רייט – המתכון שיביא אליפות / דובי עופר


חדי העין בין הצופים הבחינו כמובן בנקודת התורפה בתכנית הזדון של הגולדן בויז בהחתמה האחרונה, שמטרתה השתלטות על הליגה. אין ספק שחמישייה של קארי, תומפסון, גרין דוראנט ומירי רגב תיקח אליפות בהליכה איטית, אם לא יתרחשו אירועים יוצאי דופן.
אחד מאותם אירועים יוצאי דופן הוא נושא שיחתנו היום.
שוו בנפשכם את הסצינה הבאה. לברון ג'יימס, למשל, שועט לכיוון הסל. קווין דוראנט מתייצב לסחוט אופנסיב. קוליז'ן. Bodies all over the place, כמו שאוהב לזעוק מייק ברין, השדר הטוב ביותר בליגה, ובזמנו הפנוי שדר הבית של הניקס.
העניין הוא שחלקי הגופות במקרה המתואר, שברי העצמות המתעופפים ליתר דיוק, שייכים לשחקן אחד.
באייטיז קראנו לזה ביאפרה כי ההורים שלנו אמרו ביאפרה. הם התכוונו לרעב עמוק, כמו שהיה בביאפרה האפריקאית בסוף שנות השישים. אם תראו מישהו ממש רזה, ביאפרה.
קווין דוראנט הוא ביאפרה. הוא כל כך רזה שרואים לו את הגב דרך הבטן וכשהוא הולך העצמות שלו מקשקשות.
ובמיוחד בשבילו מצאתי מתכון מצוין , כדי שכשאמא שלי תפגוש אותו היא לא תצטרך להגיד לו שיאכל משהו כי איך הוא נראה.
אז בבקשה קווין, זה בשבילך. יעשה אותך שמנמן ומוצק שחבל על הזמן. רוב הסיכויים שאם תתמיד בזה תמות בגיל 40, אבל מה לא עושים בשביל אליפות, אה?
למאכל שנכין קוראים הצרפתים רייט. כלומר כנראה. הם כותבים RILLETTES, ושאר העולם שובר את הראש ובסוף מבין שהכוונה היא רייט, שקוראים כמו "ריהט". עזבו, הלוואי שזאת הייתה הבעיה הכי גדולה של המתכון הפסיכי הזה.
הבעיה הכי גדולה שלו היא שזה בשר שמבושל בשומן.

Image result for rillettes
רייט מוכן. זהירות, זה ממכר וקטלני.

תשבו אויבער חוכם ותפסיקו לצעוק. זה לא קונפי. למה? ככה. תקראו ותבינו. אבל קודם תרשמו מה להכין:
100 גרם בשר, חתוך לקוביות בינוניות . אין בעיה שיהיה כתף, פילה מדומה, לחי, סנטר, שאריות מסטייק שניקיתם, העיקר
שיהיה שמנמן. אפשר בקר, אפשר ברווז, עדיף מהבקר הנמוך ביותר, הבהיר.
200 גרם שומן. הכי טעים זה בייקון מעושן. משהו כמו עשר קוביות בינוניות
20 גרם מלח גס.
שתי שיני שום.
שלושה עלי דפנה
כוס יין לבן.
גבעול זעתר
שישה גרגרי פלפל שחור
בצל אחד
גזר אחד

Image result for thin eddie curry
אדי קארי לפני.

עכשיו לאיך.
קודם כל, מערבבים את הבשר עם המלח בכלי חרס או סיר, ומניחים במקרר ללילה.
בבוקר מוציאים את הבשר, שוטפים היטב מהמלח ומניחים בכלי חרס.
לאפייה – מחממים תנור ל90 מעלות
חוצים את הבצל לשתיים ומניחים במחבת, עם החלק השטוח למטה.
קולים על אש בינונית עד שהחלק התחתון משחים (כשהבצל משחים סימן שהסוכר שבו הפך לקרמל. זה טעים)
מוסיפים לבשר את קוביות השומן, השום, הדפנה, הזעתר, הגזר והבצל השחום, ומערבבים.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור, בערך לחמש שעות, אין בעיה גם עם שש ושבע.
השומן יימס, וייווצר מרק של שומן ויין, מחוזק בתבלינים וירקות.
עכשיו תוציאו לקערה את הבשר. את השומן המומס והשום תשמרו, את הירקות תנו לארנבת שאתם שונאים. היא מתה במקום.
שלב הבא, מאצ'קראי. זה אומר שמפוררים את הבשר פורר היטב. אפשר עם הידיים, כשזה קצת מתקרר, אפשר עם מזלג, אפשר אפילו במיקסר, אם יש לכם ראש אליפסה כזה עם פסים באמצע. לא זוכר את השם.
שורה תחתונה, תעשו מזה פירורים פירורים.
את הפירורים פירורים אתם מכניסים לצנצנת נקייה מאוד, ועליהם מוזגים את השומן והשום.
כל זה הולך למקרר.
את הזמן עד שהשומן מתקשה אפשר לנצל כדי לשים בספיד דייל טלפון של הקרדיולוג החביב עליכם.
כשהשומן מתקשה אתם אוכלים בעצמכם, עדיף מעט מאוד ולעיתים רחוקות, או מכניסים למעטפה אטומה ושולחים לסן פרנסיסקו, לכתובת "קווין דוראנט השחיף".

אדי קארי אחרי דיאטת ריאט

 

עכשיו שיהיה ברור – העסק הזה של הרייט טעים רצח, למי שאוהב דברים כאלה. מצד שני, רוב הסיכויים שאם הכולסטרול שלכם לא היה אפס כשהתחלתם לאכול ממנו, הוא יהרוג אתכם תוך משהו כמו רבע שעה. שיקול שלכם.

ובשם יותם אני מוסר הצלחה לקבוצה הכי מעניינת בליגה.

דובי

אנטומולוג, עובד סוציאלי ומטפל.. גר בערד וגם במייל dubiduofer@gmail.com

לפוסט הזה יש 35 תגובות

  1. מייק ברין בטח ובטח לא מספר אחד. אחרי צ׳יק הרן האחד והיחיד ז״ל מרב אלברט, קוווין הארלן, ואפילו מייק טריקו לפניו.

  2. אם כבר הזכרנו את צ׳יקי-בייבי, צ׳יק הרן המופלא, הנה מבחר ממטבעות הלשון הלג׳נדריות שלו עוד כשמייק ברין היה עם מוצץ:

    Slam dunk
    Air ball
    Dribble-drive
    No-look pass
    Give and go
    Ticky-tack foul
    Throws up a “brick”
    Picked his pocket
    Frozen rope
    Can’t throw a pea in the ocean
    Popcorn Machine
    Pressure Cooker
    Mustard’s off the hot dog
    No harm, no foul
    Finger-roll
    Yo-yoing up and down
    In & out, Heart-brrrreak!

    Bunny hop in the pea patch
    Traveling, (in the lane).
    Can't throw a pea in the ocean
    This team is shooting horribly.
    Caught with his hand in the cookie jar
    Reaching in, got called for a foul.
    The mustard's off the hot-dog
    A player attempts an unnecessarily showy, flashy play which ends up in a turnover or is otherwise unsuccessful.
    No harm, no foul (, no blood, no ambulance)
    A non-call by an official when significant contact has occurred.
    Slaaaaaam Dunk!!!
    A dunk with authority, also Chick was the first to use the phrase "slam dunk".
    They couldn't beat the Sisters of Mercy
    The Lakers are playing terribly.
    והגדול מכולם:
    The game's in the refrigerator, the door's closed, the light's out, the eggs are cooling, the butter's getting hard and the jello's jiggling.

    פגשתי אותו ואת מג׳ רעייתו פעמיים. כבוד.

  3. מעולה דובי!
    הייתי נכנס לדקויות של שיטת הבישול לפי אזור בצרפת (הלואר, צבע ברונזה עמוק, הרבה יותר טעים), אבל זה לא רלוונטי.
    הכי רלוונטי –
    בשורה התחתונה:
    "אני מוסר הצלחה לקבוצה הכי מעניינת בליגה.".
    זהו, הפסידו!
    הדבקת אותם בוירוס הניקסטוקוקוס…

      1. בקלות.
        באנז'ו מכנים את המאכל רק מחזיר, כאשר חותכים את הבשר דק, דק, אחרי הבישול. אבל ההבדל העיקרי בבישול הוא שהבשר משחים בבישול, והמאכל מקבל צבע ברונזה עמוק.
        יש את הגרסה שבתמונה של הפוסט, שם השומן נשאר לבן (כמו שמאלץ)

        ואז יש את הואריאציות של התיבול –
        ציפורן, פלפל אנגלי, זרעי כוסברה, רוזמרין, ג'ינג'ר – הם רק חלק מהתבלינים השונים שבשימוש במתכונים השונים.

  4. לא רחוק מהמקום בו מתוכן האולם החדש של גולדן סטייט, יש מקום שמגיש צ'יזבורגר שמוגש בתוך דונאט (סופגנייה) מזוגג (סוכריות והכל), עם בייקון ובצל מקורמל. מעדן מטורף, 50% סיכוי להתקף לב (כי להבדיל מהגרסה הצרפתית לשמלץ, את המנה הזאת אפשר לאכול בכמויות…)

  5. גיא זה שאתה יכול להעביר ימים הבנו.
    זה שאתה מעיין בלתי נדלה הבנו.
    אבל עכשיו גם מומחיות בתחומי בישול צרפתי ו fast-food במפרץ? לא הגזמת?

  6. חלאס עם זה כבר. אי אפשר לעבוד ככה. כל רגע עוד כתבה מעולה בהופס. "חמישייה של קארי, תומפסון, גרין דוראנט ומירי רגב " – קרעת אותי לגזרים 😉

  7. הביאפרה הזכירה לי בדיחה: פעם האו"ם עשה תחרות ציורים בנושא רעב. מקום שלישי זכה ציור של ילד מביאפרה עם בטון נפוחה. מקום שני ציור של צלחת ריקה עם מזלג גם אכול קצת. מקום ראשון ציור של חור של תחת עם קורי עכביש.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט