מעקב – הזאבים המאכזבים / מודי

מעקב – הזאבים המאכזבים / מודי



מאזן בעת כתיבת המאמר 32-27, מקום שביעי במערב
מאזן בשנה בתאריך זה בשנה שעברה 42-20, מקום ראשון במערב
הפריוויו מהקיץ: https://hoops.co.il/?p=326451

מינסוטה הייתה קונטנדר מפתיעה בשנה שעברה אבל הקיץ ויתרה על השחקן הכי מעצבן והשני הכי טוב שלה ואיתו על הסיכוי להתחרות. כמו שניתן לראות ממאזן הניצחונות, בלעדיו הקבוצה לא באותה רמה בשני צדדי המגרש. הההגנה שהייתה ראשונה בליגה בשנה שעברה ירדה למקום השישי, וההתקפה אמנם עלתה מקומות בדירוג הקבוצות אך למעשה ירדה בכמעט נקודה למשחק.

מעקב – הזאבים המאכזבים / מודי

מה לא עובד פה?


הבעיה הראשונה היא ריווח. טאונס, הקלע הגבוה הכי טוב בליגה, אפשר לאדוארדס ולגובר להתקיים באותה קבוצה. אדוארדס אמנם השתפר השנה כקלע ומוביל את הליגה במספר הכולל של שלשות ביותר מ 40% אבל שחקן עם יכולת חדירה כמו שלו, צריך ספייס בצבע ולא להסתמך על פול אפים מבחוץ. אדוארדס כבר התייחס לבעיה בעצמו בראיון שנתן: there's nothing for me to do if i go downhill – אין לי מה לעשות אם אני חודר לסל. בנסיבות האלו, לא מפתיע שאנחנו עדיין מחכים לפריצה הגדולה של אדוארדס כיוצר. הוא נראה פחות טוב התקפית העונה ושממוצע האסיסטים שלו ירד מ 5.1 ל 4.5 והאיבודים עולים מעט מ 3.1 ל 3.5.


אדוארדס באחד המשחקים הטובים מהעונה

רנדל, שהחליף את טאונס בטרייד, קולע רק 32% מהקליעות שלו מבחוץ ויחד עם אפס הטווח של גובר זה שילוב בלתי אפשרי. חסרון התקפי נוסף של רנדל, הוא סגנון המשחק ההתקפי שלו. הבחור פשוט אוהב לכדרר, מה שתוקע את שטף ההתקפה שמדרדרת לתורי, תורך. או כמו שאדוארדס אמר בראיון אחר: We don't have shit on offence.


גם ההגנה הדרדרה. טאונס אמנם לא היה שומר גדול, אבל השתלב במערכת ועשה את המיטב שלו. רנדל הוא כנראה שומר יותר טוב באחד על אחד, אבל הוא לא סנטר נוסף שמאפשר לגובר לצאת בבטחון החוצה כמו שעשה בשנה שעברה או מגן על הטבעת בהרכבים ללא גובר. מלבד טאונס, גם החסרון של קייל אנדרסון מורגש בהגנה. בכלל שטף הגנתי כמו שראינו ממיניסוטה בסדרה מול דנוור הוא עניין של תיאום ומוטיבציה שנפגעים עם עזיבתם של שחקנים ותיקים.

חוץ מהעזיבות, נראה שסבא זמן הגיע לבקר את מייק קונלי השנה. הוא קולע 8 נקודות למשחק ב 37% אחוזים עצובים מהשדה, מוסר פחות אסיסטים (מה שמאוד פוגע בפיק אנד רול עם גובר לדוגמא) וכבר לא נראה כמו שחקן חמישייה. הבעיה מי שהיה אמור להיות המחליף שלו והגיע בטרייד על טאונס, דונטה דיויצ'נזו, נפצע אחרי שסוף סוף התאושש מפתיחת עונה חלשה. דונטה גם לא שיחק כמוביל כדור עיקרי לאורך הקריירה (שיחק ליד ברונסון בוילנובה ובניקס, וליד קרי בג"ס) ואם אדוארדס לא יעשה את קפיצת המדרגה כיוצר אז חסרונו של קונלי יורגש גם בעתיד.

עצירת ביניים:


מברוכ לבעלים החדשים, אלכס רודריגז ודיוויד לורי על קניית הקבוצה לאחר שזו הסתבכה בשנה שעברה. חבל שעוד קודם הם הספיקו לדפוק את עתיד הקבוצה כמו שאופנתי כיום בקרב בעלים חדשים כמו משפחת אדלסון בדאלאס ומאט אישביה בפיניקס.

אור בכפור


מאז הפציעה של רנדל בסוף ינואר, נאז ריד עלה להרכב, בו הוא קולע יותר מרנדל (מעל 21 נקודות בממוצע) וגם לוקח יותר רבאונדים (כמעט 10). הוא קולע 40% משלוש, פליימייקר התקפי ומחזיק לא רע את ההגנה גם ללא גובר. הוא המחליף הטבעי לטאונס ואני, כמו אוהדי הקבוצה, מקווה שהוא ישאר בהרכב גם כשרנדל יחזור מהפציעה. ורנדל יקח על עצמו את תפקיד השחקן השישי בו הוא יכול להיות מצוין (אגב, מקדניאלס בגובה של רנדל וארוך ממנו ויכול להשתלב בפאוור ליד ריד בהרכבים ללא גובר). גם ניקייל אלכסנדר ווקר נראה מצוין העונה ולקח את הקבוצה על הגב בכמה משחקים בהם אדוארדס לא שיחק.


הרוקים של הקבוצה, טרנס שאנון ג'וניור ורוברט דילינגהם, יצאו מההקפאה (אגב בחלק מהשנה, במינסוטה יותר קר בחוץ מאשר בפריזר) אליה נשלחו בתחילת העונה. הם לאט לאט מופשרים, מקבלים יותר דקות ובעיניי נראים כמו שחקנים שעוד שנה שנתיים יוכלו לפתוח בליגה. עוד נצפו ברוטציה: הוינג ההגנתי ושחקן השנה השנייה ג'יילן קלארק שהיה מגן נדיר במכללות ואולי עוד יהפוך לניקייל השני (שזה בעצם מקדניאלס השלישי) ובשלבים יותר מוקדמים ג'וש מינוט, ששוהה כבר כמה שנים בפאתי הסגל והוא שחקן סביר ואתלט אדיר. מי שעדיין לא קודם לרוטציה, הוא לאונרד מילר הקנדי, שנראה לא רע בקבוצת הג'י ליב במשחק הרייזינג סטארס של האול סטאר, .

טרייד דדליין ומבט לקיץ

הקבוצה לא עשתה כלום בדדליין האחרון והאמת שגם לא יכלה לעשות הרבה. כקבוצה שנמצאת תחת ההגבלות הדרקוניות של האפרון שני היא לא יכלה לקבץ משכורות ולשלוח יותר משחקן אחד בעסקה אחת והיא גם מסרה או החליפה (יעני נתנה סוואפ) את כל הבחירות העתידיות שלה.

החדשות הרעות: קשה לי לדמיין קבוצה שתציע לרנדל סכום שמתקרב לאופציית השחקן שיש לו לעונה הקרובה בסך 30 מיליון דולר. אם הוא יממש את האופציה, הקבוצה תישאר תחת האפרון השני וזה עוד לפני החוזים לנקודות האור מהעונה, ריד ואלכסנדר ווקר, שמסיימים חוזה. הקיץ, הסינר (אפרון באנגלית) יתהדק עוד יותר וגם יקפיא את הבחירות העתידיות של הקבוצה כך שהיא לא תוכל לסחור בבחירה העתידית שלה ב 2032.
החדשות הטובות: בחירת הדראפט של דטרויט, המוגנת טופ 13, שמינסוטה קיבלה מניו יורק עומדת להתגשם. בחזרה לחדשות הרעות: ההימור שלי הוא שהבחירה תשלח כדי לזרוק את רנדל או את גובר לקבוצת טנקינג, נניח וושינגטון או ברוקלין כדי לרדת מתחת לאפרון. אם התסריט הזה לא יתממש (אולי אם ברוקלין לא תשיג מישהו יותר טוב ותיקח את רנדל מרצונה החופשי) והקבוצה בכל זאת תבחר איפשהו באמצע הדראפט אני ממליץ לה, אחרי שבחרה רכז ווינג בדראפט הקודם, לבחור סנטר שהוא פליימייקר התקפי ויוכל לתת לריד לנוח. אולי אחד שכבר רגיל לשחק לצד סנטר אחר ויתאים ליד גובר, ואפילו רגיל שקוראים לו זאב, דני וולף.

Subscribe
Notify of
16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
רן הנרגן
27/02/2025 19:34:38

הנבא של היום קבוצה עם בעלים שכיסיו אינם מלאים, שלא לדבר עם השנים שקנו את מינסוטה אחרי שגרדו כל דולר שיכלו נידונה לאכזב את אוהדיה.
הטרייד על גובר היה אסון מתגלגל ותוצאותיו הן הנפילה שהקבוצה עוברת.
התהליך הזה חשף את פינץ המאמן כמי שלא השכיל להתמודד עם ההחלפה של טאונס ברנדל על כל מה שהשתמע ממנה.

האווי לאסוף
האווי לאסוף
27/02/2025 19:57:17

אין יותר מבאס מעונה כזו, אחרי שנתנו האוהדים לטעום קצת מההצלחה. מקווה שיהיה לכם שיקום מהיר.
תודה רבה מודי

jefffoster10
27/02/2025 20:10:49

תודה על הטור. האמת שאכן מאוד מבאס המצב של מינסוטה, בעיקר כי יש לה עם מה לשחק – ניקייל, מקדניאלס, הרוקי'ס, מילר, גארזה, קלארק – מפה לשם יש לקבוצה הזו וואחד עומק בסגל ב' שלה. תוסיף את דיוי המתאושש וריד המעולה וזה חתיכת סגל מסייע. הבעיה, קצת כמו בפילי, שאין להם למי לסייע – אנט לקח צעד אחורה שלא לגמרי באשמתו, גובר ורנדל תקועים כמו עצם בגרון וקונלי מתקרב להיות שחקן עבר. וזה חבל כי יש עם מה לעבוד. קבוצה שיהיה מעניין מאוד לראות מה תעשה בקיץ.
תודה רבה על טור נהדר.

NBA בדם
27/02/2025 20:51:33

תודה רבה מודי
הטרייד על גובר שיתק את הקבוצה גם מבחינת פיננסית וגם מבחינת נכסים.
איך אפשר להיפטר מרנדל וגובר תוך זמן קצר? צריך לגייס את טובי המומחים בתחום כדי לחשוב על פיתרון.

Yiftach Argaman
27/02/2025 21:03:33

תודה רבה!
מעולה כמו כל הפוסטים שלך.

אני מבין את הטון הקודר, לרוב שינמוכים נגמרים ברע וזה בדיוק מה שקרה למיני.
הצעירים יתפתחו וירימו קצת את הקבוצה. שאנון כבר נראה מוכן לפתוח כשומר משלשל (יעני 3&d), דילינגהם שחקן התקפה מפחיד עם פלאו מעולה ויד זהב, ומילר לדעתי עם פוטנציאל להיות שחקן מאוד מיוחד (ארוך, אתלט על, ומשקיע אינסוף אנרגיות).

אבל נראה שחוץ מהצעירים הם צריכים גם טריידים.

את מי הם יכולים להביא?
בתמורה למי?
קודם כל מי יכול להתאים להם,
סבונים (על גובר)?
מישהו אחר?

גובר מחזיק להם את ההגנה, יש סנטר שיכול לתת משהו דומה במחיר נמוך? (נגיד קפלה? ואטלנטה יוסיפו את?).

זה נשמע שהם צריכים סנטר קולע, והם נתנו את השחקן הכי טוב בליגה שעונה להגדרה הזו…

Last edited 6 months ago by Yiftach Argaman
רן הנרגן
28/02/2025 5:40:48
Reply to  moody

לגובר יש חוזה לשלוש שנים נוספות. עוד לא נולד ה GM שיקח אותו בקיץ.

נועמיקו
נועמיקו
27/02/2025 21:33:18

תודה רבה, מעניין מאוד.
רואה לגמרי את הקו המחבר שהצבעת עליו, בין פיניקס דאלאס ומינסוטה. אלו לא רק בעלים שחושבים שהם יודעים הכי טוב שהרסו קבוצות, בשלושת המקרים יש גם עיוורון לאופי וגיבוש של קבוצה, בשלושתן היה משהו מיוחד והחלטה שהתעלמה מזה והרסה אותו. קבוצת כדורסל זה לא רהיט מאיקאה, לא כל כך קל להרכיב את זה בצורה שעובדת, ובטח שלא קל לפרק ולהרכיב מחדש.
מוזר לי מאוד שאנשים כותבים פה בתגובות שהטרייד שהביא את גובר הוא זה שהרס את הקבוצה. עם גובר, אנט וקאט הם התקדמו מבינוניות מתמשכת והגיעו לגמר המערב! זה ברור כשמש שהטעות העיקרית הייתה הוויתור על טאונס. כמה שהוא מעצבן, כמו שכתבת, הוא שחקן נדיר, שכאשר ירדה ממנו הציפייה להוביל, פרח לצד אדוארדס.

Last edited 6 months ago by נועמיקו
NBA בדם
27/02/2025 22:03:12
Reply to  נועמיקו

ההבאה של גובר גם שאבה את כל הנכסים מהקבוצה וגם המהלך של קאט שעבר די נכפה על הקבוצה מבחינה פיננסית/ניהולית.

dekel
dekel
27/02/2025 23:02:59

תודה . נראה לי החדשות הטובות שהם כבר לא הקבוצת פלייאוף עם ההנהלה הכי גרועה

מאנו דה מאן (לשעבר מיקי)

תודה רבה מודי, ניתוח מעניין מאד.
.
נראה לי שילוב, קטלני, יש לומר, בין אילוצי כדורסל (גובר, קונלי קשיש), אילוצי סגל (רנדל על קאט), אילוצי אפרון, אילוצי הנהלה, ואילוצי שוק קטן. קשה מאד לנצח במשוואה כל כך מסובכת, לזכותם יאמר שהם לפחות ניסו והעזו.

יו"ר איגוד רפי ההבנה העולמי

הם היו מפגרים ונשארו מפגרים. להביא את גובר ב40 מיליון זה לא "ניסו" זה חוסר בינה

EitanB
EitanB
28/02/2025 16:04:22

קבוצה שהייתה עם כל הכלים להצליח
והחליטה לדפוק את זה בגלל כסף.
הטרייד לא היה אמור לקרות, לפחות לא בעונה הזאתי.. טאונס היה העוגן של הקבוצה בהמון אספקטים, ווטרן והכי וותיק בקבוצה בפער.

הוא היה על הקלרינט בזמן שאדוארדס היה על הנבל
הבעיה של מינסוטה היא היכולת למקסם דקות בצורה אפקטיבית

לוקה גארזה סנטר מאוד מוכשר התקפית ואני מאמין בפוטנציאל שלו להיות סנטר התקפי טוב
אבל לא מקבל זמן מגרש בשביל להראות את זה

שאנון ג׳וניור שחקן מעולה אבל קבור בעומס שיש בקבוצה, כנל לגבי המון צעירים נוספים..