מעורב הופס לשבת: "המורה שלי קווינט" / מנחם לס

מעורב הופס לשבת: "המורה שלי קווינט" / מנחם לס

מעורב הופס לשבת: "המורה שלי קווינט" / מנחם לס

1."מה הסיפור על המורה שלך קווינט? האם היה מורה כזה?"

הגולש מיכאל ירדן שאל בתגובה אם באמת היה 'המורה שלי קווינט' ומה הסיפור עליו.


אז כך: 'המורה שלי קווינט' אכן היה המורה שלי בכיתות א' עד ד' בבית הספר העממי של בת גלים. גבוה, קירח לחלוטין (כמו הקרחים של היום שאז זה היה דבר מיוחד במינו), מפחיד. כנראה עולה מפולין. הייתה לי הסטוריה שלמה איתו. אני מאמין שהוא חיבב והעריך אותי אבל הייתי – כילד חולה על מכבי חיפה – שק החבטות שלו, כשהוא מחמיץ ומחמיץ את הכאת הסרגל בכף ידי (אז למורים הייתה רשות להעניש 'פיזית' תלמידים בלתי ממושמעים, והיום אני די בטוח שהוא היה מחמיץ את כף ידי בכוונה…). הוא היה אוהד כדורגל עם קבלות, אוהד של 'הפועל חיפה'.

פעם, ביום הורים, הוא אמר לאמי: "גברה הדסה, אני מרחם עליך שיש לך בן שייגץ כמו מנחם הקטן (היה גם 'מנחם הגדול' – מנחם בורר שהיה מבוגר ממני בשלוש שנים, המציל המהולל בחוף בת גלים שנים אחר כך, מ.ל). אבל תדעי לך שלשייגץ הזה יש כשרון כתיבה". המשפט הזה נחרט במוחי, ואני מאמין שרק בגלל המשפט הזה אני כותב עד היום.

כשהגעתי לגיל 70 החלטתי לערוך כנס כיתתי. התקשרתי לכמה חברים, והחלטנו לערוך מפגש בבית קפה בבת גלים. הרעיון צמח וצמח והפך לכנס של 'בוגרי עממי בת גלים'. ההיענות הלכה וגברה עד שהמפגש הפך לכנס ענק של בוגרי בת גלים.

כשההיענות עלתה לכמה מאות, החלטנו לערוך את הכנס ב'בית התפוצות' בחוף הכרמל, ואפילו הטלוויזיה הגיעה. אני הייתי הנואם הראשון, ואחרי היו כמה, הכנס הפך למאורע.

הכנס היה כל כך מוצלח שניסו לשחזר אותו שנים אח"כ אבל ללא הצלחה מרובה. הכנס של שנת 2007 נשאר האחד והיחיד שמדברים עליו עד היום.

פגשנו חברים מהעבר הרחוק והקרוב. ההצלחה הייתה אדירה. לפתע מגיעה אלי אשה מבוגרת, מושיטה יד להכרה, ואומרת "אני נורית קווינט, 'הבת של המורה שלך קווינט', ובאתי להודות לך על שהשארת אותו בחיים כל השנים הללו ב'חדשות הספורט' ואח"כ ב'חדשות', 'ידיעות', 'מעריב', ועתה 'בהופס'. יש לי בן מבוגר חולה ספורט והוא קורא אותך כל השנים. רציתי רק שתדע שאבא שלי תמיד הזכיר אותך לטובה במפגשים משפחתיים ותמיד סיפר סיפורים בחיוך על כל 'המאורעות' שלו אתך. הוא, בסתר, ממש אהב אותך".

2. סטפן קרי נפל על הקרשים וחטף קונטוזיה בירך

CONTUSION היא חבורה – BRUISE – מונח רפואי הבא לתאר סוג של המטומה ברקמות הרכות של חלק הגוף שנפגע – כלי דם, ליגמנטים, ורידונים (VENULES).

May 6, 2020 · חבורה (באנגלית: bruise ואף contusion) היא מונח רפואי הבא לתאר סוג של המטומה ברקמת תאי הגוף אשר בה כלי דם נימיים ולעתים אף ורידונים (venules) ניזוקים כתוצאה מהטראומה הגופנית, הגורמת לדם לפרוץ לאזור. אורך ההחלמה תלוי ברמת הקונטוזיה, ואת זה יודעים רק הרופאים המטפלים בו.

זה קרה במשחק הנצחון של הווריורס על טורונטו 114-117. סטפן יצא סיום הרבע השלישי, ולא חזר לשחק:

While driving in the paint with 3:32 left in the third quarter, Curry went up in the air and collided with two Raptors players while passing the ball to Jonathan Kuminga for a corner 3-point attempt. Curry fell hard to the court on his back.

הוא ירד מהמגרש בכוחות עצמו, וזה סימן טוב.

3. ג'ימי באטלר על הפציעה של סטפן קרי

4. ברוני ג'יימס ממשיך להפתיע, עד כדי כך שאולי היה הופך לשחקן NBA מין המניין גם אם לא היה 'הבן של…'

Lakers' Bronny James takes center stage, confidence 'growing'

מעורב הופס לשבת: "המורה שלי קווינט" / מנחם לס

(הקטע הזה מבוסס על הפוסט של Dave McMenamin מ-ESPN)

Raucous chats of "Bronny! Bronny!" have been a regular occurrence late in Lakers home games, as the crowds at Crypto.com Arena pine to see rookie Bronny James play in garbage time

אמש צעקות העידוד לברוני היו בזמן אמת. הלייקרס הופיעו ללא לוקה ולברון, וברוני נקרא לשחק בדקות אמת. הלייקרס הפסידו למילווקי באקס 118-89, אבל במשחק היו דקות אמת כשברוני הולך נגד ה-MVP לשעבר ג'יאניס:

הנה ברוני מכדרר מאחורי הקשת כשג'יאניס שומר עליו אישית (ג'יאניס נגד ברוני ג'יימס? חלום או מציאות???). זה היה מול הספסל של הלייקרס שם ישב האבא לברון ב'אזרחי'. הנה ברוני מכדרר מאחורי גבו. שוב. הקהל עם 'OOOOH' ועם 'AHAAAAW'. האבא מחייך.

והנה הברוני הזה מכדרר ועובר את ג'יאניס ישר אל תוך הצבע. כוכב מילווקי GRABS HIM – מחזיק בו – אבל הזיברות נאלמות דום, כנראה מרוב כבוד לג'יאניס. מה? שהשופטים ייתנו לילד לעבור ככה את ג'יאניס? הפליי הסתיים ב'חוץ' נגד ברוני, אבל המהלך הזה נגד ג'יאניס הוכיח שלצעיר יש את זה. שיש לו סיכוי גדול להפוך לשחקן NBA לגיטימי מין השורה אפילו אם שמו היה ברוני טבדי.

כשהוא נשאל על המהלך בו הוא עבר את ג'יאניס והפאול שנעשה עליו כשהשופטים בולעים את משרוקיותם הוא ענה כשחקן NBA וותיק:

"He's a much bigger guy than me," the 6-foot-3 James said of the 6-11 Antetokounmpo. "So I just got to find a way to get around him somehow. May have got fouled. That's up for argument, but it is what it is!"

ברוני השיג עוד הישג אדיר במשחק: הוא הפך לצעיר ביותר מאז מג'יק לעשות את מה שעשה:

5. תוצאות המשאל בקשר לפט ריילי. האם עליו להישאר או ללכת?

פט ריילי הוא אחד מנשיאי הקבוצות הטובים ביותר, ואני הייתי משאירו במיאמי

54.45% (104 votes)

פט ריילי עשה את שלו במיאמי היט והגיע הזמן להביא בוס חדש

45.55% (87 votes)

6. MANNIX מספורט אילוסטרייטד מנבא השבוע שקווין דוראנט ישחק בעונה הבאה ביוסטון רוקטס

שתי סיבות:

1) הוא ומאמן יוסטון אודוקה הם ידידים
2) דוראנט למד בטכסס יוניברסיטי והוא אהוב ומוכר במדינה

7. היש מצב שקופר פלאג נשאר לעוד שנה בדוק?

ב-ESPN+ מתחילים לחשוב שאלא אם כן יהיה לקופר פלאג מרץ'-מדנס מצויין, ייטב לקופר להישאר עוד שנה בדוק (https://www.espn.com/nba/insider/story/_/id/44330105/2025-nba-draft-executives-weigh-cooper-flagg-projected-no-1-pick-duke-march-madness)

מנחם לס

מנהל הופס. הזקן והוותיק מכולם בצוות. מנסה לכתוב יומית - כל זמן שאוכל!
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
17 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
אור
אור
22/03/2025 4:17:55

תודה מנחם. פלאג לא נשאר לשום שנה נוספת

רן הנרגן
22/03/2025 9:18:47
הגב ל  אור

ודאי. הסיכון הכספי לפציעה (תמיד קיים) הרבה יותר גדול מהנזק של בחירה במקום 4 למשל ולא 1 וזאת למרות שאני לא רואה מצב שלא יבחר באחד משני המקומות הראשונים.

מהפנט תרנגולות להטיל ביצה בדאנק

שימון שם על הכוונת את ברוני ממזמן.בפעם הראשונה חשבתי שהןא מתלוצץ,אבל לשמחתי היום יש לך קטעי משחק על כל שחקן,תראו יש כשרון לשחקן! עוד זה יתברר כפגיעה בול של שימון.
הסיפור של קווינט מזכיר לי לאן הגענו.בלי שום ספק היה כבוד רב למורים. מורה היה מקור להערצה.לא סתם דוק כותב עליו שוב ושוב.זה שקווינט אהב את דוק בכלל לא מפתיע.
מילת המפתח היא כבוד .פה בארץ נגמר הכבוד למוסד עליון כמו בית משפט,נגמר הכבוד לצבא ,ציבור גדול גאה בהשתמטות שלו מהצבא.יש כבוד גדול לתחמנים למינהם,לשקרנים פתלוגיים.
פלאג הוא ילד,ולילדים יש הרבה חלומות .לפחות מבחינת פלאג זה אפשרי להשאר עוד שנה.בסתר ליבי הייתי רוצה שזה יקרה,זה ייתן בעיטה בביצים לכל הטנקסיטים למינהם.אוהד של יוטה ישאל למשל,על מה אנו מפסידים בצרורות? למה לא נעשה כמו דטרויט ויוסטון ונבנה קבוצה נורמלית שבאה לנצח משחקים.
מה יהיה עם ארה"ב עם מדליית הזהב ל 2028.עד עכשיו חשבתי שיש להם סיכוי עדיף לזכות, ואז הבנתי שזה אבוד,בן סימונס החליט להצטרף לנבחרת אוסטרליה.איך הינקים יתמודדו עם אוסטרליה.איזה בעסה!
עטייף מכפר יאסיף עם כוס סחלב חם ישחרר אותי מכל הבעסות למינהם.

דוקטור רזי הופמן
22/03/2025 9:25:07

אין יותר כבוד למורה (הורים ותלמידים) והתוצאה היא ירידה ברמה.
מספר הפונים להוראה הולך וקטן.
בן סימון זה הקדאיף שלך?

Guy d
Guy d
22/03/2025 14:43:52

דטרויט הפסידו כל הרבה בשביל הקבוצה הזאת, הפסידו מספיק בשביל חצי מהליגה

trusttheprocess
trusttheprocess
22/03/2025 7:12:19

וואו ברוני קלע 17 נקודות
ג'סטין אדוארדס אנדראפטד רוקי מקנטקי קלע היום 25 נקודות ולא בפעם הראשונה
אין שום דבר בכדורסל שברוני עושה יותר טוב מאדוארדס ואף אחד לא יודע מיהו וכמוהו יש עוד עשרות

מיכאל ירדן
מיכאל ירדן
22/03/2025 7:52:34

תודה דוק לס! איזה כיף! קיבלתי תשובה על השאלה שלי, עטופה כמובן בעוד סיפור להיכל התהילה.. ״בסתר, הוא ממש אהב אותך״ – אין יותר קלאסי מזה לאבא פולני.. אם היה לך ספק אז עכשיו אתה בטוח.

הבן הממזר של דנילו גלינארי

ברוני לא היה מתאים לליגה ונכנס בגלל אביו אבל רואים שלבחור יש סקילס והבנת משחק אלגנטי עם הכדור. עכשיו שאחד כזה נכנס לצוות פיתוח היכולות של הליגה מהמובילים שבהם פיל הנדי ומשחק כל הזמן בתחרות הוא יתחיל להתפתח, יש לו תנאים אופטימלים מבחינת אימון, ה,nba זה לא קולג, המשחק שם מאד פתוח, מאד מרווח.
ברוני הוא אול וורק הבחור לא שקץ, נראה מחוייך כמו סטף כל הזמן, רואים שהוא איש של עבודה ושיפור ויש לו מנטליות של מחסל, הוא נכנס לליגה שכולם נגדו וכולם יורדים עליו והגיב עם משחקי 30 בגי ליג שקיבל דקות נורמליות ובליגה מעולם לא קיבל הזדמנות,
שחקן לא יכול להראות מה הוא יודע ב2 דק וגם אז קלע נקודה לדקה! , זה פשע של רדיק וזלזול והשפלה לשחקן. פעם ראשונה קיבל 29 דק, דק אמיתיות ונתן 17 ו5 לא רע בכלל!
חבל שהוא בטראקרס, אני מקווה שיעבור לקבוצה אחרת ועוד שנתיים נראה מפלצת

נערך לאחרונה 1 שנה לפני על ידי הבן הממזר של דנילו גלינארי
Berch
22/03/2025 8:32:03

תענוג של מעורב לשבת בבוקר
🙏❤️✨

האווי לאסוף
האווי לאסוף
22/03/2025 8:49:13

תודה רבה מנחם וסופש נעים לכל

Yinon Yavor
22/03/2025 9:16:23

עוד לפני שאני ממשיך לקרוא, כבר במשפט הראשון:
יש לך קורא בשם מיכאל ירדן?!?!?!
לא רע עבור אתר בעברית מהמזרח התיכון…
😀

דוקטור רזי הופמן
22/03/2025 9:17:53

תודה רבה מנחם ושיהיה שבוע נפלא לכולם.
החינוך של שולה ויסל'ה ז"לז"ל עקרה מהמורים היהודים את הענישה הגופנית.
כשאני הייתי תלמיד למורה מותר היה לתת סטירה או למשוך באוזן, ובימי הורים, האחרונים התייחסו מאד ברצינות למה שהיה למורים להגיד. זוכר שנענשנו בבית אם היינו לא בסדר בכתה.
לא חושב שאנשים נדפקו בגלל שחטפו פה ושם מכה של סרגל על היד או בטוסיק, סטירה או צביטה באוזן. זכור לי תלמיד שחטף יותר מכולנו בחזקת 10, בסוף הוא הפך למרצה לפילוסופיה של המדע. נשאר מוזר אבל לא אלים פיזית כלפי אף אחד. חכמנו אמרו, חוסך שיבטו שונא בנו. וויי וויי וויי…
היום אסור למורה גם להגן על עצמו.
מה שאתה מנחם מתאר פה זה שטף דם פנימי שיש לסטף, אני טועה?
אני חוטף כאלה בגלישה כשאני נחבט בגלשן מידי פעם. לא משהו שמדאיג אותי.
זה קורה לנשים במהלך סקס קצת פעלתני מדיי.
🙂
שימון עוד יגיד ל ET, אתה רואה? אני רוצה שתהיה ברוני, ברוני עיוני… חחחחחחחחחחחחחחח
את פאט ריילי הייתי משווה רק ל 2 אנשים, רד אאורבך ופיל ג'קסון. איפה שהוא נוגע צומח זהב על העצים.
הקאפקייק ביוסטון יכול להיות גיים צ'יינג'ר, אם לא שם אז שוב באוקייסי.
וגם אני הייתי שמח לראות את פלאג עוד שנה בקולג' אבל זה לא יקרה.
כ-ס-ף כסף בוא!….

נערך לאחרונה 1 שנה לפני על ידי דוקטור רזי הופמן
דוקטור רזי הופמן
22/03/2025 9:32:27

ג'ורג פורמן, המתאגרף האגדתי החזיר את הכפפות לבורא עולם.

מסע92 בין כוכבים
מסע92 בין כוכבים
22/03/2025 20:44:25

תודה מנחם!
הסיפור על קווינט מרגש ונוגע ללב. כיף לחשוב על מפגשים כאלו וההשפעה שלהם בפרספקטיבה של חיים שלמים!

מסכים עם המגיבים מעליי שאין צורך להתייחס יותר לברוני. עד שתהיה לו סטטיסטיקה אמיתית שתצדיק התייחסות. בניגוד לדני (שגם לו לקח שנים להתרומם, ובזמן הזה לא עשה כותרת אחת בארה"ב וכאן חיבקנו וחיבקנו) ברוני לא משלנו ולכן אפשר לשחרר.

שבוע טוב תודה מנחם על אחלה מעורב

Zivo
22/03/2025 23:12:57

מנחם היקר. שנים אני קורא על המורה שלך קןוינט וזה תמיד מעלה בי חיוך. המון אנושיות מתחת לחספוס, של המורה ושל התלמיד. קלאסיקה.

thetroll
thetroll
23/03/2025 0:17:45

מנחם כרגיל מתפנה לזה מאוחר. מעורב פשוט מעוחה הסיפור על המורה שלך קווינט… גם אני שאלתי את עצמי… סיפור יפה. אני מקוה שסטף יוצא מהבלגאן הזה. סחטיין לברוני.