ספורטלנד- נס גדול היה POP

ספורטלנד- נס גדול היה POP

ערב חמישי של חנוכה/ ניל אולשיי מפוטר/ הקבוצה פצועה ומובסת/ פופוביץ מתחצף.

ביום חמישי של חנוכה ,הספרס הגיעו העירה והפתיעו את הבלייזרס בשחיטה כשרה ב-34 הפרש. נתנו משחק מאוזן עם שישה שחקנים בדאבל פיגרס ונצחון דו ספרתי בשלושה רבעים. נצחון שלישי בחוץ העונה בסך הכל (לבלייזרס יש רק אחד) וגם שלישי רצוף. הבלייזרס הורידו לשתיים עשרה בתחילת הרבע האחרון אבל לא ידעו לעשות יותר מזה והתפרקו בסוף. משחק בעייתי לצפייה. בסאן אנטוניו הכוכב היחידי הוא בלוגו… האמת היא שלא הכרתי חצי משחקני הסגל והם גם נראים אותו דבר חיצונית אבל לפחות פופוביץ הגיע לעבוד. במסיבת העיתונאים אחרי המשחק היו שלושה אנשים בלבד: אחד (ויחיד) שהגיע מסאן אנטוניו, הכתב של הבליצ'ר ריפורט ואני. בנתיים נשמור את השאלות הקשות לפופ במשחק בית מולם עוד חודשיים… הקורונה שינתה מאוד את אופי הסיקור של כתבי הליגה המקצועיים וכאלו שמתלווים לקבוצות למשחקי חוץ (כתבי BEATׂׂ ) פשוט הוגבלו מאוד ולצטט את הבחור : "IT'S VERY LONELY" .

ואז…הבלייזרס פיטרו את ניל אולשי ביום שישי, וסיימו את תפקידו עם או בלי סיבה לתשלום פיצויים. בכך רק הגבירו את התככים לגבי מה שיבוא אחר כך עבור הפרנצ'ייז הנמצא בחוסר יציבות ווודאות. מעולה לנו : יש עניין ויגיעו שינויים שאולי אולי אולי יוציאו את הקבוצה לדרך חדשה.

ה"קרב" הוכרע לטובת הנסיון…

ההדחה של אולשי מגיעה בעקבות התפטרותו של כריס מקגוון, ראש הצד העסקי של הבלייזרס, וארבעה שבועות לאחר שהצוות פתח בחקירה על "התנהגות בלתי הולמת במקום העבודה" שנבעה מתלונות עובדים על הסביבה במתקן האימונים של פורטלנד. החקירה החלה לאחר שאנשי הצוות אמרו שהם "היו נתונים להפחדות ולהתנהגויות גסות, בין השאר טקטיקות בריונות" במהלך 10 השנים האחרונות..

"הוא ידבר אליך איך שהוא רוצה ויתייחס אליך איך שהוא רוצה", אמר עובד לשעבר של בלייזרס לג'ייסון קוויק מ"אתלטיק" במאמר שתיאר את אולשי כ"חור תחת במשרה מלאה". כתב נוסף תיאר את אולשיי כ" USED CARS SALESMAN" סוג של כינוי לנוכל, וכבר תיארתי זאת בעבר: אני יודע ואומר בוודאות שאין אף אדם בארגון ( אולי חוץ ממקולום והעוזרי GM ) שמבכים על המהלך. וגם בקרב האוהדים. אישית נתקלתי באולשיי מספר פעמים בשנים האחרונות והיחס שלו אמנם מתנשא , אך גם משדר בטחון עצמי גבוה ומנהיגות מגובה בחינניות קאופרטיבית אמריקאית.

הקבוצה סירבה ביום שישי "לפרסם או לדון" בפרטי החקירה העצמאית, אך הסבירה כי הפיטורים נבעו "מהפרות" של קוד ההתנהגות של הארגון. עם זאת, ראוי לציין שההחלטה הגיעה גם בבוקר שאחרי ההפסד הגרוע ביותר של פורטלנד העונה: 114-83 בידי הספרס . הבלייזרס היו ללא  דמיאן לילארד, שנמצא מחוץ להרכב לפחות ל-10 ימים בזמן שהוא מתמודד עם מתיחת גידים בבטן התחתונה, ואיבדו את המחליף, אנפרני סימנס, לנקע בקרסול ימין בתחילת הרבע השני. עם זאת, זה רק תירוץ למשחק הזה: זה היה ההפסד הרביעי של הבלייזרס ב-20 נקודות או יותר העונה. רק הגריזליס הלא יציבים,המג'יק, הבוכנות ולת'אנדר יש יותר. .

אולשיי סיכל כל נסיון לטרייד על מקולום וחשב שהוא יוכל להנהיג את הקבוצה בלי דמיאן.

"הדאגה הכי גדולה שלי כרגע היא שאני רוצה שנתחרה חזק יותר", אמר המאמן הראשי צ'ונסי בילאפס לכתבים לאחר ההפסד. "אני רוצה שנהיה תחרותיים יותר בכל משחק. ואני לא מרגיש שכל ערב אנחנו עושים את זה. וזה מדאיג אותי."

ההפסד הוריד את הבלייזרס ל-11-12, מקום תשיעי במערב. זו כנראה לא התמורה שציפתה לה בעלי הקבוצה ג'ודי אלן עבור סגל של 137 מיליון דולר שעלול לעלות 4.5 מיליון דולר נוספים במס בתום העונה.

משיח ANYONE?

העובדה שזה קרה בבית כנראה לא עזרה לעניינים… במיוחד בהתחשב בכך שזה קרה מול יותר מ-3,000 מושבים ריקים. פורטלנד, ביתו של אחד מבסיסי האוהדים הנלהבים ביותר של ה-NBA, דורגה בין 10 המקומות הראשונים ב-NBA בממוצע הנוכחות בבית במשך 13 עונות רצופות מ-2008 עד 2020. העונה, לעומת זאת, הבלייזרס מדורגים במקום ה-13, עם ממוצע הקהל מתחת ל- 90 אחוז קיבולת בפעם הראשונה מאז עונת   2006-07.  (32 נצחונות) העבודה הקשה ממילא למכור את עצמך כמנהיג בעל חזון המסוגל להעביר את הזיכיון מעבר למחלוקות פנימיות ומעל הגיבנת, הופכת הרבה יותר קשה ברגע שהקבלות בשער מתחילות לרדת . לא משנה מה הקש שבר את גב הגמל, ההחלטה לפטר את מקבל ההחלטות ,-NBA בעל הקדנציה השלישית באורכה בליגה – רק סם פרסטי מאוקלהומה סיטי ובוב מאיירס מגולדן סטייט היו עם הקבוצות שלהם יותר מאולשי, שפול אלן המנוח שכר את שירותיו מהקליפרס ביוני 2012 – מייצג שינוי משמעותי עבור הבלייזרס. זה יכול לשמש גם כדחף לשיפוץ מסיבי בתוך צוות שנראה כאילו לא מסוגל לשבור את תקרת הזכוכית. .

בעיניי : השחקן הראשון שצריך ללכת. מסיים חוזה וגרוע בהתקפה ובהגנה.

לבלייזרס היה אחוז ניצחון של .556 תחת אולשי, התשיעי הטוב ביותר בליגה בעשור לפלייאוף במשך שמונה שנים ברציפות, הרצף הפעיל הארוך ביותר של ה הם ניצחו 50 משחקים ארבע פעמים, ניצחו ארבע סדרות פלייאוף, והגיעו פעם אחת לגמר המערב – ב-2019, כשדיים נופף לשלום לת'אנדר וסי ג'יי מקולום אמר לילה טוב לנאגטס לפני שסטפן קארי השכיב את הבלייזרס לישון. .

עם זאת, הפלייאוף של 2021 שימש קריאת השכמה. אחרי שהבלייזרס הפסידו בסיבוב הראשון בפעם החמישית בשמונה שנים בהדרכת המאמן הראשי טרי סטוטס, היה ברור שיש צורך בשינוי. אולשי הגיב לא על ידי המשך טרייד של סיבוב מחדש, אלא על ידי פיטורי סטוטס, המאמן המנצח ביותר בתולדות הפרנצ'ייז, והתעקש שהכשלים של הבלייזרס – במיוחד בצד ההגנתי – הם "לא תוצר של הסגל" שבנה. . הוא המשיך באמונה שמאמן חדש ותוכנית הגנה חדשה יכולים להעלות את הסגל הזה – שהוביל את ה-NBA בנקודות שהושגו לפוזשן לאחר שאולשי העביר בטרייד עבור נורמן פאוול, עם מערך התחלתי שהעלה את היריבים ב-14.2 נקודות ל-100 כדורים במהלך המגרש.

סיימונס- נפצע בקרסול . TRADE BAIT גם הוא
BLAZE- חוגג חנוכה עם הילדים

את בורסת השמות לתפקיד אשאיר בנתיים לספקולנטי האינטרנט ונמשיך לעקוב אחרי נסיון ההתייצבות הזמני עד למילוי המשרה ובעיקר לפני הטרייד דדליין. וזה מתחיל הערב מול בוסטון .

Orenmanor26@ – תודה ל"צלם" של קוריאל על העריכה.

צעיר (חסר) מנוח
שמתי יורוליג בזמן שמחכים למאמן. בינוניותו של דה-קולו בפנרבחצ'ה לא עניינה אף אחד.

הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
15 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
מנחם לס
04/12/2021 22:27:10

כל הכבוד שגם באולם בפורטלנד, כמו באולם בסן פרנציסקו ישנה חנוכייה. ילדים נחמדים יש לך. חסכת לי לכתוב על הדחה של אולשי. הוא נשמע לי כטיפוס חרא וטוב שנפטרו ממנו. פוסט שני ישר מהאולם! ONLY IN HOOPS!

ברבור שחור
ברבור שחור
04/12/2021 23:50:23

טור נהדר ואחלה כתיבה, נורקיץ סנטר טוב , הוא לא הבעיה

IDO
IDO
05/12/2021 0:44:09

I'm over this team as well
Watching Miami or golden state is so much more fun

ג'ורג' עובדיה הסקרן

תודה! כתיבה מעולה, דיווח מהשטח אולד סקול. לא הבנתי את הסטטיסטיקה האחרונה, זאת שכתובה ממש מעל התמונה של סיימונס, אבל אולי זו השעה

צ'יקו
05/12/2021 2:38:21

תודה רבה אורן!
איזה כיף שיש לנו באתר סיקורים מהשטח

שלהבת
05/12/2021 4:24:01

כל הכבוד שהשגת גישה ככה! סחטיין באמת. דיברת אי פעם עם אולשני? מה עם סקוטי ברוקס יצא לך לדבר איתו?

שלהבת
05/12/2021 6:01:52
הגב ל  א. מנור

בקצב הזה הוא יהיה המאמן בעתיד הלא רחוק.
אבל באמת כל הכבוד שהגעת למסיבת עיתונאים. אצלנו עם הטיר 2 לא נותנים לנו להתקרב.

אשך טמיר המקורי
05/12/2021 6:13:58

נראה שעשו לו כיפה אדומה.
"הוא ידבר אליך איך שהוא רוצה ויתייחס אליך איך שהוא רוצה"
באמת? זה הכי טוב שמצאתם?
קוראים לזה בוס, זה עדיין לא עבירות על החוק להיות קצת מניאק או אנטיפת לפעמים, למרות שזה בטח בדרך לחקיקה עם כל אנשי "i don't feel safe".

ברוך רובין
05/12/2021 6:37:22

מסכים כיפה אדומה ניסו גם לצוד את הלבן סילבר, מעניין מתי הליגה תחליט לחקור את ג’ורדן.

ברוך רובין
05/12/2021 6:37:35

סארבר

Dor
Dor
05/12/2021 9:33:19

תכלס הם דורכים במקום כבר המון זמן ופתחו רע מאוד את השנה. ככה או ככה המצב שם גבולי

אבי טרכטמן
05/12/2021 7:53:59

סטוטס היה מאמן עם כדורסל מכוער, אבל מה – אובר אצ׳יבר שאין דברים כאלה בעיניי. הפיטורים היו טעות רצינית.

מאנו דה מאן (לשעבר מיקי)

איזה ימים הגיעו – שני סיקורים מהשטח של הספרס באותו יום – האם אנשים מתחילים להבין מי הקבוצה החשובה בליגה? 😉
.
אחלה סיקור, תודה רבה אורן. הכל תלוי בלילארד, אם הוא נשאר הם יתקשו לטנקק, אם הוא עוזב צריך ללכת לפירוק כללי.
.
ותוסיף את הראיון עם פופ לקורות החיים שלך, כמה אנשים כבר יכולים להעיד דבר כזה על עצמם? ממש מגניב.

דוקטור רזי הופמן
05/12/2021 8:31:21

יופי
תודה