מעורב לשבת בערב / מנחם לס

1. ההבדל בין ה'מעורבים' כאן ושם

הצהרה חשובה עד מאד לגולשים: אתה לא צריך להיות נח הררי לדעת שהמעורבים שלי מישראל אינם טובים כמו אלה שמאמריקה. הסיבה העיקרית היא ששם יש לי הזמן לשבת ברוגע ולכתוב, וכאן ישנם לי 17 דברים על הראש בשעה שאני כותב והכל בחוסר זמן משווע, שאחד מהם שמפריע לי להירגע כרגע הוא החמין שקניתי אתמול בקניון 'מרגלית' ושכחתי אותו במכונית עד עכשיו – כבר 32 שעות – והשאלה אם הוא טוב ובריא לאכילה.

אז מה, שמעון? האם הוא טוב לאכילה או לא?

דעתי? הרי הוא מבושל על אש קטנה משך 24 – 48 שעות. אז מה ההבדל בין אש קטנה לבין ישיבה בטראנק של המכונית להתחמם בשמש רכה, מזרח תיכונית? אז אתן לו לשבת שם עד צאת השבת ואז ננסה. אגב, החכמולוגים מהודג השרון ביטלו את 'צעידת רון ערד' לפני 4 ימים מפחד לסופות ורעמים בשבת בבוקר. אז לידיעתם, אני יוצא עתה לשעה או שעה וחצי של S.A.P עם חברים וותיקים שאין להם מושג והם יישבו על החוף (חוף הצוק הצפוני) וייראו כיצד עושים זאת כשיסתכלו עלי..

2. האם לכרמלו אנטוני ישנה אלרגיה – שלשולים, כאבי ראש, וראייה כפולה – לאולם ב-OKC?

 

 

 

הרוקטס, שהראו כמה סימני חיים אחרי התחלה איומה,הגיעו לאולם של OKC באנרגיה חיובית כפולה: גם להוכיח לת'אנדר שהם עדיין סגני המערב, וגם לתת לכרמלו אנטוני הזדמנות להכניס לקבוצה בה הוא כה הושפל כשחקן באבי אביטה.

אז מה קרה?

הת'אנדר הכניסו לרוקטס חציל לתחת בצורה הלחמה של 80-98 והכל ללא ראסל ווסטברוק לקבוצת הבית, וכל התותחים (כריס פול, ג'יימס הארדן וכרמלו אנטוני) לאורחת.

כרמלו אנטוני היה 1 מ-11 ל-2 נקודות עלובות כשאפסותו באולם של אוקלהומה סיטי ממשיכה, ולא חשוב צבע המדים שהוא לובש.

המסקנה? ישנו לו אלרגיה שלילית לאולם. משהו פיזי, מנטלי, ואמוציונלי קורה לו – הכל בכיוון לגיהנום.

הבעייה? אלרגיה היא אחת הבעיות הקשות ביותר ברפואה למצוא להן פיתרון.

3. ספאד ווב: עוד אחד ששייך ל-"לא היה, אין, ולא יהיה" או מעתה 'להאוי'

(ספאד ווב: 1.69 מ', 58 ק"ג, מתעופף ליד הטבעת כמו 2.06 מ' שהטבעת היא ביתו; אחד מפלאי הטבע)

אחת הסיבות שטייסון צ'נדלר CLEARED WAIVERS כה מהר וללא בעיות (בד"כ לא קורה שעושים בייאאוט כה מוקדם בעונה) היתה בקשתו של לברון ג'יימס מחבר קבוצתו לשעבר ג'יימס ג'ונס, המשמש כמנכ"ל זמני של הפיניקס סאנס, שיעזור ללייקרס לרכוש את צ'אנדלר, שפיניקס ממילא לא רצתה.
כשלברון נשאל בנידון אם חברותו לג'ונס עזרה, הוא רק חייך ולא הגיב (http://www.espn.com/nba/story/_/id/25212412/tyson-chandler-makes-)))
*

5. גורדון הייוארד – גיבור יוטה – התקבל בבוז גדול וארוך, ואז קריעה גדולה מהמקומיים

*
מהרגע שגורדון הייוארד יצא מחדר ההלבשה של האורחים בויוינט סמארט הום ארינה בסולט לייק סיטי, שריקות הבוז החלו. אפילו השומרים והמעודדות  שפכו על הבוגד קיתונות של בוז בדרך לאולם.
*
כששמו הוקרא בעלייה למשחק השריקות הגיעו עד לאוזני הצפון-קוריאנים שחשבו שזה עוד טריק של טראמפ.
במשחק (ולפני זה בחימום) בכל עת שנגע בכדור האולם התפוצץ משריקות בוז.
*
השיא היה כשאיות שמו "נפגע" בטעות ע"י איזה אחד שקיבל D- באנגלית כשהיה כתוב על המסך עם הצגתו GORDON COWARD במקום GORDON .
HAYWARD
*
כשהזריקה הראשונה שלו היתה AIRBALL 18,604 צופים לא שרקו בוז. הם רק פרצו בצחוק. וברבע הראשון כשהוא נתקל בחבר קבוצתו לשעבר ג'ו אינגלס ונפל כמו שיבולת קצורה בעין שמר, הצחוק הפך לחגיגת שריקות, צחוקים, וקריאות בוז.
*
אחרי ההפסד של הסלטיקס 115-123 הוא אמר: "ציפיתי קצת לבוז וכאלה, אבל לא חלמתי על חגיגת שנאה כזאת. נתתי להם את מיטב שבע שנותי". ואחרי שהופיע השלט בסיום המשחק "WE DON'T MISS YOU" הוא הוסיף:
*
"They were booing me from the get-go. In warm-ups too. Every time I touched the ball even in warm-ups, I was getting booed. That was kind of funny to me. But when you're in the game, you're not worried about that. That kind of disappears."

אבל שריפת גופיית הג'רסי שלו בסיום המשחק בכל הדרכים המובילות למגרשי החנייה היו, לדעתי, כבר יותר מדי.

לשרוף את גופייתו של לברון בקליבלנד זה דבר אחד. לשרוף את גופייתו של יורם כגורדון הייוארד זה TOTALLY DIFFERENT THING!. לא מגיע לו עד כדי כך.

אבל אז הסביר הקריין את מה שקרה: "כשגורדון עזב הוא קרע את לבנו ממש. היינו לפני בנייה חדשה עם התלהבות עצומה, ולפתע הוא בורח? זה היה כאילו הוציאו אבר מאברינו וזרקו לאשפה. האכזבה היתה גדולה מאד"!

האמת היא שגורדון עצמו מאד נעלב. הוא אמר בעיניים שהוא ניסה לעצור מלדמוע:

"I spent seven years here," he said. "I built some really great relationships. Maybe dreading it a little bit, just the hoopla of the whole thing. (But) I grew up here, coming in as a rookie. As I improved, I grew up as well, ended up getting married, had a couple kids, had one of them here. Just a lot of fond memories here. The biggest one was the process that we started. We weren't very good all the way up to my last year when we won that round of the playoffs."

 

מנחם לס

מנהל הופס. הזקן והוותיק מכולם בצוות. מנסה לכתוב יומית - כל זמן שאוכל!
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
26 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
שריפת גופיות
שריפת גופיות
10/11/2018 16:05:31

שריפת גופיות היא תמיד קטע אגרסיבי קיצוני. אבל יש הבדל גדול מאוד בין גורדון הייוורד ללברון ג'יימס. הבדל תהומי. אצל היוורד זה ביטוי קיצוני של תסכול ספורטיבי של אוהדים.
אבל כשאנשים שרפו את הגופיה של לברון, זה היה לשרוף שחור. הדבר הזה מייד מעלה באמריקה כולה את התקופות והדימויים הכי אכזריים שיש.
זה היה כאילו הלבנים שרפו את העבד השחור שלהם, עבד הבית, שהעז לנסות להשתחרר וללכת למקום חדש, אחרי שנים שהוא נתן שם, בקבוצה גרועה – בבעלות לבנה כמובן.
לכן החזרה של לברון לבית שלו, אחרי שנים, מיוזמתו, כאיש הכי חזק בעולם הספורט, בתור המנהיג השחור של הליגה, וביחד עם זה האליפות שהוא הביא – היא הסיפור הכי גדול שיש. שגם נלוותה אליו הדרמה הכי גדולה ב-NBA כנראה מאז ומעולם.
לכן לברון הוא לברון. פרט לכמה טוקבקיסטים קטנים בישראל. הוא יתגבר גם על זה.

מנחם לס
10/11/2018 16:19:47

יש אמת בדבריך, אבל איך אומרים החברים שלי מרמת ישי? שריפת גופיות זה כבר לא מה שפעם היה.

סוסמעץ
סוסמעץ
10/11/2018 16:49:26

אסור להגיד על השיקוץ שהוא שחור

NIGER
באמת, תתבייש לך

חוץ מזה, להפלופ הוא שחקן שכולו לב ונשמה, תמיד עושה הכל למען חבריו לקבוצה. ברור.

ניגר תקרא לאמא שלך
ניגר תקרא לאמא שלך
10/11/2018 19:41:37
הגב ל  סוסמעץ

שמע נא, גזען דפ"ר שלא יודע אפילו לאיית. אל תיתן לעובדה שאתה יכול טכנית להגיב לבלבל אותך: אנחנו לא באותה ליגה, לא באותו עולם, פשוט לא.
מקווה לטובתך שאתה לא יותר מבן 12, וגם זה מתחיל להיות מאוחר מדי לתיקון. אבל אם אתה חלילה אדם מבוגר, רק עצה אחת: תשתדל לא לעשות ילדים. ואם טעית – פשוט תתרחק מהם. תן להם את הסיכוי שלא היה לך.

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
10/11/2018 20:16:04

שונאי לברון ודומיהם יכולים להיות בוגאים אך עם רמה שכךית של בן 12 לכל היותר בהשפעתם שנאתם שבאה מקנאה שורפת.

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
10/11/2018 20:34:14

*יכולים להיות בוגרים.

no funny shtuff
no funny shtuff
10/11/2018 17:00:00

"כששמו הוקרא בעלייה למשחק השריקות הגיעו עד לאוזני הצפון-קוריאנים שחשבו שזה עוד טריק של טראמפ".

נהדר מנחם.

אני מאוד מרוצה מכל הבוז הזה. זה חלק מהמשחק וכוח שנשאר לאוהדים. זכותם המלאה לשרוק בוז. אגב, אם באמת נכתב בהצגת השחקן Gordon Coward זה פשוט גאוני.
איך כתב סומסום בתגובה הראשונה- "לא נורא הוא יתגבר גם על זה".

יוסל'ה שוחמכר
יוסל'ה שוחמכר
10/11/2018 18:25:35
הגב ל  no funny shtuff

+1

ורצוי להנות מזה כל עוד זה נמשך, כי אוטוטו זה ייאסר ויתנו לקהל טכנית.

מנחם לס
10/11/2018 18:31:56
הגב ל  no funny shtuff

מה זה "אם באמת"? אני לא כזה חכם להמציא משהו כזה

עידו גילרי
עידו גילרי
10/11/2018 18:39:44
הגב ל  מנחם לס

וואלה, כי אוהד בקהל הוא הלוח האלקטרוני?

שמעון טבדי
10/11/2018 17:08:33

-מנחם אני מתעב חמין, לא מסוגל לראות את זה ובטח שלא לאכול את זה. לא ממליץ.

-התאגיד כבר הביא את רונדו, מגי, לאנס, ביזלי ועכשיו את טייסון.
כמו שאמרתי הוא מביא שחקנים שיודעים את מקומם בלי שאיפות או חלומות שישרתו אותו ועכשיו חסרים 2 אולסטארים שהוא צריך להשלמת המהלך ובכך יבנה בית המקדש השלישי (אחרי ההיט והקאבס). באטלר כבר בשל ומבושל לדעתי. בראדלי ביל זה הזמן של התאגיד להפעיל קשריו בוושינגטון עם משפחת אובמה וכל מה שהוא ירצה לשמוע מהם זה את המילים YES WE CAN. קמבה? לא יודע כמה מייקל אוהב את לברון ויבוא לעזרה.

-כמה דברים שעלו לי לראש, מי יהיה מוכן לקחת את החוזים של וול, וויגינס ולאב בטרייד.

מאנו דה מאן (לשעבר מיקי)
מאנו דה מאן (לשעבר מיקי)
10/11/2018 17:12:46

מנחם, אם הטשולנט היה של גורדון הייוארד אוהדי יוטה היו ממליצים לאכול… עדיף להימנע better safe than sorry.
אני מבין את גורדון. לא חושב ששחקן הופך אדיש לקבוצתו לשעבר גם אם הוא בוחר לעזוב. לא נעים.
ספאד ווב אגדה. כרמלו אגדת גארבג' טיים.

אשך טמיר המקורי
אשך טמיר המקורי
10/11/2018 17:13:42

מעורב מעולה

תומר השני
תומר השני
10/11/2018 17:49:50

תודה מנחם אחלה מעורב . בקשר לכרמלו אנתוני אין לו אלרגיה הוא פשוט איבד את זה

שמעון טבדי
10/11/2018 17:57:32

כרמלו הוא הוירוס והנגיף. שחקן שאין לו מקום בליגה כבר.

E.C
E.C
10/11/2018 18:09:55

חמין זה דבר שאף פעם לא בריא לאכול, גם כשהוא לא מקולקל… עכשיו הוא גם מקולקל…חח
הקטע עם גורדון היווארד באמת לא מובן לי, אפילו אובר רייטד קצת… מה הוא כזה כוכב?
מדהים איך לברון תופס את הליגה כמו אל קפונה בשיקגו של ראשית המאה שעברה…

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
10/11/2018 20:20:24
הגב ל  E.C

כשהייוורד היה בריא הוא היה כוכב רציני ומשחקני הפינה הטובים ביותר בליגה. ויש תקווה שבמהלך העונה יחזור לכושר טוב, כי לוקח זמן לחזור לכושר משחר טוב אחרי פציעה קשה.

יוסל'ה שוחמכר
יוסל'ה שוחמכר
10/11/2018 18:28:47

מנחם, מה נסגר? אם כבר קונים חמין אז לא בקניון. יש בבני ברק, יש בירושלים, אבל בקניון? יצאת כאן אוהד לייקרס.
לזרוק בלי קשר לזמן שחלף.

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
10/11/2018 23:32:06

יש גם בחיפה בהדר.

האווי לאסוף
האווי לאסוף
10/11/2018 20:15:43

קשה לי קצת עם ביטויי שנאה פומביים. אחרי שבע שנים בקבוצה, כל שחקן מרוויח את הזכות לבחור את הבית הבא שלו, לפחות בעיני. אני מבין את הכאב של האוהדים על שלא החליט להישאר, אבל יש גבול. הוא לא פושע ולא בוגד

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
10/11/2018 20:30:16

לגבי החמין יש הבדל בין תנאים של רכב שלא מתאימים להתבשלות אוכל אלא מקלקלים את האוכל לבין תנאים בבית על הגז המתאימים לבישול אוכל.
האוכל בוודאי מקולקל ואסור לאוכלו ויסכן את בריאותו של האוכל אותו. תשאל כל מי שעוסק (או עוסקת) ברפואה או בתזונה.

דדי
דדי
10/11/2018 22:51:25

דדי

10. אוק, 2018
21:06

לדעתי אם לברון מתקשר לג׳יימס ג׳ונס הוא יקבל ממנו איזה טרייד שירצה…

מנחם לס
10/11/2018 23:57:06
הגב ל  דדי

דדי, ניפגשים ביום ד' באיזה באר בת"א. בקשתי ממידן שיודיע לך היכן!

דדי
דדי
11/11/2018 2:13:30
הגב ל  מנחם לס

בינתיים לא הודיע אז טוב לדעת.
אני גם פנוי ברביעי אז בכיף.

Captain Beefheart
Captain Beefheart
11/11/2018 0:07:27

החמין בטוח מקולקל. מאכל בשרי 32 שעות באוטו אין שאלה בכלל.
ולגבי היוורד: במקום שבו שורפים גופיות…. אה… אה…. (תכלס אין לי המשך 😉 )

שגיא נאור
11/11/2018 1:51:40

הייווארד היה הפרנצייז פלייר של יוטה, השחקן הכי מזוהה עם המועדון ואני חושב שכמו שקורה הרבה פעמים – זה נובע מסוג של רגש נחיתות. הכוכב שמעדיף לעבור לבוסטון (העיר) ולא להישאר בסולט לייק סיטי. מזכיר לי גם בארץ את רגש הנחיתות של אוהדים מערים פריפריאליות כמו באר שבע או חיפה (באחת גדלתי ובשנייה אני גר כעת). בארצות הברית לא רגילים לאוהדים פנאטיים ולכן לדעתי יש פה הרבה מעבר לכדורסל ולאכזבה מכך שהכוכב לא המשיך בקבוצה.