יש לנו פיינל-פור!
דרום קרוליינה (1), טקסס (1), יו.סי.אל.איי (1), וקונטיקט (2) הן העולות לפיינל-פור, שיערך בלילה שבין שישי לשבת.

דרום קרוליינה (1) – דיוק (2): 50-54
האלופה נראית נורא! משעממת, משחקת כדורסל לא טוב, משחקים עם סקור מאוד מאוד נמוך. פשוט לא מהנה לצפות בדרום קרוליינה, ששוב סיימה את המשחק עם אחוזי קליעה לא טובים ־ 43% (19-44). למזלה, דיוק שמתקשה לשים את הכדור בסל, סיימה את המשחק עם 32% (19-60).
כמו שמרילנד לא "לקחה" מדרום קרוליינה את המשחק הקודם, כך היה עם דיוק, שהיו לה מספר הזדמנויות לסיים את הסיפור של האלופה, אבל היא משחקת כדורסל גרוע (בלתי ניתן לצפייה) ולא חכם. דרום קרוליינה עם הרבה מזל, ובראקט מאוד מאוד נוח, מעפילה לפיינל-פור בפעם החמישית ברציפות.
קלואי קיטס הובילה את דרום קרוליינה עם 14 נק' (3-8, 7-10 מהקו), וסניה פיג'ין תרמה 12 נק', 8 ריב', 3 אס', 3 חטיפות, 2 חסימות.
הפרשמנית טובי פורנייה שעלתה מהספסל, הצטיינה בשורות דיוק וסיימה עם 18 נק' (8-17), 6 ריב', 3 חסימות.
דרום קרוליינה תפגוש את טקסס (1) בפיינל-פור, וסוף סוף היא פוגשת יריבה שבאמת יכולה להעיף אותה.
–
יו.סי.אל.איי (1) – לואיזיאנה סטייט (3): 65-72
קרב ענק על מקום בפיינל-פור הסתיים בניצחונה של המדורגת 1 והקבוצה הטובה והיציבה ביותר העונה במכללות – UCLA. זו הייתה גם נקמה קטנה ב-LSU שהדיחה אותה בסוויט 16 אשתקד.
לורן בטס הסתבכה בבעיית עבירות כבר ברבע הראשון, וישבה על הספסל במשך כל הרבע השני, אך LSU לא ניצלה זאת כדי לפתוח פער על UCLA. למעשה, UCLA ניצחה את הרבע השני 22-12. קים מאלקי אמרה לאחר המשחק: "הפסדנו את המשחק ברבע השני. לא ניצלנו את זה שבטס ישבה בחוץ".
באמצע הרבע השלישי UCLA פתחה פער של 14 הפרש, והיה נראה שזה כבר יותר מידי עבור שחקניות LSU. להוסיף לכך, כדקה לתום הרבע השלישי, אניסה מורו נתקלה בחברתה לקבוצה והיה חשש כי שברה את האף. מורו ירדה לחדר ההלבשה לקבל טיפול רפואי (חזרה ברבע הרביעי).
LSU הורידה את ההפרש ל-5 בלבד בתום הרבע השלישי (41-46), הרבה בזכותה של פלואוג'יי ג'ונסון שהייתה בכל מקום.
ברבע הרביעי נפתחו שערי שמיים ושתי הקבוצות קלעו יחד 50 נק' (26-24 ל-UCLA). יו.סי.אל.איי פתחה חזק את הרבע והתחילה לרוץ כבר לכיוון הפיינל-פור, אבל פלואוג'יי ג'ונסון החזירה את LSU למשחק.
2:05 דק' לסיום, UCLA הובילה בסך הכל ב-4 הפרש (53-57), אך מכאן הפער רק גדל ול-LSU נגמר האוויר.
גבריאלה חאקז (אחותו של חאימה חאקז ג'וניור ממיאמי היט) הצטיינה בשורות UCLA וסיימה עם 18 נק' (5-7, 4-5 ל-3), 8 ריב', 3 חטיפות. לורן בטס הוסיפה 17 נק', 7 ריב', 6 חסימות. טיימה גרדינר עלתה מהספסל ורשמה 15 נק' (5-8 ל-3), 3 ריב', 2 אס'.
פלואוג'יי ג'ונסון הייתה השחקנית המצטיינת של LSU וסיימה עם 28 נק' (10-17, 3-6 ל-3), 4 ריב', 4 אס', 2 חטיפות, 2 חסימות. אניסה מורו סיימה עם 15 נק' (7-19), ו-7 ריב'.
UCLA מעפילה בפעם הראשונה בתולדותיה לפיינל-פור, שם מחכה לה הקבוצה המעוטרת ביותר במכללות הנשים – קונטיקט (2).
–
TCU (2) – טקסס (1): 58-47
תמה עונת החלומות של TCU והיילי ואן לית'. אף אחד, אבל אף אחד לא האמין ולא דמיין בתחילת השנה ש-TCU תגיע כ"כ רחוק בטורניר המכללות. אבל זה קרה, ולראשונה בתולדותיה TCU העפילה לשלב ה-Elite 8.
המסע המופלא של הקבוצה הסתיים במפגש עם טקסס, שהיא אחת מקבוצות ההגנה הטובות במכללות, והייתה כבר גדולה על TCU.
טקסס, שרוב המשחקים שלה מסתיימים בסקור נמוך, שמרה את TCU על 26.7% מהשדה (12-45), 20% מהשלוש (4-20), ושלחה את שחקניות TCU לקלוע את הנקודות שלהן מקו העונשין (19-21). ההגנה החזקה של טקסס הובילה ל-21 איבודי כדור של היריבה, כאשר טקסס מאבדת 8 כדורים בלבד. בכלל, טקסס משחקת קצת כמו פעם – כמעט ולא זורקת שלשות (2-3) ומשיגה הרבה נקודות בתוך הצבע (24 נק' לעומת 8 של TCU).
היילי ואן לית' התקשתה מול ההגנה של טקסס וסיימה עם 17 נק' (3-15, 10-11 מהקו), 8 ריב', 2 אס', 7 איבודי כדור. סדונה פרינס שהחלה את קריירת המכללות שלה בטקסס נתנה משחק חלש מאוד של 4 נק' (1-4), ויצאה ב-5 עבירות. ואן לית' ופרינס צפויות להיבחר בטופ 12 בדראפט הקרוב.
מדיסון בוקר הצטיינה בשורות טקסס וסיימה עם 18 נק' (8-17), 6 ריב', 2 אס', 2 חטיפות. רורי הרמון תרמה 13 נק', 5 אס', 2 חטיפות.
טקסס מעפילה לפיינל-פור לראשונה מאז 2003. האלופה דרום קרוליינה מחכה לה שם, ואם איך שהיא נראית, טקסס בהחלט יכולה לפנטז על גמר.
–
USC (1) – קונטיקט (2): 78-64
מרגע פרסום הבראקטים לפני כשבועיים, לא היה אוהד כדורסל אחד שלא חיכה לרגע שבו USC וקונטיקט יפגשו ב-Elite 8. מפגש פסגה מסקרן בין שתיים מהקבוצות הטובות במכללות, עם שתי הכוכבות הגדולות ביותר. ג'וג'ו ווטקינס נגד פייג' בקרס – מה עוד אפשר לבקש?
בריאות, זה מה שעוד אפשר לבקש (תמיד). ווטקינס כאמור קרעה את הצולבת בסיבוב השני של הטורניר ותעדר לזמן רב. המפגש בין שתי כוכבות המכללות, שכולם כ"כ חיכו לו, כבר לא יקרה. בינתיים USC שרדה את הסוויט 16 בלי ג'וג'ו, בזמן שקונטיקט המשיכה לדרוס כל מה שבא מולה.
–
ולמשחק עצמו:
כשקיקי איריאפן (השחקנית השנייה הכי טובה בקבוצה אחרי ג'וג'ו) שוב לא מגיעה למשחק, אין ל-USC שום סיכוי בעולם לעבור את קונטיקט. אכזבה גדולה מאוד מהשחקנית הצפויה להיבחר טופ 5 בדראפט הקרוב. איריאפן סיימה עם 10 נק' בלבד (3-15) ב-40 דקות על הפרקט. הפעם זו הייתה ריה מרשל שהצטיינה בשורות USC וסיימה עם 23 נק' (7-12, 9-10 מהקו) פלוס 15 ריב'.
אבל הסיפור הוא כמובן קונטיקט ופייג' בקרס.
קונטיקט ירדה למחצית ביתרון דו ספרתי (25-39), אך USC הצליחה להוריד ל-5 הפרש בלבד עם סיום הרבע השלישי (46-51), וזה הכי הרבה ש-USC התקרבה לקונטיקט, שפתחה שוב פערים ברבע האחרון וניצחה אותו 18-27.
פייג' בקרס בעוד הופעה מצוינת, קלעה בפעם השלישית ברציפות 30 נק' או יותר, וסיימה את המשחק עם 31 נק' (9-18, 4-8 ל-3, 9-11 מהקו), 3 ריב', 6 אס', 4 חטיפות, 2 חסימות. שרה סטרונג הפרשמנית של יוקון הייתה אדירה גם היא, וסיימה עם 22 נק', 17 ריב', 4 אס'.
קונטיקט היא ללא ספק הקבוצה שנראית הכי טוב (קצת מעל UCLA), ובקרס משחקת כמו ה-MVP של הטורניר.
יוקון מעפילה בפעם ה-24 לפיינל-פור! הכי הרבה בכדורסל המכללות נשים/גברים. בחצי הגמר מצפה לה מפגש קשה מאוד מול המדורגת 1 – UCLA. אם תעבור אותו, קשה לראות מי תוכל לעצור את קונטיקט בגמר.
–
משחקי הפיינל-פור:
בלילה שבין שישי לשבת:
02:00: דרום קרוליינה (1) – טקסס (1)
04:00: יו.סי.אל.איי (1) – קונטיקט (2)
–

עדכונים:
- ירדן גרזון עוזבת את אינדיאנה לאחר 3 עונות. גרזון הכניסה את שמה לפורטל ההעברות וככל הנראה כבר סגרה עם מכללה כלשהי. גרזון נפרדה מהקבוצה ואוהדיה בפוסט שפרסמה באינסטגרם.

- גל רביב גם היא הכניסה את שמה לפורטל ההעברות של המכללות. רביב סיימה עונה מצוינת במכללת קוויניפיאק המשחקת ב-MAAC קונפרנס. רביב נבחרה לרוקי העונה ולשחקנית המצטיינת של הקונפרנס. המטרה שלה תהיה למצוא מכללה וקונפרנס גדולים ונחשבים יותר.
- שחקנית נוטרדאם אוליביה מיילס, שהייתה צפויה להיבחר במקום ה-2 בדראפט הקרוב, החליטה להישאר שנה נוספת במכללות, אך לא בנוטרדאם. מיילס נרשמה לפורטל ההעברות ותחפש קבוצה אחרת לסיים בה את קריירת המכללות שלה.
–
לוגואים של פיינל-פור הנשים מ-1982 ועד היום.

–
נתראה בפיינל-פור 🙂

תודה מיכל על הסיקור המעולה שאת נותנת פה לטורניר הנשים שלא פחות מרתק וטוב מהגברים העונה. בקרס מדהימה ובעיניי היא המצטיינת של הטורניר עד כה. הבראקט שלי קרס סופית אחרי הדחת Usc הלילה, אחרי שמעשית היה ברור שקרס יחד עם הצולבת של ג'וג'ו.
תודה אסף! הבראקטים זה כמובן חלק מהכיף של מארץ׳ מאדנס
חאקז. אח שלה או בן דוד שלה (או סתם חאקז אחר לחלוטין) משחק במיאמי היט
תודה!
כן, אח שלה משחק במיאמי (גם הוא שיחק ב-UCLA)
תודה רבה מיכל
פוסט תענוג. תודה רבה.
בקרס עולה באש… פשוט שורפת כל קבוצה מולה.
נראה אם תמשיך בפיינל פור.
מה האינטרס של ירדן גרשון לעבור מכללה אחרי עונה סופר מוצלחת?
גם אינדיאנה לא ממש מכללה קטנה.
אותו הדבר לגבי אוליביה מילס שאמורה להיבחר במקום ה-2? למה להישאר?
זה לא כמו ב-NBA שלא מוותרים על הדראפט אם הולכים להיות טופ-5?
תודה רבה!
אינדיאנה לא מכללה קטנה, זה נכון. אינדיאנה אבל לא טובה כמו שהייתה לפני שנה-שנתיים. גרזון מרגישה שהיא יכולה לשחק במכללה גדולה וטובה יותר, שתעזור לה להשתפר לקראת הדראפט בשנה הבאה. כנראה שהיא קיבלה כבר פנייה ממכללה שקשה לסרב לה.
אוליביה מיילס:
להבדיל מה- NBA השחקניות לא משאירות מיליונים על השולחן. כנראה שהיא תעשה יותר כסף במכללות (לפחות כרגע בזכות ה-NIL).
שנה הבאה השחקניות יחתמו על חוזה עבודה חדש (CBA), יש לא מעט שחקניות שבוחרות להישאר עוד עונה ולחכות לעלייה המשמעותית בשכר שתקרה אחרי החתימה על החוזה החדש.
לדעתי היא גם מרגישה קצת שקריירת המכללות שלה התפספסה, ורוצה אולי עוד הזדמנות לנסות לזכות באליפות.
בגברים ישנם ארבעה מספרי 1 בגמר. אצל הנשים 3. אני מאמין שדבר כזה לא קרה אף פעם. אני הולך עם נשות יוקון.
בגברים זה נדיר, בנשים לא ממש.
תודה רבה מיכל. סיקור מצוין!
תודה רבה רבה 🙌
בס"ד
תודה רבה מיכל