הרוקטס גברו על הגריזליס והווריורס שרדו מותחן מול הפיסטונס בחמישי / תומר שנאן

הרוקטס גברו על הגריזליס והווריורס שרדו מותחן מול הפיסטונס בחמישי / תומר שנאן

אורלנדו מג'יק (17-22) 89 – מינסוטה טימברוולבס (17-20) 104

הטימברוולבס הראו דומיננטיות מהפתיחה בדרך לניצחון מרשים על המג'יק.

היתרון היחיד של המארחת במשחק היה שתי דקות אחרי הטיפ-אוף הודות לשלשה של קולדוול פופ. מאותו הרגע שחקני מינסוטה שלטו בקצב, השקיעו המון בהגנה והצרו את צעדיהם של המג'יק בדרך ליתרון מבטיח בסיום הרבע הראשון. במהלך הרבע השני המג'יק ביצעו ניסיון קאמבק שהוביל לשוויון זמני, אך האורחת חזרה להוביל, החלה לרוץ לקראת סוף הרבע השלישי פעם נוספת, ובמהלך הרבע הרביעי הגדילה את היתרון ל-24 והרגה את המשחק.

ביטאדזה הוביל את קלעי המג'יק עם 15 נק', 2 אס', 8 ריב' ו-3 חס'.

ג'וליוס רנדל עם 23 נק' ו-10 ריב' ואדוארדס עם 21 נק', 7 אס', 3 ריב' ו-2 חט' עבור הטימברוולבס.

דטרויט פיסטונס (19-19) 104 – גולדן סטייט ווריורס (18-19) 107

הווריורס מנצחים במשחק לא פשוט אחרי מאמץ קבוצתי נהדר.

הפיסטונס פתחו נהדר את המשחק ורצו ליתרון 8 כבר בתחילת הרבע הראשון, אלא שהווריורס ביצעו ריצה משלה בדרך ליתרון 2 בסוף הרבע. קרי ושות' העלו הילוך במהלך הרבע השני, ושלשה של וייטרס ה-3 קבעה יתרון 18 לטובת האורחת כשנותרו ארבע דקות למחצית. בדטרויט ת'ומפסון חימם מנוע, האריס תרם נקודות משלו והקבוצות ירדו למחצית ביתרון 10 "בלבד" לטובת הווריורס.

המחצית השנייה הייתה שידור חוזר של הרבע השני. הווריורס רצים ליתרון, הפיסטונס חוזרים וחוזר חלילה. דורן מחזיר את ההפרש לארבע בלבד לטובת הווריורס כשנותרה דקה ו-20 שניות בשעון, ואז שרודר מבצע את המהלך הבא.

קנינגהאם וביזלי מצמצמים ל-2 הפרש, קרי קובר 2 מ-2 מהקו, קנינגהאם נשלח אל הקו גם הוא ומחטיא זריקה שהייתה עלולה להתברר כקריטית 10 שניות לסיום. סנטוס נשלח אל הקו אצל הווריורס וקולע גם הוא רק 1 מ-2, שרודר לא לוקח שבויים ומבצע בעצמו עבירה ששולחת את קנינגהאם לקו פעם נוספת. קנינגהאם קולע את הראשונה, מחטיא את השנייה בכוונה ואחרי בדיקה חוזרת למזלו הכדור פגע בטבעת והכדור של דטרויט. קנינגהאם מוציא וביזלי מקבל זריקה יחסית נוחה, אך הוא מחטיא אותה והווריורס יוצאים עם ידם על העליונה.

קנינגהאם עם 32 נק', 8 אס', 6 ריב', 3 חט' וחסימה וביזלי עם 21 נק' ו-4 ריב' עבור הפיסטונס.

באדי הילד עם 19 נק', 3 אס' ו-5 ריב' וקרי עם 17 נק', 6 אס', 9 ריב' ו-2 חט' עבור הווריורס.

קליבלנד קאבלירס (4-33) 132 – טורונטו ראפטורס (30-8) 126

הקאבס עלו ללא דונובן מיטשל וגברו על הראפטורס במשחק ללא הגנה.

בניגוד לתוצאה הראפטורס הובילו לאורך רוב המשחק, כאשר הקאבס ביצעו קאמבקים פעם אחר פעם ודאגו להשאיר את האורחת במרווח סביר לחזרה. הראפטורס הגיעו ליתרון השיא שלהם במהלך הרבע השלישי כאשר לייאפ של בארט קבע יתרון 12 עבור הקבוצה. קליבלנד דאגה לסגור מעט את הפער לקראת תחילת הרבע הרביעי, והקבוצות עלו ל-12 דק' אחרונות של כדורסל כשהתוצאה היא 98:103 לטובת הראפטורס.

ברבע הרביעי הקאבס התפוצצו. האורחת הצליחה לשמור על היתרון בהתחלה, אך משחק התקפה שוטף לצד משחק הגנה לא רע הספיקו לקליבלנד בדרך ליתרון מול טורונטו החלשה. גארלנד ולאברט הכתיבו את הקצב, וסקוטי בארנס לא קיבל מספיק סיוע מחבריו מנגד בדרך לקאמבק אחרון בהחלט של המארחת, ממנו טורונטו כבר לא חזרה.

גארלנד עם 40 נק', 9 אס', 2 ריב' ו-2 חט' ומובלי עם 21 נק', 6 אס' ו-11 ריב' עבור הקאבס.

בארנס עם 24 נק', 8 אס', 10 ריב' ו-3 חט', בושה עם 23 נק' ו-12 ריב' ובארט עם 20 נק', 5 אס', 5 ריב' ו-2 חט' עבור הראפטורס.

דאלאס מאבריקס (16-22) 117 – פורטלנד טרייל בלייזרס (24-13) 111

לטרייל בלייזרס נגמר האוויר ברבע הרביעי והמאבס ניצלו זאת בדרך לניצחון חשוב עבורם.

למעט פוזשן אחד במהלך הרבע השני הטרייל בלייזרס היו בשליטה מוחלטת במשחק עד הרבע הרביעי. המאבס ניסו לחזור מדי פעם אך נתקלו בריצות של האורחת בתגובה, ונראה היה שהמשבר של המארחת שאיבדה את שני כוכביה הולך ומעמיק. אלא שאז הרבע הרביעי הגיע, העייפות של שחקני פורטלנד נתנה את אותותיה והמאבס ביצעו קאמבק מרשים בדקות האחרונות עם ריצת 0:16 בדרך לניצחון.

הארדי עם 25 נק' מהספסל, פיג'יי וושינגטון עם 23 נק', 14 ריב' ו-3 חט' ודרק ליבלי ה-2 עם 21 נק', 16 ריב' ו-3 חס' עבור המאבס.

שארפ עם 22 נק', 3 אס', 8 ריב', 2 חט' וחסימה, סימונס עם 22 נק' ו-4 אס' וסקוט הנדרסון עם 20 נק' ו-4 אס' מהספסל עבור הטרייל בלייזרס.

ממפיס גירזליס (14-24) 115 – יוסטון רוקטס (12-25) 119

הרוקטס איבדו יתרון 17, אך שרדו מותחן בדרך לניצחון חוץ על הגריזליס.

האורחת פתחה את הרבע הראשון בסערה. הרוקטס קלעו מכל בלטה ב-12 הדק' הראשונות של המשחק, לגריזליס לא הייתה תשובה מנגד ושנגון וג'יילן גרין קלעו 29 נק' משותפות ברבע בדרך ל-45 של הרוקטס אחרי 12 דק'. הרבע השני התחיל כהמשך ישיר של הראשון, הרוקטס המשיכו לשלוט בקצב המשחק ושש וחצי דק' אל תוך הרבע שנגון קלע סל שקבע יתרון 17 עבור הרוקטס.

הגריזליס נזכרו שגם הם אחת מהקבוצות הטובות בליגה, החלו ריצה משלהם ולא הורידו רגל מהגז עד שהיתרון חזר למארחת בתחילת הרבע השלישי. הרוקטס חזרו לרוץ, עלו ליתרון דו ספרתי ונראה היה שהפעם לממפיס נגמר האוויר. במהלך הרבע הרביעי מוראנט ושות' התעוררו, ממפיס נגסה עוד ועוד בפער עד שעבירה של ברוקס במהלך זריקה של מוראנט ל-3 שלחה את הסופרסטאר של המארחת לקו. מוראנט קלע 2 מ-3 בדרך ליתרון נקודה בלבד ליוסטון, והקבוצות יצאו לדקה ו-45 שניות ללא נקודה במשחק.

קצת יותר מדקה לסיום, הכדור הלך לואנוליט שבודד את עצמו מול קנארד, חדר, ביצע סטפ-באק וקבר זריקה גדולה בדרך ליתרון 3 לאורחת.

מאותו הרגע נגמר לגריזליס האוויר. המארחת לא הצליחה לחזור, והרוקטס ניצחו.

מוראנט עם 27 נק', 3 אס' ו-3 ריב' וטריפל ג'יי עם 21 נק', 4 אס', 8 ריב', 2 חט' ו-6(!) חס' עבור הגריזליס.

שנגון עם 32 נק', 5 אס' ו-14 ריב', ג'יילן גרין עם 27 נק', 3 אס' ו-3 חט' ופרד ואנוליט עם 22 נק', 4 אס' ו-4 חט' עבור הרוקטס.

פיניקס סאנס (19-17) 123 – אטלנטה הוקס (19-19) 115

הסאנס שרדו קאמבק של ההוקס בדרך לניצחון ביתי.

פיניקס פתחה את המשחק בסערה וכבר ברבע הראשון עלתה ליתרון דו ספרתי. ברבע השני טריי יאנג וחבריו התעוררו ואטלנטה קלעה 41 נק' בדרך ליתרון קטן משלה לקראת המחצית השנייה. הרבע השלישי התאפיין בשינויים תכופים בזהות המוליכה, כאשר לקראת סיומו המארחת החלה לרוץ בדרך ליתרון.

ב-12 הדק' האחרונות ההוקס קרסו. גרייסון אלן הוביל את הסאנס לריצה בדרך ליתרון 15, ממנו האורחת אמנם ניסתה לחזור אך זה היה מעט מדי ומאוחר מדי.

בראדלי ביל עם 25 נק', 7 ריב' ו-3 חט' מהספסל, גרייסון אלן עם 23 נק' מהספסל, דוראנט עם 23 מק', 7 אס' ו-3 חס' ובוקר עם 20 נק', 12 אס' ו-3 ריב' עבור הסאנס.

יאנג הוביל את קלעי ההוקס עם 21 נק' ו-7 אס'.

יוטה ג'אז (27-9) 92 – מיאמי היט (17-19) 97

ההיט גוברים על הג'אז אחרי משחק לא מרשים במיוחד ומלא תהפוכות.

אחרי פתיחה טובה של יוטה במהלכה עלתה ליתרון 10 ההיט עלו לרבע שני גדול בדרך ליתרון 5 במחצית. מיאמי המשיכה בדיוק היכן שהפסיקה במהלך הרבע השלישי וכבר עלתה ליתרון 11, אלא שאז הקבוצה קרסה לחלוטין והמארחת מסולט לייק סיטי ניצלה את הסיטואציה בכדי לבצע קאמבק ולעלות לרבע הרביעי ביתרון. שתי הקבוצות דאגו להישאר צמודות אחת לשנייה לאורך דק' ארוכות ברבע, ושלשה של חקז ג'וניור דקה לסיום העניקה יתרון 5 למיאמי.

מארקנן החטיא שלשה משלו, ההיט הורידו את השעון, חקז החטיא שלשה אך אסף בעצמו את הריבאונד והירו נשלח אל הקו בדרך ל-2 מ-2 ויתרון 7 כשנותרו 20 שניות לסיום. מארקנן הטביע, יוביץ' איבד, סקסטון קלע 2 מ-2 מהעונשין וכשהלחץ עליו חקז ג'וניור נשלח אל הקו וקבר 2 מ-2 במהלך שקבע את תוצאת המשחק.

מארקנן עם 23 נק' ו-5 ריב' וסקסטון עם 23 נק' ו-5 אס' עבור הג'אז.

הירו עם 23 נק', 5 אס' ו-7 ריב' וחקז ג'וניור עם 20 נק', 7 אס', 7 ריב' ו-2 חט' עבור ההיט.

המשחק בין הלייקרס להורנטס נדחה כתוצאה מהשריפות ב-LA. במידה ומי מקוראינו נמצא באזור, שמרו על עצמכם. ליבנו עם הנפגעים ומשפחותיהם.

הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
18 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
Yosi Berkeley
10/01/2025 11:05:27

תודה על הסיקור

מאנו דה מאן (לשעבר מיקי)

תודה רבה תומר, לילה נטול הפתעות של ממש, חוץ מביטול המשחק של הלייקרס. באסה.

NBA בדם
10/01/2025 11:27:46

תודה על הסיקור.
דאלאס מסתדרת נהדר בלי הכוכבים.
ללוקה יש סגל עמוק ואיכותי, ונגמרו לו התירוצים שאין לו קבוצה ראוייה לפלייאוף.

הבן הממזר של דנילו גלינארי
הגב ל  NBA בדם

יפ מנצחים מלא בלעדיו

TRIP
TRIP
10/01/2025 12:45:17
הגב ל  NBA בדם

מה אתה אומר מה עם קייד יש שחקנים לידו?

NBA בדם
10/01/2025 12:46:34
הגב ל  TRIP

יש נגרים

TRIP
TRIP
10/01/2025 13:09:10
הגב ל  NBA בדם

הרבה קבוצות היו רוצים את הנגרים האלה

NBA בדם
10/01/2025 13:16:05
הגב ל  TRIP

ביזלי בעונת קליעה טובה אבל זה הדבר היחידי שהוא יודע.
השאר בינוניים להחריד (סטיוארט,האריס,הארדווי) או צעירים לא מספיק בשלים/טובים (דורן,ססאר,תומפסון,הולאנד).

TRIP
TRIP
10/01/2025 14:23:33
הגב ל  NBA בדם

אז אין שיפור ביחס לעונה שעברה נשארו אותה קבוצה?
צריכים לעשות שינוי הדדן ליין? טרייד? באיזה מצב יכולו לשים את קייד?
לעשות שוב טנקינג?

NBA בדם
10/01/2025 14:34:41
הגב ל  TRIP

קייד ואייבי גדלו בעוד שנה והשתפרו.
טובאיס והארדוואי לא משהו אבל עדיפים על הכלום שהיה להם אשתקד.
עדיין זה במזרח שהבטן שלו סופר בינונית.
עכשיו בלי אייבי לא נשאר להם מישהו נורמלי ליד קייד, ומה שנשאר להם זה שיפסידו בהמשך הרבה משחקים ויפלו למקום שיביא להם שחקן מוכשר בדראפט, כי עתיד ורוד מהרוסטר הקיים לא נראה באופק.

TRIP
TRIP
10/01/2025 15:12:35
הגב ל  NBA בדם

דווקא בגלל שאייבי לא משחק קייד נראה ברמת אולסטאר עדיין לא למדו לשחק ביחד. הם הצליחו להגיע ל5 ניצחונות רצופים ומעל 500 ללא אייבי נגד קבוצות ברמתם ואף יותר טובות. בתמונת הפלייאוף, ואתה רוצה שהם יעשו טנקינג באמצע עונה בשביל סוף בחירת לוטרי, אתה כבר החלטת שאין עתיד לשחקני עונה ראשונה\שנייה מאד הגיוני, צריכים להשתפר לצד ווטרנים עם קליעה אמינה והמנהיגות שקטה לא גימי באטלר למיניהם

NBA בדם
10/01/2025 15:24:39
הגב ל  TRIP

קייד נראה אולסטאר גם לצידו (עכשיו הוא נדרש ליותר יוסג' אז הממוצעים מן הסתם עולים).
במצב הנתון דטרויט יכולה להגיע מקסימום למקום 9. (אל תסתנוור מכמה ניצחונות).
מה ייתן לה מקום 9?
היחידי שאיכשהו נראה שיש עתיד איתו לצד קייד זה אייבי ועכשיו הוא גמר את העונה.
קייד כבר בן 23 ואין בסיס מרשים לרוץ איתו לשנים הבאות.
אני לא מעריץ של טנקינג אבל עוד יותר לא מעריץ של בינוניות אז אין עוד משהו אחר שיש לעשות בעונה הזו.

TRIP
TRIP
10/01/2025 17:01:24
הגב ל  NBA בדם

מקום 9 ייתן להן ניסיון מוקדם ביחס לקור מאד צעיר שיש להם
מעדיף מועדון סבלני ובריא שמשלב צעירים וותיקים מאשר ללכת לעוד טנקינג
שלא ייתן הרבה עד לפני שנתיים הם היו הבדיחה של בליגה עד שהם מקבלים החלטות נכונות לגבי המאמן והשחקנים. אין בדראפט וומבי וסם פרסטי יש רק אחד,

bobby
10/01/2025 12:59:29

תודה על הסיקור!
ניצחונות חשובים למינסוטה, פיניקס וגולדן סטייט על יריבות מזרחיות עיקשות. בכלל מינסוטה נראים טוב מאוד לאחרונה.
ניצחון מרשים גם לרוקטס, אם כי הקריסות שלהם ברבעים אחרונים הופכים למגמה מדאיגה. ועד שהכניסות מהשדה נכנסות באחוזים סבירים, הלילה דווקא השאירו מלא נקודות על הקו. מזל שבסוף כן חילצנו את הניצחון.

עגל
10/01/2025 13:02:59

תודה רבה תומר.
יוסטון ניצחו וזה מה שחשוב.
פורטלנד שפכו את התינוק עם המים והחלב כמו מטומטמים. יותר מדי סימונס וראש בקיר.
הובילו כל המשחק ואז נתנו לדאלאס לנצל את הביתיות עם יותר מדי הזדמנויות שניות בהתקפה.

gogo
gogo
10/01/2025 17:36:09
הגב ל  עגל

פורטלנד כבר שפכה לא מעט תינוקות. היא הפסידה לא מעט משחקים בהם היא הובילה ברוב המשחק כולל בהפרשים גדולים. ונכון במאני טיים זה הרבה סימונס עם הראש בקיר נגד כל העולם

האווי לאסוף
האווי לאסוף
10/01/2025 13:15:02

תודה רבה תומר

ירון, החלום
ירון, החלום
11/01/2025 21:45:23

בס"ד
תודה רבה