נווד מחפש גאולה / NBA בדם

אם תשאלו שחקן צעיר שהוא פרוספקט מבטיח, נוטף מכישרון, שאמור להיבחר באחד משלושת המקומות הראשונים בדראפט הקרוב, האם בסוף הקריירה שלו הוא היה חותם על הרזומה הבא:

עונה סדירה:

MVP הליגה + 6 פעמים בחירות לחמישייה ראשונה + 4 פעמים בחירות לחמישייה שנייה.

מקום 10 בטבלת הקלעים הגדולים בNBA בכל הזמנים + 4 פעמים מלך הסלים של הליגה.

פלייאוף:

2 אליפויות עם 2 תארי מצטיין הגמר, שאתה השחקן הטוב ביותר באחת הקבוצות הטובות בהיסטוריה.

בגיל 23 אתה מוביל קבוצה לגמר ה NBA.

נבחרת ארצות הברית:

3 מדליות זהב באולימפיאדות ועוד מדליית זהב באליפות העולם, שבכולם אתה שחקן מרכזי ביותר.

99% מהנשאלים היו חותמים על כך ברצון ובסיפוק רב.

האחוז הבודד שלא היה חותם שייך לקווין דוראנט.

מעתיד מבטיח לבוגד מסריח

עם קבוצתו אוקלהומה סיטי שבחרה בו בדראפט, הגיע דוראנט לגמר הNBA  כבר בגיל 23, שלצידו קבוצה צעירה ועמוסת כישרון. העתיד נראה מאוד מבטיח, אך מאז הוא לא הגיע לגמר נוסף משלל סיבות: עזיבת הארדן (באחד הטריידים הגרועים בהיסטוריה), מלחמות אגו בינו לבין ווסטברוק (שסירב בכל תוקף להכיר שהוא מס' 2 בקבוצה), פציעות שלו ושל ווסטברוק, קושי והשתנקויות ברגעי מפתח בפלייאוף.

ההדחה נגד גולדן סטייט בגמר המערב לאחר שמיטת יתרון בסדרה של 3-1, התבררה כקש ששבר את גב הדוראנט. KD רצה לברוח מווסטברוק ולהיות בקבוצה מוכשרת יותר.

מכל האופציות, הוא בחר דווקא בקבוצה שהדיחה אותו אשתקד, זו ששברה את שיא הניצחונות לעונה הסדירה, והייתה רחוקה כפסע מלקחת אליפות שנייה ברציפות.

האוהדים באוקלהומה שנאו ותיעבו אותו על המהלך. בכל מפגש שלו מולם, הזכירו לו כמה שהוא שחקן רכרוכי וחלש אופי. לראסל ווסטברוק לעומתו, נתנו יחס של מלך על נאמנותו למועדון, שגם שעזב עם השנים תמיד נשאר אהוב הקהל.

דוראנט התחיל את מסע הנדודים.

כלוב מזהב

עם הצטרפותו לגולדן סטייט, התחרות בליגה נסגרה, ודוראנט שאמנם זכה ב 2 אליפויות עם 2 תארי מצטיין הגמר, חש מהאוהדים, מהתקשורת ומתוך המועדון חוסר הערכה מהדהד.

את פלייאוף 2019 דוראנט פתח נהדר עד שנפצע בשריר ברגלו הימנית, ולא דובר על תאריך משוער חזרה לפארקט. הלוחמים לבינתיים גברו על יוסטון ורמסו את פורטלנד בדרך לגמר ליגה נוסף.

בגמר מול טורונטו הווריורס נקלעו לפיגור 3 – 1. הפציעה של דוראנט הייתה מחייבת היעדרות לזמן בלתי מוגבל, אך דוראנט הרגיש שיכול לחזור לשחק, וקיבל אישור מרופא לעלות על הפארקט.

במוחו הקודח, ראה בכך הזדמנות לשנות את הנרטיב שלו. הוא יחזור מהפציעה, ייחולל מהפך במו ידיו, ואז ההערכה שהייתה כמעט ולא קיימת כלפיו, תגיע אליו סוף סוף.

דוראנט עלה, שיחק מעולה 11 דקות וקרס. קרע את גיד האכילס – משמעותו היעדרות לפחות לשנה.

דוראנט, פצוע בגוף ומצולק בכבוד, החליט שוב לנדוד.

לא מנהיג

KD למד מהלקח בגולדן סטייט, והחליט שהוא רוצה להקים קבוצה משלו בברוקלין נטס.

הוא צירף את הכוכבים קיירי ארווינג ובהמשך את ג'יימס הארדן לקבוצה.

בעונת 21' הם היו כפסע מלהעפיל לגמר המזרח, אך לבסוף הודחו בהארכה בגיים 7.

מה שבעיקר ייזכרו מהקדנציה בנטס מעבר לפציעות הבלתי פוסקות של הכוכבים, זו התלקחות היחסים בין ארווינג להארדן, עקב היעדרויותיו הממושכות של הראשון, בגלל סירובו להתחסן בחיסון כנגד נגיף הקורונה.

המתח ביניהם הלך וגבר, ודוראנט שתמך בקיירי שלא רצה התחסן, ראה איך העסק שהקים מתפרק לו בין הידיים, כשלמזוקן תוך שנה נמאס משניהם.

הארדן שהגיע באמצע עונת 21', עזב באמצע עונת 22', ולא הזיל דמעה שדוראנט וקיירי הודחו בסוויפ משפיל נגד בוסטון באותה עונה.

דוראנט שוב נותר מתוסכל, דרש טרייד בתחילת העונה, ולבסוף שוב נדד, ועבר לפיניקס סאנס באמצע עונת 23'.

ימצא נווה מדבר בפיניקס?

קריירות של שחקנים יכולות להשתנות מקצה לקצה בגלל מהלך אחד ארור.

לולא קליי תומפסון היה דופק 11 שלשות פסיכיות (שיא פלייאוף), אלא 10 שלשות במשחק מס' 6 באוקלהומה, דוראנט היה מעפיל לגמר, ואולי היה זוכה באליפות באותה שנה, ובטח שלא היה מתחיל את מסע הנדודים שלא נגמר מבחינתו.

לולא היה נפצע במשחק מס' 5 מול טורונטו, והיה מוליך את הלוחמים למהפך ולניצחון כביר בסדרה, מעמדו ההיסטורי היה שונה לאין שיעור.

לולא היה דורך על קשת השלוש נגד מילווקי, גמר ה NBA היה נראה ממש מעבר לפינה. (עקב ההפתעה הגדולה שהנחילה אטלנטה וטריי יאנג חסרי הנסיון לפילי הפייבוריטית בחצי גמר המזרח המקביל).

קשה להגיד שדוראנט לא הביא את זה על עצמו. הוא בחר באופציה הקלה ביותר בהיסטוריה לזכות באליפות, שהחליט להצטרף לגולדן סטייט הגדולה. (שהייתה באותה עונה רחוקה פוזשן אחד מריפיט, ובעלת המאזן הטוב בהיסטוריה בעונה הסדירה).

מאז אלילת המזל החליטה להתנקם בו, לקחה אותו כפרוייקט אישי והשמידה אותו בכל דרך אפשרית.

ועדיין, לא מגיע לכישרון מטורף וחד פעמי כזה לסיים ככה את הקריירה בטעם חמצמץ. (למרות שכבר עכשיו הוא נמנה כאחד מ 15 השחקנים הגדולים בכל הזמנים).

אלוהי הכדורסל חייבים לבוא הפעם לקראתו, מכיוון שהוא נתן ונותן למשחק הזה כל כך הרבה, שזה יהיה חרפה אם הוא לא ייקבל משהו בחזרה ממנו.

הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
39 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
דוקטור רזי הופמן
12/01/2024 1:50:26

תודה רבה
KD קלע גדול וכישרון עצום עם בעייה מנטאלית.
בשורה התחתונה, כשיפרוש הוא הרוויח המון מהכדורסל, גם כבוד על מה שעשה וגם כסף רב.

דוקטור רזי הופמן
12/01/2024 6:09:38

בקצרה, KD נאד שמחפש גאולה.

IDO
IDO
12/01/2024 6:11:33

חזק. תחת מה אני שם את זה?
בדיחת אבא או הומור מילואים???

ד"ר פופרס
12/01/2024 12:45:41

KD נאד חלש אופי והתנהל בצורה מעוררת בחילה.
כישרון וכסף יש לו בלי סוף.שידחוף את שניהם לשושנה.

IDO
IDO
12/01/2024 2:49:13

אתר הופס התחיל עם הפרוספקט קיידי והוא היה פה מלך על בשנים הראשונות. דובר בו כוכב גדול או שווה ערך לברון, שאז עוד היה ללא אליפויות.
אבל, קיידי הרג לעצמו את הקריירה ברגע שהוא הפסיק לזרוק לסל להתחיל לדבר ולקחת החלטות קריירה.
קודם כל נתחיל בכדורסל שלו. קיידי היא מכונת אייסו. בשיאו הוא היה שישים אחוז או משהו פסיכי כזה. וזה גם החיסרון שלו. כל הקבוצות שלו כולל הלוחמים, נתנו לו את הכדור בשביל שיעשה סל. בפלייאוף תחת לחץ הכדור הלך עליו יותר ולא נשאר לו מה לתת ברבעים האחרונים. זה משהו שתמיד היה שם, עוד מימי אוקסי.
אז הוא שחקן ברמה פסיכית אבל לא שחקן מנצח.
דבר שני בגלל שהוא כזה שחקן פסיכי ככה גם המשכורת שלו. זאת אומרת שכל קבוצה שהוא יצטרף אליה, מיד הוא גם ירוקן אותה מכישרון ויסתום את סף המשכורות.
זה מה שקרה בנטס ומה שקורה בסאנס.
תוסיפו על זה שהרעיון שלו לכדורסל זה אייסו והירו בול ותבינו למה המנייה שלו בצניחה. ולמה במקום להיות בליגה של סטף ולברון הוא מבחינת הישגים רק קוואי לנארד.

טור מעולה. אני צופה מאה תגובות.

IDO
IDO
12/01/2024 6:10:13
הגב ל  NBA בדם

זה מתחבר למה שמאנו אמר. הוא מתחבר לסופרסאטר אחרים וככה שתי סופר מקס ועוד מקס סותם לך כל אפשרות.
בראש שלו שלושתם יעשו אייסו השישים אחוז, אבל המציאות מוכיחה אחרת 😁

אשך טמיר המקורי
12/01/2024 7:24:32
הגב ל  IDO

אמת

מאנו דה מאן (לשעבר מיקי)

שחקן כדורסל היסטורי, שסובל מכך שהוא
bad judge of character
גם של האופי של עצמו

Smiley
12/01/2024 4:57:02

דוראנט אחד הכישרונות ההתקפיים הכי גדולים בהיסטוריה. מכונת סלים בלתי ניתנת לעצירה.
לצערו, הוא GM כושל, שכל פעם מנסה להוכיח את זה מחדש.
הוא הצליח במקומות שהוא לא לקח החלטות (OKC, ווריורס, נבחרת ארה"ב)

gogo
gogo
12/01/2024 6:38:16

תודה על הפוסט
אחד הקלעים הגדולים
יגיע ל 30,000 בעונה הבאה.
הסימפטיה אליו ירדה בגלל האונס שלו על הנטס- ממש לדפוק ולזרוק

אשך טמיר המקורי
12/01/2024 7:23:30
הגב ל  gogo

1+

שי אבן צור
12/01/2024 6:46:47

כמעט פיתחתי סימפתיה כלפיו
לא מכיר את אלוהי הכדורסל אבל אם יש כזה הוא לא צריך ללכת לקראת האיש חסר האופי הזה
אם הוא לא עזר לבארקלי ולסטוקטון ומלון אז לדוראנט בטח לא מגיע
שיסתפק בשתי הטבעות מגולדן, כטרמפיסט בקבוצה של קרי. זאת ה"מורשת" האמיתית שלו

אשך טמיר המקורי
12/01/2024 7:23:16

1+

אשך טמיר המקורי
12/01/2024 7:23:00

מעולה.
הוא ייזכר כמה שהוא – אחד משחקני ה-1X1 הטובים בהיסטוריה וסקורר גדול, אבל שחקן לא חכם שהולך ראש בקיר וגם אדם לא חכם, שעושה החלטות מקצועיות מזעזעות, והשחקן עם העור הכי רגיש בהיסטוריה.

Zvika Bar-Lev
12/01/2024 7:54:20

הוא שחקןן אדיר. ו2 הfmvp שלו מגיעות לו בזכות, והם ממש לא בחסד. בכלל לא בטוח שהלוחמים היו זוכים באליפות בשנים הללו בלעדיו. והלוחמים דפוקים לגמרי שנתנו לו ללכת. הם היו נשארים רלבנטיים להרבה יותר זמן. היו נאמנים לקליי וגרין, שחקנים שנותנים פחות לקבוצה ממה שנותן קיידי בעונה שהוא חצי מהמזמן פצוע…

Zvika Bar-Lev
12/01/2024 7:59:22

והוא שחקן הגנה מצויין, ומוסר מצויין. ממש לא שחקן אייסו בלבד כמו שהוא מתואר פה. השותפות עם קיירי בטח לא הועילה לו, אבל לא נראה לי שמישהו יכל לצפות כמה קיירי דפוק בראש בצורה שפוגעת בקבוצה כמו שיצא בנטס בקורונה.
עכשיו פרויקט הגלקטיקוס בפניקס לא אמר את המילה האחרונה. הקבוצה יכולה להתחבר לריצת פלייאוף מעולה, ובסוף לנצח את במערב, זה לא בלתי אפשרי. לא נראה שיוכלו לעבור את בוסטון בגמר, אבל בכל מקרה זה יכול להיות עונה מצטיינת לפיניקס ולקיידי. הוא עוד יתן לנו שנים מעולות של כדורסל.

הבן הממזר של דנילו גלינארי

הטעות שלו הייתה לעבור ללוחמים לקנות אליפויות מאז זה סתם תגובת שרשרת. לצערו הוא כבר מבוגר מידי. כן מסוגל לקלוע עוד נק אבל פחות טוב בכל היתר לעומת פעם ורואים את זה.

דוקטור רזי הופמן
12/01/2024 9:09:16

עשה את הדבר הנכון

עמיחי קטן
12/01/2024 9:35:54

תודה על הפוסט.
1. דוראנט הוא שחקן שאהבתי לצפות החל מהשנים הראשונות שלו בליגה, ובניגוד לאחרים זה לא השתנה אצלי, גם אם ב-2 הקבוצות האחרונות שלו היו שחקנים שאני פחות אוהב.
2. המעבר של דוראנט לגולדן סטייט הפך את הקבוצה שמשחקת הכי יפה בתולדות הליגה לקבוצה שהיא גם הכי טובה בתולדות הליגה, אז אני בעד. לגבי דוראנט עצמו, לא לגמרי ברור לי מה הוא רוצה, אז אני לא יודע האם הוא מרוצה מזה או לא.
3. כמו שההנהלה של גולדן סטייט עשתה את המקסימום בסיטואציה שהייתה לה בקיץ 2016 והביאה את השחקן החופשי הכי טוב, ככה גם דוראנט עשה מבחינתו את המקסימום ובחר בקבוצה הכי טובה מבחינתו. בניגוד למעברים מתוקשרים אחרים, דוראנט עשה את זה בדרך ראויה, ובעיני זה מה שחשוב.
4. קשה להעריך שחקנים בזמן אמת ויש לנו נטייה להגזמות. למשל, לבחור שחקן פעיל אקראי ולהשוות לג'ורדן, לטעון ששחקן X לא מסוגל לקחת אליפות ושחקן Y לא מנהיג וכו'. בסוף הקריירה של שחקן כבר אפשר לבנות נרטיב משמעותי יותר, וגם אז מדובר רק בנרטיב, כלומר סיפור שאנחנו מספרים הכולל בהכרח גם מאפיינים לא מדידים.

הבן הממזר של דנילו גלינארי
הגב ל  NBA בדם

הסיכוי של הסאנס,לזכות האליפות זה כמו הסיכוי שלי להגיע לwwe

אשך טמיר המקורי
12/01/2024 11:03:03

ושלי ל-wnba

דוקטור רזי הופמן
12/01/2024 12:04:06

אנחנו צכים להתחיל לדאוג?
קודם רמזת שאתה נמשך לשופטים אפרו אמריקאים עכשיו מועמדות ל WNBA?

אשך טמיר המקורי
12/01/2024 12:46:13

לשופט. שופט אפרו אמריקאי.

דוקטור רזי הופמן
12/01/2024 16:06:42

טוב, נעשה לך הנחה

אטאפומה
אטאפומה
12/01/2024 12:53:04

הסטורית יותר מדי אי דיוקים מכדי להתייס לכל המכלול.
יש אי דיוקים עד טעויות בוטות. .

האווי לאסוף
האווי לאסוף
12/01/2024 14:32:34

חולה על הקליעה שלו, והתנועה המעט חתולית, אבל האופי אצלו זה הדופי. כשחקן, יש לו את החבילה השלמה (הגנה, קליעה ברמה מטורפת, גובה של האלפים השוויצרים). לא יודע איפה הוא גדל, אבל בהתנהגות הוא מפגין כמה דפוסים פולניים קלאסיים, בעיקר של דודות/סבתות שכבר אף אחד לא בא לבקר אותן.
תודה רבה בדם

asaf
12/01/2024 22:08:12

ווסטבורק היה הראשון לזהות…לעד יהיה קאפקייק…

דדי
דדי
13/01/2024 3:33:19

אותו סוג של נמושה כמו לברון, רק התחיל במסע שלו בחיפוש אחר סגל מוכן לאליפות מאוחר מדי וסבל מקצת יותר מזל רע – אז לא מקבל את אותן הנחות שלברון מקבל מהאוהדים והתקשורת.
אחד הכשרונות הגדולים בתולדות המשחק, אבל מבחינתי לא אחד השחקנים הגדולים באמת.

צפנת פענח
צפנת פענח
13/01/2024 14:57:32

באופן כללי , שחקן שמחליף קבוצות , מאבד את האהדה הציבורית כלפיו. טוב ככל שיהיה .

Berch
13/01/2024 17:04:09

טרמפיסט
מעולה, מוכשר בטירוף… אבל טרמפיסט
🙏

רן הנרגן
14/01/2024 6:33:13

לברון לא זכה באף אליפות ללא שחקן מדורג ב 10 הטובים באותה שנה לידו.

ירון, החלום
ירון, החלום
16/01/2024 7:56:14

בס"ד
תודה רבה.
וגם כוכב אינסטגרם……. הרבה כוכבים