכניס להם יותר כסף.
גם לא חושב שמי שהשגיח על ההגרלה ידע משהו אבל הם לא מהנדסי מכונות או סטטיסטיקאים שמבינים בהתסברות ויכולים להרים גבה על התוצאות.
אני לא בנאדם שמאמין בקונספירציות ,אבל זה לא נראה לך מוזר שמכל הקבוצות עם אחוז סיכוי נמוך דווקא דאלאס זכו ?
לך מסביר את זכייתה של אטלנטה בשנה שעברה עם 3% סיכוי לנצח
אני לא חושב שהליגה מתערבת בלוטרי כל הזמן אבל בשנים מסוימות היא כן מתערבת.
יתכן שקבוצה עם סיכויים נמוכים תזכה בלוטרי אבל לא בתדירות גבוה כמו ב 20 שנה האחרונות
לא
אם סילבר עושה פעולות כדי להכניס כסף לליגה (להגדיל נתוני צפייה) לא צריך להיות אכפת להם למי זה עוזר ספציפית כי כולם מרוויחים
מחשבה מאוד צרה
זה הקו המנחה היחיד בליגה
נגיד אבל זה פשטני
אתה חושב שהבעלים של יוטה מעניין אותו לסדר לדאלאס את הבחירה הראשונה או שתהיה הגרלה אמיתית שלו יש את הסיכויים הכי גבוהים? אולי צריכים עכשיו "לפצות" גם אותו?
כל זה מתבטל בפני השורה התחתונה היחידה שמעניינת אותם – "יותר כסף לכולם"
דווקא ישנם עיתונאים שטענו שהדראפט מכור אך עיתונאי שהיה בחדר/אולם שבו בוצעה ההגרלה אמר שאין אפשרות שהדראפט מכור.
זו חולשה אנושית לומר מכור כשיש דבר שיש היגיון לומר שהוא מכור כמו למשל כאן שדאלאס עשתה את הטרייד על לוקה וזכתה בבחירה הראשונה.
אך אין אפשרות לרמות כשההגרלה נעשית בידי מכונה ולא בידי אדם והליגה לא יכולה להשפיע על סדר הכדורים במכונה כי לא אפשרי שמישהו מהליגה יהיה שתול במכונה כדי שההגרלה תתבצע לפי מה שהליגה מעדיפה.
להתעקש על כך שהדראפט מכור אלו דברים ברמה של פיגור שכלי עמוק שלא מבינים את העניין שאין אפשרות שהדראפט יהיה מכור בגלל שהיא נעשית במכונה גם אם הליגה הייתה רוצה שהדראפט יהיה מכור.
העיתונאי טים בונטמפס מבין גדול בנ.ב.א. אך אינו מהנדס מכונות
הבוחן של המכונות עבר ניתוח באכילס והחמיץ ככל הנראה את השנה הנוכחית כמו גם שנים קודמות שלברון הגיע לקליבלנד וכולי. מאחל לנ.ב.א. שיגדילו את הרייטינג וייתנו מוצר טוב יותר לצופים באמצעות שינוי החוקה ולא באמצעות טריקים עם כדורי פינג פונג. אפשר לעשות קואץ' צ'אלנג' על ההגרלה?
מנחם, האם יש קישורית לצפייה בהגרלה? בינתיים הבאת רק סיפורים, ובזה אנחנו יודעים שאתה הכי טוב.
עמיחי – התערבותך נחוצה שוב.
קונספירציות קורונה
ביבי
טראמפ
דחוף לפני שיצא משליטה
למה אנשים פה כל כך כועסים?
להגיד שהכל נקי בליגה ואין שום סיכוי להתערבות לדעתי זה קצת נאיבי. מספיק לראות לכמה דקות את השיפוט בליגה הטובה בעולם. ברור שלא הכל זך וטהור. גם מי שחושב שהשיפוט לא מוטה יסכים שהרבה פעמים הוא לא אובייקטיבי ולפעמים אפילו תמוה. לא יודע אם הייתה פה יד מכוונת (אני חושב שכן) אבל מבחינת נראות זה לא נראה טוב. אם זה נראה כמו ברווז וכו'. כנראה שלעולם לא נדע.
גם מי שחושב שהייתה התערבות של הליגה הוא לא קונספירטור, הוא בסהכ מטיל ספק בתהליך.
ב 1992, 1993 אורלנדו מג'יק, קבוצה חדשה ב NBA זכתה בבחירה ראשונה, שנה אחרי שנה (שאקיל, והארדאווי בטרייד על וובר).
ב 1992 היה לה 15.15%
ב 1993 היה לה 1.52%
הסיכוי שיזכו בשתיהן ברצף הוא 0.1515×0.0152 שזה 0.002303 או בעברית 0.0023\1 קרי אחד ל 434 . זה כבר יותר "מעניין" אבל עדיין מאוד רחוק מהסתברות של טוטו (למשל).
אממה טוטו? כלומר הגרלה ברמה של מדינה? מסתבר שגם שם יש רמאויות, ואפילו במדינות מרכזיות.
כולל ארה"ב
או איטליה
ויש עוד.
יחד עם זאת, זה לא דבר טריוויאלי.
ועל מנת שיהיה לך סיכוי לבצע דבר כזה אתה צריך שכמה שפחות אנשים יכירו את התוכניות שלך.
במקרה של דראפט NBA, כל כך הרבה אנשים אמורים להיות בסוד העיניינים: הנהלות הלייקרס, דאלאס, משרד הקומישינר,הסוכנים של לוקה, מנהלי ארוע הדראפט, המפקחים.. כשכל גורם נוסף אולי לא פוסל את ההסתברות אבל היא בהחלט אסימפטוטית.
לתכנת את מכונת הכדורים צריך מעורבות של המון גורמים? כל מי שהיה בקזינו במזרח אירופה יודע שפעמים רבות הרולטה לא תלויה במזל בלבד.
נראה לי שחות ממתכנתי הכדורים, אדם סילבר וחלק מהצוות שלו, הבעלים והנהלת דאלאס, לפחות הטופ בלייקרס, כולם צריכים להיות בקומבינה.
זה לא נראה לי הגיוני.
זה שטויות
תתאר לך כמה אנשים היו מעורבים בהונאת המאה של נחיתה על הירח לפני למעלה מ 50 שנה, ועדיין אין הרבה הדלפות (כנראה…)
אז אני מבין שלא עודכנת שערן זהבי הדליף את הכל?..
שאלת תם
אם הכל כך כך כשר – למה לא עושים את ההגרלה בפרהסיה, לעיני כל העולם?
אני לא מעודד טאנקינג אבל אני חושב שהדרך של הליגה לאזן את עצמה ולהיות שוויונית היא דרך הדראפט. זה הדרך היחידה לבנות קבוצה בצורה אורגנית ובעקבות חוקי השכר הנוקשים למצוא איזה חלון של כמה שנים שבו ינסו לקחת אליפות.
האם טאנקינג זה יפה? זה מכוער לגמרי והורס תחרותיות ועניין בליגה ויש מצב שצריך להעניש על זה.
אבל לחזק את החזקות ולהחליש את החלשות לא מאזן את המצב.
זה שוושינגטון, שארלוט ,יוטה ו ניו אורלינס לא בטופ 3 מאוד בעייתי ומשאיר אותם בסיטואציה שהם ימשיכו לעשות טאנקינג גם שנה הבאה כי הסיכוי שהם יקבלו בחירה שתרים אותם השנה נמוך.
דווקא כשקבוצה חלשה בוחרת בסופרסטאר לעתיד כמו וומבי הוא מרים אותה כלכך גבוהה שמלכתחילה קשה לעשות טאנקינג על מלא.
תודה על המעורב מנחם. יכול להיות שבעיתונות הספורט הפורמאלית בארה״ב אין טענות על כך שההגרלה הייתה fixed או rigged, אבל תהיה בטוח מנחם שברשתות החברתיות ובאתרי ספורט עם פורום אוהדים (של כל קבוצה למעט כנראה דאלאס וסן אנטוניו) יש הרבההה מאוד אנשים שחושבים כך. ממש לא רק בישראל.
אני אגב באופן אישי לא חושב שהייתה פה רמאות כזו או אחרת, אבל! אני בהחלט יכול להבין למה אנשים חושבים ככה. הרי לכולם הטרייד בין דאלאס ללייקרס נראה הזוי. יותר ממה שבעבר חשבו על הטריידים של ניו אורלינס על הקליפרס והלייקרס. אז השילוב של הטרייד ההזוי שהביא תמורה שלכולם נראתה כלא מספקת עבור לוקה, והזכייה בהגרלה כשמנגד היו 10 קבוצות עם סיכויים גבוהים יותר, זה מעלה ספקות. אני כן מאמין שמדובר במקריות מצערת ותו לא, אבל אני לא אתווכח עם מי שחושב אחרת.
וואלה מנחם שכנעת אותי שאין FIXING אבל אתה יכול להבין את שמעון ולהסכים שמשהו חשוד מאוד בעובדה שהשחקן הטוב בליגה בן ה26 עבר לFRANCHISE הגדול בהיסטוריה בטרייד מפוקפק ואז הקבוצה שהעבירה אותו מקבלת את הזכות לבחור בבחירה הראשונה???
שיי נבחר מקום 11
יוקיץ' מקום 41
מורי מקום 7
אנטמן מקום 1
רנדל מקום 7
מיטצ'ל מקום 13
גארלנד מקום 7
האלי מקום 12
סיאקם 42
קרי מקום 7
ברונסון מקום 33
טאונס מקום 1
טייטום מקום 3
בראון מקום 3
אלה שמות השחקנים המובילים בקבוצות שהגיעו לחצי גמר.
המתאם בין בחירה גבוהה להישגים או ליכולת טובה חלש מאד.
רוצה אני להגיד, דירוג הבחירה חשוב, אבל יותר חשוב לדעת לבחור. את זה אי אפשר להגריל או למכור.
אם אתה מנטרל את יוקיץ׳ וברונסון שנבחרו מאוד נמוך ובהחלט התפספסו, אז המתאם של בחירה גבוהה הרבה יותר חזק. אולי לא בחירה 1, אבל בוודאות יש משקל חזק לבחירה בטופ-7 כזה.
טוב 7 זה רבע מהליגה. זה אומר שכל קבוצה שהיא לא טופ 10 תקבל במינימום בחירה טופ 7 בכל שנתיים שלוש. אז על מה ההייפ?
זה לא מדויק.
א. בגלל שקבוצת הייחוס שבחרת – שחקנים מובילים בשמונה קבוצות -מצומצמת מאד ולא בהכרח משקפת.
ב. גם אם נניח שמישהו יודע לבחור יותר טוב ממישהו אחר, החילופים התכופים של מקבלי ההחלטות אמורים לקזז את היתרון הזה לאורך זמן, וקשה לאורך זמן להניח שאתה בוחר יותר טוב מאחרים.
ג. גם אם נניח שאתה בוחר מצוין, גם לך עדיף לבחור בבחירה גבוהה כדי להבטיח שלא תאבד את השחקנים שאתה מעדיף. דוגמא קיצונית, לצרכי המחשה – נניח שגם אתה וגם המנג'ר של וושינגטון רוצים לבחור את קופר פלאג / טים דאנקן / קארים, אם לוושינגטון תהיה הבחירה הראשונה היא תבחר אותו. כלומר דווקא כשהכשרון הוא גדול לא צריך להיות גאון כדי לזהות זאת.
ד. הסבר מפורט כאן – https://hoops.co.il/?p=198220
בחרתי שחקנים מובילים משמונת הקבוצות שהגיעו לסיבוב שני העונה, זה מייצג את השחקנים המובילים בקבוצות שהגיעו להישגים העונה.
על איזה מדגם מייצג אתה חשבת?
בבדיקה שטחית של הדראפטים ב10 השנים האחרונות, הרוב המוחלט של הבחירות הראשונות אינם השחקנים הטובים ביותר במחזור שלהם.
אני לא אומר שלא כדאי לבחור גבוה, כדאי. רק שזה לא כל כך משמעותי כמו שעושים מזה.
זה גם מובן, לנחש מה יהיה זה כשמו, ניחוש. מושכל ככל שיהיה, אף אחד לא יודע מה צופן המחר.
אשך טמיר מקורי שים לב. סיפור קורע לב של מוזרק שאיבד כל מה שהיה לו –
https://www.facebook.com/570985997/posts/10161282712625998
בסופו של יום הכלבים נובחים והשיירה של המאבריקס עם המזל הכלכך אבל כלכך טוב שלה תעבור לווגאס #אליפותלוקחיםדרךההגנהשלהבחירההראשונהבדראפטשלכוכבלבן
אני טוען שיש קונספרציה להשתמש במילה קונספירציה כדי להכניס לשם קטגוריות שבכול תקופה אחרת היו קוראים להם סתם פשיעה. כל החלטה בדלתיים סגורות שאנו לא רואים או נוגעים היא קונספרציה מכיוון שכמעט כל החלטה מיטיבה עם אדם אחד אך לעיתים קרובות פוגעת באדם אחר. זאת אומרת שלפעמים אתה בחדר עם אדם אחד או שניים שאומרים לך דברים מזעזעים ומקבלים החלטות שיכולות ספציפית לפגוע אך במקום לפרסם זאת בריש גלי, הם מוציאים הודעה או הנחייה לקונית ומכובסת כדי לחסות את עצמם. זה קורה בכמעט כל צומת של קבלת החלטות.
לענייננו – לאף אחד מאיתנו אין וודאות על תהליך הדראפט הזה חוץ מלציין את המקריות יוצאת הדופן, שכאשר מכפילים אותה עם אירועים דומים מקבלים הסתברויות מאוד נמוכות.
בסוף סילבר מעסיק חברת רואי חשבון לפקח על תהליך הדראפט. הם מזמנים עיתנואים רבים, חלקם מאוד אמינים בעיני כמו זאק לאו, להיות נוכחים בחדר. האם עדיין אפשר לעקם טכנולוגיות? ברור. אבל זה נכון בכול תהליך, אבל בשביל זה צדק ואמון חייב להיראות ולא רק להעשות.
כשסילבר לוקח שוב את משרד ראיית החשבון Ernst & Young לפקח על תהליך הדראפט כאשר רק לפני שנתיים המשרד נקנס ונחקר על ידי רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) בגין רמאות מצד אנשי המקצוע שלה בתחום הביקורת בבחינות הנדרשות להשגת ותחזוקה של רישיונות רואי חשבון מוסמכים (CPA), ובגין הסתרת ראיות להתנהגות בלתי הולמת במהלך חקירת המחלקה בנושא, אז הצדק לא נראה מספיק.
ברור שאפשר לומר על כמעט כל דראפט שהוא היטב ספציפית עם קבוצה באופן חריג. אני זוכר עוד בילדות שכשצרפו 4 קבוצות חדשות לליגה (מיאמי, אורלנדו, מינסוטה ושארלוט) אז מיאמי החתימה שחקנים טובים ומעט התרוממה ואז שארלוט זכתה 1-2 בשני דראפטים רצופים ולקחה את לארי ג'ונסון ואולונזו מורנינג, מינסוטה קרטעה אבל היה לה קהל נהדר ואורלנדו פשוט לא התרוממה. ואז כדורי הפינג פונג שרו ושאק נבחר ב-92. אבל זה לא היה חריג כי אורלנדו הסריחה. שנה אחר כך כשהיא מסיימת במאזן 41-41 והסיכויים היו יותר גרועים מהיום הם זכו שוב -93 ועשו את עסקת וובר תמורת פני. זה היה מושלם מדי. אבל שוב. גם הזכייה של אטלנטה שנה שעברה נראתה מוזר, אך בדראפט גרוע זה לא באמת הפיל אנשים לרצפה.
חחח רואי חשבון ועורכי דין יביאו לך איזה חוות דעת שתרצה תלוי רק כמה משלמים
תודה מנחם.
היתה או לא היתה הונאה?
אני של לפני 20 שנה מגחך וממשיך בעיסוקי.
אני של לפני 10 שנים מקדיש לזה דקה הרהור וממשיך.
אני של לפני שנתיים שם על זה 5 דקות של מחשבה.
אני של היום אחרי שראיתי מה קרה פה בישראל ופשיטת הרגל של מוסדות שהאמנתי בהם עד לשד עצמותי אומר לך שבסבירות לא מבוטלת היתה רמאות.
איך?
מאוד פשוט.
היית פעם במופע של דייויד קופרפילד? כל מה שהוא צריך זה שליטה בזירה שבה מתבצע הקסם והוא יכול לעשות את הדברים הכי פסיכיים שלעומתם להוציא כמה כדורים ממכונה בסדר מסויים זה בדיחה .
היתה לליגה שליטה בזירת הארוע?
היתה. ככה שכל הקטע שהבאת על המכונה (שוב תודה) אינו רלוונטי.
זהו.
עכשיו או שאתה מאמין או שלא.
אני למדתי לתת משקל יותר גדול לרוע לאפשרות שמישהו מנסה להונות אותי ושהעולם איננו תמים כפי שחינכו אותי להאמין.
אני מהמפקפקים.
לא יודע.
עדין נשארו שרידים של אמונה בעולם יפה והוגן.
אותי בעיקר מעייף לחיות בתחושה שכל הזמן מנסים לרמות אותי או לעבוד עליי. זה מאוד מתיש, לנסות לזהות איפה מסדרים אותי ואיפה זה סתם צירוף מקרים. זה לחיות כל הזמן on alert, בכל דבר שאתה חווה או קורא/שומע/רואה.
רק מהטעם הפשוט הזה, של שמירה על משאבים, לא כדאי להיות קונספירטור.
הטייק הקטן שלי על משלהבי הקונספירציות:
מדובר בפסיכולוגיה נטו. מצב נפשי שגורר אדם סטנדרטי להיהפך לאטרש.
בתוך משפחת משלהבי הקונספירציות יש כמה זנים. יש את אלה שפשוט מתלהבים (בצדק מסויים יש לומר) מעולם מרתק שבו הכל מלהיב וחריג ולא צפוי ושובר מוסכמות. פנטזיונרים בקיצור.
ויש את אלה שרוצים להינות מהילת ה"ספקנים" (יעני "אני לא מקבל אוטומטית כל מה שאומרים לי…"), ובמקום להיות ספקנים אמיתיים – משתוללים על כל דבר הבל.
זה מתחיל בעדינות. בלכאורה ספקנות בריאה, ומשם מיד במדרון ההבלים. אני מכיר אחת כזו. אישה משכילה ונעימה, שבקורונה נדבקה בחיידק "מתנגדי החיסונים" ותוך חודשים ספורים הגדילה את הסכום ההימור והויכוחים המטופשים עם שאר העולם. הטיפשות המופגנת הפכה אצלה למקצוע וחיש קל הפכה לשגרירת כל הבל שמופרח לאוויר. כולם אומרים X? אני אגיד Y!
המעגלים החברתיים שלה קרסו, כי מי רוצה להסתובב בחברת שיכורים. הם הוחלפו בחבורת סמרטוטי עולם שטוח ושאר אומללי נפש.
בס"ד
תודה מנחם. מעורב משובח.